Mat är gott!

Vet ni hur gott jag har ätit idag! Stekte två ägg lite lagom hårt,som omelett konsisens ungefär. Till det den rökta laxen i skivor,pesto,rosepeppardressing,hårdmacka och så min alldeles egan goda kryddblandning. Det roliga med den,eller snarare det goda ,är att hur den smakar från dag till dag beror på tillgången i trädgården. Just nu finns det gott om allt. Basilika,dill,vitlök och gräslök. Det är bara att ta saxen och klippa av den mängd man önskar. Om det här hade varit en doftblogg så skulle ni kunna sticka in näsa och bara njuta! Just det, det hela avslutades med en kopp gott kaffe! Nöjd och mätt i magen,det är vad jag är just nu! När jag satt där och åt och kände den ljuvliga dill doften så kom jag på att jag ska ta och göra lite snabbsaltad gurka. Man använder sån där Västeråsgurka som väl snart börjar komma i butikerna! Så här kan man göra!

Lag:

1 liter vatten
0,75 dl salt
1 tsk socker
3 msk ättikssprit(12%)
dillkronor och svartvinbärsblad

Blanda lagen. Var noga med att allt socker och salt smält. Den ska inte kokas. Lagen räcker till ca 1 kg gurka. Varva gurka, dill och blad i en stor glasburk. Slå på lagen så att den täcker. Förvara svalt. Jag brukar börja knapra på gurkorna redan efter två-tre dagar. De håller sig någon månad eller två i kylen.

Hörrni,hujedamej vad gott det blir!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0