Jobbardag

Nu börjar jag känna mej riktigt hemma här på nya jobbet. Jag trivs jättebra här. En helt annan takt än på förra stället. Jag är spå glad för den här förändringen jag gjorde. Å idag får jag komma in i vår nya lya för första gången och förhoppningsvis sova där!


Flygande start

I morse blev jag inringd till jobbet. Det blev full fart direkt. Var snabb att komma dit i alla fall. Handlade lite på hemvägen och sedan var vi hos Jenny jag och Mimmi för att umgås. Det bjöds på god mat vilket passade utmärkt när jag inte fick med nån vidare mat till jobbet i morse. Jobb i morgon med så dags att sussa


Se om storleksändringen funkar.

 
Ja titta, här kom en av bilderna från sagoskogen. Nu kan jag förminska de jag vill dela så ni också får njuta av mitt farmen liv.
 

Spännande Onsdag.

Förmiddagen var en slapp historia. Softade och gjorde oss i ordning för att åka till Örebro. Ett möte på tingsrätten med hyresnämnden var ärendet. Inget brottsligt eller så, det hela handlar om besittningsrätt. Ännu är inget beslut fattat efter dagens överläggningar. Om en vecka vet vi hur det blir i ett första läge i alla fall. Efter mötet blev det en tur till Frövi för att ställa in en avfuktare i ett badrum. På hemvägen tog vi lite foton. Det finns en lite museijärnväg i Frövi med gamla ånglok och vagnar son vi gick runt på. Det hela verkar rätt nedlagt. Men ett paradis att fota på. Har också tankat in massor med vackra foton från skogen på Farmen. Helt underbar sagoskog. Äsch då, måste fixa storleken på bilderna då de är för stora filer för att ladda upp. Får återkomma med bilderna. I alla fall så blir det inflyttning i lägenheten i  Enköping på fredag, det är nu klart. Tänk vilken mångfald med boende vi har. Västerås, Enköping, Farmen i Fjärdhundra, Frövi , Stockholm och faktiskt ett hus även i Örnsköldsvik även om den gamla norrlandslyan är borta nu. Alla hemmen är helt fungerande och utrustade. Lyxliv med fantastisk mångfald, det blir aldrig enformigt!
 

Igår kväll.

En tisdagskväll med en tur på Björnön med kameran. En vända på Elgiganten och så en burgare på Max. I soffan på kvällen med förberedelser för ett möte i Örebro på onsdagen.


Kalle på spången

Så det kan bli. Skulle bara byta en burk färg på stan. Nu sitter jag på kalles med en sallad efter shopping. Blev både kläder och heminredning. Spontana shoppingar brukar bli bra.


Tillbaka

Är nu hemma igen i Västerås. Dagarna i Stockholm har varit jättemysiga. Eftermiddagen vid poolen i dag var så vsrm och skön så jag slumrade i solstolen en lång stund. Sedan blev det en tur i omgivningarna i bil igen för att kolla in lite natur och miljöer. När jag kom hem hit kollade jag burken med chalkpaint, var lite osäker på nyansen. Självklart hade jag köpt samma nyans som jag redan hade. Får se om jag kan byta burken här hemma på stan i  morgon. Annars spar jag det tills jag kommer tillbaka till storstan igen inom kort. Förresten närmar det sej med inflyttningen i Enköping också. Det verkar som vi får nyckeln till ännu en lya på fredag. underbart, då kan vi hämta nya sängen och stolarna och börja fixa till ytterligare ett krypin. Ja vilken mångfald när det gäller boende!

Barkarby

Nu är shoppingen över. Handlat chalkpaint, färdigblandad alltså men även material att blanda egen. Det betyder väggfärg från Öb och gipspulver. Lite annat som skor, linnen , duschdraperi mm. Äntligen var läkarmissionens loppis öppen en dag som jag var här. Fyndade en rosa tekanna. Nu fikamys vid poolen. Underbart väder idag.


Måndag morgon.

I dag har jag vaknat i Stockholm. Här har jag varit sen i lördags efter jobbet. På lördagskvällen snurrade vi runt i city, och åt lite god mat medan vi tittade på storstadsvimlet. Tur chauffören hittar överallt. Söndagen inleddes med en tur till Ösmo för att titta på en unik husbil. Eftermiddagen bestod av trädgårdsröjni g och poolstädning.
Nu är huset tomt här och jag åker ut för lite shopping.


Efter ett arbetspass

Nu är jag hemma i Västerås igen efter ett pass i Enköping. Trivs mycket bra på mitt nya ställe. I morgon är jag där igen kl åtta. Tur att jag slutade på Pilfinksgården i tid. Ibland vill de bli bra när man gör något åt sin situation. Så nu kryper jag ser fram mot mogondagen.

Blev ingen bild

Skulle ju haft en bild med på förra inlägget. Det blev inte så, så här är garnet och eyeliner pennorna.

Nu ska jag strax till jobbet. Det blir kul! Har varit hos Ulla och Kalle och lagat mat till dom också. Man gör vad man kan för sitt karma.


Fick grejer

Paket kom i min brevbox. Eyeliner pennor 12 st. Mycket billigt mot vad jag brukar betala. Wish är finfint. Garnet kommer från en svensk butik. nu lite kaffe innan jag åker mot Enköping!

Powerwalk

Nu är jag halvvägs på min morgonpromenad vid Mälarens strand. Solen skiner så fint så nu sätter jag mej på en bänk och njuter. Bråttom är inte bra.


Chalk paint

Dags att visa vad jag gör.Lite för och under bilder, Grejerna börjar bli färdigmålade och ska sen vaxas och "distressas". Har också hunnit på loppis och gjort mera fynd att öva på.

Först ser man fatet och vasen som jag köpte dom. Inget fel på hur de ser ut egentligen men nu vill jag i alla fall förnya dem. Målning klar på nedre bilden och nu till det som ska göra hela grejen. Visar sen!


Morgonpromenad

Tog mej en lång promenad nu på morgonen. Funderade på allt kul med Chalk Paint och det runtomkring. Jag skulle vilja utveckla det. Så nu är huvudet fullt av tankar runt det.Här är lite bilder från rivningen av köket i Frövi igår. Något helt annat det.


Chalkpaint fynd

Loppis i Enköping och Västerås gav mej detta att jobba med.

Påskhönan är en mindre variant av den jag tidigare visat. Den och metallbrickan ska jag ta med till ett speciellt påskpyssel jag ska på. Porslinsskålen har jag börjet med nu. Den blir vit med en aning, pytteliten aning gammaldags grönt som jag blandat i.


Ny säng och nya stolar.

I morse blev det en tur till Enköping för att hälsa på Ulla. vi fikade och umgicks ett par timmar hemma hos henne. Jättemysigt som vanligt. På hemfärden stannade jag och beställde en ny säng och nya stolar till Enköpingslyan på Jysk. Grejerna får vi hämta typ den 1:a April. Förhoppningsvis samtidigt som vi kan flytta in. Sängen var på kampanj, normalpris var 6699 kr inklusive ben och bäddmadrass. Nu blev det 3536 kr så jag köpte fyra jättefina stolar också. Kolla!
De har en underbar sittkomfort. Nu när jag kollar på kvittot ser jag att de bokat 6 st åt mej, få se nu hur jag ska göra då? Kanske värt att ta dem alla eller? Får ringa i morgon och kolla. Jag har också handlat på loppis igen. Några fynd jag redan börjat måla. Det visar jag i ett eget inlägg. Under kvällen har vi varit i Frövi och rivit ut ett kök från en av lägenheterna som ska renoveras.Finns bilder på det med.

Inköpsrunda

Nu har jag varit lite överallt och shoppat. Först en vända på city och så Erikslund efter det. Fika med ostfralla blev det också, på Ikea. Nu ska jag ha hemmakväll med mina inköp, skurmedel och såna roligheter.Kanske packa undan lite sånt som ska till nya hemmet i Enköping och så stryka tvätt. Myskväll helt enkelt.


Chalk paint

Den gula hönan från helgen. Nu är hon färdigmålad och vågade. Färgen är min egen blandning , växer är bivax och det sista lagret är Annie Sloans dark vax.

25 kr på Brödet och fiskarna i Enköping blev ett bra påskpynt som jag kommer att ha kvar.


Igår var de måndag

Tidigt pass på jobbet igår, började kl sju.Men slutade kl 13.00, ovanligt för mej som alltid jobbat heltid och inte haft så korta pass. Passade på att åka till Ulla och hälsa på på eftermiddagen. De bjöd på lunch på stadshörnan och det var jättemysigt. Var på loppis på hemvägen för att leta en långklänning till skogsfotografering, ska fortsätta med det idag. Först och främst ska jag i alla fall till tvättstugan på morgonen så kanske snön hinner tina bort lite innan jag promenerar mot city. Nu är det nog inte länge kvar tills det blir tillgång till nya lägenheten, måste fundera på säng så jag kan övernatta nu när arbetspassen börjar ploppa in.

Söndag

I dag har vi haft riktigt kalasväder på farmen. Jag tog ut grejer och så fixade vi en fruktsallad ute i solen på vedbobacken. Ännu fler stenar rök idag , och vi fick ny mark som vi kan klippa lätt nu. Vi var i den fina trollskogen igen idag. Fotade ännu mer. Bilderna kommer inom kort. I går på promenad i en annan del av skogen såg vi spåren efter vildsvinen. Inte alls kul. Vi började också plocka ner delar från ladugården som har rasat. Dessa breda fina plank ska vi använda till andra projekt så nu ligger de torrt och väntar.Ja ytterligare en fantastisk dag på farmen. I morgon åker jag till Enköping igen, först för att jobba och sen för att träffa Ulla.

Eldningshögen och eldningstunnorna är på åkern utanför vår mark nån meter. Här håller vi på att röja fram delar av tomten som inte varit användbara under min tid på farmen och det är länge, typ 50 år.

Här har rivningen startat.


Vilken dag!

Vi har haft det så mysigt och bra idag så jag vet inte hur jag ska berätta om det. Skogen, ny kamera och nya ställen är nyckelord för dagen. Massor av underbara bilder i hdr finns i kameran och senare kommer jag att visa delar av dem här. Annars har vi flyttat stenar igen. Massor av stora jävlar. Och så har jag målat med egen chalk paint igen. En påskhöna. Här är originalet.


Farmen

Idag är det sol på farmen. Har just kommit hit efter en lunch i Enköping med Katarina. Nu är värmen på och mysigheten är redan här. Tänk att några av lökarna jag planterade i höstas redan är uppe.


Jobbat klart

Nu är jag hemma från Enköping och har hunnit äta en macka dessutom. I morgon har jag inget jobbpass men åker till Enköping för att luncha med Katarina. Sedan på eftermiddagen åker jag vidare till farmen. Där blir det fredagsmys Hoppas bara vägen är ok så vi kommer fram med bilarna.


Hejsan

I dagarna nu har jag mest fokus på jobbet. Det kräver energi att sätta sig in i nya människor och nya rutiner. Men jag har det väldigt bra och trivs där jag är. Igår jobbade jag dag så på kvällen blev det en tur till Frövi för åt att riva ut en golvmatta och en vägg från ett badrum och ställa dit en fläkt för upptorkning. Idag börjar jag mitt pass kl ett så nu blir det fix härhemma. Snart, ganska snart blir det tillträde till Enköpings lyan också. Ja mycket kul stundar nu.


Hemma efter jobb.

Att jobba i Enköping igen känns så rätt även efter dagens pass. Jag känner mig redan hemma och jag tror jag kommer att gilla det här jobbet. I morgon börjar jag kl åtta så jag tar och lägger mig nu.


Tisdag

Idag är det mulet ute såhär vid sjutiden på morgonen. Jag kör ett pass i tvättstugan igen för att få ordning på alla rökluktande kläder från helgen. De luktar verkligen illa. Kl ett idag ska jag gå ett intro pass på jobbet. Det ska bli kul. Vilka härliga stora lokaler vi har, nybyggt för ett år sedan. Och vilken utemiljö! Jag tror på det här och är ivrig att få komma in i gängorna.


Chalk paint

Plötsligt så fick jag tråkigt hemma. Tur att jag har min hobby. För tillfället är det ju Chalk Paint. Det kan jag ju fixa med inne. En liten vägghylla och några krukor har fått sitt idag. Eddie har varit och köpt två udda små vita byråar som jag hittade på blocket. Vi får lasta av dem i källaren tills dess de ska transporteras vidare. Den ena kan hända blir utsatt för min Chalk Paint. Vi får se. Ja nu får jag sega vidare. Är nog lite taggad på att jobba i morgon, därför jag känner mej uttråkad förmodligen.


Nya jobbet

Idag har jag varit och hälsat på på mitt nya jobb i Enköping. Det var mycket mycket trevligt och fortsätter min känsla så här så blir det bra. Jag tänker ju jobba timme för att kunna bestämma lite själv när jag vill jobba men jag har redan bokat en hel del pass. I morgon ska jag jobba från kl ett på dagen. Den här gången har jag hamnat inom LSS och det är nytt på sitt sätt. Nu ska jag laga lite att äta och några matlådor. De här produkterna fann jag idag.


Vilken bra helg

Sedan i fredags har tiden gått så fort. På väg till Frövi körde vi på en skruv på vägen och fick punktering. Det var snabbt fixat men vi hann inte till Frövi utan det blev farmen istället. Där stannade vi till söndag kväll. Då var det kalas i förunda för Ulf. Ja det har varit en kanonbra helg med sol och mycket röjande i skogen. Elden har brunnit sedan i fredags och brann fortfarande igår kväll. En fin sommar väntar på farmen.

Den här sätt i hjulet på bilen. Inte så liten !


Fredag igen

Vilka sköna dagar jag har nu under min ledighet. Riktigt avkopplande. Snart ska jag kliva upp och gå och handla. sedan snygga till lite efter mina målerier på matbordet i vardagsrummet, det är min tillfälliga verkstad nu under vintertiden. Vädret är lite disigt för tillfället här, men huvudsaken det inte snöar och är kallt. Nu ser jag fram emot att under roliga förutsättningar jobba i både Frövi och på farmen i helgen.

Nu är det godnatt

Dags att sova. I morgon är det fredag. Under dagen har jag ett uppdrag och det är att handla helgens mat till farmen. Ska se till att köpa något som passar oss skogshuggare, tiden går så fort och hungrig blir man så det gäller att det är snabblagat men näringsrikt. Sen lite gottis till kvällen och så frukost. Bilen är upptagen av Eddie så jag går till min hemmabutik här intill, kanske det till och med blir två vändor om det blir tungt. Något ska ju den arbetsbefriade göra.

Pigg igen

Snuvan är borta idag och det känns bra. Jag har varit hemma och tagit det lugnt hela dagen. Målat såklart, och flyttat och ställt upp olika grejer på olika platser i lägenheten. Tur jag har flera hem att ställa på. Lite får komma till Farmen och lite till Enköpingslyan. Frövi är nog bra som det är. Det blir en tur till Frövi för att jobba i ett badrum i morgonkväll och sen till Farmen framåt natten. Sedan är det tänkt att vi eldar upp den stora högen av nerkapade träd därute och förhoppningsvis får vi ner mer skit från vinden på huset och minst ett träd till ska ner. Det här ser jag såklart verkligen fram emot. Annars har dagen gett mej två insikter. 1 Det är gott med hård macka och 2 Det blir inte alltid bättre när man möblerar om och då får man möblera tillbaka. Nu en tur till tvättstugan innan kvällsmyset börjar.

Chalk paint

Pepparkvarnen

Nu är kvarnen färdig. Tror jag, om den inte ska ha någon stämpeldekoration när stämplarna kommer.Då här blev den utan de gulliga blå blommorna.


Blev visst förkyld

Har ju klarat mej bra från influensan i år. Men nu fick jag lite känningar men hoppas på snabb bättring. I alla fall fick jag en super trevlig fikastund med Bana på eftermiddagen idag. Vi satt på Kajens Fik och pratade jobb men framförallt massa kvinnosnack som är mycket givande eftersom Bana kommer från en kultur jag inte känner till så mycket om. När jag skjutsat hem henne blev det två loppisar som blev av med lite grejer som jag såklart ska måla med chalk. När de är klara kan jag packa ner det jag vill ha i lägenheten i Enköping. Vi har redan satt igång renoverings-och inrednings snacket. Har föreningen tid att godkänna oss innan månadsskiftet så kan hända vi kan ta över från månadsskiftet. Det vi ska göra allra först är att måla taken har vi bestämt,det blir så mycket lättare att ha det klart innan möbler och annat kommer dit. Satan vad det är jobbigt när snuvan är i rinnläget som den är just nu, inte kul!

Onsdag morgon

Det har snöat rätt mycket här igår och inatt. Synd det för vad ska vi med den snön till nu? På morgonen nu snart ska jag skjutsa Eddie till jobbet så jag kan använda bilen själv idag. Jag ska ta en lunch med Bana idag och höra hur hon har det på Pilfinksgården. Sedan blir det mer studier av hyreslagen och besittningsrätten. Tänk vad man ska lära sig mycket man inte visste man skulle ha nytta av.

Chalk paint

Så är läget nu.

Vaxning och torkning. Sedan en bild på mitt garn som kom till filten så passande idag. Hade just fått slut på det förra.


Chalk paint talk

Nu har jag skaffat mer grejer att måla och dekorera. Snart måste det bli sommar så jag kan ge mej på lite större grejer. Här hemma har jag bara vardagsrummet och matbordet. Det som lockar är de större vitrin och linneskåpen som finns på farmen. Linneskåpet hade jag redan eldat upp om jag kunnat. Tur det var så tungt då så det blev kvar. En pepparkvarn jag köpt för tjugo kronor på röda korset har jag stora planer för. Ser framför mej hur bra det kommer att bli.
De andra grejerna ska bli kul att hugga in på också.
Ska visa en bättre bild på den gamla vita och rosa morsdagskrukan sen. Ni vet en sån som det står Till mor på och så ett årtal. Den här är färdigmålad och vaxad men ska få nåt mer upplivande behandling sen. Nu vill jag mysa och måla i min lilla vrå.
 
 

Shopping dag

Nu lunchar jag på Kalle på spången. Längesen men ack så gott.

Tisdag 7 mars

Det verkar som det idag är dagen då det blir helt klart med lägenheten i Enköping. Vi har vunnit budgivningen och nu när jag sitter här och skriver så fixas förmodligen detaljerna med resten. Tanken är att tillträde blir i månadsskiftet mars april. Tidigare behövs inte då vi faktiskt har andra boenden som kommer att finnas kvar så länge. I dag behöver jag gå ner till city och shoppa lite smått, vädret är inte inbjudande men jag kan ju inte påstå att jag saknar varma kläder sen jag blev stamkund hos Fjällräven. Men det tar emot ändå att gå 2 km ner till city och tillbaka i snöyran. Fast jag ska såklart göra det och sen få komma tillbaka in i mysvärmen och drömma vidare om nytt jobb, ny lägenhet och så allt det andra bra jag har att se fram mot runt mej.
Titta vilken fin bild jag hittade när jag letade efter nåt fint att lägga upp. Oftast skriver jag inläggen på mobilen eller plattan och då har jag inte tillgång till alla tusentals bilder jag har på min stationära. Gamla bilder piggar upp i ruskvädret.
 

Pappersarbete

Efter  en tur till min närbutik i morse så har jag suttit och suttit vid datorn nästan  hela dagen. Lite målning  och  tvättstuga  mellan varven men mycket stillasittande. Ett viktigt  jobb har blivit gjort i alla fall, och imorgon skickar jag en bunt papper igen till hyresnämnden. Mäklaren  från Enköping  ringde och sa att alla andra budgivare har gett upp angående  lyan vi bjudit på. Nu är det upp till oss om vi bestämmer oss i morgon bitti för att ta den. Norrlandslyan är ju borta, i alla fall den gamla. Finns visserligen ett jättehus kvar däruppe men tyvärr för lång bort för att funka. Det svänger fort, arbete och bostad i Enköping igen på så kort tid.

Chalk paint skål

Minns ni den gröna skålen?
 
Nu är den målad, vaxad och behandlad med dark soft vax.
 
Jag känner mej klar och nöjd. Nu funderar jag på om den ska bli en planteringskruka.

Måndag

Solen lyser rakt in i mitt sovrum. Jag har druckit  morgonkaffe och ska nu gå upp och starta dagen. Måste ta mej ut på en promenad i solen om ett tag. Men först får jag titta till hemmet lite.

Chalk paint

Nu har jag målat en sån grej som man hade bläck i när man skrev med bläck på papper på gammalt vis
 
Nu är den målad två gånger och ska få torka.
 
 
 
Här lite av mitt nya och gamla material. När jag målar vitt blandar jag egentligen krita färg med gips vatten och latexfärg.
 
 

Söndag på farmen

I lördags kväll när köket på farmen var så där mysigt och uppvärmt som det bara kan vara där, så gick vi en promenad i den mörka skogen. Den rev vi den sista garderoben i hallen.

På morgonen var vi uppe tidigt och åkte till granngården för att vara med på mötet angående vägen. Jättetrevliga människor. Sedan tillbaka till farmen och lunchade och skruvade ihop nya garderoben som står i stora salen.

Sedan satte vi fart på tomten. Sågade ner två stora träd och tog reda på dem. Tufft arbete. Jag har hunnit med att testa mina nya Annie Sloan färger också. Det kommer att målas kan jag lova


Helg

Mycket händer som vanligt under en helg. Just nu är vi på farmen. Här har vi sovit i natt. Igår kväll hann vi riva en väggfast garderob i hallen. En ny vit från Ikea har vi med oss. I fredags var vi till Frövi och kollade läget efter att de tagit ner alla träd på tomten. Vilken skillnad på ljus! Igår var det stort kalas hemma för Eddie. Nu är hans 20 års dag färdigfirad. Nu går jag ut i naturen medan chefen sover klart.


Fredag

Fixat massor hemma av sånt jag bara lämnat under lång tid. Orkar inte ens prata om skruv ,plugg och tvättade tak. Nu kopplar jag av med ny virkning. Den förra är klar för jag orkar inte beställa mer garn från Kina nu. Börjat med en filt där jag snabbare kan komplettera min beställning här i Sverige. Väntar också spänt på färgleveransen jag får senare idag.mycket väntan nu. Vi har ju bud ute på en lägenhet också. Nu går jag till brevlådan en sväng.


Hela dagen

Dagen har gått fort och varit innehållsrik. På morgonen skjutsade jag Eddie till jobbet etersom han sålt sin bil. Visserligen står en annan i garaget och väntar men den får vänta ett tag till som det ser ut. Hem igen och fixade lite för kalaset på lördag men mest gör jag det jag vill nu när jag ändå har betalt för det. Halv två var jag i Enköping och skrev på pappren för min nya anställning. Hann med att hälsa på hos Ulla en stund också. Enköping är en bra stad att jobba i så då gör jag så. Vi har också lagt ett bud på en litn lya där som jag hoppas vi kan få köpa. Imorgon är det Fredag och på kvällen tar vi nog en tur till Frövi för att se hur det ser ut efter att det har fällts en massa träd på tomten vid husen. Förhoppningsvis så får jag också vax och färg från Annie Sloan levererad. Så på Lödag när vi åker till farmen ska jag bestämma vilken färg den gamla vitrinen ska få som jag köpt för att snygga till på eget sätt. Ja det är inte dumt att vara ledig så här länge. Det var den 25 januari som jag återvände från Pilfinksgårdens stressiga tillvaro till ett normalt liv där man kan känna sig som en hel människa. Nu ser jag fram mot en arbetsplats som arbetar eer Enköpingsmodellen och det gillar jag.

Med nya naglar

På Eddies födelsedag fick vi mycket att fira. Födelsedags firandet har pågått hela dagen. En kanon dag faktiskt. Dessutom fick jag ny naglar hos Mimmi och nytt jobb i Enköping. På kvällen firade vi med middag på grekiska kolgrillen. Sedan blev det prinsessbakelser hemma. På lördag kommer del två av firandet, det blir kul det.


RSS 2.0