Kalasfix

Tog fram den här gamla glödlampan, den har riktigt många år på nacken den. Men lika passande och fin ändå.
Den får vara med på festen i morgon.

Kul grejer

Jahapp vad jag inte hinner med att skriva här. Inte för att det är stressigt men det händer mycket och jag blir lite trött. Sovtrött alltså. Igår skickade vi in pappren för ansökan om lagfart för torpet och offerten för eldragningen. Så nu är det roligt, det planeras och drömmar skapas. En vända hem till far i Surahammar för att mäta hans fönster som ska renoveras så fort det bara blir tid. Ja den här sommaren ska det hända saker. Idag har jag jobbat ett dagspass och handlat på väg hem. Det ska ju bli kalas i morgon här för Eddie så jag har tagit ledigt från jobbet. Nu håller jag på och städar lite och fixar till inför det. Men lite trött är jag allt och soffhörnet lockar. Jag ska försöka lite till sen blir det tidigt i säng istället.

mys

Myskväll här nu. En god cider har jag fått och till den smids planer för sommaren och framtiden.  

Min dag

En arbetsdag i Enköping är avklarad. Ett skolarbete är skrivet, och den tredje delen i det arbetet påbörjat. Lite slappartid nu så jag orkar vara ledig imorgon dag. Förberedelser för Eddies 18 års kalas skall påbörjas, det ska bli kul att slussa ut ytterligare en myndig avkomma i livet

Onsdag

En kreativ onsdag med många positiva framtidsplaner. Mycket handlar det om hur vi två som kommer att äga torpet Pinan tillsammans ska lägga upp det hela. För att det kommer att bli något stort av det hela har vi redan bestämt. Offerten för eldragningen skickas in med ja rutan ikryssad imorgon. Det är stort det. Sedan kan äventyret börja. Annars har jag jobbat idag och nu pluggar jag. Det är ett arbete om Bipolär sjukdom som jag skriver på. Det bara rinner ord rakt ner i Word, så snart har jag fyllt fyra A4 vilket vi skulle så magistern.

Vilodags

 
Två dagar i skolan är nu över. Det är alltid lika kul att vara där men nu får jag tänka om och komma in i jobbrutiner igen. Jag ska också ringa lantmäteriet i några ärenden äng. torpet imorgon och så även vattenfall. Ja full fart som vanligt kan man säga.

Skola

På plats i Uppsala för studier.

Söndagspyssel

Pluggat och förberett mej för två kommande skoldagar i Uppsala måndag och tisdag. Samtidigt har jag gjort några arrangemang med vattenkulorna från igår. Här är ett som står bredvid mej på min favvo pluggplats.

Ikea

Småhandlar lite! Å nu fika!

Powerwalk

Tänkte komma igång och gå ute igen, min gamla vända nere vid Mälaren, nu är jag halvvägs men med ett jäkla skoskav. What to do?

Hoppsan, somnade i soffan

Efter en utflyktsdag med olika besök bl.a på Hallsta möbeloutlet och Åsby,inredning och växter blev det fika i Förunda hos Uffe och Lillan. Jenny,Mimmi, Eddie,Ramon och jag var det som hängde där. På Åsby köpte vi detta som Eddie lade i blöt vid fyra tiden idag. 
Cirka en halv dl små plastkulor i två och en halv liter vatten. Nu efter ett antal timmar ser det ut så här i skålen.
Efter tolv timmar i blöt ska de vara klara att användas dessa vattenkulor. Nu ska vi se vad jag ska pyssla med den närmaste tiden eftersom jag sovit massor av timmar i soffan, hela lördagskvällen närmare bestämt. Vad är man för hålligångare egentligen.

Det var då

Igår kväll fastnade jag på att sitta och läsa min egen blogg. Just här har jag hållit till sen 2010 och före det var de på andra ställen så det är några år. Många minnen dyker upp när jag läser mina gamla inlägg och det är riktigt kul. Jag minns alla goda människor jag mött och skrivit om, jag minns även de mindre trevliga individer jag stött på. Egentligen hade nog vissa av de som betedde sig lite underligt varit trevliga att lära känna, men på det sätt de halkade in i mitt liv så fanns inga förutsättningar. Kanske någon av dessa fortfarande läser min blogg, skulle nog nästan tro att de kikar in i bland, så hej hej på er! Just nu är det frukostdags här på Polstjärnegatan.Dusch väntar därefter och sedan ut i lördagsyran på lite skojigheter.

Skön ledig fredag

Dagen börjar nu bli till natt hos mej. Under kvällen har jag hunnit stryka massa tvätt och fått undan den i skåp och låder,samtidigt som jag skrivit klart arbetet om socialgerontologiska teorier. Nu har jag gått närmare in på en geriatrisk diagnos och pysslar med det uppdraget. Det är riktigt skönt att vara långledig ibland. Imorgon är det lördag och då blir det utflykter i trakten och säkerligen fika i Förunda i samband med det.

Fint

Nu är det klart i badrummet, kommod och handfat på plats och fungerar. Nytt vitt duschdraperi och ny tvålpump också.
Vi var en sväng till Rusta idag Eddie och jag och köpte fjärrkontroll till hans lampor och en annan skojig färgad ledlampa också med fjärrkontroll och massa inställningar.
En hemmagjord pizza har nyss provsmakats med lite kaffe till.
Mätt är ordet för den måltiden. Nu måste jag plugga lite till och sluta lata mej i varma sköna soffhörnet!

Snart klart

Imorgon ska det silikonas runt kanterna och då på med dörrar och in med ett hyllplan. Vi är mycket nöjda med den nya kommoden både Eddie och jag. Nu tar han sig en välförtjänt dusch efter att ha arbetat hårt med detta !

Vi jobbar på.

Rörmokeri , det är grejer det. Eddie jobbar på och nu har vi varit och köpt mer grejer. Kommoden var högre än de gamla grejerna, så vi måste komplettera lite.                                           Men så här ser handfatet ut.
Tokigt också!

Byte på gång

Nu ska familjens rörmokare jobba. En spricka i handfatet sen färre lägenhetsägaren skall åtgärdas. Ny kommod med handfat på gång.

En bra dag

Nu har jag lunchat och känner mej nöjd. På eftermiddagen blir det möten och sen kanske Ikea. Imorgon är det ledigt och så även i helgen. 

Semlor blev det

Vi gjorde våra semlor själva efter tycke och smak allihop. Gott och mysigt hade vi det,barnen och jag.
Så blev det varsin egendesignad mandelbåt också! Lite hungrig nu på kvällskvisten eftersom det inte blev någon vettig mat tack vare semmelkalaset. Men gott var det!

Det är den dagen idag!

Det har inhandlats semmelbullar, grädde och mandelmassa idag. Det ska alltså bli semmelfest med inbjudna gäster hemma hos mej ikväll.

Bra dag.

Idag var det ledigt från jobbet och planerna  för dagen var klara när vi vaknade. Medan jag skrev på mitt arbete om socialgerontologiska teorier så var Eddie på bilskolan och rattade runt. När han var klar med det så åkte vi och plockade upp Mimmi som skulle med på inköpsrunda till Barkarby/Kista. Vi fixade massa bra grejer i klädväg och hann också luncha med Lennart som kom dit. Under kvällen har jag fortsatt med mitt skrivande och det går bra trots att det är ett rätt klurigt ämne och hela uppgiften skall innehålla 12 A4 tillslut. Som det ser ut nu så ändrar jag helgens planer med att åka norrut torsdag- söndag till att stanna i hemtrakterna. Kanske de blir en sväng till Pinan och spana in hur det står till med vägen dit upp, det blir nog att gå genom skogen isåfall.

Jobbarhelgen slut

Vilket fint väder vi haft idag. Att jobba i solsken funkar utmärkt. God mat fanns i kylen hemma, så nu blir det en blandning av stryka tvätt, plugga och plocka undan lite. 

Oj då,

Nu har jag hunnit hem från en dag på jobbet i Enköping. Ljust har det varit och varmgrader med. Nu ska jag fixa lite god mat så blir det nog lite mys senare. Såg nu flera timmar senare att jag inte skickat det här inlägget från tidigare idag så jag gör det nu istället. Då kan jag ju berätta att maten är uppäten och det blev go fika efteråt. Sorgligt nog måste riddaren som kom med de goda kakorna fortsätta vidare på sin färd mot huvudstaden. 

Å mera golv

Nu får källaren lite golvuppdatering också i det gamla huset.
Idag ska det fogas.

Sjukt

Idag blev det en riktig sjukdag hemma hos mej. Så kan det vara ibland och det är bara att gilla läget och sova vidare. Det får visa sej hur morgondagen blir efter natten, Snart är alla pigga igen och då blir det full fart framåt igen.
 

Snorunge

Usch vilken snuva jag fick. Blev hemma från jobbet idag med röd näsa. Försökte dammsuga lite men det åkte in en strumpa och ett skärp till en morgonrock så jag lade ner. Gräva i en dammpåse efter grejer känns inte som någon hit idag. Imorgon är jag ledig och kan fortsätta att kurera mej i lugn och ro. Så får jag hoppas på tillfrisknande till på fredag för det är ju jobbarhelg i helgen!

Natti

Smörgåstårta här idag igen. Mums vad det gillas! Jenny, Mimmi, Eddie och jag var det som njöt. Marie var också förbi en stund men då var den slut. Idag har pappren  blivit bevittnade angående Pinan affären. Nu ska de bara skickas till lantmäteriet. Ja skriva skolarbete har jag också hunnit med ikväll så nu är jag nöjd.

Allt möjligt på gång

Inne i vanliga gängor igen. Varit i Enköping och jobbat, på vägen hem fick bilen sig äntligen en tvätt igen. Skrivit på mitt skolarbete och fixat en mall till ett dokument angående lägenhetsbesiktning, den blev bra tack vare Photoshop, så nu hoppas jag den blir användbar också. Ska prova att skriva ut den på jobbet imorgon. Nu ska jag nog hoppa i bingen en stund. Imorgon blir det mera Enköping, och ingen matlåda har jag fixat. Så jag får väl kanske göra som idag, slå mej ner på ett bra place och köpa en god sallad.

Lunchdags

Här ska jag strax äta en laxsallad. Med mej själv som sällskap.

Roliga givane dagar

Ja  jag har varit lite upptagen en tid och missat att skriva under några dagar. Långledig från jobbet, men det ha varit mycket aktiva dagar ändå. Shoppade en Desigual väska och två par stövlar i torsdags. En lampa från Ikea dessutom.
Fastnade på en fråga i pluggade men fick bra respons från en av lärarna så nu kan jag fortsätta. Lägenheten som är under renovering i Frövi har fått besök både i fredags hela dagen och idag. Bilder har jag ju bjudit på redan. Portuppgångarna där har blivit både sopade och vaskade och även väggarna har skrubbats en del.
Far min fick besök av oss i lördags efter diverse loppisbesök, och förhandlingar pågick om överlåtande av Pinan och de arrangemang som ingår i det. Lunchad tillsammans gjord vi med. Mys på kvällen med Marie innan vi kom i  säng rätt sent men uppe och iväg tidigt i solskenet idag. Innan dagen avslutades så blev det ett besök hos Jenny och Martin för badrumsrenoveringssnack. Väl använd helg det här, nu vänta jobb o stor lass både på jobbet och med skolan.

Haha

Golvet är klart. Material som pysslats ihop blev ett helt golv. Bra och funktionerligt till det som det ska användas till.
Å med några mandariners hlälp så fick vi skratta lite också.

Nu är vi här igen

Dags för mera golvläggning.
Å köket ska fogas


Färdigt

När man tager vad man haver.. 
Jämfört med hur det såg ut från början så är det kanon. Funkar alldeles utmärkt till denna lilla lya .

Spännande

Här ska pysslas ihop delar till ett golv

Hu för snö och halka

Eländigt väder att åka både fram och tillbaka i  till jobbet idag. Riktigt halt på hemvägen, tre större olyckor på vägen hem. Inte klokt, det tog en timme att åka de tre milen mellan Enköping och Västerås idag. Men välbehållen hem kom jag. Nu blir det soffhäng en stund, förhoppningsvis snart med sällskap som också får halka hit från det hållet.

RSS 2.0