Planerar vidare!

Imorgon är det jobbardag igen. Ger mig iväg vid sextiden på morgonen för att återkomma vid halv femtiden på eftermiddan. Måste skaffa en borrmaskin så jag kan borra i betongväggarna själv. Nu kan jag faktiskt sätta upp en del grejer där de ska vara. Typ en snygg klädkrok för mina gäster. Eddie och jag får hänga undan våra ytterplagg på annat håll, annars blir det inte snyggt i hallen. Nu släcker jag ljuset för ikväll och säger godnatt!

Framåtskridande

Suttit på inglasade och fikar och pratat med Marie på kvällskvisten. Sedan inflyttning ch fix i framför allt köket. Proppen av blockering med grejer överallt släpper sakta men säkert. Å jag blir mer och mer nöjd. På vägen hem efter att vi handlat lite VVS grejer i eftermiddags hämtade jag paket från Kina igen. Men med alla Hollister kläder som bara kom flygande in och fyllde mina garderober så hade jag inte behövt beställa dem om jag hade vetat.

Rinnande vatten!





Snart klart,Mulle Meck ska bara hämta lite mera grejer i bilen!

Sep. 30, 2013

Nu ligger jag för första gången i nya sängen. Mysigt. Tog några mörkerbilder i sovrummet.



Lustiga effekter i mörkret, men precis eller ännu bättre blev helheten utifrån min tanke om hur jag ville ha sovrummet. Måste ju vara mitt drömrum eftersom jag valt ALLT själv. Black& black är min melodi.

Fjell från IKEA

Nu vann jag över sängen till sist!  Lyckades få ihop den till en fullt fungerande säng. Egentligen var det inte svårt med de tydliga instruktionerna utan det kluriga var att det var så många delar till den. Eftersom den har förvaring under också. En rejäl konstruktion har den verkligen! Sängen Fjell från IKEA. Mycket nöjd har jag nu bäddat den och börjar fundera på inredningen i övrigt till rummet. Svart/silver/grå tapet, Golvet i grått mot sand svart, Svarta möbler hittils. Både säng och två byråer. Nu ska tillbehören fram. Betong, rost silver och så kanske lila eller rosa. Eller varför inte orange? Haha jag kan göra allt vad jag vill med tillbehören eftersom jag inte låst rummet i någon färg! Och fixa prylar är. Lite loppisvändor kanske? Å en till madrass att lägga överst, en halvhög rackare så jag får upp höjden ytterligare! Nöjd, nöjd, å nöjd är jag!
 
 
Ja snygg är den!

Hem!

Snart,om en timme är det dags för hemfärd. Längtar faktiskt efter det. Jag ska fortsätta skruva säng och plocka om grejer så de hamnar på rätt plats i lägenheten. Sedan ska det lagas mat på spis och i ugn. Grejerna ska helt enkelt invigas. Kommer inte att dröja nu innan jag får kontakta målarna igen för arbete i kök, hall och vardagsrum.Det ska bli ett nöje!

Nu!

I går kom jag hem och fick en glad överraskning. Stefan var färdig med eljobbet i köket. Vi kan börja laga mat igen! Å på måndag blir det vatten, avloppet är ju redan klart. Skruvade säng under resten av kvällen, men är inte klar än.

Skodans plats på jorden.



Den här parkeringen blev nyss min. Bara att leta fram motorvärmarkabeln nu då.

Hej!

Inatt har jag sovit kvar i Enköping eftersom jag jobbade sent igår och började tidigt idag. Så just nu är det full fart på jobbandet! Hållet på till fyra idag och sen åket jag hem!

Jag sov gott!

Vaknade av killarna som får runt och byter plåt runt fönstren på utsidan på alla lägenheterna. Igår var de hos mej,det vet jag bestämt eftersom det var en man utanför fönstret på tredje våningen. Frukosten är nu uppäten och Eddie har gått till skolan. Bara att fortsätta skruva säng då!

Godnttt!

Nu ska jag åter få sova i mitt sovrum efter omtapetseringen. Sängen är ännu inte klar, mycket att skruva eftersom det är lådförvaring i den också!

Underbart!

När jag kom hem igår eftermiddag kom Mimmi och Svea över med en fin present bara så där! En stor ljuslykta att hänga som de tyckte skulle passa in i min stil. Och så var det ,den var jättefin och fick lysa på hela ljusfesten på altan i går kväll. Den och massor av andra ljus höll värmen åt mej och Mr Hollister himself medan vi satt där halva natten och hade trevligt. Jag kallar honom Mr Hollister idag för han hade med sig "ett antal" fina gåvor som passade mej perfekt. Det var en överraskning jag aldrig hade kunnat drömma om. Idag fick jag hjälp med att köpa och köra hem en säng till mitt sovrum vi passade också på att luncha på IKEA när vi ändå var där! Tiden går så fort när man trivs och har nåt att babbla om hela tiden.
Nu håller jag på och skruvar ihop min nya Malm innan jag ger mig på sängen.
 
Såklart är min höga svart, men hittade ingen bild i hastigheten. Så har jag ju redan den andra dubbla med glasskiva.
 
Förresten så var den trevliga målarligan här idag och tittade till också. Så fort köket och skjutväggen i hallen blir klart så ringer jag Patrik direkt. De är så trevliga och hjälpsamma. Gott folk har jag runt mej. Och på Lördag kommer Stefan och jobbar med elen medan jag är på jobbet i Enköping. Jag har det bra jag!
 

Klart!






Hej!

Snart ni, så slutar jag för idag och återkommer till jobbet på fredag eftermiddag! Däremellan ska jag ha trevligt!

Mycket nytt!

På jobbet igen! Ska strax ut på ett trevligt uppdrag. Mycket trevligt att få vara den som startar upp en ny kund. Igår var Eddie å jag till Jenny på XXL. Han shoppde sig en ny jacka, Över tre tusen kostade den. Får visa vad det var sen. Ja idag blir det spännande å se om Lennart får med sig ett badkar som han skulle försöka fixa åt mej. Just en sån modell som jag vill hå dessutom. Å så är nog rummen tapetserade när jag kommer hem!

Läget i sovrummen.



Nymålat tak och grundade väggar. Detta är mitt sovrum. Imorgon kommer tapeterna upp.


Eddies rum, grundat med en brun nyans för hans tapeter. Nu är det riktigt kul å spännande.Vet ni vad, funderar på att köpa badkar imorgon!

Bra pris



Hittade en kul färgglad vinterjacka till jobbet idag på en outlet. Visserligen får vi ju jackor från Enköpingskommun men de gillar jag inge vidare.

Godkväll

Saker händer, ikväll har vi varit och tagit farväl av flickornas farmor som lugnt somnade in idag. En stillsam stund som det ska vara i sådana här sammanhang. Nu blir det godnatt i vardagsrummet eftersom jag sover där i natt p g a tapetseringen.

Kolla!



Så här såg det ut under min gamla tapet! Kanske original från 64. Cool!

Skön söndag

Nu har jag varit och handlat det sista på listan av det elmaterial som jag skulle skaffa hem. Såklart blev det en sväng till Ikea också. Nu efter en salladslunch ska jag fortsätta förbereda för målarna som kommer i morgonbitti

Lördagkvällen



Har skruvat hallmöbler ikväll. Det som kanske inte syns på bilden är den fina vitrindörren i den höga delen. Dörren är liksom tredelad. med övre och nedre delen i svart glas och vanligt glas emellan Luckorna är högblankt svarta annars.Ska bara dra bort skyddsplasten när jag är klar.Såklart det blir belysning i också. Plockar nu i skafferigrejer å sånt som inte behöver synas. Tillsdess att Stefan dragit elen så Lennart kan sätta fast skåpen helt och jag tillsist kan få ALLA grejer på sin rätta plats här i lägenheten.

Hovskär köksblandare

Där är min blandare till köket. Jag gillar den skarpt!

Igår

Shoppade loss lite igår. Massor av elprylar till köket, köksblandare,hög byrå till sovrummet och en kombination med skåp mm till hallen. På kvällen firade jag å Marie att hon för andra gången blivit mormor. Champange var drycken.




Så sätt vi där och mindes hur det var att få barn och bli förälder,mysigt!

Nytt



Detta är en produkt som passar mitt tänk om mat. Hur mättande som helst den lille rackarn och så bra värden i övrigt! Rekommenderasa

Så fint ute!

Vilken känsla,sovmorgon och långkedig. Strålande sol utanför! En del ärenden att uträtta under dagen men sen är det fritt fram för äventyr!

Sep. 20, 2013

Oj vad det planeras nu för nästa steg i förvandlingen av högkvarteret.Jag har ju hur mycket möjligheter som helst med dessa killar jag har till hjälp. Blandare till diskbänken är ett hett objekt just nu. Svart ska den vara i alla fall. Behöver en låda golv till ett spännande projekt också. Den skall änvändas till nåt helt annat än golv den! Som vi sagt några gånger de senaste dagarna,bara man har fantasi,
och den här konstellationen har gott om idéer och då dessutom kunnande att genomföra det hela! The sky is the limit!

Slappar!

Sitter på det jag kallar altan fast det är en utbyggd inglasad balkong. Ser fram emot tre dagars ledighet från jobbet. Ska ta itu med lite hemma på dagen imorgon. Kolla om jag kan få till det elmaterial jag behöver köpa. Kolla på köksblandare och shoppa lite annat smått å gott!

Kolla



just nu är denna manickel mitt arbetsredskap

Bara kul hela tiden!

Köksdagar med fart och fluff! Åh vad kul vi har haft under tiden det nya köket har vuxit fram. Att komma hem från jobbet och se hur mycket som hänt under dagen har bara varit underbart! Sedan har det varit planering, fundering och IKEA besök på kvällarna. Tiden har verkligen bara runnit iväg de här dagarna. Idag var även El Stefan hit och kollade läget och vi bestämde och gjorde planer tillsammans. Jag fick ha idéer och killarna står för det praktiska/tekniska utförandet. De är ju suveräna ju! Det kommer att bli som jag tänkt mej och ännu bättre, jag lovar! Nu har kösmästaren återvänt till sitt och det blev riktigt tomt. Men när Stefan gjort sitt så kommer han tillbaka och vi fortsätter roligheterna!

Happy kitchen!

Rapporten hemifrån säger att der flyter på bra med köket. Vad glad jag blir,ser verkligen fram emot att komma hem. Stefan som kan det där med el ska också dyka upp ikväll så får killarna snacka ihop sej!

Köket





Här håller Lennart på och funderar hur han ska lägga upp jobbet med köket. Vi tog oss en sväng till Ikea mitt i allt för att bli inspirerade. Passade på att äta gott på food courten också. Idéerna växte fram å nu jobbar han säkert för fullt medan jag är i Enköping och gör mitt!

Uppe!

Frukost nu efter att hå varit i tvättstugan å laddat maskinerna. Skall strax ner och hänga nu. Sista lediga dagen idag från jobbet. Det här varit skönt att få vara ledig men jag har också saknat jobbet. En och en halv vecka,så länge var det flera år sen jag var ledig sammanhängande

Roliga killar!

Hoppas ni kan se killen i luften ovanför vattenskotern som styr hela ekipaget där uppe i luften. Två såna herrar kunde man se nere i hamnen igår. Alldelens utanför kajens fik. Jag hade tagit en powerwalk för att kunna mäta sträckan med en uppdateras runkeeper. 3,6 km enkel väg, å så mste jag ju tillbaka också så det blir över sju km, jag hade tänkt fem. I alla fall så stämde jag träff med Marie där nere vid kajen så vi sätt där och tog en ramlösa och njöt i solen. På hemväg var jag rätt mör i benen eftersom jag gått samma sträcka dagen innan. I dag blev det vilodag efter gårdagens partaj!



Sep. 15, 2013

Söndagen hat snart också runnit iväg. Nu är vi på hörna kiosken och handlat thaimat igen. Helgen har varit fartfylld och händelserik. Träffat vänner ute, även några från Enköping hade hittat hit. Imorgon kommer Lennart och sätter igång med köket.

Liten tur!

Var i Hallstahammar vid tio för att gå på loppis. Handlade några småsaker och stötte på bror min där! Vidare till Åsby trädgård och spanade lite. Stannade på torget i Hallsta för lite fika. Där hade de lite kul jippo för sig.


Man stapplade backar under sig för att komma uppåt. Det här var en duktig brud, 25 backar lyckades hon få under sig innan hon ramlade!


Vi stannade på hallsta möbeloutlet där jag köpte en snygg bricka. Det sista vi gjorde var att hämta thaimat i gröna kiosken å sen hem!

Äntligen

Vilken fet powerwalk runda jag nyss gjorde! Så hade jag ingen app att mäta avstå.det med, får föra det nästa gång jag tar samma vända. Dukade med Jenny å Cassandra på em så fläsket behövde gunga lite! Förresten så här jag väl inte ätit klart för idag än så!


Vackert ska de va också!

Startskottet!



Här började arbetet med att återställa och bygga upp det nya köket. Byggare Bob vände på avloppet åt andra håller och gjorde rent det. Diskbänken kommer mer till vänster än tidigare. Gjorde ju en helt egen planlösning för köket. Den gamla var helt ute! På måndag fortsätter vi arbetet, det ska bli jätteroligt för det är en herre jag trivs med Byggare Bob!

Natten väntar!

Lägger mej nu för att vila över natten. Känner mej nöjd med mina dagar och vad jag har runt om mej för tillfället! Imorgon ska jag åka och handla på fm så jag har lite gott hemma för de besök jag väntar under dagen. Sugen på en grej från Ikea men inte så sugen på att åka dit. Tycker jag är där jämt men tur att det finns. Borde åka till förrådet där jag fortfarande har lite grejer, kanske jag kommer till de trakterna ändå imorgon å då kan jag ju passa på. Å så är det ju fredag å jag har semester på min jobbarhelg! Nice!

Sakta går det framåt!

Började dagen med en sovmorgon som gjorde att jag blev ännu tröttare. Ville knappt gå upp! Drog mej så småningom mot kaffeautomaten och fick igång mej själv! Sen höll jag på ända in på eftermiddagen och drog tapeter. Marie kom med fikabröd när hon slutat jobba så vi tog en långfika på min altan. Hann sen bara jobba en kort stund så kom min privata köksinredare och började jobba. Bror Pelle kom också och hjälpte till att bära grejer. Vi fick även en stund över till fika och prat. Nu ska jag snygga upp lite här innan det blir en mysstund på altan i stillheten på tredje våningen i högkvarteret!

Tidig kväll!

Ikväll har Mimmi och Svea varit på besök. Vi mumsade hallon, persiska och grädde. Glass å kolasås fanns det också! Nu är det snyggt och rent i vardagsrummet igen och det känns bra. Tar nu och lägger mej tidigt och väntar på en ny dag . Undrar
om jag ska börja med att mäta ut en 5 km powerwalk sträcka som jag kan ha som min, direkt i morgonbitti.

Eftermiddag nu!

Trött i ryggen av allt sågande ,min tillfälliga sågbock är lite för låg för att det ska vara helt ok. Men nu ska jag plocka undan alla verktyg från där de inte ska vara och snygga till lite. Golvet i lägenheten är klart. Om man vill så går det att pyssla lite till i Eddies garderob med spillbitarna. En hel bräda fick jag över. Det var ju inte så onödigt mycket det!

Sep. 11, 2013

Snart orkar jag inte berätta vad jag gör om dagarna,typ samma saker hela tiden! Så även idag. Men det går framåt i alla fall!


Sista rimpan kvar, bara att såga på längden å det är trist!


Arbetar övertid

Jorå, det blev två paket golv till ikväll från Ikea, hoppas det räcker nu! Skulle för min egen del kunna hålla på tills det blev klart ikväll men det ekar så i huset när jag sågar så jag får väl ge mig. Åt nyss två rader marabou cholkadkaka och drack en gin & tonic så nu är jag sockerstinn så det räcker. Har handlat mer tvättmedel för imorgonbitti är det jag som åter kliver in i tvättstugan det första jag gör!

Jäkla spring



Tvättstugan jag änvänder ligger några portar bort från mej. Å som sagt bor jag på tredje våningen och ingen hiss finnes.Har släpat tvätt,golv och skräp upp och ner som en galning idag . Snart är golvet i vardagsrummet också klart men jag behöver Eddies hjälp och flytta runt lite grejer snart. Nu tar jag en LCHF macka med gottis på! Å kaffe till!

Tvättis



Nyss har jag packat maskinerna full. Nu börjar alla vändor fram å tillbaka upp och ner för trapporna!

Förmiddag

En tallrik jordgubbar med vispad grädde. Det satt bra efter återbruk och Ikea. Samma vända som igår. Nu blir det fortsatt golvläggning i vardagsrummet!

Ger mej nu!

Det har gått riktigt bra med golvläggningen ikväll även om det är trångt i rummet och drygt att flytta runt alla grejer medan jag lägger. Men härligt med öppna ytor och det går snabbt. Har nu inget mera golv uppe, två paket till i källaren och sen måste jag köpa nån låda till och en rulle plast. Har burit ner massa tvätt till tvättstugan för nu jäklar blir det maratontvätt imorgon. Tre pass tänkte jag sno åt mej. Det första redan kl 7.00 på morgonen och sen två pass mellan 13 och15 på eftermiddan. Nä nu är klockan elva och det är rätt rörigt här men jag är ju ledig imorgon med så jag behöver inte plocka undan mer ikväll. Bara ta upp där jag slutade imorgon bitti. Nu kopplar jag av en stund.

Jobba på!

Tyckte visst jag skulle börja lägga golv i vardagsrummet nu mitt i allt. Det blir samma golv, IKEAs Prärie även där. Pang på  bara lägger det över den välvårdade parketten. Tycker inte parkett är vackert så varför ska jag behålla den. Nej det är min lägenhet så jag gör som jag vill. Förresten så håller de flesta i min värld med mej om att jag ska göra så,eftersom det nuvarande både skär sig mot det jag lagt och så passar det inte in i min stil på inredningen! Klart!

Shopping





Vilken rolig shopping!

Sep. 09, 2013



Titta vad de gjort där jag brukar sitta!


Sitter väl här istället då!

just nu

Återbruket, tankat och handlat en smalare kniv till jobbet med tapeterna. Håller på att slita ut tumnageln i nuläget. Nästa grej är att handla mat och sen mera golv.



Måndagmorron

Har redan varit igång och gnott på tapetresterna på min sovrumsvägg. Inget annat än lite hårt arbete hjälper så det är bara att gno på.Man kan ju prova med lite frukost emellan så blir det nog trevligare Japp morgonen får gå åt till arbete så blir det nöje senare på dagen..

Tapeter!

Det är en skön känsla när tapeten ger med sig och släpper taget så hela våden åker med i ett ryck. Men när det inte går så utan den delar sig så hälften sitter kvar på väggen är det inte lika rolig. I mitt rum är det nu bara sånt tråkjobb kvar att pilla bort rester som inte hängt med loss. I Eddies rum är det lite mer att göra då han hellre ser på tv och använder datorn än att jobba med tapeterna. Men nu gör vi kväller i alla fall. Hoppas på sol imorgon så det blir lunch på Kajens fik. Gärna med sällskap också om det funkar.

Eftermiddan idag!

En fin cykeltur till Kalles där Marie och jag åt vår klassiska räksallad. Sedan vidare ner till hamnen där vi satt i solen ungefär på samma ställe som igår. Riktigt varmt och skönt! Sedan cyklade vi hem till henne där det blev kaffe med glass på hennes altan. Nu har jag hunnit med att röja lite i källaren och bära ut lite som ska kastas till bilen. Pysslar nu med att riva tapeter för fullt och det ska jag väl hålla på med ett tag till!

Sköna söndag.

Strax tar jag en dusch och sedan beger jag mej ut för lite rörelse. Sen hem till högkvarteret för ännu mer fix och förberedelser inför starten av köksmonteringen. Så blir starten på dagen och resten beror på om min "snickare" är fri från sin förkylning.

Tröttis!

Kvällen har verkligen gått i lugnets tecken hittills. Jag behövde den här avkopplingen. Känner mej bra taggad för att ta itu med friska tag imorgon med sånt som ligger på.Återbruk, källarfix och lite. skruvande inne. Å så en hel massa som jag inte vet än, men det finns så mycket att dona med! Just nu saknar jag den sköna eftermiddagen och umgänget jag hade då. Synd att du måste åka! Men vi ses mycket snart igen

Fin lördag!

Vilken härlig kväll vi hade igår Jag ,Marie och vår vän som skall snickra och bygga här hos mej. Efter att vi suttit här och pratat och umgåtts så gick vi ner till city och Harrys. Kanonkul! Idag har vi kopplat in det nya kylskåpet och plockat in alla varor. Sedan blev det en lång promenad där jag visade runt i kvarteren häromkring och sen avslutade vi med fika nere i hamnen. Solen lyste och värmde så skönt, så vi blev där nere länge och väl. Ikväll stannar jag hemma och river tapeter så det händer nåt.

Hallå!

Efter uträttade ärenden tidigare så blev det fika med Jenny och Eddie på Kajens fik. Strålande sol och fin värme. Den tredje avkomman låg och sov så hon ville inte vara med. Var hem med bilen och bar upp godrickat och sen blev det cykel ner till city för lite shopping. Inte något köpte jag! Tänka sej! Har softat en stund och nu börjar besökarna närma sig från olika avstånd för att sammanstråla här för en första sittning!

Godförmiddag!

ag har jag sovit lite längre än vanligt och det behövdes men är inte skönt när man vaknar. Tröttare än någonsin! Nu är jag på gång och har hunnit dammsuga och plockat undan lite. Nu blir det bära bort grejer till källare och till bilen. Åka och hämta lite grejer och sen handla. Så långt har jag koll i alla fall!


Dagen i dag!

Jaha, det blev mycket att stå i under dagen. Målarfolket var ju hit och vi gjorde upp om vad som skulle göras av mej och av dom. Så nu har det rivits tapeter i två rum, kanske typ halvvägs i bägge. Fick ihop alla överskåp som jag sen placerat ut och använder som förvaring i vardagsrummet. Så nu är det riktigt snyggt här. Ikea var hit med den måttbeställda bänkskivan så nu står den fint i vägen tre meter lång som den är. Tvätten blev klar vid halv fem eftersom vattnet kom till baka vid tretiden på eftermiddan. Då var vi så hungriga både Eddie och jag så det blev mat på "gröna kiosken" igen. Thai mat såklart. Efter att vi handlat lite så åkte vi tillbaka och fyllde bilen med kartonger mm så det blir lite besök på återbruket imorgon. Kanske en vända på city också om jag hinner och så möta upp Uffe en stund och sedan hem för lite umgänge med nya och gamla vänner. Det rör på sej!

Lite smårörigt!

Måste varit en rejäl vattenläcka det där. De har visst inte kunnat fixa den än för jag har då inget vatten i alla fall. Målarfolket har varit här och tittat så nu vet jag vad jag ska göra för del av arbetet. Hoppas verkligen att semestern blir beviljad för nästa vecka så jag hinner med allt! Ikea har varit hit och lämnat bänkskivan i alla fall men tvätten vete fan och jag får till idag. Än så länge ligger den i maskinerna och väntar. Har skruvat ihop sista bänkskåpet och skall nu börja med överskåpen!

Otur!

Trodde först att jag blivit helt dum i huvudet när jag skulle starta upp tvättmaskinerna i tvättstugan kl sju i morse. Ingen av de tre ville starta fast jag vet exakt hur man gör, trodde jag drömde. Strömmen funkade och den vägde tvätten precis som den skall men sen var det stopp. Misstänkte att någon stängt av vattnet men det var ok. Vred på kranen vid ett handfat och där kom det vatten. Hade jag fortsatt att spola hade jag ju märkt att det bara var det som fanns kvar i rören som kom. Tillslut gick jag upp för att hämta telefon och ringa efter hjälp. Då fick jag klart för mej att det inte fanns nåt vatten hemma heller. Ringde och hörde mej för, ja det var en stor vattenläcka hos vattenverket. Vattnet beräknas vara till baka vid halv elva. Bokade om tvättiden och hoppas nu att vattnet snart är här. Man behöver inte säga hur sårbart allt blir när vattnet försvinner. Eddie borstade tänderna i Loka innan han o duschad och klagande gick till skolan. Tur jag har vatten i kaffemaskinen!

Planerar dagen!

Tvättstuga kl 07.00, Ikea leverrns under dagen, målarna på nytt besök och så ska jag hämta grejer hos Uffe. Det är sånt som jag bokat för idag. Jag måste också ta och köpa tandkräm ,för den håller på att sina. Jobbar inte på jobbet idag, men man kan gott säga att jag jobbar hemifrån.

Kvällskift i högkvarteret

Marie kom gående hit på en liten motionsrunda just som vi kom hem från Enköping. Det blev pratstund och kaffe. När hon sedan gick vidare så blev det golvläggning och omflytt av grejer i köket.


Det svarta högskåpet skall stå där det nu står. Strax skall ett inbyggnadskylskåp monteras in däri. Det går åt det enda rätta hållet nu, alltså framåt!

Sep. 04, 2013

Nu har vi bytt Eddies jacka. Då blev det gofika med bulle på Drott.

Sep. 04, 2013

På stationen i Enköping och väntar på Eddie.


Sen sist!



Den här G-star jackan hittade jag på butiken Fridolf i Enköping idag. Skickade kortet till Eddie som nappade och gärna ville hå en. Köpte storlek medium. Den var nedsatt tull halva priset, jag gav 995 kr.
Tyvärr var den för liten så imorgon tar han tåget och möter upp mej efter jobbet så byter vi till en större.


Här har vi börjat spalta de gamla struktur tapeterna i Eddies rum. Samma ska ske i mitt också. Lagom pysseljobb när man vilar från grovgörat. Vi fick beröm för att vi hade köpt så bra kvalitet på tapeterna. Kul!

En renoverares vardag. Diskningen sker numera i badrummet. Allt går, nja kanske inte att blåsa en ko i arselet så att horna raknar som en vän brukar säga. Men det hade jag ändå inte tänkt göra!

Såja!

När det går som bäst är det dags att sluta. Håller på och lägger golvet i köket och har för ett tag bara raksträckor att lägga,inga hörn, vinklar eller andra konstigheter. Men jag har lite disk att ta hand om och nu när jag får diska i badrummet tar ju sånt lite mera tid än vanligt. Vill ju komma i säng i tid dessutom! annars har jag ätit blåbär och vispgrädde till kvällsmål. Åh vilken underbar njutning!

Men hurra för goda människor!

Vad glada vi är här i högkvarteret nu! Jenny har just varit här med sin kompis som skall hjälpa oss med tapetseringen. Åh vad kul, på torsdag kommer hon och hennes kompanjon tillbaka och då gör vi upp mer exakt. Ett steg till mot målet är klart! annars var jag tillbaka på jobbet idag efter mina fem dagars ledighet. Det var lika kul som vanligt. Kvart över fyra satt jag i frisörstolen hos Maria på Hårcenter och vid femtiden kom jag ut därifrån mycket nöjd med min klippning!

Tack för idag!

Jag kan inte bestämma mej för om jag är kvälls eller morgon människa. Om man nu måste vara nåt av dom. Jag tycker om att gå upp på morgonen men jag tycker också om att sova länge. Samma på kvällen, älskar att lägga mej tidigt, men tycker också det är helt underbart att nattsudda. Så vad gör man, använder sitt lilla sunda förnuft. Jag ska gå upp halv sex för att åka och jobba, så då lägger jag mej tidigt. Typ nu,precis nu!

Ajax Eucalyptus!

Den här köpte jag idag när jag handlade. Den luktar så underbart gott så jag tog mej för att spontanstäda toan nyss. Nu när jag gluttar på dörren dit in så luktar det barndom på nåt vis. Eucalyptus är det visst! Å vad jag ska städa när jag hinner ,nån gång, sen ,om jag får tid, men i alla fall. Köp den och njut!

Slår mej nu ner en stund!

Man har då fixat till ännu en dag i Högkvarteret Starry sky. Starry sky betyder stjärnhimmel och det är så mitt kvarter heter. Alltså heter min lägenhet Högkvarteret Starry sky 11. Här har sprungits upp och ner för trapporna med inredningsgrejer för sista gången på länge tror jag. Allt som vi plockat loss av inredningen i kök och andra rum är nu i gott förvar på återbruket. Visserligen skall garderobsväggen i mitt rum åtgärdas så småningom men det lär dröja ännu ett tag. Imorgon kommer en tjej som ska tapetsera sovrummen hit och kollar läget. Det känns roligt. Och jag lyckades få loss allt kakel från väggen och även forsla bort det utan att skära mej. Jenny har varit här och hälsat på en stund och fått en reservnyckel hit. Det kan vara bra! Har fixat klart golvet i hallen nu så därute är de helt klart, men en del fortsätter ju in i köket och där får jag fortsätta nån annan dag. Imorgon ska jag ju jobba och sen gå till min favvo frisör och klippa mej!

Jobbar!



Nu är skiten borta!


Så jobbar en sann kvinna. Kaffe, doftljus å så knacka bort kakel utan att skära sej förhoppningsvis!

Måndag

Eddie har gått till skolan och jag har hunnit riva det sista av köket så nu är alla fasta grejer borta. Det enda som står i vägen och retar mej är det gamla kylskåpet. Jag ska ju lägga golv och det är tungt att flytta på det själv. Men, men snart är det väck det med! Ligger lite efter i tidsplanen tack vare strulig bekantskap som skulle "hjälpa" men man vet vilka som är ens vänner en sån här gång. Pålitlighet är viktigt. Såklart kan människor få förhinder men det är annat när man av gammal vana bara strular för att man är sån! Nu fortsätter jag släpa ner det som ska till återbruket denna vända, och så passar jag på att handla massor av loka på tillbakavägen för att ha och svalka mej med. Det funkar inte med en kall bira för moderna kvinnor som jobbar i byggbranchen!

Köket



Nu jäklar,sen jag tog bilden har jag hunnit få bort en stor del av bänken. Var tvungen att bryta för att grannarna inte skulle bli störda. Det är det värsta med att bo i lägenhet. Att inte kunna hålla på hur högt å sent man vill. Det saknar jag med huset!
Njuter nu av friden på altanbalkongen det går det med.

Snart fika rast!



Arbetet i garderoben fortskrider. Vi har också hunnit köpa en underbar bäddmadrass till Eddies säng. Inte många kronor från 2000 men det är den värd!

Framåt



Nu händer det grejer. spisen borta, vatten och avlopp urkopplat. Nu till Ikea mm!

Jobb



eddie tjuvtränar rörmokeri med morbror!

Ny dag!

Nu är det valet i lägenheten på tredje våningen. Dags att köra igång dagens sysslor. Tänkte baka en sockerkaka till kaffet. Får besök av Pelle som ska hjälpa mej med lite sysslor. Tråkigt nog kan jag inte göra allt jag tänkte idag, en vän som lovat att komma och hämta kyl/frys och spis mm kommer inte. Jäkla strulputte sim lovat men sen bara skiter i att göra arrangemang. Sånt folk får inga grejer. En annan vän tar gärna emot grejerna men det blev för kort varsel för honom som har en bit att åka. Nu får jag styra om lite i planeringen. Men spis å diskbänk ska bort idag.

Bilder



Utsikten från mitt sovrumsfönster


Svea från kvällens kisspaus!


Från. gårdagens grillning.

Håller på...

Testade som sagt tvättstugan här i huset idag och det gick ju bra. Mitt i allt passade vi på att skjutsa Mimmi till jobbet och samtidigt ta med Svea hit så hon slapp vara ensam hemma. Vid 22 tiden var vi och plockade upp Den arbetande igen och körde hem Svea och henne. Köpte klädstänger till garderoben också 2 st kromade, imorgon skall de komma upp hoppas jag.
Annars har jag skruvat och skruvat skåp samtidigt som jag messat med en gammal vän från Stockholm som är bra på att snickra och allt annat som hör byggandet till. Vi gjorde upp att han kommer förbi nån dag nästa vecka och kollar läget. Det var ett tag sedan vi sågs så det ska bli kul!

RSS 2.0