Nyår på farmen

El första gången någonsin. Premiär i kväll. 

Värsta stressen

Inte för att det hänt nåt, bara en vanlig kväll på jobbet. Det är inte kul. Aldrig har jag varit med om en sån låg bemanning och aldrig brukar jag skriva något negativt om mitt jobb, men nu är det gjort.

Shoppade

Innan jag började jobba var jag en sväng till Erikslund och kollade läget. Lite rea shopping fick jag till. Lite nytt till nyår, en tjock ulltröja med bling på. Man ska ju fira på landet, ser fram mot det, kvällspasset idag och jobb till fyra i morgon är vad som väntar innan. Eddie kör mej till Enköping där jag blir upplockad. Då ska vi handla nyårsmat innan vi landar i ett mörkt och kallt hus. 

Vila

I dag har jag kunnat vila ut lite och sovit lite extra tack vare Bricanyl. En hemma dag i övrigt med städ och tvätt. Mat från chop  chop och så har jag börjat packa så smått för nyår på farmen. Jag jobbade ju två pass igår för att kunna vara ledig nyårsdagen. Slutar kl fyra på nyårsafton, men efter det så börjar det roliga.

Ja jäklar

Är nu hemma från mitt dubbla arbetspass. Det är inte tiden som är problemet, det är stressen på grund av för låg bemanning. Jag trivs inte med det . Då får jag göra något åt det. I morgon är jag äntligen ledig i alla fall. Ska göra något jag gillar och trivs med. Får se vad. Nu mys i soffan.

Orka

Jobbig dag rent tidsmässigt på jobbet. Men nu är dagen över och det har snöat ute. I morgon blir det ett grymt pass igen. Men den här gången gör jag det för att få vara ledig på nyårsdagen. 2016 blir året med ström på farmen. Kanhända det går att ta sej dit på nyårsafton. Det vore ju en cool grej att fira där!

Inte bra

Det blir dåligt med skrivande för tillfället. Det beror på tråkiga arbetstider och att jag inte är frisk. Nu sticker jag snart iväg för en delad tur på jobbet, vet inte riktigt vad jag ska säga om detta läge, men det lutar åt att jag inte gillar det.

Rast

Ja nu vilar jag fötterna en stund. Sedan återgår jag till mitt pågående arbetspass. Ja inte mycket mer att tillägga angående den saken.

Juldagen

Det är blåsigt men plusgrader och ingen snö ute. Helt okej för mej. Jag kör ett pass i tvättstugan på förmiddagen och börjar sen jobba kl ett. Tänker ta det mycket lugnt idag på jobbet eftersom jag inte känner mej riktigt frisk.Tittar på nya arbetsplatser litegrann, för detta är lite för stressigt för att jag ska kunna utföra ett gott arbete. Synd, för i övrigt trivs jag bra.

Hej

Har firat en mycket trevlig jul med väldigt trevliga människor. På plats i Förundra som traditionen bjuder. Kanske vi saknade en och annan kär person bl a Martin som befinner sig långt bort utomlands i tjänsten. Annars har jag hunnit med ett besök på vårdcentralen och fått medicin för den astmaliknande hostan jag har. Mera undersökningar på gång.Men bättre mår jag nu i alla fall. Imorgon ska jag jobba igen och så även resten av helgen. På tisdag har jag en ledig dag igen. God fortsättning på julen.

I säng direkt

Ett arbetspass i julveckan är klart. Lägger mej omgående så jag orkar morgondagen. Börjar redan halv åtta och kör till halv sex. Långa och tunga dagar som faktiskt tar på krafterna. Men snart vänder det och blir ljusare, det är ju underbart i alla fall.

Tillbaka hemma

Långledigheten är snart över. Börjar en lång radda arbetsdagar i morgon kl ett. Men ledigheten har varit jättemysig. Mys härhemma, en resa till farmen och så två nätter i Frövi. God buffé blev det i Arboga på hemvägen, besök hos Jenny på xxl där jag köpte fina fodrade gummistövlar. Vi hämtade också en duschvägg till Jenny och Martin på Bauhaus som de beställt. 
Här är mer målning från sent igår kväll. De gamla trapphusen blir så fräscha med de fina färgerna i läckra kombinationer. Snart är vi tillbaka igen i lyan, tur vi har den att bo i när vi är där, det är så kul att vara i Frövi.

Julfint i fönstren?

Här är ena asylboendet i Frövi där jag befinner mej. Ingen av familjerna här har valt att göra julfint i fönstren av olika anledningar. Annars är det så pyntat och hemtrevligt runt om på byn.

Trappmålning

Trapphusen i Frövi blir så fina.
Olika nyanser av grått används. Nu ska jag göra ett avbrott för att gå ner i lyan och fixa mat!

Rörpyssel

Denna är min favvo
Nu!
Kolla vad söt!

Fredag

Mer bilder från den stora dagen då elen kom till farmen.
Fatta vilken grej vi gjort för det gamla torpet. Men snart kommer sluträkningen, typ ett hundra åttio tusenlappar.


El

Snart lyser det här!

Gröna vågen

Jäsiken vad det är bra att lyssna på kroppen, den vet vad den vill ha. Visste att det var dags för att byta lite ingredienser i kosten. Tog med mej min trötta december kropp och gick in på grönsaksavdelningen på stora butiken. Stoppade ner vad hjärnan sa och det blev bara nyttigheter, i alla fall åt mej. Nu har jag alltså gjort pressgurka och öste upp en blaffa i en skål, dängde på massa ruccola sallad, mer persilja och några ringar purjo. Satana vad gott, längtar redan till i morgon bitti då jag tänker äta detta till frukost.Ruccola och sältan i pressgurkan bara gifter sig liksom! Nä bort med allt läskigt julgodis som det bara bombas med i alla medier och fram för det gröna i julen!

Pressgurka

Åh vad gott, jag har gjort en klassisk pressgurka till mat och macka. Så gott, till och med doften väcker minnen från barndomens kalopsmiddagar. Inte för att jag äter kött längre men för att det är nyttigt.

Lugnt och trist

Min lediga förmiddag är över snart börjar jag jobba. Inget har blivit gjort och det känns trist. Bra med vila, ja visst men det var mindre roligt att vila just idag. Så är det på vintern, blir bättre i vår och sommar när det finns mer att göra!

Ny morgon

Det blev en lugn dag igår och jag hann vila mej och komma ifatt rätt bra. Nu har jag tagit min morgonfika och ska snart pallra mej upp ur sängen. Kl ett idag ska jag vara på jobbet och köra ett kvällspass.

Ändrat mej

Nu har jag bestämt mej för att bara vara hemma idag på min lediga dag. Bara göra det jag vill. Åker ingenstans om jag inte känner för det. Så får det bli. Börjar i alla fall i tvättstugan, eller har redan gjort det faktiskt. För ren tvätt vill jag ha.

Igen

Nu ska jag strax ge mej av mot jobbet igen. Det blir ett långt pass idag, halv sex får jag gå hem ikväll. Ja, det är helt andra tider nu mot gamla jobbet som var mer regelbundet på gott och ont.Sankta Lucia på er förresten!

Paus

Nu har det gått några timmar på jobbet. Då kommer en belöning i form av 30 minuters vila. Slutar halv nio idag, ovanligt tidigt!

I gång

Klockan är sju på lördagsmorgonen och jag har kommit upp från tvättstugan efter att ha laddat tre maskiner tvätt. Man måste börja i tid om det ska bli något gjort innan jobbet. Funderar ju också på vad jag ska köpa till mej själv i julklapp för vi kör samma grej i år. En lite dyrare lyxgrrej till sej själv, inslagen och under granen på julafton.Ingen annan får veta vad man ska ge sej . Sedan delar vi ut paketen och öppnar och visar de andra vad vi unnat oss själva.Inga pengar slösas i onödan och man får något man själv vill ha. På det här sättet kan man också passa på att ge bort saker under övrig tid på året när kanske ekonomin bättre tillåter. Och lika god julstämning får vi ändå på julafton.

Två jobbardagar

Åkte direkt från Frövi till jobbet i onsdags. Känns som jag bara jobbat sen dess. Ikväll har vi i alla fall firat Jenny som blev klar med sin lönespecialist utbildning i går.Vi åt god mat och myste hos mej.Nu blir det vila så morgondagen funkar. Tvätt kl sju på morgonen och sedan jobb från kl ett.

Frövi


Här är jag

I lyan i Frövi. Vi kom hit på kvällskvisten för att stanna till torsdag. Jobbar i huset med nya duschrummet och gjuter betong. Och myser förstås!
En stjärna i köksfönstret tillsammans med Marys blommor.

Färdig

I dag fick den komma ur formen. Blev hel och fin!

Frövibilder

Ny gjutform
På tork
Fixering
Ny lampa
Folietejp, nu dekoration kvar och så nån cool lampskärm.

Framme

Oj vad vi grejar!
Garderob på plats
Myslya
Kanon!
Färg, vilken ska vi ta?


På väg

Nu är vi i Köping och uträttar några ärenden. Sen fortsätter vi den blåsiga färden mot Frövi. Det gör inget att det regnar för ikväll är det fredagsmys!

Under filten

Lägger mej i soffan under mysfilten och väntar tills det är dags att få gå till jobbet. Idag börjar jag kl åtta. Det låter som det kan vara blött ute idag, så kanske bäst att ta med paraplyet när jag går.

Torsdag

En torsdag som försvann snabbt. Jobbpasset var klart kl fyra och då blev det tvättstuga och mat inköp. Det räcker väl för idag det, i morgon blir det jobb och när det är klart kl fyra börjar helgens roligheter. Jag tror jag laddar för det och vilar upp mej i sängen min..

Har lagt mej

I dag var det rätt lugnt på jobbet. Vet inte varför en så kändes det. I morgon börjar jag halv åtta och det känns bra. I övrigt så planerar vi för en helg i Frövi, det ska bli så kul att komma dit igen. Det är ju bara torsdagen kvar och så direkt efter jobbet på fredag så bär det av.

Morgon

Eddie har åkt till praktiken med min bil eftersom hans inte fungerar som den ska. Det betyder att jag inte kommer så långt idag. Rätt skönt med en lugn förmiddag innan jobbet kl ett, eftersom jag fortfarande känner mig krasslig och nivån på jobbet kommer inte att vara låg. Har i alla fall hunnit med morgonfikat och ska nu glida ner lite lätt i sänghalmen och softa lite.

Ledig och sjuk

Har trots snuva och huvudvärk härjat på bra i hemmet idag vad det gäller städ och tvätt. Samtidigt har jag också tagit det lugnt och försökt känna mej ledig.Eddie var och hämtade ut min nya gjutform som kom på posten idag. Bra, för då kan jag testa den i helgen. Planen är att spendera helgen i Frövi nämligen. Där har vi massor av jobb och nöje som väntar. Ja nu har jag just tagit en nattfika och tänker försöka sova alldeles strax. Får sovmorgon i morgon eftersom jag börjar kl ett att jobba.

RSS 2.0