Del 1

Första delen av dagens två arbetspass är avklarad. Åkte direkt och handlade kl ett och sen hem för mat och dusch. Kl fyra till halv nio kör jag igen på Pilfinksgården. Sedan ska jag bli hämtad för en resa till Frövi. Stannar till imorgon kväll och sen börjar min första riktiga arbetsvecka på måndag. Det känns som det mesta kommit på plats nu. Nu vilar jag de sista minuterna innan avfärd.

Hemma igen

Har nu återvänt hem efter jobbardagen. Tiden går fort, kanske eftersom det fortfarande finns saker kvar att programmera in. De boende är mina vänner redan men jag behöver sätta alla rutiner. I morgon blir det två pass, en sk delad tur som många vill ha bort, men för mej känns det inte som något besvär. Skönt med några timmars ledighet mitt på dagen. När kvälls passet är slut blir jag hämtad för en övernattning i Frövi igen. Duschrummet skall börja byggas. Jag har mycket kul för mej just nu tycker jag!
 

Lugn

En fin fredag förmiddag är snart förbi. Hoppas den övergår i en fin eftermiddag / kväll på jobbet. Idag börjar jag kl ett och slutar kl nio. Har hunnit varit iväg och handlat lite och det känns bra med fyllda lager av det mesta. Strax i väg till Pilfinksgården då!

Piggare

Nu har jag varit ledig en hel dag från nya jobbet. Det behövdes. Intrycken har lagt sej och det börjar klarna. Dagen har jag spenderat i Enköping bland gamla kunder och med vänner.Känns som hemma!  Kvällen gick åt till hemmafix och betong dekorering.

Nu är den här...

...tröttheten av alla nya intryck har slagit till. Orkar knappt ta mej fram känns det som . Men det är bara att knapra i sej lite rå blomkål och stärka sig med. Tvätten skall göras klar och efter fem kommer delar av familjen hit. Kom igen nu. I morgon är jag " ledig".

Justering

Idag slutar jag jobba kl ett på dagen .Det blev en timmes justering åt rätt håll då jag annars fått för mycket tid. Då sticker jag och hämtar bilen och åker och köper räkor. Vi ska ha lite mys i kväll och så ska jag tvätta på eftermiddagen. I morgon ledig , då far jag till Enköping.

Kvällsjobb.

Andra dagen på min introduktion kändes lika bra som den första. Det känns som jag kommer att trivas mycket bra. Trött är jag men mest i huvudet.Medan jag jobbade fixade Eddie och Mimmi med att hämta en soffa i Enköping som vi hittade på blocket till Eddies rum. Kanon bra blev det! Imorgon börjar jag halv åtta så nu blir det vila.

Vilar middag

Det är faktiskt riktigt skönt att bo nära jobbet och inte behöva pendla. Fördelen är att jag nu jobbar kvällar igen efter att ha haft en tjänst som var bara dagtid. 7-16 varje dag. Tänk vad effektiv jag blir när jag vet att jag ska iväg och jobba. Städat riktigt bra i lägenheten och faktiskt kommit lite på djupet med det hela. Har också ringt äldrepsyk i Uppsala angående ett än så länge hemligt uppdrag. Hoppas det kan bli av.Idag ska jag till jobbet mellan 13 och 21. Det blir till att snappa upp kvällsrutinerna då. Ja och så tvättade jag ju två maskiner i morse för att avlasta mej själv i morgon.

Tisdag i dag

I dag börjar jag jobba kl ett. Sedan håller jag på till kl nio. På förmiddagen tvättar jag lite av den stora tvätthögen som samlats. Sen får vi se vad jag gör innan jag traskar iväg.Tänk att bilen bara får stå i garaget, spar både pengar och slitage på det här. 

Nya jobbet

Dagen idag på nya arbetsplatsen var jättebra. Tiden gick fort och jag tror jag hängde med bra Jobbet är likt mitt gamla på många sätt. Men skillnader människor emellan finns ju alltid. Så en del nya rutiner ochh tankesätt bör jag uppdaterar.Så ser det ut från sidan. En bra betong kväll har det också varit så jag är .nöjd

Halvtid

Nu har halva dagen på nya jobbet gått. Allt är bra och roligt. Massor av information förstås som snurrar i huvudet men det ska nog landa till sist. Nu God mat.

Jobb och nöje i Frövi

Helgen är slut och jag har haft en toppen helg. Efter att ha avslutat både ärenden o h jobb i Enköping så åkte jag hem och vände kan man säga. Färden gick med bil och släp till Frövi. Installation i lyan med mys och lite Jobb på fredag kvällen.
Någon tycker vi behöver en projektor för att kunna se på film i lyan.
På lördagen var det rivning o h sanering av mögelskadat duschrum på förläggningen. Eddie kom och hjälpte till att riva och bära.
Jag lovar att det dammade bra.Men tomt blev det Synd att jag glömde fota. Nu ska nya duschar byggas. Ser fram mot att återvända hit snart. Vad jag vet är att då har många av vännerna här flyttat, De har nu fått asyl och sticker ut i Sverige på egen hand till olika platser. Kul för dem men jag kommer att sakna dem. Sån är livet på en flyktingförläggning.

Lugn råder

Nu har lugnet äntligen lagt sej hos mej. Det har ändå kostat på en del att besluta mej för att säga upp mej från jobbet i Enköping. Men nu säger jag Hej till Västerås stad igen även när det gäller arbete.Men först ska jag jobba sista dagen på kryddan och luncha med en trevlig kund. När jag slutar åker jag till  en jobbarkompis som jag tänker fortsätta umgås med i framtiden. Hos henne ska jag lämna lite betong. Sedan hem för att bli upplockad och åka till ett kärt ställe, nämligen Frövi. Nu återvänder vi till lyan där för att arbeta med lägenheterna och snygga till runt fastigheterna. Det är jättemysigt att bo där . Tänk vad många ställen man kan bo på!

Näst sista dagen.

Imorgon torsdag blir det näst sista dagen på gamla jobbet. Det blir skillnad att ha promenad avstånd i stället för tre mil. Märks nog både på tidsvinst och bensin. Ikväll har det varit tvättstuga och betong på schemat. Eddie var och handlade mat åt oss. Det är en härlig känsla det med, jag hinner så mycket mer hemma nu.
Jag tycker bokstäverna blir jättefina. I helgen gjuts det fler. De är riktigt lättsålda. Färdiga med lack koster de en femma styck ! Alla bokstäver finns att få.

Nyhet

På måndag morgon börjar jag mitt nya jobb. Jag kör igång här i Västerås nu istället för i Enköping. Fort ska det gå, sade upp mej i torsdags, slutar nu på fredag och börjar nytt på måndag. Spännande och nära blir det också. Dessutom plus i plånkan. Men hur jag ska han förlusten av alla jag gillar vet jag inte. Men många goda vänner där finns ju kvar och jag kommer att umgås med dem i fortsättningen också.


Mysigt

Nu är jag hemma från helgens äventyr. Det hela avslutades i Frövi med trappstädning och renoveringar. Här är mer bolero från helgen
Julgran haha. Och ett hittat motorblock och kofångare.
Kvällsmys på rummet.
Hönshuset går upp i rök.
Frusen flower.

Snacka om att vi eldat upp massor av högar med ris och träd. Sent på natten i mörkret på Farmen pågick eldandet. Och tack Mimmi och Eddie gör hjälpen i lördags.

Måndag

Sista dagen på min femdagars ledighet. El killarna är här och gräver för fullt. Vi håller på och vinterbonar här nu. Plockar hem saker som inte kan vara här under vintern.

I lördags

Här eldar vi hårt, Eddie behöver en paus.
Mimmi och Eddie kom till farmen i Eddies bil. Bilden från i fredags när vi hade familjemiddag.

Farmen.

Är fortfarande kvar på Farmen och eldar. Vilken helg vi haft!
Åh vad .bilder jag har som jag visar sen

Farmen

I dag ska vi elda
Slut på kackel i hönshuset.
Fire!

Shopping

Köpcentret Erikslund får besök av mej rätt ofta nu. Idag blev det ett inköp på Ikea. Det är nåt ruggigt med tankarna på kmivmordet på Ikea  här i somras när jag är där. Jag vill inte gå på den avdelningen  när jag är där. I början gick jag inte in på Ikea Västerås alls. Det blev en hel del andra butiker med men inga inköp annat än ett par örhängen. Åkte hem och vilade och åt lite mat. Tog sen en promenad ner till city och skaffade mer material till betonggjutningen som väntar i morgon. Har kommunicerat med nya jobbet idag och snart är jag på plats där. Nu vilar jag mej i sängen innan det blir mat med närmaste kretsen.

Hej fredag!

Idag på morgonen har jag hållit till i tvättstugan. Ännu är jag inte riktigt klar med det, så jag väntar på att tvätten ska bli torr med en kopp kaffe. Funderar också med spänning på mitt nya jobb och hur alla arrangemang ska bli. Schema, arbetskamrater osv. väntar också på att få samtal från försäkringsbolaget Moderna, där den firmabil som bumpade in i min skoda är försäkrad. Han som körde bilen verkar inte vara helt reko.... vi får se hur det ska sluta. Under dagen ska jag bara roa mej och så även ikväll då familjen ska äta middag ute på stan tillsammans. Värt att jobba bort mycket tid för en sån här långledighet. Fem dagar på raken det är skönt även om man gillar sitt jobb.

Nytt

Idag har jag ändrat på mina förutsättningar vad det gäller arbete rejält. Jag har sagt upp mej för att byta arbetsplats. Jag lämnar Enköping och återvänder till Västerås även vad det gäller försörjningen min. Det hela har gått undan snabbt vad det gäller ny anställning. Men jag spar på infon om det lite. Från Enköpings tar jag med mej ett stort antal goda vänner som jag fått via jobbet. Jag kommer att umgås privat med d och det ska bli kul. Idag har jag lunchat med Katarina på Wickmans och sedan hälsat på hemma hos Veronica efter det. Mysigt och trevligt. På väg hem blev det shopping i Västerås, Garderoben utökades.Ja en bra dag har det varit.

Långledig

Nu ska jag vara ledig i fem dagar, utan semester eller komp. Bara enligt schemat. Funkar för mej! Sitter på altan och vakar in ledigheten och det känns gott!

Skön kväll.

Vad det är viktigt med vänner.! Av alla slag och nivåer. Vissa känner man mer och andra mindre. Men de kan ha lika stor betydelse i ens liv för det. De kan finnas både på fritiden och i arbetslivet. Just nu tänker jag extra mycket på alla goda vänner och förebilder jag har runt mej. Och tänk vad vi behöver varandra. Jag har ju också  förmånen att träffa många gamla och kloka människor i min vardag, De är också mina vänner på ett sätt. Jag är väldigt tacksam för mitt "vännätverk".

Många dagar

Det långa passet med heltidsarbetsdsgar börjar gå mot slutet nu. I morgon är det sista dagen och sen blir det ledigt i fyra dagar.Ikväll finns jag i tvättstugan och sen blir det mysiga soffan som får besök.

Glad

Tänk vad många underbara jobbarkompisar jag har! Den här dagen börjar bra!

Ny vecka kommer

En mysig hemmakväll börjar ta slut och en god natts sömn väntar. Jag har hunnit med mycket tycker jag , städat badrum och kök bl a. Det ska bli trevligt att hämta en nytvättade och dammsugen bil i garaget i morgon bitti. Glödlampan i ena framlyset skall bytas, det lovade Eddie  att fixa det med. Bra samarbete vi fått till, det här sättet ger mej både mer fritid och mer tid till hushållsarbete. Dessutom är det trevligt att göra saker tillsammans med sina stora barn.

Recond

Efter jobbet idag lämnade jag över min bil till Eddie som tog den med sig och åkte till biltvätten med den. Vad bekvämt och smidigt. Samtidigt lovade han att handla lite. Så bra jag har fått det. Själv går jag och grejar och ordnar här hemma oochkopplar av så mycket jag kan. Detta var fjärde jobbardagen av sju på raken. Allting går om man lägger upp en bra taktik. Ska njuta av en kopp kaffe nu, synd att jag redan ätit upp kakan jag skulle ha till.

Lördag

Tänk vad lördagen försvann fort. Jobbade med så trevliga kollegor så då vill det bli bra. Kvällsmys råder här hemma nu och jag trivs. Känner nästan för något gott att snaska på, ska se vad jag har för nyttigheter i skåpet.

Fredagsmys såklart

Efter jobbet på väg hem stannade jag och handlade lite förnödenheter till mej och Eddie. Nu har vi fixat mat och jag bara slappar i ryggläge. Det känns helt ok en sån här dag, det var rätt kallt ute i morse och jag cyklade runt en del. Vantar börjar bli ett måste vid den tiden på morgonen. Nu ska jag fortsätta uppfriska minnet angående BPSD. Kan vara bra för framtiden det!

Idag då?

Jo jag har jobbat ett pass idag igen. Närmaste framtiden kommer att bestå av mycket Enköping. Blir faktiskt inte ledig förrän nästa torsdag då det är jobbarhelg också. Tiden kommer att gå fort. Det värsta är att jag vill till farmen och jobba där med. Men det får vänta nån dag till. Ikväll har det varit lugnt och gott i hemmet. Det är höst, det märks på antalet sömntimmar jag behöver på natten!

Min onsdag

Ja nu är det kväller igen efter en skön ledig dag. Har verkligen kopplat av och kopplat bort vardagsarbetet. I morgon ska jag till Enköping och jobba igen , det känns bra för sedan blir det ledig fredag innan helgarbete stundar. Idag fick jag tag på bra material till betonggjutningen, så då blir det nog farmen på fredag. Ja det rullar på bra för mej och så ska det få fortsätta.

Betong fail

M:et har tappat balansen och kraschat. Fasen också, jag som var så nöjd.


Ledig och lat

Ända sen jag kom från jobbet igår kväll så har jag mest bara gjort vad jag haft lust med. Vilat och haft det mysigt. Idag har jag ju varit ledig. Började med en loppisvända och fortsatte på Erikslunds shopping center. Där handlade jag lite smått och mötte sedan upp Mimmi för lite lunch. Vi åt sushi, det är inte så ofta jag gör det men gott och nyttigt. Vi kollade runt därute ytterligare och hann också fika på IKEA. Efter det blev det mera loppis och så dollar store innan jag åkte hem. Sedan dess har jag fixat och gjort höstmys på altanen. Satt upp vita tunna silkiga gardiner och ordnat mysbelysning. Ja ny ska jag sätta mej där och mysa lite och fortsätta fundera på möblering och arrangemang i lägenheten till höst och vinter. Kanske greja med betongen också!

Händelserikt

Det har varit många intressanta och spännande saker runt mej idag. På flera plan och förhoppningsvis blir det bra beslut jag kommer att ta utifrån allt. Tvättstugan var i alla fall det sista jag gjorde utanför dörren idag och nu är det vila som gäller. Tisdagen kommer att innehålla jobb till att börja med och sen behöver jag skaffa material till mera betongvaser. Kul att det rör sej med betongen, ett underbart fritidsintresse som ger mej massor av glädje och avkoppling.

Lördag och söndag

Dagarna har handlat om röjning av sly och borttagande av träd på tomten. Kroppsligt arbete av stora mått. Roligt och mysigt med övernattningar har det också varit. Nu har vi varit förbi hos Jenny och Martin angående badrummet. Efter det var jag så hungrig då det blev pizza på Lorenzo.
Här har det nu försvunnit en del träd som gör att det blivit öppnare och soligare på gaveln av huset.
Mitt arbetsbord för betongen.
Bakom lagårn har en stor björk fällts. Den här vi kapat och burit in i vedboden.

Kaffe och skorpa

Morgonstund på Farmen. Huset håller på att värmas upp och flugorna vaknar till liv igen

Godmorgon

Ledig helg och jag väntar på att jag ska kliva ur sängen och åka till Farmen. Behöver stanna på Maxi och handlar på vägen men sen ut i naturen med mej. Igår blåste det lite för mycket för värmens skull men hoppas på lugnare väder i dag. Nu kastar jag mej in i duschen så jag blir klar nån gång.

En överraskning

Igår så tänkte jag övernatta på Farmen alldeles ensam. Det blir ju mörkt tidigt och där finns ännu ingen el, värme eller vatten. Ingen toa, bara utedass. Spännande grej och jag var väl förberedd. Det är tyvärr så att jag inte vågar använda gasolvärmen själv. Men många värmeljus, värstingsovsäck och varma kläder fixade biffen. Sov så gott så, när nattens riddare klev in i köket halv två på natten. Han hade tidigare på dagen startat hemresan till Stockholm från Örnsköldsvik och tog vägen via farmen. Snacka om att jag fick extravärme! Idag har vi donat och fixat därute och jag fick ett nytt bord utomhus till mina betongarbeten. Vilken bra överraskning! Övernattar i Västerås i natt men åker tillbaka till farmen i morgonbitti.

Vackert

Min vy just nu kl 19.00 på farmens veranda. Vackert, och denna utsiktspunkt äger man, ja jag säger då det!

RSS 2.0