Upp och ner!

Soltider för Enköping, Idag

Uppgång Nedgång
Soluppgång kl. 04:57
19 minuter tidigare än förra veckan
Solens upp och nedgång Solnedgång kl. 20:42
17 minuter senare än förra veckan

Så härlig läsning detta! Visserligen syntes inte solen så mycket idag,hörde åskan mullra men här blev det inget regn!

Ash


Kan detta va nåt att fira Valborg med!

Ash är ett mellanting mellan soppa och gryta och står ofta på middagsbordet i Iran. Denna är gjord på linser och är kryddad med färska örter
.
Linsgryta med yoghurt (ash)

Ingredienser

4-6 port

1 dl gula skalade snabbärter
1–1 1/2 liter grönsaksbuljong
1 dl gröna linser
1 dl röda linser
1 dl ris
1 dl hackad persilja
1 dl hackad koriander
1 dl hackad purjolök
1/2 tsk gurkmeja
salt och peppar
2 msk smör
1 msk torkad mynta
2 dl Arla Köket® turkisk meze matyoghurt

Gör så här

Koka ärterna i buljong 30 min. Tillsätt linser och ris och koka 15 min. Rör ner örter, purjolök och gurkmeja, koka ytterligare 15 min. Smaka av med salt och peppar.
Smält smöret och blanda med torkad mynta. Ringla det över grytan och servera med yoghurt.

För den som inte vet vad gula skalade snabbärtor är så vet ni nu!
Även linserna finns i Gogreens sortiment!


Törstig

Inne en stund för att dricka mera saft! Nästan lite kvavt ute! Lite bilder på vad som pågår!

Här intill husväggen mot trappen ska det först fyllas jord och sen grus!



Från andra sidan! Stabil trappa va! Hoppas hoppas hoppas att det går att genomföra planerna med ny trappa i år!



En mycket intressant bild på en sten! Har en alldeles speciell relation till den kan jag säga!

Hej

Nu är det ny fräch luft i skottkärrans hjul! Kalas! Stenen jag bråkade med i går ligger på en ny plats där den får stanna länge,i skogen! Cryslern är i gång och går att flytta på,vad bra nu kan jag joba ännu mer! Behövs nog idag för jag har nyss ätit en hel kycklingrulle! Nu är jag jättetörstig,har bara saft så det får bli ett stort kallt glas innan jobbarbyxorna åker på! Sen ska jag kolla om hyacinten har kommit nå längre på livets färd!

Svettlök!

Svettlök det är vad jag är just nu! Det kan vara ett rejält gympass att härja i trädgården som jag gör ibland.Bra för både kropp och knopp! Det duggar ute så det känns lite halvtrist,men jag ska nog leta mej ut en vända till innan det mörknar! Tar en kopp kaffe med mej som sällskap! Sen blir det skönt att duscha och mysa!

Skottis strejkar!

Punka på skottkärrshjulet! Hur jobbigt som helst! Har nu skruvat loss eländet i alla fall så nu gäller det att få i luft och att den stannar kvar! Har lyckats flytta en stenbumling som vi drog upp med bilen i höstas och som legat i vägen sen dess.Har med spett och svett fått iväg den ca en halv meter så nu ligger den ännu mer i vägen fast på trottoaren,snyggt jobbat va! Ibland känns det som ett steg fram och två tillbaka! Nä nu får resten av ligan dyka upp och ge mej en hand eller två! Kanske är det p ga den här behandlingen som skottis är tjurig?


Koppla!

Fick frukostkaffe hemma hos Marie tidigt i morse! Under förmiddagen roade vi oss med att slutföra arbetet med att koppla in hennes hemmabio surroundsystem! Gick ju som smort bara man höll sej till manualen! Donade och grejade och fick till radiokanalerna med! Det blev en del fixande med att möblera om i hyllorna för att få plats med alla grejer,men det gick med lite våld! Hann t om få lunch hos henne,så dagen har runnit på.Ska nog ta mej en tur här i trädgården en stund och se om det finns nåt att göra! Eller kanske blunda för allt som måste göras och bara njuta!

Duger utmärkt!

Öppnade Photoshop och tänkte att nu ska jag gör något med nån av alla tusentals blombilder jag har från Drömparken här i Enköping. När jag såg den här från juli förra året insåg jag att det finns inget att ändra tillägga eller förtiga. Den är ju så vacker i all sin enkelhet! Det får man väl säga om sina egna bilder om man tycker det eller hur! Först tänkte jag beskära den lite för att stjälken har så stort utrymme men avstår alltså det! Nu när det redan börjat blomma i Drömparken igen så är det bara att göra plats i burken för mer material,vi kommer aldrig att tröttna på det stället kameran och jag!


Kärnfria vindruvor!

Så här står det på Wikipedia om kärnfria vindruvor,har faktiskt ofta undrat hur det kan gå till,självklart förstår man att det är manipulation på något vis! Ett särskilt hormon? Undrar vad det kan vara ? Ska i alla fall äta några strax!

"Kärnfria" druvor har faktiskt oftast kärnor. Men de är pyttesmå, mjuka och långt ifrån färdigväxta. Det kan bli så av sig självt ibland, men det går också att påverka en vinranka så att druvorna blir "kärnfria". Ett sätt är att befrukta växten med pollen som inte riktigt stämmer. Då kan man få en frukt utan utvecklade kärnor. Man kan också "lura" plantan
genom att spreja ett särskilt hormon på den. Då "tror" plantan att det redan utvecklats kärnor och fortsätter att producera endast
själva druvan.

          

 


Oväder på G



Såja nu är jag hemkommen och blir här en stund förmodligen! Det är lite regningt utanför,det var ju en besvikelse! Det är ett sånt där särskilt sken på himlen när det är mörka moln fast solen samtidigt lyser. Oväderväder liksom! Bra ljus att fota i men vill inte riskera att bli blöt just nu! Ska äta nåt nu så får vi se vad det blir sen! Den fina blomman ovanför som faktiskt inte är en blåsippa satt så fint i en rabatt  i trädgården,vill minnas att jag nog planterade den förra våren!


See you!

Sticker ut en sväng för lite umgänge i solen! Sköönt! Vad bra att de ringde från lönekontoret och hade fixat problemet med lönen!

Läget under kontroll

Har varit och kollat mitt karma idag! Kan inte bli bättre värden sa doktorn! Skönt det! Har sedan suttit i solen och lunchat, såå skönt! Det börjar faktiskt grönska ordentligt i naturen,det här fann jag hemma på tomten,utslagna blad! Ska strax ge mej ut på en tur men först bjuder jag mej på kaffe!


Ser ut att bli fint!

Har druckit morgon kaffe i trädgården och lyssnat på fågelsång! En liten ekorre for runt i träden och underhöll! Har nu fixat mej och ska iväg strax på ett möte! Bra att det är på morgonen så jag hinner utnyttja dagen som verkar bli så fin!

Godnatt så länge!

Blir nog ett skutt till sängen strax, tänkte kliva upp tidigt i morgon! Hoppas på sol och nya friska tankar till huvudet! Ska ba greja lite till först...

Potatismums!

tycker ju att potatis i alla former är såå gott! Vet att jag sagt det förut! Jag hittade det här receptet på ugnsbakad potatis som jag ska prova så snart det blir läge! Trivsam sida för matglada förresten,kolla länken nedan!

  • Sätt ugnen på 200 grader. Skala potatisarna och skär dem i halvor. Lägg dem i en ugnssäker form. Salta och peppra.
  • Häll över buljong och citronsaft. Pressa över vitlöken och klicka på fettet.
  • Låt potatisen stå i ugnen tills den är mjuk, ca 60 min.
  • http://www.kokaihop.se/recept/ugnsbakade-potatishalvor-i-buljong


    Sakta framåt!

    Tänk att det äntligen är klart! Sommardäcken sitter på bilen och den trasiga glödlampan är bytt! Har fortfarande en del pappersarbete att fixa som jag länge blundat för,vad skönt när det lättar! Ska nu iväg och fixa ett frimärke och lägga på ägarbytespappret till den gamla volvon som nu är såld! Skönt det bara två bilar kvar att sälja då! Här kommer en bild från lördagens promenad! Det var gott om både vit och blåsippor där i backarna!


    Fix!

    Hemma igen efter en helg on the road! Har hunnit med ett möte på first hotell och avslutat kontakten med personal och livsutveckling! Tråkigt nog hade Västerås stad gjort ett felaktigt avdrag på min lön så det ser alldeles tomt ut på kontot när alla räkningar är betalda! Skulle visst ordna sej till nästa vecka tydligen! Har också ring data supporten om denna sega dator så det blir att lämna in den ett tag! Får se om det går att koppla upp nån gammal rackare som bara står! Nu ska jag äta potatis med skagenröra med extra dill och massa rödlök!

     Det blir nog gott det!

    Lugn lördag!

    Så blir det kväller idag också då! Har ätit en pizza Margerita nyligen så mätt är jag också! Smakar nu ett glas Lazy lizzard och tycker att det är ganska okej! Har tagit en del bilder som fortfarande ligger i kameran och får så göra ett tag till! Pling plong så länge!

    Njutning!

    Varit på  en tur och shoppat lite! Promenerat i omgivningarna och fotat blå och-vit sippor!. Ny sitter jag i ett öppet soligt fönster och äter jordgubbar! Lite trött i fötterna och huvudet men det är såå skönt! Sommarkänsla!

    Tjo!

    Så skönt att se solen därutanför fönstret! Ska ta och piffa upp mej lite och sedan gå ut för en förmiddagsfika! Kameran får följa med också! Sen får vi se hur dagen ska fortsätta idag!
                                                                                                            


    Full fart fredag!

    Har snurrat runt lite idag och fixat. Var uppe ganska tidigt i morse och snyggade till mej inför ett möte! Har nu lovat att jobba lite extra i hemtjänsten under sommaren.Få se hur det kan vara då,var ju längesen jag gjorde något sådant sist! Har också hunnit en sväng till Västerås och fixat! Landar en stund här och drar sedan vidare ut i världen i kväll! Ja fullt ös ska det vara!


    Sova tidigt!

    Har bestämt mej för en tidig kväll ikväll! Behöver vila huvudet lite känns det som! Ska ställa klockan tills i morgon så det blir inte så lång sovmorgon! längtar faktiskt till kudden så nu dröjer det inte länge...
                                                                              
                                                                                                                                 

    Vad synd!

    Bara för att jag skulle vara duktig och vattna de små plantorna! Tog ut brickan med krukorna ur miniväxthuset och ställde på utebordet brevid huset! Dröjde nån timme innan jag gick ut igen och då låg hela härligheten på backen. Är säker på att det var en dum skata som gjorde det! Det meste blev förstört så det är bara att börja om från början igen! Solrosorna klarar sej nog bara jag planterar om dem!


    Popmusic

    Här är en bra poplåt! Popmusik eller bara pop är ett begrepp som först användes 1926, som en förkortning för "populär", bland annat populärmusik, men sedan slutet av 1950-talet har det handlat om en genre inom populärmusik som ursprungligen karaktariserades som ett lättare alternativ till rock'n'roll ( wikipedia)
    Fantastiska sångare båda dessa människor! Såå coola att se på också!

    Joe Cocker och fruktsalladen!

    Har sedan ett tag lyssnat på Joe Cocker intensivt! På Spotify, så det finns mycket att gå igenom! Samtidigt med det har jag just tillverkat en fruktsallad.Så här gick det till. Tog bilen och åkte till ICA,går bra med vilken butik som helst om de har frukt! Där inhandlades2 st bananer 8,56 kr. En liten box jordgubbar för 10 kr,5 st kiwi också 10 kr. 3 st mango som kostade 18 kr tillsammans en honungsmelon för 8,71 kr och 2 st päron 7.94 kr. Istället för onyttig glass eller grädde köpte jag naturell mild youghurt att toppa med, ett fyrpack med portionsbyttor 10.90 kr.

    Åh! nu sjunger Joe låten One som Bono och Mary J Blidge brukar göra,visste inte att den var gammal!
    Fast Bono vinner nog den fighten över Joe!

    Här är allt skuret i ganska stora bitar och bokstavligen toppat med youghurt!



    Så nu är det bara äta kvar! Fantastiskt gott det kan jag intyga för jag har redan ätit två portioner! Medan jag njutit av bl a den här!
    Joe Cocker – I Who Have Nothing


    Avslaget!

    Fortfarande lika segt här! Det är mycket jag borde greppa istället för att slöa och softa så här! Men det är väl för att jag vet att det kommer andra tider snart! Blir nog mycket jobb i sommar som det verkar så jag behöver väl ladda! Men detta väder! Snö på backen,inte klokt! Nä nu får jag resa på mej och plocka ur tvätten ur tvättmaskinen i alla fall! Kanske en tur till nån affär behövs också,börjar bli sugen på fruktsallad. Ska nog göra en sån!

     Jaa! Melon,kiwi,jordgubbar åhh vad gott! Uppiggande värre!

    Natti!

    Nu är det nog bäst att krypa till kojs! Känner mej trött i både kropp och knopp! Imorgon får det bli en piggare dag.Såg just att det snöar en hel del,låg t om kvar lite på backen! Ligger väl något i det där med april väder då! Tur att mina söta små plantor står i miniväxthuset,orkar inte gå ut och hämta in dom nu,men de klarar sej säkert! Nej det var längesen jag var så här trött så sov gott alla!

                                   

    Bluesigt



    Något soft att njuta av på kvällskvisten! Här är det låten som räknas så titta helst inte,lyssna högt!

    Segdag!

    Vilken tråkmåns jag varit idag,inte skrivit någonting och inte gjort något särskilt heller. Försökte röja lite ett tag men det blev inte så mycket gjort med det ,eller förresten det är ett rejält jobb jag har gjort själv när jag tänker efter! Väntar på att solen skall komma tillbaka,det var ett riktigt urk väder idag! Piggar upp mej med en bild från förra sommaren så länge!


    Hurra!

     Jag kan lova att det inte är det lättaste att fånga den här flickan på en bild där det inte är nåt tok eller nån grimasch! Vi har i alla fall firat 20-åringen hela dagen ! Först en shopping i Uppsala,det blev några olika toppar,smycken och skor! Sedan fortsatte festen hemma hos Jenny och Simon med mera presenter och pengar! Prinsesstårta och kaffe, m m. Så nu är jag både trött i fötterna och mätt!

    Födelsedagsfirande!

    Grattis Mimmi som fyller 20m år idag! Vet att du är på väg hit nu med far din fast du vet inte vad vi ska hitta på! Vilken tur att det är sol ute,då blir det nog en bra dag!

    Time to sleep!

    Ska ta och städa undan lite och sen tvätta av mej sminket och krypa i säng! Får ställa klockan så jag hinner upp och fixa till mej inför överraskningen för Mimmi i morgon! Härligt att saker och ting rullar på! Ska glömma bort att jag tittade på väderprognosen för i morgon och att den såg lite trist ut! Jag tror SMHI har fel och att det blir massor av sol!

    Mångfald berikar!

    Har hållti igång ordentligt idag känns det som! Landade nyss hemma efter utflykt, shopping och fika. Härligt med vår och roadtrips! Har tyvärr ingen bild att visa eftersom kameran inte var med men i mitt huvud finns gott om intryck av alla olika människor jag sett idag! Det är så nyttigt ibland att se annat så man kan värdera sitt eget liv med andra ögon! Nu ska jag fixa lite till födelsedagen i morgon!


    Kalasdax igen!



    Imorgon är det fest! Då fyller mimmi 20 år! Det ska vi fira men kan inte just nu avslöja hur! Kanske Mimmi är typ fem-sex år på bilden här! Som sagt var tiden går fort!

    Solförmiddag

    Härligt med sol! Undrar bara hur det är med all aska som far omkring däruppe i luften,nångång måste den ju ner i alla fall! En sån där vulkan kan väl vara igång länge om vi har otur,det sägs visst att den ännu inte har lugnat sej särskilt!

    Drömparken



    Rätt så varmt var det i alla fall,idag. Solen gick ju i moln lite då och då, men annars så! I stort var det trist och v isset i alla rabatter men på gräsmattan var det supersnyggt mad alla krokusar!

    Sköna söndag

    Har sovit länge idag,det var skönt! Nu är frukosten avklarad så det börjar bli dags för en dusch! Sedan ska jag verkligen utnyttja det vackra vädret på något sätt och kameran skall med!


    Dinner

    Dags för middag! Den skall alldeles snart servera sej så det är bäst jag tar plats! Fast jag har redan tjuvätiti massor av pizzasallad!

    Latlördag!

    Softat på morgonen och tagit det lugnt i morgonrocken.Varit en shoppingsväng vid lunchtid och ska nu iväg och ta en fika med en kompis! Det blir kalas det! Inget vidare skönt väder idag,lite blåsigt faktiskt!

    Lyssna se och läs!



    bonniespurk — 02 april, 2007 — In 1968 Gainsbourg had written "Je t'aime, moi non plus", an explicitly erotic song which he had recorded with Brigitte Bardot. After the pair's relationship had ended, Bardot begged Gainsbourg not to release the recording as a single and Gainsbourg, the perfect gentleman, respected her wishes. However, in 1969 Jane recorded the notorious song as a duet with Gainsbourg and it appeared on the pair's joint album "Jane Birkin Serge Gainsbourg".

    When "Je t'aime moi non plus" was released as a single later that year it caused an absolute scandal. Indeed, Gainsbourg's erotic lyrics and Jane's passionate whispering totally outraged public opinion. The international press attacked the song's "lewd" message, radios banned it from their playlists and the Vatican went so far as to issue a statement condemning the immoral nature of the song. In short, "Je t'aime moi non plus" benefited from a huge amount of free publicity and rocketed straight to the top of the charts, selling around a million copies in the space of just a few months. Needless to say, Gainsbourg and Birkin became the most scandalous couple of the year and their relationship became the subject of intense media scrutiny.

    Tjo!

    Så börjar den här dagen övergå i kväll också! Blev väl en del gjort av det jag tänkt i alla fall! Få nu se vad den här kvällen kan komma att innehålla... Spännande,allt känns lättare nu när våren kommit! Ska förresten gå ut och ta in växterna som står ute innan jag glömmer det! Tjolahopp!

    Pappersarbete!

    Stökar och bökar med blanketter och fix! Tur att så mycket går att skicka direkt via datorn. Det har faktiskt varit på annat vis för inte så längesen!Mycket är det, men känns ju inte som jag kommer att bli ett dugg arbetslös,blir nog positivt besked i nästa vecka hörde jag ryktesvägen! Å så har jag ju utbildningen också! Men man måste ju göra som alla myndigheter säger i alla fall! Aja baja annars!Det är ju skönt att kunna bryta av ibland och stöka med lite praktiskt arbete här hemma,tänk att det alltid finns så mycket att göra,men jag lider inte ett dugg. Tycker om att fixa i hemmet för oss, det är kärlek på sitt sätt!


    Morning!

    Verkar som solen vill tränga fram mellan molnen,va bra för jag tänker fortsätta vandra på livets stig och tycka om dej!




    Ha ha va kul!

    Nåt i stil med dessa symboler kanske! I så fall måste dörren bli vit först och sen en sån symbol i jätteformat! Ska det vara så svårt att fixa?

     Killen är ju kul som helst!

     Hi hi! så söta!

    Vad kul!

    Nämen kolla,vad glad jag blir, i år blir det röda! Å så fanns det  småbollar också! Har tänkt att man kanske kunde designa någon egen lampa också! Man kan ju pilla ur själva funktionen och sätta i nån annan grej kanske! 
    SOLIG SolcellsbelysningSOLIG Solcellsslinga, 8 klotIKEA var det alltså!

    Love solcellslampor

    Foto: Förra året köpte jag tvåstycken såna här på IKEA,jag tycker det är så härligt att kunna använda solenergin på det här sättet1 I trädgården finns såklart massor med såna här!

    Solcellslampa 4-pack De håller på att laddas för fullt och orkar faktiskt lysa en stund på kvällen!
    SOLCELLSBOLL I GLAS SKIF FÄRGFörra sommaren köpte jag en liknande som den på pinnen,den kunde ändra färg och var så fin i en kruka vid trappen på framsidan. Den fick inte sitta kvar där särskilt länge för en morgon var den "baxad" domma dom! ska kolla in om IKea kör någon ny variant i år, för jag gillar att njuta av solens energi även långt efter den gått ner!

    Toadörren



    Har länge tänkt på att göra något åt den bruna osnygga toa dörren! Den passar liksom inte in i stilen här! Väggarna i den lilla passagen är vitmålade på gammal vävtapet! Golvet är svart och hallväggen typ hallonröd! Det mesta härhemma går ju åt det svartröda blig bling hållet om det kan förstås?Bilden härunder är från väggen mitt
    emot toa dörren!



    Har tittat runt lite på nätet efter tips,vet att det kan vara lurigt att måla sånt material om men inte förarbetar noga!
    Tänkte kanske måla dörren vit ooch sedan klippa ut stora bokstäver i svart självhäftande vinyl. TOA kan det ju stå med jättestora bokstäver, eller kanske någon annan lattjo symbol. Har man mycket över i plånkan finns ju detta också!
    Fondbild för dörr, Forest Álnushttp://www.inreda.com/products_find.asp?cID=72&agrID=15

    Nu när tankarna har börjat gro så går det ju inte att sluta heller,dessutom kanske det blir lättare att komma igång med att fixa listerna runt hela öppningen också!

    Dagens göranden!

    Dagen är snart slut och jag har inte skrivit något ännu! Men jag har gjort massor i alla fall! Började med att åka och köpa en färsk baguette i morse som avnjöts i solens sken på baksidan! Mysigt med fågelsång och sällskap av bl a Kurre Skutt! Jobbade lite smått på gården innan det var dags att samla både sej själv och massa papper och åka till Västerås för en möteseftermiddag! Två olika ställen och lite farande blev det. Åt på Burger king och handlade lite på Nisses och Biltema.Köpte mer såna där praktiska vaccupåsar att förpacka vinterkläder i.
    Visa stor bildNu är det bara att packa och suga ur luften! Två stycken av den större modellen 80 x 110 cm kostar 59.90 hur bra som helst!

    En liten krok har jag också inhandlat.Den ska sitta på väggen i lillhallen utanför toan att hänga fler bling bling smycken på! Kostade mej 19.90 ska hitta några snyggare skruvar än de på bilden! Biltema är ett bra ställe det!
    Visa stor bild

    Skateskor



    Här är dina skor Eddie! Kommer med dem imorgon! De är supersnygga!

    Prylar!

    Grejer grejer grejer,överallt är det saker,hur ska de få plats! Ändå tycker jag inte vi är pryl människor,bara bra att ha människor...Var och tog en fika på macken och hämtade mera grejor grejor grejor! Nu ska jag snygga till mej lite om det går ,sen på ett möte,ska väl gå snabbt så jag är strax här igen!

    Lunch!

    Blev så hungrig så det var bara att rusa in och värma något.Hade en sån här i skåpet som enkelt slank ner.
    Tur att det finns bra snabbmat! Ännu godare blev den så klart att äta i solen!

    Jobbar vidare!

    Jag sov inte om det nu verkade tyst här! Har varit uppe tidigt och härjat med trädgård ,tvätt och annat stök! Suttit i solen i lä och solat! Skall förbereda mej för ett möte efter lunch men sen ska jag fortsätta stöka och böka,var så säker! Senare idag ska vi flytta bilarna,det ser jag fram emot! Kommer att bli ett oändligt space på gården! Ska också passa på då att lägga igen det sista hålet efter isoleringen av grunden! Måste komma ihåg att påminna så jag får luft i skottkärrshjulet också!

    Godnatt alla!

           Idag stämmer texten All the flowers... faktiskt bokstavligt talat också! Lyckades peta ner lite frön i backen mellan allt annat. Det var trädgårdslupin och en annorlunda sorts ringblommor som åkte ned. Så mycket som jag fixar i trädgården nu så glömmer jag väl bort var jag satt allt. men det blir bara spännande! Man är som ekorrarna som stoppar nötter och frön och glömmer bort dom,förresten det kanske dom inte alls glömmer,varför tror man det?

    Lupin 'Russell Mixed' Så här fina ska lupinerna bli!

    Indiankrasse 'Gleaming Mahogany' I morgon ska jag nog fixa någonstans att peta ner de här fina Indiankrassefröna!

    Hoppas också på att bilarna ska bli flyttade i morgon så det blir ännu finare här vid allra bästa hemma!

    Trött rygg!

    Oj vad jag sliter och släpar med allt! Efter en dusch var jag iväg till lägenheten där massa grejer stått och hämtade hit lite, nu går det ju snart att komma in i garaget här utan problem också. Men jag kan lova att det har tagit på ryggen allt jobbande idag. Först allt gruskastande och sen flytta grejer. Men jag får väl skylla mej själv som fortsatte ikväll,men någon gång måste ju allt bli klart,vi ska väl få det lugnt så småningom! Kommer väl en dag man sitter alldeles sysslolös kanske.. nej troligen inte! Det ska vara full fart framåt!

    Gamla bekanta!



    Här är en kändis som dykt upp på gården idag!



    Å så en till! Men den vågade sej inte in på tomten utan satt alldeles utanför staketet så den räknas som våran!



    Det här kan man också se från våran gård! The sky is the limit!
    Oj då! ser att det är smuts på kameralinsen inte så snyggt,men man behöver ju inte bry sej å andra sidan!

    Småsten!

    Att tron kan försätta berg är kanske känt men att viljan kan försätta en stor grushög kanske ni inte visste! Här är beviset!


    Samma grushög som i ett tidigare inlägg idag!


    Borta! Å det är inte Photoshop som gjort jobbet,det är JAG,minigrävaren !

    Vardagsbilder!


    Tvätten hänger på tork! hm... intressant!

    En grus som ligger i vägen riktigt ordentligt,men nu ska den väck! Sen ska bilarna fixas och säljas då blir det bättre med plats! Fast det är synd att sälja chryslern,den är ju så attans praktisk,den som lever får se!



    Å så från framsidan,den märkliga placeringen av bilarna kommer sej av problem med snöröjningen på gatan i vintras. Skönt att det är över! Nu väntar en lång het sommar på oss!


    Home sweet home!

    Tänk att klockan redan är tolv! Har suttit i solen utanför huset och bara njutit! Druckit kaffe och ätit macka! Åh vad det är fint här nu! Gården börjar torka upp där det finns gräs,det är värre med alla ställen där vi grävde som inte är återställda!Nästa fix blir ju trappen på framsidan så det är bara att räkna med leråker där ett tag till! Ska ta med mej kameran ut på gården nu och föreviga lite. Sen blir det mera kaffe i solen!
    Blonmmor, blommor, blommor gör mej glad!

    Nu är det kväller!

    Ska hoppa i säng nu tänkte jag! Det gör ju inget om det blir någon tidig kväll ibland!
    I morgon är en ny dag! Då ska jag plugga och fixa i trädgården tror jag!

    Kaffesugen!

    Hu vad kallt det är här inne,å jag som inte har något kaffe hemma! Får väl ge mej ut och fixa det. Hoppas nu att det fina vädret fortsätter i morgon, det känns ju så mycket lättare allting! Då blir det fika ute såklart!

    Dagarna rinner iväg!

    Inte undra på att tiden rinner iväg när man far och flyger runt i bilen hela dagarna! Men kul är det med roadtrips!
    Äntligen hemma ialla fall efter fika shopping,lunch mm. Gick en sväng på gården här och kollade vårstatusen! Det är såå varmt ute i solen att det är mycket kallare inne. Bra det för elräkningens skull! Det växer oxh knakar i rabatterna nu. Frlera gula krokus har tittat upp i gräsmattan på olika ställen. Eftersom jorden flyttades runt på tomten i höstas i samband med dräneringen så hamnade det lökar lite här och där. Ser ju bara bra ut. Men mest nyfiken är jag på de jag själv planterat. Här är en bild på något som jag tror ska bli tulpaner,men jag kommer inte ihåg hur de såg ut! Spännande!

    Liten lur!

    Käner att jag nog ska ta en liten lur fast det är så fint väder ute. Blev inte så många timmars sömn efter en utekväll igår och en fika borta idag på eftermiddan. Senare blir det nog en liten sväng ut skulle jag tro! Härligt att solen valde att titta fram idag!

    Njutnig

    Kolla in den här bönan!


    Ryggsäck

    Den här bilden får symbolisera det trevliga samtalet jag hade idag med en mycket klok,erfaren och stark kvinna!
    Tack för kaffet också!

    Ryggsäck ”Princess”  rosa eller guld, 22x20 cm

    Kalas!



    Här är en bild från paketöppningen på kalaset! Måste väl ändå säga det, tänk vad tiden går fort!
    När alla paketen var öppnade musade vi marängsviss! Nu är nog kalaset i full gång på typ Blue moon!
    Kan avslöja att just i det här pakete var det massa coola armband och lila nagellack. Den coola scarfen av paljetter är från Bianco och låg i ett annat paket från syrran! En sån skulle jag med vilja ha!

    product view of: Catrin scarf

    Förmiddag!

    Mumsar några morötter till lunch,råa såklart! Har hunnit vara iväg en sväng för lite fika och fix på förmiddagen.Ska snart till Västerås för några ärenden och sen på kalas! Ska packa ner kameran så det blir lite bilder också! Det var ett riktigt trist och grått väder här i dag,men just nu är det i alla fall uppehåll! Sen får vi se vad som ska hända ikväll,en sak i taget!

    Grattis Jenny-Lee!



    Eftersom klockan passerat midnatt så är det den 9 April nu! Då fyller den här lilla flickan 23 år! Bilden är från hennes 1 års dag! En pedagogisk morsa försöker lära ut hur man blåser ut ett ljus på tårtan! Om vi har tur så kommer det fler bilder från dagens kalas senare! Dags att sova nu så vi orkar med festen sen! Sov så gott alla!


    Räta på ryggen

    Har just avslutat ett pluggpass och behöver pyssla med något annat en stund nu! Tröttsam sittställning vid den här datorn kan jag lova!Blir nog en stund med photoshop tror jag. Kanske göra några förberedelser inför födelsedagsfirandet i morgon också! men mer än så kan jag inte avslöja tra la la!                                                              


    Växtkraft

    Titta vad som hade hänt i krukorna på bänken vid köksfönstret idag!
    Det är en sorts solrosor som ser lite annorlunda ut än vanligt!


    Solros 'Firecracker' Så här är det tänkt att de ska se ut så småningom! Solros Firecracker heter dom visst!
    Har fler saker på gång i krukorna på bänken få se när det händer något mer!

    Hemma hos

    Hemma igen efter ärenden och möte. Det började regna när jag landade här så det blev inge mera trädgård idag!
    Men några foton från i förmiddags kan jag ju visa!

    Alla solcellslampor fick komma ut i dagsljus,hoppas de snabbt laddar upp sej och börjar lysa.

    Grodkungen är på plats och vakar över alla småfåglar som vill bada och dricka bland klipporna!

    Our house! Hoppas det hinner hända mycket här i sommar som planerat. Ska bli kul att se ett foto från den här vinkeln då! Måste erkänna att altanen ser lite vinglig ut men på insidan är det coolt!


    Kurre skutt!

    Vilken dag jag vaknade till idag! Strålande sol! Det blev att ta kaffekoppen direkt från sängen och ta morrron fikan på altan! Eftersom det här huset har ett så bra läge vid en stor skogsdunge så finns det gott om fåglar och ekorrar här. Det tjattrar och kvittrar överallt!Kurre skutt kilar omkring i träden och verkar ha bråttom med vårstöket. En liten gul fågel landade på bergshällen och drack lite vatten ur det naturliga fågelbadet! Kan man bo bättre om man bor mitt i stan? Visst en lite tyst sovstad kanske men vad gör det, storastäder med full fart finns det flera av i närheten,man är väl mobil! Nu går kameran och jag ut en sväng. Ska sen iväg på lite möten så full fart!

    Sovtajm!

    Nu är jag så trött i ögonen så det är nog bäst att sluta använda dom för idag! Hoppas på sol i morgon för det är ju faktiskt vår här nu enligt meteorologisk definition. Jag måste påminna mej själv att hinna gå min motionsrunda mellan alla andra åtaganden! Men nu blir det sängen här!

    Stjärnor



    Det blev så supersnyggt med det nya påslakanet! Det har en mjuk satin känsla och känns jättemysigt!
    Det är ett dubbelpåslakan så jag tycker 150 kr var ett bra pris!
    Kostar 399:- ordinarie.Såg att det fanns i rött också men här är det svart som gäller! Köpte ett till men av ett helt annat stuk. Får visa det när jag bäddar om nästa gång!
    http://www.ellos.se/DetailPages/DetailPage.aspx?categoryid=41911&productId=245056&SellingFlag=SearchText&SearchBackLink=#

    Trädgården!

    Det bästa med att ha en egen trädgård är nog att man kan gå ut och göra något precis när man har lust! När det blev lite segt inne idag var det bara att gå ut och se om det fanns något att göra! Å det finns det ju alltid så här på våren.Räfsade lite löv och borstade på bergshällen.Spatserade runt och bara njöt av allt fågelkvitter runt omkring.Tog kameran och passade på att knäppa lite. Sedan är det alltid gott att komma in och få en kopp kaffe!

    Titta vilka uppiggande små sötingar som lyste där i skogsdungen!En annan bra och dålig sak är att de tagit bort det tillfälliga parkeringsförbudet på gatan.Nu kan man stå här utan risk för böter igen men det blir väl snart proppfullt med kvarterets bilar som egentligen har andra parkeringar,men alla vill väl ha nära till bilen så jag förstår dom!


    Gjort nytta!

    Förmiddagen har bestått av en tur till lägenheten för lite röjning och en tur till återbruket. Men än är det mycket kvar att ta reda på! Lunch blev det på Amazing thai. Gott och trevligt! Det var kaos i Enköping city eftersom en lastbil hade vält på E18 och trafiken gick genom centrum i stället! Nu blir det lite vila en stund men sen iväg och hämta Ellospaketet och lite annat!



    Vår plats var vid bordet där den lille pojken sitter,men bordet varannorlunda!
    Bilden är från deras hemsida!

    Massor att göra dag!

    Oj vad stökigt det är här hemma nu! Det känns som det är saker överallt som inte har någonstans att vara. Ska jobba med det idag! Måste ringa och fixa lite ärenden också! Sen åker jag till gamla stället och släpar hit ännu mera grejer. Blir nog en sväng till återbruket också! Inte särskilt mycket glamour idag inte!

    Sängen

    Ska nog helt enkelt gå och lägga mej, jag är ju jättetrött faktiskt! Så godnatt alla människor och djur och allt annat så ses och hörs vi i morgon!

    Trötter

    En trevlig dag börjar lida mot sitt slut. Middag har vi hunnit med också! Lax, ris och sås. Peppar sås eller kantarellsås fanns att välja på! Gott gott! Efter lite softande blev det en sväng till Västerås där vi passade på att fika med Jenny som precis slutat jobba! Glass med kolasås blev det då! Hoppas paketet från Ellos kommer imorgon så jag får anledning att fixa till lite härhemma! Det brukar ju vara så att när man börjar så får det ringar på vattnet å det är så kul att göra om lite! Nu ska jag kika lite på tradera tror jag bestämt !  

    Uppsala

    Nu har vi varit i Uppsala och försökt hitta en bra parkering. Fann ingen vidare lösning på det,åkte ner i ett parkeringshus men ingen av oss hade kort som gällde i automaten och den tog inte kontanter. Vi åkte ut därifrån och hittad en parkering vid stationen,.Det kostade 25 kronor timmen å det var vad vi hade.En timmes shoppping.Sen ta ut pengar och försöka växla till mynt .Alla hade sååå dåligt med växel,fick ihop några timmar till tillslut! Åt på ett proppat Mc donalds. Här är några bilder på vad ungrackarna fick ihop på butikerna.

    Mimmis nya pjuck,köpta på Bianco för 850 kr.



    Top från New yorker 149 kr. tightsen är lånade,det ska bli svarta till senare!

    Hoody från WESC till bra pris 299 kr.Ordinarie 700kr.Snusnäsduk som syns i spegeln 39 kronor från Carlings!
    Uppsala är en bra shopping stad,mer butiker än i Västerås i alla fall! En del av det andra vi handlade kan vi inte avslöja för det är någon som fyller år snart!


    Shopping

    Klockan är 10 och det är fullt drag i huset! Nu börjar alla bli klara med duschning och sminkning och allt. Så strax bär det i väg mot Uppsala! Skönt att solen är uppe,blir nog en fin dag!


    Lägesrapport!

    Snart dags och fara ut och hämta hit lite sällskap. Eddie från skatehallen och mimmi från stationen. Båda sover här ikväll så fortsätter vi för en tur till Uppsala i morrn.Bara för att komma iväg lite! Tanken är väl att det ska shoppas en hel del! Har nu skickat in uppgift 4 och 5 för rättning i medicinska kursen,det rullar på i alla fall!

    Stryka skjortor

    Stryka skjortor! Jag tycker inte alls det är tråkigt att stryka kläder.Det är så snyggt och bra för kläderna att få sig en omgång! Men det är svårt att stryka skjortor så det blir riktigt snyggt! Kollade efter tips på nätet för skojs skull och som vanligt fick jag massor med svar!Kika på det här så får du se!

    Påsken!

    Vilat lite från skrivandet i påsk och gjort annat i stället! Varit ute på gården och bökat en del! Umgåtts och haft mysigt med nära och kära! Lungt och bra. Tråkigt att behöva sen det trista snöiga vädret bara! Får fortsätta mina
    stökerier inomhus idag! Snart tittar nog lilla solen fram igen!

    Snödroppe



    Kanske ingen märkvärdig blomma om den blommat på sommaren när det finns så mycket färgrannt och vackert.Men nu vid den här årstiden är den så beundrad och speciell! Så häftig mot den bruna leran och den vita snön!

    Vårfix

    Håller på med vårstök på gården! Det är så jättevarmt och soligt på bänken som nyss inte syntes för all snö!
    Lökarna jag planterade i höstas har tittat upp och det ska bli så kul att se hur det ser ut! Kommer nog massor med foton på dom så småningom. Det var lite svårt att fota blomstren idag för det gick inte att ställa sej på knä i all gegga! Snödropparna blommar i alla fall! Har nyss ätit lite påsklunch med potatis,sill och ägg! Det var gott det! Nu tar jag med mej kaffekoppen och går ut!

    !

    Det är väl en tulpan,men kommer inte ihåg vilken färg den hade!

    Vårkänsla

    En äkta vårkänsla när man var liten var när cykeln fick komma fram ur källaren igen! Så var det nästan här idag! Tog på mej gummistövlarna och klafsade genom snö och lera och drog fram cykeln under från altan.Ventilgummi och en bra cykelpump hade först inhandlats på ÖB.Lätt som en plätt gick det att få det ventilgummit och få i luft. Hade nån riktig skitpump sist som var hopplös! Nu är det full rulle på cykeln igen! 
                                                                                                                         

    Slut för idag!

    Långfredangen har blivit påskafton nu! Då hann jag ju inte gå och lägga mej igår!!! Fast den var så lång! Konstigt!
    Ska spela nån skön låt och softa lite i soffan innan det är dags för sköna sängen,och de sköna kuddarna,känner snabbt av i nacken om jag inte sover på sköna kuddar! Köpte förresten ett påskpynt idag! Gula värmeljus. Påskasakerna såldes ut för halv priset på ICA så det var det värt! Får brassa på dom imorron!
                    Sov sött nu alla!








    Trist!

    Det ville inte funka saker och ting som jag tänkt idag! hittade inte på skärmen till den andra datorn,verkar helt bortblåst. Tänkte då koppla in det nya modemet så vi skulle kunna ha nätverk här hemma,fick till nätverket men kom inte ut på nätet vad jag än gjorde,så jag kopplade tillbaka det gamla.Skulle äta lite gott påskaktigt men det blev inget av det heller! Onödigt spenderad tid! Nu ska jag dippa tacochips och släcka törsten med en folköl och fundera lite!
                                                                                                      

    Ute på tur

    Har varit ute på tur igen några dagar,men nu tryggt hemma i Enköping igen! Umgåtts och haft trevligt. Det är mycket gräsmatta och berghäll framme på baksidan nu,trevligt att se! Men ack så surt det ser ut! Har ätit hård macka med makrill i tomatsås nyss,blev bjuden på det igår och fick en nostalgitripp! Behöver nog en kopp kaffe nu och sen ska jag fortsätta leta efter en bortkommen dator skärm!


    Den senaste tiden har det talats mycket om fördelarna med Omega-3 från fisk, en typ av fleromättat fett som främjar en god hjärthälsa. Omega-3 från fisk påverkar också regleringen av blodtrycket, minskar blodets levringsförmåga och stärker immunförsvaret. Omega-3 finns i vissa vegetabiliska livsmedel, men fettsyrorna i fisk anses ha störst hälsoeffekt. Dagsbehovet av Omega-3 är 2,5 – 3 gram och Abba Mästarmakrill i tomatsås innehåller 3,5 - 4 gram per 100 gram.

    Glad påsk

              

    RSS 2.0