Snart dags

Söndag och delad tur sen ett dagspass i morgon innan ledig dag på tisdag. Ja man vet vad man ska göra i alla fall.

Fredag

Det blev en shopping förmiddag idag. Handlade sisådär mycket. Här nu jobbat sen kl ett och ska äta en hallonsmootie med soyayoughurt i. Gott!

Bööh

Varför har jag redan varit vaken i evigheter på min sovmorgon. Klockan är bara sex. Nu går jag upp och gör kaffe.

Sovdags

Sov ju ut riktigt bra i morse. Därför kan jag inte sova nu. Det gick i alla fall bra med husbilstransporten. Det blev det tomt på farmen och bilen får ny ägare.nu. Det som jag trodde var tre mossklädda stenar i ett gammalt snår visade sig vara travade tegelpannor som blivit övervuxna och inte syndes. 
Ny mark kommer fram hela tiden när jag går loss med mina verktyg och redskap bland buskagen. 

Det mörknar

Finns inte så mycket att pyssla med på farmen i mörkret. Eller det gör det men jag ska ju ändå hem idag så jag vill inte börja med något nu. Väntar på killarna som ska hämta husbilen sen får jag hem. Nu ser jag dem.

Lunch på farmen

Idag har jag umgåtts med Rosemarie o h Ulla i Enköping på förmiddagen. Nu är jag på farmen och slå äta lunch. Vilken fin och solig höstdag jag bjudes på. Ljumma vindar är det också.
I dag ska husbilen 
till Stockholm är det tänkt.

Sovdags

Nu är det tisdag kväll och dagen har varit en jobbardag. Den här veckans ledighet infaller på torsdag. Kämpa på. Efter jobbet blev det lite inköp. Mat och ett konvektorelement till farmen.

På väg hem

Hej då Norrland. Det regnar nu på väg ner. Vi är snart i Gävle.

Kaffe

Jag steg upp redan kl sex i morse. Fortfarande i Gideå utanför Örnsköldsvik. Nu ska vi jobbar inför hemfärd senare i dag. Full fart som vanligt.

Lördagskväll långt bort

Här i den lilla byn firar vi nu lördag efter hålligång hela dagen.

Gideå

Jag är i norrland sedan i torsdags. Direkt efter jobbet åkte vi hit. Vi grejar och fixar i husen här för att få ordning. Visningar på alla fastigheter pågår.

Veggie tacomix

Det här ska jag laga nu. Veggie tacomix. Det känns som det kan bli en hit!

Morgonpromenad

Så ja. En tidig frukost och så en morgonpromenad på det. Det känns jattebre. Nu ska jag njuta av ledigheten fram tills jag börjar jobba kl ett. Ett bad står först på att göra listan

Hemma i Västerås

Synd att det blir mörkt så tidigt på farmen. I alla fall om man ska jobba i trädgården så blir det besvärligt. Skönt att sitta i värmen i soffhörnet här också, man blir lite frusen efter en heldag ute. Vid lunchtid fick jag besök av Eddie som hjälpte mej få upp massa tunga stenar ur hålen som jag grävt loss. Snacka om att vi styrketränar. 
Man kan inte riktigt se hur stora de är. Men min .kropp vet.
Ny mark som jag röjt fram och klpppt tills klipparen slog i sten och stannade.
Höst på finaste farmen.

Farmen

Kaffebryggaren puttrar och värmen börjar komma i Farmendygn kök. Jag känner mej så laddad för en dag här. Bästa stället att snabbt få ny energi från. Idag ska jag fortsätta röja mark och gräva upp rötter från det gigantiska rotsystemet de vildvuxna buskarna har orsakat. Nu är kaffet klart och till det blir det Smörrebröd Skagen från Ica maxi. Gårdagens till extrapris! 

Då så

Jobbarhelgen klar. Tvätten snurrar i tvättstugan. Jag har fixat lite mat åt mej själv och nu ska jag planera min lediga måndag. Det rullar på kan man säga.

Pustar ut

Sitter på Ikea med en kopp kaffe och vilar ut efter en arbetsdag. Inte så mycket mer man kan göra , vila inför helgens arbete, så man kan stråla för de gamla. En duk har jag i alla fall köpt på indiska.

Resklar

Alldeles strax reser jag på mej och åker mot Enköping. Detta skrev jag i morse men glömde skriva klart och publicera. Nu har jag varit i Enköping och träffat Ulla och Rosemarie. Jag har dessutom klippt mej och hunnit jobba ett pass till 9.15. Nu blir det godnatt !

Höstmys

Man blir trots allt lite kulen när man är ute i höstvädret och härjar i trädgården. Nu har jag nya sköna mysbyxor på, har värmt pajen med äggstanning från i morse och boostat den med massor av persilja. Medan jag äter ska jag återigen se den fantastiska föreläsningen med Anders Hansen. Ner under filten nu och bara njuta.

Trivselfaktor

Nu vill jag inte alls packa ihop och åka hem. Visst kan jag övernatta, allt finns ju här. Men i morgon innan jag börjar jobba så ska jag till Enköping och då vill jag duscha och sånt vilket jag inte kan göra här när det inte är sommar. Nu blir det mellis, hallon och apelsin. Sen packar jag ihop. Bilder från dagen.
Här har jag röjt mark idag.
Lite trött men vacker blomma.
Lökplantering
Nu har jag täckt dem med jord.
Lite av de stenar vi grävt upp.
Luktärten trivdes i den gamla stubben.

Farmen

Kom hit till slut i alla fall. Det kom lite shopping i vägen. Blev lät och tänkte åka hem till soffan. Men ändrade mej. Nu njuter jag av friheten i det varma köket på farmen. Hallon gör dessutom upplevelsen ännu bättre. 
Ska strax gå ut på gården och se om jag vill göra något.

En måndag

Försökte få denna måndag att gå i lugnets tecken. Göra det som ska göras i lugn och fin takt. Nu när jag lägger mej då är jag riktigt nöjd. Hann t om sova en stund samtidigt som jag lyssnade på en föreläsning på datorn. Nu fortsätter jag sovandet i sängen. I morgon blir det en jobbdag med tvättstugan som efterrätt.

Den lediga helgen

Fort gick  det  men det var en riktigt bra helg. Farmen, Västerås och Frövi och så hemma igen. På eftermiddagen har jag mest suttit och skrivit sånt som måste ner på pränt och skickas. Det handlar om migrationsverket och Berslagens miljö och hälsa.Spännande grejer att ha att göra med, dessutom mycket lärorikt. Myndigheter är grejer det, både på gott och ont. Jag ser det ändå som ett privilegium att få halka in i detta och dessutom få mandat att göra det jag gör som en fritidssysselsättning. Jag önskar bara att vi kunnat jobba med detta tillsammans långt tidigare i livet. Då hade vi varit på en helt annan nivå nu. Men bättre sent än aldrig. Och så Farmen då, måste bara säga det igen, vilken mysfaktor. Deta gamla speciella ställe kan visa sig från en sån underbar sida bara man kan uppskatta den. Vi spenderade två nätter där nu och det var 100 procent utdelning. I Frövi handlade det om glasmästeri, fyra rutor blev utbytta medan jag skrev. Bra jobbat av oss. Nu sömn inför kommande jobbarvecka.
 

Farmen

I fredags åkte jag till farmen direkt efter jobbet. Två övernattningar blev det. Mysigt, mysigt. Lite jobb i trädgården blev det men mest innehäng i värmen. Nu är vi hos Jenny och mokar rör. Sedan får vi till Frövi.
Golvvärme till badrummet monteras.

Torsdag

Först en dag på jobbet mellan halv åtta och fyra. Sedan handlade jag på väg hem. Stackars till tvättstugan och körde fyra maskiner. Mellan varven fixade jag en paj med äggstanning och kyckling fyllning. Luktade gott i hela trapphuset. Passade på att baka en till black bean brownie också. Kanongod ! Har stått en stund vid strykbrädan men nu blir det paus ett tag.

Dags

Nu ska jag gå mot jobbet strax efter några dagars frånvaro. Här ätit en stor portion äppelkaka med vaniljsås och kaffe därtill. Så nu är jag beredd. Men helst hade jag varit på Farmen såklart.

Mysbra kväll.

Ikväll har jag umgåtts med mina barn.  Vi har ätit god mat, handlat lite och så umgåtts hemma i soffan. En jättetrevlig kväll. Så som det ska vara! Här är lite fler bilder från planteringen på farmen tidigare idag.
Lilla slänten vid paviljongen. Den fina rosen och de andra växterna får sällskap av lite tulpaner mm i vår.
Vid den nyröjda backen vid det nyplantetade äppelträdet. Där skall det också knoppas i vår. Stenarna är lösa och ska bara forslas bort.
Här med.

Komma ihåg

I vår kommer jag inte att minnas var jag planterat lökar och vilken sort det var. Lite spännande. Jag har tagit några bilder på det jag gjort idag.
Attans ett ställe jag glömt att fota. Men det gör inget. Detta är jättekul i alla fall, hoppas det tar sej. Nu ska jag fixa lite mat innan jag fortsätter.

Mera blomsterlökar

Jag har hämtat ut paketet från odlanu med blomsterlökar. Lite försenat men nu är det bara att gräva. 
Fyra olika sorter.
Den här påsen hade jag redan och tre sorter är redan i marken på farmen. Tänk vilken vår jag har att se fram emot lökmässigt.
 

Kväll

Jag ska ta och vila ut ordentligt nu. Det behöver jag, funderar på om minna blomstrrlökar från odla kommer i morgon äntligen. Det skulle vara inspirerande. Tänkte prova att odla i kruka, för att se hur det skulle funka. Allt finns i övrigt på farmen, såsom krukor och jord. Bara att köra i gång när det är läge att komma dit. Sen har jag bestämt mig för att baka en paj med äggstanning, för att fixa till ett riktigt bra recept.Då blir det att testa sig fram lite. Men nu vila!

RSS 2.0