Slut på dagen

Nu är det bara att sova ett tag. Imorgon är det Eddies födelsedag och då ska vi fira. 20 år fyller han, nu är alla barnen riktigt vuxna i alla fall. Under morgondagen ska jag göra klart lite målaprojekt och börja snygga till inför stora kalaset på lördag. På söndag är det möe med vägföreningen på farmen också. Då får vi säkert träffa flera av våra grannar. Sov gott nu!

I skapartagen igen

Målar för fullt med chalk paint igen. Den här gången är den vit och hemmagjord. Det är så bra art den torkar så snabbt och så ingen lukt. Har dekorerat några betongrejer med söta döskallar också. Decoupage med hemmagjord teknik där med.


Åter på hemmaplan

Eftersom det blev sent i gårkväll innan vi var tillbaka i Stockholm efter den långa resan så övernattade jag där innan jag åkte hem tidigt i morse. Nu håller jag på och stökar i lägenheten med allt möjligt. Det pågår födelsedags förberedelser också. I morgon fyller Eddie 20 år. Den stora festen blir på lördag, men lite firande ska vi ha i morgon med. Ta en titt på den här fina killen som jag brukar träffa i norrland.


Nu far vi

Allt klart i norr för ett tag. Mot Västerås och Stockholm nu.


Inne i stan

Idag är jag på plats inne i Örnsköldsvik på en liten runda. Går och tittar på grejer men känner inte att jag behöver något särskilt. Ska ta en kopp kaffe någonstans om en stund. Det blir en tur tillbaka till Gideå innan vi startar hemfärden senare idag.


Börjar få till det

Återigen en bra dag i Gideå. Nu har vi en lugn stund i lyan och packar för sista dagen i morgon. Målar och vågar mina grejer.


I morse

En härlig promenad blev det i morse, nu ska jag ut på en tur i byn igen och kolla på silvergnistror på träd och byggnader. Ett skådespel skapat av naturen. Tur jag har inbyggda broddar att fälla ut från de varma vinterstövlarna .


Snö och sol

Vilken tur jag har som får se det här vackra vintervädret. Så här vacker är inte vintern längre söderut. Mycket snö och gnistrande sol mot det vita. Jag går ut och tar en promenad medan resten av huset vaknar.


Fjällräven

Mycket trevlig dag. Underbart norrlandsväder med sol och gnistrande snö. Vi kastade lite skräp på återbruket, sen till fjällräven outlet. Oj vilka inköp, massor med kläder. Lite hemlig för några grejer är födelsedags presenter. Nu är jag i lyan och målar och grillar kyckling på elgrillen.


Norrlandslyan

Nu är i alla fall jag på gång. Så sugen på att börja måla så nu gör jag det.


Pizza hut

Vi äter pizza i Sundsvall. Vänta bara till jag kommer fram och får fota alla loppisfynd från idag. Det ni kan bli fina grejer sen.


Snart så

Nu ställer jag burkarna på hyllan över helgen. Ännu är de inte behandlade med vax men det får bli när jag kommer hem igen. Packningen och jag är klar nu så vid tolvtiden startar Skodan färden till Stockholm.


Dags för resa

Jag ska bara fixa allt härhemma och mej själv också. Sen åker jag mot Stockholm för att sedan fara vidare mot Örnsköldsvik och lilla byn. För sista gången under de här förutsättningarna. På vägen tänker jag se mej om efter flera saker att ge mej på med krita färgen. Första stoppet blir i Enköping å brödet och fiskarna, eller faktiskt kanske här i Västerås till och med, har ju massa jag vill skänka i bilen och de har så bra mottagning här i stan på brödet. Solig dag, allt ser bra ut tycker jag.


Krita färg

Mera grejer på gång. Handlade mer porslin billigt på loppis som nu ska förvandlas. Den vita runda brickan är klar med sin fina konstgjorda patina. Den kostade 5kr på loppis och var då blank och tråkig.

I morgon fortsätter jag med marmelad burken och den gröna burken och ger dem lite gammaldags sliten look.


En kritad lampfot

En brun tråkig lampfot i trä från loppis 20 kr. Egengjord krita färg i två läger. Slipad försiktigt så lite trä kom fram. Vaxad och polerad med vintage vax och så nersmutsad med svart skokräm och avtorkad ordentligt. Nu ska det fixas en bra skärm.


Promenad

Jag gick en promenad till Västerås city. Det var väl okej dit men hem var det rentav äckligt väder. Det blåste iskalla vindar från mälaren som gick rakt in i märgen. Fy vad otäckt. Det hjälpte inte att solen sken. Men nu är jag hemma i soffan med kaffe. Å här stannar jag en stund. Jag handlade i alla fall lite spännande grejer.


Virkningen

Det växer fram så vackert mönster i min virkning. Så roligt att virka igen efter alla år.


Nästan klara

Det bästa med Chalk Paint är att det torkar så fort. Man blir klar snabbt med sina projekt. Lite sista fix med patinan innan det är helt klart.


Första målningen

Jag tror servettstället kommer att bli en hit. Vaserna kommer också att bli kanon. Nu får de torktid och jag kaffe.


Chalk paint

Här är några nya grejer som ska utsättas för penseln. Håll ut så kommer resultatet.


Snöig morgon igen

Sitter kvar i sängen med god frukost och virkar lite. Planerar vad jag ska göra med dagen. Blir nog en tur till city, en snöpromenad. Kolla min blivande filt.


Enköping

Ännu en dag i Enköping idag. Var och lunchade med Ulla och Rosemarie. Vi åt på min gamla arbetsplats Kryddgården. Kära återdeenden blev det. Sugen på att söka mej tillbaka dit. När jag kom hem hade mitt garn från Kina kommit i brevlådan. Nu kan jag inte slut virka. Imorgon ska jag ta en bild i dagsljus så färgerna och mönstret får komma till sin rätt. Det är två flerfärgade gärna som ger en så fin effekt.


Snö

Vårväder i helgen med sol och värme. Nu snö ute. Ganska mycket dessutom. Hoppas det tinar snabbt. Igår var jag på arbetsintervju i Enköping. Verkar vara ett roligt och omväxlande jobb. Efter intervjun var jag till Ulla och åt en sallad och umgicks med dom därhemma. Resten av dagen och kvällen bara försvann.


Hemma igen

I Västerås är hemma just nu. Annars känns det väldigt mycket hemma på farmen. Oj vad vi har eldat och bokat på tomten. Nu luktar allt rök, jag måste tvätta så fort som möjligt. Vi hade sol idag och riktigt varmt i solstolarna. Synd att helgen gick så fort.


En härlig dag på farmen

Efter att ha sågat träd och eldat både dom och massor massor med annan bråte så blev det nödvändigt att ta en tur till Frövi och kolla en dusch som sprutade vatten. Nu är vi tillbaka hemma på farmen och elden brinner fortfarande.


Morgon på farmen

Här sover man gott och tidigt. Nu ska vi snart ut och jobba. Kaffe och macka på gång. Så här var det igår.


Just ja

Måste bara delge, när jag i det soliga februari vädret var på väg hit till ett av mina många hem, så ringde telefonen. Det var om ett jobb jag sökt. På de villkor som jag behöver för att klara resten av det jag vill. Så nu, intervju på måndag. Något jag verkligen brinner för och aldrig vill lämna vad som än händer. En bastant fot i verkligheten.


Mycket mys nu

Har faktiskt krattat löv idag på farmen. Nu har vi god värme inne, så god så chefen redan sover efter att ha anlänt med ny firmabil fullpackad med bra att ha grejer hit. Jag trivs så gott i värmen och med de vackra synliga stjärnorna över hela himlavalvet utanför dörren. Känner mig priviligierad. Jag har så mycket av vad jag kan önska just nu. När vi vaknar imorgon finns en ny dag att ta del av och dt ska vi verkligen göra.


Snart mot farmen

Idag tvättar jag lite och sedan ska jag förbereda helgen på farmen. Jag fixar också lite med mina målade grejer från igår. Träning behövs inför de större projekten. Det är jättekul i alla fall. Och så väntar jag på garnet jag beställt från kina. Men jag ser mycket fram mot att få grovjobba på farmen. Här ska fixas.


Frövi

Dagens bedrifter har utförts i Frövi idag. Ett möte med migrationsverket på plats i fastigheterna som blev riktigt bra faktiskt. Vi kunde redan ut en hel del. Nu är det bara att vänta på att allt ska fungera i praktiken också. Jag testade en ny hobby också. Att måla med Chalk Paint. Blandade egen med hjälp av gips färg och vatten. Fick en bra effekt. I morgon slipar jag och snyggar till utseendet lite. Här en träram, en plastram och en metallbricka. Mycket lätt jobbat med krita färg.


Kanondag

Först fika med Rosemarie och Ulla, sen till farmen för att lämna grejer. Solen strålade och jag åt fruktågrönt sallad på trappan till uthuset. Jätteskönt. Efter det två loppis besök för material till Chalk Paint projektet till kvällen.


Ska ta en sväng

Solen lyser så vackert. Jag har gjort mej en hälsobomb med både gurka, avocado, äpple, banan, jordgubbe,kiwi och så sötsur chilisås och nyttiga frön. Packar bilen och åker mot farmen tror jag.


Det var längesen

Höll på med ett inlägg och lyckades trycka bort det. Det var inte igår man klantade till det så. Berättade i alla fall om den goda glasnudelsopp/grytan jag gjorde till kvällen. Att äta gott är en njutning det. Har läst på om hur man fixar egen chalk paint och nu ska jag komma mej för i morgon. Det ska bli kul att testa sig fram. Sen kommer det att målas förstår jag, tänker på allt material i den nedfallande ladan på farmenTar med det till Frövi tror jag. Vi sticker till Frövi på eftermiddagen för en övernattning och sedan ett möte med Migrationsverket som vi lyckats få till äntligen. Nu blir det Lars Lerin på svt play.

Avocado med udda tillbehör.

Ett himmelskt fantastiskt spännande mellanmål. En ätmogen avokado blandas grovt med grovmalen svartpeppar och lite chilipulver. Saft från en citron, typ ett sprut bara. En stor mogen jordgubbe i bitar. En mogen kiwi gröpas ur och ner i röran. Häll sötsur chilisås över. Blanda ihop och så på toppen blandade frön.


Avkopplande i dag med

Idag har hemmafrun varit och handlat billigt kaffe och grönsaker och frukt i mängder. Var och lämnade massa bra att ha grejer på loppis och där fick jag tandvärk. Så nu sitter jag med lite kaffe i soffan och vilar. Ska ta och söka några jobb sen tänkte jag.


Hemmadag

Lättstädning, lite mail jobb, lugnt på alla fronter idag. Handlat lite till en soppa till kvällen och nu ett pass i tvättstugan. Tar nog inte ut mej så mycket idag.


Inspektion

På väg hem från Örnsköldsvik stannar vi och kollar läget på ytterligare ett hus vi måste sköta om. Här ska vi hålla till i vår och fixa. Just nu är hela byggnaden tom. Men huset innehåller två stora lägenheter som är jättehäftiga.


Godmorgon

Uppe tidigt idag för hemfärd med fullpackad lastbil. Dricker kaffe medan norrlandssolen går upp. Nu ska bara chauffören vakna också.


Trevligt i byn.

Vi har kört ett lass skräp till återbruket i Örnsköldsvik på förmiddagen. Sorterat och börjat packa lastbilen för hemfärd i morgon. Just nu grillar jag kyckling i lyan. Mysigt värre och dessutom blir det vin till maten.


Framme

I alla fall nästan framme. Är i Örnsköldsvik en stund nu. Snart åker vi till vår lya i Gideå.


Pausar på Ikea.

Har nu postat en tjock lunta som krävde sex frimärken för att kunna läggas på lådan. Stackarn på hyresnämnden, som är en domstol , måste nu registrera alla handlingar eftersom de är offentliga. Spännande för ett litet företag att gå emot en statlig myndighet. Så nu pustar jag med en latte på IKEA i ett hörn. När signalen kommer åker jag mot stockholm. Packad och klar för lite kringflackande igen.


Chiapudding

Äter frukost men saknar chiapuddingen som är slut. Gjorde ingen ny igår kväll och den tar ju tid på sig att bli bra i konsistensen. Det får gå ändå. Nu ska jag sätta fart med allt och sen åka mot Stockholm om några timmar.


Torsdag

Började dagen i Västerås med god frukost. Fortsätt till Enköping på fika med Ulla och Rosemarie. Nöjd med det vid tvåtiden åkte jag hem via några loppisar. Åt sen goda linsgrytan från igår och beställde gärna från Kina. Sen gick larmet om trasig toalett i Frövi. Så jag blev upplockad och så for vi dit. Passade på att ta bort och posta alla sju radondosorna som nu ska analyseras. Lustigt nog så upptäckte vi att ett kylskåp hade försvunnit ur en lägenhet. Sånt kan bara hända med migrationsverket som hyresgäst! Får se hur de ska lösa detta? Har redan mejlat dom om det. Nu blir det sova en stund innan jag fixar iväg alla papper till hyresnämnden. En spännande fråga ska nu avgöras där. Sedan åker jag mot Stockholm och sen blir det liten lastbil till norr igen på eftermiddagen. Gideå väntar på oss. Helgen är fylld med roligheter.


Nytt läge

Dagen blev lite annorlunda eftersom Bana inte kunde komma loss från jobbet som hon trodde. Vi får fika nästa vecka istället. Jag tog en promenad till city och glodde runt lite. Nu är jag i tvättstugan. Har dukat och förberett till kvällens matlagning. Nu ska jag kolla på när torktumlaren jobbar sig varm.


Soluppgång på gång

Vaknade av larmet som alltid står på klockan sju numera. Solen går upp utanför fönstret och det är vackert ute. Idag ska jag njuta av en lugn morgon med härlig frukostbricka i sängen. Sedan plocka undan i lägenheten och snygga till till kvällen efter det jag rörde till igår. Kl ett ska jag hämta Bana och så åker vi och fikar i hamnen eller något annat mysigt ställe. Ikväll kommer Jenny och Mimmi, då blir det mat och prata. Ser fram mot en härlig dag.


Hamburgergrill

Nu har Eddie invigt hamburgergrillen. Jag köpte den på min senaste norrlandstripp. Vi blandade nötfärs med kryddor och vatten. En hamburgerpress följer med där man pressar typ en 90grams burgare. Sedan in i grillen ca 2 minuter och så klart. Man grillar två åt gången. Jag får testa att göra en vegetarisk variant åt mej. Men en Quick Burger grill från OBH Nordica rekommenderas av detta hushåll.


Skönt att vara arbetsbefriad.

Det är särskilt skönt när det hela är fri villigt och betalt också. Jag vågar inte riktigt vara så fri som jag egentligen är, men jag försöker. Har varit på Ikea och låtit mej inspireras av all kreativitet som finns där. Köpte ärtgröna djupa tallrikar för sju kr st. Tänkte det goda vi kokar ihop i morgon skulle bli en fin färgkombination med gröna tallrikar och lila aktiva underlägg. Ja mat kan ha vackra färger, kanske inte potatismos och fläskkorv precis men sånt som jag äter.

Rostade rotfrukter, bla jordärtskocka och så ett bröd gräddar i stekpannan där jag använt kokosnötmjöl. Obs ej kokosmjölken, det ger ej samma konsistens och smak. Dessutom stekt i kokosolja. Ja jag unnar mej jag!


Solig och rolig dag

Har varit och kollat lungfunktionen på sjukhuset nyss. Inga problem med det. Säkerligen var det min stressiga arbetssituation som orsakade mina tidigare problem. Men nu är jag fri från det jobbet. Passade på att handla till en liten hälsomiddag vi ska ha imorgon jag och mina barn. Nu ska jag ut och hitta på något i solen igen.


Nu blir det vila

I morgon tänker de stänga värme och varmvatten för oss i huset. Lika bra att gå upp tidigt och bege sig ut. I dag har jag ju varit hemmafru hela dagen, mycket har blivit gjort faktiskt. Tvättstugan, städning och massor av pappersarbete åt chefen på firman. Kul med nya uppdrag, lärorikt och jag är mer ordningsam och strukturerad än vad jag vanligtvis är.


Godaste gott

Vilken underbart god lunch jag nyss fixat. Å så enkelt som alla matmammor brukar säga. Jag kokade 2dl röda linser i 6dl vatten i typ några minuter med lite havssalt. En burk tonfisk i olja rakt ner i kastrullen. Gurkmeja, paprikapulver, djupfryst ingefära och så lite soja. En gul rätt lika vacker som vårsolen och med en mustig smak av någonting underbart. En slags sopp gryta mer åt grythållet , just den här i alla fall.


Mycket har blivit gjort

Inte undra på att det känns i kroppen med allt fysiskt jobb jag gjort de senaste dagarna. Och det är jag glad för. Riktig träning med praktiskt arbete för alla kroppens muskler. Tur att vi har rejäla och riktiga verktyg och utrustning. Men det fattas en grävare och någon form av traktor. Det är inte små pyssel vi pratar om i trädgården på farmen utan rejält grovjobb. En rolig grej är att utanför farmen finns en sån där skylt i backen om att det ska grävas för fiber. Ingen annan än vi kan någonsin se den för farmen ligger ju för sig själv mitt ute i skogen. Måste fota den skylten och visa. Nu har jag i alla fall landat själv i Västerås, det är ju gott att få duscha ordentligt men jag saknar vårt nybyggarliv där allt sker på basic villkor.


Farmen

Idag är det dags att dra sig mot Västerås efter denna långa vända vi gjort. Förra fredagen gick starten och vi har varit på många ställen. Igår eldade vi på åkern och blev av med mycket ris och träd bl a.


Farmen

Vi ändrade oss på nervägen. I Heby svängde vi mot Fjärdhundra och nu är vi här!


Hemåt

Nu startar vi hemresan från Gideå till Västerås.


Norrlandslyan

Den här norrlandslyan vi brukar bo i när vi är i Gideå är under avveckling. En ny ska invigas i vår. Just nu lagar jag mat under väldigt enkla former. Men mysigt är det. Efter maten ska vi koppla fiber i lägenheterna.


Ventilation

Idag är vi vakna tidigt. Kaffet är på och snart kommer en ventilationsfirma och gör en besiktning av ventilationen på husen.


Dagarna går

Fortfarande är vi i lilla Gideå och ordnar med husen. Snart ska ett element monteras men först lite pappersarbete.


City Örnsköldsvik

Lite kallare här i norr än hemma. Men det finns ju varma gallerior. Å jag ska ta en latte på en av dom. Tänk vad njutbart att inte behöva jobba mer på Pilfinksgården och dessutom ha betalt. Nu när jag sitter här i betald frihet är det bara att njuta på. Och shoppa vidare snart.


RSS 2.0