Äntligen hemma

En sån förtjusande lång dag det varit idag,började jobba kl 7 i morse och gick av nu! Men nu är det i alla fall gjiórt och det gick alldeles utmärkt. Var på två olika ställen och jobbade så det blev liksom nått nytt i alla fall när jag bytte kl fyra. Nu är jag så färdig och klar med allt jag behöver göra idag så det blir godnatt alldeles strax. I morgon är en ny dag,eller hur!


Men vilken fart!

Idag är en dag där det inte är tomt på mitt schema. Varken det jag hade på jobbet mellan 7 och fyra eller det jag själv skapat alldeles privat. Men jag trivs med att ha det så. Om jag ska rabbla det hela så har jag fått en maskin tvätt ren och torr. Lyckats komma till botten med en stor klädhög som väntat riktigt länge på att bli struken. Det blev ju ett foto taget till sist för det nya körkortet som skall tillverkas, det fick jag iväg med posten. Likaså har det trista jobbet med att betala räkningar blivit gjort i tid. En härlig powerwalkrunda där jag enligt runkeeper förbrukade 385 kalorier,det var märkligt lite! Får springa istället nästa gång. Alla mina blommor både ute och inne har vattnats med växtnäring,glada värre blev de. Skulle höra lite om min faktura ang mitt nya mobilabonnemang på tele 2 som jag inte fått. Väntade länge och väl i telefonkön. Men fatta ,precis när jag kom fram så tog batteriet på bärbara hemtelen slut så jag hann bara säga min första mening innan det var adjöss. Orkade inte börja om igen!Jobbat lite med ett dokument i word som jag också skickat vidare dit det skulle. Ja å så har det runnit på hela tiden. Känner mej riktigt nöjd med dagen så puss å kram till alla goda människor som hjälper till att håll mej igång,underbart! Det enda jag önskar jag hade lyckats med idag är att byta ut mitt bankkort till ett Visa kort. Men alldeles nyss sa de på personlig service att jag hade plats 63 i kön,vem törs vänta med en helt utmattad gammal bärbar hemtele som inte håller laddningen. Får ta det senare så jag kan handla grejer från det stora landet i öster och dessutom betala för det!


En till bra dag!

En finfin och fullmatad dag har jag haft! Var i Västerås vid 13 tiden, där det hela började med en runda på city med lite shopping. Köpte några gjutformar på Panduro som kommer att bli riktigt kul att jobba med. Två toppar på Gina, bl a en sån här ! 



Lunchade med Jenny på Jensens, gott och lagom.
Sedan var vi till IKEA där jag köpte fem toalettborstar för 4 kr styck till ett kommande projekt. Ha,ha det var inte för att storstäda toaletten precis!

Jag köpte röda och svarta!

Kaffe och liten kaka blev det också på IKEA och en del spanande i butikerna på shoppingcentret Erikslund. Vidare sen till Dollarstore där det inhandlades en hel del saker. Bra att ha grejer helt enkelt. Skjutsade hem Jenny vid sextiden och sedan vidare med nytt sällskap på en liten tur runt hamnen.



Här sitter vi på bryggan vid småbåtshamnen och dricker kaffe och dinglar med benen.
Vädret var väl inte det allra bästa idag,det kom t om en liten skur vid lunchdags men mot kvällen tittade solen fram även om det inte var så varmt som man kunde önska!

Ledigt






Fin sommarkväll


Söndag


Lördagstrevligt


Ser ni vad det står?


Vilken trevlig överraskning,tack!


I blommning



Titta på den lilla solrosen till vänster i bilden,den blommar redan! Ännu står den bara i sin egen kruka tillsammans med två andra växter som heller ännu ej kommit i ny jord. Solrosen har jag satt från frö, så det känns ju extra kul att den trivs så bra så den redan vill visa sina fina blommor. Strax ska den få en egen plats i trädgården!

Till salu

En hel dag i betongens tjänst. Nästan i alla fall! Lite pyssel i trädgården och en entimmes powerwalk i drömparken.Annars har det mest varit gjutning och sista handen vid de färdiga produkterna som ska vidare. Flyttade in delar av verksamheten i garaget då jag behöve ett jämt och bra underlag vid torkningen och för att skydda grejerna från skatornas näbbar. Verkar som de gillar blöt betong.
Jag lyckades blanda betongen något för tunnt vid ett tillfälle idag,å tänk vad dåligt det gick att få isakerna och hålla de kvar. Nästa vända blev betongblandningen exakt och då gick det hela som en dans. Vilken skillnad lite extra grus och sand kan göra!








Samma "underlägg" men med olika tillbehör. I underlägget har jag gjutut ner två hjärtan som är gjutna i iskubs formar. Det är ingen hejd på vad man kan skapa hörrni!



Å så vännerna från djurriket!

En tur ute!

Morot med vitlöksdipp och ett glas rosé. Inte fel efter en skön utflyktsdag! For till Västerås och fyllde på Skodan med mitt likasinnade loppis sällskap och for iväg. Det hela inleddes med en vända på Åsby trädgård i Hallstahammar. Där kan man alltid vandra runt länge. Sedan vidare mot loppisen i Kungsör. Som alltid kommer man därifrån med massor av roliga saker! Därefter till Köping men där blev det bara titta på fynden och istället handlade vi ett paket glass som vi delade på nere i hamnen. Där var det ett gäng glada ungdomar som badade och hade roligt. Det tycktes inte alls vara kallt i vattnet.
Ja sedan småvägar vidare mot Strömsholm där det blev kaffe och bulle. Ja massor med nya härliga upplevelser och en väl använd dag. Hann faktiskt kolla in några av gjutningarna som jag experimenterat med när jag kom hem,får jag bara finputsa det hela så ska det nog bli mer av metall och glas inblandat i det hela!



Strömsholm.

Soulshine morning

Ljuvliga lediga dag! Startade den tidigt i trädgården med kaffe och gräslöksmacka. Såklart gräslök från egen odling.
Ringde mitt försäkringsbolag om min trasiga kamera men de kunde inte hjälpa mej trots att jag hade rätt försäkring för det egentligen. Den var helt enkelt för gammal för att vara värd mer än vad självrisken är. Bara nån hundring så hade det gått. Självrisken låg på femton hundra! Det blir att köpa en ny kamera då! För jag kan inte leva utan en riktigt bra systemkamera! Nu får HTC: ns kamera duga men den räcker inte på långa vägar för det jag vill trots att den är bra till situationsbilder ute i livet!



En del av utsikten från min morgonfika in The Garden of Delight.



Å en till vy!

En sak jag bestämde mej för när jag satt och njöt är att alltid ha handskar på mej när jag jobbar med betongen. Varenda droppe fukt i min hud på händerna dras ut av materialet. Nu har jag gjort nagelvård och smörjt mej ordentligt!

Vänligen!



Sen länge är nu tvätten på bilden torr och inplockad. Jag ha också hunnit en hel del i trädgården. Alla plantor som stått och solat sej på bergshällen har nu fått komma till sina sommarställen ute i trädgården där de ska få växa och frodas under sommaren!

En annan sak som jag tänkt på idag är ordet vänlig! En gammal man brukar många gånger om dagen säga till mej -vad vänlig du är, eller tack det var vänligt! Det låter mycket trevligt och väluppfostrat när han säger så. Det är inte särskilt riktat till mej egentligen,utan mer en artighetsfras som han använder till många. Idag har vi moderna människor såklart andra uttryck som vi använder på samma sätt som t ex att man kanske säger det var schysst gjort, eller vad schysst du är osv. Men ordet vänlig låter så vänligt om ni förstår vad jag menar!

Bling blong betong!

Vilken solig och fin dag vi hade idag va! Tur att jag har skugga på vid mitt betongfixarbord! Lite bilder!





Det hela ser ju ganska knasigt ut i detta skede!


The Blue serie står på tork



The Red ones och några andra alster!



Här är den lilla ljushållaren färdig! Söt och lite gullig i stuket!



Modell högre ljuslykta,den är gjuten i en riktigt stor variant av den klassiska plastmuggen! Blomdekoren är av metall.



De två tillsammans.



Den här kallar jag Baby Blue. Dekorerad i ett ordentligt bling bling stuk för den som gillar sånt,som jag själv exempelvis!

Hunnit massor

Oj vad mycket jag gjort sedan det senaste inlägget i lördagsmorse. Det är bara att radda upp det hela lite kort. Fixat med bilarna på gården,gjutit betong,varit på utflykter på roliga och fina ställen. Varit och umgåtts med tjejkompisarna i Västerås vilket inkluderade en myskväll och en eftermiddag på Kalle på spången. Jobbat i trädgården med mysigt sällskap och sedan hunnit jobba idag. Gjutit ännu mera betong och grävt ur jord på framsidan av husetför att strax kunna lägga plattor. Å det var bara i stora drag.

Underbar årstid detta,det finns så mycket tid att spendera utomhus. På tal om utomhus så kan man säga att i det här huset är utomhus inomhus. Bilder tagna i lördagseftermiddag.





Helt osannolikt. Kakelugnen står på våning två. Hela golvet har rasat ner och finns inte mer. Men kakelugnen står eller hänger kvar i hörnet.



Den här kakelugnen står på nedre botten och här är golvet också inrasat. Jag vet att detta hus har varit tomt under många många år. Nu är det nära undergången för hela härligheten. Men oh så vackert det engång har varit. Och stort också!


Här är stora entrén badande i soldis.



Ett uthus på tomten. Ja vad ska man säga,underbart med ödehus men synd att det får förfalla.

 

Betongmorgon!

Här är utsikten jag hade till mitt morgonkaffe idag. Vaknade tidigt och tyckte det var lika bra att sätta fart på dagen.



Började såklart pilla med mina gjutningar när mackan var uppäten.





Ikväll får de här komma ur sina formar. Minst två dygn ska de stå innan man rör dom.



Det här var en bra idé ,att gjuta in små glasformar i betongen för värmeljusen. Köpte dom på sköna hem för en femma styck! Nåt att spana efter på loppisar. Jag får ha ett värmeljus med mej i handväskan för att kolla in så storleken blir rätt!



En färdig betongkisse i min trädgård.



Å så nallen! Känner mej nöjd med mina små ålster och det är mycket kreativt och avkopplande att hålla på. Ett häftigt material att arbeta i.

Trummelsberg



Igår kväll blev det utflykt i skogen igen. Den här gången var det Trummelsberg,ett gammalr bruk mellan Fagersta och Västerås som besöktes. Här på bilden är det lite soldis som synes. Här är det underbart vackert och rofyllt att vara.



Porlande vatten i konstruerade rännor för transport av material,fina små sjöar och framförallt ett underbart lugn att befinna sej i.



En fin grillplats med ved fanns att tillgå. Såklart fanns proviant med i roadtripp väskan så vi kunde grilla. Efter alla irrfärder på både upptrampade stigar och egna påhittade landade Skodan på gården här vid halv ett tiden inatt!

http://www.fagersta.se/turism/sevardheter-och-utflyktsmal/trummelsberg

Hockey

Gjorde som så många andra i kväll,kollade på hockeyn. Spännande var de...I morgon är det den sista arbetsdagen på en lång radda så i helgen blir det ledigt. Sov sött nu alla!

Målarbild ishockey


Jäklar då

Får ingen ordning på kameran min. Å jag som ville ta en fin bild på mina senaste alster. Den här är ju bara suddig!
Vad bortskämd jag har varit med att kunna fota nära med mitt fantastiska macro. Detta måste lösas snarast!



Nallen har en liten berlock pålimmad påsej där det står Love. Hoppas den går att se. Det braiga är att båda figurerna kan stå på sina egna ben. De hyar små möbeltassar under för att inte repa ytan de står på!

Blommor och betong!

Mera blommor blev det. Fick med ej en vallmoplanta hem som jag har satt ner i jorden. Hoppas den växer lika frodigt som den gjorde där den kom ifrån. Då kommer det att bli kalasbra. Två solrosor har blivit utplanterade också. Hoppas nu frosten lämnar dem ifred.

Gjutit har jag gjort också. Mycket t om. Det som gjordes igår klarade sig från skatans attacker och kommer att bli riktigt bra som det ser ut.



Ett dygn till ska det få stå såhär innan jag rör det. Det som jag gjorde idag får jag visa senare. Det verkar som min finkamera har tröttnat lite,den verkar helt enkelt inte fungera längre. Ska ge mej på lite felsökning strax. Mobilkameran funkar ju bra men när jag ska fota mina färdiga saker så vill jag ha bra bilder så därför väntar jag med att visa mer tills jag får se om jag får fart på bästa kameran.

Hejsan dagen!

Nu var det lunchläge igen! Förmiddagen har gått fort undan på jobbet och så lär nog även eftermiddagen göra. Har jag tur har jag nog flera växter med mej hem idag,både köpta och fådda! Kalas nu sticker jag ut igen!



The garden of delight



Nu snälla skatan som sabbade mina förra grejer,var så snäll att låt bli dessa nygjutna prylar. För säkerhetsskull ska jag strax flytta in dem ett steg till på altan.



Köpte lite blomster på väg hem från jobbet. Planterade i en gammal ärvd kruka som passade finfint. Nu står det fina arrangemanget på min trappa.



Nyplanterad basilika och gräslöken från förra året!


Dags att plantera lökarna från pärlhyacinterna någonstans ute i trädgården så kan de titta upp nästa år igen. Betongkissen fick sällskap av en fin glaskula från Brödet och fiskarna i Köping.

Annars har jag hunnit plantera lite växter jag fick från en annan trädgård idag. Plockat och donat å fixat därute. Skottkärran har fått sitt hjul fastsatt också, lätt som en plätt!

Sand efterlyses!



Jag behöver sand! Sist jag bad om det i mitt förra hus så fick jag ett helt lastbilslass avtippat gratis på gården. Jag hann aldrig förbruka det helt innan jag flyttade därifrån. Kunde haft bra användning för det nu när jag ska lägga sten och plattor på framsidan! Det är väl bara att lägga ut nya krokar och försöka luska fram något här i Enköping. Men jag tror jag nöjer mej med mindre den här gången,det ligger annars bara ivägen på gården. Visserligen kan jag ha bra användning av det om jag ska gjuta sånadär fat av rabarberblad och liknande men det måste ändå vara måtta på vad jag spar på mej. Här finns ju redan både grus och jordhögar lite här och var på tomten som måste komma till användning!


En älg!



Den bara stod där efter vägkanten. För några timmar sen när jag åkte mot Västeråshållet gamla vägen. Hur orädd som helst mumsande på något gott gräs! Tur den inte sprang ut på vägen, om det inte var för det så kunde de ju få leva och inte råka ut för massa jägare.

Annars fick jag med mej skottkärrshjulet helt och nypumpat hem också.  Hade tänkt skruva fast det på kärran men började rensa ogräs på framsidan istället. Nu är det hög tid att börja med stenläggningen där också! Jobb finns det för den som vill. Nu funderar jag på lite kaffe och tunnbrödsmacka innan jag gör nå mer!

Full fart!

Dags för ett break! Jobbat på sedan kl sju i morse så nu är det välförtjänt! Suger i mej en naturdiet shake för att få lite energi till lunchen! Sen kör jag fram till 16.00 Hörs då!

Japp

Vad rik man kan känna sej när saker och ting funkar! Gav gräsklipparen som stått ute under vintern,visserligen under tak, en "sup" och drog sen i snöret och vips så startade den. Soppan som var i räckte nästan till att klippa hela baksidan. Regnet hängde i luften under tiden men det gick att klippa i alla fall! Hann med att plocka en bukett gullvivor och drog upp några maskrosor ur jorden samtidigt. Helt klart är det vår i trädgården nu i alla fall. Behöver nu åka till butiken för att proviantera lite så jag ska strax ge mej iväg så det blir kväller sen!


Söndagen

Igår när det var söndag hann jag inte skriva ett enda inlägg här. Får ta lite av den sköna dagen nu istället. Solen var ju framme och visade sej så fint och värmde upp världen igen! Under dagen jobbade jag och därefter var vi till chopchop och åt. En sväng hem till Marie för lite fika, å efter det en härlig långpromenad i skogen med skogsmulle själv! Sen var det bara att dyka ner i sängen för att ladda för dagen som är idag!

Ut å gå!

En promenad i min egen stad med hjälp av GPS inställd på till fots! I telefonen alltså,med gatuvy och allt,jättekul. Målet blev coop där det inhandlades en marabou chokladkaka jordgubb!



Vilken tur att regnet upphörde!


Gott

Rotmos,hemlagat till lunch! Nu är jag riktigt nöjd med att jag tog mej tid igårkväll och tillverkade det!

Lite om gårdagen



Det var i det här huset jag stod och tittade ut ifrån i inlägget från igår.



Det här var vad jag kunde se! Placet är Ebba Brahes lusthus i Bockhammar. Det ligger typ nån mil utanför Fagersta mot Västerås hållet. http://www.bockhammar.se/kafe/Lusthuset.html  Värt ett besök i sommar,då är det säkert ännu mysigare än när det regnar. Men en sån här plats är speciell även när det regnar,det liksom ligger nåt i luften!



Här är en bild från Trångfors i Hallstahammar. Det var här det var så mycket ormar ute och solade,förmodligen var det snok,men kanske även en och annan huggis! Fikatermosen var med och så även vaniljbullar som åts upp här!



Fin natur och ännu så länge lyste solen! Ja detta var några smakprov från gårdagens roadtripp.

Ikväll har jag mest pysslat härhemma,inomhus såklart för därute regnar det mest hela tiden! Jag har faktiskt tvingat mej att göra en hel del grejer som jag inte hunnit med under veckan och det känns bra. Men jag vill ju leva i ett levande hem, det ska det ju synas också eller hur!

Paus

Hej nu fick jag mej en liten rast med kaffe och en liten godbit så här på fredagseftermiddan! Bra mysfaktor på det!


Väl använd ledig dag!

Törstig som bara den efter god thai mat som åts på en parkering i Fagersta. För det var i Fagersta dagens roadtrip avslutades efter många kringelkrokar under dagen. Den har bl a innehållit ormskådning i Hallstahammar,loppisar i Köping å Kungsör, Kolsva herrgård och Ebba Brahes lusthus innan Skodan vändes hem via Västerås. Nu tänkte jag hoppa i säng och vänta tills imorgon när jag orkar bättre med att visa lite fina bilder!



Här blickar jag ut över en vacker vy som besöktes!


VILKEN LYX

Godmorgon därute,ville bara testa hur det känns att ligga i sängen och skriva ett inlägg via telefonen. Känns ju helt okej,särskilt då jag har en kopp kaffe  brevid mej. Strax skajag hoppa upp ur värmen och starta dagen.

Dags att sova!

Nu tar jag kväller och vilar mina tankar en stund från allt vad betong heter. Men imorgon så kopplar jag på igen för då hoppas jag hitta massor av inspiration och nya tillbehör till mina alster. Dessutom behöver jag köpa  mer betong för nu är det inte mycket kvar i säcken jag köpte! Bevare mej för fler tjuvaktiga skator som blandar sig i min betong!



Ha,ha han ville va anonym den rackarn! Men nästa gång lämnar jag ut både namn och telefonummer

Gjuta och njuta!

Ha,ha jubel,nu har den kommit ut! Min kruka alltså! det gick hur smidigt som helst att få loss den! Nu återstår flera dagar av torkning för den lille vännen innan den ska snyggas till och kanske få nån dekoration. En blomma ska den i alla fall få i sig av finaste sort.



Sammanlagt gav jag 10 kr tillsammans för båda krukorna jag använde som former. Utförsäljning på Coop! Om man vill så räcker de att gjuta säkert hundra krukor till i för de är så bra i plasten.



En bukett av mina fina tulpaner skulle göra sig bra där i krukan om man först satte dem i en glasvas innan man ställde i dem.

Tjuvaktig skata







Kolla vad den jäkla skatan har gjort! Nu menar jag en riktig ska,en fågel alltså! När jag hade gjutit färdigt i måndagskväll ställde jag sakerna på tork på stenplattorna nedanför altantrappen. Det här skulle bli en hållare för ett värmeljus. När jag hällt i betongen sänkte jag ner en tom värmeljushållare. För att hålla den på plats lade jag i småsten i hållaren,den var nersänkt i betong så den knappt syntes!

Innan jag gick och la mej på kvällen tittade jag till grejerna som stod på tork. Allt lugnt! På morgonen nästa dag såg det som skulle bli hållaren ut så här och värmeljuset var borta ur den! Jag blev helt förvirrad ovh fattade ingenting. På lunchen var jag hem och tittade på de andra grejerna som var orörda,då hoppade en skata därifrån,men den hade hunnit plocka ur två ljus till, men då hade den fått kämpa mer för betongen var hårdare på de grejerna. Den här blev ju helt förstörd och sne eftersom skatan förmodligen flyttat på den medan den höll på och då blev allt snett! Nu får jag se till att ha grejerna på tork på ett säkrare ställe i fortsättningen.



När den här väl har fått torka och jag fått snygga till den lite så blir den nog bra i alla fall!



Plockade nyss bort ytterkrukan på den här blivande betongkrukan. Den ska få torka ytterligare innan jag ger mej på att ta bort den inre formen!


Lugn och ro!

Baklängesmiddag ikväll! Kom hem från jobbet och startade med en skål chokladglass med skivad banan och kaffe. Var så sugen! Kanske jag orkar laga något senare ikväll,hoppas inte! Den här kvällen ska få gå i lugnets tecken om jag nu bara kan sluta reta mej på den där jäkla skatan jag råkat ut för,får berätta mer sen!

Inlägg...i skorna!

Ja,äntligen hemma! först en vanlig jobbardag,sen en tur till Västerås. Köpte ett par sulor på Stadium att lägga i mina något slitna träningsskor. Active sole var namnet! Mycket sköna och bra stöd för hålfoten!
REVOLUTION ACTIVE SOLE LIGHT GREY / WHITE

Trång i örat!

Vad jobbigt,mitt högra öras hörlursinstopp är mindre än det vänstra. På den högra sidan vill snäckan bara trilla ur hela tiden medan den passar alldeles perfekt i det vänstra. Man är visst lite felbyggd!



Bra ljud i alla fall!

Mina senaste skapelser



En pepparkaksburk,en mindre räksalladsburk och två tomma värmeljusformar användes till den här ljusbrickan. Såklart kan man ju ställa ett blockljus i det stora hålet om man vill. Det är ju det som är det fiffiga i kråksången,fritt fram för fantasin.Mosaiken är fasgjuten i betongen så den sitter där den sitter!



Så här typ!



En annan modell för ett blockljus,ljuset står visst lite på sniskan! Kanten på hållaren är ganska bred så där kan man kanske lägga några söta hjärtan till jul! Ljuset jag använt är från förra årets julserie på IKEA och kostade mej 5 kr för nån månad sen!



Här finns bara ett hål gjutet att stoppa vad man vill i! De gröna stenarna ligger lösa på kanten men mosaiken sitter fast även på denna! Man kanske kan använda den som en skål att lägga ringar å andra smycken i också! Under dessa betongskålar/fat sitter möbeltassar för att inte repa ytorna de ska stå på!



Tjong och bling sa det när ett lila blockljus tog plats istället för värmeljuset!

Va kul!

Fixat med mina färdiga gjutningar och gjort några nya sen jag kom från jobbet. Det är som ett gift det här med betongen,kan helt enkelt inte sluta skapa!
 När jag skulle använda min mobiltelefon såg jag att simkortet inte var tillgängligt längre. Då förstod jag att det var färdigt med överkopplingen till abonnemanget,det skulle ju ta en vecka för tele 2 att göra det,de höll tiden med två dagar tillgodo. Nu har jag alltså flyttat med mej gamla numret till HTC:N.
 Bytte om till joggingkläder tog på hörlurarna och testade det hela genom att lyssna på radion under joggingturen. Kalas! Jag har lagt om min rutt lite så jag får mer sol på mej under färden. Det känns riktigt förnöjsamt nu när jag är hemma igen och ska gå ut och plocka ner tvätten innan jag tillför några proteiner till min trötta kropp!

Tänk om man kanske skulle kolla lite på hockeyn ikväll,förr itiden när jag tittade på TV så var det min favvosport att titta på!


Tja!

Godmorgon alla! I natt har det visst varit ganska kallt i trakten häromkring. Vissa sa här på jobbet att de haft minusgrader under natten. Mina pelargoner som alla var utomhus tycks i alla fall ha klarat sig. Tur det! När jag jobbat klart idag skall jag bege mig någonstans och skaffa en hink med sand som jag kommit på att jag behöver till gjutningen för att förankra formerna så de håller sig på plats medan betongen brinner.

En skön powerwalk

Avbröt strykandet av kläder och tyckte det var bättre med en rejäl powerwalk ute i aftonsolen. Riktigt skönt att sträcka ut i en långpromenad i ett vackert Enköping. Tog lite bilder med mobilen när jag kom till åpromenaden med idéträdgårdarna där jag passade på att vila lite.



Vattnet i Enköpingsån susar fram!



Mera vatten men lite stillsammare vy.



Det här är från fjärilarnas trädgård. Här kan de övervintra i fina små hus. Det finns ocså en matsal med utvalda växter som fjärilarna gillar och även en barnkammare för larverna. Skönt att vi är så snälla mot djuren här i stan.


Sol!

Snacka om att utnyttja soltimmarna! Har suttit ute i solen i trädgården sedan tidig morgon,bara njutit av den sköna värmen. Strax ska jag väl ta och röra på mej lite men inte så mycket mer än till affären tror jag!

Dags att dra sej inåt!

Lagom soligt och varmt ute för att arbeta i trädgården. Har gjutit en omgång grejer och fixat med såna som redan var klara. rensat ogräs och sopat på berghällen. En och annan kopp kaffe har det också blivit. Nu är jag inne och tänker fixa nåt att äta,sen är det lika bra att ta ner tvätten från strecket för det ser ut att mulna på lite.



En sjöjungfru har flyttat in vid vattenhålet. Runt om sej har hon betongnäckrosor som jag nästa gång inte ska göra så höga. Får komma ihåg att fylla formen till hälften så ska det nog bli bra!

Håller på

Då är det lördag då,rätt bra väder ute trots allt,i alla fall hos mej. Röjer upp och fixar lite inne men ska strax gå ut och gjuta lite nya grejer. Det absolut roligast är ju det egna skapandet,inte bara färdiga former att hälla i. Så idag ska det bli några egendesignade ljusbrickor har jag tänkt,men det jag har tänkt kan ju ändra sej under resans gång som vanligt. Nu måste jag ut till miniväxthuset och släppa in lite luft till de stackars instängda plantorna! Hej så länge,gör lördagen till en bra dag åt er gott folk!


Älska Kent

Kent:s nya platta Jag är inte rädd för mörkret finns hos mej,och den är en klar vinnare av mitt hjärta. Låten 999 har ju gått varm här länge och nu är det bara att njuta av de andra låtarna också!



Jag ser dej.... underbart skön låt!

Bilder



En bild tagen med nya mobilen.



En anna bild,tagen igår i drömparken. Jag gillar kameran i HTC:n den är riktigt bra!



Jäkligt onödigt av mej att pilla på grejer innan de är färdiga,då kan det gå så här! Skulle blivit en ljusbricka! Några andra saker är i alla fall ute på torkning nu. Får visa senare.

Måste äta!

Dags för lite lunch igen. Idag jobbar jag bara till 15.00 som det ser ut,sen blir jag ledig! Undrar vad man ska välja av alla aktiviteter som finns att tillgå i helgen! Loppisar och marknader överallt i trakten! I alla fall så ska jag plocka ur de senaste betongalstren ur sina former,så långt har jag bestämt mej i alla fall!

En ampel

HÖSTÖ Ampel Max. diameter innerkruka: 19 cm Höjd: 19 cm Innerdiameter: 20 cm

En ganska stor ampel från IKEA,som jag köpte idag,den svarta alltså. Ska bara fixa några dräneringshål i botten å sen ska den få hänga i något träd med nån fin blomma i tänkte jag!

Det där med att ladda upp bilder var jag för trött för,pluggade in telefonen och väntade på att datorn skulle reagera på den nya enheten. Inget hände,inte så konstigt eftersom jag pluggat in telefonen i den gamla avstängda datorn som står brevid den nya. Trött i roten,så nu ska jag sova!

Sömning

Oj vilken trött människa jag är,knappt så ögonen orkar vara öppna! I alla fall var jag bara hem efter lite grejer efter jobbet och for direkt vidare till Västerås. Mimmi Eddie och jag åt på Burger King och shoppade loss på både Dollar store och Ikea! En hel del grejer till Gjutverksamheten blev det! Vi hade i alla fall jättemysigt. Tog reda på att det tar 7 dagar för mitt nya abonnemang på telefonen att starta upp. Så är det när man vill ta med sig det gamla numret från kontantkort. Men jag har i alla fall testat en massa funktioner på den bl a kameran som är helt underbart bra! Jag ska visa nån bild senare om jag orkar så mycket. Nu ska jag ta hand om alla växter och vattna dem och sen blir jag inte uppe länge till kan jag lova!

Några färdiga grejer!





Här är den färdiga marschallhållaren. Perfekt i passformen för marschallen,nästa gång ska jag försöka få till en hållare med lite höjd på,det kan ju va nåt att klura på form till!



Ljusbricka kan man kanske kalla den,plats för ett värmeljus och ett litet större ljus. Kanske blir det ytterligare en dekoration på kanten när jag fått gjuta lite till. Annars funkar den bra så här!



Misse brevid pärlhyacintarrangemanget. Misse var den grej som fick mest luftbubblor i sej,det får jag jobba på. Såklart svårare att röra ju mindre form,men det kommer att bli bättre nästa gång.



Teddybear i gröngräset,nonchalant lutande sej mot stora björken



En lite coolare variant,här kallar sej Teddy för rockbjörnen!!



Här en variant på ljusbrickan där den lyser. När man använder föremålen inomhus får man sätta fötter på dem i form av möbeltassar så blir det inga repor på stället där de står! Nu ska jag ta en fika paus i gröngräset. Återkommer med fler alster senare!

Oj oj!

Nu blev det mycket! Hämtade min nya HTC telefon som kom på posten idag! Vad roligt,men inte att göra alla inställningar och kopiera nummer å sånt. Det tar sin tid att fixa. Skulle ju vattna blommor,äta mat ,gjuta betong och gräva i trädgården efter jobbet,nu blir allt i en enda röra för allt är lika kul!


Lattjo pryl det här!

Pillrigt

Nu sänker sig mörkret härutanför och ännu en dag har rullat förbi. Den gick verkligen i lugnets tecken. I alla fall fick jag bort den metall behållare jag använt till min marschallhållare i betong. Hålet var perfekt i storlek. Imorgon ska jag våtslipa överdelen lite så ytan blir slät och fin. Lika bra gick det med ljusbrickan för två ljus,det svåraste var den lilla stenplattan som fick präglat mönster av en plast duk. Duken hade fastnat på några ställen,så den var klurig att få loss. Den ska jag nog ytbehandla på ett annat sätt hade jag tänkt. Alla figurerna från sandleksakerna blev också mycket bra. Jag visar bilder när allt är helt klart! Kanonrolig hobby i alla fall! Nu ska jag strax sussa lite. Sov sött!


Sköna Maj välkommen!

Ev riktigt fin 1:a maj har det varit! Studsmattan har varit ett favoritställe idag,där har jag legat och slumrat i solen med en kopp kaffe. Fick besök av Jenny som tog en tur hit i sin tjejcab. Vi provåt på chopchop som nyss öppnat här i Enköping.

http://www.chopchop.se/

Asiatisk snabbmat med drive,precis som på donken elle Max. Bra mat och snabbt gick det trots kö! Visst blir det fler besök där!
Nu ska jag jobba vidare med ett av mina betongalster och se om jag får loss det från gjutforman. Lite småkrångligt men det ska gå!

RSS 2.0