Senaste dagarna

Först stekande sol och nu regn. Ingen fara, finns annat än att njuta på farmen. Igår var jag med Eddie till Mall of Scandinavia för första gången. Köpte mej en långklänning som nog blir till bröllopet. Åt japansk mat på ett nytt sätt. Typ en löpande band princip. Maten susade förbi bordet i två våningar,bara att öppna luckan och plocka det som passade.

I natt har jag sovit i Västerås, igår i Enköping och natten före det på farmen. Kl tre idag ska jag jobba i Enköping så tills dess ska jag njuta av ett skönt bad och sen kanske lite mer shopping.


Sammanfattning

En härlig helg på farmen. Sol och avkoppling varvat med arbete. Besök har vi också haft under helgen av Eddie och så en jobbarkompis. Altanen har kommit vidare också. Inglasning på gång.


Farmen

Åkte direkt till farmen efter jobbet i onsdagskväll. Vilket supermys på jättealtanen det blev. I dag fick vi besök av Mimmi och Svea. Det blev frosseri i Chalk Paint målning. Gamla skruttkrukor förvandlades till konstverk. Mimmis odlingar kommer nu att se helt annorlunda ut på hennes altan.


Virkar en pläd

På gång med en pläd som ska användas i jul. Är ute i god tid för detta går fort. Här beställt en ännu grövre virknål som jag använder nästa gång. Lyssnar samtidigt på en hackspett som sitter i närheten och knackar för mej.

Tyvärr är färgen inte rätt återgiven, så rosa är den inte som den framträder.


På farmen

När jag kom hit i mede lastade jag bara ur bilen och åkte sen vidare till Heby för att gå på loppis. Köpte ingenting. Nu är jag tillbaka på farmen och går runt och letar efter min proteinpudding som jag antingen glömde på affären eller ställt bort här. Nu äter jag jordnötsmackor istället.


Skön dag

Ja nu lägger jag mej i sängen hemma i Enköpingslyan. Det målades massor av Chalk Paint idag som jag hade tänkt. Virkade också klart en stor pläd i solen på farmen. Vid sextiden var jag hemma i Västerås och träffade Jenny och Eddie. Hämtade Mimmis växter från balkongen för jag ska passa dem medan hon är utomlands. I morgon ska jag jobba kl fyra så får se vad jag gör tills dess.

Kronan blev vit, eller snarare en ljusbeige färg. På bordet vid sittplatsen står zinkkrukan från tidigare inlägg med blommorna i. Jag har fått veta att det nu har kommit glaspartier till farmen som ska sättas upp på altanen inom kort. Vad säger man om denna framfart!


Chalk chalk

Lampfot som ska bli som gammal. Här går vi från nytt till gammalt istället för tvärtom som man kanske vill i vanliga fall när man målar.

Visst är det snyggare att måla över allt. Sen ska det ju vaxas och patineras. Nu ska det torka och målas en gång till. Eller en halv gång som gurun Annie Sloan säger.


Chalk paint

Den här färgen har jag blandat själv i påskas. Den är fortfarande användbar. Målar en zinkkruka. Sen blir det större grejer inom kort. Färgen här är beige, går sen över till vitt.


Ledig hittils idag

När jag vaknade var det hopp ur sängen och direkt till farmen. Soligt men molnen har tätnar en del. Jag jobbar vidare med inredning och verandan. Alla sommargrejer kommer ut vartefter. Nu är det fikarasten och sen ska jag blanda färg. Här kommer det att bli chalk paint race idag.

Zink krukan ska bli vit snart.


En heldag på farmen

Vilken avkoppling det här varit idag. Det var delvis blåsigt påv farmen idag så jag jobbade både ute och inne. Var och shoppade en hel del inredning på en utförsäljning innan. Så bilen var full med roligheter.

Hundra kronor för denna , förmodligen får den lite vit krita färg på dej. Satte upp lite nya gardiner och så nystade jag garn.

Vilket härligt garn. Färgen är tänkt till jul.

Lite bilder av olika kvalitet. Var bl a på uthusvinden där barnens gamla cyklar står. Och så alla fina växter.


Stickad kudde

Här är en kudde jag har stickat av restgarn. Den ska bara monteras . Det får jag göra sen. Nu ska jag ut i ledigheten.


Än så länge

Ännu har jag ingen bokning på jobb idag. Tänk om jag blir ledig?


Överraskning

Massor av blommor. När jag kom till farmen i lördagskväll stod där hur mycket blommor som helst och väntade på mej. En jättekul överraskning. Jag har aldrig fått så mycket blommor samtidigt förut. En övernattning på farmen efter ett långt arbetspass igår och så jobb igen ikväll men vi hann ha en superkväll och dag idag.


Massagestol

Är på jobbet ett kvällspass. Just nu finns jag i massagestolen. Nice!


Torsdagskväll

Ännu ett långpass över. Många timmar blir det. Snart är det full pott på timmar och jag får inte jobba mer än 165 timmar på en månad. Sommaren väntar med självvalda ledigheter och arbete när det passar mej. Gillar alla mina ställen bra, eller tom mycket bra. I morgon kör jag kväll och blir jag inte inringd innan dess så blir det mysdag och promenad.


Onsdag

Igår åkte jag direkt till Västerås efter jobbet. En garnförsändelse blockerade brevlådan. Passade på att gå till tvättstugan imorse innan jag åkte tillbaka till Enköping. Nu är det chalk paint som gäller igen.

Två krokar till badrummet ska få ny design. 10 kr styck betalade jag på Eko i Västerås. Den med bilden är lite för plojsig för mej . Först blir innerdelen enfärgad sen får vi se.

Så fin ljuslyktan blir i country grey från Annie Sloan. Nu ska den torka sen behandlas.


Morgoninlägg

Eller förmiddag om man ska vara rättvis. Här passa på att sova ut i dag. Kl ett väntar jobbet så det var bara att passa på. Nu har jag plockat om bland grejer här hemma i Enköpingslyan för det är långt ifrån klart här ännu. Det är lätt att bli hemmablind men så får det inte hända än. Så jag röjer och sorterar . Sen till källarförrådet.


Läggdags

En lång jobbardag igen, men det kommer att löna sej sen. Bara sova kvar för idag. Ska bara lyssna på en mindfulness övning först från rituals först.


Mycket jobb

Just nu är det mycket jobb, i morgon blir det delad tur igen. Precis som idag.men jag är nöjd och allt går finemang.


Farmen

En riktig arbetsperiod pågår, men hann med farmen en stund igår. Här är bilder på altanens fortskridande

Här ska bli en trappa, men det blir fler.


Sovdags

Nu är andra intropasset på tredje stället klart. Innan jag började var jag till Bålsta en tur. Besökte en loppis bl a. Nu är det dags att sova för i morgon är det fredag och jag börjar jobba kl åtta.


Igår, tisdag

Igår vaknade jag i Västerås, stökade i lägenheten och tvättstugan och åkte sen vidare vid lunchtid för att jobba på mitt tredje ställe. Mycket människor får jag träffa och alla är så hjälpsamma och trevliga. Trivdes mycket bra efter en dag, men som vanligt är det mycket rutiner som ska sättas. Idag är det torsdag och då ska jag arbetar där igen mellan kl tre och nio ikväll. Så nu är det Enköpingslyan som får en uppsnyggning. Tvättar några maskiner och åker nog sen mot Bålsta eventuellt om jag hinner.


Mat till växterna

Mellan snöattackerna så pysslar jag med blommorna i trädgården. Någon har fått byta plats men alla har fått mat.


Earl grey

En kopp rykande klassisk EarlGrey utan socker . Så lockande. Planerar för nästa pläd som ska virkas och behöver beställa garn. Rött, förmodligen för den ska bli klar till jul. Tur att det bara är maj och hela sommaren ligger oanvänd framför oss.


Farmen

Jag är på farmen och just nu snöar det. Jag har klippt rosorna och päronträdet. Men nu blir det te , macka och virkning i värmen i bondköket. Mysigt.


Måndagen

På schemat stod idag kl två ett möte på ett ytterligare ev blivande jobbställe. Det tog inte lång stund och vi bokade tre pass. Efter det blev jag inringd för fem timmar på äldreboendet. Nu har jag alltså tre ställen att hålla reda på. I morgon får vi se vad som dyker upp, förhoppningsvis något. Kul är det i alla fall och min stressnivå är tusen gånger lägre än på demensboendet i Västerås. Bra val av mej att lämna det.


Inte

Trivs inte alls i tvättstugan i Enköping. Den är inte fräsch, tyvärr. Men nu är jag snart klar i alla fall. Ska iväg på eftermiddagen och kolla in ett nytt jobbställe. Får se vad det kan ge.


Slut på helgen.

Helgen har varit så bra. Har jobbat på jobbet och hemma på farmen. I dag har jag varit ledig så vi åkte till byggmax och
handlade mer virke till altanen. Den är så häftig, typ 60 kvadratmeter för tillfället. Jag har också försökt rensa upp i backen vid huset där man ser det sista av solen i solnedgången. En fin plats som vi också tänker fixa till. Lite nya bilder på bygget.

Nu är tumgreppet ömt efter allt trallskruvs skruvande. 2000 skruv har vi fått ner hittills. Underbara farmen blir till vårat drömställe sakta men säkert.


Solsängen

Här en vilopaus i solsängen på jättealtanen. Snart åker jag mot Enköping igen. Det ska bli kul att komma tillbaka hit ikväll för att se hur bygget fortskrider. Det blir strax skiftbyte här, och då blir det mer jobbat, synd att jag hinner åka innan.


Farmen

Njuter ett pass på farmen innan jobbet. Kl fyra ska jag vara arbetsklar för att avsluta Passet halv tio. Men det är långt dit. Nu gör jag en egen yoghurt på oatlys havre produkt imat. Den mixar jag med färska jordgubbar och blåbär. Sedan fram med filten och virkar några varv i solen.


I Enköping

Lämnade Västerås i förmiddags och åkte till Enköping för att börja jobba kl tolv. Passet var slut kl nio ikväll så nu har jag landat i lyan. Softar och virkar på min filt. I morgon kör jag jobb från kl ett till halv tio. Glad för all tid jag får. Måste ut vid åtta i morgonbitti och flytta bilen eller lägga i parkeringspengar.


Lyxliv

Vad bra jag mår. Kan inte sluta njuta på farmen. Och det behövs inte heller. Solen gassar och jag solar benen. Nyss grävde jag rötter i marken och ska snart fortsätta med det.


Farmen

Såklart jag hunnit ta mej till farmen idag med. Kaffet är på och solen strålar. Småfåglarna är alldeles kvittriga. Ååå vad fint det är här.


Altanen idag

I dag har vi fortsatt arbetet med den gigantiska altanen. Kolla in bilderna.

Det blir så mysigt och fint. Eddie och Bella kom på besök och grillade med oss.


Altan på farmen

Här kommer bilder på altanbygget från lördagskväll då vi gjuter, sedan fortsatte arbetet på söndagen. Jag var också en sväng till Enköping på lördag morgon och jobbade mellan åtta och ett.


RSS 2.0