Sovdags

Kanske inte världens tröttaste eftersom det blev sent i morse. Kaffe på sängen å allt. En tur till XXL för diverse inköp och sen hem till Jenny och Martn och hämtade grejer. Middag med mitt sällskap innan jag blev själv igen och satte igång med pluggandet. Det vill gå min väg med mycket ni.

Konst av vattenlednigsrör

Detta är något väldigt roligt att pyssla med. Det finns ingen hejd på detta skapande fantasin kommer i rullning och så är det bara att köra. Om man har tillgång till en attans massa rördelar vill säga. Och så måste man kunna löda ihop dem också. Det kan vara riktigt spännande. I fredagskväll så var det ingen hejd på flammande lågor i mitt vardagsrum.  Här är det kopparrör som använts och sammanfogats. Varsågod att njuta och det går även bra att beställa dessa om intresse finns.
En stor och en liten bredvid varandra.
Koppar är ett så vackert material att använda till ljusstakar. Det lyser så varmt orange av färgen när det är mörkt runtomkring. Tube it kan man säga!
 
 
 
 
Besök Eva-lenas profil på Pinterest.

Annorlunda

Ett antal mil hemifrån på en ort i bergslagen  på lördagskvällen. Hängt med på uppdrag som innebär byte av två tvättmaskiner b la. Rent kulturellt en annorlunda upplevelse. 

Mycket folk.

Min shopping vända idag blev tuff. Så mycket folk fast jag var ute mitt på dagen. Köerna på Ikea var långa och fina. Köpte mej en svart högblank dörr som nu saknades när jag möblerade om kombinationen av skåp. Lite kläder, grejer och mat kom med hem . Attans vad jag är trött nu men behöver läsa några kapitel.

Ikea

Här och nu

Sen kväll ikväll.

En arbets dag med mycket tempo men för den skull inte dålig,tvärtom.Hemkommen och etfer avslud matlagning och handling ägnade jag mej åt skolarbete. Ännu en stor intressant uppgift inlämnad. Nöjd! Nyss hemkommen från stationen i Västerås där jag hämtade hem Jenny som varit i Östersund och pluggat igen. Tänker visa en bild på något snyggt som är på gång också, detta är en prototyp men visst är den cool!

Blankt!

Skodan klarade sig igenom besiktningen med blankt papper idag. De hade inte något att anmärka på på min lilla bil! Ett år kan vi rulla igen, det känns bra! Annars har jag tagit ett långbad och efter det legat i divanen och läst. Blir klar med kapitlet ikväll så jag kan skriva imorgon, den sista delen i uppgift två i sociologin. Det hela blir ett arbete på ca nio A4. Finns mycket att skriva om i detta ämne.

Är här


Blir ren


Söndag

Jobbar kväll ikväll, det var ju bra för då kunde jag ju ha tjejkväll i gårkväll med Katta och Marie. Först hemma hos mej och sen en vända på city för lite nöje. Ni är brudarna tillbaka i sina hem och jag som sagt på jobbet i Enköping.

God morgon!

Så här tidigt är jag vaken idag. Klockan är halv sex på morgonen och jag är färdig för en fika och sen sticker jag till jobbet.

Fredagsmys

Tänkte väl gå och lägga mej nu eftersom det är jobbardag imorgon. Den här fredagen har varit bra, både på jobbet och hemma. Fixat mat, städat och skrivit på mitt skolarbete. Så det är väl okej att vila lite nu då!

Ledig dag slut

Tog en välbehövlig sovmorgon i morse. Läste sedan några mejl från skolan med bedömningar på min arbeten. Jag är stolt över mej själv! Tog en sväng ut och handlade lite blommor som jag fixade arrangemang av . Roligt som omväxling till pluggandet som jag ägnade resten av dagen till. Beställde en besiktningstid till nästa vecka för bilen också och nu måste den tvättas innan. Dyker ner i böckerna igen en stund nu innan jag ska sova!

Flow

Jo då. Det vill gå bra nu, mina skolarbeten funkar. Å det borde de väl göra när man jobbat och pluggat tidigare i ett helt arbetsliv .Annars kan man ju undra vad man pysslat med på jobbet om man inte lärt sej något efter alla dessa år! Det gäller bara att få ner det på papper som vi sa förr, nu kan man väl formulera det som att det gäller väl att kunna skicka ett gott Word dokument med genomtänkt innehåll. Känner mej nöjd med mina beslut om vad jag ska syssla med den här vintern. Tiden går så fort när man har focus på vad man pysslar med, knappt så den räcker till! Imorgon är jag ledig och jag vet vad jag borde göra, tvätta bilen och boka besiktningstid!

Flitens lampa lyser här.

Ja det blev som jag ville igår, jag fick iväg ett stort arbete för bedömning. Det kändes bra och var ett lärorikt kapitel att behandla. Nu är jag igång här på tisdagkvällen med en bok som heter Att förstå vardagen med ett symboliskt interaktionistiskt perspektiv. Den har ett bra språk och är lätt att förstå. Det jag ska börja med är att lista de stora namnen inom denna teori och berätta vad de stod för. Tyvärr är det dåligt med kvinnor inom denna teori då det sägs att de som fanns inte "fick vara med" för de stora gubbarna då,nu pratar vi mitten på 1800-talet. Men deras arbeten finns att tillgå idag fast de inte tas upp i läroböckerna så mycket. Annars har jag handlat och lagat mat ikväll. Det var väl inte otippat kanske. Mimmi och Eddie ägnade sig åt frisörskap här när jag kom hem, det var Eddie som snyggades till. Annars har jag haft en härlig kväll och ser nu fram mot en dag imorgon med utbildning i munhälsa på jobbet.

Väntar

Har hunnit jobba ett par timmar nu. Sitter och väntar på nästa jobb . Längtar hem till skolboken och vill få iväg lite arbeten för bedömning.🌺

Kunde inte publiceras igår

I morgon när jag åker till jobbet så är det med vinterdäcken på. Det blev också fixat idag av min bästa. Inte för att jag vill ha vinter men det var ju hög tid. Så nu är det bara att beställa en besiktningstid innan månaden är slut. Har läst två kapitel i sociologi boken ikväll som jag gillade extra bra. Imorgon efter jobbet ska jag försöka skriva arbetet om det. Nu blir det vila i alla fall.

Helgens bravader i korthet

Nu har jag ju varit ledig sen torsdag eftermiddag då jag slutade kl fyra på jobbet. En skön helg med avkoppling och ett härligt umgänge har rullat på. Massor av olika saker har hunnits med. Fredagen bestod av en tur till Köping där vi passade på att besöka några loppisar när vi ändå var där. En del roliga fynd gjordes. På hemvägen blev det en fika på markan i Strömsholm. Mera loppis i Västerås och sen en tur till Enköping. Där fick Katta hjälp med att byta sin trasiga blandare i badrummet och sen hängde vi där några timmar och fikade. Lördagsmorgonen startade med kaffe på sängen och sedan en tur till torpet i Fjärdhundra för att lägga undan lite plank som skall användas till ett hyllprojekt. Mot Västerås via massa trevliga småvägar. Vi besökte Jenny och Martin som var på IKEA och plockade ihop delar till sitt nya kök. Vi passade på att hjälpa dem att bära upp alla platta paket till deras place på tredje våningen. Senare på kvällen blev det middag med Marie på Slow down. Köttätarna delade på en kupong från restaurangchansen och mumsade oxfile medan jag tog en kycklingsallad. Sista delen av lördagskvällen spenderades i soffan med mys.
Det ser verkligen öde och höstlikt ut vid det gamla torpet nu.
Vackert med alla lavar på trädet. Det ser ut som snö!
 
 
 

Onsdagen

Det känns som mina inlägg blir lite lika varandra nu, jobb, pluggande och hemmasysslor. Ja så ser vardagen ut just nu. Men imorgon blir det lite avkoppling efter jobbet då jag inte längre är ensam här, det blir mysigt. Vi ska passa på att göra lite trevligheter och nytta under några dagar. En tur till Enköping trots ledighet blir det på fredag. Katta min vän ska få hjälp att fixa sin badrumskran som läcker. Men så långt fram i tiden behöver jag inte gå nu. Nu ska jag gå till sängen och lägga mej å läsa två kapitel i sociologiboken som del fyra ska handla om i den skriftliga uppgiften. Jag behöver väl inte säga att det ska bli intressant och att jag är laddad?

Håller på

Att försöka hinna med allt jag vill göra i vardagen det är kruxet. Förresten så gäller väl det även helgerna. Så mycket på gång nu. Idag avslutade jag en internutbildning på jobbet där jag blev kompetens stödjare enligt Enköpings modellen. Nu ska vi jobba vidare med kravmärkt yrkesroll och se om vi lever upp till vad vi ska göra på jobbet enligt lag och ordning. Sedan blev det plugga till del 3 på den 1:a skriftliga inlämningsuppgiften i sociologi. Vi kikar lite på teorier om stabilitet, konflikt och samhällsutveckling. Sedan skall detta överföras till vårat vård och omsorgsperspektiv. Hjärnan bör vara påkopplad när man pysslar med det men nu stänger jag sakta ner för att sova lite. 

En mulen måndag

Den här måndagen har varit lite huller om buller på något vis. Sovmorgon till åttatiden därefter tvättstuga vid nio. Vad annars på en ledig dag? Var sedan ut en tur och handlade smörgåstårta till kvällens lite försenade farsdagsfirande. Min egen far kunde inte komma då han tyckte bilen hans inte var pålitlig. Så det blev bara en far att hylla.Vi mumsade och fikade i alla fall. Under eftermiddagen hann jag sätta upp en del kakel i köket. Den uppgiften har ju legat i träda ett tag. Det är bara massa småbitar som ska upp vid taket och så avslutet på en sidovägg. Gick rätt bra men det kändes motigt till en början. Men attans vad lätt det går med den proffsiga kakelskäraren jag har till låns.

Nu är det söndagkväll!

En trevlig arbetshelg är slut. Lärorik har den också varit, en enastående stark människa har återigen lärt mej saker om livet. Stark både fysiskt och psykiskt är hon denna dam. Kanske ses vi inte mer, vem vet? Men det har varit ett antal lärorika år och det tackar jag för. Jag har tack vare den inspirationen jag fick under dessa två senaste dagar snabbt kunna skriva en del av skolarbetet som liksom föll på plats så lätt tack efter denna arbetshelg. Nu ska jag ta mej an ett nytt stycke i boken sociologi, det blir kvällslektyren för mej. Ledig dag imorgon att njuta av,får se vad kul det ska hittas på då!
 

Hoppas det stämmer

Heja SMHI som visar en så fin prognos inför nästa vecka. I alla fall här i min stad Västerås. Varmare säger dom. Bra för vinterdäcken ligger fortfarande i förrådet. Nu vila och slappa, imorgon ska det jobbas. 

Så kan det gå!

Inte gick det att återställa Word filen inte. Jag hade ju inte hunnit spara den nån gång alls så det var väl därför. Fick ta en tröstfika med gobulle och börja om. Nu är den delen av inlämningsarbetet klart. Fattas bara tre delar då som jag inte tänker börja skriva på idag i alla fall. Sju A4 ska det till slut bli.Det blir nog att ta en bok med till badkaret och förkovra sej där. Arbetshelg stundar ju så det blir mycket fredagsmys för mej ikväll. Det har faktiskt redan startat.Nu ska jag leta fram en bra handkräm för detta väder gör mina händer torra. See you!

Hjälp

Å vad händer med mitt arbete i Word om funktionalismen nu när det blev strömavbrott i huset. Jäklar också!

Fy snö!

Det har ju kommit lite snö här idag. Inget jag gläds åt kan jag säga. Det är knappt så det ligger kvar på marken, bara delvis och varmare ska det ju tack och lov bli läser jag på SMHI. Men detta som ändå kom idag sätter ju liksom nån slags ribba. Fasen också, vintern är oåterkallelig nu. Frågan är bara när den kopplar greppet på riktigt. Att jag ser det som besvärligt är väl att den påverkar mig i mitt vardagsliv på jobbet och så. Men efter vinter kommer vår det är också oåterkalleligt. Å det tackar jag för. Ser fram mot en underbar vår på alla vis!

kreativ kväll!

Tillbaka på jobbet för en dag igen. Det var ju ett tag sen och i morgon är jag ledig igen. Det känns bra trots att jag bokat dubbla tvättpass på förmiddagen. Det beror väl på att det behövs! Skickade in mitt första arbete i sociologi ikväll. Det är en webbaserad uppgift som mina klasskompisar får kommentera om de vill. Det kändes lite konstigt att skicka in det så snabbt efter kursstart, men när det är så attans kul så vad gör man! Nästa grej är en uppgift som bara avhandlas mellan läraren och mej men den börjar jag på imorgon. Den stackars Eddie sprang här och trånade efter något gott, trots att han mosat i sej fläskfilé och potatisgratäng tidigare ikväll. Den snälla mamman gjorde cupcakes i muffinsjärnet åt honom. De ser så goda ut men jag håller mej i alla fall än så länge!

Semester dag

Idag gick jag upp tidigt fast jag tagit semester. Promenad ner till biblioteket för att plugga där bara för att komma i en bra pluggmiljö. Samtidigt kunde jag ju besöka en del klädbutiker på stan. Lunchen åt jag hemma hos Jenny som kämpade med ett krångligt fall i sin lönespecialist utbildning. Mycket krångliga regler att lära sig där. Storhandel och pantning av massa flaskor ingick i eftermiddags fixet. Sedan har jag läst böcker hela kvällen, även i badet.

Sov gott

Nu kryper jag ner i varma sängen i mitt svala sovrum. En bok har jag såklart med mej. Imorgon bitti har jag tänkt mej en promenad innan jag sätter igång med roligheter på min lediga dag. Ska också få ner de första bokstäverna på det första sociologi arbetet. Därför läser jag nu boken Stigma,den avvikandes roll och identitet av Erving Hoffman.

Härliga tider!

Japp en tur till Uppsala för studier även idag. Mycket givande och kul. Det blev bla ett fältarbete på IKEA restaurangen för att göra iakttagelser utifrån ett sociologiskt perspektiv. Det är så givande så jag bara fortsatte att plugga när jag kom hem! Mimmi kom över med sin dator och installerade sin nyinköpta skrivare till den. Det blev goda bullar som tilltugg. Imorgon är jag ledig och fortsätter min resa framåt i utbildningen! Kanonroligt helt enkelt!

Hemma

En lång dag på skolan idag. Men så intressant och givande så jag ville inte hem knappt. Men nu blir det lite mys i soffan med en bok om det nya ämnet Sociologi. Imorgon blir det en skoldag igen och det ser jag fram emot.

Kväller

Så nu har ommöbleringen ägt rum. Det hela har innefattat kök, mitt sovrum och hallen. Möbler har bytt plats med varandra i de tre rummen. Det innebar en del skruvande och byten av dörrarna på modulerna som tillhör serien bestå från IKEA. Lite komplettering behövs nu, mera delar ska inköpas till kombinationen i köket. Annars är jag nöjd med hur det blev och inte blev det alltför stökigt heller. Ska ta och packa min skolväska nu inför morgondagens resa till Uppsala. En av böckerna skall få följa mej till sängen, den som handlar om Stigma.

Helgen

Söndageftermiddag redan. Den lediga helgen har gått fort som vanligt. I fredags startade jag upp med att hämta kurslitteraturen jag ska använda framöver Jag fick besöka högskolebibblan och låna en av böckerna där. Trevligt ställe.Stannade och tog en kopp kaffe på stadsbibblan och läste lite i de nylånade böckerna. Fick sällskap fram på dagen och det blev lite loppisar och en tur till Surahammar för att besöka farsgubben. En mysig och stilla fredagskväll hemma avslutade fredagen. På lördagen var vi i farten med loppisbesök igen och sen var det Jenny och Martin som fick besök. Lördagkvällen firades med Marie på Harrys innan vi sedan fortsatte hem till mej för en lång sovmorgon idag. Nu ska jag möblera om lite så får vi se hur det blir.

RSS 2.0