Puh

En sån där dag som bara var. Städning hemma på förmiddagen och så jobb från kl ett till halv nio. Nu i säng fast det är ljust och vackert ute. Ska det va så? Man kan ju undra

Farmen

Har småjobbat lite med rötter och skyfflar jord. Vilat väldigt väldigt mycket i solstolen. Slumrat typ. Ska göra det lite till. Så sköönt. 
Den gamla stubben ska bli en blomkruka tänkte jag. Det blir coolt.

Vackert och rogivande

Helt underbart vackra. I år ska jag flytta plantan och samtidigt dela den och sätta på fler ställen.
Typ därborta till vänster om skottkärran ska en del planteras. Syrenen blommar och fåglarna kvittrar. Mysdag fast jag är sjuk.

Farmen

Miljöombyte har skett. Nu är jag på farmen med nybryggt kaffe och skorpa klart. Jag har bäddat ner mej i solsängen.
Där nere står solsängen 
och nu ligger jag i. Utsikt mot huset

Förkylning

Igår var det en tuff arbetsdag eftersom jag redan på natten mot söndagen var rejält förkyld. Kämpade mej igenom dagen i alla fall. När jag kom hem kändes det mycket bättre. Jag , Jenny och Eddie firade mors dag tillsammans. En liten unge är ju inte hemma, Mimmi firar semester på Cypern. Vi åt sushi som Eddie hade hämtat hem. Jag blev firad med jättefina presenter. 
Detta är en ugnsplåt med ett fiffigt lock så man kan bära med sigbakverk och mat utan att förstöra godsaken. Handtaget fälls liksom upp och locket sitter fast med snäppen.
Underbara produkter från Rituals, i den butiken vill man liksom flytta in. Så underbara dofter och mycket bra fungerande grejer. 
Vi fortsatte kvällen med att titta på bilder från den tiden då barnen växte upp. Redan 2002 började vår digitala fotobana och jag knäppte mycket och sparade allt.Vi beställde också plakat till Eddies student. Sen var jag mör och somnade snällt. Nu åker jag snart till farmen för förkylningsrecovery.

Trötta fötter

Snart byter jag från arbetskläder och går hem. Sängen väntar. Jag ska sjunka ner så skönt bland kuddarna och bara njuta. Upp med tuppen igen i morgon och komma tillbaka hit. Sen morsdagsmys!

Fredagskvällen

Lugnt och stillsamt i soffhörnet. Lita rosslig i halsen efter alla allergireaktioner bara. Nu är jag på jobbet och håller på här till halv nio. På förmiddagen blev det först sovmorgon sedan loppis och så hann vi kolla på en bil för eventuellt köp och äta mjukglass innan friheten var slut. Nu har jag rast men den är också snart slut.

Rapport

Sitter i tvättstugan och väntar på att maskinen ska bli klar.Hemma alltså. Annars har jag jobbat mellan kl 8 och 4 idag. Nu startar centrifugeringen så strax ska jag hänga tvätten. Bara så ni vet!

Behövde inte gå.

Perfekt, Eddie kunde hämta mej på jobbet när jag slutade kl kvart över nio. Tur för mina fötter. Nu blir det vila direkt. Nya tag i morgon bitti.

Fy attan

Är det förkylning eller vad? Allergin är lik en förkylning men det här känns annorlunda. Orkar inte röra mej, och än är jag på jobbet. Hoppas Eddie kan hämta mej, annars får jag sova över här känns det som.

Innan jobbet

Idag har vi ätit Ikea brunch på morgonen. Nu är vi hos Jenny o h Martin och river vägg.
Det blir en bredare öppning till vardagsrummet.

Nu kom regnet

Nu regnar det på farmen,precis som väderleksrapporten förutspådde. Jag sitter tryggt i värmen inne efter att ha grävt rötter så länge jag kunde. Nu blir det innefix. Snart får jag sällskap på farmen, spännande att se vad som transporteras hit idag, för något är det det vet jag. Nu innefix och fika igen

Kaffedoft på farmen.

Det syns nästan på bilden hur det varma kaffet ryker i koppen. Det är riktigt avkopplande att sitta här med en ostfralla och koppla bort arbete och vardagsslit. Det lunkar på i sakta mak härute i tystnaden. Underbart, är mycket tacksam för att kunna äga detta ställe. 

Mysdag

I dag är det inomhusmys än så länge på farmen. Det är lite kyligt ute men det var ju väntat. Här massor att välja på vad det gäller sysslor här idag. Först kaffe i alla fall.
Köksbordet på farmen just nu.


En tisdag

Ännu en arbetsdag med efterföljande tvättstuga direkt på är avklarad. Ren tvätt är bra tvätt. Har börjat packa bilen inför resan till farmen i morgon. Tre trappor upp är inte kul med allt man ska släpa på hela tiden. Men hälften av grejerna är i alla fall redan på plats nu. Resten i morgon bitti. Eddie provar sina nya arbetskläder. UPS är stället han tillbringar kvällarna på för att håva in pengar till mamma, eller kanske mer till nästa bilobjekt han tänker ge sej på .

Triss

Nehej, plötsligt hände det inte för mej. Jag vann inget på min trisslott. Men i samma sekund som jag insåg det ringde Eddie och hade sålt sin bil. Med bra vinst. Nu går det bra för honom, jobb  på riktigt över sommaren och kanske längre med på UPS är en verklighet nu. Efter praktiken idag va rån där och jobbade. Coolt att bli stor. Själv har jag städat, handlat och bakat fröknäcket. China yoghurt är också under tillverkning. Bara att mixa den i blendern i morgon bitti. Fokus i morgon är att jobba från halv åtta till fyra och sedan tvättstugan och packa väskor inför farmen resa på onsdag.

Rast

Tar min halvtimmes rast nu. Sen är det bara eftermiddagen kvar att jobba. Det blir en promenad hem för att hämta bilen och sen åka till Willys och proviantera. Solen lyser fint idag i alla fall

Lördag kväll

Kvällen spenderades i Frövi och sysselsättningen var kKelsättning i duschrummet och diverse reparationer i lägenheterna. Jag fixade med dokumentation och papper på kontoret.
Fort går det när man kan.
En sekretär vi hittade på loppis ,jättefint skick och stilen är en favvo.
En del från en annan teakhylla fick bli överdel.
Här är underdelen till överdelen. Den fick bli sängbord.
I dag har vi jobbat på farmen. Eldat och klippt och grävt. Även gett bort en del möbler till en granne. En njutbar dag vill jag lova.

Mulle meck bygger hylla

Ett hyllplan till vår snygghylla på kontoret i lyan blir till av överblivet material.
Lätt som en plätt med rätt grejer.
Någon har ställt in massa bråte i lyan. Ändå finns här massor av förvaring i kvällarna. Hujedamej

Examen

Vilken mysig tillställning vi hade i förunda när vi firade Mimmi som nu är behandlingsassistent. Gottis att äta och alla snälla människor. Dessutom hade vi finbesök av lilla Emmanuel. Han hade kul med alla saker hemma hos Uffe.

Tomatpasta

Jag har gjort en tomatpasta att bre på mitt hembakade fröknäcke. Ljuvlig, gudomlig , helt superb! Jag kommer att äta upp den innan jag ens hunnit baka mer knäckebröd. Soltorkade tomater, ekologiska stora vita bönor, vitlök, och lite olja och vatten. Mixa och ba njut!

Godmorgon

Extra god morgon för att jag har semester för att gratulera Mimmi på examensdagen. Behandlingsassistent är titeln. Vi ska fira och umgås senare idag.Det ser jag fram emot. Först till tvättstugan om en stund. Det ser ut att bli en riktigt fin dag idag, det tackar jag för.
Druckit frukost här jag redan gjort.

Semester

Idag fick jag äntligen besked om att jag får semester i morgon  vi kan fira Mimmi på hennes examen till behandlingsassistent. Men jag börjar såklart den stora dagen i tvättstugan kl sju. Idag har jag hunnit jobba till klockan fyra och blivit hämtad av Mimmi som skjutsade mej till min bil som Eddie  tagit till sin skola. Efter det åkte jag och hälsade spå Ulla i Enköping och åt jordgubbar och glass med henne och Kalle. Tillbaka till Västerås för en del inköp till morgondagen.  Nu ser jag fram mot en natts sömn och sen ska vi fira hela dagen lång.

Om en timme

Börjar bli tvungen att avsluta pysslandet här hemma och förbereda mej på att knalla iväg till jobbet. Har väl gjort lite av det jag tänkte, vilat och städat. Lunchen var god, ett blomkålsris med inslag av lite andra grönsaker, blomkål bl a.
Mat är gott, och framförallt den nyttiga. Avslutar med lite havredryck nu. Soulshine på er vänner!

Onsdag morgon

Hade gärna vaknat på farmen med solen lysande in i sovrummet som den gör här i Västerås. Men idag är det jobbardag från klockan ett. Pengarna ska dras in, så är det bara. På fredag ska vi ha examensfest för Mimmi, men efter det åker de två nybyggarna ut till lantlivet igen om vädret är ok. Hoppas på att få min semester beviljad först, annars går planerna lite i stöpet. Egentligen tycker jag att jag skulle fått svar på min ansökan lite tidigare, men förhoppningsvis måste det bli idag. Hur ska de annars kunna få gon vikarie med så kort varsel? Idag ska jag bara vila och städa innan jobbet, bra kombination va!

vilken fantastisk dag

Jag hann röja en hel del rötter i marken efter det gigantiska buskaget som vi snart gjort oss av med innan gästerna kom. Svea gjorde entré med Mimmi på farmen vid lunchtid. Hon var så glad och lycklig lilla Svea och sprang runt på de öppna ytorna. Hon var väldigt intresserad av pumpen och ville gärna vara där. Det var inte vattnet som var viktigt utan hon nosade som om det skulle .våra något där i rören. Förra året pumpade jag ju upp ett fågelbo så vad vet man.
Gulliga Svea. Vi grillade och blev överraskande med jordgubbar och grädde till efterrätt. Eftermiddagen försvann i trevligt umgänge och grejande på tomten. Sent lämnade vi farmen ikväll i varsin bil, en mot Stockholm och en till Västerås. Tur vi har farmen mitt emellan oss. Svea och Mimmi hade åkt några timmar innan. Nu lyser väl solcellslamporna därute och gör det mysigt medan jag snart ska sova i min säng här hemma i stan.

Väntar finbesök på farmen

Så, nu har jag öppnat upp paviljongen o h solen har kommit till farmen. Jag tar en kopp kaffe och njuter.
Jäsingen vad mysigt mysigt med bara sånt vi plockat ihop av vad vi hade. Kanske kommer stora gadolgrillen idag. Som om inte den vi redan har är lyxig i mina ögon. 
Inifrån myspaviljongen.


Morgondimma

Det är dimmigt utanför mitt sovrumsfönster idag. Förhoppningsvis kommer varmare väder in igen. Jag tänker åka till farmen snart och fixa lite. Tror det blir en del på instdan gjort idag. Mimmi och Svea kommer och hälsar på under dagen också. Det blir mys det.

Trevligt

Lite motigt i morse med regn och blåst på väg till jobbet. Dagen rullade på bra trots allt. Blev hämtad kl fyra av Jenny och så åkte vi till Erikslund för att handla presenter till Mimmi som firar avslutning på sin behandlingsassistent utbildning på fredag. Bra jobbat ! Vi fick gjort det vi skulle och resten ordnar vi under veckan. Nu har jag stökat hemma och ska fixa till håret innan läggdags.
Hemlisar
Shoppat flera små burkar. Söta!
Den fina glasburken ska användas till kokosolja som jag sedan använder till hudvård. Kokosolja äger!

Färdig för sängen

Hemma och i stort behov av sömn. En sista dag i morgon innan jag blir ledig en dag. Jag lägger mej ner direkt ingen tid får gå förlorad för jag vill ladda så jag är pigg på ledigheten på tisdag.

Delad tur

Mellan dagens två arbetspass utförde jag en mycket lyckad shopping. Inga skor utan fem sommarglada plagg. En klänning och fyra typ blus överdelar.Kanonbra med denna tre timmars det är jag värd shoppingpaus.

Färgfundering

Nu har jag provat mina tre sommarklänningar jag beställde. De passade utmärkt allihopa och jag är nöjd. Men det måste bli en till beställning någonstans ifrån, då måste jag välja lite somrigare färger. Dessa tre var ju svarta allihop! Visst är det snyggt med svart även på sommaren men lite färg kan ju vara kul, det med. I morgon på min delade tur kanske jag tar bilen och kollar in lite sommarskor på Erikslunds shopping. Mellan kl ett och fyra har jag möjlighet.

Kvällen pågår

Tvätten är ren och nästan tillbaka i garderoben. Handlingen är klar, Ic maxi idag,Willys fick vila. Kokosyoghurt, förberedd till i morgon, och fröknäcke i ugnen. Jag har precis bäddat rent i sängen så jag börjar bli klar för Ali express. 
Titta på de tre små söta miniburkarna jag inhandlat för att bära med mej frön och musli till jobbet. Säkra lock och en liten pip har de. Dessutom en underbar rosa färg. Det var på jula de fanns.

Halvtid innan ledigt

Hörde att det var röd dag först i morse på jobbet. Bra det, då kostar jag lite extra för kommunen dessa tre dagar. Klirr! Nu när arbetspasset är över för idag blir det tvättstugan, handling och sen shopping på Ali express. Tidig dag i morgon igen på jobbet.

Puh

Jobbarkvällen börjar lida mot slutet,bara en halvtimme kvar. Längtar hem nu, tre jobbardagar till ska avverkas innan ledigheten. Innehållande en delad tur dessutom. Inte så positiva tankar just nu.

Idag är det fredag.

Det är fortfarande höga halter av björkpollen i luften. Det märker jag tydligt och Eddie med. Bilar och saker är alldeles gula och man själv med förstås. Detta med den stora och ökande utbredningen av allergier är inte kul. Medicinerna hjälper ju mej bra men det är tråkigt att behöva använda dem. Den här morgonen ska jag låta vara riktigt lugn, jag ska ju till jobbet kl ett och då behövs en lugn stund innan. I alla fall ska jag ta mej till oxbacken och hämta mitt bonprix paket innan jag börjar. Sen har jag börjat klädsurfa på nätet och vill prova att beställa lite på olika stora ställen för att se hur det funkar med service och kvalitet. Förr var vi tjejer tokiga när alla postorder firmor skickade ut sina kataloger. Vi gick samman och beställde för att få rabatter och slippa frakt mm. Man fick vänta länge på paketet också. Japp nu kör vi på denna fredag.  

Avkoppling och fixande

Det var varmt och skönt nere vid paviljongen, så det blev slappande och kaffe med skorpa en god stund i solen. När vi väl satte igång att jobba så hände det grejer som vanligt. Ogräsrensning av något som är någon slags lika. Ett ogräs med rötter som är som trästockar och biter sig fast i marken. Det finns mycket sånt på farmen. Lite mat grillades med kokt potatis till. Idag var jag lät och använde plastbestick. De smälte av att bli instuckna i den varma potatisen.
Lustiga grejer
Titta vad vi börjat med i hallen.
Här finns två väggfasta gamla svåranvända garderober. De ska rivas. Den ena försvann idag. I förgrunden ser ni det helt nya kylskåpet som ännu ej är uppackat.
Hokus pokus vad någon kan trolla. Snart tar vi bort det andra med. En ny hall växer fram. Måste få bort kalkfärgen från taket snart så det kan målas innan väggarna och golvet fixas. Halva är typ gjort.

Framme på farmen

I solstolen i solskenet . Hemma väntar mitt paket på posten. Har varit hos Ulla och hjälpt henne med en del saker så jag är nöjd 

Enköping

Har spenderat förmiddagen i Enköping och åker inom någon timme vidare mot farmen två mil härifrån.

Tur va

Medan jag först jobbade och efter det tog en tur till Enköping för att träffa vännerna Katta och Veronica på en fika, så hände detta på farmen.
Trädäcket färdigbyggt och den stora gräsmattan färdigklippt igen.
Jag åker dit i morgon förmiddag. Såg på bildenatt boxen för dynor också kommit på plats. Vad glad jag blir åt det vi har.

omotiverad

Vill inte göra något alls hemma, därför springer jag och småplockar med allt istället. Ingen ordning på allting. Väntar på att röjar lusten ska komma flygande men det vete fan.Har i alla fall haft ork att skälla på Eddie och äta en macka med en vegetarisk filé på. Jaha vad ska jag ställa till med nu då? Lägger mej ner och tänker ut något.

En jobbardag

Förmiddag och snart lunch. Ska fortsätta här till klockan fyra idag. Solen är i alla fall framme och gör sitt jobb bra. Få se vad jag hittar på efter jobbet, man vill ju vara utomhus!

Får fokusera

Vad lätt det är att sakna ledigheten just nu. Vädret är så underbart men när jag måste jobba i det känns det bara som en tjock smet. Varma tjocka jobbarkläder och inte vila förrän verksamheten tillåter och det gör den knappt. Men den här dagen är i alla fall avklarad. Jag har bra saker att se fram mot i veckan också. Hoppas för det första att Bonprix paketet finns att hämta efter jobbet i  morgon. På onsdag efter jobbet ska jag till vänner i Enköping och på torsdag blir det farmen. Dessutom hoppas jag på en positiv utveckling av telefonsamtalet jag fick tidigare idag. Trött i fötterna lägger jag mej nu för att vila.

Bonprix

Snart kommer mitt paket med sommarklänningar som jag beställt från Bonprix. Första gången jag är kund där. Vi får se vad det kan ge. Sotarna har varit här på förmiddagen och kollat ventilation mm. Nu sista koppen kaffe innan promenad till jobbet.

Hemmamorgon

Nu är det vardag igen. Tvättstuga och allmän röjning pågår. Kl ett ska jag till jobbet igen. Men känner på mej att veckan kommer att bli spännande. Har lite på gång!

Mer om dagen på farmen

En spännande sak som aldrig har funnits på farmen vad jag vet hade vi med oss dit idag. Ett sprillans nytt kylskåp, elektriskt alltså. För vi har ju el där numera. Även en kaffe bryggare finns där from i dag. På eftermiddagen när det var som varmast var jag inne en stund i huset där det var svalt, och skurade trägolv med såpa och långskurborste. När vi åkte därifrån var även gräsmattan nyklippt. På två dagar hade det växt som bara den. Trött och nöjd tänker jag google från sänghalmen på solsängar som skall komma med it så fort som möjligt till vårat trädäck.

Nu bygger vi

Ursäkta motljusbild men här har vi anlänt till farmen med fullt virkeslass. Paviljongen flyttas fram för att vi ska kunna lägga ut trall. 5;20 x 5,20 stor. Vi placerar paviljongen i ett hörn så får vi två stora soldäck. 
Så ungefär.
Två skruvdragare gör sitt jobb men virket räckte visst inte. Värmen orsakade lite räknefel men vi kompletterar snarast.
Coolt
Vilket kungligt palats vi byggt. En stor gasolgrill ska dit och två solsängar så vi kan sova middag i skuggan. Sedan massa tillbehör och dekorationer i somriga färger. Här ska sköna sommarkvällar och dagar förgylla vårt liv framöver.
Farmen äger!

Byggmax

Vi köper trallvirke på byggmax. Sedan far vi mot farmen med lasten.

Mellanlandar igen

Färdiga i Frövi. Vilken tur att vi har lyan. Vi har jobbat med utemiljön vid husen idag. Gräsmattan är klippt och massor av annat trädgårdsarbete klart. Mellanlandning hos mej i Västerås innan vi drar vidare i morgon mot farmen. Planer finns på att köpa med trallvirke  och bygga ett golv och lite till till paviljongen. Sen är det inget snack om att det ska finnas ordentliga vilomöbler inne i paviljongen för oss hårt arbetande individer som härjar på farmen. Är inte detta ett spännande projekt så säg! Och dessutom, vet ni vilken stor padda vi såg på vägen när vi tog en promenad i lervällingen, en riktig padda alltså ingen groda. Nu vet vi att mamman "bar" pappan på ryggen och samtidigt vaknade fram i leran. Synd att varken mobiler eller kamera var med. Jag har ett rikt och omväxlande liv med massor av aktiviteter och projekt på gång. Det är minst sagt givande!

Sol så växtligheten exploderar

Det var så varmt och så mysigt på farmen i fredags.
Vi sätter upp vår nya paviljong
Röjer mark samtidigt.
En annan ingång

Övernattning på farmen

Torsdag till fredag var det full fart på farmen. Kolla in bilder från mys och jobb.
Altan mys
Nybygge
Vänta bara vad fint det blev

Så kul

Jag har inte hunnit delge allt kul jag gör just nu.Är för tillfället i Frövi. Återkommer med bilder från Farmen snart

Tröttast

Ligger i sängen och ska sova. Mitt möte i förmiddags var mycket bra. Nu hoppas jag bara att det ger frukt. Hann en avkopplande vända på city innan jag fick lov att bege mej till jobbet. Nu har jag fokus  att hinna packa och förbereda i morgon bitti för ledigheten som börjar kl fyra i morgon. Så fortsättning följer

Nu ni

Nu har jag tänkt mej att gå upp och göra lite förberedelser inför förmiddagens möte. Ner till city ska jag. Och när jag är klar tar jag en tur och kollar in sommarklänningar på stan. Titta går ju alltid. Har varit vaken sedan klockan sex med en aning huvudvärk men den får jag jobba bort. Klockan ett börjar jag jobba så då måste formen vara bra.

Klart

Nu är de kvällen igen och färdigjobbat. Jag hann alla mina ärenden på listan i förmiddags och lite till. Sånt är bra när saker blir av som man tänkt. Det blev kalasväder på eftermiddagen idag, helt underbart. Hoppas det fortsätter över min lediga helg som kommer. Lika bra att vila nu för imorgon förmiddag blir det roligheter och sen ett kvälls pass igen.

Tisdag morgon

Ännu är inte solen framme här, men ett slags doldis syns på himlen så jag hoppas att den letar sig fram. Idag är det jobbar dag från klockan ett, kvällspass alltså. Innan dess hade jag tänkt hinna lite smått och gott. En lista för ovanlighetens skull
1 Baka fröknäcke.
2 Hoppa in i duschen och tvätta håret.
3 Gå till apoteket.
4 Leta fram dokument och ta med för kopiering.
5 Ringa banken.
6 Kontakta några vänner och en myndighet för avstämning
 Det var väl inte så farligt. Det kommer jag att hinna. Nu kör jag ing. Ska ba slurka i mej kaffet först.

Hemma i västerås

Jag fick lov att slita mej från farmen till sist  i alla fall. Jag var ju tvungen att deklarera och skulle fylla i avdragen för mina resor till Enköping förra året. Nu är det klart och inlämnat i sista sekund. Jag har redan börjat packa för nästa farmen tur. På torsdag efter jobbet ser det ut att bli. Övernattning som det verkar. Sängkläderna ska få komma dit igen och jag lovar att mysfaktorn kommer att bli hög på kvällskvisten. Nu väntar tre dagars jobb innan men det kommer att gå fort, jag ska ju också ner till väster city på onsdag morgon på ett speciellt möte. Nu ska jag ta ett proteinbröd och sen koppla av en stund. Bra dag börjar gå mot natt.

När man inte vill åka

Just nu är det mycket vackert på farmen. Jag vill inte åka hem. Då gör jag inte det heller.

Bara vara mej själv

Här på Farmen kan jag verkligen koppla av och vara mej själv. Jag gör vad jag vill o h Inga måsten. Röjer mark o h pysslar med solcellslampor. Nya och gamla. Just nu sitter jag ute i solen och äter vildris med basilikapuckar och ruccola. Här några bilder på delar av tomten där jag typ kommit igenom och ut på andra sidan. Ytor öppnas upp.
Nu blir det kaffe på maten

Kaffedags på farmen

Vad skönt att vara här. Solen strålar och himlen är blå. Jag har tagit ut trädgårdsmöbler och bara njuter. Här ska jag stanna hela dagen.

Vaknade till lite

Slökväll, synd att jag inte hade nån värme på på farmen för då hade jag sovit över där ikväll istället för att lata mej här. Jag vill röja mark och jobba i trädgården. Fixade i alla fall lite tills i morgon och säkert vaknar jag tidigt och då sticker jag direkt. Jag har också pysslat med lite spännande ansökningar för jag tänker påverka mim framtid. Nu tänker jag sova för energi behövs och lite ska jag nog kunna få från solen i morgon.

Mäh

Å så har jag jobbat fyra dagar på raken iinklusive helgen och var så peppad för att ta bilen och sticka ut och göra något avkopplande. Men den stora tröttheten bara svepte över mej och såg till att jag inte kom någonstans alls. Soffan blev för skön. Känner mej riktigt besviken eftersom solen strålar. Lika bra att ge upp och packa för en tur till farmen tidigt i morgon istället. 

RSS 2.0