Hej

Onsdag och sista september idag. I dag har solen lyst och förgyllt dagen åt mej. Det blev en kväll i tvättstugan och omhändertagande av stökig diskbänk sen jag kom från jobbet. När jag jobbat klart i morgon så blir det tre dagars ledigt då jag tänkt njuta av fint höstväder och mysigheter. Fler betongvaser är beställda, så jag måste skaffa material också till det.

Så blev dagen

Denna vas blev såld nyss.
 
 
Jobbade på som vanligt så dagen gick undan. Sen efter fyra blev det avresa till farmen. Hösten  märktes tydligare där än i stan. Framför allt var det björkarna som släppte ifrån sig gula höst löv. Gräset var underbart vackert och grönt, å de isådda plättarna var fulla med nytt frodigt gräs. Jag fikade i solskenet men sen blev det fart på betongtillverkningen. Mörkret kommer så tidigt nu så det gäller att utnyttja ljuset. Plockade ur det som stått och stelnat sen sist och lastade av massor av nytt material till nästa storgjutning. Tema jul är på gång bl a.
 

I morgon

Tänker just nu att i morgon efter jobbet ska jag åka till farmen. Massor med grejer till betongverkstad väntar på att bli urlastade ur bilen. Å så borde jag köpa med mer betong. Det typiska är att jag tvättade bilen idag och jag fattar vilken gegga det måste vara på vägen ut dit. Å så funderar jag på hur kallt det blir om nätterna nu, vill ju sova där i helgen, vi får se hur det blir. Det var ju ett tag sen jag var där och det finns ju så mycket kul att pyssla med där. Skrapa taket i hallen vore ju kul att hinna en bit med innan vintern. Och sätta kakel i köket... och elda ris och bråte. Kanske man kan våga hoppas på att elgrävandet är igång också! Men först ska jag hinna jobba på jobbet också. Så nu blir det godnatt.

Skulle hjälpa till

 
Jag åkte och småshoppade medan Mimmi och Eddie åkte med hyrbil till Eskilstuna för att hämta Mimmi nya soffa på underbara hem. De hade redan hunnit lasta in den i lägenheten när jag kom. Vi provsatte den och fikade tillsammans med Amanda och hennes lilla kille som är en underbart söt och trevlig liten baby. Shoppade därefter lite till innan jag landade hemma och nu pågår myskväll här.

Solig,ledig måndag

Men vilken skön morgon. Kaffe på sängen å allt! Vad ska jag göra idag tro, en morgon promenad kanske och så hjälpa Mimmi med en soffa så mycket vet jag.

Söndagkväll

Blogg appen på min telefon är lite kinkig för tillfället. Men nu kan jag skriva på min platta i stället. Jag har jobbat kväll idag, Det är ju ovanligt för mej. Igår efter jobbet umgicks jag med Marie. Vi var ut en sväng och privatchauffören Eddie hämtade mej på natten nere på city. Imorgon är jag ledig och sen efter tre dagars jobb blir jag ledig fyra dagar. Skön vecka.
 
 

Fredagsmys om jag får be!

Ligger en stund i schäslongen och latar mej. Har väl en del jag borde göra men det här är skönare.Kanske åker vi och storhandlar senare Eddie och jag det skulle vara skönt om det redan var gjort. Ja det är ju jobbarhelg för mej och fredagen är redan gjord. Två kvar! 

Kvällstrevligheter.

En god LCHF paj med äpple och kiwi och vispad grädde blev det när Jenny kom hit och fikade med oss. Sen dess har vi skrivit cv åt Eddie med framför allt Jenny s hjälp. Jag lackade betong mellan varven så klart. Nu är det sovdags för oss så vi orkar med morgondagens äventyr.

Betongmys

Ibland blir jag kär i mina betonggrejjer,

Vila

Kafferast i shoppingen. Har varit på Maxi, peekaboo och nu Ikea. Ska fortsätta mer bara jag fått i mej kaffe och chokladbiten som finns i min väska.

Godmorgon

Det är frukost här i huset. Eddie ska till jobbet och jag är ledig. Har lite planer för dagen, vi får se var vi landar.

Stllsamt

Hemmakväll med höstkänsla. Smågrejat och fixat på ett sätt som hör en bra hemmakväll till. Ingen press och ingen stress. Nu till det en kopp te. I morgon är jag ledig och det är på flera sätt en bra dag att vara ledig på. Här mycket att välja på angående vad jag vill göra så det ska nog gå att fylla ledigheten med kvalité.

Onsdag idag

Landning på hemmaplan efter jobb och loppisvända. Letar specialgrejer till en betongbeställning jag fått. Hittade typ åt rätt håll i alla fall. Nu blir det lite matlagning innan jag fortsätter med kvällens arbete.

Tisdagsgöra

Bara betong i huvudet på mej nu. Nu kommer lönen för all gjutning av prydnader. Nån slant blir det ju. Hann i alla fall byta ett par byxor som var för stora på newyorker och köpa en laxrosa skjorta på hm efter jobbet. Sen har det som sagt var bara varit betongdekorering i kväll. Huvudet är trött för jag har haft lite lagom irriterande huvudvärk hela dagen. Gott att sova nu i alla fall.

Måndag

Till att börja med så har jag jobbat hela dagen. Sen mötte jag upp Eddie som åkte och handlade åt oss medan jag var i tvättstugan. Härligt samarbete! Nu är det kväll och jag har såklart jobbat med betongen som ska på miniutställning i morgon. 

Sovdags

Nu lämnar jag alla betonggrejer på vardagsrumsbordet. Ikväll har det varit dekorationsfrossa. Det är så många roliga led i det hela. Från att stå i solen och gjuta, plocka ut det ur formen, färdigställa med dekoration eller annat och så till sist kunna leverera till någon som gillar det jag gjort. I morgon blir det jobb och lite mer allvar än denna slappa sköna helg. Ska pigga upp mej med nya jackan kanske..

Farmen

Vilken bonusdag jag fick i solen idag. Trodde det skulle regna så jag fick ha tråkigt men det blev glädje i solen istället. Trädgårdsarbete och betongarbete. God mat och blommor. Ja så var det.
Packar grejer som jag lägger sista handen vid hemma.
Fatet får snart sin slutgiltiga look.
Vackert från trädgården.
Svamp , men bara prydnad. Anemonen är så rosa. Det gillar jag.



Lägga näsan i blöt

För några månader sen var jag med och röjde på ett ställe där någon bara lämnat massa grejer och bara ignorerade påminnelser om städning. I en påse hittade jag massa hobby grejer. Blå decoupage lim och lack. De dyrare varianterna. Nu ska de testas.

Idag blir det rosa.

...gummistövlar på. När jag såg att solen sken sätt jag i bilen på väg till farmen innan jag vaknat Så nu är jag här. 

Uppror

I morgon är det söndag, då får man inte tvätta i våran tvättstuga säger föreningen. Då stör man dom som vill ha det tyst och stilla och vila på söndagen så som alla vill. Eller? Sin egen privata tvättmaskin får man köra hur mycket man önskar. Hörde grannens tvättmaskin en söndag dansa tango eller nåt i badrummet, men det störde inte alla pensionärer som alltid bokar de sena kvällspassen på vardagarna när man får tvätta i tvättstugan. Ja ja man ska helga vilodagen, men det gäller inte oss som jobbar obekväma tider i vården och sköter samma pensionärer, men inte tvätta aja Baja! Är jag sur eller?  Men jag kan alltid ta en promenad till nåt shoppingcenter och njuta av mitt presentkort jag fått av barnen mina. Och kanske lyser solen så det blir mycket bättre än att hänga i nån gammal tvättstuga. Eller vad händer om jag tjuvtvättar, inget är avstängt, varken el eller vatten. Tvätta svart liksom!

Västerås kulturnatt

Vid fyra tiden idag tog jag en promenad förbi Marie och vi gjorde sällskap ner till city. Eftersom det är kulturnatt i stan ikväll så var det livat och öppet på butikerna längre än vanligt. Jag handlade lite kläder. Kolla denna jacka som nu är min! OBS bilden är från New yorker, så ni inte tror att jag blivit ung och blond.
Färgen, materialet och priset, ja allt är underbart. Marie som frös framåt kvällen fick inviga den. Vi mötte i alla fall upp Katta som kom springande från bussen med sin nya vita skinnjacka över huvudet i regnet. Vi mumsade  favoritmacka på Kalle på spången. Tjejsnacket var bra, vi hade mycket att prata om efter tjejernas soul train kväll igår. Kollade läget ytterligare i city och tog varsin öl på Bishops. Eddie erbjöd skjuts hem och det var ju kanon. Nu sitter jag och myser på altan där jag fått upp en gardindel av de jag köpte idag. Mimmi och Svea var här en stund på eftermiddag och myste med mej. Nu har jag gott om hundhår att ta hand om i morgon. Ja en mysig dag och kväll i alla fall.
 

Yrar runt

Har besökt ett antal loppisar idag och handlat en del textilier. Även på Rusta handlade jag textilier och så småningom ska altanen dekoreras. Nu har jag fikat lunch och vid femtiden blir det middag hos Kalle på spången med Katarina och Marie. 

Behov

Jag inser att hösten är här. Altanen behöver stärka mysfaktorn. I morgon ska jag leta gardiner hit. Förra året var de vita men i år kan det bli nån blandning av svaga nyanser av nån färg. Å nu är det verkligen tur att jag har det här stället att vara på. Det är som att sommaren och ljuset dröjer sig kvar lite längre när man sitter så här mitt emellan ute och inne!
Mera mys ska skapas här!

Bob

 
Ja vad säger man, jag lyfter på alla hattar jag har för den här mannen. Han ba kör på ju!

Här och nu

Nu kokar jag två ägg till fredagsmyset. Känner att jag annars kommer att äta upp all godis som finns i huset. Flera par stövlar är putsade nu och står fint i garderoben Sommarklänningarna ligger i vaccumpåsar. Åh vad jag behöver få loss en och en halv miljon snabbt, det finns en fastighet till salu som vi bara måste ha till våra framtidsdrömmar. Just nu är alla pengar låsta , men visst det går att sälja, Bara jag själv har ju både lägenhet och farmen. Men det är ju nu, på sekunden nu jag behöver kosingen. Vilken grej det vore!

Fantastiska människor

Jobbade en extra stund i kväll bara för att det var intressant det jag gjorde. Nu är jag hemma och laddar med äpplen och vispad grädde. Ska plocka fram några snygga stövlar och putsa upp dem lite. Men först tar jag och njuter av ett glas rött.

Höststök

Nu är det redan dags att ordna om i garderoberna och byråerna inför hösten. Sommargrejer ska ner i källaren och vinter och höstgrejer upp. Jag har redan börjat putsa stövlar och kängor. En lite varmare jacka har kommit fram. Ljusrosa och fin. Uppdateringar och genomgångar av det mesta i kläd och skoväg ska ske. Imorgon får det bli en tur till källaren. Idag vill jag inte ut något mer, mystider är här.

Efter jobbet

Nu har jag jobbat en dag igen. Imorse fick personalen på det stället jag var , hjärtat som jag gjort i betong. Det blev jättepopulärt så nu har jag fler att gjuta. Synd att vägen till farmen är så lerig och dryg annars hade jag varit där och jobbat redan. En lugn hemmakväll väntar nu med höstmys på altan.

De blir mörkare

Det börjar bli långtråkigt att åka de fyra milen hem från farmen på  kvällarna. Därute märks det så tydligt att dagarna blir kortare. När klockan var kvart över sju började det skymma rejält där. Den råa kylan ville smyga sej på. Och utan min förste gasolvärmeskötare så vill råheten och fukten komma in i huset. Visserligen har jag ju husbilen där och kan husera i den men än har jag inte kommit mej för att flytta in där igen, men nu är det nog dags. Har pysslat med att plocka undan efter Eddie och hans kompisar som varit hemma här och lagat mat tillsammans. De hade t om sparat till mej så det skulle finnas klart när jag kom hem. Grabbarna var borta när jag kom men det var inte disken! Men det är kul att de trivs här i alla fall.

Farmen

Dricker just en kopp te på Farmen. Jag kom hit efter jobbet för betongens skull såklart.
En arbetskamrat som fått barn och som tackade för presenten till bebisen med en chokladask har just fixat bästa gjutformen. Chokladen låg i ett plasthjärta med häftig form. Den har jag nu gjutit i.
En stor fin hjärteskål blev det. Den ska personalen få till jobblokalen.

Shopping

Först hade jag äran att få bjuda Eddie och hans kompis på fika på Ikea. Sedan blev det långshopping med Jenny och Mimmi. Vi åt middag också, taco buffé. De hade kyckling som alternativ så det gick bra. Kom hem sent och hann inte mer än att sitta och drömma och planera framtiden på Farmen med min kompanjon. Hoppas på att elen dyker upp snart, tror de börjat gräva i alla fall. Jag vill genast dit och jobba med gammelhuset och tvätta taket i hallen. Två gamla trista garderober ska också få flytta ut därifrån.De är väggfasta och måste rivas.  Hoppas på livet på farmen!

Funkar igen

En återställning och så var det klart! Skönt!

Långtråkigt

Förra året vid den här tiden ägnade jag mej åt att plugga när jag var ledig och det regnade. Nu vet jag inte vad jag ska göra. Försöka återställa min stationära dator kanske som inte vill släppa in mej. Den funkar men den menar att användarkontot inte går att komma åt. Så då kan jag inte använda den alls. Få se nu...

Tisdag

Just nu pågår stortvätt i min tvättstuga. När den är klar ska jag snygga till mej lite för att sen bege mej ut på shopping. Har tänkt att promenera till Erikslund för att möta Jenny och Mimmi vid tretiden. När man har tre barn med bil och körkort kanske man kan få skjuts hem med alla fynden.

Farmen

En fin vän kom på besök, det är gott om vackra fjärilar på farmen, här är en av dem.

Min höstanemon är på gång, det var ju alldeles nyligen jag planterade den så den har tagit sej bra.
Det blev mycket gjort på Farmen idag. Gjutit en del, grävt bort slänten och skrapat tak, framförallt så här jag kopplat av. Sen hemkomsten har jag fixat diskbänken och snyggat till i lägenheten. Jag är faktiskt ledig i morgon med så nu blir det myskväll.

Taket

Kl är 11 på förmiddagen och jag tänker ta kafferast nu. Så här ser taket ut nu.

Hallen

Här behöver fixas, håller på och tvättar taket. Här ska vi nog kunna få till en trevlig stämning så småningom. Bort med det gröna äntligen!

Måndagmorgon

Har ätit frukost i sängen och njutit av en ledig måndagsmorgon. Packat för en tur till farmen så nu kommer jag strax att börja resan dit. Ser fram emot en dag med fysiskt arbete i trädgården därute. Kanske lite betonggjutning också. Kycklingfilé nerpackade så lunch blir det också. Ser fram mot en avslappnad kanon dag.

På farmen igen

Visst gror det! Här grävde vi nyss upp en stor sten, den är bortfraktad och ligger nu utanför tomten. Nytt gräs är sått och är nu på väg upp. Det finns många såna fläckar på gräsmattan.
Här är några av de nya stenarna jag gjuter.
Och här växer de andra vidare.
Tror jag hittat en bra variant av fötter till fågelbaden. Ja en eftermiddag på Farmen efter helgen jobb smakade bra. Åker nog dit imorgon och gräver lite.

Åkturen

Å nu har chauffören släppt av mej igen efter måltiden. Han smög i väg med sin BMW ut i höstkvällen medan jag roade mej med att stryka kläder. Så är det att ha en son med bil och körkort. Jag blir glad av att tänka på att alla mina tre barn har fixat den saken, bil och körkort!

Bra

Strax ska jag åka iväg och äta thailändskt. Det är t om så bra ordnat att bil med chaufför hämtar mej här utanför. Fiffigt va!

Mitt på dagen

Lunchen är förbi och eftermiddagen tar över. Besöken rullar på och snart ser jag slutet på denna dag. Känner mej rätt avslagen och ska nog ordna en lugn myskväll i kväll.

Fredag

Efter jobbet tog jag en kort vila, sen ut på en solig powerwalk. Nu är jag hemma igen och äter en morot. Snart är det dags att börja titta igenom höstens och vinterns behov i klädväg. På tisdag blir det shopping med Jenny och Mimmi på eftermiddagen, då kan det vara bra att ha lite koll på garderobens innehåll. I helgen ska jag jobba och då brukar tiden gå fort. Så nu får jag snygga till lite här hemma.

Farmendygn

I onsdags efter jobbet var jag till frisören och klippte bort det slitna på topparna. Direkt därefter åkte jag till farmen. Mitt sällskap kom också dit och i den vackra soliga kvällen fixade vi i trädgården mm. Det blev en övernattning till idag och morgonen var fantastisk, soligt och lugnt. Vi tog en promenad på den uppklippta vägen som inte synts på många år. 
Det blir så fint här, dagen gick och vi grillade kyckling, körde sten och jord och njöt av tillvaron. Snart blir det klart med elen också, då kommer nya planer och beslut måste tas för fortsättningen och framtiden. Förresten så tog jag ut de nya stenarna ur formerna idag, supercoola. Fler på gång. Gräset jag sått på de ställen där vi tagit upp stenar har växt upp också så jag är nöjd och utvilad.

Farmen

Efter jobbet blev det en tur till farmen igen. Målet var att provgjuta i formerna för mina nya stenar. Glömde ta en bild, men på torsdag kommer de ur formen och då kan jag visa upp dem. Plockade också ur sten 17 och 18 av de stora plattorna och gjöt nr 19 och 20. Solen var framme och kvällen fin, gjorde mej lite kaffe och gick runt och drömde om framtiden innan jag åkte hem vid sjutiden. Har hunnit laga mat med Eddie och tagit hand om disken så nu blir det kvällen.

På jobbet

Sol på innergården på kryddan.

Om en stund slutar jag och åker och handlar. På onsdag efter jobbet måste jag komma i håg att gå och klippa mej. Har bokat tid idag

Söndag.

En liten sovmorgon till nio blev det i morse. Sedan har vi varit hemma hos Jenny och Martin, och jag har suttit med o h tittat på hur grunden till deras nya badrum växt fram. Mellan jobben har vi hunnit till Surahammar och efter det vidare till Förunda för kalas fika. Bra och trevlig dag men nu kom verkligheten tillbaka och jag får värma sängen själv i natt.

Lämnat farmen

Mysigt och jättebra har det varit att övernatta på farmen. Kvällen igår var fantastisk och vacker. Idag har vi jobbat med stenar, buskar och allt möjligt annat i trädgården. Nu är vi hos Jenny och jobbar i badrummet. Något ska vi väl göra på lördagkvällen.
Därinne var det varmt och gott att vara.
Här var vi på promenad och såg huset från annat håll. Det grönskar bra.

Farmenbilder


Ja det arbetas hårt på Farmen idag. Mörkret börjar komma och jag får inte igång gasolgrillen. Dumt!

Farmen

Vilken avkoppling. Här på Farmen är det alldeles knäpptyst. Det låter som naturen vilar. Solen är framme och luften varm. Jag har ploc kat ur två nya betongplattor så nu finns det 16 st. Mina nya gjutformar meddelade sin ankomst vi sms nyss. Synd att det inte kom tidigare då hade det blivit nya stenar idag. Får hänt formerna i morgon. Åh underbara solstol vad skönt det är att sitta här.

Runda

Här nu varit på en loppis, där handlade jag, vidare till rusta där jag inte handlade. Fortsatte till ÖB där jag återigen öppnade plånkan för att handla lite gottis och en golvmopp som jag ska tvätta väggar och tak med på Farmen. Rustar just nu för en övernattning i morgon kväll just på Farmen. Har jag tur och väntar till posten varit här på morgpnenså kanske jag hinner få mina nya gjutformar också. Då jäsiken!

Halloj

I dag har jag jobbat hela dagen. Nu är jag hemma och har fått in några kycklingfiléer i ugnen. 

Gjutformar

Jag har beställt nya gjutformar. Den här gången blev det inte från Kina. Jag vet att det tar lång tid om man vill ha gratis frakt därifrån så jag valde ett svenskt ställe, lite eller ganska mycket dyrare men jag får en snabb leverans så jag hinner börja gjuta snabbare. Den här gången valde jag en liten sten som kommer att bli mycket användbar i trädgården och den drar inte så mycket betong heller. Då kan jag använda slattar som blir över från storgjutningarna. Ja nu ligger det två stora plattor på tork i uthuset och väntar på mej. Och i bilen ligger en säck betong och väntar. Förresten blev jag tillplattad idag av en annan bil  min baklucka och stötfångare blev skadade. Det var när jag stod och väntade i en rondell så felet var inte mitt. Jobbigt ändå!
Beställde två av denna så  då blir det sex stenar åt gången. Självförsörjande på trädgårds stenar, det är ju annorlunda. Men himla kul att gjuta kan jag lova.

Framsteg på Farmen.


14 st hemgjutna plattor klara nu. Ser verkligen fram mot den dag de skall läggas permanent på plats.

En klinker vägg som skydd vid vedspisen, det finns ju regler för detta med avståndet till brännbart material om man ska få godkänt av sotaren. Inte för att jag vill elda i vedspisen något mer. Mysigt tycker en del men fatta vad sot det blir inne och så luktar det gammal vedbod om allt och alla som varit i rummet. Men kanske en kamin i framtiden.

Det regnar

Man tänker annorlunda när det regnar ute. Kanske beror det på de begränsningar som automatiskt uppkommer när det är blött ute. Då får man anledning att se mer inåt både bokstavligt och praktiskt sett. Man inser att snart blir Mann ännu mer begränsad av mörker och kyla. Inte för att man inte kan göra andra bra saker den mörka årstiden, men plantera växter och gräva slänter är svårt. Likaså för mej att kunna gjuta betong. Men än är det inte helt kört, det gäller att använda tiden rätt så man blir nöjd i sinnet också.

Tittat till


Det har ju gått utmärkt bra med nyplanteringen och flytten. De trivs som det ser ut i alla fall båda två. Värt att satsa på bra jord, två säckar odlarjord av bra kvalitet för 100 kr i stället för fem billiga för samma summa.

Vad nu då?

Huvudvärk och illamående. Det blev sjukskrivning idag. Vilar ut och kommer igen med nya krafter. Det gäller att dra i bromsen i tid så det inte blir värre nu. 

RSS 2.0