Mys!



Vilar fötterna vid lilla fontänen på Kryddans gård. Åh vilken underbar värme!

Morning!

LCHF paj till frukost på jobbet. Gott som bara den, kunde ätit mycket mer. Nu blir det jobba på i några timmar.

Natten är här!

Då är dagen slut även tidsmässigt. Många olika saker på många olika plan har klarats ut. Gillade att allt jag lagt ut på blocket är sålt och mycket av det jag ska spara är magasinerat. Jobbar på ett favvoställe imorgon och sen blir det sommerfest. Närmare 30 talet gäster och jag känner alla. ser verkligen fram emot det. Å pajen som ska med är packad å klar. Avkoppling behövs!

Sålda!

Även de två garderoberna jag la ut på blocket gick nu sin väg. Så jag håller på och tömmer dom tills hämtningen. De här två söta topparn från New yorker flyttar in. Gillar stilen,härligt luftigt material och så budskapet som står på. Den ena säger
Löst in dreams och den andra Live your own Dream. Någon av dem kommer jag att använda i morgon kväll !


Vad hände?



Tack blocket för att du finns! Fler grejer än jag tänkt blev sålda!



Bara madrasserna kvar! Tänk att de köpte säng,vitrinskåp,soffa fåtölj lampa mm. Nice! Men vardagsrumsbordet fick de inte. Nästan det enda jag kommer att behålla av Enköpings grejerna. Nytt eller i alla fall annat skall in i det nya!

Det knallar på!

På eftermiddagen var jag fram och tillbaka till Västerås med grejer till förrådet jag fått låna. Kalasplace det kommer att rymma allt jag behöver magasinera. Förhoppningsvis får jag både soffa och vitrinskåp sålt ikväll som det verkar. Lade ut en annons på blocket där jag fått napp. Kul, då blir det ny Tv och lap top till Eddie. Hann med en lipoistur och handlade mer porslin till mina ljusstaker. Kan ju inte hålla på nåt nu men det gäller att snappa åt sig fynden när man ser dem!

Väder



Titta, i ett par hundra meter på motorvägen kom jag in i ett rejält regnparti. Men plopp så var jag snart ute igen. Men nu hör jag åska, å jag som ska grilla!

Blä!

Nä nu är jag rastlös som en gris! Banker mäklare och annat löst folk gör mej lite små irriterad. Inte mäklaren som sålde mitt hus, det vill jag bara säga. Nu går jag till köket och gör ett LCHF pajskal. Sen vid halv tretiden åker jag till min lagerlokal med en fullproppad Skoda! Puh, jag jobbar hellre på jobbet än det här känns det som just nu!

Mjukstart!

Vid sextiden när klockan ringde så stängde jag av och tänkte mej en rejäl sovmorgon. Men nu har jag varit vaken en timme och ligger å äter frukost. Altandörren är öppen ,solen lyser och fåglarna kvittrar. Vi börjar så, så ser vi var vi slutar ikväll!

Sova på gång!

Med den märkliga tanken "undrar när jag sover här för sista gången?" så hoppar jag ner i min sköna säng. Vem vet om ens den här sängen får följa med till det nya livet. Madrasserna är alldeles underbara,men sängstommn vete sjutton? Jag gillar den ju skarpt men det kanske är dags ändå.

Kakelskadad

Det första jag gjorde när jag kom in i köket i lägenheten jag tittade på idag så gick jag rakt fram till det jag trodde var kaklet i köket vid diskbänken. Jag hade fastnat lite för det på bilden hos mäklaren. Insåg snabbt att det inte var kakel utan tapet bakom plexiglas. Bra och dåligt. Tillsvidare kunde man ju i så fall byta tapet enligt tycke och smak därbakom. Billig förändring. Men ännu roligare är att jag kan sätta upp kakel själv utan att få bekymmer med att ta bort det gamla. Nice och kreativt. Man kan ju inte lägga av att kakla helt inte. Det är ju så attans kul och inget särskilt svårt heller. Synd att jag inte har bilder på mosaiken jag gjorde på Frihetsvägen, mitt gamla hus i Västerås. Numera är ju det huset ombyggt och allt det där är på tippen. Men vad det var kul att göra egen mosaik från sönderslagna större kakelplattor! Blir nog mer av det igen kanske!
 
 

Boende.

Ja vad jag håller på. Har jobbat som vanligt och haft det riktigt bra på jobbet. Sedan hem och hämtade Eddie och sen for vi till Västerås för att gå på några lägenhetsvisningar. Men det blev bara en för jag fastnade så mycket för den lägenheten så jag ville inte titta på någon annan. Men på söndag är det en visning som jag inte vill missa. men annars har jag tänkt mej lägga ett bud på den här vi såg idag. Det ska bli riktigt spännande. Det jag tyckte allra mest om och som fick mej att fastna var utsikten. Från vardagsrummet (där det finns stor balkong) och kök, är det utsikt rakt in i en underbart vacker skog. som här ungefär. Lägenheten har varit till salu en tid och bara idag föll en spekulant ifrån som tyckte tredje våningen var för högt upp. Jag kan tillägga att hon var rejält tilltagen, ni förstår! Hiss finns inte! Mäklaren ringer mej imorgon och då kommer jag som sagt buda på den! Eddie 0ch jag diskuterade nyss inredning till hans rum. han är inne på lite som jag i alla fall kallar western stuk! Kul! Undrar vad jag ska välja för stil i mitt rum den här gången?

Gott!



Min belöning till mej själv till kvällen. Skall avnjutas med lite mörk choklad, vispgrädde och ett glas vitt!

Tröttis

Nät jag kom hem från jobbet var jag faktiskt så trött så jag inte orkade stå på benen. Så jag la mej i sängen och sov nog i två timmar säkert. Ändå blir det nog inga större problem med att sova nu. Det ska bli så mysigt att krypa ner nu...

Bara flytt i huvudet!

Inte mycket skrivet här idag. Det beror nog på allt jag gör både praktiskt och i huvudet. Jobbat ett dagpass på jobbet med lagom mycket att göra. Lämnat papper till mäklaren på lunchen och pratat med min bank om framtiden. Nu finns ett lånelöfte om jag skulle behöva lite mer slantar än det jag själv kommer att lägga på mitt nya boende. Det kan ju räcka till ny bil och lite annat också. Det är jag värd. Det trista är att just nu finns det inte massor att välja på precis på bostadsmarknaden. Men man får ha lite is i lilla magen. Imorgon har jag i alla fall tänkt att åka på en visning efter jobbet.
Har ni sett vad bra den blev min dörrstopp!


Flyttfågel!

Så då har jag hunnit till Kista för att shoppa loss lite och fly från det som pressar mej en liten stund. Åkte ensam för att riktigt få rå om mej själv ! Sedan har jag varit hos mäklaren och träffat köparna till huset och skrivit första delen av kontraktet. Snart trillar handpenningen in! Jag tror de passar att bo här i alla fall. Verkar vara trevligt folk! Nåväl det är inge synd om mej, ska ba hitta någonstans att bo nu. Det brinner lite i knutarna för de ska få tillgång till huset den 28 juni och det är ju snart det. Kanske har jag tur och får låna ett ställe att magasinera möbler på. Sen behöver jag bara magasinera mej själv och som tur är har jag många goda människor runt mej som erbjuder en plats att lägga hatten på tills det löst sej! Jag fortsätter envist och målmedvetet min vandring framåt på livets stig!

Bostad sökes

Nu är husaffären klar. Jag har tackat ja till ett bud på mitt hus från en köpare. Visserligen under det begärda priset men så får det bli. Det finns omständigheter som gör att jag inte kan vänta. Så nu är jag på spaning efter något att bo i i Västerås. Det får bli en bostadsrätt som det ser ut. Bråttom är det också eftersom jag själv satt 28 juni som inflyttningsdag för de ny ägarna. Kapitel två i denna historia kan börja!

Altanmatta

Tänk vad jag tycker såna mattor som är avsedda för altaner och balkonger är dryga. Allt skit fastnar i dem och det är hopplöst att dammsuga dem. Jag har en sån i svart på min altan. Bredvid den har jag en vanlig svartvit vardagsrumsmatta. Den är ju mycket bättre och lättare att hålla rent. Köpte den på loppis billigt och det är mycket smartare och snyggare. Fy för de dära andra skitmattorna. Jag kastar min när jag flyttar!



Ole Dole doff

Vad ska jag pyssla med idag då tro? En del olika alternativ finns. Kaffe och macka redan klart, å strax blir det hopp in i duschen så långt är jag säker. Sedan hör jag nog av mäklaren framåt förmiddagen å då kanske det blir självklart vad jag ska göra. Är rätt shoppingsugen faktiskt. Vi får se!

Bråkat med en kruka.



Den stora skålen är inte svår att få ur formen. Det krävs bara försiktighet. Imorgon får den komma ur helt. Men jag har jäklats med en blomkruka länge och väl. Nu är den ute ur formen men den modellen överger jag. En pelargon har flyttat in i den därute så det funkar ju. Skaffar någon ny form för en större kruka imorgon. Säger med detta tack för idag och sov gott vänner!

Sakta och försiktigt



En betongarbetares strävsamma liv. Den sim tror att det bara är att smacka på när det gäller betong har fel. Betong kan vara ett mycket känsligt material och kräver mjuka försiktiga händer i vissa lägen. Som nu när denna ljusstake ser dagens ljus och kommer ut ur plasten

Förtid



Undrar om människor från Turkiet blir kränkta av denna kaka. Jag ska strax provsmaka den!

Hej

Redan sen förmiddag, jobbar på men det känns lite trögt. Vill hem till betongen.

Färdigt!

Ja så har då även den här dagen gått. Klippt,gräst, varit och handlat,gjutit mer betong och jobbat kväll. Vi hade en mysig lunch Eddie och jag i solskenet på tomten. Vi drog ut en skarvsladd till elgrillen och fixade lunchen på det viset. Samtidigt fick vi underhållning från granntomten där de höll på att såga ner massor av stora träd. Riktigt stora träd menar jag då. Det syns väl på bilden från tidigare inlägg. Sovdags nu, jobbar dag imorgon och då ringer klockan tidigt på morgonen.

Trädkramaren

Det händer saker på granntomten!



God morgon!

Den valiga morgon rutinen pågår. När kaffet å mackan är avslutat så ska jag masa mej upp ur sängen. Under dagen har jag tänkt att klippa gräset och åka och proviantera lite. Sedan göra vad jag vill stund innan jobbet halv fyra.

Glassade lite!

Det blev en biltur med Eddie efter jobbet. Vi åkte till donken och köpte glass å milkshake. Nu lite sömn så jag kan studsa upp tidigt imorgon. Vill ju hinna nyttja dagen innan det blir jobb på kvällen igen!

Skönt!

Vilken känsla, bytte skor efter att ha sprungit runt i korridorerna på jobbet. Underbart! Skobyte i halvtid rekommenderas, man blir som ny!

Puh!

Jag får nog ta fram spåkulan och titta efter i den så jag sen kan ge mej själv ett råd om hur jag ska välja angående de bud jag fått på huset. Så som läget är nu tänker jag avvakta till på måndag med att bestämma mej. Lika bra att fokusera på jobb och betong stället och vila från denna press, om jag kan.

Jobbig väntan!

Ja det går sakta med husaffären nu. Men vänta fint nu....lugn lugn. Tog mej för att gjuta ännu mer å ännu större. Faktiskt ska det bli ett fat som är det största jag hittills hittat på.

Å en ny modell av ljusstakar är på gång. I plastflaskor med sköna former. Dessa former är ju bara engångs men det är ju en lätt match å få tag på fler om de blir bra!
Den ena är från näringsdrycker som jag kan få på jobbet när de är tomma. Den andra är en drickyoghurt från affären.



Gjuta är njuta!

Vilken befrielse att få ta till betongsleven igen. Ett underbart sätt att koppla av på och släppa andra tankar en stund. Nu finns lite nyanvända former och konstruktioner därute i betongvetkstan.
Lite bilder!


Detta ska bli en trädgårdsdekoration är tanken.



En blomkruka! Sedan finns diverse småsaker också,men som känt är så är det nu tålod som gäller minst två dygn. Tur att jag numera slutat pilla för tidigt. Det går bara sönder och man blir spå sur på sig själv för är det trasigt så är det!

Då kör jag igen då!




Fredagen välkomnas.

Ikväll blir det att jobba kväll på jobbet. Börjar kl tre. Funderar på att sticka iväg å köpa en säck betong och lite torv och göra en experimentblandning och gjuta lite. Sen känns det som att det borde bli stora budardagen idag om nu de två nya spekulanterna från igår ger sig in i leken. Under förmiddagen kommer det att visa sej. Sista slurken av kaffet skall nu avnjutas innan uppstigning.

En mysig dag!

Hemma nu!  Det blev en lång och trevlig dag i Västerås. Fika med Lillan, lunch med Eddie och så eftermiddagsfika med Jonas. Var på en ny rolig butik på Erikslund som heter TGR. De har en massa saker prylar och krimskrams riktigt billigt. Hobbymaterial som passar till dekoration för mina betongarbeten. Som den här metalltråden för 10 kr rullen. Jag köpte två svarta rullar.
 
Monteringstråd Pärlor i plast, 10 olika sorter
Massor av roliga pärlor och smyckesdelar. Jag köpte vackra fjärilar i silver och svarta gnistrande pärlor. Nu vill jag gjuta mer men får väl gå ut och plocka fram lite som behöver dekoreras av det jag redan har.
Angående budgivningen på huset har det budats flera gånger idag. Först höjde de intresserade sakta och försiktig men det fortsatte sakta men säkert uppåt. Två nya intresserade har tittat på huset idag och vi får se om det plingar till och något mer bud trillar in i morgon förmiddag, för är de nya intresserade så hoppas jag de ger sig till känna snabbt så de hinner med i svängarna.
 

Kalle på Spången.

Nu har jag suttit å fikat å pratat med Lillan på Kalles. Flera timmar såklart som tjejer gör. På väg tillbaka till Maries lägenhet där jag parkerat bilen såg jag,och kände doften av dessa vackra syrener i full blom.



Dagens fötter




Framme!

Landat i Västerås nu. Tog småvägar hit istället för motorvägen som håller på att breddas och det orsakar så klart en rejäl köbildning så här på morgonen. Istället blev det vacker försommar natur. Underbart, visst gillar jag storstad och betong men hellre en liten stad som Enköping eller rena rama bondlandet. Men de närmaste tre åren blir det Västerås i alla fall. Ännu ett bud på huset har trillat in nu på morgonen, det var budgivare 1 som höjde. Börjar närma sig nu tror jag, men vi får se om den som tittade i går kväll kommer in i leken och sen har vi ju en på gång till ikväll! Kan bli bra!

Sticker tidigt!

Två stekta ägg och en kopp kaffe blev min frukost idag. Plockat ihop det jag behöver och nu går färden strax till Västerås. Under tiden jag är borta ska här bli visning och säkert en del kontakt för mej via telefon med mäklaren. Tänkte mej en solig dag idag och så kan det nog bli.

Bulan i pannan.

I söndags när jag höll på som mest å härjade med allt inför visningen råkade jag slå i pannan i en vass sängavel när jag skulle böja mej ner. Jäklar anamma vad ont det gjorde. Slog i den vassa kanten så det nästan gick hål. Men det värsta var den gigantiska bulan som genast infann sej. Den stod rakt ut som ett horn. Med tiden har den lugnat sej och svullnaden har lagt sej. Sett riktigt okej ut men varit ömt. Ikväll när jag skulle tvätta bort sminket tog jag visst i för hårt för plötsligt blev jag alldeles blå mellan ögonlock och ögonbryn på min högra sida. Det såg helt sjukt ut. Efter en stund började ögonlocket också färgläggas. Undrar hur mycket blod som kommer att rinna ut där under huden tills imorgon. Enda fördelen är väl att bulan nu blir plattare. Inte kul att se ut som en panda med allt som jag tänkt göra på det sociala planet. Jag får ta och vila nu i alla fall. Natti!

Den vackra väskan

Å en visning till imorgon kväll fick jag just besked om! Den som var tidigare idag hade rullat på bra enligt mäklaren. Det ska bli riktigt spännande imorgon och se vad som händer. Under helgen bad jag om ett uppehåll med visningarna, vi ska väl kunna bo lite utan att behöva städa hela tiden eftersom jag har jobbarhelg också. Tänk om det kanske kan bli affär snart, svindlande tanke! Sen jag kom hem har jag varit till Maxi och hämtat paket igen! Å vad snygg den var även i verkligheten min väska!
Baksidan har leopardmönster som på kortsidan, dessutom glittrar det lagom fint även om leopardmönstret. Imorgon ska jag använda den hade jag tänkt! 17 dollar har den kostat allt som allt, det kan man inte klaga på!
Ska nu svabba av lite till härinne och titta till i trädgården hade jag tänkt, men först lite LCHF kost. Hallon med vispad grädde, inga dumma grejer det!

Väntar !

En ny spekulant har dykt upp. Det blev husvisning ikväll igen. Just nu faktiskt. Jag har varit på utbildning på eftermiddan,del tre i demensutbildningen. Har sedan dröjt mej kvar i Enköpings city och shoppat lite.


Två linnen från Åhléns. Inte ofta jag handlar kläder på Åhléns men nu blev det så! Det som ser rött ut är skarp orange och det andra chockrosa. Dessa färger vandrar runt som allt annat i modet å nu är vi här igen! Sitter nu och tar en kaffe på ett av våra personalrum å väntar på att Emil skickar hem mej om en stund.

Spännande

Plopp så kom ett bud till på huset!

År igång igen!

Full fart på jobbet. Konstigt att jag är så trött bara,har nog en del att ta igen vad det gäller sömn tydligen. Men imorgon är jag ledig så jag får väl se till att få lite stimulans bland vänner då så energin kommer tillbaka!

Regntunga skyar

Ute är det mulet och trist. Det sägs att sommaren tagit en paus. Jag lägger mej tidigt och drömmer om den!

Systemfel

Det blev lite fel med lunchmaten idag. Visst hade jag en nyttig matlåda med mej till jobbet men förhållandena var sådana att jag inte fick möjlighet att äta den förrän kl halv tre. Kan inte säga att jag hade klassiska hungerkänslor men jag kände på alla sätt och viss att all kroppens nivåer var för låga. När jag väl ätit den och druckit kaffe med en bit mörk choklad kändes det inge bättre. Ska nu försöka släpa mej till nån butik och handla lite och hämta ut ett paket som förmodligen är Eddies en hoodie. Vete sjutton vad jag är sugen att äta, det känns inte som något direkt kan få ordning på min obalans. Kanske är det bara spänning och trötthet inför budgivningen som pågår angående huset. Än är vi inte på de nivåer vi hoppats på. Kämpa på och tro på det goda...

Nu ni!

Ooops ett bud på huset mitt!

Frukt å dryck.



Om någon minut öppnar coop och då kliver jag in där. Ska inhandla frukt å dryck till ett långjobb jag ska på!

Avslut på dagen!

Då är det dags att avsluta och snygga till lite innan jag lägger mej. Lovade mäklaren att han med kort varsel kan få komma över om  en ev köpare skulle vilja titta lite till. Så bara att bädda varje dag då. Förresten vad det hade växt i planteringarna på de två dagar som jag inte sett dem. Vattnade idag och solrosorna var jättefina och kraftiga. Tagetesen är också uppe i det fria och växer fint. Tror de ska få lite näring imorgon alla snälla växter men inte gräsmattan för den måste snart klippas igen och växer av sej själv! Men vackert är det in the garden of delight!

Blå väska

Väskbeställning igen! Stöddade till mej riktigt och köpte en blå fast den fanns i svart. Det var olikt mej! Men jag har en tanke till vad jag ska använda den! Annars kom jag just in från en powerwalk i den sköna kvällen. Men nu är fötterna riktigt trötta,särskilt den vänstra! Skön vila ska det nu bli!

Klartecken!

Så då får jag åka hem igen då mäklaren. Visningen gick bra o h det kan vara saker på gång. Häftigt i så fall. Tur att mäklare håller en väldigt låg profil och inte håller på med gissningar ellerspekulationer,det känns riktigt å rätt. Nu hem å låga lite mat!

Visning!

Kaffe med LCHF macka. Fortfarande kvar på jobbet fast jag slutat. Kan inte komma hem förrän visningen har varit,den börjar kl den. Tänkte fika litet och sen gå ner på jobbgymmet och duscha. Det här varit en varm dag att vara inne och jobba i så det ska bli skönt.



Lunch



Här på en solig innergård tar jag min lunchpaus. Det fläktar lite lagom och känslan av svensk sommar infinner sig. Önskar jag kunde solar benen.Det bränner bra på mina mörka byxor!

Tillbaka



På jobbet igen efter en veckas semester!

Sova nu!

Tack för den trevliga lördagen/ söndagen alla mina Västeråsvänner. Kul att ses och umgås och göra trevliga saker ihop. Ses snart igen!

Helgen är över!

Hej,nu är jag tillbaka hemma i Enköping. Idag var ju stora visardagen av huset. Mäklaren ringde när det var över och berättade att det varit ca åtta till tio sällskap här och tittat. Bokad visning i morgon kl 17.00 igen och sen får vi se. Det känns både och det här. Ena sekunden tror jag ingen kommer att lägga nåt bud och nästa tanke är att såklart kommer jag sälja alldeles snart. Hur som helst får jag tassa på tå här ikväll så det inte rörs till nåt inför imorgon. Det blir nog en tidig kväll ikväll för som jag tänkt så roade jag mej kungligt i Västerås igår och idag så jag känner mej rätt slut!

Ska roa mej!

Jag får bara ännu mer bekräftat vilket litet paradis det är jag äger därhemma. Där finns lugn,ro och den stillhet man behöver om man samtidigt vill vara en aktiv människa. Ikväll ska jag vara en aktiv människa och strax lämnar jag denna boning som jag just nu befinner mej i för att hälsa på en vän som också nyss bytt boende vilket jag ännu inte sett!

Vad skönt!

Great Burger i Västerås! Städning klar!




Som i visan



Å körsbärsträdet stod i blom...

Kafferast i villervallan.

Sitter med en kopp stärkande på min framsida. Det är mulet här idag men det är ganska bra för då får jag mer gjort och blir inte sugen på att sola. Snart är det klart inne,inte alls mycket kvar. Hittat på massa skoj att göra ute, flyttar växter å lägger plattor. Kanske för sista gången här!

Lite mulet idag...

Sparkar igång sista dagens arbetespass härhemma. Men idag blir det bara halv dag. så det gäller att inte ligga på latsidan. När frukosten är avklarad sticker jag ut i garaget och sopar.

Lite färdigt i alla fall!

Det gick lite segt med måstejobben ikväll. Babblade i telefon, kollade in kläder till lördagkvällen, flamsade runt och lyssnade på Kent. Särskilt den här!
 
 
Har haft den i lurarna på powerwalkturerna och gillar den skarpt. Nu ikväll har jag spelat den massor av gånger,texten är ju kalas men vilka av Kents låtar är inte textvinnare? Visst, visst man ska inte tycka om Kent i vissa läger ,jag vet men det skiter jag högaktnigsfullt i. Jocke Berg är ett geni i min smak och värld. Det är ju inte bara jag som tycker det där ute i musiksverige! Nu tar vi den en gång till minst innan jag lägger mej och jag ska sjunga duett med Jocke! Högt!

Hej då skorna!



Tyvärr är nu er tid ute som powerwalkskor. Även all annan tjänstgöring avslutas. Men det finns fler par i skohyllan för mej att slita på! Det blev en runda även idag fast jag inte trodde det! Skönt!

Det gick bra!

Hemma i trädgården igen. Banken gick bra, jag har ett lånelöfte på en rejäl summa utöver det jag får för mitt hus. Nu kan man titta ännu lite mer seriöst på bostäder. Men inget bud kan ju läggas förrän mitt är sålt. Har även gjort massa ärenden med Eddie och umgåtts med Marie. Klippt klart på baksidan och ska nu fortsätta lite med framsidan . Sen kommer kvällen att gå åt till innejobb.

Nervöst

Nu är jag på banken. Hungrig och rätt pirrig!

Jäklar va varmt å gott!

Tvättmaskinen visade tydliga tecken på att den behövde få en rengöring av filtret så det är gjort nu. Gräsklipparen startade på första tycker även i år . Det glädjer mej. Har klippt hälften å tar resten ikväll. Nu ska jag sola en stund!

Det närmar sej!

Idag stängde jag inte av klockan när den ringde kl 6. Artigt stängde jag av den och gick upp. Gjorde rent diskmaskinen inuti och nu kör den ett sköljprogram. Lite frukost nu sen full fart. In i duschen, städa av lite smått i tvättstugan mm och sen plocka ihop en del papper och åka till banken för att kolla mitt läge. Vill ju veta lite om i vilken prisklass jag kan leta efter nytt boende i. Sedan tillbaka och köra till midnatt med fejandet och putsandet. Tur jag Jan finputsa på lördag också!

Suss gott!

Avslutar nu denna dag. Kanske ska det väl kännas så här,uppbrott! För tillfället något down men imorgon lyser solen igen!


Ett fint Pelargonarrangemang på min trapp!

Racerfart!

Nu är jag allt riktigt mör! Mycket har avklarats idag. Förmiddagen gick ju åt till städning härhemma. Sedan när jag tog en lur på studsmattan vid lunchtiden så fick jag ett telefonsamtal som satte fart på mej. Jag passade på att uträtta ett ärende åt jobbet när jag nu kunde. Efter det blev det sjukbesök på Enköpings lasarett. Det var uppskattat av både den som var inlagd och andra. Åkte förbi mäklaren och lämnade in nycklar. Hämtade ett paket på Maxi, det där från Kina. Handlade lite och åkte hem. Härjade runt med det mesta här i trädgården. Lade l lite mer stenplattor och snyggade till ytterligare på framsidan. När jag precis skulle ge mej av på min powerwalkrunda  så kom Svea och Niam på besök. Ja inte helt själva förstås, Eddie och Mimmi var ju med. Istället för powerwalk blev det bilen till ICA för att köpa glass jordgubbar och grädde. Vi mumsade och busade med hundarna i trädgården. När sedan gänget åkte tillbaka till Västerås var jag iväg med ett lass grejer till mitt lånade vindsförråd. Kanske jag hittar på nåt enkelt att avsluta kvällen med innan jag nöjd kommer att somna, som att plocka ur och göra rent diskmaskinen kanske!
Sötsvea! Man blir törstig av att busa i värmen!
 
En vacker bild från Drömparken för nån vecka sen!

LCHF



Päron Physalis och Kiwi. Nu fattas bara grädden så är mitt mellanmål klart.

Sysslor och nöjen

Hu, fönsterputs,ugnsrengöring. rensa avlopp. Nu behöver jag vila från det här. Tänkte mej ett sjukbesök på Enköpings lasarett hos någon som väl behöver sällskap. Sedan en timmes arbete på jobbet trots semester. Annat kul är att ett paket kommit från Kina och skall hämtas. Nog ska jag kunna få tiden att gå. Först ska jag sola en stund på studsmattan. Just det ringde nyss och så upp min fasta telefon. No need!

Alla mina vänner

38 st välmående Pelargoner fick jag ihp när jag räknade in dem nyss. Tre vet jag att jag nyligen gett bort. Undrar hur de ska få plats när jag byter boende?

Sen sist..

Har efter jag skrubbat ugnen halvfärdig tagit mej en powerwalk, vanliga rundan. Efter det blev det nödvändigt att snabbt dra fram och tillbaka till Västerås för att hämta nycklar som jag tillslut kan lämna till mäklaren så de kan ha visningen på söndag i lugn och ro. Själv flyr jag fältet tidigare. Så imorgon är det stora städardagen då allt inne ska bli i stort klart. Sedan är det bara ute, källare och garage som ska fixas till. Nåja finns det liv finns det hopp.

Eftermiddagsbestyr!

Under den soligare delen av dagen, typ efter lunch så tog jag en skön långvila på studsmattan. Solen stekte och jag kunde vila ordentligt gott. Sedan har eftermiddagen rullat på med städning och undanplockning. Det börjar närma sej visningen och jag vill vara klar i god tid så jag slipper stressa på fredag kväll för då har jag tänkt att allt ska vara fint. Ett riktigt tråkjobb är att fixa bort all kalk från dusch dörrarna, de är ju i klarglas dessutom så allt syns, varje liten prick! Såna vore dumt att ha igen även om Västerås vattnet inte på lång väg innehåller lika mycket kalk som i Enköping. Här är det ett känt problem att allt kalkar ihop. Vattenkokare och kaffebryggare mm har det svårt. Jag har också hunnit plantera om massor av Pelargoner idag mellan varven. Nu mår de riktigt bra allihop

Blommorna!

Njuter i solen och planterar nya och gamla pelargoner. Lyssnar på Kent genom det öppna vardagsrumsfönstret. Mysdag!


Vad vore jag utan dina andetag!

Underbart!

Det här måste vara den skönaste morgonen här på Furugatan i år. Så vackert ute så ord finns inte. Sol, morgondagg och fågelkvitter i trädgården. Tillfreds är ordet för hur jag känner mej. Nice!

Vätskor

Ett perfekt sällskapsvin, som är ett utmärkt val till asiatiska maträtter, eller andra rätter med lite hetta! Det låter väl gott.Det skall strax avsmakas. En annan vätska som jag också köpt idag marknadsförs så här. Innehåller mikronäringsämnen som är väl sammansatta för behoven. Det kan ges året runt bara man är uttorkad mellan gångerna. Detta kära vänner är inte ämnat för människor utan är en speciell växtnäring avsedd för pelargoner. Jag tror verkligen på att pelargoner behöver särskild pelargonjord och näring. I alla fall om man som jag spar dem år från år. Jag köpte även "vanlig" näring till övriga krukväxter. De två senaste vätskorna är från Åsby trädgård, den första är från Bolaget ,Hälla Västerås. Nu till kvällens övningar som börjar med att höja handen för att säga Skål!
 
Giva Pelargonnäring 750 ml
Kostar ca en femtiolapp!

Nu!

Har just kommit från hallsta till Västerås. Där har jag lastat av grejer och fikat och pratat med Lillan. Nu sitter jag utanför spången å väntar på Marie.


Å där ser ni hattis också!

Trummor

Hela vägen från Enköping till Hallsta har jag suttit i bilen och lyssnat på de självspelande trummorna som jag ska leverera. De drog till och med av ett solo med symbaler å allt när jag åkte över ett vägbygge.Nu går jag in på åsby trädgård en stund och vilar öronen.

Pigg!

Nu får det vara nog med sovande,känner der nästan som jag sovit för mycket faktiskt. Efter fikat studsar jag upp och jobbar lite inne och sen vid lunch ska jag träffa Lillan och lasta av lite grejer ute hos dem. Eftersom jag då ändå ät ute och far så passar jag på att vara lite social idag och träffa lite vänner. Synd att solen inte lyser bara!

Ett smart drag.

Så här är min plan. Jag har två saker att göra inatt. Det första är att sova ifatt all sömn jag missat under den senaste tiden. Alla förberedelser i försäljningsprocessen har minskat mina möjligheter tll att komma i säng i dräglig tid. Nr två är att sova in en liten extra sömnbuffert så har att ta av i helgen då jag tänker roa mej utan att tänka på varken köpa eller sälja bostad. Så godnatt å tack för idag!

Lugnar ner dagen lite nu!

Har varit ut på en skön powerwalk på kvällskvisten. Min vanliga långrunda,har en kortare variant som jag brukar välja när det är kallt ute. Å kallt är det ju inte alls nu, ett underbart väder att ha semester i. Annars har eftermiddagen ägnats åt att plantera, idag har jag sått tagetes och prydnadskål från frö, gjort ett arrangemang av det jag köpte på Reeses, snyggat till och vattnat i trädgården. Hjälp jag måste kanske klippa gräset innan visningen. Det växer så det knakar därute. Måste verkligen kolla om gräsklipparen är med på noterna och vill starta. Packat bilen fullare än det går med grejer som skall på förvaring. Det börjar bli tomt på saker härinne nu, bara det nödvändigaste finns kvar och har krympts ihop på färre ställen. Undrar hur länge jag får ha det så sen, det verkar inte dyka upp mycket objekt som jag kan tänka mej på hemnet för tillfället. I alla fall har jag nu en tid bokad hos min bank, det känns bra!

May. 13, 2013

Jag är på Rese handelsträdgård, en riktig handelsteädgård,och handlar växter. Ett underbart ställe!



Premiär.

Min favvo latasig plats. Studsmattan!


Njutning

En frukostvy att minnas. Redan tidigt på våren kan man sitta här och njuta av solen då det är lä mellan garage och husväggNu sitter jag här med lite kaffe och väntar på att handläggaren från banken ska ringa upp.



Nu vaknar Furugatan!

Semester,äntligen! Fast jag har massor att göra så det blir väl nån kort sovmorgon som idag men sen är det bara att gasa på. Idag ska jag ringa min bank och boka en tid bl a. Tänkte tömma mitt sovrum helt förutom på sängen. Och så packa betong. Ja jag kommer att hinna mycket,det vet jag fast det blir rörigt när jag håller på.

Oj då!

Precis nu landade jag i sängen efter mitt 7 - 22 pass på jobbet med efterföljande resa tur och retur till Västerås. På frågan om jag är trött svarar jag ja men är också mycket nöjd med dagen. Många bollar har varit i luften kan jag lova,både privat och på jobbet. Å flytten finns ju med och surrar i bakhuvudet. Dags att diskutera med banken och börja gå på visningar! Den lediga veckan som börjar i morgon blir bra till att styra upp lite grejer. Nöjd lutar jag mej tillbaka för lite vila!

Gilla Drömparken



Ett favorit ställe i Enköping. Måste hit å fota i morgon!

Mera jobb!

Idag blir det dubbla jobbpass. Skulle sluta 16.00 men på grund av sjuk vikarie så ryker jag in även mellan 16.00 och 22.00. Det blir bra med en extraslant i plånkan!  Häftigt, en ordinarie personal vikarierar för en vikarie. See you!

Morgon!

Ligger och väntar på att klockan ska ringa så det blir dags att gå upp. Sista jobbardagen på en vecka och sen semester. Idag ska jag fixa mer kartonger och köpa vaccumpåsar till kläderna! Men hörrni var ska jag bo i framtiden?

Flyttfix!

Innehållet i huset krymper,tömmer lådor skåp och garderober och flyttar i hop på färre ställen. Det börjar bli pirrigt nu när jag själv måste börja se mej om efter ett nytt boende. Så fort jag skrivit kontraktet vill jag inte bo här längre. Inge kul att pyssla i en trädgård man inte ska ha kvar. Ja tänk vad snabbt allt hände,imorgon är det bara en vecka kvar till visningen. Som tur är jobbar jag bara söndagen och sen en veckas semester för att återigen styla huset,men den här gången med mycket färre grejer på plats.

Husaffär

När jag höll på ute på altan nyss så hörde jag två herrar stå och diskutera mitt hus. Den ena var helt klart en intresserad spekulant. Vad kul, det finns nog hopp då! Håller på och plockar ut alla färdiga betonggrejer på altan och packar sånt som ska göras i ordning i garaget. Tunga lådor blir det!




Vackert!



Utsikt från en balkong där jag nyss var!

Är på jobbet!

Sånt här kan jag också syssla med ibland på mitt jobb.




Ny outfit till Eddie





Eddies kavaj till skolavslutningen i 9:an.


Sen blev det löparskor från Nike outlet.



Nike air jordans. Även dessa från Nike outlet Barkarby.



T- shirt från Jack & Jones. Det blev också svarta chinos,underkläder, hållare till armen för mobilen vid träning. Eddie känner sig nöjd och har varit modell här hemma.

Symbol från Amisu.



Köpte den här till mej själv idag. Det är en kvinna med en resväska som vänder på steken och lämnar det gamla bakom sej och drar mot framtiden. Den är jättefin och tunn. Passar med ett linne under.

Det är jag värd



Sitter och myser på coffe house i Kistagallerian.

Klart för nu!

Hej då, nu är den stora besiktningen klar. Huset var i gott skick även där jag inte visste,så som tak mm. Nu firar vi ned en fetshopping på Barkarby mm. Sen gör jag omstart och laddar för husvisning. Då blir det focus på städning!

Morgonstund med fågelkvitter.

Läget är vaket nu. Väntar på att kaffet skall svalna och Återbruket öppna. Min bil är ju inte stor så det är inte underligt att det blir många vändor dit. Måste i alla fall vara tillbaka hemma vid 8 eftersom besiktningsmannen kommer därefter. Sen blir det nog en shoppingrunda på eftermiddan.

Tänker lite bakåt!

Förberedelser inför husbesiktningen pågår. Det ena som skall ske imorgon är en energideklaration som måste göras numer. Det andra är en frivillig varudeklaration som jag kostar på för att den samtidigt ger ett skydd mot dolda fel.I början gjordes ju mycket arbete på huset av oss själva, och även om jag litar på Gustav (åtminstone i det avseendet)som gjorde massor av jobb på huset,så kan saker dyka upp som man inte räknat med. Tänk vad vi jobbade hårt i början. Väggar bara flög ut genom fönstret och nya kom upp. Tur vi hade "hans" lägenhet att bo i under renoveringen eftersom jag då sålt huset i Västerås. Å alla roliga vändor när vi köpte grejer på blocket att renovera med! Kaminen, spegeldörrarna som blev garderober, möbler mm. Inte att förglömma är resan som han gjorde till Göteborg för att hämta köksinredningen. Minns att det var ett riktigt snöoväder på vägen hem. Jag var hemma i huset och målade tak och väggar under tiden. Många minnen dyker upp i ett sånt här läge. Det här var ju i december 2008, tiden går och saker förändras och nu är det försäljning på gång som leder till nya äventyr och erfarenheter!
 
Här är några vänner från Enköping på fest. Köket var då rätt klart så det här är nog 2009 skulle jag tro!
Här är bordet som snokades upp på blocket. Jag och Eddie hämtade det i Södertälje medan Gustav och några andra hämtade kylskåpet på bilden ovan, någon annanstans i Stockholm. Minns inte var.

Kvällen

Vovvarna och Mimmi har nu åkt hem. Jag fick lite bärhjälp av Mimmi med grejer från källaren. Det är i stort sett tomt där nu. Packat i rätt lugn takt nu och försöker vila lite medan jag är vaken så att säga! Tänker gå upp kl sex i morgon Nutti fast jag är ledig så det blir nåt uträttat innan Anticimex kommer!

Helgdag-jobbardag

Efter att ha avslutat arbetsdagen passade jag på att duscha på jobbet. Jag ville helt enkelt inte stöka till i duschen inför besiktningen av huset i morgon. Det blir anticimex som gör den. Jag passar på att vara ledig hela dagen eftersom jag jobbade idag. Mimmi och Eddie är ute med hundarna Svea och Niam. De skulle nog till Bredde så hundarna kan få båda lite. Jag går ner i pannrummet en stund och sen ska jag packa lite lådor.

Skämmer bort mej.

Äter god glass och tänker sen sova. Jobbardag imorgon!




Till salu

http://www.hemnet.se/bostad/villa-3rum-s-t-ilian-enkopings-kommun-furugatan-9-4992895
 
Här är länken till Hemnet där mitt hus nyss blivit utlagt. Nu är det bara att vänta tills visningen. Notera att det är varudeklarerat också!

Fika



Nu blir det gott!

Lugnare än igår.

Kvällen har använts väl om jag får säga det själv. Har hunnit laga matlådor, varit till återbruket ( rutinåtgärd snart) fixat i källaren och hängt tvätt. Nu börjar mina prylar bli rätt utspridda. För tillfället hemma hos två personer och i ett lånat vindsförråd. Imorgon åker ett lass till iväg som delvis redan är lastat i bilen. Tog mej faktiskt även för att kika in på hemmet för att börja smygtitta på boende i Västerås.



Titta vilket fint skuggspel det var på en sten på min baksida tidigare idag.

Liten frist!

Fotograferingen av huset gick utmärkt. Hoppas nu att mäklaren Emil gillar dem så han kan lägga ut huset till försäljning imorgon. Själv ska jag ner i källaren och stöka inför besiktningen på fredag. Förresten, vilket underbart väder vi har!



Foto

Hemma på sen lunch för att möta upp fotografen som skall ta bilder på huset inför försäljningen. Imorgon läggs det ut på nätet och annonseras i övrigt. Spännande värre.

Slut!

Ja mer klar än så här blir jag inte idag. Hela långa dagen har gått åt till att färdigställa inför fotograferingen imorgon. Nytt överkast till Eddies rum. Nybäddat med nytvättat överkast även i min sköna säng. Mer lister på plats och färdigfogat. Utemiljön inte klar ännu. Någon har lovat att fixa det till imorgon men det kan ju aldrig funka är min gissning. Klockan ringer ju sex i morgon bitti och jag ska hinna jobba en stund innan vi fotar också så godnatt säger jag!.

Fogar



Här håller jag på, rätt svettigt läge faktiskt.



Det blir så, ursäkta mej, jävla bra! Jag känner styrka och glädje. Men mycket jobb återstår. Har börjat bakom kanon men måste åka och hämta plasthandskar nu.

Passa på

Lika bra att kolla nu för snart blir kaklet komplett. Ska foga både kök och vardagsrum samtidigt så vi hörs sen!



Semester

Strax innan jag kom fram till jobbet i morse fick jag ett telefon samtal som så att jag fö k semester idag. Lämnade önskemål om det på jobbsvararen igårkväll,så det var ju bussigt. Nu är jag i Västerås och har varit på bauhaus och köpt mera lister bl a. Funderar på Ikea ev,men då får jag vänta en hel timme.

Det händer...

Ja vilken full fart dag det varit. Det går inte att berätta allt som hänt. Här kommer några väl valda delar. Morgon och förmiddag ägnade jag mej åt lister och målning inne. Jonas jobbade hårt i trädgården. Framför allt på framsidan. Eddie vaktade datorn och var faktiskt med mej en vända till återbruket mm. Min far kom och fixade med grejer han skulle ha. Källaren och förråden är i stort sett tomma nu. Uffe kom med släpvagnen på eftermiddagen. Robban kom och var glad och hjälpte till med diverse smått. Janne å Lasse fixade luftvärmepumpen. Fika i trädgården i solen med glada skratt. På kvällskvisten åkte jag Eddie och Jonas till Uffe för att lasta av tvättmaskinen och lämna ytterligare ett lass på förvaring i hans garage. Nu är det fullt drag här hemma med diverse göromål inne.



Listigt


Dessa svarta lister nu färdigmålade,men fler ligger å väntar på sin tur att få färg.


Så bra kan det bli när de efter tre års väntan kommer på plats. Jobba på nu!



Hinner jag?

Upp och måla listerna en gång till nu innan allt drar igång med en skräll. Folk kommer att komma farande från olika håll för att hjälpa till med diverse saker idag. Nästan så att jag längtar tills jag ligger nerbäddad här i varma sängen ikväll igen. Det ser helt enkelt ut som jag kommer att behöva vara hemma i morgon från jobbet för att hinna bli klar med alla göromål.

Mysa å måla!

Först lite vila på altan med tänt ljus. Sedan full fart med att måla lister. Jag det rör på sig i en underlig röra den här lördagkvällen.



Mys




Mindre mys!

Drar mej inåt.

Trädgården har fått en rejäl omgång idag. Fint blir det!



Titta så fint hon vilar på stubben den lilla jungfrun.

Grillningen med åtföljande fika i trädgården blev lyckad. Tidsplanen inför tisdagen känns sådär. Semesterdag kanske blir aktuell om det funkar på måndag.



Här står de på rad på altanen. En del av mitt pelargonbestånd.

May. 04, 2013

Usch vilken trist dag,bara tråk,återbruk och inge skoj. I alla fall har jag nyss handlat och vill hem å grilla. Sitter i bilen å väntar på Jonas som aldrig kommer ut från loppis nångång. Loppis får vila förej ett tag framöver.

Håller på!

Återbruket var så knökfullt så det var bara att vända om med fullastade bil och åka hem igen. Mera lister har jag hunnit köpa i alla fall. Just nu fixas der i trädgården på olika håll, kan bli bra tillslut det här!





Avslutar!

Nu gör jag kväller! Ska ba gå ner i källaren och stänga till, det börjar bli kallt i huset av all vädring. Har faktiskt skrivit ner vad jag ska greppa imorgon så jag inte igen åker och ska köpa grejer jag inte vet om jag får in i bilen. Får väl vara nöjd med dagens prestationer då!

May. 03, 2013



Är just ifärd med att sätta sista raden med kakel upp mot taket. Får lov att lösa det där med lister.Prydligt blir det. Svart fog står också och väntar.


Köpte en chokladmousse tårta att roa mej med under tiden jag jobbar. Som synes är den redan provsmakad och godkänd.

May. 03, 2013


Varför inte!



Lite frukt å en drickyoghurt. Sitter på torget å väntar på sällskap till det hela! Myslunch!

Mat i magen!

Snart lunchdags,vad ska man äta idag då tro?

Kväller nu!

Har gått och lagt mej, ligger nöjd och tittar på den numera fungerande belysningen. ovanför garderoben. Tänk vad jag saknade den mysfaktorn i vintras när det var som mörkast. Kanske att jag tycker den här dagen haltade lite i vad jag presterat i fixarväg i huset. Å andra sidan har jag väl höjt kraven på mej själv. Det duger faktiskt att ha kaklat en hel vägg. Varit på utbildning och gjort diverse inköp. Sällskap att umgås med har jag också! Så jag ska väl vara nöjd!

Det går framåt!

Har köpt lister till golv och mer lim till kaklet. Har hunnit sätta upp en hel del kakel bakom kaminen. snart är jag uppe i taket. Demensutbildningen var lika bra idag i del två. Gott kaffe med dopp var det också!

Murar



Håller på med att lägga igen ett hål i skorstensmuren så jag kan fortsätta sätta kakel. Jobba jobba!

May. 02, 2013

Jaha vad händer idag då? Vaken med den .numera klassiska kaffekoppen på sängbordet. Försökte fylla på orken med lite extra sömn på morgonen och det gick bra! Pelargonerna på plats ute på både fram och baksidan av huset. Jag ska ge mej på lite pappersaebete innan det blir att blanda betong och klappa igen ett hål i skorstensmuren och ev hinna kakla innan demensutbildningen halv två.

Sammanfattar!

Tillsist blev det rätt okej ordning här inne i allafall. Hann softa en kort stund vid datorn också. Ledig förmiddag imorgon å då blir det till att greppa kakling och fogning. Har nu också klart för mej hur jag ska få till det med listerna på ett ställe jag klurat på också! En annan sak som glädjer mej just nu är att spotarna ovan garderoben i sovrummet fungerar igen. Det var riktigt jobbigt att få låsfunktionen att funka och lika trist att få dit låsringarna efteråt. Lika bra att släcka nu så inte fler glödlampor av dem går sönder.

Hundarna!

Titta på lilla 1 1/2 åriga killen Niam.
 
Å så den 2-åriga lillflickan Svea.

Hur orkar jag...

Röd dag javisst men långt ifrån ledig på något vis! Först jobba mellan 7 och 16,en vanlig dag ur jobbsynpunkt sett. Hemma när jag kommer finns Mimmi, Eddie, Niam och Svea. Efter en stund dyker Pelle upp och sedan Uffe. Då sätter det fart kan jag lova. Massor av elektriska ofärdigheter blir kopplade eller åtgärdade. Krångliga belysningar ovanför garderoberna får sina lampor utbytta. En tvättmaskin byts ut mot en annan. Den som skall sparas körs upp ur källaren av starka grabbar. Golvet åtgärdas på ett ställe och blir helt. Grejer förflyttas med lätthet och strax är källaren tom. Får hjälp imorgon av Jonas och då blir nog den ganska klar. Mimmi och Eddie fotar hundarna i trädgården. Sedan vidtar redigering i Photoshop och Mimmi beställer förstoringar. Även lite nytt och smått blir hemklickat från Kina. Kaffe, jordgubbar och kladdkaka avverkas. Herrejösses hur mycket som helst har hänt på kort tid och det går verkligen framåt i rasande fart. Robban och även Jan-Åke har hört av sig och därifrån kommer också hjälp i veckan eller till helgen! Tack alla snälla vänner! Men nu när de sista farit orkar jag nog inte göra ett handtag till ikväll och det säger jag med gott samvete och en tendens till lite stresshuvudvärk. Verkar inte som bilderna på vovvarna laddas upp ordentligt för tillfället så jag återkommer med dem!
 
 
 

På väg till jobbet



Kul att gå till jobbet när man ser såna hör vackra vyer.



Den här står i en korridor på väg till ett av mina ställen.

RSS 2.0