Porslinsljusstakar av gammalt udda porslin!

Har arbetat med porslinet och fått fram ytterligare två ljusstakar. Den här kallar jag för Sixten.
 
Å här har vi Rosie som fått ett vinrött ljus i hatten! Jag ska putsa lite på en del saker,bl a botten och hur de ska märkas och signeras. Sedan kan hända att de bjuds ut till försäljning!

Majsplättar till middag!

Lite mat efter dagens arbetspass sitter bra! Jag har testat att göra majsplättar. Lätt som en plätt,ha ha! En finhackad aubergine får dra 10 min i lite salt. Blanda i 2,5 dl majskorn 2 dl majsmjöl, 1,5 tsk bakpulver 2 ägg och rör om. Jag hällde i rätt mycket indisk curry och chilipeppar och så stekte jag smeten i olja!
Titta vad fina de ser ut! Smakar bra gör de också! Jag hällde över lite pizzakrydda och åt dem som de var. Fem st blev de. Nästa gång ska jag göra dem mindre tjocka så de blir mer som smörgåsar.En tanke är att hacka i oliver,rödlök eller nåt annat gott. soltorkade tomater kanske?
Nu ska jag skapa i porslinsverkstan så jag ber att få återkomma!

Marilyn

Nr ett i serien Som ännu inte har något namn. Först ska själva principen av att tillverka nya grejer av gaml ha ett namn och sen ska varje enskilt nytillverkat föremål döpas också! För dessa grejer kan man kalla one of a kind, för det kommer att bli i stort sett omöjligt att få till två likadana!
Kanonfin tycker jag att den blev! Faktiskt är jag jättenöjd med den! Undrar om den inte ska få heta Marilyn, kom av nån anledning att tänka på hennes vita kjol som blåser upp så fint på den klassiska bilden!

Fixar dag!

Vad bra det blev idag! Bakre halvan av avgassystemet är bytt på skodan nu. 600 kr med material och arbete. Då fick jag t om delarna levererade på plats! Mycket snällt av mekaninern och kaffe i pausen!
Bild: Nu blir Lillskodan ompysslad!
Här är Skodan på plats och arbetet kan börja!
När det hela var klart så besökte jag tre loppisar för att inhandla mer porslin till projekten som nu nog ska gå att få till. Handlade också en del bra att ha grejjer på Dollarstore. En tekula som jag kan lägga mitt löste i och så en del annat!
Nu när jag äntligen har ätit så skall jag se vad jag kan pyssla ihop av porslinet. Förresten så fick Skodan nya torkarblad från Biltema också när jag ändå var in där för att köpa ett hållbart tvåkomponentslim. Ja just ja å så är det påfyllt både olja och spolarvätska! Fritt fram för nya härliga åkturer!

Onsdag med plusgrader.

Regn och blåst här i Enköping idag. Bara bra tycker jag för då försvinner snön snabbare. I dag ska Lillskodan få komma iform igen och bli lite tillfixad! så för mej blir det en tur till Västerås idag,det var riktigt längesen sist, måste varit före jul! Det känns bra att kunna bli rörlig igen så man kan ta sig till alla vackra och roliga platser runt om i vårt land.

Wella Pearl Styler

En sån här,Wella Pearl Styler dry köpte jag med mej hem från salongen idag! Än så länge har den hållt vad de lovade i alla fall, luggen funkar bra! Brödet jag bakade i kväll blev så gott så gott och drycken till funkar lika bra. Jag ska se till att inte bli så sen i säng ikväll för förmodligen bär det av till Västerås under dagen för att fixa avgassystemet på Skodan! Då  kan det hända det blir en och annan loppis och butiker av olika slag för lite shopping. Äntligen!

I ugnen

I min ugn står nu ett gott LCHF bröd som jag bakat och väntar på att bli färdigräddat. Jag är så sugen på att få sätta tänderna i det. Innan jag kom hem så stannade jag till och klippte mej,det blev faktiskt lite förändring och det känns kul! Nu ska jag bara hälla upp nåt gott att dricka så allt är klart tills brödet kommer ut! Mumsigt ska det bli!

Ljuslyktor i betong!

Två små ljuslyktor som bara råkade bli till för att jag hade småslattar av betong kvar i hinken när jag egentligen gjutit klart det jag skulle tidigare i somras. Tog vad jag hade i närheten och bara hällde i och tryckte till.  Sen dess har de bara stått och väntat på bättre tider som nu kommitNu har slattlyktorna blivit dekorerade och lyser så fint i sin enkla charm. Det är ofta det oväntade blir bättre än man trodde, säkerligen för att man inte har förhoppningarna så högt!

Betonghållare för värmeljus

 
Efter jobbet idag fick jag inspiration någonstans ifrån och kände att det var dags att pyssla lite med de färdigjutna betong grejerna som behöver dekoreras och göras klart inför försäljning. Nu är diskbänken full med pyssel och material och mina fingrar är fulla med superlim som vanligt. Superlimmet till dekorationerna är det jobbigaste momentet jag har när det gäller betongalstren. Kladd,kladd och åter kladd! Hur jag än försöker så trillar nån liten pärla eller nåt band på sniskan och så fort jag ska rätta till det hela som gick så bra i början så sitter fingrarna halvt ihop av limmet. Det bästa sättet att få bort det är att slipa med nagelfilen på fingertoppen,usch! Nu går jag ut i köket och fortsätter och fixar mej samtidigt lite gott kaffe.!

Framåt,ny vår i sikte!

Hallå nu är det 0 grader ute! Vilken seger jag vann kampen mot kölden och höjde inte värmen inne under denna kalla period. Å nu åker den strax ner ännu ett steg för det börjar bli varmt härinne. Extra varmt just nu när jag kört mitt gym pass härinne till bra musik! Vatten vill jag ha! Helgen börjar gå mot en ny vecka som jag tänker starta pigg och alert,bort med trista vintertankar och se fremot mot vår och värme!
 

Bilar

Ordnat lite med bilen idag. Startar gör den i alla fall å det är ju bra! Nu ska avgassytemet fixas i veckan! Sen kan alla roliga loppisvändor och shoppingresor starta igen. Det ska bli kul att komma igång att samla material till de nya projekten som är i startgroparna. Tur att jag har många bussiga människor runt mej som hjälper till med både skjutsar och lagning, en sån som jag borde få ha en alldeles ny fin bil utan fel! Eller hur! Men det är tur att man kan hjälpa varandra i alla fall för alla behöver ju hjälp nån gång!
 
På bilden ser ni min Ranchero som jag sålde för några år sen. Brevid den står en amazon som också användes flitigt då. Ja det är nog snart tio år sen jag sålden den,inte riktigt kanske men tiden går ju fort!

Godförmiddag!

Nu är det redan söndagförmiddag och det känns bra. Jag har börjat med lite rensning både här och där i huset. Kanske kanske är det en föraning om att vi går mot ljusare tider och då vill man inte vara inomhus och röja. Plockar om lite här och där och ändrar på småsaker så det skall kännas lite nytt fast det är samma gamla grejer. Kanske tar jag en sväng ut på eftermiddan om det känns som jag vill det. Nu är det snart lunchdags så jag ska ta mej en funderare på vad det ska bli till magen idag!

Fredagkväll!

Kvällen är kommen och jag är hemma igen efter mitt kvällspass. Det var så lugnt och stillsamt på jobbet så tiden gick nästan lite sakta. Så får det vara ibland också! Det ska väl inte bli alltför sent ikväll även om vinet är öppnat och smakar riktigt gott. Imorgon ska jag nog ta och komma ifatt lite med inköp och sånt för det är faktiskt min lediga helg som hägrar.Så godkväll alla vänner nu återvänder jag till Kent!

Hej!

Sovmorgon igen! Halv två börjar mitt kvällspass idag, så jag har några sköna timmar framför mej att spendera.Ännu bör jag i sängen och äter frukost och surfar lite i värmen. Vågar man tro väderleksrapporten att det sakta kommer att bli varmare? Jag satsar på den tanken. God frukost på er!

Nu är det väl dags...

Vill inte gå och lägga mej ikväll! Jag som brukar vilja dyka ner i bingen tidigt och särskilt när det är kallt i huset! Jag eldar värmeljus, lyssnar på Kent och kör lite egen träning i mitt gym vardagsrummet! Smoothien blev jättegod ikväll också, jag bara vräkte i mej! Ett paket frysta mango/hallon, ICAS egna. två bananer och så typ 4dl laktosfri yoghurt från Verum. Jag vispar det hela med elvispen för att det ska bli lite fluffigare än om jag kör det i mixer. Sen är det bara att äta med sked så lurar man hjärnan attt man ätit en bastant måltid. Att bara hälla i sig i förbifarten skapar ingen mättnadskänsla. Kom ihåg att äta sakta så mättnadskänslan hinner komma innan du ätit för mycket! Bla bla bla hälsan är viktig!

Ingen kunde röra oss

Jag tycker KENT är kalas att mysa till!

Trista vinter

 Fy hundan,nu har jag varit ute en stund. Cyklade till ICA Maxi för att häta ut ett paket med smycken från Kina. Det var ju uppiggande i alla fall. Handlade lite så jag kan göra smoothie ikväll också. Sedan ville cykeln och jag bara hem igen. Har inte en enda tanke på att gå utanför dörren igen förrän i morgon då jag ska jobba ett kvällspass.Jag ska hänga vid datorn och kanske småpyssla lite med mina intressen betongen och porslinet. Ska också passa på att beställa lite mer grejer för det är så kul att vänta på paket och bli överraskad.
 
En av de roligaste vinterbilder jag tagit tycker jag själv,det ser ut som det sitter två huvudlösa personer i stolarna. Bonk, så kanske huvudena trillade av och ligger bakom stolarna! Ha,ha!

Vaken igen!

Ledig dag och såklart frukost i sängen! ordentligt kallt både ute och inne.Solen är uppe och lyser på allt det vita så det ser ialla fall vackert ut. En ekorre var på alerten och studsade runt i träden nyss. Mera macka nu och sen får tiden och lusten utvisa vad som skall ske vidare idag.

Triss

Tänkte släcka lampan och sova när jag kom på att jag skulle skrapa trisslotten som låg i min plånbok sen ett par dar. Vad gulligt va, jag vann 30 kr och när jag skrapade extrarutan så dubblades min vinstsumma så nu kan jag köpa två nya lotter eller vad jag nu hittar på! Roligt att vinna något även om det var litet.

Känner mej nöjd!

Min smoothie blev helt underbart god! Fast det redan är så kallt härinne så jag nästan får ha ytterkläderna på mej så kunde jag inte låta bli att vräka i mej den goda kalla nyttigheten! Så nu är magen riktigt rund och god. Nu ska jag fortsätta min kväll i sängen under värmefilten,hoppas ni har det lika gott som jag har det alla vänner !
 
Laddad med vitaminer kan man säga !

En dag har gått igen!

 
Vet ni vad! Nu är jag hemma igen och ska försöka att vara ledig imorgon. Är fortfarande inte riktigt kry men ska se till att vara uppe och fixa till lite hemma ikväll. Jag har köpt frysta jordgubbar,bananer och laktosfri yoghurt och tänker göra en smoothie senare ikväll.I övrigt ska jag hålla mej lugn och fin och ta hand om mej själv för ett snabbare tillfrisknande                                                                                                                                               .

Lugn och ro!

Ja nu är jag hemma igen efter en arbetsdag. Det blev ju ett extra kvällspass igår och det var ju bra för plånboken! Det tråkiga är att en liten förkylning smugit sig på igen men den ska nog snart vara över. Ikväll tänker jag kurera mej med lite god mat och till det ska jag bara vara lat och mysa i värmen. Imorgon blir den sjätte arbetsdagen på raken men på torsdag blir det nog ledigt! Annars har vi som jobbar som resurser börjat att planera vår sommarsemester. Det känns ganska bra när man inser att det faktiskt kommer en sommar i år med. I dag var jag extra huttrig eftersom jag inte var helt kry men stugvärmen här hemma börjar redan göra mej piggare. Dessutom är jag glad för att jag fått ytterligare ett paket som jag beställt och skall hämta ut när det är läge. Visar då vad det är jag fyndat denna gång!

Jobbar!

Hej vet ni vad ,jag är på jobbet på min lediga dag! Det är väl inte dåligt! Jobbat från 12.00 och håller på ett tag till!

MAC foundation

Köpte två foundation från MAC och fick en fin skruvbar eyelinerpenna på köpet.Denna foundation funkar alldeles utmärkt. Kostar 330 kr st på Kicks!

Fler delar till porslinskapelserna

Senaste nytt på porslins fronten. Det börjar bli en del bra kombinationer nu som är möjliga men jag väntar ytterligare ett tag för att kunna uppnå de ultimata kombinationerna.

Jan. 19, 2013

Fick just ett mms med en bild på Svea. Hon har fått en lång kvällsprommenad av Jonas trots kylan


Mysigt med snö på nosen!

Lördagstrivsel!

Eddie och jag har bakat pizza. Räkor och tonfisk! Godare än godast blev den. Nu har jag placerat mej under den elektriska värme filten med en pytteliten skål med karameller. Hur troligt är det ätt jag härifrån kommer att släpa mej in i duschen inom kort? Snacka om Myskväll alltså!

Toolman

En vanlig trevlig arbetsdag har nu avslutas. Inget mer spännande hände på hemvägen än att jag stannade på ICA och handlade lite mat. Lite senare ikväll ska jag smaska i mej choklad moussen som jag nu vispat ihop. funderar över min fina skruvdragare/borrmaskin om den skall komma att räcka till i styrka för mina kommande porslinsprojekt.
Söt är den i alla fall! Får jag tid och ork kanske jag hinner slinka in på Coop bygg och köpa en porslinsborr imorgon. Annars ser jag fram emot storloppisen här i Enköping imorgon. Jag har fixat in en tidig lunch på jobbet så jag skall hinna fynda lite. Annars blir den här kvällen en soft kväll med tidig vila,det tror jag lönar sej!

Loppis på lördag!

Aha vad bra,läste just i Enköpingsposten att det blir storloppis på Westerlundska gymnasiet på lördag. Det låter som mer material kommer att kunna inköpas till mina skapelser. Jag ska se till att få tidig lunch eftersom jag jobbar så jag kan gå dit i tid. Kl 10 börjar det hela!
Kanske man hamnar i ett sånt här läge,åh vad roligt att jag äntligen har anledning att få köpa sånt här. I mitt eget hem finns ju nästan bara svart porslin eftersom jag gillar det. Men nu kommer det att bli andra bullar!

Porslinspyssel!

Det blev en givande tur till loppisen för inköp av material till mina nya alster. Titta!
Jag är jättenöjd och ska nu börja klura lite på vilka som ska få höra ihop. Jag ska inte fästa ihop något förrän jag fyndat lite mer men kära nån vilken tankeverksamhet som råder. Det blev en fin form att gjuta betonghjärtan i också, för betongen och detta kan ju också kombineras om jag vill. Åh vad kul det ska bli! Mer mer mer!

Ljustakar av gammalt porslin

Börjar inse att även månaden Januari har ett slut. Skönt! Den är onödigt lång både vad det gäller v äder och ekonomi!
Igår gick ju startskottet för ett nytt projekt vad det gäller skapandet på Furugatan. Denhär gången gäller det porslin och att hitta nya användningsområden för det. Här ären av mina inspirationskällor.
Den här fina ljustaken kommer från cremé de la cremé. Här är några av grejerna jag köpte igår. Fler finns i garaget som jag ska ta in och fota sen.
Fina va! Snart sticker jag till myrorna och fyndar mer!
Å här är Ed Hardy T-shirten jag fick hem igår. Nice!

Onsdag idag

Jag har hittat lite material på loppis till mina nya projekt som jag är riktigt nöjd med!
Jag har lämnat fynden i garaget så jag får återkomma med bild sen. Har också hämtat ut Ed Hardy t-shirten jag beställt. Storleken och kvalitén var bra så det blir fler beställningar så småningom. Dags för vila nu. Möte på min lediga dag imorgon,sånt är livet!

Vanlig dag för mej!

Jobbat,cyklat hem. Kokat soppa på en spik, det är långt kvar till lön! Tagit en varm dusch å nu gör jag inte så mycket mer ikväll!

Långledigt avklarat!

Dags att komma i säng så man återkommer till normala rutiner igen. Passade på att ta en dagskryss till Åland i lördags, tur med vinden för den här gången höll sig havet lugnt så vi kunde njuta av buffen på tillbakavägen. Mycket gott i magen blev det. Mysigt!

Oj oj oj vad vackert!

http://www.delacreme.se/?
 
 
Vilken inspirationskälla jag hittat! Creme de la creme heter stället på nätet. Å hurra nu har jag tillräcklig kunskap att tillverka såna föremål själv,hur ska jag nu kunna sova jag kommer att ha porslin i hela skallen!

Nytt intresse!

Sådärja, nu har jag hittat nåt nytt att sätta tänder och geniknölar i. Jag ska lära mej borra i porslin så jag kan göra såna här vackra lampor och kakfat. Loppisgalen är man ju redan så att få tag på råmaterialet billi8gt blir ju inget problem. Bra instruktioner finns bl a på några sidor jag länkat till nedan. Åh vad kul,inte nog med betongen,fritidsintressen saknas inte. Nu ska jag googla och se var jag får tag på det lilla material jag behöver såsom kakelborrar och el material!
 
 
http://www.365slojd.se/?p=7779
 
http://loppisgalen.blogspot.se/2011/12/sa-har-gor-du-en-egen-loppislampa.html
 

Vaknat till liv!

En fredag som varit mycket lugn och stillsam så här långt! Börjar röra på mej lite nu och har dammsugit lite. Mest tid ägnar jag åt att pyssla med pelargonerna och väcka dom som vilat i källaren till liv. De ska få nya ljusa platser på fönsterbrädorna här uppe nu. De är många så det blir trång,snart ska de få ny fin jord också,riktig pelargonjord så att de trivs och blommar lika tacksamt som de brukar!
Snart dags att beställa lite nykomlingar också,så här brukar de levereras i smarta förpackningar från odla .se!

Så tänker jag just nu!

Vad det känns som det var längesen jag ägnade mej åt lite skötsel av hemmet,ja alltså mer än att hålla undan det värsta menar jag. Det är så energigivande att arrangera om lite och byta plats på saker eller kanske köpa nåt nytt att pryda upp med denna bistra tid.Jag har i alla fall kommit igång med att plocka ner grejer i källaren och bära ut och sortera i garaget osv. Bilen startar ju nu även om ljuddämparen är borta,så i värsta fall kan man ju åka och slänga lite bråte nån dag! Mina största bryderier annars för tillfället är att hitta en bra form till att gjuta ner vinglas i så de får en ny fot typ. Och att designa en lampfot. Jag pratar betong alltså! Bara våren dyker upp så ska det gjutas av bara attan. Kanske jag ska ordna i källaren till nästa vinter när det blir för kallt i garaget. Det handlar mest om att få betongen att torka väl och då kan det bli för kallt i garaget även om jag kan klä på mej, det märker jag iår. Men i källaren är det varmt sen det blev lagat lite grejer där nere förra hösten!

Så gott då!

Det här skulle bli min lunch idag!
 

                              

Den var precis färdig och jag tog bestick och skulle  gå till det andra rummet där vi brukar äta på jobbet.Då bara gled tallriken ur händerna på mej och tallrik och mat landade på golvet med en smäll! Totalt uteslutet att göra något åt! Det var bara att plocka upp skärvorna och skura golvet. Tur jag hade yoghurt och musli på jobbet så jag fick något i mej i alla fall,men snopet var det ändå! Nu håller jag på och bär ner kartongerna med julgrejer i källeren och istället plockar jag upp lite pelargoner vartefter. De är såå välkomna in!


Coolt från kameran

 
Några bilder från en liten vinterprommenad igår kväll!
 
 
 
Ikväll har jag fått värdefull hjälp med lillskodan i alla fall. Snart kommer den att spinna som en mysig liten katt igen efter vägarna. Det ser jag fram emot!

Hinner jag med eller?

Jobb, ledighet,nöjen ,trasig bil ja allt vävs ihop till en enda röra. Inte för att det är jobbigt utan bara för att det är så! Bilen är på G,hjälp är tillkallad. Annars gillar jag att sova just nu så det blir ganska tidiga kvällar.

Ed Hardy grejer

Kväll i stugan. Det är ju jobbarhelg som stundar så därför har det varit soft här ikväll. Nog för att jag städat undan en del efter att ha skjutit såntt åt sidan ett tag. Lyckades få ihop en påse med kläder som ska skänkas bort,och hängt in både nytt och nystruket i garderoberna istället.Sånt känns bra!
Vad tycks om Ed Hardy då?
En sån beställde jag bl a idag. Den blir spännande att vänta på!

Sol

Vilket vackert väder vi har idag! Jag hörde t om fågelkvitter på väg till jobbet! Snart ska jag gå ut i den fina solen!

Jan. 03, 2013

Roligt att imorgon få gå och hämta ut två nya paket från Kina. Det ena innehåller min nya gjuform som skall användas till nya betongplattor till trädgården. Det kommer att bli både helt släta och såna jag själv designar mönster på. Det kommer att bli svårt att hålla fingrarna i styr vill jag lova, det blir nog en testplatta ganska omgående.

Titta vilket gofika va. På hemväg från denna fikastund valde Skodan att släppa ifrån sig ljuddämparen efter vägen. Den hängde under bilen och när den släpades mot asfalten i mörkret uppstod ett vackert fyrverkeri. Så småningom kunde vi bända bort eländet och fortsätta hem med en bil som lät som en V8.


Vad synd...

Just idag fick Skodans batteri nog. Bilen ville helt enkekt inte starta! Just nu står den på laddning och jag hoppas det går fort att åtgärda det hela!

Åhh...

Lunchdags för mej nu! Fortfarande seg och hängig, men ledigheten imorgon hägrar,så det gäller att hålla sig i form. Ja,ja måste då gnälla lite!

Sova.nu

Nu känns det som det är sovdags för mej. En arbetsdag kvar och sen blir det ledigt på torsdag. Svea är nu åter hemma i Västerås hos Mimmi. Lika saknad som alltid. 2013 rullat på hörni!

Äntligen vila

Fixade att jobba dagens pass trots allt. Men just nu känns det väldigt okej att sträcka ut sig på sängen en stund. Eddie och Svea busar i vardagsrummet så det bara ryker om det. Lika lyckliga båda två!

RSS 2.0