Här och nu

Men nu har det redan hunnit bli söndag eftermiddag. Ikväll jobbar jag kvällskift för en gångs skull och det känns bra. Efter arbetspasset igår blev det biltur runt i fjärdhundra trakten. Idag på dagen var det öster mälarstrand som fick sig ett besök. Mysigt och bra!

Sköna fredag



Utsikt från min stol just nu. Riktigt hög mysfaktor tycker jag. Vi åkte aldrig ut till havet med Winnerbäck strömmar ur min fina Harman Karman högtalare. Allt väl!

Melonmys



Nu ska jag vila. Fredagsmys på altan. Det känns bra!

Ledigt!

Idag har jag haft en ledig dag. Men desto mer har jag gjort här hemma. Stortvätt i morse. Samtidigt med det satte jag kakel och stötte på lite problem runt anslutningen till fläktröret i väggen. Tillfälligt löst med silvertejp då stosen jag köpte var för liten! Cyklade till hamnen och lunchade med Jenny. Åt en supergod sallad med lax, räkor,kyckling och kräftstjärtar bl a. Vi gick vidare ner till city för lite kaffe. Där på uteserveringen lyckades jag glömma min kofta som halkade ner bakom stolen vilket jag inte visste då. Gick runt och shoppade och spanade runt. När jag kom på det efter några timmar så gick jag dit och där låg den kvar. Tack för det alla! Cyklade hem och lagade mat och löste några problem jag hade. Sedan iväg och skickade in bilen på en diamanttvätt så den blev alldeles ren och fin! Nu sitter jag med färg i håret för att snygga till de grå stråna lite. Ett och annat har man ju lyckats hitta Hittade ett antal snygga stövlar hos en butik med stort sortiment av Rieker. Ska nog gå tillbaka och kolla närmare,de var underbart sköna för fötterna,det är ju ett sånt märke.

Det rör sej!

Hoppas och håller alla tummar för att jag snart får ett besked om hur det blir med utbildningen som börjar nästa vecka. De har i alla fall mottagit mina betyg de som skulle ha dem, det har jag fått bekräftat via mail. Sedan har vi gått ihop några vänner och ev blir vi fler i ett litet projekt som vi kan kalla Our House! Tänk om det kan bli något av det vi tänker,det vore riktigt nice! Håller lite på planerna tills vidare! Ikväll ska jag sova i ett hav av stjärnor hade jag tänkt,jag har nämligen bäddat rent i sängen och tagit fram det stora påslakanet som det är fullt med stjärnor på!
 

Gott om några dagar



En Västerås gurka lägger in Västerås gurka i Västerås.

Fullt att göra

Fullt upp på jobbet idag. Sjuk personal och Inga vikarier. Jobbade över en halvtimme. Nu har jag i alla fall kaklat lite.


Ser lite ut som jag arbetat lite i fel ordning men det blev tvunget att bli så för att få det att stämma. Det märks ju inte när det blir klart. Just det, postade min betyg till utbildningen idag. Nu är det bara att vänta med spänning om det ska gå!

Snygging!

skänk svart
Kan vara något för mitt kök. Hittade den hos möbelkungen på nätet. Ska genast ut och mäta!

Idag är det mådag

Idag var jag riktigt busig, struntade i tvättiden och åkte till Erikslund för att kolla på skor/stövlar istället efter jobbet. Inte för att jag köpte något men det kändes bra att inte behöva vara i tvättstugan. Sen har jag satt upp några kakelplattor men kört fast på en kontakt och två betongspikar. Det retar mej väldigt. Behöver en bättre bågil för att såga av spikarna eftersom det inte går att dra ut dom. Har plockat fram mina senaste betyg för att söka mej en utbildning över två terminer. Specialistundersköterska med geriatrikkompetens. Spännande värre. Det finns platser kvar och kursstart är redan nästa vecka. Har pratat med intagningen på telefon och skulle sända betygen omgående. Hoppas nu på turen!

Så fin



Ännu en bild från drömparken

Ett hav av blommor





Stannar på min tur genom Enköping för att njuta av dessa vackra blommor!

Från soffhörnet

Söndagskvällen har använts till att fortsätta kaklandet i köket. Tidigare idag har jag umgåtts med mina tjejkompisar. Igår kväll var vi ut en sväng på Harrys och roade oss. Nu ska jag ladda för den kommande arbetsveckan.

vinbok



Nu har jag fyllt vinboken jag fick i födelsedagspresent med innehåll.

Kakel

Idag rullar det vidare med kaklandet. Kakelskäraren är så bra,den gör delandet till en lek. Kunde utan trubbel få bort en cm på en 30 ch bred platta. Rakt och fint.

Snart är den nedre delen klar. Vid ett bättre ljus så syns sektionerna med de två färgerna bättre. Men nöjd blir jag.


Kakel





Idag håller jag på och sätter kakel i köket. Med en bra lånad kakelskärare så går det smidigt. Funderar på att avsluta snart och göra mej iordning för att gå ut och äta med familjen.

Ännu mera njutning



Öppnade locket till spa korgen jag fick och idag testade jag denna. En peeling som fick mej att rysa av välbehag. Grova korn som sen smälte och blev som balsam mot kroppen. Att det bara finns såna produkter! Nice and fair trade.

Trevligheter

Ja igår var det min kalasdag och den firade vi på flera sätt vi i familjen och de nära. Mimmi och jag var på shopping i Eskilstuna. På kvällskvisten dök de övriga upp och vi mumsade tårta och trivdes tillsammans. Tack alla!

Spikmatta



Det här var skönt för fötterna. Jag har den på golvet vid datorn och passar på att massera när jag ändå sitter där. Fötterna känns liksom mjuka efteråt!

EOS lip balm

Ja det här är ett lip balm i urgullig förpackning som också fanns i mitt stora födelsedagspaket! Bara att läsa beskrivningen över produkten så kan man förstå att detta är fin fina grejer. Luktar så gott också!

Black mud body wrap



Nu ni ska det hända grejer. Roliga grejer. En av mina presenter skall premiär användas!

Förfest

Imorgon är det kalas här hos mej. Men vi har tjuvstartat redan idag. Det beror på att Jenny beger sig till Östersund tidigt imorgon för att starta igång sin utbildning till lönespecialist. Så hon och Mimmi var här med paket och tårta. Ordentligt firad med massor av underbara höst/ spa produkter har jag blivit. Här får ni se mitt fina paket.


Underbara!

Nu står de här hemma hos mej dessa vackra pc högtalare från Harman Kardon. De låter absolut ljuvligt vill jag lova. Nu lyssnar jag på Lasse Winnerbäck när han sjunger Ett slags liv för mej och ljudet strömmar ut som det vackraste porlande vin eller vatten,vilket du vill!
 
 

Harman kardon

Jag börjar med att tacka alla trevliga människor som jag hade äran att umgås med i helgen! Mycket trevligt hade jag och blev väl omhändertagen på alla vis. Platsen var Enköping och festen var på Strul mc i samband med
Mälaren runt! Sovplats för delar av gänget som samlats både från Stockholm och Västerås hos Katta. Resten var själva hemmahörande i Enköping. Sju personer var vi som tillsammans stegade mot motorgården på lördagskvällen! Nu ikväll har jag bestämt mej för att köpa ny ljudanläggning till min dator. Den här blir det!

Åtgärdar irritationsmoment

Det är så surt när kläderna,framförallt klänningar och linnen halkar av galgarna när de hänger i garderoben. En del plagg är bara omöjliga att få kvar,de glider ner i en fin liten hög på golvet hur man än gör. Därför håller jag nu på och sätter en bit tejp på alla galgar i ändarna. Hur bra som helst .Plaggen kommer ingen vart alls och jag är nöjd och lycklig med lösningen på mitt i-landsproblem.



Stökigt



Håller på med att montera dörrarna på min nya hylla. Tråkigt men det går.


Titta vad det blir fint i min garderob. Den är ju inte så djup, så det passar så bra med barngalgar och linnen eller andra mindre plagg. Underbart att Kinna hänga dem. Byrålådor är inte nån favvis hos mej. Rena skrynkel marodörerna.


Här är Jennys och Martins bil . De kommer från IKEA med full låst med köksinredning. Jag har deras ugn i min bil. Första gången jag fick anledning att fälla sätena och använda mitt lastutrymme. Rymlig kärra min Skoda trots allt.

Maria

Var hos min trevliga och duktiga frisör Maria idag efter jobbet. Hon är så cool och jag trivs så bra med henne. Numera jobbar hon från Salong topp till tå i Enköping. Det roliga är att hon också bor i Västerås precis som jag. Så båda pendlar vi till Enköping för att jobba. Vi bor faktiskt väldigt nära varandra med. Men vi kommer att fortsätta ses på hennes jobb i Enköping det kan jag lova!

Japp!

Nu är jag hos frissan!

Hårfin

oj då, skulle boka klipptid till måndag åt mej själv men då var min frisör inte där. Istället blev det klippning idag efter jobbet.

Hallå!

Fredag i dag! Å min jobbarhelg börjar nu! Men söndagen är ledig för den har jag redan jobbat in! Härligt!

Det är så kul!

Tänk vad mycket det har hunnit hända här under dagen. Visserligen är det lite stökigt och rörigt här hemma men Det kommer att lösa sej snart. Behöver ladda skruvdragaren så jag kan göra klart skåpet till vardagsrummet som jag köpt! När Eddie och jag hade varit till gröna kiosken vid lunchtid och handlat mat åt honom så åkte vi vidare hem till Jenny för att kolla läget hur de har de mitt i pågående renovering. Arbetet hade gått bra framåt sen sist, men visst lever de i en viss röra med tanke på att de helrenoverar lyan. Det kommer att bli mycket fint när det är klart det känns redan! Efter det åkte vi hem hit till högkvarteret och fortsatte med ommöbleringen. Det var då jag kom på att jag borde få till ett skåp i vardagsrummet rätt omgående då vi snart skall fira kalas här i huset. Ringde Jenny som kom med sin lite större bil och så for vi till ikea och handlade. En sån här hylla blev det men jag köpte till så det är sex dörrar på min. Ev kanske jag köper två dörrar till så hela blir täckt. Tror nästan det som det känns.
Det blir en lagom hög avdelare mellan relaxen och matbordet. Den är 1,47 cm hög.Imorgon efter jobbet skruvar jag dit alla dörrar. Innan det åker jag förbi ikea igen och köper en till klädstång så det blir två våningar att hänga på i nya garderoben. Plus en massa barngalgar för de är tillräckligt smala för att passa i garderoben!

Flyttar om!



Inför läkningen. Den gamla plastfärgen ska dras bort och så ska det jämnas till på väggen innan det är dags att sätta plattorna.


Hit till den högra sidan av sängen har jag flyttat byrån som tidigare stod bakom dörren. Bakom dörren står nu en del från serien består som tidigare stod i vardagsrummet.


Nu blir det gott om utrymme att förvara kläder i sovrummet. Det gillas.

En dubbel byrå finns också här och dessutom en hel garderobsvägg så det borde funka.

Progress



Bryter för lunch och besök hos Jenny! Kul att se hur det gått med deras lägenhets renovering.

Borra



Nu ska slagborren från ikea få jobba för första gången!

Det händer grejer

Gjorde fint i köket för kvällen så jag kunde kliva upp i morgonbitti till ett rent och rdskfritt ställe. Nu är risken stor att det inte kommer att vara särskilt städat där i morgon. Eddie fick nämligen för sig att laga mat så här vid halv tolv tiden på kvällen. Ingen snabbmat precis heller. Kyckling i ugnen med mango chutney ,grädde och ris. Ja ja, pojkar som växer är ju såna. Kanhända han plockar undan och snyggare till lite,eller kanske inte! Det får bli morgon dagens problem isåfall.

Onsdagsfix!

Det har varit någonting att göra hela tiden sen jag kom från jobbet idag. Tvätt, handling, matlagning och röjning i lägenheten. Kommit igång med att skapa tavlor också. Bara färgsättningen kvar,sen blir den till salu! Planerat helgens festligheter har vi också hunnit med med diverse berörda. Den här lördagen blir det Enköping som får besök både från Västerås och Stockholm. Det är kul att vi kan samlas på det här viset huller om buller och övernatta hos varandra. Men först är det en ledig torsdag på gång, sedan arbete fredag och lördag mellan 7 och 16. Det är i alla fall kul när det rör sej!

Hallå!

Godmorgon, nu är jag i Enköping för att jobba igen! Och idag är det dags för tvättstugan när jag kommer hem, så man vet ju vad dagen består av . Full fart!

Ägarbyte

Idag har gammelskodan bytt ägare och flyttat hemifrån. Den bor numera i Stockholm. Där kommer den att få tjänstgöra som körkortstränar bil. Det blir en bra uppgift för den på ålderns höst. Sen den åkte har jag pysslat med att komma igång med förberedelser till höstens tavelskapande. Många idéer finns det! Synd att jag måste hoppa i säng nu, men det är jobbardag i morgon igen. Så suss gott nu!

Morgonsol

En sval och skönt start på den här dagen. Är ute och jobbar och ska snart gå på fik med en kund. När jag slutar idag ser det ut att bli en vända till Stockholm. Det blir nog en bra dag Idag med!

Dags nu!

Känner som att orken för den här dagen börjar ge sig. Jag stänger ner och drar mej tillbaka. Musikstund i sovrummet får det bli,samtidigt kan jag fundera över vitrinskåp och möblering i vardagsrummet. Lite ny stil till hösten är det tänkt! Och då blir det ju som vanligt att det följer efter på andra ställen och det är ju det som är det roliga! Ombyte förnöjer!

Hos Mimmi!



Fika i Mimmis nya lya. Titta vilken härlig soffa hon fått tag på.


Svea blir riktigt glad över att få visa Eddie hur fint de fixat det!

Lite svalare idag!

En lugn start på denna jobbdag. Många kollegor kom tillbaka från sin semester idag. Skönt det faktiskt. Snart sticker jag ur på jobbet jag med så det får rulla igång.

Söndag kväll!

Ännu en ledig helg har passerat. Den har varit fylld med vänner och gott folk. Som vanligt har vi besökt en och annan pub,fikat och solat i hamnen. Idag blev det även en stor mjukglass i hamnen. Gott gott! När jag blev ensam här hemma så tog jag mej en skön powerwalk och sen en sval dusch. Så nu sitter jag här och bara njuter av hur bra jag mår! Imorgon är det jobbar dag och efter det är det tänkt ett besök hos Mimmi för att spana in hur hon fixat det i sin nya lägenhet!

Paus

Dags för vattenpaus. Lagom värme idag , i alla fall om man ska jobba som jag gör. Till lunch ser jag fram emot kräftstjärtar och avocado. Det kommer att sitta fint det!

Karusellsnurr!

Vilken snurr man kan sätta på en vanlig torsdag om man vill! Bra flyt på jobbet och roligt som sjutton! Så då går ju dagarna fort! Hem och fixade och trixade med tvätt, hushållsgöromål och allmänt städande! Sprang i väg och hämtade paket från Kina igen på posten! Denna gång en bodyshaper och två typ underklänningar. Underklänningar låter tantigt men det är mer trikåaktiga grejer att ha under om klänningen är lite genomskinlig. Svart, vit och beige är färgerna! Eddie hade trubbel med sin telefon ,så jag ringde och kollade lite abonnemang med studentrabatter. Hans gamla abonnemang löper ju ut om en månad. Så länge får han låna Jennys extra I phone, så hon var hit med den när hon slutade jobba. Fika med muffins blev det till det på min altan! Nu är det dags att vila en stund på altan,kopplade just in en myslampa där bland blommorna! Sen blir det sängen för jag bytte bort min lediga dag imorgon för lite jobb nu när det ändå är så kul! Hej å hå!

Idag är det onsdag!

Idag kunde man känna brandröken och även se den i Enköping. Vinden vände visst så här i Västerås märks inget just nu! Det där med att baka muffins i muffinsjärnet var ju jättekul! Så jag gjorde en omgång idag med efter jobbet. Lika goda blev dom också! Vågade ha i lite mer smet den här gången så de blev lite större dessutom och det gjorde ju inget! Tog en sväng iväg och handlade förnödenheter också! Sånt som maskindiskmedel, tvätt och sköljmedel och andra nyttovaror. Sedan dess har jag mest glidit runt och småstädat i lägenheten, rensat bland tråkiga blommor och arrangerat om lite här och där! Nu får jag vila på altanen en stund med något läskande att dricka tycker jag!

Muffinmaker



Fick ärva denna oanvända muffinsformar och cupcake maker. Testade den ikväll trots hettan både ute och inne.En halv sats muffinsmet och så i med kontakten och efter ca 10 min var det hela klart. Piffade till det hela med en bit blockchoklad i varje innan locket stängdes också! Toppen enkelt. En kalas manickel som kommer att användas igen.



Vilken brand!

I dag när jag åkte till jobbet vid sextiden var allt som vanligt här i Västerås. Nu nät jag kom hem vid fyra var hela staden fylld av rök och lukt från storbranden. Kan väl inte vara någon som missat att det brinner i Västmanlands skogar sedan sex dagar tillbaka. Riktigt otäckt är det att se. Och då är det bara rök som kommit med vinden men det gör att man börjar förstå vidden av det hela! Usch vad otäckt. Även om inte röken är direkt farlig så bör man stänga fönster och ventilation för den sticker och retas i halsen den där röken. I alla fall hann jag ner till stan för att byta storlekar på några av fynden jag köpte igår på New yorker. Så nu är det klart. Ska ägna mej åt att sköta hemmet ett tag nu!

Måndagkväll!

För några timmar sen så cyklade jag ner till hamnen här i Västerås. Det blåste ganska bra men var lika varmt som tidigare. Jag lade mej på en bänk på en brygga nära vassen och av vågornas skvalpande så somnade jag till en liten stund. Vilken skön lur det blev. Cyklade hem för att äta upp den sista halvlitern av jordgubbarna till middag. Nu håller jag på och städar min altan och pysslar om blommorna lite. De har väl inte mått så jättebra i hettan och jag har väl kanske inte gett dem 100% uppmärksamhet den här sommaren. Man har ju farit omkring en del på semestern så vattningen har varit lite sporadisk!

Nämen!

Jordgubbar med vispgrädde och en kopp gott kaffe. Toppar det hela med en liten siesta. Livskvalité!

Slappardag!

Shopping är något man kan ägna sej åt även på varma dagar. Det är ju svalt och skönt i butikerna. Så det har jag gjort nu. Resultat blev det också! Nu har jag köpt jordgubbar på torget plus diverse frukt. Bara hem och vispa grädde nu då!

Sommarkväll!

Ordet varmt måste vara det mest använda ordet just nu gissar jag. Svetten lackar ordentligt under min kvällsrunda på jobbet. Men lika trevligt som vanligt att jobba kväll på Kryddgården .

Hallå

Efter arbetspasset igår var det dags för Stockholm igen. Först ett svalkande dopp i poolen och så på med fräscha kläder. Kvällen spenderade vi på Sveavägen där det pågick cruising efter dagens bilträff på Solvalla. Nu på jobbet igen för att kvällspass.

RSS 2.0