Läggdags.

Pizzan blev så där superbra som jag önskade. Nu ligger en stor bit och väntar på mej till matlåda i morgon på jobbet. Förkylningen har väl avtagit något men jag känner mej långt ifrån pigg. Vilken tur att jag vet att jag har springjobb imorgon vilket är lättare än långsittningar. Dessutom slipper jag vara utomhus,det blir inne på kryddgården hela dagen. Så det kommer att flyta på kan jag tro.

Bra träning!

http://www.youtube.com/watch?v=fcN37TxBE_s
 
Inte i riktig form för detta idag, men har i alla fall kört en del. Förhoppningsvis är jag piggare i morgon men då hinner jag nog inte så mycket för då ska jag äta tårta i mängder har jag tänkt!

Ordning på torpet!

Vilken omgång det blev bland verktygen! Mycket skönt att få sortera och lägga undan det som inte ska vara i lägenheten. När sånt här blir gjort känner jag mej nyttig och att jag använt tiden väl. Nu har jag en hemmabakad pizza i ugnen. På Eddies del finns det köttfärs och färska champinjoner och på min tonfisk, färska champinjoner och färsk tomat. Såklart är där en god tomatsås med vitlök i botten och så riven ost. Snart ska den ätas den godbiten. Kanske tar jag ett glas vitt till och firar att förkylningen börjar bli bättre.

Skruvmejslar



Försöker röja upp i verktygsträsket. Hur många skruvmejslar kan man behöva!

Sjukshopping

Pratade med jobbet om sjukskrivning i helgen. Såklart var det dåligt med folk som kunde jobba så jag lovade att komma trots att jag inte är frisk. Stack iväg ut och handlade det sista till kalaset imorgon och det tog på orken. Var ändå in på Gina och hittade detta att njuta av.





Blommigt på rätt sätt är min grej! Det piggar upp!

Blä!

Det blev inget jobb idag, febern kom krypande inatt och jag mådde uruselt när klockan ringde halv sex.Ringde direkt och sjukskrev mej..Vaknade vid nio med tungt och tjockt huvud. Kan hända jag blir hemma hela helgen också!

Snorigt!

Förkylningen gör sig påmind så här fram på kvällen, jag försöker jobba ändå i morgon. Har i alla fall fått hjälp att köpa och förvara stora presenten till på lördag åt Eddie. Imorgon efter jobbet snyggar vi till och förbereder för festen. Är så nyfiken på tårtan vi beställt, tror att det blir en succé. Kalas är kul, alltid lika kul!

Cyklat

Handlat en present till födelsedagsbarnet. Efter det blev det en räksallad på Spången med Marie. Vi blev sittandes och pratade i över två timmar. Det regnade otrevligt när jag cyklade hem. Man kan ju kalla det för vårväder så här den 27 februari om man vill vara positiv!

Färdigtvättat!

Snart tar jag cykeln ner till city för att luncha med Marie. En liten shoppingrunda får det också bli. Avkopplande!

Ledig

Å såklart är jag i tvättstugan. Men det blir tid över till annat också såklart. Födelsedagsfix pågår för fullt! Det blir en tur ner till city idag för den sakens skull.

Onsdagen

Jobbat färdigt för idag och även hunnit hem.Verkar som jag råkat ut för en förkylning för jag är jättesnorig.Ledig imorgon och sen får vi se hur det känns inför jobbarhelgen. I helgen ska vi ju ha 17-års kalas också.Förberedelser pågår.

Plafond

Har tänkt mej att fixa en ny lampa till halltaket. Eller kanske två eftersom hallen går i vinkel och det finns två ställen man kan behöva belysa. Vill satsa på något lite extra, nåt jag gärna vill ha. Så jag har tittat runt på nätet och hittat massor. Men de kostar de rackarna. Tusenlappar. Så länge tar jag fram plafonden jag köpte till Enköpingshallen. Behöver dock fixa till upphänget lite..det verkar vara någon del som fattas vad jag kan se!



Kul!

Idag har jag varit med mitt team på sista delen i vår Senior Alert utbildning! Det har varit superkul och givande. Vi är redan på god väg med att använda det vi lärt oss. Resten är en process. Har hunnit med att få i mej en sallad gjord på morot, tomat,  färska champinjoner och kall potatis. Jättegott med en enkel vinägrette över. Så nu håller jag på att fixa en kopp kaffe åt mej att njuta av!
Denna bild finns på Senior Alerts facebooksida, "Vår affisch" var den enda av de tio teamens affischer som blev publicerad! Nice va!
 

Känns bra!

Måste varit den kommande våren som fick mej att fixa så fint härhemma idag. Upp med blingiga trådgardiner i mitt sovrum, altan fick ett heljobb. Källaren fick lite besök och så en hel del annat fix som får mej att kämna mej nöjd. Mimmi och Svea var förbi och fick mat i sina magar. Svea skulle egentligen sova över men så fick Eddie för sig att gå till sin prakikplats fast han här lov och då föll arrangemanget. Tur att hon fick komma till Jonas istället. Själv ska jag jobba imorgon, sista dagen på Senior Alert utbildningen. Så sov nu gott alla vänner.

Äntligen!



Krassen trivs!


Jag trivs med, ätit och nu fika i den inglasade oasen härhemma!

Godmorgon!

Så snurrar då vardagen på som vanligt igen. Ledig = tvättstugan+ handling. Maskinerna rullar just nu därnere och jag får mej lite frukost. Grått och mulet ute men varmt i alla fall. Ett antal pelargoner har fått komma ut på altan, likaså krassen. Kanske det blir lite mera pyssel  med sånt när tvätt och inköp är avklarat!

Tillbaka

Hemma i Västerås igen efter att från i torsdags morse åkt 140 mil i bil! Det har varit en avkopplande och fin helg och jag har haft det mycket bra! I fredags var det ett riktigt oväder, det snöade och blåste så vägarna var alldeles igen proppade av snö. Det var ändå roligt att få vara med om en riktig vinterdag! Så som det kan vara där uppe i norr! Imorgon ska det visst bli vårväder här och det är ju underbart! I min kruka på fönsterbrädan har krassen kommit upp, det är ju ett vårtecken!
 
#ting1 #nybergs #örnsköldsvik #ornskoldsvik #nexus5
Det här är en lånad bild,men detta hus har jag fotat och bilderna ligger just nu på min laptop. Det är jättehäftigt att se det i verkligheten.

Huset



Här är jag idag. Ett gammalt hus som har charmat mej. Sitter just nu i dörröppningen mot solen som orsakar ett underbart takdropp. Vilken tur jag har va!

Tur

Har tagit mej iväg på en tripp norrut några dagar. Mycket snö är det!

God morgon!

Redan kl sju på morgonen på min lediga dag har jag hunnit massor. Nu ska jag sätta mej ner och ta en kopp kaffe och sedan fixa det sista innan jag ger mej iväg ut! Snöat har det gjort och det ser ju snyggt ut därute i naturen men det var väl inget jag hade önskat mej om jag fått bestämma!

Upphittad!

Så var den hittad i alla fall då. Hårddisken jag egentligen inte behövde leta efter nu. Den var ju inte borta härifrån det visste jag ju. Dags nu att ta och plocka ur diskmaskinen och få det klart i köksregionerna. Sen blir det nog sängen i skaplig tid för jag går upp när klockan ringer i morgon halv sex trots att jag är ledig. Förresten, synd att det snöar ikväll, det var ju nästan vår för nån dag sen. Hoppas det inte blir så mycket som kommer ner i natt. Då får jag nog tänka om lite vad det gäller mina planer imorgon!
 

Letar i onödan

Så ja nu har jag fixat det mesta inför min långledighet som stundar. Mitt i allt kom jag bara på att fundera över vart jag lagt den externa hårddisken jag har. Inte för att jag skulle ha den utan jag bar kom på att jag inte vet var den är. Så nu kan jag inte låta bli att leta fast jag egentligen inte borde göra det nu! Men så är det när man fastnat på nåt och jag tycker bara jag sett den ligga överallt men det är nog bara inbillning. Den kommer fram så småningom så det är bara att försöka släppa tankarna på den! Nu ska jag måla naglarna ljusblåa, det blir coolt!

Mys!

Jag och Svea ligger å myser i divanen. Resten av gänget gick ut en tur. Ätit här vi också då alla är nöjda!

Dåså!

Effektiv blir namnet på den här kvällen. Fått gjort det jag hade tänkt så jag är nöjd. Nu har jag kommit i viloposition och det känns bara bra! Susar iväg tidigt i morgon till Enköping för att jobba igen så lite vila sitter inte i vägen!

After work

Direkt efter jobbet blev det en full matkasse på Maxi. Mat går åt i mängder i det här huset. Å så har vi ju inte samma matvanor Eddie och jag. Hem sen i alla fall och stekte fläskfile till Eddies matlådor. Efter en kopp kaffe med hård tunnbrödsmacka drog jag ut på en snabb powerwalk. Jäkla tempo jag hade alltså. Nu dricker jag kallt kaffe och softar en stund, sen ska jag göra en röd curry kycklingrätt!. Energi kommer med de ljusare dagarna. !

Nöjd!

Vad fint det blev hemma efter lite borrande idag. Speglarna och hyllan blev klara, klädhängare, och två tavlor likaså. Det ena gav det andra och jag fick lite lust att fixa lite annat som låg på med. En ny resa till Underbara hem planeras. En cool plafond till hallen önskas bl a.

Feb. 17, 2014



Äntligen ska speglarna upp på väggen istället för att bara stå lutade däremot.
I Eskilstuna på underbara hem köpte jag en hylla som skall upp mitt emellan speglarna.


Där står den än så länge!.


Sex nya vinglas inköpta.


Ljuslykta i min favvostil

Ett fint metallfat att ha som ljusbricka eller fruktfat kanske!
Å så två stycken coola rosa mössor. Nu är det paus i arbetet för hantlangaren måste på ett ärende men återkommer snart.



.



Eskilstuna





Haha!

Sugen på betong!

Tack bloggen,skrev detta inlägg igår kväll men glömde publicera det tydligen för nu dök det upp här och då får jag väl lägga ut det nu då!
 
Men nu har jag tråkigt, går bara runt och fixar nåt här och där och längtar efter att gjuta betong. Börjar tro att det kan kännas något instängt utan min kära trädgård och garage ju närmare våren vi kommer. Visst kan man ordna till det och gjuta här eller hos någon med trädgård men jag vill kunna hålla på och experimentera och klura ut saker och stöka till. Det är just det som är grejen att man kan hålla på vartefter utan att vara så noga. En betongverkstad får vara lite rörig medan man tillverkar. Och man behöver kunna vara både ute och inne plus ha tillgång till en hel massa grejer som man får sprida ut. Och än är det inte tillräckligt varmt för att vara i inglasningen här och hålla på. Det blir bara massa spring ut och in där med och inte så mycket gjort. Jag vill greppa nåt på riktigt och inte bara hålla på och fjolla! Har i alla fall varit i källaren och plockat fram en betongblomma som jag tänker ge bort i present snart.
Titta, min första egenhändigt gjutna blomkruka!
En tulpan,senare kom jag på att
ställa skapelsen i en djup tallrik och gjuta fast ett litet fat för att få det hela lite mer rätt!
Så blev det då. På det hela blev det sen lite putsning så betongen såg lite mer ut som jag ville ha den! Mycket roligt projekt att klura ut hur jag skulle få till det här och vad jag skulle använda till stjälkar. Det blev grillspett, fyra för en tia och alldeles lagom böjbara men stabila!
 
 

Rörelse



Detta är taget vid mälaren strax efter kl sju i motse. Då var jag ute på powerwalk och fick se solen gå upp.


Vilken vacker dag vi får!

Pyssel och fix!

Hemfärden från jobbet idag gick i ett underbart ljus! Det känns att våren är på väg. Jag blev så glad så jag köpte en stor blomkruka till pelargonerna och såjord till mina frön. Nu har jag planterat och möblerat om i fönster och på bänkar så alla växter får plats. Nu blir det till att stryka lite kläder medan maten puttrar på spishällen. I morgon är jag ledig och hoppas vara pigg så jag hinner en powerwalk innan det blir en utflykt till Eskilstuna!

Fika!



Här är det riktigt gott att jobba!

Ufo!

Ett UFO har landat i mitt köksfönster!
Jag kunde inte låta bli att göra ett litet minidrivhus när jag till min förtjusning hittade alla mina frön jag sparat i källaren.Egentligen höll jag på att leta krukor till samplantering av pelargoner. Jag vet att jag kommer att plantera mera framöver, det går som sagt inte att låta bli. Jag ska fixa mej en egen lite hörna här på gården på framsidan. Det är ju naturtomt med skog mestadels så det ska nog gå bara inte haren käkar upp det. Han bor ju här han med! Det jag pillade ner i jorden idag var några hängkrassefrön. De kan ju få bo på altanen strax för det börjar bli rätt bra temperatur där inne i pensionärskuvösen nu!
 

Riksbanken!



Sent igårkväll såg min diskbänk ut så här. Skoputsning.
Efter det här jag varit på jobbet hela dagen. Så fort jag kom hem ställde jag till diskbänken så här!.



Börjat vårbruket. I år blir det i mindre skala än vanligt för jag har ingen trädgård. Hu vad jag redan saknar att ha en trädgård. För att inte tala om hur det kommer att kännas när betong säsongen kommer igång.

Alla hjärtans...

Nu går diskmaskinen för fulla muggar efter mat och fika med gästerna. Jenny, Martin ,Ulf, Mimmi,Svea, Eddie och jag var det som trivdes tillsammans på Alla hjärtans dags mys! Vilken tur att vi har en sån mysig och glad familj! Nu när lugnet ligger så går jag här och plockar undan och fixar lite smått. Imorgon ska jag jobba och det ska bli kul! Jo jag har det riktigt bra jag i livet!
 
 
En ringblomma från min gamla trädgård. Den ger jag er alla på hjärte dagen!
 

Gäster



Nya bestick inköpta.



Här kommer de till användning. Vi ska ha alla hjärtans Mys!

Dollar



Nu kliver jag in här!

Trevligheter!

Pizzan blev så god så god! Botten var alldeles perfekt den här gången! Vi fick en gäst också som åt med oss. Marie tittade över.Sedan tog vi tjejer ett glas vin och lite choklad medan Eddie huserade på sitt rum! Ibland är det skönt att vara ledig när andra ska jobba. Så är det för mej i morgon.

Kväller redan!

En mycket trevlig utbildning på jobbet är nu avslutad efter fyra ggr. Nu återstår bara en validering. Sen jag kom hem har jag satt igång med att baka pizza till mej och Eddie. Just nu är den i ugnen. Känns som den kommer att bli supergod!

Så får det bli!

Denna dagen har nu avslutats med ett härligt bad! Avslappnande är ordet! På fredag när jag är ledig samlar jag ihop familjegänget här hemma och så firar vi alla hjärtans med lite mat och mys. Så då är det bara utbildning i morgon förmiddag och sen ett jobbpass kvar innan en ledig dag! Jag laddar med lite sömn inför det hela!

In action

Ett ofta använt ord här på min blogg är numera i alla fall, ordet tvättstuga. Attans vad lurigt det är att få tider där. Men nu ikväll är det min tur att husera där! Skönt när det är klart men lite splittrat när man håller på. Nu är tvätten i alla fall upphängd och ska få torka ifred en timme. Under tiden ska jag passa på och ta det lite lugnt ett tag för det är jobbardag imorgon också! Sen kommer en ledig fredag i alla fall innan jobbarhelgen!

Vilken gullig granne!



Fick blommor av min granne. Jag hjälpte henne i söndags när livet inte var så kul och nu tackade hon mej med dessa vårliga tulpaner!

Lite så där!

Så har jag avverkat ytterligare en jobbardag. Dagarna rinner undan så fort och jag har massa roliga arbetsuppgifter för mej. Men visst är det skönt att komma hem och få vila fast jag skulle kunna hålla igång mycket längre när jag väl är på jobbet. Nu håller jag på och gör lite kaffe som jag ska ha till min tunnbrödsmacka, hårt tunnbröd alltså! Och den turkiska yoghurten är köpt,laktosfri så klart. Vem vill bli sockerberoende!

Turkisk eller grekisk?

Turkisk yoghurt och bananer. Det är något jag ska komma ihåg att handla i morgon. Bananerna var slut på butiken igår när jag handlade och Turkisk naturell yoghurt verkar vara den bästa av alla yoghurtar som jag kan få fram i alla fall. Man vill ju inte ha det där sockret som finns i så många sorters yoghurtar. Å fil är för beskt tycker jag. Nu ska jag plocka ur diskmaskinen och stöka undan lite i köket.

Måndagen!

Då har jag varit fram och tillbaka till Enköping idag för att jobba. Dagen gick fort och jag fick göra roliga jobb! Så ska det vara på jobbet! Nu är jag hemma och fortsätter jobba här. Matlagning mm står på schemat. Kanske hinner jag med lite vila också, lite softande i divanen . Det ser jag fram emot!

Hejsan!

Nu är helgen och långledigheten slut. Jobb i morgon igen! I gårkväll var vi några stycken som var och kollade in hyllningskonserten till Kiss här på Bankiren i Västerås. Det blev en trevlig kväll även om det hela inte lät särskilt mycket Kiss i min smak. Men med trevliga vänner runt om så har man kul ändå! Nu blir det tidigt i säng för jag har sån lust att sova! Hörs i morgon!

Vackert väder



Tack solen för att du lyser så vackert idag. Å inte nog med det, du visar mej också allt mitt damm och var det ligger så jag kan städa! Men nu tycker jag nog att det är dags för kafferast. Med stoor god kaka!

Powerwalk

Det blev 8 km enligt Runkeeper. Min vanliga sträcka! Hörrni vilken skillnad med en riktig sport behå. Jag säger bara det satsa på kvalitet när det gäller det här. Axlarna mår mycket bättre,man rätar på sig automatiskt. Å framför allt så håller sig grejerna still. Det som är bra med den jag köpte är att den har justerbart knäppe i ryggen och justeringar för behå banden. Värd alla 400 kronor den kostar.

Ploppar!



Nu kom jag mej för att byta de där gummiplopparna på mina hörlurar. Det skulle jag gjort föt längesen. Lurarna. ville inte sitta kvar i örat. Med jämna mellanrum åkte de ur. Krångligt och jobbigt när man vill gå raskt. Satt nu dit mindre gummiploppar för att få in dem lite längre i örat. Hoppas de sitter bättre idag!

Tunnbröd.

Norrlandsfrukost, det betyder hårt tunnbröd med smör och ost. Å såklart kaffe till det.Det har nu avnjutits i sängen och jag känner mej lyxig. Strax ska jag gå ner i min källare och leta efter blomkrukor. Innekrukor alltså. Om jag inte har några bra får jag åka och köpa under dagen. En powerwalk med nya sportbehån skall jag också hinna med innan dagen övergår från nytta till nöje.

Organix

Så ser den ut flaskan med schampoo jag köpte på XXL.  Det ska provas imorgon! Det fanns ju så klart även balsam och andra dofter. Den kostade 99 kr. Nu hopppas  jag mycket på denna även om mitt hår för tillfället mår ganska bra!

XXL

Jenny plockade upp oss här vid halv fem tiden. Usch det regnade ute och snart övergick det i snö. Men vi handlade i alla fall bra. Eddie köpte två par byxor åt sej, han verkar nöjd. Köpte mej en sportbehå av den dyrare sorten så inte grejerna hoppar hit och dit när jag motionerar. En cool mössa och ett schampo fick jag också till. Mattan som grejerna ligger på hittade jag på Rusta. Där fanns också vantarna som funkar på mobilglaset. De funkade jättebra så nu slipper jag dra av mej vantarna på mina promenader när det händer nåt i mobben.
 

Utåt!

Ja det blev en omgång subway kakor igen. Lika goda den här gången! Två stycken har jag redan satt i mej,och de är stora! En fin powerwalk har det också blivit. Vanliga rundan. Snart åker vi med Jenny till XXL och kollar träningskläder. Vi ska få åka kungligt ,Jenny hämtar oss med nya bilen !

Godmorgon!

Sovmorgon till kl 8, det börjar bra, God frukost intagen och nu lite sysslor som skall skötas. Undrar om jag inte ska ta och baka mer Subwaykakor idag. De är ju så underbart goda!

Ledig imorgon!

 
Ledig imorgon!
Sitter här och funderar på vad jag ska ta mej för imorgon då! Har planer på en lång skön promenad eller kanske cykeltur! Man vill ju i alla fall röra lite på fläsket. Har en del ärenden att uträtta på förmiddagen.och på eftermiddagen när Eddie har slutat skolan har vi planerat en tur till XXL. Sen är det rätt öppet och det är ju så man vill ha det när man är ledig.
Har lite funderingar på att börja plantera om mina pelargoner inför våren. Fortfarande har jag ju hur många som helst och som det var i somras fick de knappt plats på min uteplats. Tänkte göra några samplanteringar så det blir färre småkrukor överallt. Kanske tom ställa ut några på gården, det såg jag att andra hade gjort när jag flyttade in. Jag måste ju alla fall få plats med att driva upp någonting från frö även i år. Vet inte hur längesen det var som jag inte odlade något från början. Kan inte klara mej utan det ännu.

Från i sommaren 2012. Luktärt mot min garagevägg!

Trevligt!

Snart har torsdagen också passerat förbi. På jobbet var det toppen idag. Förmiddagen gick åt till intervjuer och registreringar av uppgifter. Eftermiddagen ägnade jag åt utbildning. Handlade lite, eller mycket kanske på väg hem för vi hade planerat lite familjemiddag här. Två av gästerna fick lämna återbud så det blev jag ,Eddie och Jenny. Men vi klarade bra av att mumsa i oss maten och umgås. Jag hann dessutom fram och tillbaka till tvättstugan ett par gånger. Imorgon är det ledigt från jobbet så det blir nog lite nattsudd och mys nu!

Vanlig onsdag!

Vardagens sysslor rullar på. Först en dags jobb med allt vad det innebär och sedan hem för att fika med Marie. Vi var till min källare och plockade ihop lite grejer som hon fick med hem till sin flyttande dotter. Sedan diverse bestyr med mat och allt annat pyssel som hör till. Ja inte särskilt livat annars än att jag nu ska ta och dra mej in i duschen!

Hej alla!

Idag på eftermiddagen var jag på något som kallas Kravmärkt yrkesroll på jobbet. Det höll på till halv fem och var andra gången av fyra. Mycket prat och diskussioner så jag har ett ganska trött huvud. Dessutom har jag ju varit ledig nästan en vecka så det kan ju också vara en förklaring! Nu har vi i alla fall fått mat i våra magar härhemma och jag ska nu koppla av med något kreativt!
 
 

Måleriet!

Har provat att måla lite på eftermiddan. Det gäller att experimentera en hel del och känna hur färgen och underlaget beter sig. Det finns ju massor av bra tips på nätet så man behöver ju inte sitta okunnig! Trillade över massor med bra grejer som jag ska testa framöver. Nu behöver jag bl a  en glasskiva modell mindre och en viss typ av bilder. Spännande va! Som tur var hade jag en del grejer i källaren som var användbara, en liten miniroller har fått rulla bra här idag,den kommer jag att använda mer!

Färg

Har varit och handlat acrylfärger så jag kan börja experimentera och se vad som händer. Vet inte riktigt hur acrylfärger uppför sej med det jag har i sinnet men vi får se. Det här kan bli hur kul som helst!
 
Mera färg. Ett paket från Kina kom idag! Nagellack i neonfärger som verkligen lyser. Syns inte riktigt på bilden hur coola de är! En del annat smått och gott var också i paketet, som en klänning och massor massor med roliga armband!
 
 
 

Vaken!

Sista lediga dagen på min minisemester. Den kommer att användas till tvätt, städ och inköp mestadels. En promenad bort till posten för att hämta paket ska bli av också!

Mat



Fick äta med dessa vackra bestick igår!

Vedic art.

Träffade en kvinna här som håller på med en konstform som kallas Vedic art. Jag föll direkt. Det här vill jag prova.



RSS 2.0