Myskväll

Eter en bra hemmadag blev det en avkopplande kväll med Mimmi och Eddie. Vi åt thaimat som Mimmi  fixat med hem efter jobbet som hon slutade kl sju. Sedan fortsatte kvällen stillsamt och avkopplande, vi fick vuxen poäng på det alla tre. I morgon bär det av mot jobbet igen tidigt. Jag är utvilad och i form så låt dagen komma, ska ba vila lite först.

Sköna lediga lördag!

Helt fantastiskt, en ledig hemma lördag där jag inte gör något utåtriktat alls. Bara fixar och skriver skolarbete och grejar runt i en enda härlig röra. Putsar för tillfället upp några stövlar som var dammiga och fula efter förra helgens mattrivning i Frövi. Har lämnat in en webbuppgift i socialgerontologi som handlade om gerotranscendens och den fullbordade livscykeln enligt Erig Homburger Ericsson. Det var fina saker att bita i när tiden och lugnet fanns. Jag fortsätter under eftermiddagen med skrivandet för det är så himla givande. Har nu fått en slutgiltig offert på vad det kommer att kosta att dra fram el till Pinan Etthundra sjuttiotusen fram till tomtgränsen. Har också efter kommunkation med Gustavianska stiftelsen och lantmäteriet kommit fram till en del fakta om ägandet av vägen fram till torpet. Stora fordon måste kunna komma fram om det ska bli något av planerna som finns i våra kreativa huvuden. Härligt med framåtdriv!

Det gick bra

 
Jahaja så fick även jag slå mej ner i soffan efter denna långa arbetsdag.7-22 pass är tuffa saker det. Schemat var bra så det rullade på fint både dag och kväll. Imorgon blir det i alla fall inget jobba av. Ledig ska jag vara hela långa dagen och kvällen. Nu lite mys innan jag slocknar.

Jobba på bara

Snälla flickor får jobba extra och tjänar in mycket tid att ta ut när jag behöver det. Enköping by night ser jag fram emot.

Fredag på jobbet

Undrar jag hur det ska gå ikväll då. Tog just emot en sjukanmälan och det ser lite kort om folk ut ikväll. Kan det blir jag som inte går hem kl fyra då?

Betalat räkningar

Jaha, kväll igen. Skulle ju vara ledig imorgon men bytte bort ledigheten mot att jobba. Gjorde det av fri vilja för en kunds behov. Det känns bra och hoppas det blir så bra som jag önskar. Smågrejat hemma och fått tiden att rinna iväg som vanligt. Nu blir det sagostund med socialgerontologiboken i sängen. Känner att mycket har landat i huvudet nu  det är bara att skriva ner det hela imorgon kväll.

Det rullar på mot våren

En bra jobbdag och en bra hemmakväll blev det idag. Mycket har blivit skrivet i socialgerontologin och det är så spännande. Men nu ska jag nog släppa skrivandet och kolla läget på blocket en stund. Tänkte leta coola grejer till Pinan, nytänkande och framtid gäller i inredningen. Det viktiga nu är att göra det beboeligt så övernattningar inomhus kan bli möjliga igen. Nog för att övernattningarna i höstas var jättemysiga i bilen men vi ska väl komma vidare med planerna. Snart kommer våren med nya möjligheter och mysiga dagar i den blivande nya "garden of delight ". Jag hoppas på att de vackra rosa liljorna som alltid växt vilt där nu ska kunna få luft nog att växa upp igen när vi röjt undan all sly.

Ringt runt

Smörgåstårtan från igår är nu uppäten,på gott och ont kan man säga. Har pratat med vattenfall om elledningar,skogvaktaren på Uppsala akademi om väg och servitut och med lantmäteriet om tomter och  ägare till dessa. Allt gällande Torpet Pinan. När jag pratade med skogvaktaren och försökte beskriva vilket tomt det var så sa han direkt menar du det hus som brukar kallas Pinan? Japp, kändisställe det där. Ja nu är visst offerten med prisförslag på elen klar. Väntar besked när som helst. Oj, kan bli några spänn det där.

Lunch

Nu var matlådan uppäten för idag. Förmiddagen har gått fort och nu blir det möten på eftermiddagen. Sen hem och plugga.

Hopplöst

Efter matlagning och tvätt sedan jag kom från jobbet så är det helt enkelt hopplöst att hålla sig vaken när jag behöver plugga. Nu har jag kapitulerat och helt enkelt tagit mej till sängen med boken åldrandets socialpsykologi som sällskap.Tur att den är så spännande så jag i alla fall vill försöka avverka en bit till innan jag slocknar helt för natten.

Evig ungdom

Det kostar bara 200 kr att bli ung på nytt. Mirakelkrämen finns i min ägo nu. Vänta bara...

Synd med snön

Tar och drar mej tillbaka som det så vackert heter. Sängen lockar och det är lätt att luras med. Det snöar ju mycket ute nu, hoppas det är så pass varmt  att det inte blir kvar så länge. Tråkigt för alla gamla som inte kan,vill eller vågar gå ut och bara får sitta inne och uggla. Det är rätt trist att bara sitta där med sej själv som enda sällskap och se på eländet. Nä godnatt nu vänner.

Jobbat på

Så har jag hunnit skriva en hel del skolarbete. Det är så skönt när man kommer in i ett sånt där skriv "flow". Det bara rinner ur ord som formuleras rätt, i alla fall som det känns. Det är ju inte alltid så. I bland går det lite mer trögt!
Det berodde nog på all grädden jag smockat  på på semlan jag åt till kaffet. Kanske mina kopplingar i hjärnan faktiskt fick det fett de behöver för att funka bra! Nåja, nu är det dags för att pyssla med lite annat ett tag. Hemmet ska väl ha sitt också.

Snälla flickor får...

Semla på en måndag. Med extra mycket grädde. Ibland har man gjort sig förtjänt av lite lull runt midjan.

Måndag

En jobbardag som drog igång med full fart. Halvvägs igenom den nu. Ikväll ser jag fram emot att få slå mej ner vid datorn och komma igång med pluggandet. Snart är jag där.

Hemma

Nu är det sovdags hos mej. Dagen har varit kreativ och jag har kopplat av helt från skola och jobb. Kanske inte helt vad det gäller erfarenheter om människor från andra kulturer. Mest angående principen av att något lite lite få en insikt om hur man lever som asylsökande i Sverige. En tur till Jenny och Martin hann vi med också. Fika och en koll på deras renovering gällande en utbyggnad av ett badrum. 
Här kollas läget angående hur det ligger till med golvet bl a.
Och här en bild på lägenhetsrenoveringen i Frövi. Nu är köksväggen putsad. Där kommer det att bli sån stor skillnad mot när jag såg hur förskräckligt det såg ut och framförallt luktade där när jag första gången kikade in och såg förödelsen.

Vi fortsätter jobba

Lite vila och mat igår kväll och så full fart idag igen.
Vilket söndagspyssel

Snögubbe

Killarna på flyktingförläggningen byggde en snögubbe i eftermiddags. De var så glada och lekte i snön som barn. De var alltså vuxna dessa killar, typ 25 års åldern. Hoppas det går bra för dem ifall de får stanna i Sverige.

Lördagsnöje igen

Jobbet med att fixa till lägenheterna där de asylsökande bör i en liten ort i Västmanland fortsätter.
En gammal matta rivs bort. Den är limmade så det är lite jobb

Den tiden...

Plockade just fram en hårddisk som ligger som reserv i en låda. Framförallt för foton och musik. Det blev en nostalgitripp på många sätt. Vissa bilder är inte så gamla men det kan ändå kännas riktigt avlägset när jag tittar på vissa bilder.

Men fina minnen virvlar runt och dessa bilder måste jag titta på oftare.

Känslor,feelings

En dag med mycket känslor vad det gäller jobbet. Människors liv kan komma riktigt när ibland och det måste jag kunna hantera både för deras och min egen skull. Jag tror verkligen att jag kan det, men det är ändå mycket speciellt dessa saker. När det känns så är det lätt att tankarna far iväg till egna saker i mitt eget liv som varit speciella. Då lyssnar jag gärna på musik och inser hur bra jag har det med allt runtomkring mej och det är nog det som ger mej kraft. Nu har jag skrivit några A4 i Word om ålderism och flerfunktionshinder, så nu lämnar jag jobb och skola för idag. Om en stund kommer mitt sällskap och vi får en myskväll tillsammans. Ja som sagt var så har jag det mycket bra och jag uppskattar det verkligen.

Torsdag utan pannkakor

Ikväll har jag haft myskväll med mina duktiga och snälla barn hemma hos mej. Vi har ätit och umgåtts och kvällen har gått fort. Sedan tjejerna gått och Eddie funnit ro i sitt rum så har jag skrivit några rader på ett arbete men nu är det dags att sova igen. Sista arbetsdagen innan ledig helg. Lite myskväll imorgon kväll och sen ut i världen eller i alla fall i omgivningarna för annat kul.

Den första i år

Jag drog en vurpa i morse och satte mej på en av Enköpings hala trottoarer.

Skolarbete

Ikväll skriver jag om ålderism. Det är helt enkelt när någon blir kränkt eller utsatt pga att man är äldre. Som rasism eller sexism. Samhället är fullt av detta lär jag mej. 
Bästa pluggplatsen är min säng.

Kalas

Idag firar vi kalas på jobbet.

Kanon dag

Även den andra skoldagen blev en klar hit. Det har varit så lärorikt och intressant. Socialgerontologi är ämnet som vi kommer att jobba med i tio veckor framöver nu. I morgon efter jobbet startar jag med den första skriftliga uppgiften. Det handlar alltså om det normala, åldrandet ur ett sociologiskt perspektiv. Ett ämne jag känner mej bekant med men det finns ju massor av mer att hämta. Ett normalt åldrande betyder ju inte bara att det är lätt, vissa åkommor och problematik räknas som normalt att råka ut för pga ålder. Det sociala livet påverkas ju också på olika sätt som kan vara viktigt att känna till för oss som möter dessa människor dagligen. Man måste förstå vad som är normalt åldrande så man kan skilja det från det sjuka åldrandet, geriatriken. Måste också säga att jag trivs så bra med klasskompisar och lärare på skolan. Efter lite mys i soffan så ska jag nu fixa för jobbardagen i morgon och sen gå och sova lite.

Nöjd

Färdig för ett nice soffhäng nu. Skoldagen har varit lika bra som jag förväntade mej, och jag är dessutom lika trött som jag förväntade mej. Stor risk att det blir en lur i soffan medan jag väntar på resten av de som blir hemmahörande här i natt. Ska i alla fall försöka att läsa lite medan jag väntar. En kopp kaffe kanske gör susen.

Skoldags

Alldeles strax ska jag backa Skodan ur garaget och bege mej till Uppsala. En dag med nya kunskaper och insikter stundar. Kl tio kör vi igång. Jag vet hur nöjd och trött jag kommer att vara när jag landat hemma ikväll, härligt att få använda andra delar av hjärnan en stund.

Helgen är färdigjobbad och det har varit trevliga dagar. Nu tänker jag ladda för två dagar i Uppsala igen och det känns så bra. Plugga är så givande så jag känner inga gränser. Lite gott att äta och lite kurslitteratur är vad som väntar alldeles strax. Underbart!

Min lördag

Vad fort dagen gick idag. En trevlig och bra jobbardag fortsätter med en trevlig kväll. Jenny och Martin har varit förbi och lånat varsin kofot, de fortsätter sin renovering av lägenheten. Eddie har jag skjutsat till en kompis, inte kul att cykla i halkan. Själv sitter jag och funderar över trädfällning och annat vad det gäller torpet. Vi som brukar fixa där tillsammans har smidit vissa planer. Nu hoppas vi på bra väder så vi kan jobba mycket medan marken är frusen så det inte blir så geggigt. Men först ska annat fixas, en offert för elen ska skickas in och Uppsala akademi ska höra av sig angående överenskommelsen om sista delen av vägen genom skogen. Jag ser fram mot denna sommar och det känns som många delar kommer att falla på plats i livet. Nu tar jag mej ett varmt bubbelbad och fortsätter drömma.
 
 

Kväller

Å där hamnar jag i soffan med ny kurslitteratur. Ikväll har vi haft familjen middag på Slow down alldeles i närheten där jag bor.Sex stycken blev vi, familjens överhuvud uteblev och även så min bästis. Trevlig stund med god mat. 

Fint

Lite nytt till hemmet i belysningsväg.
Massa pastellfärgade ledbollar.
Ledljus med timerfunktion


Hej och hallå!

I morse sov jag gott fram till niotiden och sen blev det frukost med gomacka. Sedan dess har jag städat, druckit kaffe igen och mejlat och ringt hit och dit. Tvättstugan har också fått besök, vad annars på en ledig dag! Efter nästa besök dit tar jag ut bilen och sticker till högskolebibblan och hämtar böcker. Taggad på att få dem hem så jag kan tjuvkika lite! Ja så ser det ut just nu i mitt liv!

Västerås station

Snart kommer tåget.

Håller igång ännu.

Nu har jag för ovanlighetens skull pysslat om mina blommor lite. De mår trots allt rätt hyfsat. Julens amaryllis börjar se lessen ut och verkar ha gjort sitt. Funderar på att spara knölen för att se om det går att få liv i den till nästa år. Nu ska jag ta en kopp kaffe och skriva lite mer. Mitt i natten åker jag till stationen för att hämta hem familjens Östersunds resenär. Inte kul att cykla i regnet halv ett i natt.

Vad bra

Kollade nyss min mejl för dagen och såg att jag fått besked från en statlig myndighet om återbetalning av pengar som jag betalat in typ för mycket kan man säga. Såg också att alla böcker jag bokat för socialgerontologin på Högskolan kommit in så jag kan hämta dem imorgon på dagen. Nu har jag bara en kommentar till att göra på pedagogikkursen och blir den inte klar ikväll så blir det imorgon. Nice, det flyter på bra tycker jag.

Mysgott

Firar att jag nu är ledig till lördag morgon. Smörgåstårta och kaffe är festmaten. Snart blir det skrivarjobb vid datorn, det blir kul att komma igång med avslutet på pedagogiken för att sen hoppa på socialgerontologi.

En glad dag

Hej,  idag har det varit en vanlig jobbardag igen men den startade extra mysigt eftersom vi var två som gjorde sällskap ut i den tidiga morgonen. Har ordnat med en del ärenden under kvällen som legat och väntat på att bli greppade och har också hunnit med att äta middag med sällskap men är nu ensam igen.
Klurar lite på  de två sista inläggen jag behöver skriva i pedagogikkursen som skall vara klar på måndag när jag drar mot Uppsala för mer studier. Laddar också för ytterligare en förmiddag som kompetensstödjare i morgon på jobbet. Det är skönt att ha saker för sig som man mår bra av.

Sovit så sött

 
Nya saker kan göra mej ordentligt trött i mössan. Så blev det idag efter två möten. Lite inköp på väg hem, sen somnade jag i soffan. Sov i flera timmar men nu har jag vaknat till. Men då är jag pigg imorgon förhoppningsvis för jobbveckan rullar på för fullt.

Kompetensstödjare

Här är en bild som togs under min utbildning till kompetensstödjare via jobbet i Enköpings kommun.
 
Denna utbildning ligger fint i linje med min utbildning som pågår i geriatriken. I morgon får jag en chans att testa mina kunskaper praktiskt
 

Sn

En tuff dag vädermässigt idag. Trots all snö så fungerade det bra på jobbet. 
Hemkommen  så har tvättstugan nyttjats ordentligt av mej. En god effekt av det är nytvättade lakan i min säng.
I morgon styr jag mot Enköping kl sex igen. Det blir en spännande dag med garanterat nya arbetsuppgifter för mej. Tänker använda en stund nu för att förbereda mej lite inför det. Jag får berätta mer imorgon om vad jag pysslat med.

Myser

Nu har jag tagit mej ett bad och fixat klart hemma inför morgondagen.
Det blir många jobbdagar denna vecka, sex dagar av sju är jag på plats i Enköping. ledig kommande fredag sen är det ju min jobbarhelg. Å nästa vecka är det äntligen dags för två dagar i Uppsala och skola igen.
Ny kurs ska startas upp. Ja inte är jag sysslolös, men det är jag så glad för och tillsammans med en kreativ och fantasifullt lösningsinriktad man så är det aldrig tråkigt. För framtiden ser jag bara möjligheter tack vare att alla i min närmaste krets är så fantastiska och duktiga.

Söndag

Idag blev det sovmorgon här hemma. Det behövdes efter en händelserik vecka och även inför den kommande veckan. Ett besök på XXL har det ändå blivit idag och en tur till Jenny och Martin för att lasta soffa och kylskåp. Nu är det Eddie och jag här hemma igen och vi har just ätit. Jag ska slå mej ner med en skål glass och plugga på lite inför veckan.

Lördagkväll

Går att göra så här på lördagkvällen med och trivas.

Soft

 
Sitter nu och softar gott i mitt vardagsrum på kvällskvisten. Dagen har varit bra på jobbet så jag är nöjd. Gott folk har jag runt mej också.
Imorgon blir det äventyr igen, man ska aldrig sitta still.

Nöjd och glad

Dagen idag blev så bra som jag hade hoppats. Mysigt och annorlunda att vara på bondlandet utan alla bekvämligheter men ändå känna lycka. Vi fick jobba hårt med trädfällning och ris men
 tack vare kaminerna så var det tjugo grader varmt inne så frös gjorde ingen. Hoppas det snart blir läge för ytterligare en tur dit inom kort. Det attans riset måste eldas upp, det är hur mycket som helst. Imorgon är det jobbardag igen och sen ledig helg på det. Lyx ju

Kreativa kombo

Det är inte vanligt att man ens kan ta sig fram på vägen till torpet den här årstiden. Än mindre att man kan jobba i trädgården. Men idag gick det
Här är ett gammalt ihåligt träd.
Motorsågen har gjort sitt och kolla nu bara.
Kopplat på bilen och så ...
Poff ba å så var trädet borta.
Men det finns fler som väntar.

Det händer grejer

Startar med uppvärmning av köket och lite varmt kaffe.
Stolarna får ny klädsel på sitsarna.
Svart ludd, skönt att sitta på. Sen bar det av ut i naturen. Ska visa vad vi gjorde snart.



Dagen är ny

Startat upp med kaffe och smörgås. Testade min julklapp som jag ej hunnit läsa in mej på tidigare. En blodtrycksmätare av god klass. Mycket nöjd med den. Lite mera morgonmys innan jag packar och drar mot Pinan.

Pinan

Nu tar jag och kopplar av lite inför morgondagens äventyr. Det känns riktigt kul att trotsa väder och vind och ge sig av mot ett iskallt torp. Jag vet ju klart att vi snabbt kommer att kunna värma upp ett eller två rum med gasolkamimen. Kaffe i termosen och några goda mackor mm ska nog kunna fixa det mesta.
En bild på ett av uthusen.
 

Glad och förhoppningsfull!

Imorgon blir det roligheter igen. Annat än jobbet menar jag då. Det blir en tur till torpet om inget drastiskt händer med vädret. Så nu plockar jag bland grejer som skall med dit ut och rensar bort sånt jag tagit därifrån för att fundera på om det var något att ha. Det var det inte! Så på samma gång blev det röjning både uppe och i källaren. Tack för det. Hoppas vi kan röja lite utomhus i torpet imorgon, det vore kul. Nu vet vi ju att det blir varmt inne också så no problems ! Nu en vända ner i källare och garage igen. Förresten en viktig sak som vi bestämt är att därute hamnar inget gammalt skit, nu ska vi bara ha justa grejer som vi gillar och inget annat. Trashankestilen kör vi inte!

Det gamla torpet

Har kontaktat Uppsala Akademi och Vattenfall för lite information och offerter. Har lite roligheter på gång och det känns rätt kittlande att bara tänka tanken. Det hela har med det här stället att göra.
Funderar på att åka dit inom kort om vädret fortsätter så här. Som synes så behöver det mesta snyggas upp så det gäller att passa på.

I mitt andra hem.

Här är jag. 
Känns som det är ofta.

Ljusstakar av rörmokerigrejer

Nu läggs sista handen vid dessa gobitar innan försäljning. Denna variant finns i två storlekar. Det här är den lilla.
Här är den stora. Jäsiken vad de är snygga. I sortimentet finns nu ett tiotal varianter och även ett utkast till en lampa,elektrisk alltså.
Ett alternativ är att fixa en snygg stor glödlampa och använda den utan skärm.
Lånade en skärm som fanns i närheten för att testa. Ska söka upp någon annan variant som passar bättre men coolt kan det bli.
 
 
 
 

Hemma

Nu är jag tillbaka i Västerås efter nyårsutflykten.Det har varit skönt på alla vis i den lilla norrländska byn. Lite bilder. Två toaletter som blev en stor. Det skall bli en dusch där den vänstra toan står. Det syns var väggen har varit mellan elementen. Vi har också hunnit jobba med  projekt Art of tubes. 
En enkel ljusstake för ett ljus. Vi fick till många fler varianter som jag visar sen.
Här konstrueras en kandelaber.

På väg hem

Hemfärd på gång . Vårt ekipage befinner sig strax utanför Örnsköldsvik nu. 

Bortrest

Lördagkväll långt hemifrån. Mys och vila och det är skönt!

Skapande

Nu tillverkas nya grejer.

RSS 2.0