Vardag

Nu väntar fyra dagar med arbete på jobbet. På måndag kl fyra kan jag koppla av igen. Igår fick jag i alla fall ner de lökar jag hade tänkt få i jorden på farmen. Nu väntar ytterligare en stor sändning lök jag beställt från odlanu. Hur ska jag hinna få dem på plats undrar jag. Det är så lätt att beställa, alla är så vackra och det var ju extrapris ju!

Coolt

Just nu lagar jag vegetariska hamburgare på min nya portabla induktionshäll i min nya stekpanna på farmen. Solen tittar fram och den stora grävmaskinen har försvunnit in i skogen. Märkliga händelser.
Vi har en bäck nu. Nästan sjötomt.
Och här jobbar jag.
Framsteg. I vår ska här växa tulpaner.

Regn på farmen

Jag har passat på att sova lite extra på förmiddagen. Jättemysigt och nödvändigt kändes det som. Sedan har jag härjat i trädgården och försökt röja runt en stubbe för att kunna plantera lökar där. Men regnet kom och stoppade mej. Så nu sitter jag i köket och myser. Inte är jag hungrig heller så jag väntar ett tag med maten. Kan ju dammsuga istället kanske.

Vilket uppvaknande

Låg i den sköna sängen på farmen och sov i morse. Jag vaknade av att det dundrade och skakade utanför huset. När jag tittade runt såg jag inget men plötsligt kom en stor grävmaskin brakande ur skogen.Detta ställe ligger ju väldigt ensligt så det var lite av en chock.Nu håller den på och gräver ur massa skit ur den lilla bäcken och dikena runt de gamla åkrarna.
Från mitt köksfönster har jag denna underhållning till morgonkaffet.

Shoppat

Fyra säckar jord, en stekpanna för induktion. En rosa stavmixer och en hel del till. Det mesta ska till farmen i morgon. Efter jobbet då alltså. Alltid kul att packa upp nytt där. Nu ska jag träffa Eddie så vi får äta.

Vaknat

I dag är det tisdag och jag jobbar från halv åtta till fyra. Tar med mej bilen så jag kan åka på shopping efter jobbat en sväng. Sen vid sjutiden går jag till tvättstugan. Så ser det ut för tillfället i alla fall.

Snart färdigjobbat

En dag som bara passerat utan större händelser. Snart går jag hem och sover och kommer tillbaka i morgonbitti. Det är ju lön i morgon, det glädjer mej.

Helgen

Vi hade en mysig grillkväll med Katarina och Micke på farmen i fredags. Jättefint på altanen med nya belysningar. På lördagen hann vi sova ut och fixa lite innan vi åkte till Norrköping till vänner på fest med övernattning. Sedan till farmen igen där vi  käkade pizza. Nu är jag hemma efter att Eddie plockade upp mej i Enköping där jag blev avsläppt.

Gäster på farmen

Snart ska vi grilla och ha mysigt på farmen tillsammans med några vänner. Det ska bli så kul, att vi har kommit så långt så det känns okej att bjuda hit folk är ev seger.
Lite vissen men vilken färgkombination.
Luktärt mm i den gamla trädstammen.

Fixar fint på farmen

Ny matta under köksbordet.
Mysbelysning i hallen. Jag har shoppat massor me mer kul grejer som jag snart ska visa.

Långledigt

Började min lång ledighet i går med Jenny och Mimmi på Erikslund. Vi fikade, shoppade och hade det mysigt. Jag köpte en portabel induktionshäll till farmen, ett par svarta jeans och lite smått. Nu ska jag in i duschen en sväng.

Rast

De goda brownisarna fick följa med till jobbet. Nu sitter jag i solen på balkongen och njuter av en med loka och en halv apelsin därtill. 

Åh vad gott

Underbart, brownie gjorde på svarta bönor med massa andra nyttigheter. Till de go green havrevisp. Skulle bara haft lite bär till. Hallon och mango kanske! En kopp kaffe, dagens första blir det i alla fall.

Bakar

Nu är mina brownies i ugnen. Detta ska bli spännande. Lite udda ingredienser, en mörk hemlighet bl a. Jag får återkomma när jag smakat.

Godmorgon

Vilken tur med vädret jag har när jag är ledig. I dag ska jag jobba och då är det en mulen morgon. igår var jag ledig och solen srålade vid den här tiden. Det tar sig nog idag också framåt dagen får vi hoppas. När jag snart kliver upp ur sängen tänkte jag ta mej för att baka. Det ska bli brownies gjorda på svarta bönor. Har länge varit sugen på att testa detta så nu ska det bli av. Det finns massor av recept med olika ingredienser på nätet, jag kommer nog att prova ett idag och sen något annat en annan gång så jag kan jämföra. Att börja dagen med en mugg varma koppen var en bra idé, gjorde det i går också och det kändes bättre än kaffe och macka på alla vis. I dag blev det tomat och basilika smak. Kommer att fortsätta med det ett tag framöver hade jag tänkt.

Nu är klockan mitt i natten.

Nu ska jag ta och sova lite. I morgon tänker jag baka lite och så måste jag komma ihåg att köpa diskmedel. Kl ett börjar jag jobba så det blir nog en bra dag.

Avskedsmys

En sista kopp kaffe innan avfärd. Allt undanplockat och inlåst. Trist att mörkret och kylan kommer så tidigt! Jag åker mot Västerås strax och sätter mej på altanen där. Det funkar också!

Rast

Paus i arbetet med att gräva rötter och plantera lökar .

Trött nacke

Skrapar taket i hallen på farmen. Det är tröttsamt för nacken. Tar en kaffetår och går sen ut och gräver rötter en stund.

Ledig

Här just ätit eller kanske man säger druckit en varma koppen. Ska packa mina grejer och åka mot farmen inom kort , längtar dit!

Hemma på min altan.

Nu har jag gjort en god vegetarisk måltid av sojafärs, ekologiska tomater, och purjolök. Kryddat det hela gott och nu avnjuts röran på altanen till kråkornas kraxande. Jag känner mej nöjd och hoppas på en fin arbetsdag så småningom.

Lördag förmiddag.

En god natts sömn blev det. Gick till tvättstugan kl sju och vid nio var jag klar. Städat i kök och på en del andra ställen i lägenheten. Ungdomarna är utflugna för tillfället och jag sitter med dagens först kopp kaffe.  Fortsätter väl att fixa och mysa till jag börjar jobba kl ett. 

Vad trevligt

Fika kväll på spången med Katta och Marie. Sedan en promenad hem i ljummen höstkväll. Åt en god plocksallad och drack en latte. I morgon ska jag nog en tur till tvättstugan och sedan kvällsjobb. Nu blir det bara avslappning resten av kvällen.

Snart en jobbkväll klar

Slutar kvart över nio idag. Känns som det var igår som jag var på farmen fast jag vaknade där i morse.Hann i alla fall åka och handla mat och vitaminer plus några plagg från xprs. Läskar mej nu med en loka innan sista finliret på arbetsplatsen. Eddie var här och lånade min bil så det blir promenad hem.

Ska bara byta skor.

Dags att dra sig mot Västerås strax. Här städat undan och gjort fint på farmen till nästa gång. Det är en vacker höstdag och svårt att lämna stillheten och lungnet här och byta det mot jobb. Men så är det.
Min fina grönskande och blommande stubbe.

Att vakna på farmen

Snart är klockan sju på morgonen, jag har varit vaken i en timme nu. Det är så vackert med solen som är på väg upp. Kaffet är klart och jag myser under täcket. Lite kyligt då det inte finns någon mer värmekälla än min egen kroppsvärme. I går kväll fick jag besök, vi hann klippa gräs med lilltraktorn och plocka upp den stora stenbumlingen som jag inte fick upp ur hålet. I dag ska jag jobba så på förmiddagen åker jag till Västerås.

Hälsosamma farmen

Fysiskt arbete med kroppens alla muskler det är vad man får gratis när man fixar på farmen. Slipar tak, gräver upp stenbumlingar och gräver upp rötter från miljoner buskar. Det kräver bra mat också. Kokosbröd gjort på kokosnötmjöl, fiberhusk olja och ägg.
Här vispar jag smeten utomhus som alla fina kockar gör.
Här på gasolgrillen ska de stekas.Till det värmer jag en färdig gazpacho
Lyx och hälsosamt är en lyckad blandning. Det är vad farmen är. Farmen är soulshine!

Aj min rygg

Nu blir det vilopaus på verandan. Jäklar vad jag får använda mina muskler, denna stenbumling ska upp ur sitt hål, så är det bara.
I hålet ska jag plantera tre lökar.
Dessa skönheter.

Segerdans, jag och två spett fixade det hela. Nu är lökarna på plats i en korg i hålet. På nästa stenbumling så fort jag ätit en stärkande apelsin.

Lökar

Idag har jag med mej två påsar med blomsterlök som ska planteras så de kan glädja oss i vår. Gick en runda när jag kom och kollade hur höstens blommor mår för tillfället. Kolla!
Jag blir så glad av dessa växter.
Vackert och välkomnande.
Rosen planterade jag detta år, den verkar trivas utmärkt. Nu är kaffet urdrucket och jag tänker sätta fart både inne och ute med energigivande arbete. 

Farmen

Premiär, första gången någonsin det bryggs 
kaffe på elektrisk väg på farmen någonsin. Inte dåligt det! Och av vara medskyldig till att det ens är möjligt är stärkande. Det var vi som fixade elen trots att många tyckte vi var tokiga. 

Kvällen hemma

Ja nu börjar hösten märkas av. Stannade i Västerås ikväll och åker tidigt mot farmen imorgon istället. Har ju möjlighet att stanna till torsdag eftermiddag om jag vill det. Jag har så många bra platser att vara på för avkoppling. Tur det...
Denna fantastiska veranda kommer att utvecklas, till något ännu mer sagolikt faktiskt. Jag ser framåt! Gräsklipparen , den nya är packad, bara de tre nyinköpta stolarna att putta in i bilen i morgon om möjligt!

Sonita

En dokumentär som kan beskådas om tid finns. Jag såg den på SvT play nyss. Sonita, vackert namn!

Måndagen

Japp igår måndag fixade vi duschkabinen klart i Frövi. Kul med en lagom utflykt efter jobbet. Idag är det mer som vanligt, jobb och så tvättstugan. Dags att gå ner dit nu.

Åkt från Frövi

Men efter jobbat i morgon kommer vi tillbaka för att göra klart badrummet som vi inte hann klart idag. Under dagen har vi också varit i Örebro och köpt duschkabin och tillbehör till den. Kabinen ska vara i en av lägenheterna som får sig en uppsnyggning. Till farmen blev det ny gräsklippare och konstrottingstolar från rean. Helgen har gått i framåtskridandets tecken både planeringsmässigt och praktiskt. Jobb finns på alla plan och det är kul.

Å nyss var det sommar.

Här sätt vi på Prästryggens camping och lyssnade på musik från en festival. Det var sommar och det var alldeles nyss. Nu är det höst, men vackert trots allt.

Sovrummet

Som det är just nu så har vi kombinerat sovrum och kök på farmen. Men, nu är det på gång med sovrumsfönster renovering, hurra vad fint det kommer att bli! Vi börjar med taket, den gamla färgen hänger i flaggor. Stora slipern gör jobbet.

Taket kommer att slipas och sen behåller vi det slipade skicket utan att göra annat än att lacka. Så coolt.

Planerna bara sprutar. Nytt golv har vi med. Farmen äger!

Framme på farmen.

Här igen för en stund. Solen skiner och det är underbart vackert från min magiska veranda. Snart ska jag ta en rundvandring på tomten men innan dess bara njuta en stund av det vackra.

Rätt trött

Ytterligare en arbetsdag är slut. Sitter på min altan och pustar ut. Ska nog inte göra mycket mer i dag än att slappa och äta nån god macka senare kanske. Skönt att få vila fossingarna.

Dagen på farmen

Åh vad mysigt jag har haft på farmen sen jag kom dit i går kväll. Nu är jag hemma och det tillbaka på mina upplevelser. Temat för dagen var att få upp stenar som var i vägen för gräsklipparen i äppelbacken. Resultatet var över förväntan. 
Så här röjt har det aldrig varit här på denna del av tomten.
Stenarna ska bara fraktas bort.
Jag är så nöjd och kommer att fortsätta räkningen nästa gång. Förhoppningsvis i helgen som kommer.
Kolla in vilken filur som satt på verandan precis när jag skulle åka hem.
En vårtbitare, han ser så rolig ut den rackaren

Sten

Håller på för fullt med att gräva upp sten ur gräsmattan borta i äppelbacken. Kallar denna del av trädgården så för där är vårat nya äppelträd planterat. Det finns två gamla slitna trötta äppelträd där med, men de har nog gjort sitt inom kort. Det är faktiskt inte så små stenar jag lyckats få upp så jag är nöjd. Efter kafferasten ska jag dra dit klipparen och röja bort gammalt högt gräs som jag inte kommit åt utan röjsåg förut. 

Som vanligt

Var är jag när jag är ledig? Farmen såklart. Kom hit igår kväll när det var kolsvart ute. Efter jobbet åkte jag direkt till Erikslund för att umgås och äta med Jenny och Mimmi, båda har nya jobb så vi hade nåt att prata om minsann. Efter det åkte jag alltså hit till lugnet på farmen. Röjer mark och virkar. Bra blandning. 

Räckmacka

Mellan mina två pass idag är jag på Erikslund.Handlat lite smink och nu är det räckmacka och kaffe som pausmat. Kl fyra är jag på jobbet igen och strax går jag in i IKEA kaoset och kollar på skålar som Eddie vill ha istället för tallrikar.

Godnatt

Dag två på denna fyradagars runda på jobbet är klar. Nu ladda för morgondagen.

Shopping

En badrumsvåg till mej, Eddie fick den jag hade. Nu fikar jag på Ikea och byter till de rosa kängor jag köpt för att se lite mer höstlig ut när jag shoppar.
Sköna, ett par likadana ljusbruna har jag hemma redan.

Så blev det.

Åkte hem från Farmen i alla fall. Stannade tills solen började sjunka ned bakom trädtopparna. Hade helst stannat över natten men ska väl fixa en del härhemma imorgon förmiddag innan jobbarhelgen börjar. Jag är ändå nöjd med att jag grävde upp så mycket buskrötter fast jag hade sovmorgon så länge. Gräset som jag sådde för lite över en och en halv vecka är uppe också. Det ser så friskt och fräscht ut. Det tar sig bra men sakta när man jobbar för hand utan maskiner men jag hoppas på inköp av en liten minigrävare snart så vi kan plocka upp sten och röja runt lite snabbare på tomten. Nu lyser alla solcellslampor därute men ingen sitter där på verandan och njuter av det vackra. Inte vad jag vet i alla fall.

Inte

Å vem vill åka hem nu? Inte jag, börjar ju jobba kl ett i morgon så egentligen skulle jag kunna stanna en natt till. Men men kanske jag ändå åker mot Västerås om ett tag vi får se.

Torsdag

Hade så mysigt i går kväll. Det blev kolsvart runt mej på landet, det var dom jag hade svarta väggar runt mej och verandan var mitt rum med massor av ljus som lyste upp. Jag virkade mormorsrutor för fullt och lyssnade på Freddie Wadling. Jag vilar mej mycket idag, för framför mej nu ligger fyra dagars jobb.


RSS 2.0