Chai



Ytterligare en underbar havreprodukt från Oatly. Den går att avnjutas både varm och kall,just nu dricker jag den kall. Det jag gillar med den är att den inte är sötad med massa onödigt socker, en riktig kalasdryck,passar till allt man kan tänka sig. De är bara att köpa och njuta!

Nu äre klippt!

Dröjde mej kvar en timme på jobbet idag när jag slutade. Inväntade tiden för klippning hos Kickan & co. Nöjd och glad och med ett hår som är ca: 5 cm kortare har jag hittat mej en ny frisör. Han som klippte mej kommer inom kort att öppna ett eget ställe och där tänker jag bli kund. Får återkomma mer om det.



Dagen har varit bra och väldigt vacker,solen har värmt mej,och en stund kunde jag befinna mej på en varm veranda med en kopp kaffe! Nice !

Dags!

Idag har jag beställt tid för att klippa mej. Det hela ska ske i morgon efter jobbet! Har nu dragit ut på detta så länge så det ska bli skönt att få ordning på kalufsen igen! En riktigt vacker dag har det i alla fall varit här idag,det låg faktiskt lite vårkänsla i luften tycker jag.


Godmiddag!

Kvällsjobb på gång,men innan dess ska jag ta mej ner till Tammerfors konditori och fika med en vän. Känner mej sugen på en riktigt god latte,det ska jag ta och köpa mej där. Annars har dagen använts till tvätt,städ och att försöka reda ut vart mit fina MVG i psykologi har tagit vägen. Det fanns inte inskrivet på mitt betygsdokument när jag fick det,och det är ju inte så dumt att det är med där. Nu ska jag sätta mej ner en stund och kika på mitt nya arbetsschema som börjar gälla från 1:a mars. Börjar nya jobbet med en ledig dag och det passar ju bra eftersom Eddie tänker fylla 15 år då! Då blir det fest!

Heeej!

Oj vad längesen det var jag tog mej tid att skriva något. Jobbat och använt tiden till att må bra i gott sällskap. Massor med trevliga utflykter och stunder har det varit.



Den här har gått en hel del de här senaste dagarna,vilken vacker låt!

Hoppas det fortsätter töa!

En skön landning hemma efter en jobbardag mellan 7 och 16,sedan matlagning med efterföljande lur i soffan. På det en tur till Västerås och nu hemma igen! Hu vad det har varit halt ute på vägarna idag,riktigt otäckt faktiskt! Tur att det gick bra alla de milen som de faktiskt blivit. Faktiskt så känner jag mig riktigt klar med dagens sysslor så jag ska nog återigen ta en tidig kväll,sova det är skönt det!


I fixartagen!

En lördagkväll som ikväll är det skönt att mysa inomhus. Passa på att pyssla med sånt man tänkt att göra men aldrig hinner. När maten var fixad och uppäten satte jag igång. Körde en omgång med avkalkningsmedel i diskmaskinen,fixade igång tvättmaskinen,strök ett stort lass tvätt och pysslade med blommorna,fler vinterförvarade pelargoner kom upp från vinterförvaringen för att startas upp! Det jobbiga ärt bara att hitta plats åt alla blommor tills de kan börja stå på altanen under dagarna,dit är det ju ett tag kvar. Nu ska jag surfa in på odla.nu och se vad de har att erbjuda för nytt!


Hej alla

En arbetslördag är över igen! När jag kom hem därifrån så blev det en skön lur under värmefilten en timme eller lite mer! Annars har jag varit ute på loppisvända igen i fredasgs runt Köpingstrakten! Själv köpte jag inget men mitt sällskap gjorde! På hemvägen stannade vi på Åsby handelsträdgård som bl a hade orkidee vecka. Vilka underbart vackra skapelser vi såg. Jag passade på att köpa några pelargonsticklingar där för strax startar blomstersäsongen igen! Kanske läge att peta ner några frön i små krukor snart också,åh vad kul den här sommaren skall bli!

Egenodlat,alltid bäst!

Nedvarvning

Som vanligt vid den här tiden när jag haft en lugn kväll så börjar behovet att röra sig komma. För sent att gå ut,för det är jobbardag imorgon tidigt,så det blir lite hemmaträning här i vardagsrummet! Sen tänker jag lägga mej för ikväll! Nöjd med det jag åstadkommit idag och i afton och jag börjar lära mej att leva utan pluggandet,riktigt mycket fritid har det blivit.


Kära nån då!

En inköpsrunda till Öb har avklarats. Egentligen skulle jag köpa något bra avkalkningsmedel till diskmaskinen,för här i Enköping har vi rejäla besvär med det kalkrika vattnet som gör avlagringar på allt och alla! Hittade inget som verkade bra där så jag får kolla vidare. Istället blev det en massa annat rengöringsmedel och liknande som är bra att ha i lager. Gillar även kryddsortimentet från Kryddhuset som de har där. Det finns en hel massa trevliga blandningar som jag brukar experimentera med. Idag blev det citrongräs och lök krydda i en kvarn. En sväng förbi brödet och fiskarna som sålde ut sitt vintersortiment för att göra plats åt vårkollektionen,blev det också. Fick med mej några glasfat och en uteblomkruka bl a. Nu surrar jag runt här hemma och småstädar och pysslar med sånt jag har lust!

Ha vad kul! När jag googlade på brödet och fiskarna enköping för att visa en bild på butiken här så hittade jag en bild på mej själv bland svaren. Den låg där från ett inlägg jag gjort 2010 om att jag även då var där och fyndade


Ha,sök på brödet och fiskarna enköping så hittar du denna loppa! Kul!


Dagen än så länge!

Förmiddagen ute på jobb som vanligt,eftermiddagen på en intressant föreläsning av en kvinna som själv haft en stroke för ett antal år sedan! Till eftermiddagskaffet blev det två koppar kaffe och två bitar underbart god solskenskaka. Det känns i magen nu,proppstoppmätt!

http://www.strokeforbundet.se/show.asp     Länk till strokeriksförbundet för intresserade!

Glömde både tid och rum!

Tänk så många vackra och intressanta platser inom typ en fyra fem mils omkrets vi hann besöka i veckan som var. Dessutom ställen jag i vanliga fall sprungit med kameran i högsta hugg på. Under de här dagarna var varken den eller kikaren med. De skulle båda varit till mycket nytta men nu användes tiden till att njuta och bevara minnen i hjärta och hjärna istället. Men mobilen åkte ju upp för ett foto en och annan gång, så ursäkta kvaliten men här är en bild från en ödegård som utforskades!


På jobbfronten!

Ha,vilken ära! Har just tackat ja till ett nytt jobb! Resursperson på området jag redan jobbar på! Det innebär att jag jobbarpå tre olika ställen, där jag mest behövs för tillfället. Jag har tidigare jobbat på de andra två ställena så pass att jag känner mej hemma bra där! Arbetstiderna ser bra ut,dagtid och varannan helg! Det innebär hela lediga dagar i veckorna som rullar och det passar mej och mitt liv perfekt! Det hela kör igång 1:a mars. Detta glädjer mej mycket eftersom jag blev särskilt tillfrågad om jag ville ha jobbet! Tackar!

Alla hjärtans dag!

Jobbardag igen efter en långledighet! Väl använd tid för kropp och själ kan jag lova! Skönt att vara tillbaka men saknar också de lediga dagarna mer än någonsin!

Det var ett tag sen!



En bild från i söndags tagen på en utflykt till Strängnäs! Vilken vacker och solig dag det var!

Rosa himmel

En bild jag tog på väg till ett jobb i morse vid 8-tiden. Jag var helt enkelt tvungen att ta fram mobilen och föreviga denna vackra rosafärgade himmel.


Live så var det såklart ännu häftigare att se och framförallt känna känslan av den vaknande dagen!

Hej!

Förmiddagsfika på jobbet, mmmm gott och varmt. Nu sätter jag fart igen,hoppas att resten av dagen rullar på lika bra som den som varit hittills.

Friskt ute!

Dubbla lånkalsonger,det är vad man borde ta på sig när man ska vara ute och cykla i den här kylan! Men nu är jag i alla fall safe hemma! Det såg riktigt korkat ut utanför ett krog när jag cyklade hem.Man kunde tro att det var maskerad,men det var bara vanliga rökare som alla svept in sig i varsin grön filt,pyrande och blossande stod de där som ett gäng gröna levande koldolmar.De måste verkligen tyckt de var värt det,tänk om de var lika driftiga när det gällde att kunna sluta röka! Ok,nu har jag gnällt färdigt!

Utan dina andetag

Har spenderat förmiddagen i sällskap med några av Sveriges bästa manliga poeter. Vi sågs på utube och det var jättetrevligt! Det var dom som delade med sig av sina tankar och jag lyssnade! Vad skönt att jag inte börjar jobba förrän kl 16.00 så hinner vi umgås lite till under eftermiddagen,jag kommer i sån härlig känslostämning när jag hör de vackra orden i låten Utan dina andetag,i den känslan vill jag vara! ...Och genomskinlig grå... ....blir jag.... Utan dina andetag.....

Lilla fågel blå!

Alla dessa duktiga poeter å deras vackra sånger.

Kom änglar

Vacker sol utanför fönstret idag igen! Röjning av hus har pågått här på morgonen och först nu slår jag ner rumpan en stund.



Livbojen



En bild från promenaden idag. Inget vidare roliga motiv på en is,men snart kommer det en vår och då blir det roligare att fota igen!

I dina ögon

Åhej och hå, tillbaka till verkligheten igen! Egentligen skulle jag ha jobbat idag,men tyvärr fanns inte orken riktigt märkte jag i natt och sjukanmälde mig för första gången på två år. Passade på att vila ut i varma sköna sängen och sen ut på en uppfriskande promenad på isen vid Bredsand. Ett fantastiskt strålande sällskap hade jag med mej dessutom så det blev mycket snick,snack å skratt på färden! Hade kameran med mej men det blev inte många bilder tagna,hann inte!



Det stämmer,i dina ögon är det lätt att va,å du får gärna komma hit och skrämma mörkret!

Ledig dag!

Planerna idag är en shoppingrunda till Kista. Kallt ute,men det får gå ändå. När jag låg och tittade ut genom sovrumsfönstret innan jag gick upp såg jag att kurre ekorre satt ihopkrupen på en gren i trädet. Tänk att de klarar kylan de små spröda varelserna,snart springer de och jagar varandra här runt huset igen,eller dricker vatten i sprickan på berget. Det är som vi delar tomt de och jag och bättre och sötare grannar kan man ju inte ha.



Söta kurre har kommit på lunchbesök!

Naturens under





Suttit och bläddrat bland bilder och filmer jag tagit under 2011. Många roliga skratt blev det. Också många vackra bilder på de älskade blommorna. De här två bilderna är från den mer vildvuxna delen av min trädgård,de bara finns där utan att man behöver konstruera något. Det är livskraft det! När jag ser dessa så kan jag stå ut med kylan och snön ett tag till för jag vet ju att det alltid kommer en vår!

Här är annars en länk till ett litet lyckopiller,världens smartaste frukt,har du ätit den idag?

http://www.gp.se/matdryck/mat/1.483213-avokado-ett-lyckopiller


Ha,ha röda linser!


Satt och läste på nätet om röda linser. Min middag ikväll bestod av sådana. Men inte den sorten på bilden här utan såna som är avsedda för att äta! Bara så ni vet, Det som skummar då man kokar linser och bönor är protein.

Hej där!

I flera dagar nu har det brunnit i ett flislager på tippen här i Enköping. Här där jag bor har det luktat grillad korv sen dess. Det känns som det luktar om allt,kläder,håret,hela mej själv. Det kan ju vara charmigt om man verkligen är på en skogstur och gör en brasa för att grilla,men så här känns det inte så vidare trevligt med den doften.
Idag kom jag i alla fall ifrån jobbet den tid jag skulle sluta,promenerade fram och tillbaka för hälsans skull,lite kallt men att klä mig varmt på rätt sätt är jag bra på. Egentligen kan jag inte i år fatta hur jag pallade att jobba ute förra vintern,i år är det ju en barnlek,och förresten så åker jag ju mest bil numera på jobbet.



RSS 2.0