Solen målar guld



Färdig för att om en stund åka till Uppsala för att hämta mer kunskaper. Fortfarande efter en natts sömn känner jag mej lika laddad som igår. Vad det är skönt att använda hjärnan till annat än att tänka i invanda mönster.

Trevlig

Efter skoldagens slut åkte jag hem till Västerås glad och laddad. Var till Ikea för att köpa en läslampa till sovrummet så jag kan ligga i sängen och läsa min litteratur. Det blev en enkel svart klämspot. Sedan har jag lugnt och stilla lärt känna vår studieplattform som vi kommer att jobba ifrån på nätet. Kollat in och sorterat upp den första gruppuppgiften. Kursen omsorg innehåller två gruppuppgifter och två rena inlämningsuppgifter. Ämnet som sådant har jag läst tidigare och har betyg i på gymnasienivå. Det är möjligt för mej att få det betyget validerat och direkt gå på nästa kurs men jag tänker avstå från det och köra alla ämnen rakt av. Jag vill vara delaktig och det är dessutom kul att jobba på denna högre nivå. Detta är ju högskolenivå och det känns vuxet och bra. Nu ska jag göra min läxa och ängna mej åt KASAM och Stigma. Googla om du blir nyfiken på vad det är!

Uppsala



Här är en bild på skolans lokaler, har en bra dag här!

Plugg

Lunch på första dagen i Uppsala. Förmiddagen innehöll mest massa nödvändig information. Mer blir det snart. Sen får man köra igång allvaret.

På gång

Bjuder mej själv på kaffe och ostmacka på sängen. Det ser ut att bli en fin dag för en Uppsala färd. När jag sträckt på mej lite till så blir det en dusch och lite packande av skolmaterial och sen åker jag. Vi håller på till kl 17 idag så det blir väl inte hemkomst förrän det börjar mörkna.en Vad mycket mer jag ska veta då än nu. Kul!

Laddar

Här nu fixat det mesta inför två dagar med skola i Uppsala. Ska bli riktigt kul och jag är jätteglad över hela situationen. Plugga på distans är verkligen en bra grej. Annars har jag haft en bra jobbardag med de härliga jobbarkompisarna på Eriksgatan. Kloka kvinnor och snacka om kulturell mångfald som berikar på det stället.

Oops



Haha, kolla vad som växt ut under dagen!

Lördag i dag!

Lite sol och lite blåst. På det kör jag en jobbarhelg. Funderar på åt vilket håll jag ska dra sen, torpet eller hem? Var på loppis och köpte några söta grejer jag vill ställa dit. Och så kolla vilket skick vägen är i. Tur jag har både gummistövlar och tjockjacka i bilen.

Under construction



Blev lite crazy och gick över till en rosa botten på denna tavla. Ovanpå ett lager silver/ grått. Tänker toppa med svart när jag fått smälta det hela.


Håller nu på med denna och ger den ett tuffare stuk. Tror jag är nära målet nu.

Från torpet



Fick en bild från förra helgen när vi röjde busksnår. Försöker platta till högen med min vikt.

Bra dag

Hämtat ut mina bokade böcker på bibbla, Bra! Det svåra är alltid att få tillbaka dem i tid, men det måste gå. Passade på att skaffa mer material till mina tavlor. Kul att pyssla med det på lediga minuter. Shoppade lite höstkläder också när jag ändå var på city. Nu ska jag stryka lite av det som samlats i strykahögen innan jag fixar lite gott till eftermiddagsfikat med Jenny och Mimmi. Båda slutar skola och jobb kl tre, och jag är ledig så då kan vi passa på att ses. Den här gången blir det hemma hos Mimmi och Svea!
 
Ska finputsas lite denna innan den går till försäljning.
Denna känns fortfarande lite blek så jag får ordna till lite mer tjong i den!
 
 

Godmorgon

Det var längesen sist det blev kaffe på sängen på morgonen. Men nu är det dags. Å vilken fin dag det verkar bli, solen strålar genom mitt sovrumsfönster. Nu ska jag smaka på morgonkaffet.

Paket

Lite grejer från Kina som jag beställt. Tandborstar till eltandborsten. Mycket billigt bara någon dollar för så många. Dessa är ju skitdyra i Sverige. Sedan två korthållare istället för den stora plånkan jag haft. Typ 30 spänn för båda två. Snyggare rosa färg än vad som visas på min bild. Dessutom köpte jag två sminkväskor,en i svart med rosa prickar och en i guldpaljett. Snygga att ha på resan!

Lat

Tog mej ett skönt bad och gjorde en hårinpackning nyss. Nu ska jag bara ligga och slappa så jag orkar sova när det blir dags. Imorgon blir det jobb igen men på fredag väntar en ledig dag, tänk om vädret är bra så vägen till torpet funkar, då åker jag nog dit!

Lagom

Ja än så länge har den här dagen bestått av en resa fram och tillbaka till Enköping för att jobba. På eftermiddagen var jag och en kollega på en utbildning för att lära oss ett nytt system för våra telefoner. Lifecare.kallas det. Inte så krångligt egentligen men information behövs alltid. Sen dess har jag handlat och sen varit hemma och latat mej. Såna här kvällar behövs inför allt roligt och spännande som väntar både på jobb och vad det gäller pluggandet.

Kvällen

Har pysslat med att göra en ny tavla ikväll. Temat  på den är stjärnor, och innehåller texten Shine on you. Har börjat med färgsättningen och den känns bra så här långt. Samtidigt har jag ägnat mej åt att läsa lite om vad som sägs angående tvångsvård av en människa inom mitt yrke. Rätt viktigt att veta vad hälso och sjukvårdslagen och socialtjänstlagen säger om dessa saker. Inom vården av gamla och sjuka måste man veta vad man gör, en människas rättigheter upphör ju inte bara för att man blir gammal eller sjuk. Men ibland blir det svårt då det handlar om en människas säkerhet. Får nog anledning att ventilera detta en hel del under kommande utbildning.

Idag då

Ingenting står på schemat för ikväll. Det känns ju riktigt bra att bara kunna göra vad jag vill. Har bestämt mej för att vara hemma,så långt har jag kommit i tankarna. Kanske småplocka lite med det ena och det andra. Göra något att äta kanske! Det är inte så dumt att få ha en sån här kväll ibland. Känner redan att jag börjar koppla av efter dagen. På jobbet idag har jag ägnat en timme åt att lära mej ecco körning med bil. Ett projekt som Enköpings kommun kör just nu. Man kör en sträcka med en bil och en lärare. Man går igenom körningen och ser vad man kan ändra på för att köra mer klimatsmart. Sedan kör man samma sträcka igen. När allt är klart hämtar läraren ner all data som samlats under körningen och man ser resultatet. Jag lyckades spara en och en halv deciliter på andra varvet. Man kan ju tillägga att det var en stor tung dieselbil vi körde. Kul var det i alla fall att testa!

Geriatrik

 Nu är startdatum äntligen bestämt för specialistundersköterske utbildningen efter visst uppskjutande. På måndag och tisdag i nästa vecka blir det Uppsala och det hela sätter igång på allvar. Det var nog det jag funderade på när jag var tankspriddd och glömde slå på torktumlaren i tvättstugan. Men nu har jag bokat om på jobbet så tiden funkar att både arbeta och plugga. Det är detta vi ska läsa:

Efter avslutad utbildning kommer du arbeta som specialutbildad omsorgs- och omvårdnadspersonal för specifika grupper. Det kan vara inom socialpsykiatrin och omsorgen eller som rådgivare och handledare inom ditt specialområde. Du kommer även kunna bidra till förbättring och utveckling av den klientnära vården, samt kunna handleda personal vid vård och omsorg.

Distansutbildning som leder till stor arbetsmarknad

Utbildningen bedrivs på distans med nio obligatoriska träffar i Uppsala. I utbildningen ingår LIA (lärande i arbete), där du får testa på dina kunskaper i branschen. Efter utbildningen kan du arbeta som omsorgs- och omvårdnadspersonal, rådgivare eller handledare, nätverksmotor i samordningsarbete eller boendebiträde/stödjare. 

Hjälp till med att upprätthålla så många funktioner som möjligt hos den som infattas av det dagliga arbetet inom verksamheten! I utbildningen ingår följande kurser:

  • Examensarbete, 25 poäng
  • Gerontopsykiatri, 25 poäng
  • LIA, 25 poäng
  • Pedagogik, 25 poäng
  • Social omsorg, 25 poäng
  • Socialgerontologi, 50 poäng
  • Sociologi, 25 poäng
 

Va dumt



Det hade varit bättre om jag stängt luckan och tryckt på startknappen innan jag gick. Då hade tvätten varit torr nu. Skyll mej själv!

Tråkväder

Och här var det riktigt ruskigt väder idag. Regn och blåst i stora lass. Just nu är det uppehåll här i Enköping i alla fall. Ska det va så här nu!

Ibland vill det sig inte och då är det bara att lägga ner. Tänkte använda några timmar av eftermiddan till att kakla lite. Började, och redan från start ville det inte gå bra. Det gick sönder på fel ställen när jag skulle dela plattor, tog fel platta på fel ställe. Gjorde om och försökte göra rätt men det kändes bara motigt fick till tre plattor som blev bra men sen var det färdigt igen. En platta jag lyckades skära till i rätt mått ramlade plötsligt bara ner från väggen och gick i två delar. Då ställde jag lugnt tillbaka stegen och plockade undan grejerna. Utan ett enda fult ord. Insåg bara att det inte var rätt dag för mej och kalandet. Visst hade jag spillt en massa timmar i onödan men vad ska man göra? Övergick till att planera för fortsättningen på följetongen "torpet skall komma i rätta händer". Det ser bra ut och alla inblandade är med på noterna i en positiv anda. Tänk vilka grejer som kan komma i rullning bara rätt personer finns med.

Söndag

En skön lång ledighet har snart passerat och jag är nöjd med helgen. Övernattning i torpet igen. Tur det finns stora praktiska bilar att sova i. Ett stort igenväxt område har röjts på buskar och sly. Vilka domäner som öppnar sig. Sex tusen kvadratmeter tomt är mycket att röja det. Särskilt om det blivit eftersatt i många år. Trötta av både arbete och mörker så blev det sovdags vid nio. Stjärnklart och totalt mörker ger en särskild stämning och gör att man sover extra gott. Nya friska tag på lördagen med buskröjning, roligt på alla vis. Vid sextiden landade vi i Västerås igen för att tillsammans med Marie besökare kulturnattens begivenheter. Runt slottet och Fiskartorget händer mycket kul. Mycket folk i rörelse så vi hade en bra kväll. Idag blev det ett lyckat inköp av mer trädgårdsmöbler till extra förmånligt pris. Så nu finns fem nya snygga stolar i torpet att sitta på.

Röjning



Vilket jobb! Men det vill bli bra!

Torpare



Storbonden själv och Svea i torpet idag. Mimmi var med också. De hade underbart väder på sin utflykt.

Så nice!

Vad mysigt vi hade på lilla familjeträffen ikväll härhemma. Chokladpudding med vispgrädde och massa annat gott såsom frukt och kanelbullar. Kaffe eller läsk därtill! Vipratade mycket om lilla torpet som finns i familjen och vad som skall hända med det framöver. Kanhända far lämnar över det som en gåva och då kommer det ju att finnas kvar i famlijen och dessutom leva upp igen. Min relation till stället är rätt lång. Inte för att jag minns det i ålder men tydligen var jag ca: 7 år när jag första gången landade där. Det var ett tag sen. Men med rätt folk omkring mej med rätt vilja så kommer det nog att kunna bli en nystart därute! Imorgon kommer stället att få besök av tre vänner. Den ena är Svea som kommer att njuta satan av att få vara där i full frihet. De andra två är Mimmi och min far. Själv ska jag jobba och vänta på fredagen när jag och "mannen som aldrig slutade jobba" tänker åka dit och fortsätta fixandet. Det blir nog övernattning med uppvaknande i den vackraste av miljöer dessutom.
Denna fantastiska växt fanns förr i mängder i torpet. Bilden är tagen där. Sedan gräs och annat fått härja fritt så har växten liksom inte orkat ta sej igenom och nu ser jag den inte alls. Säkert ligger lökarna i marken och väntar och nu när vi röjt så kommer den att spira igen i vår om vi håller efter det hela! En underbar gammal växt denna lilja!
 

Öpnnat!

Nu har jag öppnar paketet och provat innehållet. Passade klockrent båda paren. Märket på båda stövlarna är Anna Field.


Kanon dessa boots! Vill använda.


Så snygga och sköna dessa. Skaftet är perfekt högt för min smak! Ett paket från Kina har jag också öppnat. Det är två färdiga armband som man kan dekorera om man vill. Massa små magnetlås. Fjärilar som skall användas som signatur på mina tavlor och så två hemlisar som jag ska ge bort till två kloka flickor i morgon


Zalando



Jag ska öppna paket. Spännande!

Nice

Kafferast på jobbet. Det ska bli gott!

En bild



Taget idag. Avslappnande ställe kan jag lova.

Stugan

Ännu en dag på landet med nära och kära. Även grannen en bit bort kom och hälsade på. Det blev kaffe kokat på vedspisen och drucket i solen. Framför allt blev det fortsatt röjning av gräs och sly. Oj vad mycket det är att göra men så är det ju en riktigt stor tomt också. Typ 5000 kvadrat. Har varit uppe på en stege på huset och hjälpt till när vi fixade stegen som ligger på taket på huset. Den hade gått av när det var så mycket snö för någon vinter sen. Den måste vara på plats när sotaren kommer och skall kolla så att vi får fortsätta elda i kakelugnar och spis. Bra om vi får till det innan vintern! Ja nu är då denna lediga dag snart slut. Men mysigt har det varit så jag är nöjd!
 
Den här kan ju komma väl till pass. Den kommer nog att startas upp inom kort därute. Då ska den få jobba!
 

Söndag

En spontan äppelkaka med vaniljsås fixade vi jobbarkompisar till åt oss själva idag på jobbet. Den känner jag fortfarande av. Åh vilket kul sommartorp projekt som håller på att växa fram. Något som kanske sen kan utvecklas och bli ett paradis på heltid. Det som behövs just nu kostar rejält. Nämligen att dra fram el nån km genom skogen. oj oj ett par hundra tusen kan det handla om. Men sen vore lyckan gjord. Sticker dit i morgon och drömmer.

Relax



Här, vid ett av uthusen på landet stannade jag till en stund efter jobbet. Kaffe med vitlöksbaguette var en njutning till kvällssolen. Mörkret kommer ju snabbt så vid sjutiden drog jag mej hemåt. Men lite gräsklippning hann jag med. Kunde t om klippa på nedersta läget för första gången på flera år. En bra häcksax finns nu också på plats för riktning av häcken.

Lördag

Är på jobbet nu. Igår var jag i Uppsala för upprop på utbildning jag ska börja. Trevligt på alla vis. Lätt att hitta dit var det också. Sen blev det myskväll hemma för jag var riktigt trött.

God eftermiddag

Lite Cola Zero och sen på sista arbetsuppgiften för idag. Sen blir det hemfärd vid fyra och sedan blir det besök hemma hos bror.

Får se...

Spänningen ökar vad det gäller att skaffa fritidshus för min del. Samtal förs och kanhända det kan bli något nytt projekt framöver. Ett rätt stort projekt i så fall. Tänka med huvudet ,inte bara med känsla är viktigast nu.

Men...

Ja jobbat har jag som vanligt idag. Kom hem lite tidigare än jag brukar och bakade en LCHF foccacia. Det var ett tag sen,så det smakade bra med kaffe till. Håller nu på att på riktigt få ordning på alla Jäklar grejer och kläder som är överallt. Det får ju inte plats alltså! Irriterande värre!

Anna Field

Beställd, som om det 19 som redan finns inte räckte. Men tycker det är så snyggt med vita/ljusa stövlar och boots!
Å denna stövel är ju ursnygg. Lagom höga i skaftet för mej som är kort också! Beställde hos Zalando och dessa båda fanns i min storlek på rean. Tack ,och nu väntas det med spänning. Hinner jag få paketet innan fredag så kan hända något av paren åker till Uppsala på utbildningsstarten då!!
 

Fint ska det va


Vilket kaos i mitt sovrum

Här i hörnet skall strax en hylla sitta


Nu är den på plats, det står nu 19 par stövlar och boots på rad här inför vintern.




Nästa garderob som skall fixas till. bara att rada upp sneakers joggingskor och kängor. Alla riktiga sommarskor är redan nere i källaren.

Ordning och reda

Garderobsfix. Hur ska alla vinterjackor och stövlar få plats? Lite hyllor ska upp inne i dubbelgarderoben. Varenda mm ska nyttjas. Skruvar på innerväggarna där man kan hänga kängor. Även ikväll har vi hunnit med en fika här hos mej Marie och jag. Nu mera fix innan kvällen är slut.

Tisdag

Å redan har jag ätit upp min lunch. God sallad. Snart ut i det fina vädret igen och cykla.

Kväll

Har tagit det rätt soft ikväll. Fikat med Marie och burit upp både stövlar och vinterjackor från källaren. Detta tilltag innebär massa omorganisation i garderoberna. Lite lagom kul. Nu blir det sova och redan har jag börjat ladda för starten på min utbildning som ska ske på fredag i Uppsala. Fick en tankeställare ang något annat ikväll också. Det är riktigt skamligt dyrt att dra in el i en bostad som tidigare inte haft det. Dessutom är det en bit att dra också och då är det feta pengar. Inte värt det kanske?
En bild tagen i fredagskväll. Mystiska moln på himlen!
 

Trött i dag!

Rätt trött i kroppen idag efter allt fysiskt arbete igår. Men det hjälps inte jobba måste än ändå. Håller också på och klurar på fortsättningen av det gamla torpet som finns i familjens ägo. Undras vad vi ska hitta på med det?

Fint!

Hemma alldeles nyss efter en toppendag på landet. Fick besök och hjälp av "mannen som aldrig slutade jobba". Då går det undan ordentligt. När vi slutade med trädgårdsröjningen såg stället nästan ut som förr. Fantastiskt! Det blev mat på den lokala bypizzerian innan hemfärden. Nu är jag rätt mör i kroppen men nöjd med denna helg.



Blommorna





Har fotat blommorna en hel del med bra kameran. Buketten får jobba hårt!

Lantlolla



Tog med mej en bra turistinformation till landet idag. Och blommor att fota i fin miljö. Förenar nytta med nöje idag! Kaffetåren väntar nu!



Nu då....



Fin bild från sommartorpet. Undrar i mitt stilla sinne om jag kanske skulle dra mej åt det hållet i morgon med.
Helt själv för att fundera lite på fortsättningen av livssituationen jag befinner mej i just nu. Klippa gräs är ju bra för både motion och hälsa i övrigt.



Eftermiddagsmys

Tog en välbehövlig dusch efter att ha eldat i vedspis och sovit i någonslags blandning av fukt värme och kyla så kom mina vänner Marie och Katta hit. Vi begav oss till Eriklslund för en shoppingeftermiddag. Tjejerna shoppade stövlar ,flera par medan jag handlade denna!
Tunn glittrig och härlig. Det som ser typ nopprigt ut på bilden är i verkligheten glitter. En fika blev det på IKEA med kladdkaka och grädde. Fortfarande mätt! Nu har vi suttit hos mej och pladdrat och flickorna har gett sig av var och en till sitt. Jag ska använda lördagkvällen till att greja hemma med nåt. Sysslolös blir jag i alla fall inte!
 

Så vackert

Hit kom jag igår förmiddag. Så vackert varmt och soligt. En miljö som inte mycket slår. Tyst och lugnt och långt från alla allfartsvägar. Tanken var att jag och mitt sällskap skulle röja lite på tomten. Röjsåg, gräsklippare och flitiga krattor gjorde sitt. Det Blev så fint. Inte ville jag åka därifrån, men så var det tvunget att bli. Vi tolvtiden lämnade vi det hela bakom oss bara för att strax återkomma och nu hålla efter de stora domänerna. Många vackra bilder han vi i alla fall ta!
Ett kärt fotomotiv, även sen det gamla brygghuset rasat för några år sedan
Mycket minnesvärd stund gårdagen!
 
 
 
 

Mer skoj!

Snart går jag och hämtar upp ren och torr tvätt från tvättstugan och sen drar jag till landet för ett dygn. En spännande grej med övernattning där det varken finns el eller vatten. Så det kan bli kallt! Under dagen skall det röjas och fixas i naturen för stället är ordentligt förfallet. Nu ska jag ladda kamerabatteriet så det kan bli lite bilder också!

Vad kul!

Det blev ju en dag på jobbet idag trots ledighet. Fick alltså om jag tar ut det i tid 16.50 timmar att använda vid behov. Och behov har jag då jag fått besked om att jag kommit in på utbildningen jag sökt. Om två terminer kan jag kalla mej specialistundersköterska med geriatrikkompetens. På fredag nästa vecka drar jag och en jobbarkompis till Uppsala för att starta igång det hela. Sen är det distans som gäller med ett antal fasta träffar. Det är då behovet att kunna vara ledig utan att norpa semesterdagar uppkommer. Dessutom har jag tänkt mej att jobba heltid under utbildningen. Ja något ska man väl göra fram till sommaren. Väl använd tid. http://www.ya.se/utbildning/yrkeshogskola/specialutbildad-underskoterskaskotare/
Där är länken för den som vill veta mer! För att fira detta har jag ätit smörgåstårta med Jenny, Mimmi och Svea. Vi konstaterade att nu går vi alla fyra i skolan. Jenny pluggar lönespecialist, Mimmi behandlingsassistent, Eddie rörmokare och jag detta. Svea har ett sabbatsår och nosar mest efter andra hundar och katter!

Godkväll

En av mina tavlor som får ny ägare!
Vilken kreativ dag det varit både på jobbet och hemma. Fått gjort massor faktiskt. Har också pysslat med mina tavlor och fått nya idéer till fler. Skruvat upp krokar i lilla förrådet och hängt om i garderober så att alla vinterkläder ska få plats. Snart ska jag plocka upp alla fina jackor och stövlar som står i källaren. Vissa sommarklänningar och skor som gjort sitt för i år åker in på förvaring där istället. Igår handlade jag en bra ansiktskräm från Nivea på Ica Maxi, när jag kom hem var den inte med men jag hade betalt den enligt kvittot. I morse när jag åkte till jobbet kunde jag stanna där på vägen. Som tur är öppnar de redan kl 6 på morgonen. Frågade i informationen om det hade blivit någon sådan kräm kvarglömd dan innan, men hade inte mycket hopp. Men lyckligtvis hade någon sett den och den var uppskriven som kvarglömd. Vad glad jag blev, fick hämta en ny som jag ordentligt stoppade i väskan och nu har jag tom använt den! Har småshoppat lite annat smink idag och även hämtat paket från Kina innehållande massor av trevliga produkter. Bl a ett smokey eye kit. Nu är det läggdags för imorgon skall jag jobba ett extrapass mellan 7 och 16 på min lediga dag! God natt!
 

Rom byggdes inte på en dag



Har fått upp sju plattor ikväll. Inte mycket kvar på väggen nu. Blir att dela plattor och fixa kanten nästa gång. Sen är det bara en bit ovanför skåpet kvar. Det går framåt trots allt. Gör man bara lite varje dag så går det även om det går sakta!

Vackert



Fint i Enköping.

Kvällstankar

Gjort mej förtjänt av att slappa lite nu tycker jag. Arbetat,powerwalkat och röjt i hemmet. Vad mer kan ingå en vanlig måndag. Ja såklart pågår planering inför helgen med de jag gärna umgås med. Förresten så har beskedet från intagningen till geriatrik utbildningen skjutits upp något pga för få sökanden. Ser ljust ut nu i alla fall enligt skolans rektor som jag pratade med idag. En till jobbarkompis är på och det är ju bra! Besked väntas snarast!

Mätt!

Underbar äppelkaka med vaniljsås på fint konditori har jag blivit bjuden på idag. På arbetstid. Av en kund alltså. Nu när det är lunchdags så är jag proppmätt. Får gå en promenad istället för att äta mer.

RSS 2.0