We all live under the same sun



Att inte vilja byta en hydda mot något palats, att leende överse med ovanor och fel, kort sagt, självuppoffring utan minsta tvekan - det är kärlek.


Ja det är inte jag som skrivit detta men jag håller fullständigt med om det. Kärlek är ju inte bara mellan en man och en kvinna. Kärlek kan jag känna på många sätt. Det ordet innefattar massor för mej! Säkert gör det de för er också! Blir inte av med den sorgliga känsla som det ger att behöva förstå att människor därute gör allt i sin makt för att få kärlek och bekräftelse men i stället bara förnedrar sej själva och tillslut bara blir ännu olyckligare. Jag blir ledsen av att tänka på hur mycket många har att kämpa emot varje dag bara för att kunna överleva. Vilka tragiska situationer jag ser människor i dagligen. Att säga kämpa och försöka stötta någon som är drabbad av någon plågsam sjukdom som sakta förtär deras liv är så sorgligt! Men ändå så finns där fullt av underbara själar som gör vad de kan och som faktiskt gör skillnad i de drabbades vardag. Om man är färgad av det tänket som sägs i citatet ovan tror jag aldrig man kan aldrig såra en medmänniska, bara göra gott. Sån vill och försöker jag vara. Dagligen faller jag i fällor som gör mej långt ifrån sådan, men det gör mej inte till någon hycklare. Jag tar också gärna emot åsikter om min personlighet,mitt sätt att vara och bete mej. Men om det ska vara av någon betydelse det som sägs så måste det komma från en människa som på något sätt träffat mej och bildat sej en egen uppfattning om hur jag är. Hur skulle man annars kunna veta ett endast dugg?


Med doft av vanilj

Nån som vet vad detta är? Inte så lätt kanske,jag vill kalla det för en underlig doftmanickel! I den lilla flaskan finns en doftande vätska,den här luktar vanilj. Så ställer man pinnarna i vätskan å så sugs den upp av trämaterialet och avger  ordentliga vaniljdoftande pustar. Trodde nog inte det skulle dofta så mycket som det gör,borde nog hitta en annan plats till den så det sprids i hela rummet! Det luktari alla fall jättegott härinne.



Titta vad som är kvar av födelsedagsbuketten då! Lite ledsna ser de ut,men har i alla fall gjort mej glad den tid de stått här! Men den fina rosa Begonian står i full blom i köksfönstret vattnar den och ger den kramar varje dag!

Här är en bild på mej när jag är ute och jobbar, ser ju riktigt coolt ut!


Nu är jag här!

Hej! Nu blev det så där sent igen innan jag kunde slå på datorn och få en lugn stund! Har jobbat hela dagen och sen varit ut en bit utanför stan hos ett par vänner och tittat på guldfiskar i dammen i trädgården! Såg så trevlitg ut! Sedan var jag och handlade lite små grejer som behövdes här hemma! Tänk att det alltid är någaot man tycker sej behöva! Nu är det dags att få något i magen också,hade alls ingen aptit tidigare idag så det blir nudlar och Pesto. Dock inte såna påsnudlar ,för nån krona utan en lite rejälare variant med ägg i.Så hörs vi senare och ser vad som hänt mer i kväll!

Tisdagens bidrag

Har väntat på att det skulle bli tisdag så jag äntligen fick dela den här med er! Det är den bästa av alla mina veckodagarslåtar. En riktig favvo grupp Lynyrd skynyrd. Har hur många favoriter som helst med dom. Men nu är det Tuesdays gone som gäller.Så skönt flow! En till tisdagslåt med ett helt annat stuk! Mycket Liverpool i detta!

Scorpions

Åkte på en släng av Scorpionsfeber ikväll. delade några låtar med en kompis på Facebook å så var det kört! Passar på att lägga in en här med. Det fanns en tid då det var töntigt att gilla Scorpions, i alla fall i de kretsar jag umgicks i då .Men jag kan erkänna nu att jag alltit gillat dom. Det beror väl mest på Claus Meines karaktäristiska röst,egentligen är det han som är Scorpions. Ska ändå tilläggas att det är bra musiker inblandade också! Så det så. Tantvarning på detta inlägg? Inte då!


Vin &mys!

Kom och prata om höstmys och mörka sköna hemmakvällar på telefon nyss. Visst är det något särskilt med att få krypa in i sitt hemma och tädna ljus och mysa i mörkret. Det är t om extra bra om det regnar ute då. Var ju på Nisses i Västerås en sväng idag,hittade fyra fina vinglas som jag köpte! Ska se till och plocka bort lite som felar i vitrinskåpet och plocka in dom istället. Huvva då måste jag väl damma hyllorna där innne om inte dom passar i samma hål!Visst vore det väl gott med ett glas bubblor nån kväll,skulle även kunna tänka mej att köpa hem något gott rött vin till höstmörkret,brukar inte ha sånt hemma i vanliga fall,men på höstkanten kan det var trevligt nån afton.


Måndagslåtar!

Idag är det måndag och då ska vi så klart ha måndagslåtar! Här är ett exempel


Å så kommer en till! Välj själv vilken som är din måndagslåt!


Märkligt

Hejasan svejsan,här kommer första inlägget för idag! Har både jobbat och varit ute och farit. Varit till Västerås på eftermiddan och ätit och umgåtts. Handlade lite smått på Nisses och Biltema.Nu är jag hemma i huset igen och tar det lit lugnt. Ska ta och ringa några samtal till gada vänner och resonera lite. Ska också ta och greppa det som sker på bloggen här med de otrevliga angrepp som jag utsätts för.Dumt att göra så och försöka vara anonym när IP adressen avslöjar både stadsdel och gata i stockholm.Personen som skrivit kan ju inte avslöjas på så sätt,och inte den exakta positionen där människan befann sej som skrev,men kollar man vilka som bor på den gatuadressen så ger det sej något! Ratsit.se är ett bra ställe, lägg det på minnet,där kan man se saker man inte ser på andra ställen! T ex den riktiga folkbokföringsadressen,bolagsengagemang civilstånd m m utan att betala,pröjsar du lite så händer ännu mer. Kommer ihåg en gång när det visade sej att en kille som var på flörten med en kompis faktiskt var gift! Ja det här får räcka för nu! Pling plong


Get up stand up!

Har ju allt som oftast nån textrad i huvudet från nån låt, det kan vara låtar jag inte hört på länge eller låter jag inte gillar särskilt mycket heller. Tror att det har att göra med vad jag tänker på för tillfället,å så associerar min hjärna till nån låt som finns i min hårddisk i huvudet! För tillfället tänker jag på den här låten,framförallt är det refrängen som surrar.
Själv tror jag nog att jag vet varför det är just den låten just nu. Jag behöver drivas på och inte vara så jävla förlåtande och förstående alla gånger! Kanske ska jag stå upp för det som jag vet är rätt.Kanske är det så att rastamannen talar till mej!

Lösning på skoproblem!

När man som jag springer runt mycket på jobbet och samtidigt vill ha något som ser ganska okej ut och som man kan gå i en hel dag utan att bli trött så kan det bli knepigt. Jobbar ju både utomhus och inne så det ska ju funka för det med. Så här hittade jag min lösning.






















Köpte dessa par billigt på Belle Shoes. Som sagt inget dyrt märke,för detta är jobbarskor! Problemet är att de är så platta inuti,inget stöd underhålfoten å då blir man trött snabbt i sina små fossingar. Lade i en vanlig billig filtsula för 19 kr på Öb, å så var de som värsta fotriktiga Ecco skor inuti. For som en tätting i korridorerna och var inte trött alls. Vill man snitsa till det hela ännu mer så finns fet schyssta grejer på alla bättre skoaffärer. Fick en bra föreläsning av en expedit på Bianco i Kista nyligen. Vad det finns grejer hörni! Ska köpa fler av dessa skor,kul att ha i många färger!

Rastar

Just nu har jag en kort rast på jobbet och passar på att kika in lite här.Ska snart äta lite av den goda youghurten jag nämnde tidigare. Smaskens! Tänk vad perfekt att jobba en söndagkväll istället för att sitta och oroa sej för att det snart är måndag! Dessutom har jag ju aldrig känt så för jag har alltid älskat att gå till jobbet,kanske för att jag alltid hittar på att göra saker som jag gillar istället för att bara godta det nån annan säger! Vi hörs när jag är hemma seare ikväll!

Varma kramar


Alpro

Har haft en riktigt skön långmorgon idag! Gott kaffe ,internet och lite pyssel med sånt jag harft lust med! Nu ska jag snart iväg och jobba några timmar igen. Då ska jag äta upp min goda Alpro youghurt som står där i kylen och väntar på mej! Den är gjord på soja protein och är godare än vanlig youghurt och mjukglass tillsammans. Lovar!


http://www.alprosoya.se/home-consumer-se.html

Det är inte bara att fota växter jag gillar,jag äter dem också! Mums!


Två söndagslåtar

I min lilla följetong om låtar som handlar om den veckodag vi just vaknar till så kommer här Söndagsbidragen!
Den här första är från min tid som trogen lyssnare av Tio i topp På sjuttiotalet! Så underbart positiv låt!

Å så en till,väljer den här versionen där någon redan lagt in viktiga fakta om vad den egentligen handlar om. Vet att många tror att det är för att de hatar söndagar,men det handlar om något helt annat!


Musik och utseende resonemang

Inte så tokigt att vara på fötter och ifull gång redan,fast det blev uppesittarkväll igår! Det har blivit ett helt nytt sätt att umgås det där med att botanisera i musik och sitta ett gäng framför datorn och lyssna.Tack vare Spotify och utube och alla andra sätt man kan hitta musik på nätet på, så är ju ingenting omöjligt längre! Å så blir man sugen på nå fakta om någon,man kanske vill veta vad som hände sen med någon artist,eller vilka nån spelade ihop med eller nåt årtal nån låt kom ,så vips så vet man det! Som med Pete Burns från Dead or alive!

Pete Burns Detta är alltså en man,Pete Burns,tillsnyggad om han själv får välja.



Här är väl han en hel del läckrare enligt mitt tycke. Man ska aldrig döma någon människa för hur de ser ut eller gör med sej själva ,men en känsla av tragik smyger sej på när jag läser detta! Undrar vad som hänt i hans liv egentligen? Här är ett resonemang kring sånt här fix! Boys and girls hoppas ni kalla kan känna styrka i den ni är och inte i hur man "ska" se ut. Detta är ju extremfall ,men ändå!
http://news.bbc.co.uk/2/hi/uk_news/magazine/6346429.stm


Hemmakväll!




Var på väg ut men gick tillbaka in igen vi blev sittandes här några stycken istället och lyssnar på musik och umgås! Nice! Det enda jag kommer att sakna är pommes frites tallriken på väg hem,för jag är som vanligt sugen på mat så här fram på nattkröken ,men fler saker är som vanligt,det är nämligen eko i skåpen, Hoooo ho! Maten kom fraaam!


Nä nu ni!

Ska ägna mej åt nöjen en stund nu! Natten är fortfarande ung och ännu kan (ska ) mycket hända! 
Kör väl den här som en liten signatur,den brukar funka!

 

Men innan vi går, Måste bara göra detta! Dessa två bilder är från förra helgen innan det bar av ut i Stockholmsnatten,åh vad vi skrattade när vi fotade "Kvällens outfit för tanter". Ni ska också få se toket!

Som sagt skit i datumet lovar att det är från min femtioårsfest förra helgen!

Missade nederdelen så ni ser inte mina fräcka skor! Ha ha! Hur ska det se ut på alla bloggar om så där tjugo år om det fortsätter så här som det är idag! Tänk när alla ni som är unga nu lägger ut bilder på er själva i nyinköpta kläder eller visar dagens outfit,hoppas verkligen att ni vågar lika mycket då som nu och inte skäms för er själva. Fast det värsta är väl att många redan har en massa komplex för alla sina kroppsdelar ,hårfärger och andra skavanker. Synd det, för det känns så gott att trivas med sej själv och våga stå för den man är utan alla lösgrejer  och måsten från alla håll! Säkert är det både ålder och medfödd säkerhet som får mej att stå kvar lika säkert fast det blåser på toppen ibland! Push up girls! Nu ut i natten!


Musik och veckodagar

Igår var det fredag och jag tänkte på låten Friday I 'm in love med The Cure.Pratade med en vän om det där med veckodagar och musik! Säkert finns det nån låt om varje dag i veckan eller kanske till och med om varje månad! Bestämde mej för att kolla in om det hela! Lördag ,det blir lätt,frågan är vilken ska jag välja! Den här kanske..



Eller den här versionen! Kalaskillar i kalaskläder!


Blomstertid igen

Har varit en tur och handlat lite höstfägring! ska stöka om lite bland trötta sommarblommor som blommat så fint hela sommaren i mina krukor. Även de andra vännerna i rabatterna har fått lite näring,de ska ju hålla lite till! De nya jag köpte ska jag fixa till en liten samplantering med. Kan säkert inte hålla mej utan kommer nog att visa den för er så småningom. Visst är det fint med dessa sensommardagar som verkar vara på gång nu,allt i naturen får liksom ny skjuts och kommer igen en stund till! Här leker kurrarna för fullt i träden och gräset växer för fullt igen. Kanske blir det lite motion nån dag med klipparen ,vi får väl se! Nu tar jag med mej en kopp kaffe ut i trädgården och fortsätter njuta,hoppas ni alla har det gott därute så ses vi sen!

All of my love!

Vilken härlig dag!

Är hemma igen efter fyra timmarspasset på jobbet! Ska ta och få i mej lite proteiner så man orkar allt roligt resten av dagen också! Ska nog ta det i omelett form med gröna oliver i. Sen blir det ut en tur i det fina vädret! Humöret och självförtroendet på topp! Pling pling!


Goodmorning!

Skönt med ännu en fin dag! Ska jobba på förmiddagen sen iväg och äta lunch! Nu är klockan mycket så jag måste åka min väg ! Pling plong på er alla vi hörs sen!

Back to black

Har ju en fantastisk liten musik stund just nu! Kan man säga att man zappar på datorn när man hoppar mellan utube och spotify och sin egen hårddisk hela tiden? Vet inte hur man ska hinna lyssna på all musik man tänker på och vill lyssna på.Det finns så många kopplingar också i ens eget huvud till de olika låtarna. Man har liksom ett förhållande till dom. Här är en jag har ett gott förhållande till.Härde den för så där en fyra år sen kanske för första gången,kommer inte riktigt ihåg när den kom och bryr mej inte om att kolla just nu. Det var i alla fall när jag bodde på Frihetsvägen i Västerås. Jag laddade ner allt med Amy Winehouse jag kunde hitta,diggade verkligen den bruden! Här är en av favoriterna!


Dreamer

Letade efter den vanliga videon till den här låten och tänkte lägga upp den! Då kom jag på att det här blir bättre så kan man bara lyssna och tänka själv! skulle vilja illustrera den själv men skippar nog det också! lyssna och njut! av den fantastiska mannen Ozzy Osbourne! Han kan han!


Jag har skapat lite stämning i vårt hus....

Men vad den här är fjortis rar den här texten. Det var faktiskt så när jag var fjortis. Fast uttrycket fjortis inte ens fanns!


Halv Cheva!



Kolla vilken läskig bild! Jag finns liksom inte.Kallar den för NOFACE.



Här kommer en halv Chevalena i alla fall! Kära nån vad jag måste ha tänkt mycket som har en så skrynklig panna! Pyttipanna! Har nu fixat lite med grejerna jag köpte idag och är riktigt nöjd. Inte riktigt lika nöjd med det jag stoppat i mej under kvällen,det räckte liksom inte med grönsaker och dipp! Får skylla mej själv som är så sträng och inte köper hem en massa gottis,bra för midjemåttet i alla fall! Nu ska jag lyssna på skön musik som jag säkert inte kan hålla mej ifrån att dela!

On the road again!

Hej igen ! Nu har jag kommit tillbaka från dagens äventyr!
Här sitter chauffören och rattar! Bry er inte om datumet, har ännu inte ställt om det på lillkameran!
Är på väg mot Barkarby här för lite shopping med en kompis!

Fikade  och handlade och strosade runt i solskenet! Sedan vidar till Kista för jätteshopping. Lyckades skrapa ihop en hel del som jag behövde,dessutom med röda prislappar.Det skäms jag inte för! Efter lite sightseeing bar det av tillbaka till Enköping. Nu sitter jag här och dippar tomater och gurka i paprika och chili dipp och längtar ihjäl mej efter tortillachips med chili smak. Men jag kommer inte att gå utanför huset nå mer idag det är en sak som är säker!


Tur på G!

Nu har jag latat mej och pysslat om mej hela förmiddan så nu är det läge att ta sej ut i världen! Tar med ett par kameror och åker. Pengar på fickan och fräsch som en vårdag! Ha ha ! Självinsikt? Hej så länge,

Symboliken här då? Ha ,min inre trädgård!


Visst är jag vaken

Har vaknat till en underbart vacker och ledig dag! Solen strålar som mitt i sommaren och det är varmt. Har suttit väldigt lättklädd i solen och druckit morgonkaffe och lunkat runt i trädgården och fotat mina fantastiska växter. Jag har tänkt på att många reagerar negativt och tycker det är typ "töntigt" när jag säger att jag tycker om att fota blommor och blad. Vet inte riktigt varför,självklart ligger det ju då inte i deras intresse i så fall, och de är väl intresserade och kan något annat bra så klart. Jag har nog berättat ganska ingående på andra bloggställen och forum om mitt intresse av det som växer och hur jag kombinerar det med foto och redigerings intresset. Älskar det youknow! Lite oredigerat och nyknäppt från trädgården idag.



Detta är från en urna med alldeles vanlig enkel krasse som jag planterade ganska sent i somras för att ha nu. De är ju helt underbart vackra i designen. De är så olika varandra,men kommer ändå från samma fröpåse,detta är en del av mitt växtintresse,symboliken med vårt eget mänskliga liv. Vi är människor allihop som lever på samma planet ,men ändå är vi så olika och alla är vackra på sitt eget unika sätt.


Min häst har blivit sjuk

Utube är så kul! Det går inte att öppna det förrän man fastnar i låtar och gamla minnen! Så även ikväll,å då kan jag inte låta bli att skriva och lägga upp här på bloggen! Det är ju superbra att snälla människor lägger upp musiken men det är ju inte alltid som det visuella passar till det man själv tänker. De här äldre låtarna fanns det ju inga musikvideos till. Här vill jag dela låten men jag har helt andra bilder i mitt huvud till detta. Både från den tiden då plattan Nya Perspektiv kom ut men även från nu då den gått mycket här hemma!


Om jag måste välja !

Om jag måste välja en Carola låt som jag hörde på radion idag hos ett par jag besökte, så väljer jag den här!


Det är ganska kul att titta på den här ! Det enda jag gillar av stuket från den här tiden är frisyren hon har.Skulle kunna tänka mej nåt liknande om jag skulle vara tvungen att klippa mej. Har aldrig kunnat leva utan mitt långa hår, det är först för ett par år sen jag ens vågade klippa upp det lite för att få volym! Tur man inte behöver tramsa med löshår i alla fall,har så det räcker på alla håll!


Vilket sammanträffande!

För en inte alltför längesedan träffade jag och mina vänner ett gäng människor på en pub i Stockholm. En av killarna och jag kom i samspråk om jobb. Jag jobbar i den branch han tänker utbilda sej i kan man säga. Just nu pluggar han svenska och en del annat men vi blev som sagt vänner och håller kontakten via mail och sms eller här på bloggen. Calle eller Carlos som han egentligen heter har fått ett annat smeknamn av oss. Vi kallar honom "youknow" För att han säger det hela tiden när han pratar,efter varje mening liksom. Vet att han tycker det är kul att läsa min blogg och har då och då lämnat kommentarer ,men på engelska. Gissa om vi blev förvånade när vi båda upptäckte att någon annan som kallade sej you know (med mellanslag) hade lämnat en dum kommentar på ett inlägg. Självklart hade vi en kommunikation om det hela på telefon. Calle youknow kände sej klart kränkt över att någon gjort så i hans namn. Han har också sagt att det är okej att jag skriver detta inlägg. Jag fattar väl vem som skrivit kommentaren utifrån allt annat skit som skrivs och pratas runt mej sen tidigare. Men vi har bestämt oss för att ignorera detta totalt. Så pling plong så studsar skiten tillbaka på den som skrev det! Snart ses vi igen Calle och har lika roligt som förra gången!


På plats!

Nu är ett lång arbetspass över! En bra dag med många trevliga möten med människor! Imorgon är jag ledig hela dagen och ska strax planera in något trevligt att göra! Dessutom är det lön ! Nu blir jag upptagen i luren en stund med en vän,men vi hörs strax!


Tandkrämsreklam

Så,nu har jag haft en skön förmiddag hemma,snart sticker jag iväg ut! Har letat efter en liten tandkrämsreklamfilmsnutt som brukade gå tå tv på den tiden jag brydde mej om att titta på sånt. Den innehåller så bra symbolik för det jag känner just nu. Kommer inte ihåg ens för vilket märke det var men kommer nog på det snart! Det handlade om att den tandkrämen gav ett sånt starkt skydd för tandens emalj så alla elakheter som kom utifrån och ville skada tanden bara studsade tillbaka med ett pling och inget kunde göra illa tanden. Ett sånt pansar är jag utrustad med. Det är livet självt som gett mej det! Nu kramar till er alla kära läsare därute!


Godförmiddag!

Har nyss vaknat till en ganska regnig och gråmulen dag här i Enköping! En kopp kaffe och macka har fått igång mej lite i alla fall.Det är riktigt skönt att hasa runt i morgonrocken och vara lite halvsömning, fundera lite på dagens göromål och vad man kan skjuta upp till en annan dag! Har tänkt mej att få ner några blommor i jorden,kanske det blir så vem vet. Nångång vid ett tiden börjar ett arbetspass som sträcker sej fram mot sena kvällen,det ska bli kul att jobba kväll på det här stället,har ju bara kört dagtid där innan. Nu försvinner jag en stund in i duschen,och genomgår en förvandling med alla skönhetsprodukter så jag blir som ny sen! ♥

No fire in my head

Skulle ju illustrera hur det skulle se ut om uttrycket " det har brunnit i huvudet på Cheva" besannades. Började och trixa och fixa i Photoshop men resultatet blev ju hur vackert som helst! Då kom jag på att det kommer aldrig att hända ,det kommer aldrig att brinna i huvudet på mej.Det är fel ord! Visst kan saker hända mej också men jag kom på att bilden symboliserar något helt annat! Det är elden som brinner i mitt hjärta,kärlekslågan helt enkelt!
Snyggt tycker jag det blev. Varsågod och njut!

Detta är den stora varianten och här kommer den lilla!

Nu börjar ögonen bli trötta! Är så nöjd med tanken på sovmorgon i morgon. Å då beror den inte på någon felställning av larmet utan på att jag verkligen ska försöka sova ut och sen njuta av en ledig förmiddag!


Små bloggdekorationer

Den lilla figuren här till vänster som pryder inledningen till inlägget,är en av de skapelser jag gjort i Photoshop under kvällen! Tycker det blir lite personligare och trevligare på sidan på det viset! Dessutom är det underbart kreativt att sitta och tillverka dom. De består av flear olika delar som jag sätter ihop efter mitt tycke och sedan lägger effekter på! Jag behöver verkligen vila hjärnan från alla tankar som snurrar efter den senaste tidens händelser! Jag har tröttnat så totalt på alla lögner,svek och förtal som surrar runt så snart brinner det i huvudet på mej! Vilken bra idè,jag ska göra en eld, som den skulle se ut ifall det blir så! Här är några andra småsaker att spana på så länge! De är fria att användas för den som vill!

Originalen är ju större men jag infogar dem som miniatyrer!

Same same but different!

 

Full storlek!

Miniatyr! Tycker jättemycket om den här!


Lost and found!

Vilken skön känsla! berättade ju  igår att jag hade tappat bort en av mina silverringar! Förstod att den hade glidit av fingret någonstans någongång under dagen men hade ingen aning om när eller var! Hade ju jobbat hela dagen så sannolikheten att det hade hänt på jobbet var ganska stor! Men vilken tur, just när jag reste mej upp från datorn här hemma så råkade jag få blicken på den. Den låg alldeles stilla och lugnt och blänkte på en av de svarta skinnkuddarna i soffan!  På något vis visste jag att den skulle komma tillbaka till mej, inte för att jag är nån spåkärring utan för att den betyder mycket för mej,beroende på var och hur den kom i min ägo! Tar aldrig av mej mina fem ringar fast man inte får bära smycken på jobbet av hygienskäl,då använder jag hellre handskar!

  Ungefär så här ser två av mina ringar ut,den ena har texten STRENGHT och den andra texten PEACE o LOVE

 Detta är det senaste,texten på ovansidan!
Det fiffiga är att på många ställen på nätet kan deu beställa ringarna med den text du själv väljer. Hur coolt som helst! Jag gillar ord och uttryck! Har köpt fyra av mina ringar i Stockholm ,de två med text kommer från en butik i gamla stan som jag snart tänker besöka igen för att shoppa!

Ska handla!

Nu börjar det äntligen kännas som jag landat lite! Det har snurrat på i en riktig fart den senaste tiden och det har blivit alldeles för lite sömn! Tror t om att det blir sovmorgon i morgon,det ska bli skönt! En annan bra sak är att det finns en liten slant kvar på kontot så jag kan gladeligen åka till ICA och handla lite! Måste köpa dasspapper,det är ju en sån sak man gärna glömmer, inte precis kul att behöva slänga pengar på skit,det har man ju alltid hört att man inte ska göra! Skulle inte ha tagit bort den där slickepotten som hängde på toan på skoj! Hörni vi hörs när jag varit och handlat!


Hallå!

Jobba jobba! Det blev sent i innan jag kom i säng inatt! Telefonen gick varm av allt prat! När jag sedan skulle ställa mobilen på väckning blev det fel! Vaknade tio i sju och skulle börja sju! Det blev direkt upp ur sängen och i kläderna. Det enda jag gjorde mer var att borsta tänderna och håret! Sedan full fart nedför backen! Stämplade in 06.59 ! Jag hann! Dagen har gått superbra,nu känner jag stället och människorna riktigt bra! Trivs på jobbet som ni alla vet,jag tjatar ju om det varje dag! Nu håller jag på och kokar ris som jag skall äta med Pesto,sen blir det väl att roa sej med något innan kvällen! Återkommer senare med mer från livets irrfärder!


Hej!

Har suttit och filat på ett inlägg sedan jag kom hem från jobbet och lite handling! Det handlar om mitt känsloläge just nu och avvaktar lite innan eller om jag lägger ut det! Vi får se vad som sker under kvällen! Annars har dagen rullat på bra! Fick en riktig störtskur över mej när jag var ute på eftermiddan,en rejäl åsksmäll kom det också,men åska och oväder skrämmer inte mej! Känner mej ganska frusen ikväll så det blir nog en myskväll i soffan här tror jag! Annars är det mest intressanta att jag har ätit en halv liter glass och tappat bort en silverring idag! Glassen vill jag bli av med men inte ringen,tror jag tappat lite i vikt för jag märker att fingrarna blivit smalare eller så har ringarna blivit större vad tror ni? På tal om ringar,vad gillar ni denna?


Söthögar

Om ni visste vad jag är trött! Vet snart inte hur jag ska orka hålla ögonen öppna! Jag kanske helt enkelt inte ska det ,bara sova en liten lur i soffan ett tag! Hittade i alla fall en rolig pensel att ladda hem till PS Så nu kan jag göra bubblor på ett enklare sätt än vad jag trasslat med innan!

Bubblor som så bräckligt far runt i luften det är speciellt! Och vackert! Det här var en användbar pensel som någon så snällt delat med sej av! Kommer nog att dyka upp i något projekt framöver!

Bubblor och lödder!

7415 Visst ser den väl god ut! Undrar vad det ska skålas för när den här öppnas!

Och här en bild på tvättmaskinen som jag fick av nära och kära !

Funkar alldeles utmärkt gör den! Det har faktiskt hunnit gå några maskiner redan,Mimmi hade stortvätt i helgen när jag var på vift,så vi vet att den funkar! Nu har jag börjat tröttna på att städa här hemma fast bara hälften är gjort! Äh man ska inte ha så bråttom med sånt,det löser sej alltid! Torkade faktiskt av golvet i hallen och i köket så jag har ändå varit lite seriös! Kanske jag ska plocka lite mer ordning i sovrummet,vi fär väl se! Gott folk hade mysigt nu så ska nog jag öppna Photoshop en stund och skapa lite! Hörs snart!


Hej!

Klockan är redan sex på kvällen och jag har inte skrivit ett enda inlägg ännu! Vilken tur kära läsare att ni inte tröttnar på att vänta! Idag har jag jobbat från 7.00- 16.00 ! En toppendag som gick fort och lätt fast jag var trött! Så fort jag sätter mej ner så vill ögonen åka ihop! Stel i nacken är jag också efter en förmiddagslur i en hammock i går! Sen jag slutade har jag hunnit en del,stannade till på en loppis och fyndade lite. Tagit reda på massor av ren tvätt som till sist ville bli torr i det fina vädret. Kokat potatis och ätit tillsammans med räksallad och gröna oliver! måste fortsätta att röja här hemma så nu sliter jag mej från kära bloggen en stund till .Hörs snart igen !



Food court

 Ville äta indiskt idag,passade bra kändes det som efter gårdagen. Vi stannade till i Kista och där mumsade jag på Little india. Marie valde det amerikanska köttigare stuket.Efteråt blev det Banana split å sedan var jag riktigt mätt! Nästa gång ska det bli afrikanskt har jag bestämt,kul koncept det där med Food court! Tycker också att maten är riktigt bra i alla fall har den varit det då jag testat! Snart är det lön och då tar jag mej dit med någon frivillig shopppingsugen väninnna eller någon av mina tjejer kanske! Ja nu ska jag äntligen sova några timmar så vi hörs i morgon eftermiddag när jag jobbat klart! Ska bli kul att jobba igen,gillar det verkligen! Nattis alla!


Trevligt

Nu har jag mycket att skriva om från helgen,men hinner inte allt ikväll! I alla fall är jag nu lycklig ägare till en flaska rosa bubbel som jag fick i present tillsammans med bl a en låda alvedon! Har inte öppnat flaskan men alvedonet har jag provsmakat! Den här gången blev det rätt tunnelbana tillbaka så vi slapp besöka Farsta mitt i natten! Dagen har rullat på med diverse aktiviteter som jag får berätta om senare! Besöket på Engelen blev i alla fall lika lyckat som väntat,trivs där tror jag!


Lördagmorgon!

Hej!Passade på att sova ut lite idag! Hoppas ni också haft en skön natt! Nu har jag fixat lite här hemma för kvällen, snart kommer Mimmi så hon och Eddie får huset för sig själva ikväll! Duktiga barn jag har! Måste väl nämna att den tredje är i Norge och jobbar på sin karriär! Nä nu får jag rappa på! Marie kommer snart! Skriver kanske inte så mycket förrän jag kommer tillbaka men den här gången är lillkameran med! Annars vet ni var ni hittar mej! Njut av livet nu!

Fronda


Lyssna!


Engelen

Vad kul det ska bli ! Tar en tur till Stockholm med Marie och ev några fler i morgon! Som en liten födelsedagsfest !Åker nog vid lunchtid och letar oss framåt kvällen in mot söder! Senare mot natten tänkte vi landa här! Engelen i gamla stan!

Var där med Marie för några veckor sedan och vi hade superkul,även förra helgen gjorde jag
ett besök där i annat sällskap! Så förmodligen sitter jag där framåt natten i morron lördag. Sitter och sitter förresten,ett och annat danssteg kan det ju bli. Så om det är tyst på bloggen så vet ni var jag är! Puss och kram till alla!


Trött i fötterna

Ville bara säga hej! Nu är jag såå trött att jag bara måste vila en timme på soffan! Arbetsdagen har gått bra,men luften har gått ur mej istället! Vilar en stund så dyker jag upp här snart igen!







Detta fält måste fyllas i

Vilken bra dag det varit idag,nu börjar den gå mot sitt slut! Sitter och funderar på vad jag ska göra med slanten jag fick av min far i present! Det finns ju en miljon hål att stoppa i ! Har en del planer hmm...Nu ska i alla fall den här nyblivna 50 åringen gå och lägga sej för säg den fest som varar! Imorgon väntar jobbet igen! Känner mej jätteladdad för det ,inte på skoj alltså! Sedan hem och förbereda helgen! Vad tycks förresten om den här varianten?



Cheva 19/8 2010

Tvättmaskin

Har haft en riktigt trevlig kalas dag idag! Det blev ju faktiskt lite sol under dagen också! Gott att äta och en fantastisk överraskning har jag fått! Tänk en alldeles ny tvättmaskin av den lyxigare varianten.Har en del bilder att visa men ska fortsätta mysa lite till innan jag får tid att fixa lite med dem! Här får ni en dagsfärsk bild att titta på av mej! Den officiella 50-års bilden!


kalasfix!

Nu ner med rumpan en stund! Har fixat lite härhemma så nu ser det så trevligt ut som det egentligen är här hemma! alltid kul med lite kalas,det är ju en riktigt bra anledning till att träffas. Å så är det ju så fiffigt att man kan kalasa i många dagar och på många sätt beroende på hur man lägger upp det hela.Jag tycker om att ha tid med den som vill gratulera så då kan m,an dela upp det på flera tillfällen så man hinner njuta av alla man har runt sej! Tänker inte stressa bort detta tillfälle!


Födelsedag!

Ha ha ,idag är det mitt kalas! Kräftor,räkor och annat gott ska avnjutas! Medan jag var och handlade lite,eller massor förresten, så slogs jag av en tanke. Hur länge till har jag chansen att träffa någon som är dubbelt så gammal som mej själv? Igår pratade jag med en dam som nyss hade fyllt 100 år. En dam som jag genast kände att jag tyckte mycket om! Hon är alltså dubbelt så gammal som jag är. Vi konstaterade båda att det kunde man inte tro om oss att vi var 50 och 100 år gamla. Det syntes då inte! Dessutom erbjöd hon mej att få låna hennes klänning som hon hade på sin fest,jag tyckte faktiskt den var skitsnygg med lila och rosa blommor. Hon hade jobbat på Enköpings Kvalitet mode affär Selma Jansson i sitt liv och köpt den där! Det är banne mej så att jag skulle vilja kila upp till henne med en tårtbit i kväll och tjattra lite om livet! Nu ska jag damsuga på altanen så hej så länge!


Fett coolt blir det!

VÄNNA Spegel  Bredd: 29 cm Höjd: 58 cm  En sån här spegel till som jag sätter på andra ledden behövs i min badrums make over!

RIBBA Tavelhylla svart Längd: 115 cm Djup: 9 cm Max. belastning: 7.50 kg  Detta är tavelhyllan Ribba, är väl allmänt känd bland oss som har nån koll på IKEA. Har använt två st på 115 cm och en på 55 cm än så länge

BOLMEN Avfallshink med lock svart, vit En sån avfallshink är på plats! 39 enkronor kostade den!

TVÄTTKORG VIT HÅLMÖNSTERTvättkorg från Rusta,men fanns ingen svart på bild att visa men svart är den!

Vad jag håller på med just nu!



Visst gör den sej fint mot den vilda kökstapeten den egenodlade solrosen. Den sitter i ett provrör som hänger i en metallställning. Ett loppisfynd från idag!



Visst är den blingig och fin den lilla rosa inneskruvmejseln.Aldrig får den komma till garaget och leka med de andra oljiga små mejslarna! Den används flitigt ikväll! Det skruvas och stökas på toan vill jag lova,blir verkligen annorlunda mot innan.Skulle ha köpt en spegel till och ett svart toalock från IKEA, men det kunde jag ju inte veta då,saker och ting skapas medan jag håller på. Får visa lite bilder sen!


Inne i bilen



Här är en interiör bild från lillskodan.Så såg et ut idag när jag äkte till shoppingen,på väg hem var det annorlunda. Såg att jag hade en datum inställning på nya kameran som jag trodde jag tagit bort. Så oroa er inte,tiden går inte baklänges! Den går fortare framåt än man tror! För några timmar sen fick jag ett mail av en vän som varit i  Australien,där var det redan då i morron! Märkligt va!



Här åker jag i flygande flänghem från Västerås! Kolla Skodan är uppe i 80 knyck! Och soppa är det i också!


Avslutad shoppingtur!

Nån som sett en blå Skoda fullastad med grejer fara fram så var det jag! Köpte hyllor och spegel till toan på Ikea. Var på en loppis och köpte helcoola blomkrukor! Nya blommor till köksfönstret blev det också för de gamla hade tagit slut! Ja snurrat och grejat så det är inte klokt! Snart får jag kaffebesök så vi får höras senare!


Lunchinlägg!

Jobbat och lunchat och snart blir det en sväng till IKEA! Nu är i alla fall lillkameran i väskan så då kan det kanske finnas hopp om bilder! Sedan ska jag städa härhemma så att vi kan stöka till lite imorrn! Förresten alla ni som känner mej väl,vet ni vad jag nyss gjorde? Jo jag använde diskmaskinen frivilligt,tror det är första gången som jag sätter på den sedan vi flyttade hit! Nu ska den stå där och diska i mer än en timme! Det ni!


Bråttom!

Hej! Sitter just och tar en snabbfrukost vid datorn. Vatten och bröd blev det! Ska sedan i väg några timmar och jobba ,men idag är de bara en kortis. Färdig redan vid tolv. Ska nog ta en liten inköpstur och kolla in saker till badrums stylingen! Då SKA kameran med och dokumentera! Hörs efter jobbet .Njut av livet så länge!

Jean-Pierre

Försökte verkligen hinna något ikväll,men det blev inte bra. Det mesta blev halvfärdigt, fast å andra sidan är ju halvvägs ganska långt om man tänker efter! Det betyder ju att det är lika lång väg tillbaka så då kan man ju lika gärna fortsätta med det man börjat! Har därför burit ut det gamla badrumsskåpet i garaget och har numera en tom vägg bakom toalett och handfat. Har också en plan på ungefär hur det ska bli sen. Nä nu måste jag börja att avsluta den här dagen vad det gäller det praktiska. Förresten nån som sett den här killen? Var med om en riktigt rolig händelse i helgen där han på ett lustigt sätt var inblandad!


Händer grejer här!

Har visst inte vant mej vid att ha en lillkamera i väskan! Glömde alldeles bort den när jag var och handlade! Å jag som skulle visa er allt om ICA Maxi i Enköping! Sen skulle jag städa lite på toan,lovar att långhåriga människor lämnar spår i avloppsbrunnen! Det vill jag inte visa hur det såg ut! Fick sedan en ljus idé, å rev bort allt från badrumsskåpet och skruvade ner det från väggen,glömde fota före. Nu ska det bli nytt stuk därinne,måste bara köpa lite grejer, men det får bli nån annan dag,nu har i alla fall projektet startat,får se hur länge det blir att ha allt på golvet nu då,länge om jag känner mej själv...



Tänk om det kunde bli av med en sån här pruttgubbe på dörren nu då!

Den som väntar...

Äntligen fick jag en chans att skriva lite. Nytt arbetsställe idag igen. Men har ju schema där ett tag framöver. Dagen har gått bra men fötterna är allt lite ömma! Skulle gå till Coop och köpa nåt att äta på lunchen då jag fick ögonen på en liten billig digitalkamera. 395 kronor kostade den. Skulle ju ha en sån som komplement till mina riktiga grejer så jag slog till direkt. Nu kommer jag att kunna visa lite mer av min vardag här på bloggen utan att behöva släpa med stor grejerna!

 Ska alldeles strax testa den! Så får vi se vad den duger till! Sötröd är den i alla fall!

John Blund kommer

Näe ingenting blev det gjort här ikväll! Hur gör man när man gör ingenting då? Jag satt ju faktiskt vid datorn och så pratade jag faktiskt i telefon å så åt jag upp morgondagensmackor,så jag har visst gjort något. Nu är jag så attans trött så jag kan väl inte sova för det sen då! Måste komma ihåg att åka och handla lite o morgon. Får bli efter jobbet! Hoppas nu att det där ljudet som kommer från nån oladdad manickel i nån garderob inte stör mej inatt för jag orkar inte gå och leta på vad det kan vara! Kanske är det en piptutare eller nåt! Godnatt alla som vil läsa vad jag skriver ,nu ska jag sova gott,hoppas ni fär göra det också!


                                                                                                  


Hej å hej!

Tiden bara försvann på jobbet i dag! Hade så där perfekt lagom att göra så man tänker inte på tiden.Inte för lugnt och inte för stressigt,bara det gamla berömda lagom helt enkelt! Nu blir det ett nytt ställe igen en tid framöver så då blir det schema så jag vet mina tider i förväg! Bra på sitt sätt men lite mera styrt! Ja nu vet ni att jag är hemma igen å ska väl ta och packa upp efter kappsäckshelgen!  Om jag orkar...


Puh! Landning!

Hemma här igen för en kort mellanlandning! Har haft en mycket trevlig och givande helg med mycket nya upplevelser och intryck! Gamla och nya bekanta i en härlig blandning. Lördag kvällen upplevdes på ett antal trevliga pubarpå söder bl a. Full fart där med mycket folk, många var där för att spana in midnattsloppet. Skulle ju fixa en kamera så jag kunde visa lite bilder men det,gick inge vidare inte! Den tropiska värmen dallrade i luften så det var jobbigt även för ölhävarna  som tittade på! Måste erkänna att jag lider av en viss sömnbrist men ett arbetspass på detta blir nog uppiggande ! Återkommer senare ikväll,så håll ut alla rara läsare!


Klart för start!

Nu alla söta läsare ska jag på tur! Hoppas jag hinner allt jag tänkt! Hör av mej så snart jag kan!

Home again!

Nu är jobbardagen över! Spm jag sa så gick det lätt sem en massa plättar! Ska nu in i duschen och sen packa väskan! Har bestämt mej för en kamera,som jag skrev i ett tidigare inlägg! Verkar vara fullt drag här på gatan i dag,tror det är kräftskiva på G. Men jag jag dissar det å hittar på annat!


Lost and found

Ingen ide att snåla på bra musik! Så här har ni en till! Gilla Tim "Ripper " Owens!

Gotta a feeling

Tjosan hejsan vilken härlig dag det ser ut att bli ! På flera sätt och vis! Jobbar bara till tre idag,det blir ju ingen match! Sedan är det ledigt till på måndag em,kommer att sakna jobbet men det ska väl gå. Stockholm ligger ju för mina fötter och väntar! Funderar på att belöna mej lite och köpa en mindre digitalkamera som funkar att ha i BH:n när man ska iväg ,så det blir av att ta lite bilder på äventyren också! Mina andra funkar ju inte att ha med på det viset! Stannar nog på Mediamarkt i Barkarby och kollar läget när jag far! Ja så får det bli! ska kika nätet och se om de har nått roligt erbjudande! Så här en låt för att ni alla ska få ta del av mitt känsloläge just nu! Poppelipopp!


Marie varför skulle du på bröllop just nu!

00.00

Exakt 00.00 är klockan nu! Fredagen den trettonde är nu slut så andas ut alla skrockfulla vänner! Själv tänker jag ju inte så, tycker att den här dagen och kvällen var riktigt bra! Vilken härlig värme det är nu på kvällen,det vi brukar kalla tropisk värme fast på våra breddgrader! Har suttit på altan och njutit av känslan! En sväng till Marie för lite fika har också hunnits med! Så kvällen har varit väl nyttjad! I morgon är en ny dag som ska fyllas med spännande innehåll! Vad kan det bli? Vi får väl se,inte säkert jag berättar det ha ha!

Chevalena ! För längesen!


Tröttfot!

Det var varkligen några trötta fötter som klev in här idag efter arbetsdagen! För platta skor tror jag ,imorrn jobbar jag i högklackat så går det nog bättre! Har hunnit mär Chryslerns ljusinsatser i alla fall för nu är det på gång med nya grejer till den! Kalas! Näe nu måste jag lägga mej och pusta en stund med lite kaffe och macka. Det fär bli på studsmattan,det är så rogivande! Hörs sen!


Iväg nu!

Tittar in här en kortis innan jag ger mej av,ska jobba riktigt nära hemma idag så det går snabbt att ta sej till jobbet. Förresten så är det inte långt till någonting här i Enköping men det är det som är så fiffigt! Sitter och funderar på någon skön morgonlåt att dela med mej av men kommer inte riktigt på någon, kanske meningen att det ska vara tyst i huvudet en stund till då! Ja det får bli så! Nu tar jag potatisgratängen som jag ska ha till lunch med mej och går!

 Här sitter jag och funderar!

Hej å hallå

Dags att vakna! Här kommer ännu en dag fylld med massor av spännnande saker att ta del av! Först en till jobbardag så det blir mera klirr i kassan och sen nöje.Håller på och förbereder mej på ännu en helg på annan ort. Men det blir inte av förrän i morgon eftermiddag.Fredagkvällen kommer att användas till att umgås fixa och dona här hemma i Enköping. Jag har blivit så bra på att använda tiden väl nu! Har hittat en sån bra kombination av arbete och nöje. Fritiden räcker till mycket bättre när jag vet att jag arbetar mycket och obekväma tider. Gillar att vara effektiv och ha fart och fläkt runt omkring! Så hoppas ni alla där ute har det riktigt bra och använder tiden väl!


Natt nu igen!

Men vad jag fastnade i annat här på datorn.Skulle ju skrivit till er för längesen. Slutade jobba klockan nio men var så hungrig så jag fick äta uppvärmda pommes frites från igår! Inte så gott! Men var gör man inte när magen skriker! Annars har kvällen varit bra på alla vis! Borde väl lägga mej nu men det är alltid lika segt att komma ifrån datorn! Å folk undrar vad jag gör om kvällarna som inte ser på TV. Undrar snarare hur man kan hinna titta på TV om man är i farten. Jag menar med det att jag på senare tid sett massor med människor som verkligen bara har TV:n som sitt enda sällskap! Så jag dissar den inte på det viset! Men det är inget som roar mej särskilt mycket! Nu är det redan en ny dag så jag får ta alla mina tankar med mej till sängen och fortsätta fundera på livet där! Då somnar jag nog fort! Nu får ni alla en godnattkram så ni klarar er till i morrn! See you!



Attans vad jag är nöjd med denna bild! Gissa var den är tagen? Rätt,Drömparken såklart i Enköping!

Västerås

Varit i Västerås och fixat lite shopping! Vi hittade det som skull köpas direkt.Det är alltid skönt! Fika å mat hos Kalle på spången i solen,jättetrevligt. Vandrade runt och umgicks lite innan jag måste ge mej hem mot en jobbkväll. Ikväll blir det ett kort pass,så jag är strax tillbaka om jag inte trillar på nåt att göra. Annars finns det pyssel så det räcker här hemma eller så skulle det vara skönt med en tidig kväll helt enkelt. Vi får väl se!



This is my message to you!

Så positiva rader i denna låt! Riktigt skön inställning till livet! som vanligt har jag delat den förut, men detta ska genomsyra dagarna tycker jag,så njut av denna enkla men samtidigt så kloka låt!





Morgonstund

Ännu en skön morgon! Vaknade tidigt av ett sms,ville inte kliva upp riktigt men var sugen på dagens första kopp kaffe! Smarta jag gjorde båda delarna,drack morgonkaffet i sängen! Mysigt värre.Har nu fräschat upp mej med en dusch och är på G till Västerås så småningom. Just nu försöker solen titta fram,får väl se hur den klarar det idag,kände att det regnade lite smått när jag tog den vanliga rundan till kylskåpet i garaget! Nu blir det mera kaffe men inte i sängen den här gången! Hörs snart alla söta läsare!


Min blogg!

Idag har det blivit riktigt många inlägg på bloggen! Har ju varit ledig idag och mestadels hållt mej hemma. Då är det skönt att då och då sätta sej ner och dela sina tankar. Det är det bästa med en blogg , det känns så skönt att skriva,använda bokstäver och formuleringar. Har alltid gillat att skriva och berätta,sen kan andra tycka vad de vill om det jag skriver. Men det skulle inte vara lika kul att skriva utan mina bilder! Jag lägger ju sällan ut bilder på människor men på något vis hänger i alla fall ord och bild ihop för mej! Ja jag trivs med min blogg! I morgon blir det säkert inte lika mycket skrivet,ska först ut och snurra och sen jobba lite!

Ha ha undrar om ägaren till denna känner igen den?


Oatly

Oatly Havredryck med Jordgubb och HallonDetta är så häftiga produkter! Köpte en sån här idag! Till det ett paket frysta björnbär.Sedan körde jag allt i min Blender och fick en underbar dryck. Försök hitta nå mer sunt eller nyttigt för kroppen! Man b blir lätt förvirrad av dessa produkter när man bara läder innehållsförteckningen. I alla fall blev jag det. Men de smakar helt normalt, vad nu det är! Youghurten smakar som youghurt,fruktdrycken som fruktdryck!
Här är lite info från Oatlys hemsida om just den här produkten:

En uppfriskande och nyttig havredryck med frukt.

Oatlys nyttiga havredryck med en fräsch och god bärsmak. Denna fylliga, mättande havredryck passar bra till frukost, som mellanmål eller när du bara känner för något uppfriskande.
Havredryck med Jordgubb och Hallon ger dig alla havrens nyttiga fördelar: protein, kolhydrater, fibrer och nyttiga fettsorter. Den är också helt vegetabilisk och innehåller varken mjölk eller soja.
1 liters förpackning.
http://www.oatly.se/ Läs här om du blir sugen!


Om jag måste välja!

Om jag måste välja sommarens skönaste party låt så blir det den här!

Har väl delat den tidigare på bloggen men vad gör det! Det man gillar upprepar man,helt logiskt!

Ren tvätt?

Tänkte passa på att tvätta lite när man ändå höll på och fixade härhemma. När jag skulle plocka ur den första omgången ur maskinen började jag leta efter den där plastbubblan man häller flytande tvättmedel i bland den rena tvätten för att fylla på till nästa maskin. Den fanns inte däribland. Då lyfte jag blicken och tittade ovanpå maskinen ,där stod den ,tankad och klar . Alltså hade jag inte lagt i den utan tvättat utan tvättmedel. Sköljmedel hade jag fyllt på så det luktade så rent och fint så man kunde ju tro att det var rent! Äh hängde i alla fall upp tvätten på linan på tork. Så nu får jag gå med oboy fläckar på kläderna ett tag till ! Gör väl inget va?
Alla ni som har eget avlopp kom ihåg att använda flytande tvättmedel så det inte blir stopp i era avloppsystem. Har lärt mej den hårda vägen att billigt pulvertvättmedel och även billigt toapapper klumpar ihop sej och orsakar proppstopp i avloppen. Förresten hur kan avloppet veta hur mycket jag betalt för grejerna??? Ha skoja ba!

Polis, polis

Om man någonsin har varit i närheten av huset här på Furugatan och vet hur det ser ut,så förstår ni att jag blev förvirrad när jag hörde ljudet av motorcyklar från skogsdungen! Gick närmare och tittade och fattade ingenting! Man ska veta att detta är mitt i Enköping och granne till en fridfull kyrkogård! Så märkligt var det, ljudet närmade sej och plötsligt uppenbarade de sej, två förvirrade MC poliser som diskuterade vilket håll de skulle ta! De använder ju inte precis endurohojar så de hade ett verkligt sjå att ta sej fram bland bergsknallarna! Ni vet ni som varit med och promenerat där hur svårt det kan vara att inte trilla bland stock och sten därinne! Undrar vad farbror polisen hade att göra där? Letade väl efter något eller någon. Kanske får svaret om jag läser den lokala blaskan!

Något helt annat nu. Detta är varianten av Ringblomma som jag valde att så i trädgården i år. Sprödare och blekare än den vanliga varianten ,men jag gillar den!


Mat!!!!

Oj oj nu ringer matklockan! Blev plötsligt jätte akut hungrig.Måste koka potatis fort fort! Till det någon slags vinegrette,har slut på pesto,måste handla,hjälp blodsockerfall mat fort nu! Tur man inte tappar humöret och blir arg när jag försätter mej i den här situationen för då hade det varit farligt! Närå snäll är jag i alla fall fast magen skriker!

 Vinegrette!


Förmiddan

Oj vad klockan är mycket! Började dagen med en solig frukost ute i trädgården! I bikini! Så varmt och skönt var det! Sedan har bara dagen runnit på i en skön takt,gjort lite som Bob Dylan sa,alltså det jag vill! Har fotat lite som jag kan visa senare,planterat lite gräs och tjattrat med folk i telefon.Nu ska det snart vara ordnat med en bättre gräsklippare också! Ett steg i taget ,det viktigaste först! Jäklar vad jag bävar för vintern,jag trivs ju så bra den här årstiden!


Sen kväll

Nu går snart den här dagen över i en ny! Klockan börjar närma sej midnatt och det är riktigt mörkt ute! Usch jag vill inte tänka på det men det märks att det blir mörkt tidigare nu! Å jag som vill göra så mycket mer sommargrejer! Hann ju ingenting den här sommaren känns det som,fast det inte är sant! Det här var andra sommaren på rad som jag inte hade nån semester, men det var ju av eget val båda gångerna! Det är alltid lättare att jobba på sommaren tycker jag,man har ju så mycket fritid ändå! Särskilt när man jobbar kvällar och helger och blir ledig dagtid emellanåt! Varför måste man sova? Förstår det inte ännu fast jag är riktigt vuxen,men det konstiga är att jag tycker det är jätteskönt att gå och lägga sej,så där är jag lite dubbel! Ja,godnatt nu alla rara vänner som följer min blogg,hoppas ni haft en bra dag,hörs i morrn!

Sommarkväll 2008 strax utanför Enköping!


Latdag

Hittils verkar det som det blir en ledig dag idag! Blev visserligen väckt av ett jobberbjudande men att vara på ytterligare ett nytt ställe på så kort tid kändes för tufft! Behövde också vila ut lite så nu softar jag runt i huset och njuter! Ska väl styra upp saker och ting lite framåt dan men ett tag till får sköna morgonrocken sitta på! Var runt lite i trädgården och kollade in mina skatter, vissa har sett sin bästa tid och andra mår som bäst nu!

 

Ser ut som ett öra på skaft! Oj,medan jag skrev så plingade det in ett trevligt jobb till ikväll,det tar jag!


Success!

 

A man is a success if he gets up in the morning and gets to bed at night, and in between he does what he wants to do

Dessa ord kommer från den speciella mannen Bob Dylan. Den första tanken jag fick när jag läste detta för länge sen var: nu kommer folk att tolka det som att man inte ska göra något i livet, bara softa runt som en annan lodis och va cool! Ja så kan det ju vara om det verkligen är vad man vill göra av sitt liv! Jag ser på det som att man själv ska vara nöjd med sina val om hur man använder sin vakna tid! Låter ju inte så märkvärdigt kanske men hur många är verkligen nöjda med det de gör från det man vaknar tills man lägger sej? På riktigt alltså! Vad har du gjort idag som får dej till en success,  självklart gäller detta även mej själv i allra högsta grad! Tål att tänkas på det här! Eller så kan man tänka att det är aldrig för sent att ändra sej, så jag väntar ett tag till!

 Himself today!

Hoppas i morgon!

Vad skönt det skulle vara att få lite tid över i morgon! Då skulle jag göra massor av saker! T ex lata mej i drömparken med kameran! Kanske sitta där och ha en picknick, i solen ,bara slöa och koppla av! Sen skulle jag dricka en god latte på Kalle på spången i Västerås. Eller kajens fik! Det kan ju bli så, eller så ringer telefonen och det blir jobb! Kul överraskning,hade visst betalt in två tusen för mycket på en räkning den här månaden som jag skulle få tillbaka det gör ju inte ont! Förra månaden var det ju två kronor för lite! Siffror är visst inte min grej! Nu blir det snart nattis för mej! Hörs när jag sovit lite!



 

Åh vad jag är glad åt alla mina blommor!


Undran

Saker och ting händer i en rasande fart just nu! Människor utifrån,okända för mej verkar tycka det är kul att upplysa mej om saker som sker runt personer som står mej nära! Säkerligen är motivet något jag inte känner till men, det är ju gott med människor som vågar säga sanningen men i det här fallet finns ju inga/ingen som kan stå för det som sägs! Då blir det svårt att veta om informationen är sann och det är lätt att saker blir förstörda som redan finns eller är under återuppbyggnad! Kanske det är det som är menigen,någon vill förstöra för mej/oss eller vill någon hjälpa? Eller är det någon/några som helt enkelt njuter av sånt här! Önskar att de eller den som under en längre tid nu sysslat med detta kan höra av sej öppet och ärligt till mej istället om något behöver sägas. Kanske bär du på en egen sorg och problem men snälla det här blir inte bättre för någon! Väljer att skriva detta här eftersom jag förstår att min blogg är av intresse för berörd!


Rapport från köket!

Spisen funkar faktiskt! Det var så längesen jag använde den så jag trodde nästan den tröttnat! När jag jobbar blir det ingen mat hemma och när det är sommar så behövs det inte så mycket! Då kan man passa på att äta eller fika ute istället! Men idag har jag kokat pasta faktiskt! Inte så gott egentligen ,men bra för ekonomin! Ska fundera lite nu på vad jag ska fylla kvällen med ! Lugnt och skönt ska det bli i alla fall!


Söndagsmorgon vilodag?

Ska passa på att åka och jobba några timmar nu. Bättre det än att sova bort dagen i alla fall! När det är färdigjobbat finns ju ändå tid för en massa fritid. Får väl se vad den ska användas till idag, som alltid finns det att göra om man vill. Annars hittar man väl på nåt såklart! Vädret är väl inget att skryta om just nu bara grått och disigt,det kom nog en hel del regn i natt lät det som. Ja ja detta var bara lite morgonsvammel,får komma med något vettigare sen! Var nu rädda om er alla nära och kära var ni än är!


Blixtar och dunder!

Hej alla åskrädda kom inte hit för det blixtrar och dundrar i ett här! Regnar lite gör det också! Tur att jag ställde in påsen med gräsfrö tidigare idag! Förra året glömde jag den ute i regnet, och efter ett par dar fanns en grönhårig peruk i påsen istället! Nu är det i alla fall bra grogrund för de frön jag lyckats slänga ut för att fortsätta med att gräsbeklä tomten! Å så finns här två gräsklippare på gården som bägge låter som de snart skall skära ihop! Jag menar inte att gnälla,det bara är så!



En lite vemodig bild som passar bra just nu!

Nu har det hänt!

Det är inte ofta som jag gör det, men idag har jag gjort det och genast så ångrar jag mej! Fast egentligen är det kanske bra att göra det för om det inte behövdes så skulle det ju inte ske! Så är det ju med oss människor,man ska lita på sin känsla och sträva efter det som känns rätt för en själv. Jag tycker det är superviktigt att kämpa för det man tror på och inte ge upp. Fast det kan kännas motigt ibland så är det bara att gasa! Ofta är det två steg fram och ett tillbaka. Det är nog för att man ska hinna med så det inte rusar på allt för fort så man inte hinner tänka igenom sina val! Äh vad blev detta för resonemang,tänkte ju bara berätta att jag tagit en liten eftermiddagslur i soffan och just nu känner mej lite seg och behöver kaffe för att vakna till! Snart ska jag fortsätta kliva vidare på livets stig! Så hej å hå bara att resa på rövva!


En liten krusidull kanske!


       Kommit igång lite med photoshop igen! Känns verkligen som jag lagt av mej under sommaren. Men när man väl börjar så är det snart där igen! Bara för att vila ifrån det jag egentligen pysslade med så gjorde jag en liten dekoration till bloggen! Såklart är det den in ser här!



Lördag idag!

Jamen hejsan! Ville bara meddela att jag är i farten!Har just ätit lite coleslaw,kanske inte så gott bara sådär! Ska vidare ut i city nu och rumla om en stund!


Avkoppling och påkoppling!

Nu har jag kopplat av en lång stund med att fixa och dona i trädgården,mycket avkopplande! Sen blir det ju bara snyggare därute också! Ska nog kamma till mej nu och försöka göra något.Börjar med att ta mej till butiken och handla lite så får vi höras vidare om vad som skall ske ikväll!


Bågfil

För ett tag sedan råkade jag låsa min cykel med ett sk slanglås. Det är ju inte så konstigt i sej, men till saken hör att jag inte på länge haft någon nyckel till låset utan bara liksom lindat runt det runt hjulet för att det skulle se låst ut. Bara för jag inte orkade köpa nytt lås! Så vid ett sressigt tillfälle råkade jag låsa det på riktigt utanför jobbet. Ställde in cykeln i jobbets cykelkällare och använde jobbcykel när jag behövde. I morse tog jag med mej en liten och en stor bågfil. Smög in i källaren och började fila. Skulle ju bli lite jobbigt om någon utomstående eller någon av de boende kom in. Jobbade på som bästa cykeltjuven och plopp så var låset av och min cykel var fri igen! Nu kanske det är dags att köpa nytt lås i alla fall,borde ha ett sånt med sifferkombination,en sifferkod kan man väl ändå inte tappa bort!

Öppna bilden

Sen lunch!

Ska ta och äta lite potatisgratäng nu! Det blev en sen lunch idag men det gör inget! Det är så härligt väder idag tycker jag,ska nog passa på att utnyttja det och dra ut en sväng senare!

En blomma till



Kolla in den här då!! Hittade denna bild på min dator,det är jag som tagit den för att antal år sen. Tänk va! Vissa säger att man ska vara vaksam på tecken,vad skulle då detta betyda?

Projektfunderingar!

Åh vad det är jobbigt att leta bilder till min bildidè som jag berättade om igår! Jag vet ju exakt hur den ska se ut när den är klar, men hur i hela friden ska jag kunna genomföra det hela? Först behöver jag en bakgrund, det ska vara en öppen plats framtill och sen lite skog buskar och snår runt omkring,den bästa jag hittat har jag faktiskt i min egen samling,kanske jag kan använda den!

Detta är hemlighuset på ett särskilt ställe men om jag använder den bilden mitt arbete så kommer inget att vara sej likt från originalet, vi får se,fortsättning följer.

Om jag måste välja

Om jag måste välja en låt jag aldrig tröttnar på så tar jag den här!  Denna kvinnas känsla när hon sjunger är ju fantastisk! Får rysningar varje gång!

Vissa tycker denna versionen är bättre men inte jag! Varsågod och avgör själv!

 


Ibland vill de inte funka!

Först ville inte gräsklipparen starta och sen fick jag en sticka i fingret.Sen fick jag igång klipparen men den drack bensin i en härlig takt så nu är 1/3 av gräsmattan klippt,det räckte inte till mer! Stickan trivs så bra i fingret, så den stannar nog där ett tag till! Ja ja sånt är livet! Får väl gå in och hitt6a på nåt annat skoj istället!


Tröttfötter!

Hej å hallå, hoppas ni alla använt dagen till något värdefullt! Det har jag! Nyss avslutat en glassfika i trädgården med Jenny! Före det en härlig shoppingtur i Kista med god indisk mat! Ska softa en stund innan nästa gäng dyker upp så hör av mej senare go vänner!
Här är några bilder från trädgården som jag tog i morse!

 

 


Hallå alla!

Har börjat få nån vana att vara trött när klockan ringer på morgonen! Förresten är det inte klockan som ringer ,det har den inte gjort på länge. Måste gå trögt för väckarkloksförsäljarna nu när alla använder mobilen i stället! Nu är jag i alla fall uppe och färdig! Idag bär det av till Kistagallerian för lite eller mycket shoppping! Vi ses där om ni vill mej något!


Stillness of heart



Denna partylada finns på ett ställe dit bara jag tagit de allra närmaste, ett riktigt Stillness of heart ställe! Aja Lenny Kravitz har inte fått komma med ännu!


Biltrubbel

Misstänkte starkt att jag skulle tappa nån del på bilens avgasystem idag när jag var ute och for! Den stackars Skodan låter som en supertrimmad Amazon från sjuttiotalet! Tänk om nån del släpper och studsar iväg och landar på nån annan bil! Smock ba! För något år sedan hände det på E18 att bakre ljudämparen släppte och flög iväg i en dans över vägen,som tur var träffade den ingen annan bil! Men sedan låg den där på vägen och glodde på mej varje gång jag åkte förbi,en dag var den i alla fall borta, vet int hur det gick till men jag slapp i alla fall se den och en ny skinande ljudämpare kom på bilen!


Solen har dykt upp!

Hej! Visst är det skönt att solen kommit tillbaka! Tycker i alla fall jag! Håller på att koka lite pasta som jag tänker toppa med pesto,det ska bli gott! Sedan ska jag jobba i Photoshop ett tag.Har en idè om en bild som jag haft på näthinnan sedan jag var liten,den handlar om mej, men nu har jag fått klarhet i resten också! Hoppas jag kan göra den,det kommer att ta lång tid men om den lyckas så ska den få hänga till allmän beskådan jag lovar! Måste ju plocka ihop stockfoton,helst gratis som jag kan använda,spännande va!


Nu kan jag välja

Ha ha ha ha hå hå hå snyft snyft snyft........




Om jag måste välja

Om jag måste välja en låt just nu så kan jag inte det! Så då får det vara,kanske kan välja nåt annat då,kanske något bra från den här dagen,hmm....När jag tänker efter så har det ju hänt massor idag! Träffade bl a en sedan länge f d arbetskompis, på ett ställe där jag aldrig kunnat ana att vi skulle ses! Fick en trevlig och som sagt oväntad pratstund! En sak som inte var kul var att Philadelfia osten med smak av grillad paprika var möglig när jag ville ta en macka! Blev att äta mackan alldeles naken! Äsch det gör inge! Måste lägga till en sak förresten! Hade en trevlig sms:konversation på sen eftermiddagen,den var uppiggande !



Trappa upp!

Fådda blommor och sådda blommor!

Fådda blommor är alltså ett uttryck som Kurt Ohlsson använde i sin show på tv för länge sen . Vad det betyder förstås väl! Först två bilder på fådda blommor!



Tack allra bästaste ni som gav mej denna!


Den här är fådd på ett annat vis, ägaren ville inte längre ha den,så jag tog emot och tuktade den lite och så fick den plats på altan,där trivs den superbra!



Dessa solstrålar är sådda av mej personligen i våras, det bästa med dom är storleken! Inte så höga men rejält kraftiga och riktigt tacksamma! Ett hett tips!

Här kommer en till hemsådd kompis som snart skall brista ut i blom! Håll ut så får ni snart se dem i hela sin prakt!


Tack snälla!

Tack alla kära läsare för att ni stannar fast jag är inne i  en icke skrivande period just nu! Har så mycket runt mej nu på så många plan, alldeles för rörigt för att kunna sortera! Kanske skulle prova att njuta av nån gammal bild man tagit och glömt bort,ska kolla! ..... fann den här,på denna bild gör jag något som jag tycker mycket om på ett alldeles speciellt ställe och som jag längtart efter just nu!






Här är jag i full fart igen på samma ställe,undrar vad jag siktar på? Typisk kamera min i alla fall!

Söta vänner

Oj då,varit dålig på att skriva igen,ni undrar väl alla vad jag gjort i helgen förstår jag! Hm.. håller er på sträckbänken en stund till medan jag jobbar klart! Hemma igen om en stund,till dess Puss å kram 

RSS 2.0