Tack 2011

Nu har jag gjort mitt på min arbetsplats för ikväll! Tänte mej att vila några timmar nu och äta lite räkor och annat gott. Så jag avslåtar årets sista blogg inlägg och återkommer nästa år! Gott nytt år på er!

Vi ses 2012!





Snart dags!

Nästan hela arbetskvällen har gått. Nu tar jag en liten paus med en morot och något att dricka. Kör sen slutspurten och sen raka spåret hem till räkorna och tolvslaget.

Dressed for success!

Åh vad det var skönt för kroppen att sträcka ut sig i gymmet! Härligt! Har bokat en tid i morgon också efter jobbet. Sen jag kom hem har jag vilat en kort stund sen tagit en skön dusch och klätt mej för att jobba ett pass mellan 14 och 22 denna nyårsafton. Jobbade ju julaftonskväll också i år,tänk vilken succe man gör när man kommer hem till de behövande såna här helger. Jag hinner ju med mitt eget firande i alla fall och det ger såå stor tillfredsställelse att jobba såna här dagar. Nu lite proteinintag för jag börjar bli hungrig!


Ett stilla uppvaknande

Tänkte avsluta den här morgonen på den sista dagen på 2011 genom att ta en sväng till lillgymmet. Har druckit kaffe och ätit macka i sängen och tittat på soluppgången därifrån. Det var så vackert ute som det bara kan vara en vinterdag utan snö. Lite kallare ute sägs det på facebook,jag har inte kollat termometern men det kan nog stämma. Nå då ilar jag iväg en sväng och pumpar lite!


Vad jag pysslar med!

Men så lugnt och stillsamt det var när man till sist klev in på butiken och fick handlat. Härligt att det nu finns vad man behöver i skåpen och att man inte behövde stressa för att få dit det. Tog tom en extra sväng på byn för att Lillskodan skulle få rulla lite. Det blir ju bara fram och tillbaka till jobbet annars å det brukar inte batteriet palla den här årstiden. Nu tänkte jag bara putsa på det sista om spjälkningen av proteiner och fetter och sen lämnar jag nog in te arbetet ikväll om det rullar på som hittils.



Nya året rullar in!



Det nya året rullar in strax,tänkte mej denna skapelse som en kristallkula,men eftersom jag inte tror att man kan sia så mycket om framtiden så kan man inte se vad som döljer sig därinne, men nytt år stundar dock!



Här är originalbilden till nyårskulan. Funderade länge vad det var jag hade fotat, bilden är ca ett år gammal. Kom på till sist att det är ett kraftigt mönstrat glas med godiskulor i som jag sen belyst. Rätt snitsigt!

Lillgymmet

Tog en prommenix nyss till det lilla gymmet som jag fått tillgång till och kollade in vad det fanns för grejer där.



En dålig mobilkamera bild,men dock ett bevis. Här kommer jag och trivas och få vara ifred. Nu har jag bokat en tid för lite mer serious träning,idag blev det bara lek och skoj ! Hursomhelst kommer jag intte att få något problem men tider för jag kan lova att det i stort aldrig är någon här och tränar. Å grejer så det räcker finns det också!Tänk att grejer kan få stå så orörda. Men nu är det slut med det!

Slapphög!

Ytterligare ett sånt där 7-14 pass avklarat på jobbet och inte mycket annat på G idag. Tänkte mej att handla lite till den stora festligheten i morgon men det väntar jag med till klockan är ordentligt mycket mer för att slippa allt kaos som nu råder på Enköpings större butiker. Nä jag lutar mig tillbaka framför datorn med en kopp kaffer och kopplar bort stressen utanför. Ska fixa nån snygg nyårsbild kanske i photoshop !


Var är vargen!

Behöver nog plocka in lite antioxidanter i huvudet efter denna eftermiddag. Här är en bra sån!



Lagom stökig låt,och riktigt bra med för den delen!

Må gott

Skrivit och skrivit nu igen så tangentbordet kokar. Detta ämne är så intressant så jag vet inte hur jag ska stoppa mej! Just för tillfället är jag inne på överkurs,enligt kursen men inte för mej själv. Fria radikaler och antioxidanter gott folk,håll för sjutton reda på det! Ännu är inte forskningen framme helt men det finns massor av intressant läsning på nätet,jag tar med en sväng om det också i arbetet. Nyss tog jag i alla fall en vända till ÖB för att få sträcka på benen,men nu fortsätter jag att roa mej i hälsans och kostens underbara värld!

http://goji.nu/?cat=7




Återvänt hem!

Mitt arbetspass idag skulle vara mellan 7 och 14 men kom inte ifrån jobbet förrän halv tre,så jag har nyss landat hemma. Ingen fara med tiden,det ordnar sej alltid. Annars reagerade jag på att det blev mörkt här extra fort idag för att det är så mulet och regningt. Men egentligen gör det inget så länge snön håller sig borta. Tänkte nu greppa tag i näringsläran igen och gå in på de roliga proteinerna!

Kvällsgott!

En sillidill macka var inte fel efter ett arbetspass. Jobbat idag mellan 14 och 21.30 och befinner mej just nu hemma på kammaren. Kvällen har verkligen bara rusat iväg och sånt är trevligt. Nu dara jag mej mot köket och en macka till. En sån där hård tunnbrödsmacka! Gott!



Kul effekt!



En vacker blomma från Drömparken 2008.



Samma blomma i ny tappning 2011. En fischeye effekt med ny bakgrund och lite andra småtricks gjorde blomman till en vacker glaskula.

Skomakarfix

Nu har jag äntligen tagit tag i stövelhögen på köksgolvet och fått på nya gummiklackar på ett par stövlari alla fall. Nyborstade och fina står nu det paret i garderoben igen. Och som vanligt slutar det hela med att jag har massa superlim på fingrarna som måste pillas bort. Alltid ska någon färdiglimmad gummibit åka på sniskan så jag kladdar till det. Klassiskt,inte första gången. Men det är bara för dyrt att lämna in dem alla till en skomakare så jag får stå ut


Mors!

Sovit klart för den här morgonen! Det har blivit en hel del sömn de här senaste dagarna och det känns gott. Jag började faktiskt känna att det rådde lite brist på den varan men nu är jag ikapp! Kaffe och macka är klart så nu är det bara att kasta sig över den här dagen och se vad den ger!


Färdig!



Så här fick det bli och jag är mycket nöjd. Textraden kommer från plattan I've Got My Own Album to Do. Den är från 1974. Jag har länkat till just den låten tidigare här på bloggen så jag gör det inte igen. Men låten heter alltså Mystifies me. Så nu är jag nöjd! Obs igen den svarta ramen finns inte på min originalbild!

Workflow



Den här bilden tog jag i drömparken här i Enköping 20010-05. Den fick bli utgångsläge för mitt skapande idag. Jag tycker mycket om den som den är men den är ett bra utgångsmaterial att arbeta med just därför.



här har jag gjort en svart markering runt hela bilden för att visa att jag har utökat ytan med vitt runt bilden för att få en yta att lägga till text på under. Eftersom bakgrunden här är vit så hade den ju inte synts annars,men den färdiga bilden kommer inte att ha en sån svart kant såklart. Jag har också lagt en vit vinjett runt bilden så den ser lite mer romantisk uteftersom det var dit jag ville. Nu klurar jag på vilka ord som ska få vara med och i vilken font. Nu tillbaka till shopen!


Wake up!

Vet nån vad,jag blev så trött av allt pluggande så jag tog mig en lur på en timme eller två och vaknade nyss. Fick ta hjälp av lite kaffe för att komma iform igen. nu bär det av till den stora ICA Maxi butiken för att handla nåt utan transfetter och med rätt kolhydrater. Eller så,nåt att äta i alla fall. Tror det blir en kväll isällskap med photoshop,fick sån lust att skapa något av en känsla jag går och bär på just nu, kanhända kanhända!



En vacker blomma,lik de som finns på planeten Pandora! Ni kommer väl ihåg filmen Avatar och den vackra scenen där de blommorna finns!

Hopp om vår

Härmed anser jag avdelningen för näringsämnet fett vara avklarat. Strax ger jag mej på kolhydraterna och spar det mest intressanta,proteinet till sist.  Men innan dess är det läge för ett bryt,jag ska ta det onyttiga acetonet och ta bort det röda nagellecket, för nu känns det som julen gjort sitt härhemma. Jag har faktiskt plockat ner mina få julsaker i källaren redan och börjar så smått snegla på trädgården med vår i blicken! Åhh vad det ska bli skönt när våren kommer ocj blåser nytt liv i saker och ting!



Kanske såna här solrosor kommer att odlas in The Garden Of Delight igen,vem vet!

Näringslära yes!

Riktigt glad blev jag nyss när jag såg arr min lärare öppnat kursen näringslära åt mej. Den har jag längtat efter såå länge. Ärntligen får jag skriva vilt om allt detta som intresserar mej så väldigt mycket! I den första delen skall jag beskriva de viktigaste näringsämnena och hur de fungerar och varför osv.... Kalaskul,försvinner nu in i en dimma av kolhydrater fetter och proteiner bla. Slutar nog inte förrän min lyhörda kropp säger till mej att jag är hungrig!


http://www.slv.se/sv/

Här kommer jag att hämta en del information och en hel del från mitt eget huvud!

Pluggar för fullt!

Trött i ryggen av att ha suttit och skrivit klart arbetet i ledarskap. Sex sidor blev det innan jag kände mej nöjd.. Nu är det inskickat för bedömning och så hoppas jag få kursen i näringslära öppnad som är den sista kursen i hela utbildningen. Sen har jag bara arbete att göra som är frivilligt om jag vill ha ett högre betyg, vi får väl se om jag nöjer mej eller kör några arbeten till. Man vill ju att det hela ska sluta bra när man ändå är igång. Nu tänker jag sträcka på benen en stund innan jag hittar på nåt nytt att göra! See you!

Goodmorning

Blåsigt värre har det varit utanför mitt hus inatt. Det finns ju mycket skog runt huset så det har susat ordentligt i trädknopparna. Jag kom ju i säng riktigt tidigt igårkväll och somnade dessutom genast. Därför är jag riktigt pigg och på G nu idag.Kaffet och mackan är klara så nu startar jag igång den här dagen med stor energi.



En som jag tycker vacker blomma som kanske gjort sitt, men fortfarande berör när man ser på den!

Tips!


Celebrity Quotes

Juldagsfirandet!

Tillbaka i Lily Town som vissa delar av bilfolket ibland kallae Enköping! En hädelserik och mycket trevlig juldags kväll och natt har förflutit sen sist. Började kvällen hemma hos min vän Marie och slutade den tillsammans med Robban och en god räkbaguette som han bjöd på! Däremellan har massor med goda vänner passerat både via mobil och ute på Harrys i Västerås. Återigen får jag tacka Jenny för att jag får låna hennes lägenhet att bo i. Nu väntar god wokad mat på mej,är faktiskt hur hungrig som helst!

Fixar och trixar!

Hemma och nyduschad och fräsch! nu ska jag bara plocka och fixa lite till å sen tar ett trevligt luldagsnöje vid! alltså,vissa dagar bara rusar iväg,och den här har varit en sådan vill jag lova,men nu får det gärna lugna sig lite,för det är mycket jag vill hinna!


Hallo!

Lunchpaus på jobbet! Halva dagen redan färdig ovh nu sätter jag fart på nästa del! Ska bara svepa i mig lite kaffe så kör jag sen!


Vilka fina grejer!

Julpasset färdigjobbat! Nu blir det en stunds effektiv vila för i morgon kör jag igen mellan 7.00 och 16.00. I alla fall var dagen kalastrevlig och nu sitter jag och sniffar på denna!

 En fantastiskt fin julklapp från mina barn! Och kolla här,ca 60 st flaskor med nagellack med de mest fantastiska färger man kan vilja ha till sina outfits!







Tack snälla ni för detta och allt det andra jag fick.

Almond Nourishing Hand and Nail Butter
Denna var kalasbra för mina händer


Helcool,den är likson tvådelad inuti,med en del för torrare hud och en del för normal hud så man kan variera sig på kroppen. Luktar underbart!

Ja förlåt om jag skryter över mina fina grejer,men jag är jätteglad för dom.


Hej alla jultomtar!

Hej,en liten julhälsning till alla så här på julaftonskvällen! Jag har haft en toppenbra julafton tillsammans med min familj. vi firade hos min far i Surahammar och jag var på plats på jobbet som jag skulle kl 16.00. Här har jag nu hunnit med några stillsamma timmar och passar nu på att ta en liten rast. Hela lilla Enköping ligger inbäddad i en mysfaktor av hög klass trots bristen på snö. Det liksom känns att det är julafton på nåt vis! nu ska jag strax fara vidare och berättar mer om min jul senare!


Julafton

Hej alla vänner och god jul önskar jag er. Min dag är fylld av umgänge med familj och vänner och sedan jobb ikväll! Önskar alla kunde få ha en så innehållsrik och härlig jul som jag har lyckan att kunna ha!


Bjuder härmed på den vackraste låt jag vet just nu!

The Grinch

Har just tittat på julfilm! Den bästa familjejulfilm jag vet! Nämligen Grinchen. Den som missat den får skämmas hela julen om den vill!


Nyvaken

Uj,nu har jag sovit min lur,det var ju såklart riktigt skönt att somna in men inget vidare att vakna när klockan ringde 17.00. Det blir att sträcka på sig ordentligt så man kommer igång igen. Nu ska jag greppa luren och ringa runt till nära och kära och höra hur långt de kommit med morgondagens förberedelser var och en!



Tjena då!

Dan före julafton och jag har jobbat färdigt för idag, i alla fall på jobbet! Ska väl ut en sväng senare ikväll och handla det jag kommer på att jag glömt! Nu ska jag faktiskt ta en välförtjänt lur i min sköna säng ett par timmar,det känns som jag kommer att somna direkt! Hörs sen när jag vaknat!

Armhävningar

För nåt år sen eller mer så brukade jag följa ett träningsprogram vad det gäller armhävningar,det var riktigt pedagogiskt och bra upplagt. Nuss när jag pratade med en vän på fejjan så kom jag på det igen. Nu har jag bara gjort armhävningar lite sporadiskt så jag orkar inte alls så många som då jag jobbade efter detta.

http://www.muskelmassa.se/100-armhavningar-programmet/

Nu blev jag så inspirerad så jag börjar imorgon och följa det igen! Inte ikväll för jag har redan kört ett pass med blandade grejer i vardagsrummet så armarna är redan trötta!


Sun jar!



En sån burk tänker jag skaffa mej! Solceller såklart så det är väl lika bra att vänta tills solen kommer fram i vår så det blir nåt! Man låter den stå i solen med locket öppet under dagen å så när det blir mörkt så stänger man locket och solen lyser därinne! Vad fint!

http://www.coolstuff.se/Sun_Jar

Vågar man?

Undrar när det är okej att ta sej ut till matbutiken för att handla lite? Förmodligen är det väl bäst att vänta några timmar till för att slippa julkaoset därute!


Tvätthögen

Tänkte på det där med ren tvätt. Passade på att tvätta både igårkväll och idag. Som tur är så är jag ju chef över min egen tvättstuga och kan tvätta när jag vill och behöver aldrig få underliga lappar om att tvättstugan inte är urstädad ordentligt eller liknande. Å så den där märkliga högen på golvet med "Äh,det där får jag köra sen tvätt". Sånt som liksom inte passar att tvätta med det vanliga. En ullig söt kofta,nån märklig broderad duk eller,sånt som ser ut som det skulle kunna färga. Jag har en ständig hög av sånt liggande för man vill ju inte köra en maskin med enbart en eller två grejer i. Alltså så kommer jag aldrig att komma till stadiet att tvättkorgen för en enda sekund är helt tom. Men det gör ju inget,jag bara kom att tänka på det!



En stilla torsdag i juletid!

Godförmiddag! Sovit tills jag vaknade vilket är underbart skönt. Drack en kopp kaffe i sängen och därtill en macka med gravad lax. Inte fel alls,skuttade ut en sväng och pluggade in motorvärmaren på Skodan så jag kan ta mej ut en sväng om en stund. Lediga dagar mitt i veckan känns alltid mer lediga än en helg så här skall bli full njutning!

Återkomsten



Kolla vilken snygging jag har på min fönsterbräda. Det är ju en vit orkidee,inget särskilt märkvärdigt kanske. Men för mej är det första gången som jag lyckats få en sån att blomma om. Jag köpte den i våras tror jag och sen dess har jag haft den ute i somras och sen har den fått stå bakom en gardin i lite skugga och fått snålt med vatten. Å nu  visar den upp sig så här snyggt. Av någon vän,jag jkan inte minnas vem just nu,fick jag överta en annan sliten planta som också stått på tillväxt sen dess och har flera knoppar på gång. Det här är verkligen något jag är glad över att se,livskraft och vilja!

Där fick jag!

Hade någon frågat mej hade jag sagt att jag nog var säker på att det var Warren Haynes som skrivit låten Sad and deep as you! Den har jag ju på min egen hårddisk å jag brukar lyssna på den därifrån. Men av en händelse så sökte jag den på tuben nyss och upptäckte att Traffic hade en låt med samma tiltel. Nämen vad nu, kan det vara deras låt,då var de ju i så fall först,då är det originalet?






Googlade lite snabbt och upptäckte att man på olika sidor påstår olika saker,Steve Winwood har skrivit den sägs det på ett ställe Dave Mason på ett annat. Ska kolla det närmare sen. Båda grabbarna var ju medlemmar i Traffic i vilket fall.


 


Här är min favvo version med Gov't mule och Warren Haynes! Låten tillägnar jag alla starka människor jag mött som inte förstått att använda sin underbara styrka på annat sätt än att sänka sig själv!

Välj rätt väg

Nu ska jag avhandla ämnet Konflikter och Släppa fram andra i mitt arbete om ledarskap. Jag får fundera och tycka alldeles fritt och det roliga,mest givande är att motivera det jag anser. Det kräver nice hjärngympa för att hitta bra formuleringar,för det är ingen tvekan om min syn eller vad jag ska ta upp i just de frågorna.



Nå vilken väg väljer du när det krisar?


Massa bra grejer!

Återkommen till hemmet alldeles nyss. Idag har jag först jobbat och sen varit och handlat diverse småprylar. Postat ett brev till Svensk kompetensutveckling med några rader från min arbetsledare som jag är mycket stolt över. Det handlar om omvårdnadspraktiken som jag gjort parallellt med mitt ordinarie jobb. Ytterligare ett steg klart på utbildningen. Ja ha mer då, jo nyss fick vi som det var tänkt varma och tjocka jackor på jobbet som skulle skydda oss i snö och regn ,men de var alldeles odugliga och höll inte måttet alls. Vår chef testade dem i duschen och ansåg också att de inte funkade. en ny beställning gjordes och nu har delar av den kommit. Jag hade tur och fick tag på en XS den här gången och den känns jättebra. Nu ska jag bara märka den för alla har ju lika jackor och det är ofta man blandar ihop dom. Jag ska hänga lite bling bling på min så den syns! Visst ja,en bra grej till,jag har fått tillgång till ett gym som oftast står tomt,och ligger alldeles nära mej. Dit ska jag styra kosan en stund i morgon för att testa.



Det värsta är att det sälj sån här god solskenskaka mycket billigt i samma lokaler som gymmet finns. Hur ska det gå då?


Before the dawn

Avslutar nu denna dag vad det gäller datoranvändande i alla fall! Lyssnade lite på Judas Priest och kom på att denna får symbolisera en hel del just nu!  Lyssna och njut!


Skrivit och funderat

Har nu filat en hel del på sista arbetet i ledarskap. Här handlar det ju mycket om egna tankar och värderingar men här är en sida som jag kikat lite på när det gäller den saken.

http://www.spinell.se/ledarskapets-ingredienser/




En taktik som kan funka kanske?




Men nu slår jag igen word för hjärnan vill också vila lite. Ska nog ta och göra det till lite god musik!

Persedelvård

Persedelvård kallas det ju när man sköter om och fixar till sina saker så det ska hålla sig i bra skick. Det är vad jag ägnar mej åt för tillfället. Eller med andra ord så stryker jag kläder och borstar skor och stövlar så det ska vara snygga till nästa användningstillfälle.



Som de här brallorna som jag köpte i lördags och även använde då, supersköna och värda 299 spänn helt klart!







Dessa söta vänner som nu legat på mitt köksgolv länge och väntat på uppsnyggning ska nu också få sitt. Nya sulor ska limmas på och sen ska de putsas så de blänker.
Medan jag pysslar med detta så funderar jag samtidigt på ordet överblick i sammanhanget "ledarskap" Jag ska nämligen analysera detta i ett skolarbete i pedagogiskt ledarskap. Det poppar upp så många bra tankar medan jag arbetar praktiskt med något!

 


Det gick vägen!

Så bra då,bytet ,eller snarare återlämnandet av dvd skivorna gick bra. Tur det för de kostade ju i alla fall 300 spänn. Nu skulle man bara vilja höra av TDK varför de säljer skivor med 7,9 gigs utrymme när etiketten lovar 8,5. Inte snyggt gjort att luras så! I alla fall så handlade jag lite annat matnyttigt för pengarna så inte ligger de och ruttnar i plånkan inte!

Byta grejer

Nyss har jag avslutat ännu en intressant arbetsdag och är hemma på en mellanlandning för en morot och en kopp kaffe. Tänkte mej iväg till ICA Maxi för att byta de där DVD skivorna jag skulle få byta enl en försäljare jag pratade med inne i butiken. Sen dess har jag hämtat skivorna i Västerås och ska nu byta dem i förbutiken. Hoppas personalen där är av samma åsikt som mannen som lovade mejatt det var okej att byta även att jag hade provat att kopiera på dem! samtidigt får jag väl försöka handla hem lite julmat till vårt knytklasjulbord.


Home again

Så här råkade det bli idag,jobb mellan 7 och 16 sedan jobb igen mellan 16 och 22. Jag tackade ja till ett extra pass eftersom det fattades folk till kvällen. Allt har rullat på i bra takt så jag har inget att klaga på! Det skulle vara snön då som jag inte är så nöjd med! Slask tidigare på dagen som nu har frusit på så det är ordentligt halt! Jobbilarna är ju välutrustade med allt man kan tänka sig för vinterkörning, det är stor skillnad att sen kliva över i lillskodan som saknar det mesta av det som är bra i halkan,den slirar på ordentligt i kurvorna. Passade på att tjuva lite kommun ström till motorvärmaren åt den de sista timmarna så den var i alla fall isfri och fin när jag åkte hem! Nu ska jag fortsätta äta skalade råa morötter en stund!


Skönt gung!



Säkert inte första gången jag delar denna med er,men så är det bara ibland upprepar jag mej!

Å helgen var bra!

Nyss hemkommen från en lördag och söndag i Västerås igen! Å snöat en massa har det också gjort under tiden. Lördagen spenderades på Västerås city med Eddie och vi mumsade mackor på Kalle på spången,softade hemma hos Jenny och hade det allmänt bra! Jag hann även med lite shopping på Erikslund innan jag sammanstrålade med Marie och Robban för lite social samvaro på Harrys. Riktigt kul hade vi och under natten utökades gänget med ett par till som ville hänga med oss. Dagen idag har återigen bestått av med samvaro med gott folk och mycket glada skratt. En avslutande buffé på Choys garden tillsammans med Petter gjorde mycket gott både för mej och magen. Nu börjar strax en ny arbetsvecka med slutspurten inför julfirandet i hasorna.


These boots are made for walkin'

Tuffa brudar i en låt med stenhård text! Tur man haft såna "boots" en å annan gång i livet!




The Ramones- Merry christmas

Fick ingen ork att ta mej ut ikväll! Det blir att umgås med vänner via nätet och telefon istället,det går ju det med! Å musiken förstås,den finns ju alltid med mej. Just nu lyssnar jag på Ramones,de är ju glada och uppiggande i sin stil!



Ha,tycker den här är lattjo!

Ska vakna till

Tusan då vilken seg tröttis jag var idag. Har sedan jag slutade jobbet sovit ett par timmar. Det känns riktigt segt att vakna till just nu men det ska väl gå. Får fixa mej lite kaffe och nån macka så ska jag väl vara i farten strax och se till att använda kvällen till något bra!

Aroma passion



































Vill bara passa på att tipsa alla er som har torra händer och naglar om den här produkten! Mina naglar är så torra och helt uttorkade från fett så de bara skivar sej. Visst kan man använda vanlig olivolja och massera in,fungerar alldeles utmärkt. Men den här känns lite smidigare och luktar riktigt gott också!
Jag köpte min på Åhlens och den kostar ca 65 kronor.nu har jag använt den i ett par dagar ovh nagelbanden börjar bli riktigt mjuka och fina och naglarna mår klart bättre de med. Brukar passa på att olja in ordentligt när jag lägger mej så det blir riktigt fett och gott och så får det torka in under natten!









Without you

Ikväll och tidigare nån dag hörde jag den här låten på Radio rix i jobbarbilen när jag for omkring. tyckte den var super cool att glassa runt till. När jag lyssnar på den hemma på tuben känns den inte lika bra. Det är nog en sån där bilåkarlåt tror jag. Det är lite coolt,man kan liksom säga att var låt har sin plats!


Kvällsro

En givande dag har övergått ikväll och jag känner mej nöjd med den! Två uppgifter har blivit rättade och godkända med VG i pedagogiskt ledarskap. Nu är tre av fyra uppgifter klara,har kommit en bit in i den sista och gör nog klart den innan helgen är slut! Jag har också varit till och köpt fina snören till julpaketen innan jag åkte till jobbet så nu kan jag fortsätta dekorera paketen.



Fina paket är roligt att få!

Mitt på dan paus!

Jobbar en sk delad tur idag. Alltså både morgon och kväll.Ledig några timmar mitt på dagen. De ska jag utnyttja väl,lite praktiskt arbete med tvätt och julstök ,sedan en god kopp kaffe och en lussebulle! Efter det,alldeles strax med andra ord tar jag värmefilten och bäddar ner mig en stund. Det är en alldeles underbar uppfinning den där filten. Det blir så underbart skönt och varmt när man kopplar på den och virar in sig!


Med nio olika värmelägen och termostat så att den slår av efter tre timmar om man råkar somna invirad i den! 160x120 cm i storlek gör amman mer än väl kan vira den om sej!

Kolla sminket!

Satt och lyssnade på lite gamla Facesklipp på tuben,och njöt av ronnie Wodd före Rollingstones tiden och trillade över den här! Sailing med Rod stewart. en bra låt men ingen särskild favvis. Men det jag fastnade för var hur Roddan var sminkad! Ögonen alltså! Hur inne som helst idag med lite sotat typ! Lagom diskret också! Jag tycker han passade mycket  bra i det. Videon är från 1976,så på den tiden stack det ut lite.





Spektakulär kille den där Rod!





Den här med Britt Ekland är bara för underbar!




Här är de gamla polarna Ronnie och Rod idag! De håller fortfarande igång!

Sockerpulla,not!

Risgrynsgröt till kvällsmat. Sån där i korv från coop. Observera att jag menar den sockerfria rackarn som är lite dyrare för de fick lov att ta bort allt socker från den! Sen häller jag på lättsockrad jordgubbssylt och äter det hela kallt utan mjölk. gott som värsta risifruttin. sen slutar nyttigheten,nu har jag druckit kaffe och ätit massor av mina goda finska stjärnor. visst ja,det är ju inge socker i dem heller, mu börjar jag väl bli jäkligt socker tjatig så det är bäst jag slutar. Läs det här istället!

http://svt.se/svt/jsp/Crosslink.jsp?d=15856&a=357429

DVD+ R DL

Efter jobbet idag som gick jättefort så tog jag bilen och kte och köpte en julklapp till. Var också in på Ica Maxi och pratade om de brännbara double layer DVD skivorna jag köpte där i söndags. När flera personer slagit sina kloka huvuden ihop så kom vi fram till detta. Skivorna lovade ett utrymme på 8.5 gig men på skivan fanns bara 7,9. Förmodligen för att de flesta X-box spel man vill bränna inte SKA få plats. Märket på skivorna var TDK. På alla sajter där kunniga finns så sägs det att man ska köpa dessa istället som verkligen har 8,5 gigs utrymme.


Säger killarna som vet det så så är det säkert rätt. I alla fall när jag berättade det för en expedit och ville lämna tillbaka min förpackning för 300 kr fast vi försökt att bränna tre gånger så sa han att det var OK. Att TDK:s förpackning inte talade sanning om utrymmet på skivan brydde han sig inte om utan tänker visst fortsätta sälja produkter som inte håller vad de lovar.


Dessa är det som inte är som de ska. ska man bränna något som inte är så stort så funkar ju dessa,men inget att ha när de inte funkar att bränna spel på,vilket man kan säga de är till för med sina speciella egenskaper. Marknadsförda som 8,5 men ger 7.9 gig. När jag får tid ska jag kolla lite mer på denna underliga vara!

Hoj!

En liten lunchpaus som fort gick över! Eftermiddagaspasset tar strax vid och när det är över så slutar jag för dagen! Då bär det av hem och mitt småpysslande inför jul fortsätter! Kul det!

Som askungen,före tolvslaget!

Ha,ha tänker lura klockan och hinna i säng före tolvslaget! Då gäller det att jag sätter fart NU!  Det ska bli riktigt skönt att lägga sej för jag känner mej så nöjd med allt jag hunnit härhemma ikväll. Men ju medr jag hinner desto mer vill jag göra. Nu har jag massa ideér i huvudet som jag vill hinna före jul,ingen idé att säga något om det än för blir det inget så har jag inte lovat i alla fall,men det skulle vara gott! Men nu godnatt och race mot klockan!

Lussebullepaus

Vilken mysig pysselkväll jag har! Just nu tar jag en kopp te och en till lussebulle och några pepparkakor. Cirka hälftenav julklapparna är inslagna nu, det var tur att jag hade en påse med papper,snören och paketetiketter kvar sen förra året.



Här är några paket gjorda!



Inte för att mina finska vänner skulle vara nöjda med designen kanske,men jag kan garantera att smaken är alldeles utsökt! Det var dessa jag pysslade med igårkväll!




Lite bling bling jag köpte till mej själv idag, självklart är det tänkt till alla julfester och tillställningar!



Denna pryder nu ett hörn i mitt vardagsrum.Såsmåningom skall jag fixa till miljön runt om men det hinner jag inte just ikväll!

Julklappar

Oj,har varit borta hela dagen för julklappsinköp och umgänge. Det blev mat thaimat på Erikslund med tjejerna och Martin. Sedan blev det julhandel av det tuffare slaget,fick med mej det jag hade tänkt faktiskt. När Eddie slutade blev det mer Erikslund för han var också hungrig. Senare mot aftonen blev det fika med lussebullar,jättetrevligt! Nu ska jag hänga tvätten som legat färdig i maskinen sen i förmiddags och sen blir det paket inslagning! Kul och givande dag!



En sak jag gillar med det här placet är de superfina och gratis toaletterna som finns. Man behöver inte knipa för att man inte har nån växel när man är kissnödig! Bara slinka in och göra sitt och sen fortsätta shoppa!

Luciamorgon

Skutt ur sängen,nu är jag vaken! Idag hägrar ledighet och julklappsinköp I Västerås. Jag ska se till och bli klar rätt snart och sticka iväg faktiskt. Men visst är det skönt att kunna ta det lite lugnt på morgonen också och njuta lite extra av morgonkaffet. Det där med luciafirandet har jag inte kännt av ännu,men man får säkert se någon ljusdrottning under dagen förmodar jag!


Godnatten!

Så är det åter sängdags här i huset. En halv sida typ var allt jag presterade vad det gäller skoljobb ikväll. Faktiskt bara softat sen allt det praktiska blev klart! Men när natten är över och jag vaknar pigg och utsövd så får vi se vad som händer!

Pysselkväll!

Sen sist så har jag fixat en maskin tvätt som hänger snyggt på tork! Jag har limmat ihop en sko som släppt från sin sula och nu sitter jag och slår in lite julklappar! Lite småpyssel som är skönt att få avklarat. Imorgon är jag ledig så då tänkte jag åka och köpa mer julklappar,det ska bli kul.


Jul är kul tycker jag!

Joulutorttu

Tack Blogg.se för att jag fick ett så bra svar på min fråga jag sände er om varför saker låg ovanpå varandra på min inläggs och statistiksida här. Nu är det fixat och jag ser allt som jag ska igen. Det var lite krångligt att göra inlägg när det såg ut som det gjorde! Annars sitter jag här så nöjd och mätt med mina goda Joulutorttu i magen! förresten så var jag nyss ner i min källare och lade i lite tvätt och i morgon blir det nog en maskin till! ska nu ta mej i kragen och fixa lite som jag måste inför julen,den står ju för dörren så det gäller att passa på så man inte blir instängd.  Ha,hatyckte du det skämtet var lågt,så kan ni ju kolla ÖB: s priser istället!


Joulutorttu

Om ni undrar var jag har varit så var det först på jobbet och sen vid spisen. Jag har bakat färdigt mina julstjärnonr och är jättenöjd med dom. Designen kanske inte är den bästa men i det här fallet är det smaken som räknas. På tal om smak sitter jag och äter stekt ägg och gravad lax för tillfället. Snart blir det kaffe och fin
ska julstjärnor som är fyllda med plommon och helt sockerfria! Supergoda för mej som inte gillar söta bakverk1 Å vad gott det ska bli!

Puh!

Efter att ha varit upptagen i telefon en god stund, skulle jag återuppta internet som gått ner i vila,men det ville sig inte alls. Modemet trodde visst det var godnatt och ville inte ha kontakt. Men nu så efter
lite lirkande och några omstarter så är det lugnt igen. Vad lätt det är till panik när det blir så.man tycker ju bara att det ska funka! Ja inte mycket mer att hålla sig vaken för ikväll.bättre att vila inför morgondagens arbete. Sen när jag kommer hem imorgon skall jag baka ut mina julstjärnor och se hur de blir. Degen som just nu ligger och vilar i kylen verkar vara riktigt smidig och bra,den kan nog användas till mycket annat gott. Ingredienserna var smör,kesella,vetemjöl och bakpulver. Resten jag får vänta till i morgon med! Ska nog sjutton ta och göra en jansson och stoppa ifrysen till julafton när  ändå mat och bull mamman i mej igång!


Hallojsan!

En hönökaka med lite cole slaw och en kopp te,det ska bli gott. Har alldeles nyss kommit hem från Mimmi och Pontus där vi testat nagelleck och fixat med Eddies X-box. Lärt mej lite om Dvd skivor dual layer som inte höll vad de lovade,dyra rackare som nu skall lämnas tillbaka! Annars känns det gott att det är söndagkväll och en jobbarhelg är över,för att tätt följas kl sju imorgonbitti av en ny arbetsvecka! nice!

Hejsan!

Efter jobbet som varade mellan 7 och 14 så har jag hunnit komma hem och göra degen till de finska juslstjärnorna som skall bakas ut i morgon. Sedan har jag wokat lax med paprika,färska champinjoner och lök. det hela ligger i en röd currysås. nu ska jag faktiskt koppla av en stund innan det bär av ut en stund igen!

Kavlar

Tillbaka hemma igen efter jobbarkvällen. Alldeles snart blir det sängen,för imorgon startar mitt pass kl 7  på morgonen. När jag sedan kommer hem efter kl 14 ska jag baka finska julstjärnor har jag tänkt. Jag har tom köpt en ny kavel till det ,för den andra var borta!



En helt vanlig klassisk blev det!


Men den här var klart coolare!

Break

En liten rast i kvällens arbete är på gång.Kaffet skvalar i bryggaren och jag ska äta en macka med makrill i tomatsås. Det är så stillsamt och lugnt att jobba på lördagkvällen,alla trevliga männisor myser bland ljusstakar och julpynt. I ett hus doftade det underbart av hyacint,julkänsla i allra högsta grad! Nice!

En ny dag!

En ny dag har börjat i mitt hus! Ute lyser solen och jag är lite halv slö! Frukosten är avklarad och jag ska försöka vakna till lite mer för klockan ett är det jobb som gäller och det är inte så länge dit.



Midsommar 2007,små grodorna,små grodorna.......

I säng ska jag!

Går och lägger mig nu tänkte jag! I morgon lördag jobbar jag redan från kl 13.oo till kl 22.00 på kvällen. som vanligt kommer tiden att gå fort ,det vet jag ju. Men det gäller att vara utvilad också,annars känns det ju inte så!


Gjorde en höstbild idag fast det redan är vinter,så kan det gå!

Marsipanfigurer och pepparkakshus!





Titta vilket julpyssel vi håller på med Eddie och jag! Pepparkakshus och figurer av marsipan har det blivit. vi lyckades sätta ihop huset på klassiskt vis med bara smält socker. Imorgon ska vi köpa godis och dekorera huset med,visst är den väl söt den liile gifuren ha,ha vilken rolig felstavning,figuren ska det va,som sitter på pepparkakshusets tak,det är en typ av ren,som väntar på tomten!

Töväder!

Hej,har promenerat fram och tillbaka till jobbet idag,det var ett riktigt slaskväder att vandra i,men nu är jag hemma.
Batteriet i bilen var färdigladdat när jag kom ut i morse men jag lät bilen stå ändå. Nu ska jag strax se om den startar för det ska bli en tur till Västerås strax! På vägen blir det lite inköp till kvällsmaten,men så mycket annat har jag inte på G just nu! See you!

Sovdags!

Nu blev jag också en kula!



Godnatt från min bubbla!

Sommarkula!

Vad kul det var att göra kulor i photoshop! En till kommer här!





Originalet är taget på min altan,några växter från trädgården flyter runt i en vas,sen bidde det en kula av den!

Charger

Vad mycket lättare jag känner mej nu när Skodan är hemma på gården igen! Den hoppade snällt igång med startkablarna på första försöket. Körde hem den till gården sedan skjutsade snälla Ubbe mej till ÖB så jag kunde köpa en ny batteriladdare.


En sån snygging blev det! Jobbar för fullt just nu gör den också!

Som en julgranskula!

Gjorde en bild i photoshop som jag tycker blev jättefin!


Latdagen pågår!

Det jag pysslat med hittils idag i nämnd ordning är att täta balkongdörren med gummilist,strykit tvätt och suttit vid photoshop!Dagen börjar redan mörkna därute,vilka starka människor vi är som kan bo  häruppe i norden i detta mörker. Tills det blir dags att fixa med bilen skall jag nu skriva lite på skolarbetet om Montessori pedagogiken som jag håller på med,inte gjort en släng åt det hittils idag!

Dagen kommer

Har nu hamnat här vid datorn igen, har en ledig dag idag,så jag sitter nog här tills det är dags att fixa fart på Skodan senare idag! Har just avslutat en fika stund med mannen som jobbar natt och som passerade förbi här tidigt i morse.
Hu för såna arbetstider,man måste ju leva alldeles bakvänt,det tar nog hårt i längden. tycker att jag själv har de bästa arbetstiderna i världen,skönt att vara ledig en dag så här mitt i veckan.

Ska nog passa på att photoshoppa lite mer idag,jobbar med att sätta färg på mej själv,man är ju lite beige ett tag just nu!



Så här kan det bli då!

James Morrison

I sin genre är den här killen riktigt bra enligt mej! Lite modernt softa mellankoliska låtar som är störtsköna att ta det lugnt till!



Som den här som jag säger godnatt med ikväll!

Gone black & White!


I won't let you go!

Det sägs att det är hit varning på denna! Lyssna lite och fundera vad du tror om saken,jag håller nog med om att den kommer att spelas mycket på radion!


Dax för relax!

“There's a basic rule which runs through all kinds of music, kind of an unwritten rule. I don't know what it is. But I've got it.”
De orden är sagda av Ronnie Wood och jag tycker att de stämmer på honom!
Fy vad jag är trött ikväll,men ändå har jag lyckats få iväg en uppgift i pedagogiskt ledarskap till. Håller nu på med den tredje och ska redovisa om Montessori pedagogiken. Har kommit en bit där,men jag tror att jag vilar med det
nu.
Här är ett uttalande av Maria Montessori:
One test of the correctness of educational procedure is the happiness of the child.


Gomackor!

Limpmacka,med stekt ägg och siill,toppat med massa persilja, och dessutom en rykande nugg varmt kaffe,det ska jag äta alldeles strax! Två sådana mackor minst! det blev en cykeltur till jobbet och en promenad hem,så lite frusen är jag allt! Men nu lyser det massor av tända ljus härinne,så snart blir det riktigt varmt och skönt!

Skorpor med saffran till julfikat!

Ikväll fick jag testa något gott,riktigt gott! Det var saffransskorpor! Såna vill jag också baka,nu har jag två grejer att fixa.De finska julstjärnorna och det här! Ett recept jag hittade på nätet finns här!

http://www.alltommat.se/recept/Saffransskorpor-5880


Skodan vägrade!

Nöjd med arbetsdagen,men mindre nöjd med Skodans beslut att strejka på parkeringen när jag skulle hem från jobbet kl 22.00. Låter den stå där och tjura tillsvidare! Batteriet behöver väl laddas eller bytas som det verkar. Tur att det finns cyklar,eller hur! nu blir det en kort sittning framför datorn och sen i säng för att cykla ner till jobbet tidigt i m orgon bitti!





Typ så där kan det bli i morgon!

Snart på väg

Sprang nyss ut i kylan och pluggade in motorvärmaren i bilen. Lika bra det så motorn får det lite lindrigare vid alla korta sträckor  som det blir nät jag åker fram och tillbaka till jobbet bara. hoppade över lunchen och packade med mej den goda potatis röran från igår och ett paket gravad lax. så äter jag det senare på jobbet istället.



En sån liten snygging behövs för en varm motor!

Bildbiblioteket

Som jag skrev innan så har jag ägnat mej åt att flytta bilder från min gamla dator,via en extern hårddisk och in i min nya burk. Ett trist jobb aom jag hållt på med lite då och då, Mycket bilder är det, 15 871 st för tillfället,då har jag en del ligger på annat ställe också som snart skall in de också! Självklart försöker jag ha ordning på det hela.Undermappar med datum och namn. Men man minns ju inte alla bilder,så det bar lite kul att sitta och bläddra och njuta av sina egna bilder också. Här är några foton jag hittade i en mapp från juni 2010 tagna på min bakgård.









Vackert! Vem vill fota trist snö och grått väder!

Mjukstart på dagen!

Vaknat ätit frukost och tankat över bilder. Så långt har jag kommit idag hittils. Skönt att sova länge och ta det lite lungt på förmiddagen. Å snön har hållt sig borta inatt,det tackar jag för allra ödmjukast. Annars skall jag inte göra så mycket förrän jag börjar jobba vid två, ta en dusch och äta lite,det är väl ungefär alla måsten på mitt schema!



Stackars äpplen !

Most photos!

Förresten så kommer en länk till min sida med!

http://www.mostphotos.com/chevalena

Å så en annan favorit fotograf också!

http://www.mostphotos.com/krister

Så nu kan ni titta er mätta på alla fina bilder!

Nu är alla tre på samma plats! Nice!

http://www.mostphotos.com/midas1999

Vilket vackert foto!

Nu så börjar det väl bli dags för lite sömn! Ska ju jobba även i morgon men då framåt eftermiddan,vi får väl se hur det går med snöandet,än så länge bara lite frost på backen,verkar som just min stad klarat sej än så länge! Länge leve Enköping!
Ser ni bilden nedan ? Förmodligen! Har lånat den av min duktige fotovän Micke! Har han inte tagit en bra bild med sitt nya objektiv så säg! Vill ni se mer av hans bilder så kolla in min facebooksida så kan ni njuta av fler bilder i samma serie! Eller här för att köpa! http://www.mostphotos.com/midas1999


Inte snöar det väl heller!

Fort fort går tiden ikväll! Tvättmaskin och diskmaskin har snurrat klart sina varv,tvätten är hängd men disken är inte i skåpet ännu! Ett arbete till i pedagogiskt ledarskap håller på att gå mot sitt slut. Nu ska jag bara skapa min egen pedagogiska ledarstil och motivera den! Sånt,att skriva ur sitt eget huvud,det har jag väl nämnt tidigare är bland det roligaste jag vet,så det är väl därför det går undan så bra! Men nu en liten paus från det arbetet,så då beger jag väl mej mot köket och plockar undan lite där innan jag fortsätter! Usch,ser på fejjan att många påstår att det kommit snö runt mina trakter,törs kanppt gå till fönstret och titta!

Tea time!

Jag har fått en påse med te av en vän på mitt jobb! Nu ska jag ta och värma mej med en stor kopp! Lyssna bara på hur gott det låter när man hör vad det grööna teet innehåller! Grönt sencha te ,smaksatt med yoghurt och citronarom samt blåklint och citronskal!

Mat!

Nu är maten klar! skalade typ en sex sju stora potatisar som jag skar i ganska grova strips,tog en rödlök och hackade grovt,slängde i hackad kålrot, en vitlökskyfta ,passerade tomater och en sked röd currypasta. Körde först potatisen i 30 min tillsammans med grillkrydda i actifryen,sedan i med resten av ingredienserna och körde typ 10 min till! Gissa om det doftar underbart här, nu slänger jag över massa persilja och försvinner in i matkoma!

Gokväll!

Det blev en slökväll det här, har suttit och segat i sköna fåtöljen och lyssnat på soft musik. Nu ska jag strax gå och lägga mej,för imorgon är det jobb igen tidigt!


Avkopplande helg!

Vilken trevlig och givande helg det varit! Åkte till min speciella övernattningslägenhet i Västerås på sen eftermiddag. Fixade till mig och sammanstrålade sedan med några goda vänner färst på puben Bishops och senar över till Harrys. Framåt nattkröken for vi vidare ut till Tramps och umgicks med andra goda vänner natten lång. dagen idag har jag spenderat med att shoppa och spana in lite kläder på Erikslunds shopping! Just nu ska jag äta en vegetarisk gryta bestående av lök,färska champinjoner,röd och grön papprika,röda linser och röd curry! Ovanpå det hela häller jag massor med persilja! Mums!


Ruskväder

Med risk för att verka gnällig så vill jag i alla fall säga,usch vilket trist och ruggigt väder det är utanför stugknuten! Blåsigt och bistert! Den här bilden som vännen Micke har tagit i Varberg får symbolisera eländet!



En vacker bild,rofylld på något vis,men jag vill inte känna den där blåsten på riktigt!

Viva la diva!


Tänkte att den här färgen skulle åka på nu! i verkligheten går den lite mer åt det turkosa hållet än på bilden! dessutom är den tite tunnt glittrig eller hur jag ska uttrycka mej,rigtigt snygg om jag får tycka till!

Untouched

Fredagkvällen spenderades med gänget på åttonde i Västerås. Lite vin och småprat och en tur ut för lite mat på den lokala kvarterskrogen.
Testade ett vitt vin som jag tyckte riktigt bra om. Det smakade riktigt sött och gott,precis vad jag behövde!


Halvtorr, ungdomlig, druvig smak med inslag av päron, ananas och fläder


Mot ledig helg!

Idag var första dagen på länge som jag kom från jobbet exakt klockan fyra, brukar ofta hänga kvar en stund bara för jag blir så seg när dagen till sist är över. Men idag var det skönt att bara kliva iväg mot en ledig helg! Vad den kommer att innehålla är ännu öppet,men just nu ska jag i alla fall ägna mej åt att smörja in mina händer och naglar med någon fet creme, för de är så torra!

Rätt slut nu!

Där var den första uppgiften avklarad på den nya kursen. Det är så kreativt att skriva när det handlar om att analysera och värdera och delge sitt eget synsätt. Då rinner bokstäverna ur tangentbordet. Men nu ska jag inte plugga mer ikväll,börjar bli trött i ryggen av allt sittande framför datorn! Ikväll lovar jag att lägga mej senast halv elva,för jag är rätt trött och vill vara lite utsövd inför helgen!


Är i skrivartagen!

Igår fick jag min kurs i pedagogiskt ledarskap.Ett ämne jag högg in på direkt utan tvekan. Första delen av uppgift ett handlade om hur man kan definiera ordet ledarskap, nu är jag inne på olika ledarstilar. Vilka roliga sidor jag hittar på, massor av tips för ledare hur de kan möta alla olika typer av knasiga anställda och medarbetare. Men en viktig sanning är att ledare finns överallt i alla sammanhang, men det är lätt att man fokuserar på chefer och överordnade. Både du och jag har säkert många gånger idag varit ledare på något vis för någon annan!



Får en sån här snubbe vare sig han leder en familj,förening eller arbetsplats glada kreativa människor runt sej? Nej såklart säger nog de flesta,men har ni tänkt på att det ofta går till såhär men på ett lite subtilare sätt?

Jobb & mat!

Hur kan en arbetsdag gå så här fort? Jo för att man trivs och tycker det är kul och intressant såklart! När jag kom hem åt jag en delikat måltid bestående av Basillikapuckar,sill och två morötter! Låter märkligt men det passade mej idag!






RSS 2.0