Märta och Märta

Märta må var ett vanligt kvinnonamn i generationen före mej men ändå speciellt att fått träffa två så starka och fina kvinnor som båda hette Märta. De har ingen koppling till varandra, men båda har gjort ett gott intryck på mej och bjudit mej på sina erfarenheter trots att vår bekantskap inte varit särskilt lång i något fall.Båda Märtorna har nu lämnat livet här ibland oss, den ena alldeles nyligen. Jag minns er båda med kärlek.
En varm sommardag förra sommaren. En Märta fixar på sin altan 
. Jag vet att hon uppskattade det vi gjorde tillsammans den gången. Hej, hej vännen!

Farmen

Plötsligt finns ingen stress i hela världen. Den är mer lik ett glas rosé i sommarsolen tillsammans med lite tortilla chips och hummus. Farmen äger.

Vilopaus

Förbereder mej för ett dagspass på jobbet och sen en farmentur. Ser verkligen fram mot att komma dit igen. Jag är sugen på att köpa en rosplanta med mej dit. Kanske stannar på väg dit och gör ett inköp. Måste i alla fall stanna till och handlat lite ät och drickbart på väg dit. Bra kameran ska också med. Och så alla roliga grejer jag shoppat på mej de senaste dagarna som ligger i bilen.Hoppas jag kommer igång med att skrapa färg i halltaket också. Ja det märks väl att jag har drömmar och planer på gång.

Jaha

Ligger och låtar mej nu sista stunden innan jag sticker iväg för några intensiva timmar på jobbet. Fixat och förberett massor inför helgen men själva planeringen är ändå väldigt öppen. Utgångsläget är farmen och det finns ju massor att göra både där och i omgivningarna. Besök är också inbokat, Svea kommer nog och röjer runt. Japp snart dags att gå iväg.

Solen strålar

Vaknade av den varma solen strax före kl sju. Hoppade raskt upp och fick på mej en vacker sommarklänning och så iväg till tvättstugan. Ja så är det att vara ledig. Förberedelser för helgen så jag kan roa mej på min tredagars ledighet. Redan på torsdag eftermiddag tänkte jag åka till farmen. Den känslan är det som får mej att orka hålla igång i det höga tempo som behövs just nu. Ja sommaren är fantastisk.

En tisdag i juni

Jag passade på att handla, lämnade kläder på loppis och dessutom köpa lite nytt på förmiddagen. Kl ett var jag på jobbet och halv nio hämtade Eddie mej där Vi var och köpte thaimat mat innan det blev rensning i källaren. Nu ska jag vila lite i alla fall.

Fortsatte på Erikslund

Var tillbaka på Erikslund på eftermiddagen. Köpte två byråar på Ikeas rea. Lyckades få de två sista exemplaren. Eddie hjälpte mej transportera dem. Handlade lite mer smått till farmen samtidigt. Lite matinköp blev det också. Sedan dess har jag umgåtts med strykjärnet och haft det bra. Vilar lite nu.

Mysig dag

I dag har jag umgåtts med Ulla och Rose-Mari från Enköping. Strax före tio hämtade jag dem på stationen i Västerås. De kom med buss. Vi fikade o h shoppade på Erikslund. Lunchade på Vallby friluftsmuseum. Där är det så mysigt på sommaren. Jag glömmer ibland det vackra i min egen stad. När vi var klara skjutsade jag dem tillbaka hem till Enköping. Alla var nöjda med sina inköp och dagen.

Å nu jobbar jag igen

Söndag på jobbet. I morgon är jag ledig., hoppas på en shopping och avkoppling på farmen dag i en fin röra i morgon.

Midsommardagen

Kl 12.00 idag åkte jag från Farmen, både glad och lessen. Glad för den fina midsommar stunden vi skapade men ledsen för att jag inte kunde stanna längre. 
Vilket mys, solen kom en stund i alla fall i går kväll. Idag var det strålande när jag för därifrån för att jobba. Nu är det rast en stund innan jag kör sista racet för kvällen.

Midsommar

Firat midsommar på jobbet med ett fint tårtkalas. Jättenöjd med det! Nu är jag på farmen. Glad midsommar!

Kväll innan midsommar

Nu har jag jobbat mitt pass för idag och också varit och handlat lite.Imorgon kör jag till fyra från morgonen och sen ut till farmen för midsommarmys. Får se hur jag ska orka det för sen är det jobb på midsommardagen igen. Hoppas på sol nu!

Enköping fram och tillbaka

Strax går jag mot jobbet. Förmiddagen har varit så trevlig. Fika och glass i solen med Ulla i Enköping. Bilen var stekhet på vägen hem men som tur är så hann jag ta en dusch. Men snart är jag väl lika varm igen kan jag tro.

Mera farmen bilder

 
Sovdags på farmen, mysigt eller vad? Jag längtar dit jämt.
 
 
Det ena köksfönstret. Chabby men inte så chic kanske.
 
Det odlas vallmo på farmen. En riktig närbild på det innersta.
 
 
Jag satt länge på verandan med ett tänt ljus. Tänkte på att Tokyo är väldigt långt bort när man saknar sitt sällskap. Men nästa gång är vi tillsammans på vårt fantastiska ställe för nu är resan snart över och ordningen blir återställd och hela gräsmattan klippt. Trädgårdstraktorn står och hoppar av iver att få jobba. Jag har sprungit med vanliga klipparn men sextusen kvadrat är mycket även om inte allt klipps.
 
 
 
 

Hemma i stan

Smutsig, det var ordet för hur jag kände mej när jag kom hem. nu är jag nyduschad och fin igen. I morgon bitti åker jag till Enköping för fika med Ulla innan jobbet. Hon är go hon Ulla, och hennes man med för den delen. Jag kommer också att träffa en gammal jobbarkompis ,så det ser jag fram mot. Nu ska jag visa lite bilder från finkameran från idag och igår på farmen.
 
 
 
Där i pumpen bor en fågel. Svea har misstänkt det länge, idag såg jag den flyga ner där i boet. Förra året pumpade jag upp den stackaren med bo och allt. I år får vi va utan vatten ett tag.
 
 
 
 

Underbart

Det här är soulshine. Själen bara njuter,jag mår mycket bra under filten i solsängen. 
Funderar på dagens sysslor. Ordna med växterna, klippa lite gräs kanske. Jag gör vad jag vill och lite till. 

Tidig morgon

Klockan är före sex på morgonen och jag har vaknat på farmen. Fåglarna kvittrar och solen lyser. Det är dagg i gräset. Jag behöver sova mer, ska ta med mej frukost och sova någon timme sen ute i det fria. Den sömnen är något särskilt den än får när man sover ute.

Ett ljus

Jag har tagit massor med fina bilder med macrot ikväll. Jag får visa dem sen. Här har jag nu tänt ett ljus på verandan i den stilla sommarkvällen. 
Det börjar skymma ute o ch det blir fort rått runt stugan. Men det är otroligt vackert så jag njuter av det hela en stund till på farmens veranda

Tisdag

Först jobb och så avslutar på farmen. Klockan är halv nio på kvällen nu.
Solnedgång.
Jag har nu flyttat upp på verandan efter lite gräsklippning. Vackert är det

Måndagen är slut

Tog en powerwalk ikväll det var längesen så det blev bara halva min gamla vända. Den här har jag fotat förr, den ser svårt ut i verkligheten.
I morgon ska jag nog ta mej till farmen efter jobbet och fota med bra kameran. Eller drömparken kanske.

Shopping

För längesen fantiserade vi om att man borde bygga in hela Västerås centrum på något vis så man kunde gå mellan butikerna när man shoppade så att det blev som  typ inomhus. Det var så kallt att springa ut och in och ha massa ytterkläder på sig.  Nu har det uppfunnits. Det kallas Shoppingcenter eller gallerior. Fast de ligger för sej, utanför city. Idag gjorde jag nåt utanför boxen, lämnade trygga Erikslund shoppingcenter och promenerade till Västerås city istället som fortfarande inte är inbyggt. Tomt och regnigt. Var sugen på att kolla hur det såg ut på Erikslund, där man kan parkera gratis i ett parkeringshus, det finns gratis toaletter och man kan lämna paraplyet och tjockjackan i bilen. Man kan också ta rulltrappan ner i parkeringshuset och lämna av varor vartefter man handlar så slipper man bära tungt. Det var nog där alla shoppare var. Jag köpte en krans att ha i håret på midsommar.

Erikslund

Avkoppling på köpcentret. Ja det går det med. Shoppat lite och nu tar jag en latte på IKEA. Sen hem till lugnet för att fundera på morgondagens sysslor.

I morgon fredag

Hemmakväll med vegetarisk sushi från Erikslund. Eddie hade hämtat så jag fick när jag kom hem från jobbe. Riktigt gott. Ikväll har jag också hunnit baka fröknäcke, äntligen för det var någon vecka sen. Jag har även hunnit fortsätta mail konversationen med enhetschefen på migrationsverket på det område Frövi tillhör. Vi vekar vara på väg mot bra överrenskommelser som det ser ut. Kläder har blivit strykta och fint inhängda i garderoben. Städat både här och där. Lyssnat en massa på Micael Dahlen som är den klokaste ekonomi professorn som jag vet. Jag håller på att omprogramera min hjärna enligt hans teorier. Det är alltså mer hans filosofiska sida med vetenskapliga resonemang som jag gillar,ekonomigrejen får han sköta. Nu får det bli vila en stund för så långt som att flyga runt på rosa kuddar  för att man dragit ner på sömn som man tidvis kan göra för att hjärnan ska hitta nya spår och riktningar gör jag inte idag. Det är alltså också ekonomiprofssorns resonemang. Googla på namnet Micael Dahlen.

Igår

Full fart på jobb och fritid. Kul på sitt sätt när det går bra. Nu har jag rast och pustar lite.

Dags igen

Visst har jag gott om energi kvar efter att ha kopplat av på farmen igår . 100% lyckad laddning vill jag påstå. Hoppas nu bara att jag kan lägga den energi, eller ännu bättre, fortsätta fylla energi på jobbet idag. Det skulle ju kunna vara så om bara tiden räckte till. Det ställs så många krav på en som egentligen kunde sållas bort. Att vårda en demenssjukdomar person, det kan jag, men att bry sig om runtikring folkets egosynpunkter drygar till mitt arbetsliv. Att hjälpa någon som jag hjälper Ulla ger med säkerhet kunden mest.

Sovdags

Fortfarande nöjd med dagens energigivande aktiviteter. Fina bilder i mitt huvud från denna dag. Trots att mitt favoritsällskap på farmen ( och inte bara där såklart) just nu är i Tokyo. Långt bort det, det gäller att jag håller efter gräsmattan medan han är borta. Snart ska de vakna därborta för det är onsdag morgon där. Konstigt att det är olika dagar samtidigt i världen, tycker jag som inte är någon resemänniska. Godnatt och tack för idag.

Vill stanna lite till

Sitter här på farmens veranda och vill inte lämna denna plats. Två humlebarn surrar runt mej och vet inte vad de vill. Sista kaffet är urdrucket och allt är undanplockat. Utom skottkärran som jag glömde tömma och ställa in. Förlåt då! Jag har jobbat vilat och solat.Energiboost det är farmen det. Nu åker jag snart hemåt. Har bytt pass imorgon med en kollega så jag börjar tidigt istället.

Fick en idé

Jag ska bara fika lite så tar jag och drar in solsängen i skuggan i paviljongen och så lägger jag mej och sover lite i friska luften. Benen kan få vara ute i solen förresten, men huvudet i skuggan för det är dallrande hett på lagårdsbacken.

Dasset

Man kan ju behöva uppsöka damrummet ibland oockså och pudra näsan här på farmen. Då går man hit. 
Ljuset sköts automatiskt man får det ljus som är (dagsljus). Spolning behöver man inte tänka på det sköter naturen om. Bra ordnat.
Väderleksrapport: klarblå solig himmel. Njutbart. Till och med så jag för tillfället uppsökt skugga.

Farmen

Gillar det här läget tidigt på morgonen när de höga lärkträden fortfarande skuggar paviljongens utedäck. Då kan jag krypa ner under filten i solsängen oochmysa med kaffe och bara fantisera om vad jag ska göra resten av dagen.

Goda människor

En jobbardag som rullade på med många olika sysslor. När det var slut med det åkte jag till det rara gamla paret i Enköping. De är så snälla. Först blev jag bjuden på mat på vita elefanten. Sedan en underbar promenad i drömparken. Sedan blev det fotboll. Otippat när det gäller mej. Hemma vid halv nio och då skrev jag mail både till migrationsverkets områdeschef och Berslagens miljö. Spännande grejer på en tuff nivå. Vi ska se vad det kommer ur detta.
Ulla min vän på promenad.
Drömparken i Enköping.

Kom ihåg

I morgon måste jag komma ihåg att skicka iväg ett viktigt mail. Formuleringen är i stort klar men den måste skickas. Jobb först sen en ev tur till Enköping och så direkt när jag kommit hem måste det bli av. Nu är jag lite trött efter dagens arbete. Men någon ska väl vara det med!

Snart så

Om en kvart tar jag en promenad hem , solen har kommit fram och lyser så mysigt därute. Skönt att det bara är en dag innan jag beger mej mot farmen igen.

Vad säger man

Sitter här och väntar på att få börja jobba. Delad tur, en solig söndag. Och på det är det jobb i morgon också. Kommer att njuta på farmen på tisdag det lovar jag. 

Vilka killar

Två polare på studenten! 
Å båda har snyggkläderna på med fluga och allt. 

Studenten är över.

Allt har gått så bra och det var så kul med att få fira Eddie på hans dag. 
Eddie och Mimmi. Återkommer när jag jobbat klart med fler bilder.

Snart

Nu är killarna levererade till skolan, två stiliga unga män. Jag har ordnat det sista härhemma och tar nu lite kaffe innan jag går ut. Ser fram emot detta, ska bli så kul!

Studenten

Nu sitter de här de gamla vännerna och njuter av champangefrukost de gamla vännerna. I förskoleklassen började de sin karriär och nu är de rörmokare båda två. Hurra för dom! I dag ska vi fira ordentligt på studentdagen!

Nu måste jag

Dags att avsluta torsdagen. Det har varit en kanonbra dag. Började med Mimmi och Svea på farmen. Efter tvättstugan förstås. 
Vi sitter i paviljongen och äter pannkaka med sylt, vispgrädde och jordgubbar. I solen. Sedan låg vi på solsängarna och vilade. Mimmi tog en lur under filten medan jag och Svea plockade blommor.
Finaste studentbuketterna.
Hann en tur till loppis ooch fick en stund vid datorn så jag hann läsa in mej på nya regler gällande asylsökande. Sedan dök Eddie, Mimmi, Amanda och Svea upp för att fixa dekorationer för studentfesten. Trevligt och så blev det fint.
10 personer blir med 
och äter

Solmorgon

Om en stund är tvätten torr och då sticker jag ut i solen. Tanka, handla jordgubbar och så hämta Mimmi och Svea. Sedan mot farmen! Lite skön avkoppling innan sista fixet med studentfesten!
Svea är alltid lika nyfikna på pumpen, är alltid där och nosar. Myshunden!

Onsdagsmys

Idag har jag varit på jobbet till klockan fyra på eftermiddagen. Eller det blev halv fem egentligen. Bilen var med i morse så det blev en relax tur till Erikslund igen. Tyckte jag betalade något mest hela tiden, så det blev att bära upp grejer i två omgångar. Hemma har jag sen fixat och plockat inför fredagens fest, skrivit ett spännande mail till migrationsverket, och strukit kläder. Bland annat!  I morgon tar jag ett tidigt tvättpass och sedan till farmen med Mimmi och Svea. Tänker plocka blommor till studentfestens dekorationer. Fint ska det bli för rörmokaren. Nu glider jag ner under täcket en stund.

Läggdags

Nu ska jag ta och vila mej lite. I morgon börjar jag kl sju, min tidigaste dag i schemaperioden. Sedan blir det förberedelser för studentfirandet på fredag. Som tur är så är jag ledig på torsdag så då hinner jag en del då med. Men nu säger jag godnatt.

Studenten

Idag har vi tjejer fixat lite inför Eddies student. Sushi och shopping för en kul sak.
En del av min klänning och mitt smycke

Långledigt över

Dags att jobba igen. Kl ett på nationaldagen kör jag igång. Bra att jobba röd dag i alla fall. Den här veckan förbereder vi Eddies studentfirande. På fredag är det dags. Det ska bli jätteroligt alltihop. 

Varit krasslig

Idag blev det farmen. Lite bilder att beskåda.


ojdå

Här i lyan i Frövi har vi sjukstuga just nu. Jag är dock på benen för tillfället någotsånär. Hoppas andra halvan av teamet piggar på sej till i morgon. Då hade vi tänkt ha fridag i Lindesberg. Loppisarna där lockar. Jag tar lite vin och planerar för framtiden så länge.

Lite regn i luften

Friheten vs Hinseberg. Bara lite vatten emellan. Gissa vilken sida jag är på.

Vaken igen

Tog en liten lur igen strax innan klockan ringde kl 6. Nu ska jag strax sticka till jobbet och avverka denna dag. Sedan när kl är fyra ska jag bara njuta av allt bra jag har i mitt liv. Roliga saker ligger framför mej och väntar nu.

Vaknade tidigt

Kaffe och macka uppätna för längesedan och klockan är snart tjugo i fem på morgonen. Jag har hunnit diska och städat i köket redan. Vaknade innan det var ljust ute. Skönt med sommar. Kl sex ringer klockan och då ska jag gå upp till jobbet. Ser sedan fram mot långledigt och då ska jag ha riktigt kul och mysigt. Igår hann jag både storhandla och åka och fika med Ulla i Enköping innan jobbet. Ja jag säger då det!

Väntar lite

Tänkte jag skulle få komma in i badrummet snart,  där är ordentligt upptaget just nu. Börjar jobba kl ett och har tänkt hinna lite innan. Hoppas det snart blir min tur så inte tiden bara försvinner för mej. 

RSS 2.0