Fotbad och solstolar!

Så nu sitter jag med fötterna i ett härligt varmt fotbad.Har förresten redan bytt vatten en gång för att det kallnade! I stället för hink blev det en sån där blå ikea plast back för tio kronor,det går ju superbra även om man är riktigt på stor fot. Har du inget fotsalt hemma att hälla i så går det lika bra med nån annan krydda typ vitpeppar eller curry eller nåt liknande! Bara det smakar nånting! Nä, usch vilket läskigt skämt.Vem vill ha indiskt doftande fötter i strumporna i morgon!


Den här blev det mina fötter fick njuta! Nivea natural oil. Den gör verkligen skäl för namnet. Funkar perfekt när huden är lite torr. Medan jag suttit här har jag surfat runt på nätet och titta på coola trädgårdsmöbler till sommaren. Typ lite tåligare solstolar som man kan fälla ner. Vill helst slippa de klassiska baden baden,det finns ju så många roliga varianter!

flytande hängmatta från www.hamaca.se

Sen nån gång i framtiden när jag blir lite rikare,då kanske jag köper en sån här, eller då blir det nog inte bara en,alla som vill kan ju få ett par stycken!

hängmatteställning / hängmattestativ i stål

Det här är ju ändå en möjlighet så länge! Jag har ju inga bra träd eller stolpar till min trädgunga, så en sån här ställning kan ju duga! En tusing får man betala för en dylik grej!

Fossingarna

Oj nu har jag fikat och ätit Bananasplit så jag är proppmätt! Men gott var det! Jag har funderingar på att gå ut i garaget och hämta en hink och göra mej ett fotbad! Mina fötter är grymt trötta och ömma efter allt spring i trappor på jobbet. Försöker ha bra skor,men det hjälper inte alla gånger,dagarna är långa och intensiva emellanåt! En herre jag mötte i en korridor sa: åh vad du springer lätt och ledigt! Ja än så länge,men det gäller att ta hand om sej! Å fötterna är viktiga det är en sak som är säker! Kolla vilket smart fotbad jag ramlade på  när jag surfade på nätet alltså!! 139 kronor kostar det! http://www.darlings.se/?artnr=bo111
Uppblåsbart fotbad frostvitUnderbart fotbad i frostvit plast med mjuka fotkuddar i botten som gör badet extra bekvämt. Med sina två handtag är badet enkelt att ta med till solstolen eller fåtöljen. Tar minimal plats när det inte används och är mycket enkelt att rengöra. Vänd bara fotbadet ut och in, spola av.

Ta med fotbadet på resan eller ge bort som present - garanterat uppskattat. Finns även i grafitgrått


Färdigplanterat

Konstigt,jag får alltid bruna fingrar när jag håller på och planterar och pysslar med mina plantor och frön. Inte gröna! Nä jag vet ,det är inte det som avses med uttrycket gröna fingrar. I vilket fall så ska jag skrubba mej riktigt ren och plocka undan blomjord och annat för ikväll! Här ska det nämligen bli lite fika med gott folk alldeles strax! Tjoflöjt!


Fågelholk med kamera

http://www.froer.nu/information/product/birds-nest/

Titta på den här länken så får du se något speciellt!

Weibulls: Fågelholk med kameraEn fågelholk med medfölande kamera så man kan följa de små pippiluringarna från äggstadiet!
                     1290 kronor. Du kan följa det hela på din tv och kan även därifrån slå av och på kameran!
                     Så sött,en present till den som har allt,ja man kanske behöver en få en trädgård först om man
                     inte har nån,men sen!

Royal Scarlet och Fjärilskrasse!

Det bästa med att jobba obekväma arbetstider är att man ibland kan vara ledig en hel dag i veckan. Då kan jag göra saker som jag inte skulle kunnat om jag jobbat vanlig dagtid hela tiden. Som idag t ex. Förmiddagen gick ju åt till att göra massor av bra fix här hemma! Vid tvåtiden plockade jag upp Eddie när han slutade skolan å så kunde vi ägna eftermiddagen åt lite ärenden. Vi storhandlade till helgen,fixade nya skolpennor och glykol på Biltema, där vi även passade på att fika,det är inte alla Biltema som har fik,men Västerås har! Dessförinnan hade vi ätit på wokandgo så vi var ganska mätta efteråt.En tur på Blomstergården blev det också där det inhandlades två påsar fröer. På stadsmissonens loppis hittade jag en stor svart kruka för 15 kronor,det var ett fynd det!

Luktärt, Royal Scarlet, röd

Luktärt Royal scarlet som ska få klättra i det fula stängslet runt min tomt!

Fjärilskrasse (Tropaeolum peregrinum)

Fjärilskrasse Som ska få klänga i en bambuskapelse jag har står och väntar i garaget! Den kommer att bli flitigt plåtad kan jag lova så vacker som den är.
Nu står en ledsen Pelargon och väntar på mej,den ska få ny jord och större kruka så blir den säkert pigg igen. Då kan ju de nya fröerna få komma i jorden också! Komma i jorden,det låter det ,men de här ska dit för att börja sitt liv,inte motsatsen!


Flyt

Ha,vad jag är på G alltså! Gjort allt jag tänkt och så massor av sånt jag bävat för och det har blivit sååå bra! Nu blir det mat,makaroner och vegetariskt korv,ät era grisrumpor och koarsel ni,det gör inte mej nåt! Man äter väl det man vill ha och tycker om eller hur! Vilken spännande sittning jag hade i BMW:n nyss,det är ju en fantastisk skillnad på bil och bil,det blev jag påmind om igen! Tacka nån för att jag har lillskodan som billigt och enkelt tar mej överallt men en Bmw är ju något alldeles extra! fett coolt !!

Njut av den här texten folk!

Morgonstund

Hej har nyss vaknat till en än så länge ledig dag! Plockat undan och diskat lite som inte platsade i diskmaskinen medan kaffet blev klart. Ska fundera på vad jag ska ta mej för idag men det lutar åt en Västerås sväng om inget jobb ploppar in. Medan jag väntar så ska jag fortsätta med mitt "strukturbygge" och röja lite i papparsbuntar och liknande. Jag ska t om checka av vad som finns i frysen så jag inte köper massa mat jag redan har,och sen skriva en nota!  Det brukar inte hända när jag handlar åt mej själv. Jag tycker om att flumma runt i matbutiken och se vad som faller mej i smaken! Sen behöver jag fylla i en del uppgifter på nätet inför utbildningsstarten på måndag! Tråkigt men nödvändigt! Så nu sätter jag fart så får vi se vart det hela landar.

!

Lite glömsk ibland!

Home again! Såja såja nu var den här dagen snart över också! Det är inte något särskilt som ligger på för kvällen så det är bara att varva ner och komma till ro! Ska försöka komme ihåg vad som hänt sen jag gick hemifrån vid halv tolv i middags. När jag kom halvvägs till jobbet kom jag på att jag glömt två brev som jag skulle posta på vägen dit! Hade gott om tid på mej så jag vände tillbaka och hämtade dom! Så blev det gjort snyggt och prydligt! Att jag ens skriver det är för att i vanliga fall hade jag bara ryckt på axlarna och tänkt äh det gör inget,jag kan fixa det sen! Men inte sen jag bestämt mej för att börja ha mer koll på sånt,struktur kallas det visst!

Dagens kloka ord från jobbet: Rättvisa och lagom finns inte! Det sagt av en dam som vet en del om livet! Jag tänker inte utveckla det nåt mer,utan det är något man kan ta med sej i sina tankar!
När jag promenerade hem från jobbet vid halv tio så hände mej en liknande incident som på vägen dit! Jag upptäckte att jag glömt påsen med bröd och smör som jag skulle ha med mej hem. (totalt smörfritt i huset).
Tror ni att jag vände om den här gången med? Nej,tok heller jag promenerade vidare och tänkte på mitt gamla invanda sätt: äh det löser sej! Hur strukturerad som helst kan man väl inte vara! Så nu har jag ätit två limpmackor utan smör ,och nå pålägg har jag aldrig hemma så de fick slinka ner helt nakna!


Energi!

Vilken fart! Startade dagen med ett energigivande möte! Lämnade bilen hemma och promenerade fram och tillbaka i solen,bara det stärker. När jag kom hem greppade jag massor av saker som tidigare känts som oövervinnerliga berg!Som sagt det är inte alltid en bra egenskap att kunna släppa saker och inte oroa sej! Tillslut så greppar jag mina grejer men då kan det bli onödiga efterverkar! På måndag startar jag ju undersköterskeutbildningen igen! Det ska bli superkul att komma vidare och bli klar med den! Samtidigt som jag pluggar på halvfart ska jag hinna med att jobba heltid. Det ni! Sen vill man ju ha lite fritid också och hinna umgås med dem man tycker om! Det gäller att kunna välja vad som är viktigast just nu för att framtiden skall bli bra! Inte bara leva i nuet och för nästa roliga projekt! Det är härligt att veta att jag kan,det har jag aldrig tvekat på ,och nu vill jag också, så hur kan det bli bättre! Snart segalr jag iväg till dagens arbetspass som börjar kl 12.00 sedan börjar promenaden hemåt ikväll vid halv tio! So long pling plong!


Tänk på det nästa gång!

Ikväll stod jag och tittade på en dam som varit med riktigt länge i livet! Hon skulle göra sej iordning för kvällen och höll på med sin kvällstoalett. Hon tvättade ansiktet noga med tvål och vatten och när hon skulle torkat sej på sin frottéhanduk tittade hon på mej och sa: har du tänkt på vilken tur det är att vi har handdukar! Ja svarade henne ,ja det är tur det,och så fortsatte vi med det vi skulle göra! Ska jag vara ärlig så har jag aldrig någonsin tänkt på att det är tur att vi har handdukar att torka oss med! Jag har ju vuxit upp i en tid där det är självklart att det finns handdukar att torka sej med! Men det slog mej när hon sa det, att det var ju inte alldeles självklart för henne som levt i mer än hundra år! Så jag håller med henne,vilken underbar tur att vi har handdukar att torka oss med! Riktigt sköna,mysiga och t om vackra handdukar! Som man kan lägga på elementet så de blir lite varma och sköna dessutom! Allt var då inte bättre förr är en tanke som ofta slår mej när jag pratar med de gamla,det kanske alla egentligen vet, men det blir så påtagligt i mitt arbete och jag är tacksam för att jag ofta blir påmind om hur bra jag egentligen har det!

        

Fina färglada handdukar eller roliga motivhanddukar, vilken tur att vi har dom! Tänk på den kloka damens ord ikväll när du torkar händerna eller ansiktet innan du lägger dej!

Kaffegök

Snopet va! Precis när jag klev in i bilen strax efter halv åtta i morse fick jag ett sms om att mötet jag skulle på inte kunde bli av idag utan flyttats till i morgonbitti istället! Okej! Jag vände tillbaka in och kröp ner i sängen och somnade! Har sovit i stort sett till nu! Lite segt att vakna till men viktiga sömntimmar för mej som kände mej så trött tidigare! Utanför snöar det som bara den just nu,riktiga julaftonsflingor faktiskt! Ja det är inget att göra åt,man kan bara stå där och titta på eländet! Vet ni vad,jag hittade en trevlig sida som handlar om kaffe! En hel del forskning och annat kul redovisas här!

Världens dyraste kaffe

Jamaica Blue Mountain brukar kallas världens dyraste kaffe. Kilopriset är runt 
1 500 kr kilot till skillnad från vanliga kaffesorter som kostar 50 - 100 kr/kg. Kaffet levereras i tunnor istället för i säckar som andra kaffesorter och dess smak är perfekt balanserad med en ljuvlig arom och syrlighet.

Ännu dyrare lär Indonesisk Luak vara. Det är kaffebönor som plockats i spillningen efter luaker, ett kattdjur, som äter de mogna kaffebären. Djuren tillgodogör sig fruktköttet medan bönorna intakta passerar matsmältningssystemet under viss fermentering (jäsning), som lär vara förklaringen till den utsökta (?) smaken. Vi har inte provat. Liknande exempel finns på kaffen som passerat genom fåglars eller apors matsmätlningssystem

Nordborna bäst i världen

Norden har världens absolut högsta kaffekonsumtion.

Finland har de största kaffetunnorna och förbrukar i snitt 3,5 koppar kaffe per person och dag.

Tätt efter kommer Sverige med 3,2 koppar om dagen.

Norrmän och danskar är nästan lika stora kaffedrickare med mer än 3 koppar per person och dag.

Allt beräknat på samtliga invånare

Nordborna bäst i världen

Norden har världens absolut högsta kaffekonsumtion.

Finland har de största kaffetunnorna och förbrukar i snitt 3,5 koppar kaffe per person och dag.

Tätt efter kommer Sverige med 3,2 koppar om dagen.

Norrmän och danskar är nästan lika stora kaffedrickare med mer än 3 koppar per person och dag.

Allt beräknat på samtliga invånare

http://www.kaffeinformation.se/

Kaffegök

(kaffe med brännvin eller konjak i). Gök egentligen en sup, som man tog tidigt på morgonen, för att inte bli ”gökdårad”, dvs. förhäxad för att man på fastande mage fått höra göken gala.

Kaffegök

(kaffe med brännvin eller konjak i). Gök egentligen en sup, som man tog tidigt på morgonen, för att inte bli ”gökdårad”, dvs. förhäxad för att man på fastande mage fått höra göken gala.

Ha,ha vilken bra anledning man skapat för att få ta sej en liten sup! Vem vill bli gökdårad! Måste passa mej!


Tidigt

Hej,tidig morgon och jag känner mej rätt så trött,hade gärna sovit ett par timmar till! Men jag vill inte missa mitt möte och får väl ta igen det när det är färdigt! En kopp kaffe piggar ju upp men tar inte bort spåren av trötthet i ansiktet särskilt bra! Nåja jag får allt åka och tanka bilen det första jag gör för lampan har lyst en stund nu! Snart tillbaka!


Tänker på 16 kg potatis!

En man berättade detta för mej idag;en gammal vän till mej tog med en sättpotatis till något varmare land än Sverige (jag kom inte ihåg vilket han sa). Där planterade han den och plantan växte upp och blev gigantiskt hög. När det var dags för skörd visade det sej att under plantan av en enda sättpotatis fanns 16 kg potatis! Kan man tro på det? Mannen som berättade det hela hade själv fått en potatis av sin vän och testat att plantera den på sin gård i Enköping. Eftersom klimatet var svalare här så fick han "bara 3 kg på sin planta! Nu blir jag odlingssugen,jag ska köpa en bra sättpotatis och se hur mycket jag får. Ska testa knepet att odla i plastsäck,så här gör man!

Odla potatis i en säck
Det här behöver du: Sättpotatis (tidig sort), äggkartong, bra jord och en svart sopsäck. De sorter som är mycket tidiga är, Swift, Minerva, Rocket, Vicking, Marine och Timo.

1. För att potatisen ska komma i gång, bör man lägga dem på en tom äggkartong, och sedan ställer du den svalt och ljust. Den bör stå i där cirka 3-4 veckor. Beroende på när du lägger dom i äggkartongen. Men om du vill ha potatisen till midsommar så bör du plantera potatisen i mitten på april.
2. Fyll plastpåsen till en tredjedel med bra jord. Gör några hål i botten så överflödigt vatten rinner ut. Sätt 2-3 potatisar i påsen med groddarna uppåt.
3. Täck dem med jord tills påsen är halvfull. Vattna ordentligt och ställ ut påsen på en skyddad plats, där frosten inte kommer åt dem. Sätt upp en skylt så ingen tror att det är skräp.
4. Efter några veckor när blasten kommit upp, fyller du påsen med mer jord. Det kallas för kupning och uppmuntrar stjälkarna att ge mer potatis. Vattna dom lite då och då.
5. När potatisen har blommat efter 10-12 veckor efter sättning är potatisen mogen och det är dags att skördas. Egen odlad potatis är alltid godast.
 

Tänk om jag får egen färskpotatis till midsommar i år! Förresten ett annat tips för den egna täppan är att plantera vitlöksklyftor i en kruka! Snabbt växer det upp gröna fin stänglar som när det börjar bli rejält långa, bara är att klippa av och hacka så har du färsk vitlök till maten eller som den är påmackan. Det kommer att lukta lilla italien i hela ditt hus,jag lovar!

Vitlök efter

Så här !

Lite kväller!

Så nu har jag precis kommit hem från min långa men självpåtagna arbetsdag! Var ju på två olika ställen så det känns som två olika dagar på något vis! Bra gick det i alla fall! Det blir nog inte så mycket mer skrivet ikväll för nu behöver jag vårda mej själv lite en stund. Sen blir det nog tidigt isäng ,för i morgon kl åtta har jag ett spännande möte att gå på och sen blir det kvällsjobb igen! Men vi ska väl hinna höras nå under dagen kan jag tro! Så ha det bra och gör något gott för en medmänniska imorgon,det är så givande! Hej svejs!


Hej

Vet ni vad jag gör? Just nu har jag en liten rast men började jobba kl sju i morse och kan inte sluta! Fortsätter till kl tio ikväll så jag har att göra! Hörs senare alla vänner!

Blommor och blad!

Vet inte riktigt om jag är trött och borde gå och lägga mej eller vara vaken en stund till och fixa lite! Känner mej ganska kreativ för tillfället och vill få lite utlopp för det.Å andra sidan är det inte så mycket som går att göra just nu för alla mina små söta växter och plantor som behöver lite vård sover ju nu!

Solros 'Black Magic'

Vilken grobarhet det var på dessa solrosor! Det växer så det knakar i de små krukorna de behöver verkligen planteras om! Black Magic är namnet! De kan bli 1.90 höga så det är tur man har en rejäl trädgård att plantera i!

Solros 'Firecracker'
En kändis från förra året, Fireracker. Det är en lägre variant som blir ca 75 cm hög,men den grenade sig blommade med flera blommor samtidigt!
Sitter och surfar på trädgårdsidor på nätet vilka fantastiska tips man får! Det här kan ju vara något för allaer som försöker få till något extra på t ex en balkong!
Post image for How to Turn a Pallet into a Garden

Det är en ombyggd lastpall som används för vertikalodling! Här är beskrivningen på hur man gör!
http://lifeonthebalcony.com/

Går nog och lägger mej nu trots allt,det kan vara bra att utnyttja morgondagens tidiga timmar istället! Så godnatt alla vänner och sov sött!

Kladd på grannens vägg!

Undrar vad grannarna tyckte om det här!


Det är knapp man törs visa det,för nu tror dom väl att det är jag som haft nått finger med i spelet!

Worth 1000

Det finns ett coolt ställe på nätet att utforska om man är photoshop freak och vill få inspiration eller gå ett steg längre i sitt arbete! Det finns olika gallerier och tävlingar men det bästa är de schyssta människor som lägger ut tutorials för hur de skapat sina bilder. Visst måste man kunna grunderna i photoshop för att förstå dom,det är inte precis nybörjarnivå kanske men är man inte intresserad av redigering så kan man ju alltid titta och njuta av andras kreativitet!
http://www.worth1000.com/

Länken till massor av tutorials
http://www.worth1000.com/tutorials

Popcorn DogHow I Created Bubble BerryHow I Created Raspberry FrogThe Making Of

Här är några coola exepel på bilder som folk har skapat och delar med sej av hur de gjort! Det gäller att ha galna ideér i huvudet så kan det bli hur bra som helst!




Slutar strax!

Hej gott folk! Nu har jag just avslutat mina uppgiter för ikväll på jobbet! Tittade nyss ut och såg att det snöade lite. Ryktet säget att det t om ligger kvar på backen! Hoppsan ploppsan då! Det kan väl inte bli så mycket i alla fall. Om en kvart checkar jag ut härifrån och beger mej hem,vi hörs säkert då!

Limpmackor och sommartid!

Sådärja vad gott det kan vara med klassiska limpmackor ibland! Sitter här och mumsar och förbereder mej för några timmars jobb igen! Det är ett ganska skönt sätt att spendera en söndagkväll på,när de flesta bara har ångest för att de ska jobba imorgon! Ställt om klockan har jag också kommit ihåg att göra,men vet inte riktigt om jag hunnit märka nån skillnad än men det kommer väl när det skymmer och i morgonbitti! Så här har de gjort i Ryssland!

Ryssland övergick på söndagen permanent till sommartid. Det gjorde man för att folk inte skulle stressa och korna bli olyckliga.
http://www.hbl.fi/text/utrikes/2011/3/27/w61089.php


Lördagen hittils!

Vaknat och ätit frukost och sen suttit i solen riktigt länge och softat! Det är vad jag hittils hunnit med idag! Inte så dåligt alls egentligen för att vara lördagmorgon! Fortsätter nog i den andan en stund till skulle jag tro,kanske lite träning smyger sej in så småningom! Vem vet!


Vilken mardröm!

Åt just en god sallad och skulle testa en ny dressing till! Luktade på den men märkte inget konstigt så jag lade på lite! Men huuu,den smakade ju som getterna luktade på Vallby Friluftsmuseum när jag var liten! Jag spottade ut tuggan direkt men det hjälpte inte,smaken fanns kvar i munnen och det var hemskt,jag lider fortfarande. Fick slänga ett par tuggor av salladen för jag vågade inte chansa! Usch säger jag bara,Hur kan någon tycka om sånt ? Jag kan inte fatta det? Men jag vet ju att smaken är som baken ,det här måste ha varit baken,jag lovar! Såå får ta och lugna mej lite nu,det finns ju dom som inte ens har nån sån här hemsk dressing,tänk på dom!

Skor och vita bönor!

Här är några par skor som har gjort sitt i min garderob förmodligen. Det är ju synd när man tänker på att de faktiskt knappt är använda!

Kanske de svarta med fransar går att pimpa lite,tror jag ska testa att klippa bort fransarna för de spretar åt alla håll. Sedan kanske dekorera med nåt bling eller nå! Modellen är ju i alla fall okej och klacken riktigt snygg!

Nu håller jag på och värmer lite cowboy mat åt mej över lägerelden.....eller micron då! Det blir en burk vita bönor i tomatsås! Proteinrikt så det förslår!

Solkaffe

Hallo! Tittar bara in igen för att fylla på kaffekoppen med merar rykande gott kaffe! Vilken underbar start på den här dagen! Solen väckte mej tidigt i morse,låg kvar länge och bara njöt! Nu har jag hunnit med att få frukost på altan,plockat ut lite blommor i växthuset och bytt plats på långärmade och kortärmade t-shirts i garderoberna för att få det tunna och somriga mer tillgängligt! Igår kom också klänningar och tunikor fram och bytte plats med tjocktröjor! Varför ligga på latsidan när man kan annat!NU välkomnar jag resten av den här dagen med glädje! Hoppas ni alla har det lika bra som jag!

Huller om buller!

Det är så skönt att stöka om i huset så här på sena kvällskvisten! I alla fall när man vet att det går bra att sova en stund på morgonen. Inget som direkt ligger på i morgon bitti,så jag kan i lugn och ro roa mej med lite omorganisation i garderoberna bl a!  Men det förstås är det soligt och fint tidigt så kan jag ju inte hålla mej kvar i sängen särskilt länge! Då tar jag stora varma morgonrocken på och glider ut på altanen och fikar! Är lite nyfiken på hur mycket snö som hunnit tina på berghällen under dagen,det var ju mörkt när jag kom hem så man vet ju aldrig!






Å mitt i allt så kom jag att tänka på de här bilderna! De är tagna i Västerås hamn i Juli 2007. Numera är det här stället borta och bebyggt  med bostäder! Men det var kul att fota där!



















Ed Hardy å lite annat


 En lattjo bild på Abbafolket, Wow!

Lite snygga Ed Hardy skor! De syns!När jag kör med mina "kopior" så väcker de alltid uppseende!
http://edhardyshop.com/categories/shoes/womens-shoes/women-view-all.html?sort=&epp=All



En annan fantastisk outfit bild! Rod Stewart och Britt Ekland!



Vilken man! David Bowie såklart!

Japp,kläder och mode är kul! Ska kanske hitta ett par såna brallor som till höger till våren!

Bell Bottoms

Ja nu måste jag slita mej från den glamorösa modevärlden och kolla ner i min egen sommarskolåda och börja packa upp lite lättare skor och plocka undan vinterns tyngre saker! Men först skovård så det blir kul att packa upp det som kan sparas till hösten!

Om dagen idag!

Jaha,så börjar den här dagen lugna ner sig lite den också! Skönt att man har mycket bra omkring sig i alla fall även om det känns lurigt att hinna med allt! En kort sväng hem efter jobbet,sen passade Eddie och jag på att dela på en portion kyckling i röd taihländsk curry! Han fick kycklingen och jag grönsakerna riset räckte till båda! Wokandgo var det som stod för tillagningen! Det är ganska ofta vi mumsar där när vi äter ute Eddie och jag! Efter det blev det fika hemma hos Marie som hade bakat sockerkaka! Förresten har både jag och Mimmi tjatat på ett krångligt företag i dag som har svårt att hålla sina leveranstider om de nu leverear alls vill säga! Eddie har beställt en hoodtröja som de har tusen ursäkter för att den inte levererats. Nu påstår företaget att den befinner sej i Västerås men det nr de uppgett för att vi ska kunna spåra leveransen ger ingen träff. Kommer den inte i morgon som de lovat hänger vi ut dom och vidtar åtgärder. Det är fult att luras och inte hålla det man lovar sina kunder!
En bra sak jag gjorde idag var att komma ihåg och plocka in växterna jag ställde ut i växthuset på altan i morse. Jag har lovat mej själv att inte förfrysa en enda liten blomma iår!
Sen har jag köpt varsin gullig liten present till mina flickor! Varsitt mini shoe shine kit för 10 kr st på Willys! Skoputsning är verkligen underskattat bland folk har jag märkt!



Supergulliga små skokrämsburkar,en svart och en brun. Liten borst och trasa och sen ett underbart pyttelitet skohorn!


Här är början till en utepiedestal till pelargonhörnan. Just nu är det ett sönderslaget askfat men inte så länge till om Cheva själv får bestämma!


Hejsan!

Hej, Mitt på dagen och lite till! Jag är på jobbet och har så varit sen kl sju i morse! Stannar inte så länge till utan hittar på något i vårsolen när jag slutar! Vädret har verkligen varit omväxlande här,både sol och snö om vartannat men nu ärr det bara sol i alla fall! Nåväl,hörs senare!

Bästa stället att köpa löshår!

Funderar du på att köpa löshår så har jag ett hett tips! http://www.hårgrossisten.se/ Kolla in så får du se själv!


Gillar den här bilden,den är så läcker,det känns som man vill ha alla färgerna att välja på till sitt hår!
Ja hår är läckert välj och vraka hos hårgrossisten.se!

Varit ute en stund!

Återkommen från en liten tur på byn! Macka med skagenröra och trevligt sällskap av både små och stora damer blev det! Lite synd att solen försvann,men de tär ju varmt och massor med vårtecken ute! Skönt att se att växterna tittar upp mot husväggarna både här och där! På min tomt är det fortfarande massor av snö kvar,så jag ägnar eftermiddan åt lite inre arbete istället! Skönt det med!


Morning!

Hej,nu är det vaket här igen! ska just ta med mej frukosten ut på altan och njuta av solskenet! Sen ska jag ta och fixa till mej lite för en fika med mina blivande pluggkompisar. Vilken tur vi har med vädret va,det känns härligt att vara ledig under dagen och ta del av det! Vi hörs snart igen!

Vilken givande biltur!

Hej alla! Hemma igen nu efter trevligt ett Stockholmsbesök! Flera olika sinnen och behov har blivit tillgodosedda! Lite shopping och mat med massor av prat på IKEA i Barkarby! Tänkte köpa de efterlängtade solcellslamporna men endast den större varianten av den jag ville ha fanns inne.Synd men så var det! En tur till pPantagen följde därefter för krukjakt men inget föll mej i smaken! Vidare hem till bästa vännen och lastade lite grejer och sen blev det fika och massor massor av trevligt och nyttigt prat på nästa ställe.




Titta vad vi fick! Det fanns både kanel och kola bulle att välja på!



Glaskonst blev visst temat för den här fotosessionen!


Bling bling!


Färgspel i glas!



Framåt kvällen for vi tillbaka genom storstans vindlande tunnlar och motorvägar och bromsade inte förrän vi var utanför pizzerian härhemma på gatan. Nu plockar jag med prylar och grejer som kom med hem för att fördela dom på bästa sätt! Jag säger som Mulle Meck det finns inget skrot allt går att använda på nya sätt! Jag tänker designa världens snyggaste blomkrukshållare av en manickel jag har fått,visar mina planer senare!


Smör,skör eller fjäsk!

Vad härligt det är att ha goda vänner omkring sej! En är just nu på väg hit till mej,så vi ses snart! kul! Pratade med en annan god vän på telefon nyss som vi ska sammanstråla med senare idag. Vi kom att prata om det underbara djuret fjäril som är en viktig symbol för mej. Hon sa: vad konstigt det är med det engelska namnet Butterfly- smörfluga blir det ju om man direktöversätter det. Då startade en rolig ordlek oss emellan och vi skrattade gott och länge åt hur tokigt det kunde bli! När vi avslutat samtalet var jag tvungen att kolla om butter hade någon annan betydelse på engelska också och så var det ju! Det kunde ju också betyda äckligt smicker,fjäska för! Aha ,är det för att fjärilen är så vacker och sitter så fint och klipper med vingarna och visar upp sej. Då blir alla andra avundsjuka förstås! Kanske det är därför jag ser fjärilen som mitt favoritdjur och jag t om valt att tatuera en på min axel. Jag kanske också är en riktig smickrare som bara vill visa upp mej! (Obs Ironi!)
Fast tittar man på det franska ordet papillon så kan det bli annat ,det är synonymt med skört pappersliknande,lätt!
så det är bara att välja tolkning! Smör är i allafall det roligaste!

Har en del för mig i livet!

En god hembakt smörgås med tomater på fick avsluta mitt matkonto för idag! Tror inte jag tänker göra många slängar här innan jag går och lägger mej heller. Ska försöka ta mej upp ganska tidigt trots att jag är ledig. Hoppas hoppas att solen lyser när jag vaknar så det blir frukost ute i solen. Har massor av planer för dagen sen, men det berättar jag om i morgon! Nu ska jag forska lite på nätet om några ställen jag vill besöka under våren som jag länge varit sugen på så hej hej så länge gott folk!


Inga större fynd!

Inte hittade jag några krukor som passade min smak och vädringsstället jag behövde var sålt på loppisen! Istället blev det en smideshistoria för en tia som jag ska använda att hänga solbrillor på! Glömde den ute i bilen så jag tar in den sen! Nu har jag ätit lite banana split så jag har något att springa av mej på jobbet ikväll! Attans vad fort de här timmarna har gått men det gör nog resten av kvällen med! Måste ringa några samtal nu så vi får höras senare!

Svarta krukor på fot!


Visst är de läckra de här plasturnorna ! Förra året fanns de både på Plantagen och Rusta! Ska skaffa mej den svarta varianten till min pelargonplantering! Hoppas den går att förankra på min "stam" piedestal som är under uppbyggnad! Vad snyggt det vore med bara svarta urnor på fot i olika storlekar och material till det! Å så svarta spetsdukar under! Sen fullt  med prunkande pelargoner i olika färger! Det ska jag jobba på att få till!


Dessa är i plast och kostar 59 kr st på Åhlens! Måla dom kan man ju göra själv!
Annars har vi ju alla loppisar att kolla på, nytt uppdrag vilken tur! Ska nog ta en sväng idag och lämna ifrån mej lite gamla kläder på brödet och fiskarna så då kan jag ju kolla!


Mitt på dagen!

God eftermiddag! Nyss hemkommen efter mitt 1:a arbetspass idag.Blir nu hemma några timmar för att sen återvända och jobba kväll igen! Strax ska jag ta och steka mej en omelett och stoppa i mej! Sen får vi se vad jag roar mej med tills det blir dags! Lite vila kanske inte vore så dumt! See you!

Lite svammel!

Har varit ute och farit lite men nu är jag i trygg förvaring hemma igen! Morötterna är slut så det blir en kvällsmacka med persilja på att knapra på istället!Färsk persilja finns oftast hemma i en kruka på köksbänken,både närande och gott! Kul att Eddie gillar det också! Nu tänker jag säga godnatt till er och sen pyssla lite med förberedelser för morgondagen innan jag kryper till kojs! Natti!


Nytt projekt!

Kanske inte en walk in closet men nästan! Har kommit på att jag ska göra en walk in förvarings closet i källaren. Jag har ett ledigt rum som skulle bli alldeles perfekt till det ! Inga läskiga gamla hyllor utan allt ska vaccumförpackas å nu har biltema lyckats igen. Jag har ju länge använt dearas vaccumpåsar till klädförvaring men nu har de även fixat en som kan hänga! Kolla!
 Bara att koppla på damsugaren och dra ur luften ! 49 kr styck! Nu behöver jag bara fixa golv och väggar i min walk in förvarings closet o så börja inreda! Skor och stövlar kan jag ju inte vaccumförpacka men det funkar kanske med kartonger som försluts väl och travas på någort vis! Inte direkt på golvet förstås för det är ju ändå en källare,vattenläckor och bajsproppar har vi varit med om förut! Och inget trä mot golvet det vet vi också! En klassisk gammal vädringställnig som man hade förr såg jag på loppis häromdan,kanske två sådana skulle vara bra,ja nu sprutar ideérna igen och jag är skaparsugen. Undrar om den mattvita färgen från förra året klarade vintern i källaren eller om den frusit ihjäl?  Lärde mej att man ska måla med matt färg för att luften skall kunna passera så det inte blir mögelskador! Hoppas det är rätt! ska ner och reka lite så får vi se var det landar!

That was then 2

Ytterligare en biltur på landet,bara för att njuta av det fina vädret är avklarad! Mat i magarna har vi också fått Eddie och jag. Jag tog min kaffekopp med ut i trädgården bara för att konstatera att "det nya rummet " i trädgården kommer att bli helt perfekt till sommaren. Nu kund jag placera stolen i solen där det förut var omöjligt att sitta p ga trädets placering. Och just nu stog solen ganska lågt på himlen så i sommar blir det kalas. En sak bara,nu är den där attans stenen som blev över när vi slaktade den gamla trädgården för några år sen ivägen igen. Den har flyttats på ett antal gånger och ingenstans passar den. Kan säga att den inte är liten heller!


Till vänster i bild syns den dumma stenen som nu befinner sej ungefär mitt emellan de två träden. Det vänstra trädet med tvättlinan är det som är borta nu. Den här bilden kommer från en mapp somjag kallar för katastrofområde. I den finns bilder från tidig vår 2009 då trädgården fick sej en total makeover. Kul att kunna se att det faktiskt hänt en jäkla massa sen dess! Här är fler gamla bilder från dess!

Kan man ana att härunder döljer sig en vacker berghäll som sedan kom fram och idag är min favoritplats att sola på! Och växthuset is no more!


Men så krävdes också rejäla tag för att bli av med skiten! Härligt när den stora (i alla fall i det här sammanhanget) traktorn dundrade in och satte fart!
Ja det är härligt med minnen och tiden går så fort så det är bäst att vara rädd om alla bilder!


Här har det gått nån vecka sen bilderna ovan och det hela började ta lite form. Just den här dagen 3 maj 2009 kommer jag ihåg särskilt,inte bara för trädgården minsann. Ja ja sånt är livet,tillfälligheter spelar en spratt ibland!


Done!

Japp,såga blev det! Jag behövde inte skotta mej fram till trädet.Snön var så hårt packad så det vara bara att kliva fram på skaren och sätta igång!


Det var lite lurigt att komma åt med sågen såg jag kapade gren för gren istället. Jag har spart stammen så där med flit för jag ska testa och ta bort barken och måla stammen blanksvart i vår. Sedan ställer man en snygg svart urna eller stor kruka uppepå så blir det en bra piedestal för trädgården. Såg någon som hade gjort så i en trädgård nära Lost garden. Lost Garden är en trädgård som jag inte längre har tillgång till, för min vän har flyttat därifrån,därför kallar jag den så! Nåja,om det inte funkar som jag tänkt med piedestalen så sågar jag bara bort stammen då å så är det fixat!
När trädgårdsarbetet var avslutat satte jag mej på en stol i solen och bara njöt av härligheten att få leva!

Kanske såga lite?

Nu går jag ut och skottar lite snö på baksidan och hjälper våren lite. Jag ska ta och kolla snödjupet vid plommonträdet och se om det är möjligt att helt enkelt såga ner det idag! Men ut i solen ska jag i alla fall en stund innan det blir dusch och lite annan typ av söndagsaktiviteter. See me soon!


Vitaminer

Vaknade utsövd vid 8-tiden i morse. Solen strålade utanför så jag tog raskt mitt kaffe och en macka och satte mej med ansiktet mot solen på altan. Det var så sköönt. Fåglarna kvittrade och kurre lekte i träden. En alldeles vanlig söndagsmorgon på hemmaplan och så är jag ledig dessutom! Inte dumt alls. När jag satt där och blickade ut över domänerna så kom kreativiteten farande direkt,tankarna jag skrev om igår,det där med att såga ner plommonträdet,det är helt rätt. Sen måste jag lära mej mer om hur man beskär ett körsbärsträd,det är inte samma sak som med äppel eller päronträd,för det kan jag i alla fall. När jag suttit där en stund hade jag planerat så mycket så slottsträdgården var nästan färdig i tankarna! Ska det bli något är det bara att sätta igång så fort som möjligt,mycket kan ju göras redan nu!


Här är min goda kaffekopp på altanräcket! Det bästa med den är att den rymmer massor av kaffe,underbart stor är den!

Den här skålen är en gåva från en vän. Den passar så bra in i mitt bling bling hem ! Jag tycker jättemycket om den!


Vad heter du?



Här är en som bjudit in sej själv till min trädgård för några år sen. Jag vet inte riktigt vad det är för sort men speciell är den. Därför får den stanna! Den ser ut som någon sorts liten vallmovariant och fröar av sej rejält,fler exemplar dyker upp vart efter lite här och där i gräsmattan. Fick ögonen på den just ikväli när jag satt och bläddrade genom mina bild mappar! Blommor är så fantastiska skapelser,bara man lär sej se det! Så ni förstår att jag inte vill vara utan mitt macro objektiv! Med det här konstverket stänger jag bloggen för ikväll och ägnar mej åt annat! Godnatt alla, återkommer i morgon!

Lite lördagstankar

Har just åkt genom Enköpingskvällen för att komma hem efter jobbet. Det var lugnt och städat ute i allafall än så länge! Själv tänker jag stanna hemma resten av kvällen,det känns som ett bra beslut. Ska ta mej något nyttigt att äta bara,det får bli en rå morot tror jag. Åt så god kaka på jobbet till kvällskaffet så nu får det vara färdigfrossat för idag. För tillfället är jag uppfylld av historier och lärdomar från livet som den 92 årige mannen berättade för mej när jag satt på hans sängkant ikväll när han skulle sova! Tack för den pratstunden! Det var en väl använd lördagskväll ikväll,tänk att kunna få så mycket tillbaka av människor man hjälper,det uppskattar jag!

Det verkar vara på modet hos vuxna annars att gapa och skrika så högt som möjligt för att få sitt självbekräftelse behov uppfyllt. Vad kan det bero på att många ute i samhället tror att bara man markerar sitt ställningstagande så högt och vasst som möjligt så har man "gjort" något åt saken! Jag tror att det inte funkar alls med den metoden,i alla fall inte om man vill lära någon något eller få en förändring som inte bara är tillfällig. Det har jag lärt mej genom livet, att i förändringsarbete måste man vinna människors förtroende annars föds bara mer fientlighet och man möter mer motstånd. Människor som redan har det tufft får det inte bättre av att höra hur värdelös man är som t ex förälder, partner eller medmänniska. I den bransch jag alltid jobbat, med människor som på olika sätt är i utsatta positioner av olika anledningar, finns svaret på hur man ska bete sig för att vara en bra hjälpare. Sök där så skall ni finna både bland de som hjälper och blir hjälpta!


Garden of delight

Lade mej en stund i soffan och tänkte vila lite nu när jag ändå hade massa tid över. Men inte gick det nå vidare. Fick genast en tanke om att jag skulle såga ner ett träd i trädgården. Behöver verkligen släppa in mer sol för det är en ganska mörk tomt det här,särskilt mot den i mitt förra hus som hade sol hela dagen! Men sågar jag ner ett av träden så står jag där med ett nytt ilandsproblem. Var ska jag fästa den andra delen av tvättlinan då? Det finns ju inget lämpligt ställe i närheten! Jag vill ju inte behöva ta ner den efter varje torkning,utan den skall kunna sitta uppe hela tiden! Utan att man blir strypt om man rör sej i trädgården. Men jag har bestämt mej för att såga ner plommonträdet i alla fall så fort det går för snön,då kan jag kasta delarna på högen kommunen har gjort utanför sen de röjde skogsdungen så slipper jag problemen med att transportera bort det själv. Då kommer jag att få en fin plats att njuta av kvällsolen när den kommit runt huset! Toppen ide ,det kommer att bli mycket bättre så,det är jag säker på!

Ha,det är ju omöjligt att se på den här bilden jag nyss tog hur jag menar men det är trädet som syns vid stommen till studsmattan.

Här kan man se hur kommunen röjti skogsdungen utanför tomten,bl a en gigantisk gran är borta och mysket små aspar och sly som skymde ljuset tidigare! Nu kom ju mina fina solcellsbollar jag pratade om tidigare med på bild också!



Den här bilden från Garden of delight är mycket roligare att titta på! Jag kan riktigt känna hur det känns att sitta på klipporna när de är solvarma och man själv är lättklädd. Snart är vi där vänner!


Mot nya mål

En härlig biltur på landet i Enköpings omgivningar är nyss genomförd! Fick hålla i mej för att inte stanna vid en trevlig plantskola efter vägen. Eddie köpte sig en film på DVD tills ikväll när jag jobbar en kortsväng. Åh vad vi njöt av att se solen och småprata om vilka vårtecken vi gillar bäst! Men oj vad solen får kämpa med att få bort den snö som föll igår,det tar nog ytterligare nån dag tills vi är tillbaka där vi var i förrgår. Saknar den bara asfalten här på gatan som var framme i några dagar. Man får se det som två steg fram och ett tillbaka! Stannade förresten på loppisen på väg hem och fick tag på några svart blomkrukor till samlingen för några spänn. Gilla loppisen! Nu har jag några lediga timmar framför mej som jag kan fylla med vadhelst jag vill och får lust med! Njut av solen och tanken på att våren snart är här!

Så här lätt flyger jag fram på nya starka vingar! Bild från 2009.


That was then!

Återigen väcktes jag av att solen strålade i mitt ansikte. Långt bort är den tråkiga gårdagen, i alla fall väderleksmässigt. Jag låg faktiskt kvar och slumrade till för en halvtimme sedan. Nu har vi ätit frukost Eddie och jag och ska göra oss klara för en tur ut i solen. Pojkar i puberteten har en särskild förmåga att se bleka och hängiga ut hur aktiva de än är. Det hör väl till utvecklingen kan jag tro. Tjejer i den åldern har ju redan satt igång att sminka och fixa sej så de ser inte lika tagna ut av den förändring de genomgår. Stackars killar,de blir lämnade av alla jämnåriga tjerer som drar iväg till att bli kvinnor och börjar kika på äldre grabbar istället. Det var ju bara några år sedan som brudarna backade för grabbarna när de slogs i sandlådan. Nu är det tjejerna som kliver fram och puttar undan de "barnsliga" grabbarna. Jag som fostrat två tjejer tidigare som nu är vuxna kvinnor,blir lite fundersam över hur man hanterar en storliten fjortis kille när hormonerna hoppar! Visst har jag jobbat med tuffa grabbar i stort sett hela mitt arbetsliv till för två år sedan då jag bytte upp mej i ålder, och vet en hel del om sånt. Men en sak är säker det är stor skillnad på att vara på jobbet och att vara morsa. De egna barnen väcker känslor som andras barn aldrig kan väcka.

Här är vi,jag och Eddie i mars 1997!


Avslappnat!

Mjuk,söt ,färsk lakrits,det är riktigt gott. Och ikväll och smakar de bara mera. Jag ställde fram en skål på bordet och det går bara inte att sluta äta. Just nu har jag flyttat ut den i köket men då gör jag mej bara ärenden dit hela tiden och får med mej en näve tillbaka. Det gör ju inget om man äter lite godis,men det här börjar bli mycket.
 

Gott!

Nu ska jag faktiskt inte göra så mycket vettigt mer ikväll utan mest bara softa och glida runt härhemma!


Äntligen fredagsmys!

Hej,har just varit och handlat efter en fullfart arbetsdag. Nu ska det bli mat innan fler beslut för kvällen tas. Lite frusen och trött efter den här dan med allt sitt snöande. Kände att jag hade för dåliga stövlar på mej så jag är dessutom lite blöt om fötterna,inte skönt!

Hälsans Kök - Produkt vegetarisk färs 300 gDet blir tacos här ikväll och jag tar förstås vegetarisk färs till mina!
Nu ställer jag mej på min rätta plats,alltså vid spisen! Godmiddag!

Vi får väl se......

I morgon är det fredag igen, det kanske inte kommer som någon överraskning precis men jag kan inte låta bli att gilla det! Visserligen blir det lite jobb i helgen men på sådana tider att jag gott och väl hinner med lite nöje också! Förresten är det ju ett rent nöje att jobba också, tro inte annat! Eftersom jag nyss avslutat ett härligt träningspass så ska jag nu ta och dricka en massa citronvatten och sen väntar en och annan härlig timme vid photoshop.

Har du inget att göra? Fundera då på den här!

Om man limmar fast en smörgås på ryggen på en katt, och släpper den från tre meters höjd, kommer katten då att landa på fötterna eller mackan med smöret neråt?



Man kan väl lätt säga att mitt pelargonprojekt blev mycket lyckat,som på bilden ovan såg det ut sent i höstas. Ytterligare ett gäng likasinnde höll till på golvet!



Den här bilden är från förra veckan,i stort sett hela gänget klarade sig och frodas nu på fönsterbrädorna i väntan på att få komma ut i trädgården. Jag har planer på nån typ av pelargoninrättning där alla får stå tillsammans i något slags arrangemang så blir det lättare att sköta dom och säkert snyggare också än att bara sprida ut dom. Det är inte alltid less is more ibland är det mängden som gör det hela! Mmm... får grunna på den!


Sunshine

När det började skymma och jag tittade ut mot altan såg jag att mina fina oranga solcellsbollar hade börjat lysa. De har varit nerpackade över vintern för det är ju ingen ide att låta dom hänga över vintern,de finns ju ändå inte tillräckligt med sol. Men för någon vecka sen hängde jag upp dom på altan och nu har de alltså laddat tillräckligt för att kunna lysa en stund.



Bilden har jag lånat men just så ser mina två lampor också ut! Det blir nu tredje sommaren de lyser upp tillvaron här och jag är jätteglad att jag har dom. Förra året hann jag inte köpa några innan de tog slut på IKEA och sen återkom de inte. Hade gärna haft ett par röda också! Jag ska hålla ögonen öppna och se om IKEA kommer att ha några i år också, det är just de här bollarna jag är intresserad av,de är så coola! Annars har jag trädgården full av "vanliga" solcellslampor som hjälper till att pryda upp. Men innan de funkar behöver jag nog se över dom en del och kanske komplettera med nya laddningsbara batterier!


Kan det bli coolare!

 


Shoo bre

Gick just in för landning hemma hos mej själv en stund. Dagen har som vanligt varit fylld med givande arbete. Passet låg mella sju och fyra så nu är jag ledig resten av kvällen! Vi får väl se vad jag ska fylla den med,jag vet vad som behövs men det är inte alltid samma som jag har lust med!
En intressant bok som jag fått av en vän ligger och väntar på mej! Har alltid velat lära mej mer om att binda blommor och nu har jag chansen. Tänkte träna på billiga konstväxter först för att lära mej så jag sen kanske kan lyckas på riktigt också! Boken har ju varit med ett tag,men bilderna i den talar för sej själva,så tack snälla för att jag fick boken!! Ska titta lite i den till kaffet som jag tänker dricka nu!


Nästan slut grejer......usch!

Dags att avsluta den här dagen nu! Bland allt annat jag hållt på med de senaste timmarna så har jag konstaterat att jag är bra på att öppna nya saker. Jag gör det gärna strax innan det gamla tagit slut,som typ när tandkrämen nästan är slut så öppnar jag den nya fina orörda tuben för att den ser så härligt oförstörd ut. Den gamla ser då ännu tröttare ut fast den räcker flera gånger till om man vill. Lika så är det med massor av andara saker framför allt i badrummet. Visst är det trist med massor av "nästan slut schampo flaskor" Såna där som kanske räcker till nästa hårtvätt om man ställer dom upp och ner i tid och sen skakar och trycker i vild förtvivlan.Äh jag öppnar glatt en ny och tänker att den andra tömmer jag sen.... nån gång! Ha ha,eller toarullar som bara har några varv kvar,de duger inte heller! Varför gör jag så? Kanska jag är rädd att det inte ska räcka till hela röven så jag måste öpnna en ny rulle mitt under pågående rengöring? Nä,ibland blir jag inte klok på mej själv men det kanske är det som är charmen! I morgonbitti är det jag som dricker ur sista juiceskvätten i den gamla tetran innan jag öppnar en ny! Tror jag.....



Snyggt och inbjudande va!

Moonage daydream

En bok jag verkligen älskar att frossa i ! Jag är så glad att jag har den i min ägo sedan ganska många år!

Moonage Daydream:
The Life & Times of Ziggy Stardust

"This is a book of extraordinary photographs. Ziggy Stardust blazed briefly but intensely, and I am delighted to see his life and times as a rock n' roll star immortalised in this beautiful limited edition." - David Bowie


Tror jag tar den med mej när jag lägger mej strax! Här är en av mina favorit Bowie låtar!




All along the watchtower

Men hej alla! Inte förrän nu hamnade jag vid en dator där jag kunde skriva av mej lite! Så här har min dag varit! Larmet på telefonen hörde av sej vid sex tiden i morse! Pigg och utvilade landade jag på jobbet strax före kl sju, där det blev frukost innan arbetsdagen drog igång! När jag checkade ut därifrån klockan fyra hade en händelserik dag förflutit,en spännande händelse där en äldre dam inte var riktigt säker på vad hon hette, gav mej lite extra jobb. Det hela redde till slut ut sig och damen blev på det klara med sitt namn och tillhörighet! Raka spåret till Västerås sen för umgänge med nära och kära. Nu är jag som sagt hemma igen och tänkte först av allt plocka undan tvätten från igår som hänger överallt färddigtorkad och ren. Ja dagarna går så fort, men så är det ju när man gör sånt man gillar! Å varför göra nåt annat, som någon klok person sa: Skaffa dej ett jobb du trivs med så behöver du inte jobba en dag till i ditt liv! Fatta va,så känns det för mej just nu!


Här kommer en låt skriven av Bob Dylan,men framförd av en annan hjälte!

No direction home

Gör en liten paus i mitt filmtittande,för ikväll tittar jag på en av mina favoritfilmer. No direction home. Filmen handlar om Bob Dylans göranden och havanden mellan 1961 och 1966.
http://sv.wikipedia.org/wiki/No_Direction_Home
Snacka om att jag sitter som klistrad,det är så intressant och faschinerande så jag kan inte slita mej trots att jag ser den då och då!
Nu slår jag på del två och fortsätter titta alldeles strax!

Inget särskilt händer

Det börjar mörkna utanför stugknuten nu! Jag har varit ute en vända och fixat och handlat på eftermiddagen. Även fortsatt med att sortera saker åt olika håll och kanter. Någonstans blir saker och ting bättre men det kan bli bra rörigt medan det pågår. Som att flytta men ändå inte typ! Det blev ingen Västeråsresa som jag tänkte,jag spar den till imorgon efter jobbet. Japp,nu ska jag fortsätta i röran här men först en kopp kaffe i nya koppen!


På hemmaplan!

Färdigjobbat för idag,iallafall på jobbet! Nu tänker jag softa en stund och sen fortsätta med upp och ned packning av grejer! Diskmaskinen jobbar för fullt och snart är det tvättmaskinens tur! Ska nog försöka komma ut i solen en stund också,får se om det blir Västerås i morgon istället,hade ju tänkt fara dit idag men tror jag avvaktar lite! Den som lever får se som det heter!


Ska iväg nu!

Hej kaffe å macka innan det är dags för några jobbtimmar! Det känns som jag är ledig hur mycket som helst på det här schemat! Det ska bli skönt att få jobba lite igen! Det bästa hittils med den här dagen är att solen är uppe och lyser redan! När jag slutar klockan ett idag ska jag nog ta mej en sväng till Västerås om inget annat dyker upp! Vi får väl se! Ha en härlig dag nu ute i livet!


Okej

Klockan har bara rusat fram sen jag kom hem! Har hunnit packa upp massor med grejer,både det från helgen som jag bara lämnade i hallen igår kväll och det jag fått med mej hem idag! En stor låda med spännande grejer som både jag och andra kommer att ha nytta av! Men tyvärr måste jag nog lämna resten framme och sortera vidare i morgon. Ja tack och godnatt alla inblandade som hjälpt till att göra min dag till en riktig Soulshine dag!


Varit runt lite......

Hej vänner! Har just kommit hem från ytterligare en fantastisk roadtrip! Har haft en toppendag bland gott folk. Har besökt två olika vänners hem och fått med mej massor av god energi och saker! Mitt i alltihop stannade jag för en avkopplande men kort shoppingrunda i Farsta centrum där jag köpte två underbara kaffekoppar till sommarens fikastunder. Ja jag får berätta mer sen när jag kånkat in lite av sakerna jag fick med mej hem! Förresten ska jag ju jobba imorgon så jag måste hinna förbereda lite för det med men vi hörs strax!
En bild på kaffekoppen Montrose som jag köpte. Den är riktigt stor vilket inte syns på bilden 59 kronor st kostade de! Jag tror att kaffet kommer att smaka mycket gott i dom i alla fall!
MONTROSE cup

Ska bara ladda lite...



Dags att ladda batterierna, både vad det gäller kameran och mej själv! Imorgon väntar nya äventyr och nya bilder så det blir en tidig kväll för mej! Hoppas solen gör mej sällskap då,för idag har den lyst med sin frånvaro!
Godnatt och sov gott för nu drar jag mej tillbaka för ikväll!

Helgens bil &motor

Mc Gyver är i farten och ska kolla så kamkedjespännaren är bytt på Jaggan så det hela inte slutar med ett rejält kostsamt ras!



Bit för bit plockas sakta bort för att strax visa det allra innersta och heliga.
Trångt är det och det behövs en del kluriga lösningar för att komma åt!

Torkat gummi!


Så här har vi svaret! Japp det är bytt och alldeles i sin ordning. Det är den oranga lilla plastbiten som avslöjar att tidigare ägare varit ärlig. Men jag undrar jag om plast verkligen håller? Väckte jag nu ditt intresse så kan du börja med att läsa här!http://www.jaguarklubben.se/forum/viewtopic.php?t=9713&sid=be4018cf97cad55566d1c46d395ae8b9

Helgens natur och kultur upplevelser

Lite bilder från lördagens sightseeing. För att hitta alla fina ställen så gäller det att ha en guide som vet vart man ska ta sej,och som vet vad jag vill fota! Så vilken tur att jag bara behöver luta mej tillbaka i varma sköna bilen och ha kameran beredd!
http://www.ljunglofska.se/historia.htm

 
Det här är Ljunglöfska slottet, det var han "Snuskungen av sverige" Knut Fredrik Ljunglöf som byggde det i Blackeberg år 1893. Det ligger bara några meter från mälarens strand. Jättefint verkligen!
Idag är det en konferensanläggning. Den här bilden ska jag använda och göra om till ett spökslott om jag lyckas!



Här har vi stannat på en utkiksplats på Ekerö där man kan blicka ut över mälaren och se ekerökyrka från 1100-talet trona i kyrkfjärden. Hade det inte varit så mycket tallar i vägen hade utsikten varit värd flera foton.

Den här allen leder till Kaggeholms slott och folkhögskola också på Ekerö.Där finns även det här mystiska trädet.



Mälarens is som börjar bli förrädisk att ge sej ut på,men vilka fina mönster den gör!




Tänk att solen lyste så fint så det t om blev premiär för solbrillorna som jag lyckats komma ihåg att få med mej!
 




Ni vet väl att allting är relativt!

Hej,vet ni vad,nu är jag hemma igen efter en nice roadtrip som startade igår! Som vanligt efter en sådan vända finns det massor av bilder i kameran! Ska alldeles strax ladda in dom så jag kan visa lite vad jag ägnat mej åt det senaste dygnet! Först tänker jag bara svänga ihop något att äta så magen får sitt! Ses snart!


Godmiddag!

Vilken underbart fin dag vi har idag! Eller hur! Har njutit förmiddagskaffe ute i solskenet,helt fantasktiskt livgivande! Nu blir det iordningsställande av både mej själv och tillbehör,sen ska dagen användas till kreativa infall för kropp och själ! Så hej på en stund,nu måste här ageras!

Sol!

Flipperturnering å lite annat!

Hej! Mer än ett dygn har gått sedan jag ganska mycket tidigare än tänkt for iväg mot Västerås igår. Hela dagen umgicks jag med nära och kära på olika sätt! Tillslut landade vi för middag och födelsedagsfirande utanför Hallstahammar. På väg tillbaka till Enköping när allt var över på det planet så blev det ytterligare en kopp kaffe hos goda vännen i Västerås. Så när jag tillsist landade här hemma var det bara att förbereda lite för idag och sen gå direkt i säng. Dagen idag började kl sex härhemma och klockan sju var jag på plats på jobbet. Nu har jag just kommit därifrån och förbereder mej för kvällen. Trevligheter ska det bli!


Lite hungriga ungar i Uffes soffa!



Flipperturnering. Eddie håller för öronen när syrran får frispel! Det smäller av bara attan!



Det gäller att välja rätt kopp för födelsedagskaffet!


Om den här dagen!

Återigen en solig morgon! Fast jag såg lite pudersnö därute som måste ha kommit ner under natten. Fick ett trevligt samtal nyss med schematider till en bit in i maj,det är bra att veta i förväg hur man jobbar så det går att planera fritiden lite också. På vintern spelar det väl inte så stor roll,då kan man ju jobba jämt,men på vår och sommar kan det vara skönt med lite ledigt!
Idag ska jag fara in mot Västerås framåt middagstiden. Där ska jag sammanstråla med barnaskaran och så far vi vidare mot Hallstahammar, först för lite shopping och sen blir det födelsedagskalas med middag. En ledig men fullbokad dag,det ska bli roligt! Ska direkt packa kameran så jag får dokumentera trevligheterna!

I bl a den här fantastiska miljön ska vi njuta idag!

Nu så!

Tjo! Försvannlite hastigt utan att hinna skriva.Jag fick en akut jobbförfrågan och åkte på stört. Det var på ett helt annat typ av boende som jag sällan är på. Människorna där är mycket speciella. Bra för mej med erfarenhet av det med.När jag slutade där klockan fem på eftermiddagen sprang jag över till nästa arbetsplats där mitt ordinarie schema är och startade där samma tid. Har hållt på fram till kl tio ikväll med det. Så nu är det dags att lägga sej inom kort för att få lite god sömn. Ska bara knapra lite morot först för säkerhets skull! Ev. blir det jobb i morgon förmiddag,men inte längre än till kl två i så fall. Sedan blir det stor samling med nära och kära gänget för ytterligare ett födelsedagsfirande! Berättar mer i morgon om det!


hårgrossisten.se

http://www.hårgrossisten.se/ 

Ett hett tips om du vill köpa bra löshår till bra priser!
Själv har jag just kommit in från mitt utepyssel på gården! Har fått massor gjort och det i sin tur gör att det blir återbruket igen så fort det är möjligt. Nu enkel lunch och lite välförtjänt vila!


Solsidan!

Nu ska det bli fika utomhus ,på min baksida i solen.Det smälter därute så det hörs när man lyssnar riktigt noga. Har suttit en lång stund och blundat mot solen och njutit. Skottat bort en massa snö och tagit fram några stolar att sitta i. Helt underbart. Nu kommer jag ihåg varför jag bor i hus och kämpar med allt detta. Just den här underbara frihetskänslan älskar jag! Visst är det bra med balkonger,i alla fall om den ligger på solsidan. Men inget går upp mot en egen trädgård! Nu är kaffet klart så jag tar med mej det och går ut !

Reversible

Just nu går en glad nyklippt pojke till skolan med den här nyinköpta västen på sej! Det är en vändbar Adidas som hos Yunkyard för tillfället kostade 539 :- istället för 899 kronor
Väst "SY Reversible" - Solid Blue/Deep Grass

 Så här ser den ut om man vänder på den!
Visst är det en härlig känsla när man fått något man längtat efter! Vad underbart ny och stark man känner sej! Jag är faktiskt riktigt avundsjuk på den känslan som jag vet Eddie kännner just nu. Det gör mycket för självförtroendet,särskilt när man som barn själv vet vad man vill ha och har förmågan att spara och vänta tills man får det. För mej var det ofta tvärtom som barn. Kan bara komma ihåg en enda gång då jag fick något som jag verkligen önskade mej och ville ha. Det var en gammelrosa batik t-shirt. Visst även den var ett fynd för mina föräldrar som skulle betala men det var ju inte pengarna det handlade om utan att själv få välja något jag ville ha. Annars var det mamma som köpte mina kläder utifrån vad hon tyckte passade henne och plånboken. Kommer ihåg att jag många gånger kände mej underlägsen och ledsen vad det gällde min garderob som barn.Å inte hade jag någon möjlighet att spara heller för den lilla veckopeng man fick räckte knappt till Starlet en gång i veckan! Eddie har sedan han kunde gå varit med och köpt kläder och haft en klar åsikt om vad han vill ha!  Det tycker jag är riktigt bra,och jag vet att han är väldigt duktig på att förstå att pengarna styr över vad som är möjligt! Grattis till västen Eddie!


Sugen på Kalcium!

Hej gott folk,har återigen insett att råa morötter är en ren njutning att knapra på  så här framåt sena kvällen. Har haft ett litet morotsuppehåll men är nu igång igen. Mums! Idag har jag skaffat ett nytt kosttillskott för det gamla var slut,det jag köpt särskilt för vegetarianer! Provar nu istället mineraler Kalcium+ D3 från friggs!
http://www.friggs.se/sv/VARA-PRODUKTER/Halsopreparat/Mineraler-/Kalcium--D3-/
Kan kanske va nåt! Två st om dagen skall man peta i sej! Nu ska jag skaffa en annan viktig ingrediens för att må bra och orka, nämligen god sömn! Önskar god natt med detta så vaknar vi utsövda imorgon!

Säg omelett!

En omelett på två ägg har jag just slukat här på jobbet! Just nu har jag rast och funderar på att knalla över till Coop och köpa något gott att dricka och lite matbröd till i morgonbitti! Ja det gör jag ,annars ångrar jag mej imorgon även om det känns segt att slita sej ur jobbsoffan! Hej hopp alla!

Någonting händer.....

Är det någon mer än jag som plötsligt tycker att den där mysiga plufsiga vinterjackan som var så skön att krypa in i i höstas verkar ha genomgått någon slags förändring? Samma gäller vinterstövlar ,mössor och vantar? I alla fall här hos mej! Alla de där plaggen ser så trista, slitna och bleka ut just nu! Noppriga med lösa knappar här och där,obegripliga hål i fickor å sånt! Nä helt nedgågna ser dom ut! Råkade få syn på en låda med sommargrejer i källaren,kikade lite i den och då ville jag genast börja plocka upp alla lätta sommarklänningar och söta ballerinaskor som jag förvarar därnere. Tittade igenom mina lättare jackor i garderoben och började prova framför spegeln,helt underbart! Jag känner mej lätt och lycklig inuti när jag börjar tänka på att snart är det dags att packa ner alla tjocka vintergrejer i vaccumpåsar för SOMMARFÖRVARING! Det är det bästa jag vet att stöka om i garderober och lådor och göra sommar där! Bort med alla mysfiltar och tjocksockor! För att inte tala om dryga långkallingar och strumpbyxor! Fast jag kommer att sakna min sköna röda mössa med vita hjärtat på den har varit en trogen vän genom alla kalla vinterdagar! Men nu när jag köpt mej en stökigt grön vinterjacka till nästa vinter så kanske det inte funkar med röd mössa.....eller? Underbart med I-lands problem!


Förra sommaren in the lost garden!


Sweet sultan

Kolla vilken snygging! Det här är inte min bild,den har jag lånat från odla.nu! Sweet sultan eller doftlkint på svenska heter godingen.  Det verkar vara en livskraftig liten rackare Har planterat om flera stycken idag,en vecka efter sådd! Nästa gång ni ser en sån här växt på den här bloggen lovar jag att den kommer från min egen trädgård och min egen kamera!



Så här lyder texten på odla.nu där jag köpte fröna! En påse kostade 14 kronor!

Doftklint 'Sweet Sultan'

Amberboa moachata
Stora mjuka "pudervippor" i vita och rosa nyanser med en behaglig doft. Lättodlad sort för rabatten eller som snittblomma. Sås inomhus i mars-maj eller utomhus i april-maj. Blommar i juli-oktober. Ettårig. Blir ca. 60 cm hög. 100 frön.

Mitt huvud är fullt av blommor!

Medan jag väntar på att blomjorden ska bli rumstempererad efter jag tagit in den från altan så gör jag en liten paus från hushållsarbetet! Tänkte plantera isär några plantor som börjar få det trångt tillsammans. Nu gäller det att förbereda plats på fönsterbrädor och bänkar tills det blir såpass att det går att ställa ut växterna i lilla drivhuset på altan under dagarna! Men det är verkligen värt allt jobb att få se de spröda plantorna gro till ståtliga blomster!Tänk att jag gillar det så mycket så jag måste hålla i mej för att inte åka till plantskolan för att införskaffa mer fröer och plantor. Man får så inspiration bara av att vara på en riktig plantskola som  t ex den här, http://www.reese-handelstradgard.se/ synd bara att hemsidan inte är klar men man ska ju ändå vara där live så!

Det här stället tänker jag besöka på torsdag i alla fall, http://www.asby.nu/tradgard/index.html Ska ju ändå till Hallstahammar på kalas hade jag tänkt! Å då passar jag på att kolla in Hallsta möbeloutlet också! http://www.hallstamobeloutlet.se/ Ja tänk vad kul att vädret gör att man enklare kan ge sig iväg ut på lite roadtrips utan att behöva bry sej om vädret! Har en hel del på gång nu. Och det ska bli kul att träffa alla er vänner som bor lite längre bort, live istället för på telefon och internet! Nu sticker jag till min egen plantskola på köksbänken!





















En fin sommarkväll från 2010. Eddie har grillat på berget och fixat sin mat alldeles själv! Hemlagat är godast! Obs,jag lovar att killen har bättre och dyrare smak vad det gäller skor än vad som syns här! Måste poängtera att det är mina gamla slabbor han har lånat för enkelhetens skull!

Välkommen dagen!

Det var ju kanske inte vad jag tänkt mej,vakna redan halv sju av sej själv när man kan sova längre! Det får bli lite morgonfika och en lur senare istället för det verkar inte som det går att somna om nu! Självklart börjar jag tänka på allt kul jag ska göra som ligger framför mej under våren och sommaren. Både i stort och smått,allt ifrån undersköterskeutbildningen till att se mina små plantor få ett liv i trädgården. Sköna dagar med nära och kära i solen både hemma och borta! Nya upptäckter och äventyr väntar därute,det är bara att sätta igång och ta del av allt det underbara som livet innebär. Att använda sitt soulshine väl tar en långt,och framför allt så får man ta del av andras shine om man är bra på att sprida sitt eget! Se nu till att göra en bra dag åt dej själv så kanske du kan förgylla någon annans dag på köpet!


Har inget mer på hjärtat nu!

Det känns som en bra idé att avsluta kvällen nu! Man vet aldrig vad som händer i morgonbitti,börjar inte mitt ordinarie jobbpass förrän halv fyra så då kan det ju finnas chans till extratimmar på förmiddagen å då vill man ju vara pigg! Dessutom känner jag mej nöjd med det jag hunnit hemma här ikväll så det får helt enkelt bli godnatt nu! See you tomorrow!


Skönt med kvällsluft!

Det blev en skön promenad hem från jobbet.Jag är ju inte van att vara inomhus så mycket när jag jobbar! Men dagen har varit toppen,har fått mycket energi idag,särskilt av ett längre besök hos en intressant dam!Sedan på stället jag var de senaste fyra timmarna gick det också superbra,har ju varit där tidigare men det var ju ett tag sen så lite ringrostig var jag allt! Nu ska jag ägna mej åt lite praktiska ting här hemma och sen dyker jag upp här om en stund igen!

Här och ska snart vara där!

Just nu mellan två jobb! Börjar på andra stället kl 17.00. Har precis ätit en god vegetarisk lasagne från ICA. Den ska jag köpa igen,hittade den på MAXI i VÄsterås men hoppas att de har den även här i Enköpig.annars är allt bra här och hoppas att alla ni där ute också har en bra dag! Vi hörs när jag är hemma igen efter kl 21.00. Sus å dus på er!

Startklar

Nu så är jag fix och färdig för dagens äventyr! Nyss ploppade det in ett jobb mellan 17.00 och 21.00 ikväll så det blev en lite längre arbetsdag än planerat! Vad bra,dessutom är det på ett ställe jag inte varit så mycket å det är bra att få upp rutinerna.Ju fler ställen man funkar på desto mera jobb! Kalas!Strax ska jag ta och promenera iväg nedåt byn så kan jag stanna till och handla lite på vägen! Hej å hå på er!

Skönmorgon

Frukostdags i stugan! Jag har nyss klivit upp efter en god natts sömn och känner mej riktigt pigg och utvilad!Ska göra mej iordning för jobb,idag tänker jag promenera fram och tillbaka dit! Jobbar bara fyra timmar vad jag vet hittils i alla fall så jag har gott om tid till det jag behöver göra idag! Nu ska jag fixa frukostmackan!
JellyMuffin.com - The place for profile layouts, flash generators, glitter graphics, backgrounds and codes

Dags nu

Tänkte bara säga tack för idag till alla er som besökt mej här på bloggen under dagen! Innan jag landar i sängen ska jag bara sätta kamerabatteriet på laddning.Det är så snöpligt när den där röda symbolen som indikerar låg batterinivå börjar lysa när man just ska ta världens bästa bild! Annars är allt lugnt och stilla här och imorgon blir det att promenera till jobbet till klockan 12.00. Så då hörs vi väl efter det hoppas jag. Sov sågott nu alla för det vet jag att jag kommer att göra!


JellyMuffin.com - The place for profile layouts, flash generators, glitter graphics, backgrounds and codes

Håll detta i minnet!

Kognitiv dissonans uppstår när man upplever något som går emot det man tror är sant.

Du måste då göra något för att reducera obehaget av insikte att du har fel. Öppna männsikor kommer att ändra sin tro men andra sitter fast i sin tro till den grad att de måste hitta ett sätt att förklara bort det de upplevt.

Medvetandet stävar efter att uppfatta vad det känner igen. Om du tar på dig färgade eller inverterande glasögon kommer du att efter ett par dagar se världen normalt igen. Hjärnan ignorerar de onormala signaler den får. Det undermedvetna filtrerar vad vi upplever. Detta kan bland annat ligga bakom psimissande

http://paranormal.se/topic/kognitiv_dissonans.html

http://www.c-r.se/forum/showthread.php?t=7285  Intressant läsning om du är intresserad av detta psykologiska fenomen!



Det är ju inte konstigt att människor beter sej underligt ibland. Men känner man till detta på ett lite djupare plan så får man lättare att förstå människor som gör underliga saker för att själva må bättre. Då blir det lättare att förlåta och inte ödsla sin egen energi på att bli upprörd!


Flowerpower

Det var i måndags den 28 februari som jag pysslade med att plantera frön inför sommaren. Igår såg det ut så här i en kruka. Det är solrosen som så snabbt tittat upp! Andra bliden är från idag,visst har de växt mycket på en dag! Imorgon skall jag dela på dom så de får bättre med plats. Ger mej sjutton på att det var den bra såjorden som lurade upp plantorna så tidigt för idag har det kommit grönt i flera andra krukor. Kul när det blir bra resultat av det man gör!





Pizza

Det var det,nu är eftermiddagsluren avklarad också! Nu ska det bli pizzabakning här i huset. Egen pizza det är mums det! Skönt att alla ingredienser fanns hemma så jag slapp åka och handla. Det ska bli en tur till Västerås senare ikväll så det blir lite åka av idag också! Nu raka spåret till degbunken!

Ni missade väl inte den här igår!

Full snurr på dagarna!

Det här höll jag på med igårkväll när en vän hörde av sej. Vi bestämde att vi skulle ses hemma hos henne här i Enköping och sedan kolla läget ute en sväng! Ljusen hann precis bli färdiga!



.



Vi hade en supertrevlig kväll och jag var tillbaka hemma vid tvåtiden på natten. Lade mej direkt att sova,men blev väckt strax efter klockan sju på morgonen av telefonen. Jobb på gång! Hoppade upp ur sängen och fixade till det värsta och gav mej av samma väg som jag gått hem några timmar tidigare. Passet var slut redan klockan tolv idag så nu har jag återkommit hem. Eddie och jag har t om hunnit få i oss lite lunch. Kanske jag kommer att vara lite småtrött till kvällen men har ju sovmorgon i morgonbitt så det gör inget!

Lyssna!

Här är något riktigt positivt och bra! Vilka duktiga unga människor! Jag tänker också skratta idag och leva i nuet! Så nu gör jag det! Berättar mer i morgon om vad jag tänker ta mej för nu!

 

 


Hemma igen!

NEW ERA 5950 BASIC CAP BLACK
Keps till Eddie. Vi hittade den på Stadium i Barkarby. Han blev 399 kronor fattigare!
Ett armbands ur sitter nyinköpt på hans arm. Mat i magen fråb Kista foodcourt har vi också! Jag passade på att köpa mej en ny vinterjacka på rean på Stadium.


Tänkte synas lite mer i vintermörkret nästa år. Först och främst skall den användas på jobbet. Där behövs varma kläder på vintern! Priset var 399 istället för 999 kronor!

















En skön biltur har vi haft! Nu lite vila!

09.00

Godmorgon! Vad skönt det var att få sova lite längre än vanligt! Nu är kaffet på gång åt mej och goda mackor till Eddie! Sen gör vi oss klara och sticker mot Barkarby och Kista. Där ska vi passa på att spendera lite inkomna slantar! Vilken fin dag det kommer attt bli! Solen strålar och det droppar från taken i rask takt! Härlligt att vara ledig! Nu till frukostbordet!


Hyllan



Den här bilden tycker jag är jättemysig! Mina flickor testar hyllan i mitt dåvarande syrum! Tänk att jag hade ett sånt,där tillverkades mycket smått och gott kan jag lova! Har alltid gillat att skapa och på den tiden var det i tyg!
Ja nu får det vara slut med nostalgi för ikväll,men jag fortsätter skanna gamla bilder framöver för de är ju inte ofta man tar fram pappersbilder nuförtiden, i alla fall inte en sån digitalnörd som jag! Ha det så bra så hörs vi i morgon !


Lite mer bilder och minnen!



Här är Eddies första riktiga fordon. Han var bara någon månad gammal när den här inköptes. Den gick påbilbatteri och Eddie har farit många mil på bilträffar och liknande på den här. Pinstripingen fFast Eddie är gjord av Pekka Wizz som du kan läsa om här http://www.bilsport.se/news.php?id=67276 där finns även en länk ytill hans sida!

Mera bil!



Här har Eddie inspirerats av filmen bilar. Teckningen föreställer cheva 59:an Ramone. Eddie berättar att Ramone hela tiden åker runt och säger hola man! Det har ju Eddie lyckats få med på bilden,men med en egen stavning! Störtskönt skrivet! Filmen bilar är från 2006 och bilden är från samma år!

 


Scannar

Sitter med Eddie och tittar igenom gamla foton och njuter. Många härliga minnen dyker upp och vi skrattar gott tillsammans! Här är två bilder som inte hör till det allra privataste!


Här är vårt hus på frihetsvägen i Västerås där jag och barnen bodde från 1997 -2008! Bilen är min Cheva 56:a. Både bilen och huset är nu sålda. Kanske bilen är sej lik,jag vet faktiskt inte vad som hände med den sen. Huset har fått nya ägare och genomgått en totalrenovering! I bakgrunden ser man skolan där alla tre barnen gick från förskoleklass till år  sex. Snacka om att ha nära till skolan! Den lilla balkongen på huset var jättemysig,där brukade vi sitta med tända ljus ljumna sommarkvällar! Bilden är från hösten 1997 eller våren året därefter!


Gänget som härjade på övervåningen! 2,9 och 12 år gamla. Året är 1999,månaden maj! Jenny, kolla dina ögonbryn,såg på fotot att "någon" målat på dom med tusch! På fotot alltså!

Lite så där!

Handlingen avklarades ganska snabbt idag. Det mesta fanns faktiskt hemma! Inte pelargonjorden förstås den köptes på Växthuset!

Men pelargonerna fanns hemma. Räknade till 12 st plantor som lever och frodas. Typ fyra stycken är lite tveksamma,men än så länge ger jag inte upp på dom. Märkte till och med att det var knopp i en!

Här är en av raringarna som bott i källaren och levt på sparlåga under vintern! Synd att jag inte märkte dom med namnen på dem jag tiggde till mej dom av! Det hade ju varit roligt i alla fall för mej!



Inhandlade fyra fina lackljus,de är blanka som de mest välputsade lackskor! De ska mest vara till prydnad i en cool golvljusstake!
Ja,så är läget ungefär nu, fortsätter å stöka lite härhemma och återkommer senare!


Helt slut!

Hemma efter arbetsdagen! Å trött som bara den! Ska genast bege mej iväg och handla så jag inte somnar innan jag får det gjort! Sen blir det matlagning och lugn och ro resten av kvällen! Vi hörs mer senare!


Godnatt!

JellyMuffin.com - The place for profile layouts, flash generators, glitter graphics, backgrounds and codes
Hoppar i sängen nu! Bara så ni vet!

Nail Strenghter

ACO SENSE & CARE Nail strengthenerEn sådan här förpackning med nagelförstärkare har jag köpt idag på apoteket. Har läst om fler som tycker att den funkar utmärkt. Jag törs inte visa hur mina naglar ser ut för tillfället. Det är inte klokt! Hoppas verkligen att den funkar för mej! Ska sova med olivolja på naglarna i natt,för att tillföra lite fett! De är så torra så det finns inte! Sedan jag kom hem strax efter halv tio ikväll så har jag hunnit med en riktig skön dusch med lite hårvård och allmän uppsnyggning av mej själv! I morgon är det ju fredag å då startar jag dagen med att jobba mellan sju och fyra.Sen får vi se om det blir ledigt på kvällen eller....

http://www.aconordic.se/products/category/4749/19861/19566/19227/aco-sense-care-nail-strengthener.aspx
Klicka på länken om du vill läsa mer om ACO:s Nailstrenghter!

Mitt emellan!

Just nu befinner jag mej mellan två jobb! Har varit på inneboendet fram till kl halv två och sitter nu och väntar på att få gå ut och besöka kunder på stan! Tänkte passa på att äta med Eddie på middagsrasten nångång efter fyra! Ja så då vet ni att allt är som det ska här i Enköping! Hörs senare!

Så får det bli!

Så fort jag skrivit färtdigt dessa rader så blir det sängen direkt. Tänker hålla en god nivå på sömnen när jag jobbar på det här viset. Det känns så vettigt att fokusera så här hårt på jobb i perioder. Det passar mej utmärkt. Fast det är ju så att jag gillar att vara ledig också. Även det i perioder så det kan bli lite längre även av den varan. Fast när man trivs så bra som jag gör med det jag pysslar med under dagarna så varför ska man inte göra det! Det man tycker om upprepar man ju! Tyvärr så blir det inte så mycket funderingar här på bloggen just nu,kanske mer typ rapportering av hur jobbardagarna ser ut! Men andra tider kommer jag lovar! Sov nu så gott alla,vi hörs snart igen!

JellyMuffin.com - The place for profile layouts, flash generators, glitter graphics, backgrounds and codes

Kvällspaus!

Har stannat till en sväng hemma,för nu har jag en kort rast innan kvällens jobb fortsätter!Dagen har rullat på smidigt och nu är det inte många timmar kvar tills jag kommer hem igen! Det är faktiskt riktigt skönt att veta att månadens timmar strax är säkrade genom att jobba på så här! Nej nu hinner jag inte skriva mer för strax kastar jag mej iväg igen!


Hej!

Tsr mej en liten paus mitt uppe i min långa arbetsdag. Har bara två timmar kvar här där jag är nu. Då kilar jag över till kvällens arbetsplats mitt emot! Just nu är det riktigt lugn och skönt på jobbet,så jag trivs! Hej så länge!

Jobba jobba jobba!

I början av en ny månad brukar jag alltid ta på mej mycket jobbpass. Så kan jag vara ledig mer mot slutet när jag vet att jag fått tillräckligt med timmar för en bra lön. Både januari och februari började med två 7-22 dagar i rad. Det är bara att sova och jobba som gäller då. Fast jag lyckas ju alltid klämma in lite annat också mitt i allt! Det betyder ju inte att jag är ledig dagarna runt det hela utan då kanske jag bara jobbar vanliga åtta timmars pass! Nu har jag två sådana långdagar framför mej,skillnaden den här gången är att jag vet om det hela innan,det är faktiskt värre det än att det "bara blir så" under dan. Fast det positiva med det hela är att det är på två olika ställen.Dagen på inneboendet och kvällen på utestället! Så nu tänker jag stänga datorn för ikväll för vet man vad som väntar kan man ju vara lite förberedd!


Här är en bild på Eddie från 2007 som han själv tyckte jag skulle visa här. Bilden är tagen på gräsmattan utanför vårt gamla hus i Västerås!Tänk vad mycket kul leksaker det finns!


Party all day!

Vilken mysig dag vi haft! Eddie och jag avnjöt en god lunch på Pizza Hut tillsammans. Efter det blev det lite småshopping för bl a presentkort han fått på HM. Bunkrade upp med tårta och massa annat smaskens till senare. Fortsatte ner till Västerås city där det blev lite t-shitrs och annat på Newyorker. Sedan hem till Jenny där gänget med släkt och vänner höll till. En värmefilt som han önskat sej kom ur ett paket från storesystrarna. Pengar från övriga gäster gjorde att summan på kontot ökade avsevärt. Vi har bestämt att spendera dom i helgen då vi någon av dagarna far till Barkarby och Kista för mera shopping och fortsatt firande! Så här brukar det oftast sluta för den hårt arbetande storesystern Mimmi på våra familjetillställningar! Ja nu är alltså Eddie 14 år och vi fortsätter att småfira här hemma med mys och pys!



En kortis!

Godmiddag! Färdig jobbat för idag och nu bär det av till Västerås! När vi åter landar här ikväll så ska jag berätta för er om min dag! Tills dess ha det så bra och ta väl hand om er!


RSS 2.0