Slutar snart

Redan halv nio är det slut för idag på jobbet. Sen är det söndagen kvar innan en ledig dag. Hoppas på bra väder för jag vill till farmen jag. Nu behöver man ju inte åka därifrån så tidigt. Det är vår det!

Jobbdags

Tråkigt att behöva lämna solen för att jobba. Hoppas det går att sitta på vår jättealtan för blåsten. Nu går jag in.

Go vegan

Vilken matupplevelse vi gjorde oss ikväll jag och Jenny. Bakade fröknäcke och gjorde en gryta med till största delen ekologiska grönsaker och linser. Lagom tillagad för att grönsakerna skulle behålla sin spänstighet och en explosion i underbara smaker. Och så vacker den var att skåda denna rätt. Färgsprakande kan man säga.
Färdig, ska bara få den sista touchen.
Så vacker den är va!

Fredag morgon och jobbarhelg.

Nu ligger det tre dagars arbete och väntar på mej innan en dags ledighet. Synd att vädret är så grått annars hade vi kunnat utnyttja vår fina altan på jobbet. Jag har startat min dag med lite kaffe redan men när klockan ringer blir det gofrulle. Än har jag inte tröttnat på chiafröyoghurt och fröknäcke. En vitamintablett mitt val vegetarian blir det också. Idag börjar jag kl 8 och kör till fyra. Sen blir det hälsokväll med matlagning som fredagsmys här.

Regnperiod

Vissa dagar regnar det mer än andra.

Torsdag morgon.

Snart är det slut på april och aj tar över. Vädret har väl inte varit det bästa vårvädret än så länge. Det är solen jag saknar. Det vore inte så dumt om vägen till farmen började torka upp lite mer så vi kunde börja frakta material dit .Min lilla bil sjunker inte så djupt och .här ännu inte fastnat, men storbilarna och släp är nog hopplöst. I dag ska jag börja jobba klockan två och innan dess ska jag till Enköping och klippa mej och så ska jag umgås med Ulla lite.

Steampunk

Denna har jag ute till försäljning för 500 kr. Item no 24.

På nästa bild har jag satt på ljusmanschetter i glas ( privata ) och fått dit ljus som är extralånga.

Åkte hem

När allt var som bäst måste det börja regna på farmen. Jag packade ihop och åkte hem. Surt i dubbel bemärkelse. 
Nu visar jag matbilder igen men bara för att jag var så glad och nöjd med det jag packat i min matsäck.
Myshörnan på verandan.

Farmen

Geggigt var det men jag plöjde Skodan fält igenom lervällingen. Bevis
Röjer bort gammalt sly och skit.
Just nu har jag kafferast och njuter på verandan.
Stlla och tyst. Här är en motvikt mot det dagliga hålligånget i vardagslivet. Trivs!

Nu ska jag ut i naturen

Jag har nu avnjutit min energisprakande frukost. Dagen kommer nu att fortsätta med att jag packar ihop det jag behöver ha med till farmen. Jag längtar verkligen dit för att få röra mej fritt i naturen. Sitta och njuta och blunda mot solen och drömma om framtiden. Det blir nog en fin dag för solen tittar fram just nu. Jag uppdaterar med bilder när jag kommer fram!

Matbild

Här syns min underbara frukost. Först citron och persiljevatten.

Sedan yoghurt gjorde på chiafrön och mandelmkölk. Den är smaksatt med vaniljpulver kanel och och kardemumma. I den finns sedan färska jordgubbar och ekologiska frysta blåbär. En kopp kaffe med mitt eget fröknäcke med pesto, tomat, färsk persilja och basilika. Nu blir det frossa i sänghörnan.

Vegetarisk sushi

Ja det blev vegetarisk sushi med Jenny och Mimmi idag. Lika gott det med. Vi shoppade och hade det mysigt. Avslutade det hela med att handla nyttigheter så nu gör jag fröknäcke och kokar Pauluns goda risblandning. Snart wokat jag lite grönsaker också. Detta är förberedelser inför morgondagen då jag nog tar mej till farmen.
Lakritspulver.
Förvaringsburkar och flaskor.
Vad mycket godare det smakar i fin förpackning. Ekologisk citron i vatten med lite persilja.

Lunch

Nu har jag lunch och det känns bra. I övrigt längtar jag ut i livet och friheten. Men om några timmar är jag där. Goshopping ska det bli! Man äter och handlar på samma gång.

Läggdags igen

Det var en välbehövlig återhämtning jag tog mej idag. Jag har hunnit till tvättstugan på eftermiddagen så nu är det också fixat. Ätit gott och nyttigt och fixat en massa praktiska saker. I dagens telefonkösamhälle kan det ta tid med vissa samtal. Men det var enkelt att kontakta vårdcentralen via nätet och berätta att jag behövde mer allergi medicin.  Mobilt bank id är inte dumt alls. Bara att logga in och fixa när man har tid. Ja jag är nöjd med dagen idag. Imorgon går jag till jobbet och så ska jag träffa Jenny och Mimmi för sushi och shopping när jag jobbat klart.

Klart

Skogen faller
Klart!

Mer sol

Flera stora träd har röjts bort på gården. Nu ska denna tall fällas. Det kommer att bli mer sol hos mej nu.

Vaknat

Nu är det väl dags att stiga upp och kanske komma ut på en promenad.Vädret är halvbra och detsamma kan man väl säga om mej. I morgon tänker jag jobba igen om det känns bra så lite rörelse skadar inte. Det får bli en tur till någon matbutik för jag behöver något att äta till lunch. Nyttigt ska de vara!

Det blev sent

Nu är jag tillbaka hemma.Det har varit en lika fin och mysig helg som alltid när vi  är ute och rör oss. Den kreativa delen i oss fick sitt också.
En blivande vägg , mellan de två kakel varianterna kommer en vägg snart att växa fram. Den ska avskilja duschrummet från, själva avklädningsdelen. Mycket bra kommer det att bli. Det ser också lite oklart ut innan man fogat men ni förstår tanken. Idag var vi med om en händelse för en asylsökande som dök upp på förläggningen men inte hör hemma där egentligen. Det vi såg var en tragedi , en mycket trasig ung man. Herregud, han blir nog aldrig hel igen. Men vad kan vi göra, gjorde i alla fall vad vi kunde i det läget. Hoppas det löser sej för honom på något vis fast jag inte tror det. 
 Nu blir det godnatt en stund.

Framsteg

Så där fort går det när man är van. Nu ska mellanväggar upp och två duschkabiner installeras. 
No 24 klar i grundutförande. Ska fotas med ljus i och kanske ljusmanschetterna i glas får komma på. Sedan iväg till en köpare som väntar.

Lördag och söndag

Lördagen bestod av en tur till Norrköping för att hämta en ny kylare till chevan. På vägen stannade vi i Kungsör och även Katrineholm för att besöka några loppisar. När vi kom hem blev det slapparkväll i soffan. Nu är vi i Frövi.
Duschrummet kaklas.

Det här får bli standard på vår ljusstake. Kandelaber no 24. Andra varianter går att göra om så önskas men en standard att utgå ifrån är bra. Pris 500 kr.

Kalas


Torsdag

Igår var jag på jobbet till klockan fyra, när jag slutade var Eddie på plats för att hämta mej så jag kunde ta över bilen. Jag begav mej till Enköping för att besöka Ulla, min gamla kund från hemtjänsten. Vi var på café och umgicks. Hemma igen vid åttatiden på kvällen då jag bakade fröknäcke och förberedde kokosyoghurt. I morse när jag skulle gå till jobbet så orkade jag bara inte. Det blev sjukskrivning och tillbaka till sängen. Där är jag kvar ännu

Sov sött

Jobbat mitt pass för idag nu. Dagen började ju tidigt för mej så nu tar jag mej till sängen. I morgon blir det tidig start igen halv åtta börjar jag mitt pass.

Vaniljbullar

Nu är bullarna till firandet av Mimmis 26 års dag klara. Samtidigt har jag sprungit i tvättstugan. Nu njuter jag av kaffe på min altan. Surt bara att solen inte når hit ännu. 
Delar av skörden

Chiayoghurt

Kanske det är fel att kalla detta yoghurt, lite orättvist faktiskt mot denna nyttiga chiakokosjordgubb mm blandning. Passar kanon till frukost. Recept på nosugaradded.se. Jag ska äta detta ofta, kanon säger jag bara.

En fin ledig dag

Dagen börjar lida mot sitt slut, en prins har blivit född idag och en lika stor sak för mej är att Eddie fått ett jobb. UPS ska få njuta av hans närvaro framöver. Idag har varit där på intro. Nu får han fullt upp fram till sin rörmokarexamen i juni. Mina tre barn är visst stora nu. I morgon fyller Mimmi 26 år, vi ska ha födelsedagsfest på fredag när vi kan samlas så många nära och kära som möjligt. Annars gillar jag inte att inte fira på den faktiska födelsedagen, men det ska ju klaffa för alla också med tider och jobb. Så jag startar upp dagen i morgon med tvättstuga och bullbak innan jag börjar jobba kl ett. Lite ska väl en morsa hinna. Jag har det bra jag.

Ekologiskt vaniljpulver

Fyllt på min fröbank med diverse nyttigheter. Köpte en söt bok där jag ska skriva in mina favvorecept.Vegetariskt och utan socker måste det vara för att platsa. En drickflaska med kylklamp i till mina drycker och youggurtar så jag kan ta med dem ut i världen. Kolla in den lilla lådan med vaniljpulver 
Vilken kanonprodukt. En matsked är i yoghurten nu. Ska bli spännande att mixa den med jordgubbar i morgon. Chiafröna är ju så häftiga, de började bli geléiga nästan direkt i kokosmjölken. Kul det här!

http://nosugaradded.se/recipe/kokosyoghurt/

http://nosugaradded.se/recipe/kokosyoghurt/ På gång med att testa denna kokosyoghurt. Chaifrön, vad kan vara hälsosammare. Nosugaradded.se är ett måste för alla som fattat vad socker ställer till med i kroppen. Nu till köket.

Ojoj

Nu har jag snurrat runt i länet och varit på tre loppisar, ett växtthus, en möbelfirma, två matbutiker och jag vet inte allt. Ska packa upp fynden och testa om jag hittat några bra ljusmanchetter och så ska jag fixa mat. Nu bli det bra med hemmakväll.

Ute på tur

Sitter med en latte på IKEA i Västerås och pustar. Har varit på Bauhaus, jula, Willys, XPRS så nu behöver jag vila. Köpt lite grejer som skall testas när jag kommer hem. Men snart åker jag vidare till en annan stad o h kollar läget.

Godmorgon

Jag har alltid larmet på på telefonen fast jag är ledig. Så idag vaknade jag kl sex som jag brukar. Har gjort mej en god smootie med frysta jordgubbar, mandelmjölk och pauluns frukostflingor. Kaffe och fröknäcket kommer lite senare. Idag ska jag göra något trevligt och avkopplande och samla energi för att jobba tre dagar till sen denna vecka. Tänk att jag har ledig helg sen, Jäklar vilken god smootie jag har bredvid mej. Känner bokstavligen energin flöda när jag dricker. En vitamin, Mitt val vegetarian ska också sväljas innan första frukosten är klar.

Matgalen

Nu är jag nog tillbaka i den vanliga världen ett tag igen. Det tar hårt att jobba på det sättet jag gör nu. Jobbet, sängen är det som gäller såna fyradagarspass. Men i morgon blir det ledigt i alla fall. Just nu bakar jag fröknäcke igen, det har blivit som ett beroende detta bröd. Mat är gott och ännu godare blir det om man spanar in recepten på nosugaradded.se, helt underbara grejer jag sett där. I morgon åker jag till affären och shoppar mer nyttigheter. Osockrad mandelmjölk med osockrade jordgubbar och Pauluns frukostflingor ska ner i min blender i morgon bitti. Det längtar jag efter nu. Nu ska jag ila iväg och plocka ut mitt fina fröknäcke ur ugnen och ta en smakbit så fort det svalnat.

Slappar

Vilken avslappnad kväll, det känns så bra att inte ha något särskilt på schemat ikväll. Sånt behövs verkligen. Imorgon jobbar jag delad tur, få se vad jag gör med de tre lediga timmarna mitt på dagen. Hoppas på sol i alla fall!

Det ska bli skönt att få sluta

Dagen går men jag längtar hem till lugnet. Två jobbardagar kvar innan en ledig. Hoppas solen kommer tills dess. 

Jobbarhelg

Fyra jobbdagar med start idag. Ja det är bara att köra på. Har hunnit en del på förmiddagen bl a handlat och lämnat till min får. Nu har han mat i alla fall. Shoppade lite annat kul också innan jag åkte till jobbet   Nu tänker jag vila!

Farmen

Vilket jobb det är att utrota buskar som tagit överhanden på gräsmattan. I alla fall den sorten som får sk smällbär. Nypon har en rot som är lätt att dra upp, men då sticks de istället. Båda sorterna har jag slitit med idag.
Mycket mark som legat gömd länge kommer fram.
Ja farmen är då ett särskilt ställe. Tyst och lugnt, inte ett ljud hörs mer än naturen.
Huset

Farmen

Nu blir det kaffe på Farmens  veranda. Inte jättevarmt här men jag får väl jobba lite!

Gäspar i tvättstugan

Just nu är jag trött. Känner att jag gjort mitt idag på jobbet. Nu ska jag orka nåt hemma också, lite fröknäcke ska det bli när jag tvättat klart.

Gårdagen

Ja måndagen gick snabbt förbi med fixande i hemmet och jobbar eftermiddag och kväll. Sen jag kom hem strax efter nio i går kväll  har jag sovit och snart går jag tillbaka till jobbet. Sånt är livet!. 

Dagens goda gärning

Barnen på asylboendet lekte på gården med en radiostyrd flygande manickel. Naturligtvis lyckades de flyga fast den högt uppe i en björk på gården. Riktigt högt upp också och de insåg att de aldrig skulle lyckas få ner den Tidigare hade vi ju haft skyliften framme och det kom ju barnen snabbt ihåg. Snälla kan du hjälpa så de på svenska. Så blev det, liften kördes fram och barnen var mycket spända.
Det hela fick ett lyckligt slut och barnen var glada igen. De har nu en ny hjälte!

Söndag i Frövi

Morgonpromenad
Sedan jobb.
Läckage!
Men det grönskar.

Sovdags

Vilken fin dag. Vi i familjen har varit på kalas hos Jenny och Martin. Det var ett mysigt kalas som Jenny bjöd på på sin kalasdag. Det är en lika bra upplevelse med vuxna barn som med små, jag får faktiskt energi av vårt härliga umgänge. Nu är vi tillbaka i Frövi och har haft myskväll i lyan. Skrivet mail till myndigheter och forskat om inomhusmiljö på folkhälsomyndighetens sidor. Lärorikt! Allt för de 16 lägenheterna för de asylsökande som bor här. Förresten har vi nog tappat en av de största personligheterna jag mött här. En htqb person som gjort stort intryck på mej. Lycka till Tina i ditt Sverigeliv! 


Rosa

Kolla mina nya rosa jobbarbrallor!
Nu ska det jobbas! Heja Frövi!

Fredagsledighet

Gick ju upp tidigt i morse och satte fart på dagen. Handlade på Willys och hämtade sedan allergimedicin som jag fått utskriven. Hann med lite shopping åt mej själv på Erikslund också. Sen styrde jag Skodan mot Surahammar och fikade och kollade status på min far som hade känt sig yr. Äta bör man blev mitt råd till honom! Hem och åt lite själv innan jag promenerade till Västerås city. Shopping blev det där med, en underbar kofta till våren. Eddie fick hämta mej och skjutsa hem mej för jag var trött i fötterna. Nu har jag vilat och sitter och väntar på sällskap för nu blir det en tur till Frövi igen.

Godmorgon

Vilken god frukost jag ätit. Bakade fröknäcke igår och har nu njutit av det tillsammans med ost tomat och kaffe. Receptet på fröknäcket är från vegorätt programmet på SVT. Google på det och sätt igång bara! Strax sätter jag fart på mej själv och går upp för en eventuell färd till Surahammar!

Kladdkaka

Eddie har bakat, nu ska jag mumsa!

Långledigt

Nu är jag ledig fram till måndag kl 13.00. Vad ska jag göra? Startar i alla fall med att tvätta lite kläder, ett sant nöje! Sedan blir det nog hemmakväll ikväll för det regnar ju bara ute. Kanske städa och pyssla lite med allt smått och gott som legat och väntat. Nu njuter jag av en kopp kaffe tills jag ska ner och köra mangel i tvättstugan. Tur jag kan gå inomhus till tvättstugan fast det är många dörrar att låsa upp, men det är det värt för jag blev riktigt dyngsur när jag gick hem från jobbet!

Trött överallt

Igår jobbade jag kväll och så blir det idag också. Kl ett ska jag börja men än så länge vilar jag. Var så otroligt trött i fötterna igår så jag vilar i det längsta idag. Hoppas på bättre väder till helgen så det blir sol på farmen och för Jenny som fyller år på lördag. I dag har vi regn och dimma över hela staden. Jag vilar lite extra nu.

Farmen invigd igen

Nu är den nya säsongen av farmen igång för oss. Idag har vi varit där och tokat oss Så som att köra fast i geggan tex. 
Riktigt tungt lastad  är den alltid denna hantverkar bil. Å vägen till farmen var mycket lerig. Det var tom is kvar i skogen. Bilen ville bara sjunka djupare ju mer vi försökte. Den fick stå ett tag och vi grävde ner rör över vägen.
Vid nästa försök var den loss.
Vilda blåsippor i skogsbrynet.
Vattnet leds bort

Ja vilket place va, farmen är ett speciellt ställe.

Dags för vila

Känner mej färdig för idag efter att ha jobbat mellan halv åtta och fyra och efter det tvättat åt mej själv. Lagat lite kyckling till middag och sen inte gjort så mycket mer.I morgon är jag ledig och har planer på farmen, får se hur det blir i morgon. Skönast att bestämma då när jag vaknat.

Shopping och jobb

Började dagen med att vi åkte för att jämföra partypaviljonger . Dax att skaffa en till farmen. Frågan var vilken prisklass som var stabilaste, eller om man kanske ändå måste förstärka hur dyr än än köper. Den här blev det.
Bra pris och konstruktion. Lite extra fix efter eget huvud så kommer den att funka kanon. Vi ska bygga eget impregnerat golv och inreda med solcellslampor och annat mys. Vi fixade också rör att gräva ner under vägen upp till farmen så vi kan leda bort allt vatten som vill översvämmas vägen. Nu vill jag dit direkt och jobba. Men jag är ju mitt uppe i en jobbarhelg och i morgon börjar jag halv åtta på Pilfinksgården.

Vacker morgon

Solen är på väg upp och det känns friskt och fint ute. Hoppas vi får jobba i fred med kunderna idag på jobbet så vi kan sitta på balkongen i eftermiddag. Och jag slutar kl fyra idag, det känns bra. Jag förstår att vi i norden säger att dagarna blir längre den här årstiden. Härlig känsla och snart tar jag morgonpromenaden mot jobbet.

RSS 2.0