Sego

Nu väntar tre dagars ledighet på mej. Sedan blir det två dagar i skolan på måndag och tisdag. Det ska bli så kul att få komma igång med sociologin. Imorgon ska jag hämta kurslitteraturen på två olika bibliotek här i stan. Sedan på dagen någon gång kommer mitt besök och då ska det hända saker. Typ något åt det här hållet. 


Extrarummet

Det ena ger det andra. När jag börjar med något så brukar det alltid fortsätta med mer fix . Gardinerna därute gjorde så jag måste fixa om mer i vardagsrummet. Bort med tavlor och prydnadsgrejer. Visst får åka ner i källaren och annat får nya platser. De röda blockljusen måste bytas ut mot vita. Här på bilden kan man se hur gardinerna därute blev.

Trevligt

Åh vad goda mina oopsies blev goda. Åt dem med jordnötssmör som jag tänkte. Kaffe blev det såklart också till. Motionen fick bli en massa vändor till tvättstugan och på köpet fick jag ren tvätt. Annars fortsätter mitt fixande med höstmyset. Gardinerna är klara på altanen. Kanonbra skulle jag vilja säga. Jag har ju inga gardiner i fönstren som vetter ut dit inifrån. Dessutom går  ju fönstren så lågt ner så det blev supermysigt. Nu ska jag ner i källaren och spana in vad som kan få komma upp därifrån som kan passa därute. Kanske någon konstväxt eller så.

Oopsies

Jag bakar Oopsies igen. De ser ut att bli kanon fina. Om en kvart är de klara. Undrar om det inte ska bli jordnötssmör till.

Gardinfixet

Åt det hållet hade jag tänkt mej det hela. Fortsätter imorgon och fixar.

Kul kväll

Snacka om aktivitet i min lägenhet idag. Å bra vill det bli också. Kanske inte än men bara jag får åka en vända till IKEA för att komplettera och så får jag förhoppningsvis lite proffshjälp framåt helgen. Men det är i alla fall riktigt mysigt att greja och dona inför hösten. Håller bl a på att göra lite ombonat på min altan som jag kallar min inglasade balkong. Sätter upp vita tunna gardiner som håller mörkret ute på ett vackert sätt. Ska försöka visa en bild sen. Tror jag måste sova nu för imorgon är det jobb med en utbildning på förmiddagen och möte på eftermiddan. Ska bli kul!
En sån här hylla har jag tänkt mej göra. Kanon vad bra att jag har ett fixaress i bakfickan! Vi kommer att görat och bra kommer det att bli!
 

Katastrofområde

Håller på och möblerar om 

Powerwalk


Frukost


Natti

Tar och lägger mej nu. Tänker ta en tidig morgon i morgon istället. Har lite kul att göra och så funderar jag på att flytta ut en gardinstång på altan och få upp lite gardiner därute till vintern. Pyssel å fixarsugen inför höst och vinter.

Söndag kväll

Nu är jobbarhelgen över och en ledig dag väntar i morgon. På jobbet var det som vanligt bra även om vi just nu hanterar en mycket tuff situation för en medmänniska. Jag vet att jag i alla fall gjorde vad jag kunde under den stund jag hade till förfogande för den saken. Fick ett fint beröm från en man i en svår situation, vilken styrka han uppvisar,mycket beundransvärt och lärorikt.
Hemkommen passade jag på att baka lite oopsies och laga lite broccoli. Eddie föredrog lax och pommes frites. Nu har diskmaskinen stannat och jag kan inte slita mej från ämnet sociologi som är det som vi ska plugga härnäst. Omsorgs kursen är klar så långt jag kan, alla jobb är inlämnade och det känns kanon bra. Vilken lyckträff det var att hoppa på denna utbildning. Jag får resa på röven nu och göra nåt annat ett tag så jag inte tröttnar.

Lördagkväll

Eftersom det är jobbarhelg så här jag softar riktigt gott här hemma ikväll. Gjort bara sånt som jag hade lust med. Känner mej mycket nöjd efter att ha avslutat med ett skönt bad. Nu blir det en LCHF tidning som får göra mej sällskap i sängkammaren. 

Ork int

Trött och slut. Bara massa bomull i huvudet idag. Klarat av att jobba i alla fall, men nu blir det vila i divanen. Värsta lördagsmyset!

Vad glad jag är

Fredagsmys hos mej. Har tagit ett varmt och skönt bad och sen tjuvtittat på sociologi kursen som är den nästa vi ska läsa . Det är så attans intressant och jag är så sugen på att komma igång. Ligger riktigt bra till med mina arbeten i omsorgskursen. Imorgon skickar jag in det sista bidraget och sen ska jag till Uppsala den 3 och 4 november för avslut och nystart. Detta är riktigt kul, och en bra grej att pyssla med i höstrusket. Ska ta och se om det inte finns lite vin i skåpet och skåla för kärleken och livet! Hej å hå!

Härligt

Fredag och färdigjobbat för idag. Det får bli en låt kväll med lite skoljobb eventuellt.

Vatten saknas

I morse vid åtta tiden inleddes en planerad avstängning av vattnet i vårat hus. Det skulle vara tillbaka kl fyra eller tidigare i eftermiddags. Så blev det ju såklart inte. Ännu nu kl halv nio på kvällen är vi utan vatten.
Vid tiotiden i morse var jag i alla fall på bibblan och lämnade tillbaka två böcker jag lånat till mina skolarbeten. Marie gjorde mej sällskap dit och när vi ändå var på stan så blev det fika och lite spring i några butiker. På eftermiddan provianterade jag hushållsartiklar på dollarstore. Det är ett bra och billigt ställe för toapapper disk-och tvättmedel mm. Sedan blev det myskväll med gopizza tillsammans med mina tre snälla barn. Vi tände ljus och hade höstmys tillsammans. Svea var med såklart och tiggde gobitar vid bordet.
Har börjat titta på litteraturen till sociologikursen som kommer härnäst i utbildningen. En bok hittar jag på bibblan, en annan kan jag boka till senare och två får jag eventuellt lov att köpa. Jäsiken vad onödigt att behöva betala för dem. Ska kolla om de kan beställa hem från något annat ställe. Inte alltid det funkar heller.

Fartfylld onsdag

Idag har jag postat ett brev till CSN för andra gången. Det förra kom visst aldrig fram. Så nu väntar vi på en rejäl summa lärlingsersättning inom kort. Den som spar han har får vi hoppas. Tänk vad jag har skrivit ikväll på mitt skolarbete om palliativ vård. Det har verkligen gått bra. Ett kärt besök med kaffe och trevligt prat kom så lägligt när jag behövde det dessutom. Nu är det dags för lite vattenaktiviteter. Imorgon när jag är ledig har de tänkt att stänga av vattnet här i huset hela dagen. Så det gäller att bunkra upp lite!

Tisdagen redan över!

Men nu är det kväller igen. Dagen har bestått av arbete och efter det tvättstugan när jag kom hem. Nu blir det kväller här för oss med kalla ruskiga vindar utanför fönstret. Tur det är varmt inombords. Ser fram mot morgondagen, både jobb och skolarbete lockar

Uppdaterat

Kom mej för att uppdatera blogg.se och det var ju bra. Ska passa på att lägga in en bild från i lördagseftermiddag då jag blev visad runt i Ö-vik. Synd nog var inte systemkameran med. Dessa vyer kräver lite bättre grejer men ändå!

Imorgon är det jobbardag!

Nu är jag tillbaka från den lilla pluggar och semestertrippen. Har sett massor av fina vyer och natur. Varit på några nya loppisar och handlat lite. Umgåtts och trivts jättebra! Skolarbetet har rullat på mellan nöjena och nu har jag bara sista uppgiften kvar i första kursen, Nu ska det handla om palliativ vård, vård i livets slutskede. Innan jag stänger datorn för dagen så ska jag styra in på studieplattformen och se vad som hänt där. Annars har jag hunnit med en god sallad tillsammans med Marie på Kalle på spången. Det var rätt ruggit väder på cykelturen hem men det är ju ändå höst så!

Mera äventyr

Nu blir det en runda med nya utflyktsmål. Kanske nån loppis om vi har tur. Solen visar sig idag med,i alla fall än så länge.

En dag med vackra vyer.

Jag har sett mycket vackert idag i omgivningarna av Örnsköldsvik. Solen har strålat och det har varit så fint .





Nu blir det mat och något gott att dricka hemma i lilla byn.

Ny stad



Idag är jag i centrum av Örnsköldsvik och fryser. Det har varit flera minusgrader i natt. Snart öppnar alla butiker och då går jag in och värmer mej. Nu lät jag som en uteliggare men jag har sovit gott i värmen inomhus i den lilla byn en bit bort.

Halloj

Hunnit med att komma till jobbet och är nu ute och far runt i Enköping. Ser ut att bli en fin dag!

En liten gullig en

http://www.mediamarkt.se/mcs/product/LENOVO-MIIX-2-10-10-1%22-64GB-SILVER,90952,510480,1529569.html?langId=-16
 
En sån liten hjälpreda har jag köpt mej. Den ska få följa med på en tur norröver imorgon. Först ska jag jobba en 7-16 tur men sen bär det iväg för lite avkoppling och pluggande i annan miljö. Eddie och gänget håller ställningarna här hemma. Så allt är lugnt. Dags å gå till sängs med några böcker nu och ladda in ännu mer kunskap.

Fullt upp

Att jag aldrig hinner skriva några inlägg knappt nuförtiden. Skola och arbete båda på heltit tar sin tid. Ikväll är det kvällsjobb och det blir sent hem. Tillbaka till Enköping morgonbitti för ut bildning och möten.

Redan Söndag

Ikväll jobbar jag kvällskift. Har haft en bra helg och även fredagen var bra . Nu mer jobb

Fredag och ledig!

Sovmorgon,ända till kl åtta. Riktigt skönt och härligt. Nu är jag klar för en tur ut i höstvädret.

Snart blire godnatt!

Snart åker jag till stationen här i Västerås och möter Jenny och skjutsar henne hem. Sen sover vi en sväng och så ses vi imorgon igen för en tur till Kista. Det ska bl. a bli shopping är det tänkt! Ute är det rätt dimmigt nu men jag har ju bilen står i det goa garaget så det är ju ingen fara!

På gång

Efter jobbet idag har jag varit till min favvo frisör igen och blivit klippt. Skönt och uppiggande. Hem en snabbsväng för att sen åka och hämta Mimmi som behövde låns Eddies bil. Nu ska jag kolla in mina skoljobb en stund och sen i natt ska jag hämta Jenny på stationen när hon kommer från Östersund. Diskmaskinen arbetar men strykjärnet vägrar, hej å hå vad städ och fix tar tid. Ändå tycker jag att vi knappt är hemma nångång.!

Tid är bra att ha!

Nu är det mycket att pyssla med, halvvägs in i kursen omsorg nu och pennan bara glöder. Eller tangentbordet kanske. Roligt, roligt och mycket givande. Att det sackar efter lite med hemmets skötsel gör mej inget. Kopplar av från skrivandet i perioder och går och pysslar med något en kort stund. Just nu är det aktuellt att plocka in en del blommor från altan och göra lite höstfint härinne med dom istället. Pelargonerna får stanna därute ett bra tag till. Det trivs och växer bra nu när det inte är så hett som i somras. Nu till köksregionen för att fixa lite matlådor !

Trött

Å nu har snart tisdagen runnit ut med, precis som mitt badkarsvatten. Haha. Undrar just om jag ska jobba vid datorn eller med en bok i sängen när det gäller skolarbetet ikväll. Inte är det mycket ork kvar efter dagens arbete så vi får se vad jag gör.

Slut på denna måndag.

Skrivit en bra bit på min andra skoluppgift. Denna är en ren inlämningsuppgift. Den första ska ju kommenteras av två av mina kurskamrater, men den här är bara för läraren att bedöma. Det krävs lika mycket energi från mej i båda fallen så det är bara att jobba på. Samtidigt med det så har jag lite praktiska funderingar också. Sotaren skall tillkallas till torpet nu när stegen är fixad till taket. Bra om vi hinner få till det innan vintern kommer och gör vägen oframkomlig. Gräsklippare av rejäl modell skall inköpas, kan ju vara bra läge att handla nu i höst när det reas. En laptop behövs också om jag ska kunna ta studierna med mej utanför hemmet vilket nog behövs. Ja det är en del skoj på gång i höstmörkret.

Kärlek och värme.



Ett av mina betongalster har kommit vidare till en kärleksfull ägare. Jag blir lika varm i hjärtat som ljuset som lyser så fridfullt. Den lilla buddhan och betongen liksom gifter sej. Starkt varmt och mjukt på en gång. Så ska ju livet vara när man har kärleksfulla människor omkring sej. Vilket triangeldrama egentligen, jag var skaparen, en kärleksfull leverantör ordnade med frakten, och du Irene är den värdiga mottagaren. Fulländat helt enkelt!

Såja

I dag jobbar jag igen , lite seg men dock på plats. Ikväll kör jag en uppgift på skolarbetet. Tänker ge mej själv till på fredag med att få klart den.

Mera torp



Ville visa vilket mys det var igår kväll vid sjutiden i torpet. Kolsvart ute såklart. Mitt i skogen utan el. Det blev tända ljus nere vid sov lägret. Varmt i luften var det.


Denna bild tog jag så jag ska veta vilken storlek jag ska köpa på det nya hjulet Skottisen är platt


Vad kan man tro händer i den gamla ladugården på natten?

Torpet

Ännu en övernattning i mysbilen avklarad. Helt underbart att krypa ner i sovsäcken efter hårt röjningsarbete på gården,grillnig och skogspromenad. Å inte var det kallt att vakna i morse heller. Hemma igen och dags att packa upp och ta ett bad och tvätta bort all röklukt som blev när vi eldade ris i tunnan idag.

Japp!

Stämplar ut från arbetsveckan och loggar in i helgen istället. Ledig helg Gott folk. Hoppas nu att detta fina väder håller i sig så det kan bli övernattning i torpet. Håller tummarna för det och åker och storhandlar

Skola

Tänk att jag la upp mitt första arbete i kursen omsorg alldeles nyss. Fem sidor och jag hade tömt ut mej alldeles om det vi skulle behandla. Känner mej jättenöjd och är glad över 104 åringen på jobbet som hjälpte mej med några underbara resonemang i delen empati. Hon och alla de andra fantastiska kunder jag möter kommer att bära mej genom dessa två terminer av skolarbete. Imorgon startar jag med nästa uppgift. Njuter!

Garage

Vilken tur,lagom till vintern så fick jag ett garage till min bil här i våran länga. Bara så där för några timmar sen så ringde en man från styrelsen och sa att det fanns ett ledigt. Ja tack sa jag ju förstås. El finns det ju där med, och plats för de däck som för tillfället inte sitter på bilen. Vad glad jag är! Har redan kört in Skodan så den står på plats! Dessutom hyr jag en vanlig plats utan elstolpe också för snart tar Eddie hit sin bil med! Annars har jag klarat av tvättstuga, matlagning och skrivit en lång bit på skolarbetet. Den här först uppgiften är ett webbinlägg på ca fyra sidor som två av mina klasskompisar sen skall kommentera. Och jag ska såklart kommentera två själv. Roligt och så lärorikt,jag har redan en ny känsla med mej i jobbet. Den kanske kommer utav att jag vet att jag gör något bra för framtiden!

Onsdag

Ja det är då inte tomt på mitt schema. Idag är jag på jobbet igen och det är trevligt. När jag kommer hem blir det tvättstuga och skriva skolarbete. Å så äta hallon och vispgrädde det längtar jag till!

RSS 2.0