Far och flyger gör jag!

Ja det tog sin tid innan jag fick möjlighet att skriva något idag. Fullt med fart har det varit hela dagen.Först arbete  och direkt efter det ett möte som som vanligt gav mej massor! Hem en snabbsväng och kastade ihop lite kläder och kameran. Sedan drog Skodan och söderut bara för att sätta oss i jordens kö mitt i stockholms rusningstrafik.Olyckor och avåkningar överallt! Men efter en kort paus för att köpa Mumintrollets rosa skumbad med hallondoft så landade jag i alla fall säkert. Nu efter ett skönt bubbelbad och en annorlunda fotosession så sitter jag här och lattjar lite i shopen. Ett smakprov från ikväll kommer här!

 Yes,nice!

Ut med dej!

Vakna och pigga va! Ska just dra mej ut mot bilen och ta mej till jobbet. Slutar vid två och sen ett möte som beräknas vara slut vid fyra. Undrar om det blir cykel eller bil på schemat idag? Om schemat tillåter så tar jag en tur ut i världen senare idag. Det gäller att hålla igång och inte somna i soffhörnet och förfalla i sommardrömmar i det här läget. Det är ju faktiskt vinter och kallt. Thats it! Å kameran funkar ju ändå!


One rainy wish

It's only a dreamI'd love to tell somebody about this dream The sky was filled with a thousand stars While the sun kissed the mountains blueAnd eleven moons played across rainbows Above me and you. Gold and rose the color of the velvet walls surround us.

 Texten ovan är från en av mina favvis låtar,One rainy wish av Hendrix. Det är de sista textraderna där han liksom pratar mer än sjunger. Tänkte på de raderna när jag åkte hem ikväll och det var alldeles stjärnklart på himlen. Blir du sugen på att höra en riktigt vacker kärleksförklaring så lyssna på den!Eller den här då,vilka vackra formuleringar han har Jimpa mannen,det här är från Little wing

Well she's walking through the clouds With a circus mind that's running round Butterflies and zebras And moonbeams and fairy tales That's all she ever thinks about Riding with the wind. When I'm sad, she comes to me With a thousand smiles, she gives to me free It's alright she says it's alright Take anything you want from me, Anything.

 Som sagt, jag gillar det där med att om man bara kombinerar några bokstäver på ett särskilt sätt så blir det så här bra! Kan ge exempel på såna kombinationer som jag tycker är lyckade i all evighet! Eller den där,Räck ut din hand och finn en hand i din..... Shine on you crazy diamond! Lägger inte ut låtarna som jag nämt här för det har jag gjort så många gånger förr,säkert den här också,men nu vill jag höra den så......

Men godnatt nu då all ni där ute,nu ska jag lägga mej i sängen och drömma!
Alarmet ska på,klockan sex imorgon blir det studs upp ur bingen och ut i vilket väder det nu kan bjudas på! Kom ihåg att blåsa ut alla ljus innan ni lägger er!

Kvinnor kan



Här är Marie i full fart med att plocka upp en tavla med ett schysst motiv med vatten och båtar. Efter många om och men kom den upp som den skulle men på en annan vägg än vad som var tänkt. Det var en hopplös betong vägg i hallen  och ett lurigt upphängnings system på tavlan,men det funkade bra på en vägg som det gick att skruva i. Därför hamnade den i vardagsrummet bakom matrumsmöbeln istället!Som synes så är allt i fasen " knappt kommit i ordning" .



Det här är inget flygande tefat på väg mot jorden utan taklampan Mona som vi fixade upp i Maries hall. Det är fantastiskt med gamla lägenheter hur man har löst saker och ting genom åren efter ombyggnader och renoveringar. Vi fick leta efter lysknappen länge innan vi hittade den, Den gömde sej mitt bakom alla jackor som hängde där de ska hänga,liksom mitt under den ordinarie hatthyllan,svårt att beskriva men så var det! Annars kommer det att bli jättemysigt när allt är på plats.


Åkt bil bland alla stjärnor

Nyss hemkommen från ett besök i hos Marie min goda vän. Plockade upp henne när hon slutat jobba vid fyra och sen gjorde vi nisses från grunden. Eftersom hon nyss flyttat så var det en del som behövdes. Det blev taklampor och tavlor och lte annat smått och gott för henne. Själv köpte jag mej en ny snygg toaborste med stil,ingen sån där trist plast sak med Ikea stuk,utan en mycket stiligare variant. Svart och siler. Sen några doftljus i plåtburkar och på köpet fick man lite rökelse. Sen ham till Marie och plockade upp och monterade och mittemellan allt så fikade vi. Det var en toppen fin lägenhet i Västerås centrum typ, jättenära  där mitt förra hus var. Så bra att många jag känner bor centralt i V-ås nu ,det ger ett enklare läge vid eventuella övernattningar. Ska strax ladda in korten jag tog och kanske visar jag er sen! Ses snart!Kom ihåg det,ingenting är omöjligt. Pappa och hans kompis en gång i tiden,såna var de då.

Julstövel

Nu har jag pyntat och dekorerat mitt sovrumsfönster med nytt inför jul En rolig ljusprydnad som har typ bläckfisksarmar.Sedan skulle jag kolla om det gick att reparera stövlarna som är totalt nedgångna och tänkte att jag skulle göra nåt roligt av dem istället för att slänga dom. Den ena fick bli en vas för en konstros,En supercool röd sko som jag fått ärva men är för stora för mej fick göra stöveln sällskap. Ha ha,den andra stöveln ska jag ställa vid sängen och ha istället för julstrumpa. Undrar vad tomten säger då! Finns det några snälla galenpannor kanske?

 


Elegi

Ny börjar dagen ta form och få en struktur,trams strukturerade dagar har man bara på jobbet som jag ser det! Har bestämt mej för att göra ris till lunch idag och det är på G. Sen ska jag åka och hämta min goda väninnna på jobbet när hon slutar och vi tänker ta oss en shoppingtur och kanske något gott i magen. Det ska också bli kul att besöka hennes nya lägenhet och se hur det blev! Men det är om några timmar det så jag hinner lata mej ett tag så länge! Ja det var ju ändå någon form av struktur i alla fall. Nu lite varm musik för alla frusna öron!


Vill ut och fota snö!

Jag tänker inte låte en sån här spontanledig dag rinna mellanfingrarna som sand,absolut inte. Vad synd att mitt bästa fotosällskap inte var riktigt fit idag,det hade annars varit jättekul att se vad det skulle kunna bli av snö och kyla i kamerorna! Säker på att bilderna skulle kunna pigga upp när de fått sig en omgång i shopen. Snö kan ju vara trist att fota även om det är vackert att se på, men med fantasi och vildhjärna går det att göra mycket! Men man kan ju med säkerhet säga att det blir fler snöfototillfällen den här vintern,så det ska nog ordna sej! Förresten is är också något som är kul, i alla fall om man ser den som på fotot från förra vintern härunder. Kommer ihåg att det var en sån där riktigt skön vinterdag som inte var så kall och så strålande sol på det. Nä nu åker jag ut nånstans i världen och njuter av att vara människa!


En av alla måndagar!

Hoppsan då,idag blev jag ofrivilligt ledig,i alla fall än så länge. Det var ju inte så dumt på morgonen i alla fall,då kunde det ju bli en skön slowstart på dagen. Tur att det var varmt under täcket i natt för det var riktigt kallt här inne i huset. Men nu har ju solen tittat fram och det är riktigt snyggt därute. Ekorrarna har haft en busvända i träden så snön sprutade om dom,de är sååå söta. Nu kom jag på att jag ska sätta kamerabatteriet på laddning ifall det blir nåt fotoläge idag. Lite mer kaffe nu och sen full fart framåt!

Red wine blues

En sista Snowy White för idag. Ja ja tröttnar inte när jag är på det här sköna humöret,men ändå! Såna här killar ska man alltid ha i bakfickan,det är sånt skönt flyt,i det här och snacka om bluesig text. Sen en gitarr som pratar lite till en det är svårslaget!


Slabo day

Sitter i morgonrocken och fryser ganska bra! Det är bara 14,5 grader härinne. Lite för kallt va! Säkert blir det bättre snart för nu är det värme på väg hit har jag hört. Så länge får jag nöja mej med lite kaffe! När man sitter uppe så här på natten och spelar musik så blir det softare och softare ju mer natten går. Då vill jag emellanåt lyssna på gamla godingar som den här! Listen to the flow! Ingen sång,bara melodi och känsla sedan bara att flumma iväg!


Har fikat å ätit mycket kaffebröd



Adventsmys med gott fika har avverkats hos Mimmi och Pontus. Men hu vad det är kallt ute. Som tur är så var det inga problem på vägarna ,bra plogat måste jag säga! Å här på min gata var det t om sandat. Nu har jag tänt massor massor av värmeljus och sitter här och har det bra. Kan inte komma på något alls att klaga på. Jag har det t om riktigt välstädat och fint. Tidigare idag när jag skulle ställa upp något i ett överskåp så passade två blomkrukor och en glasvas på att kasta sej handlöst ner i golvet. Krasch sa det! Då fick jag anledning att plocka fram min nya dammsugare och dansa runt med den. Då var det ju lika bra att fortsätta med resten av huset också. Å så gav det ena det andra.Nu får vi se hur resten av kvällen ter sej. Återkommer såklart och berättar för er sen.

Ska iväg å fika

Nu ska jag dra igång Skodan och åka förbi nån butik och handla lite. Sen blir det Västerås och fikastund med famlijen! Tur att jag flyttade bilen i morse för nu har plogbilen varit här och gjort en fin parkeringsplats åt mej. Den ska jag ta när jag kommer tillbaka. Tänkte vara hemma till åttatiden för då blir det lite socialt av annan sort.Då ses vi senare då,sätt inte lussekatterna i halsen nu bara när ni adventsfikar där ute i sveriges avlånga land.  Undrar om det blir nån gul bulle för mej i dag då!!


More Snowy

Det är en oändlig massa musiker som gjort cover på Hendrix`s Little wing. En av de vackraste låtarna jag vet. En gång för ett antal år sen roade jag mej med att ladda ner olika versioner av låten med andra musiker. Inte för att det var bra versioner utan bara för att visa vilken stor musiker han var,som om det inte redan var känt! Det här var långt innan Spotify, och utube var inte så stort då. I alla fall så trillade den här versionen in en dag och den gillades! Just nu blev Snowy White aktuell igen hos mej,han är underbart bluesig den mannen, och en mycket kompetent musiker!

Bird of paradise

Hej nu har jag vaknat och inser att det blir att gå från sängen raka vägen ut och skotta snö! Vet inte vad jag ska tycka men det är så tråkigt att vara negativ och klaga över något som jag inte kan påverka! så då tänker jag så här,jag klär på mej något lämpligt och går ut och får lite motion.Varför inte skotta snö när det duger att dra iväg på en joggingrunda på sommaren. Det här blir bara andra rörelser. Bra för gäddhänget bl a. Vissa muskler tränar man ju så sällan så man borde skämmas! Nu behöver jag inte peppa mej mer så hej å hå nu sticker jag ut!
Lyssna på den här medan jag skottar. Snowy white. Bird of paradise!


Nightwish

Nej hörrni nu ska jag stänga kiosken för ikväll och ta mej ännu en långsovare. När jag är ledig på helgen och är hemma så lägger jag mej visst tidigare än vad jag gör i veckorna när jag jobbar. Det kanske är en sorts effktivitet och struktur som funkar för mej,verkar ju så faktiskt för jag känner mej riktigt nöjd med nuet. Allt är så klart inte som jag vill i livet, men det är ju faktiskt inte samma sak. Det är synsättet som räknas och mitt heter chevadileva. Det betyder var snäll mot allt,framför allt svampar! Sov gott när ni blir trötta alla mina fina fredliga läsare!


He did it again!

Ikväll bestämde jag mej för att se på  TV. Jag tittar i stort sett aldrig på TV,det var många år sen jag la av med det. Orkar inte förklara för tusende gången hur jag kan hålla mej uppdaterad om vad som  händer och sker om jag inte gör det! Man kan ju bara kort säga att livet är fullt av olika medier om det är nyheter man är ute efter. Så! I alla fall så var det en herre som drog mej till TV:n idag. Hans namn är Thomas Di Leva. Han kommer att gå till historien med sitt underbara synsätt alldeles säkert. T om Aftonbladet hade några minuter efter programmets slut skrivit om hans uttalanden och synsätt på svampar! vilken reklam för honom alltså! Det är han verkligen värd. Varför är jag inte gift med honom? Thomas ring mej, mitt nummer svävar runt dej !


Nån skrev bajskorv på kakan!



Nu drar fudge koket igång. Nu är den sen länge klar,både uppskuren och provsmakad. Goood,blev den.



Här är en bild på julgransprojektet så långt som det kommit. Det jag hittils gjort är Inköpt en silverfärgad metallställning på IKEA. Lindat den med svart eltejp från Biltema. Virat om guldpärlegirlanger från Rusta. Hängt på chokladklockor från ÖB. Ljusslingan och den gröna girlangen hade jag i källarn.Den röda duken den står på kommer från Brödet och fiskarna. Ja ja nu räcker det. skapelsen har ännu vissa barnsjukdomar som jag får åtgärda emellanåt. Spiran som kommer från Nisses trillar med jämna mellanrum ner så det säger plink i golvet. Tror den ska sitta bättre nu. chokladklockorna studsar även dom ner med ett plonk emellanåt, Men allt är ju inte klart än,mer dekorationer ska på. Mycket bling bling ska det vara!



Ja så kan det gå om vissa får fria händer i köket. Bajskorv är ett mycket populärt ord bland många ungdomar idag så varför inte. Den andra stackars kakan är ännu orörd. Den fixar vi till adventsfikat hos Mimsan i morron.


Kärlekens tunga

Vilken köksdag det blev idag.Vi hann baka en chokladkaka,en vanlig sockerkaka och göra fudge. Sedan när jag skulle laga mat så dök det upp ytterligare ett gäng. Det var bara att brassa mera käk det. Vi lät det även rinna ner lite kaffe och provsmakade sockerkakan som blivit dekorerad med vit choklad och lite annat! Jag har fixat med min blivande julgran medan de andra tittade på, den kommer att bli mycket annorlunda kan jag lova men cool! Mitt stuk så som jag vill ha det! Ska visa en bild sen. Nu är det åter lugnt i stugan,bara att plocka undan allt framdraget återstår,men det är lugnt för jag har hela kvällen på mej. Ska nog inte sticka ut näsan nå mer idag! Under eftermiddan så gick förra avsnittet av så mycket bättre på Utube. Kom att tänka på den här gamla Eldkvarn låten när jag tittade på Plura.


Nu börjar det!

En kopp varmt kaffe med pepparkaka,var exakt vad jag ville ha när jag frusen kom hem från en inköpsrunda! Så det är just avklarat. Eddie säger att när han är förkyld kan han inte hamfräva smaken så bra,vi höll på att skratta ihjäl oss när felsägningen kom. Han menade ju framhäva såklart,ibland blir det roligt när det blir fel. Sopade av trappan innan vi åkte men det fanns gott om is kvar under eftersom jag varit slarvig med skottningen. Tö salt inköptes och nu har vi saltat trappan,får se om det funkar! Nu börjar vår maraton bakning strax,dessutom ska det kokas fudge! Kan bli kul det här!

Fudge

I USA är fudge enormt populärt. Inte undra på, fudge har en mjuk och läcker konsistens. Den är lätt att göra och ingredienserna har man ofta hemma. För en mera vuxen smak kan du tillsätta rom, konjak eller whisky.
Ingredienser

3 3 dl strösocker
50 50 g smör
2 2 dl vispgrädde
1 1 msk vaniljsocker
2 2 msk kakao
50 50 g sötmandel, skållad och hackad

Gör så här

1. Klä en liten form med bakpapper och vik upp kanterna.

2. Blanda alla ingredienser utom mandeln i en kastrull. Koka på jämn värme cirka 25-30 minuter. Ha ett glas med vatten till hands. Droppa ett prov i vattnet. När du kan rulla det till en kula är fudgen klar.

3. Rör ner mandeln och slå upp massan i formen. Låt den kallna och skär upp lagom stora bitar.

-

 

 

 

 

 

 

 

 


Vintermorgon

Idag så är det 5 grader kallt och det snöar så där "lätt snö" ,skottade en gång till garaget på baksidan av huset och det blev bara fjun på spaden. Snön bara flyger av när man ska kasta den åt sidan. Det är så torr och fin nederbörd när det är så här. Förresten så är jag ledig idag,jobbat mer än fullt den här månaden så jag tackade nej när jag fick jobberbjudande i morse. Men om cheferna godkänner övertiden då sa rekryteraren för det var som vanligt kris. Men sängen gjorde allt för att hålla i mej och jag kämpade inte emot. Så nu ska här bli bakdag istället. Inget klassiskt julbak utan kreativa å vackra skapelser som formas medan vi håller på! Kan bli en tur till butiken för att komplettera lite innan vi börjar! Så hej å hå nu kör vi!


Me,myself and I



Det är lika bra jag går och lägger mej nu innan jag får storhetsvansinne och kopierar mej själv i det oändliga. Å förresten så är jag trött också! Men vad roligt det är när ideér bara sprutar ur en! Man kanske kan använda den här bilden till att skriva något på ytan i mitten. Som en dörrskylt kanske,det kunde stå Welcome to the crazy world of Chevvyshit,eller bara Välkommen och så ett galet skratt när man trycker på ringklockan. Jag brukar allt som oftast plinga på hos en man som har en ringklocka som låter som en stor skällande hund när man ringer på, så varför inte! Nej go vänner slut för idag, tack för idag! Ses!

Photosoppar som en galning ikväll

Återigen vill jag säga,alla bilder går att använda tiil något bra,det är bara det att man kanske inte har en aning om hur eller till vad förrän långt efter man knäppt den. Så spar alla bilder även om du vid första titten inte tycker den är bra! Tycker att jag har lyckats alldeles utmärkt med lite vildhjärna och photoshop i kväll. Det hela började med den här bilden!


Det här jag sen tar mej för funkar bara om du har en ganska stor fil att jobba med. För nu ska här klippas!



Här har jag klippt bilden och ändrat lite på nivåerna. Sedan roterat den som synes.



Nu är jag plötsligt under vattnet och simmar. Samma bild som ovan, men jag har använt filtret diffus glöd över ansiktet,ändrat färgerna med nyans/mättnad,och använt en nerladdad pensel med vattendroppar och sänkt opaciteten på den blå färgen.
Sist fick jag en tokig idé och lade samma bild 2ggr på en bakgrund. Vände den ena vågrätt och passade ihop dom. Använde ett filter, Cybia-colur works-black out. Laddat ner filtret från nätet och det är så listigt gjort så det tar bort allt svart i bilden. Alltså tänk om jag inte hade haft photoshop utan varit tvungen att titta på Idol eller nåt sånt,då hade inte dessa bilder funnits! Tur för mej va! Men såklart unnar jag er andra att titta på vad ni vill.Huvudsaken vi alla har en bra kväll!

Måste bara uppdatera med den här! Får kalla den Möter mej själv!


Can't wait

Jätteprästkrage 'Crazy Daisy'Akleja 'William Guinness'Solros 'Black Magic'Doftklint 'Sweet Sultan'Stockros 'Nigra'      I brevlådan idag låg alla dessa vackra blommor. På sät och vis i alla fall. Nu är det bara upp till mej att se till att de väcks ur sina fröer och sträcker sej mot solen framåt våren. Kanske lite tidigt att köpa dom nu men det blir en sporre att stå ut över vintern att tänka på hur vackra de ska bli. Vilka fotoobjekt va! Det blir något att åla sig runt på gräsmattan för. Den första är en jätteprästkrage som heter Crazy Daisy. Den andra är en Akleja och heter William Guiness. En dam och en herre hittils då! Den tredje är en solros som heter Black Magic. Fyran heter sweet sultan och är en sorts doftklint. Den femte bilden är en variant av den klassiska stockrosen som heter Nigra!.
Här är någr bilder från förra sommarens egna odlingar.

En klassisk Ringblomma,det blev många fina buketter till köksbordet från den rabatten.


En annan klassiker som blommade flitigt,hann med två sådder!


Dvärgsolrosen som blev såå vacker. Den högsta blev typ en meter,alldeles lagom hög. Å så kraftig och tacksam. Love my Garden of delight. Å sen alla dessa perenner som också blommade så fint jag har inte glömt er. Vi ses snart igen,men sov så gott där nere i mullen. Å alla lökväxter,vi ses först!


Adventsstjärna och vinglas

Nu fick jag nästan abstinens,när jag inte hunnit skriva något på hela dagen. Har ju jobbat fram till fyra först och främst. En arbetsdag med ett mycket intensivt flow. Just så som jag gillar det.! Fick mej en härlig fika paus hos en man som berättade för mej om sin underliga dröm han haft inatt. Vi mumsade på vaniljmunkar och hade det jättetrevligt. Ja så när arbetsdagen var slut åkte jag mot Västerås i det trista vädret. Var på Pizzeria Lorenzo med Eddie och åt vedugnsbakat. På väg hem handlade vi lite och jag köpte b la ljusvekegarn som jag ska ha till att gjuta nya ljus. Samlar alla gamla stumpar och smälter om dom i typ pappmuggar å det blir jättecoolt. Satte upp den gigantiska svarta adventsstjärnan i köket också. Det var nog den första grej vi fick på plats här i huset när vi flyttade in. Nu är det tredje året i rad den åker upp. Har inte tröttnat på den ännu. Ska bara fixa till lite mer och ställa andra blommor på fönsterbrädan,men så här ser det ut just nu!



En till bild på ett av mina vinglas. Det är så snyggt tycker jag för det har svart kupa med genomskinlig fot. Så effektfullt!


En alpro om dan!

Idag är jag klar i god tid till jobbet och sitter nu och mumsar kall youghurt. En sån där av märket Alpro helt utan mjölkinnehåll.Gjord på soya. Smaken är blåbär och den är underbart god. Men nu hinner jag inte mer utan får ta med den till jobbet och fortsätta där. Idag slutar jag klockan fyra ifall det verkar tyst på bloggen så vet ni. Hej alla!

Lite trött tror jag visst att jag är!

Så får nog den här kvällen kallas avslutad i alla fall vad det gäller datorvärlden för min del. Samma starttid i morgon bitti på jobbetsom idag ,men ska nog låta alarmet ljuda lite tidigare så det blir tid för lite hårtvätt med torkning. Vem vill ha istappar i håret när man sticker iväg. Kan hända det blir ledigt i helgen från jobb och då ska det sättas fart på den ledigheten, så det är bäst att vara utvilad. Nu gäspar jag riktigt stort så då säger jag godnatt till er alla och kom ihåg att vara snälla och kärleksfulla,det blir massor på pluskontot då jag lovar!

 Tack drömparken,kom snart tillbaka till mej!

På toan!

Jag är för tillfället på jakt efter en cool toapappershållare. Den ska alltså passa i stilen på min toalett. Hellre är jag utan så länge än skruvar upp något som jag inte är nöjd med. Nu börjar jag bli trött på att rullen rullar omkring som om det vore okej. Nu vill jag hitta något som funker. Den kan vara gjord av vilket material som helst. Huvudsaken är att den är svart,eller går att göra den det. Har tittat på olika butiker och på nätet. Oftast är de skit trista och fula. Här är en som är snygg men inte alls passar i min inredningsstil,


Jag får väl tillverka en egen av något som ligger och skräpar,eller så köper jag gärna materiel om något behövs för att det ska bli riktigt fet coolt. Men nöden har ingen lag ,papper måste finnas! Bling bling ska det va! Mycket också för den delen.

För dej

Har en riktigt mysig kväll här i mörkret i mitt hus. Sitter och smider planer och njuter av det! Hmm... tänk vad coolt det skulle kunna bli om jag får bestämma. Å så råkar bara Judas Priest komma på Spotify, en av mina favoritlåtar, dumt vore det annars ju eftersom det är jag själv som lagt in den. Lost and found! Har ju delat den så många gånger redan så det får nog räcka en stund. Tar en annan lugn och skön favvis som också delats fltigt av mej. Men nu så känner jag för den å då får det bli så! Är nog inne på lugna låtar med mycket djup just nu verkar det som, ord och bild det är nog det bästa sättet att utrycka känslor i för mej!



Hallå i stugan!

 Hej,just nu har jag satt igång en kastrull vatten och ska koka lite pasta. efter en dag med full snurr på jobbet så är jag nog lite hungrig i alla fall. Det blev bara några mackor med skivad tomat till lunch,och det har jag nog förbrukat vid det här laget. Tänk att jag har sån energi i kroppen och känner mej så positiv. Ka n det vara för att jag tycker allt går så bra just nu? Har ett nice flow i livet tycker jag och idag kom lönen och det fanns faktiskt kvar att ta av från den gamla. Nu ska jag ta och boka in lite roligheter som jag tänkt,b la ska jag ta med mej några nära och gå ut och äta julbord. Helt privat,inte någon slags arbetsplats grej utan med de jag själv väljer. Har en egen bra joubordspejare som visar bra ställen här i trakten. Belöningen för det ska bli ett exemplar av Chevvys own choice of christmas music cd:n!! Ja nu går vattnet därute så jag ska stoppa i pastan. Hörs strax!

Morgon!

Hej! Nu på morgonen är det 2,5 grader kallt här. Inte det allra kallaste i landet som tur är. Snöat lite har det också gjort under natten. Jag ska snart i väg och jobba så det gäller att klä sej smart. Vad glad jag är för mina varma snygga stövlar som jag köpte tidigare, jag har ännu inte frusit om fötterna. Händerna är värst,man måste ju ta fram dom lite då och då hur det än är. ja det är bara att ta en riktigt varm attityd med sej ut så lättar det upp lite! Det börjar ju närma sej lönedags också,många blir väl lyckliga idag,men jag får vänta nån dag till men sen! Vad roligt då ska jag köpa lite julklappar så det inte blir för tight med tid. Och i helgen ska nog den stora svarta adventsstjärnan upp i köksfönstret. Ja nu är det bara att studsa ut för klockan är mycket! Ses sen! Kaffet på jobbet kallar!

Axela

Oj oj oj,tiden räcker ju inte alls till för allt kul jag vill göra, nu har mailen gått varm med bilder ifrån i lördags som jag tänkte hinna fixa lite med. Men det börjar bli sent och plikten kallar. Kl 07.00 är startiden i morgon igen. Men i alla fall,goda människor både irl och in space det gillar jag! Den här bilden på mej har jag klippt ut från originalet för jag håller på att jobbar med den. Den är tagen på Axela på Götgatan i Stockholm. Vi passade på att äta där innan vi skulle vidare ,men det kommer jag till när bilderna blir klara! Sov gott nu och kom ihåg att sträcka ut en hand så kan du finna en annan hand,kanske min!



Art of Chevalena

Här har det varit en del skoj vid "shopen" ikväll. Alltid lika roligt. Så bra det är med massor av bilder i burken som man kan använda så här under mörka vinterkvällar. Det känns så kreativt och ideérna speutar,särskilt om man delar sina tankar och flera hjärnor arbetar på samma gång. Det är så lätt att man fastnar i sin stil ,i det stuk man brukar jobba. Det gör ju inget egentligen för alla har ju sin stil och den blir ju ett signum för en. Men tekninkerna för hur man kan jobba utvecklas ju mer om man testar nya vägar. Gjorde en bild på Marie som jag tog i helden och den tycker jag blev riktigt lyckad,även om den bär tydliga spår av mitt sätt att återge! Kolla själv!

Det här är originalbilden. Den är ju alldeles utmärkt som den är ,men jag tycker om att hitta fler alternativ. Så då blev det så här!



Nu heter bilden såklart Rainbow lady,för det är ju det som hon är,en Rainbow lady! Kolla Marie,du har fått leende guldbruna ögon!

En annan bild som kom sig av att jag egentligen skulle spåna och göra ett utkast till en helt annan grej är den här lilla saken!
















Gjord fråntomt dokument med penslar och "egna former". Antingen heter den Powerwalk eller Walking on sunshine! Tycker båda namnen är lika talande!


Reklam

http://micahs.se/  Den här bloggen tycker jag är en blogg som är värd att följas. Det gör jag! Varför jag gillar den? Ja en ärlig och stark tjej som nu i ett nafs förvandlas till en kvinna. I alla fall vad det gäller ansvar och synsätt,det är jag alldeles säker på. Speciellt tycker jag! Så titta in där och se vad du tycker.

Å nu blire....




Mmm....vilken fin bild det blev på vinglasen,varm och mysig stämning,precis som här!


Chevvys way!

Känner att jag vill spinna lite ytterligare på trenden Peace and love eller Make love not war stuket.På något vis känns det som det är extra inne just nu. Eller så är det bara i mitt huvud som vanligt.Kanske är världen och människorna lika kalla och bittra som vanligt. Kanske kastar dom skit och pratar goja bara för att må mindre illa,eller slippa avundsjuka mot andra som lyckas bättre? Näe det tror jag inte på .Tror att alla bara vill bli älskade för den de är,men upplever att det inte känns så. När någon försöker trigga mej på något sätt så fungerar det bakvänt på mej oftast. Blir bara lugnare och rådigare inombords. Och att jag känner så det vet bara jag.Utifrån kan det kanske upplevas annorlunda vad vet jag,men det är ju min känsla som styr mej.Det i sin tur kan ju trigga andra ,att jag inte reagerar på det klassiska kvinnliga viset och "går i taket" och skriker i högan sky. Har lärt mej att tänka att jag förmodligen väcker något i den andra personen som de inte kan hantera.Det händer mej också såklart,men då gäller det att tänka Tack för att denna människa kommit i min väg så att jag får träna! Men vissa dagar lyckas man bara inte, men då är det bara att försöka igen! Med ett leende på läpparna! Så Peace and love på er alla mina bloggläsare,tycker om att ha er här!


Use more flower power!






Rise against

Jag vet att jag även i tidigare inlägg pratat om att jag är så glad för att det är så lätt att komma över musik på olika sättidag tack vare nätet. Hårddisken är full med nerladdat eller rippat. Spotify och tuben är ju guldgruvor. Även massor av andra ställen används flitigt här. Förr, då när jag växte upp för väldigt längesen så lyssnade jag på radion efter bra låtar. Utbudet av kanaler var inte så stort. P3 typ, var väl det enda man kunde få sej nåt till livs på. Tio i topp,kvällstoppen och liknande gillades. Där kunde man höra de senaste hittarna. Sen kanske det dröjde en hel vecka tills man hörde dem igen. Vanliga melodiradion spelade inte sån typ av popmusik som jag ville höra. Tänk när man inte visste vad låten hette eller vem som sjöng,då var det svårt. Att köpa en vinylskiva gick ju men då måste man ha typ 10 spänn och det var ju en stor del av,eller hela veckopengen. Det jag ville komma till med detta var att idag på radion i bilen hörde jag en låt som jag fastnade för direkt. Påannonsen hade jag missat och efteråt sa man inte något om vad låten hette eller vilka som framförde den. Lätt som en plätt,hade lyssnat efter något ord i titeln som verkade kunna vara en ledtråd till en sökning på nätet, I'll carry this flag upprepades flera gånger. Googlade på det och plopp så var låten där. Kanske är den redan känd för er men för mej var det en ny bekantskap. Så nu går den på spotify blandat med Di leva. Båda låtarna innehåller samma typ av budskap,lyssna själva så får ni höra vad jag fastnat så hett för idag!


Virvlande vintervindar

Svisch sa det när dörren slog igen efter mej nu när jag kom hem,blåst och snö fick stanna utanför! Nu ska det bli en lugn kväll hemma efter en sån här dag. Visserligen var det inte så farligt att fara runt ute,som man kunde tro när man läste och lyssnade på media. Vi klarade oss relativt bra från ovädret här i Enköping. Dessutom har jag fått hjälp med värmen från det stora landet i väster under dagen å det gläds jag åt.See you soon!
 Ja det är synd att jag inte kan skriva om det som händer mej under dagen i mitt arbete,för så många fantastiska händelser och möten jag får vara med om under en dag är nånting jag gärna skulle dela. men det skulle vara respektlöst att göra så även om man fingerar namnen. Så jag spar dem i mitt hjärta! Eller så får de komma ut i bildskapandet på något vis. Har en idé som jag ska försöka verkställa snart,det skulle vara en fantastisk grej om jag fixade det. Men ingenting är ju omöjligt,bara olika svårt! Har inhandlat räkor och oliver på väg hem,var också in på butiken brevid och köpte lite rött. Sällskap väntas såsmåningom! Ses snart alla gulliga läsare,det är så roligt att ha er här!


En strålande morgon?

Ja kanske inte en strålande morgon vad det gäller solsken,men annars är det alldeles som vanligt här! Har hunnit få men lite sömn och tänker nu strax åka och jobba. Då får vi se vad det ska bli idag då,måste köpa nya mackor och smör till jobbet så det finns där,mycket smidigare än att varje dag stå och bre hemma. Nå det är bara praktiska detaljer,det känslomässiga är fortfarande på topp och det är väl det som är huvudsaken! Sträck ut era händer lite idag så får ni se vad som händer

 Hej!

Tankar i natten!

Trala lala la nu ska jag gå och lägga mej! Känner mej såå upplyft och glad över mina beslut. Fick just jordens kick,när jag inser att de tankar jag har om hur jag vill leva mitt liv funkar så bra! Ett riktigt fet bra jobb som ger mej masssor,både mentalt och i plånboken. Vänner och kärlek runt om som verkligen finns för mej och där jag kan ge och få det som gör att jag mår riktigt gott. Känner sån styrka i det liv jag bygger runt mej så att det slår gnistor och sprakar. Vet att jag har massor av positiv energi runt mej och att det märks. Mycket har hänt under livet som fått det att bli så,men det är ju man själv som gör det stora jobbet. Tänk vad lätt det är att fastna i traditionella mönster och leva efter en massa måsten. Jag tänker leva som jag vill hur mycket det än stör andra,men det kan det väl inte göra om man är en storsint person. Då tillåter man väl andra att tycka,tänka och leva som de vill. De människor som vill vara i min närhet väljer ju det själva,precis som jag väljer de jag vill släppa nära. Nu jag lägger mej med ett leende på läpparna och ett i mitt hjärta! Smile!

Vilket blåsväder vi fått förresten! Godnatt! 







Just the way you are!

Vad dumt det är när man blir hungrig mitt i natten och borde gå och lägga sej istället för att äta! Blir ju en tidig jobbmorgon i morgon och när man jobbar sent kvällen innan,som idag så vill jag gärna sitta uppe ett tag å slöa!
Jag ska nog ta mej en tunnböd macka i alla fall. Satt och krånglade med min telefon som inte ville öppna ett mms som jag fått. Måste ange inställningar via operatören ,dumma då, har ju funkat förut! Ja nog om det,kvällen gick som vanligt fort på jobbet och massor med nya tider inför storhelgerna har kommit. Det blir så bra så det här! Idag har jag ju haft bil på min tur och då kördes den här på radion hela tiden. Bland de första gången jag hörde den för ett tag sen så var det en radiopratare som dissade den helt för han tyckte det var en fånig text och så skulle han aldrig säga om han var ute efter en tjej, han hade andra knep. Idag sa en annan radiokille att han tyckte det var en av de finast kärleksförklaringar han hört! Ja tur att man får tycka vad man vill!


Jobbar!

Hej folket,ikväll är jag ute och snurrar med bil i Enköping och utför mitt jobb! Såg en stor tall som blåst ner över vägen och ramlat ner rakt över taket på en bil som kom åkande. Utyckningsfordon kom farande och det såg inte alls trevligt ut. Vilken maximal otur för passagerarna i bilen. Vägen stängdes av för bortforsling av trädet! Usch vilken otäck blåst! Hoppas det gick bra för de som var i bilen. Snart ska jag ut igen och jobba några timmatr till,har bara mellanlandat på kontoret för en liten rast! Hörs folk1

Ska iväg och sträcka ut en hand!

Ja då ska jag ta och packa ihop här och åka ner till jobbet alldelas strax. Då kan jag ta en kopp kaffe där innan jag börjar,det blir trevligt! Hade en härlig mailkonversation nyss med en gammal gammal vän som det är riktigt roligt att prata med. Han verkar ha hittat sin plats i livet nu och det glädjer mej verkligen! Ses och hörs när jag har roat mej klart på jobbet senare ikväll! Må som prinsar nu allihop!


Tränat!

Nu har jag svettat ner mej ordentligt efter ett träningspass i vardagsrummet. egentligen behöver man varken redskap eller särskilt stor yta för att träna både kondition eller annat! Egentligen inget annat än sej själv och en vilja. För så där en tre fyra år sen hade jag anledning att hänga en hel del i den här killens lokaler.

enrico1.jpg
Jag tränade inte själv hos honom men fick lära mej en hel del nyttiga tips. Som jag sen använde i min egen regi. En gång frågade han mej om jag tränade mycket och vad! Jag avslöjade inte hela hemligheten utan förstod att träningen i alla fall gjort nytta. Förresten så vill jag ge Enrico massor av credit för sitt härliga och pedagogiska ledarskap som bara kommer helt naturligt när han leder sina träningar. Coolt!

http://www.vasteraskaratecenter.se/index.php?option=com_content&task=view&id=14&Itemid=54


Personal Jesus

Intressant låt den här tycker jag. Personal Jesus. Depeche mode var först,låten är ju skriven av en av bandmedlemmarna Martin Gore.

Här är en variant av Jonny Cash Å så Marilyn Manson Vet ni att även Thomas Di leva har gjort en version av låten! Kanske inte direkt i mitt favorit stuk men kolla på den på Spotify om du vill! Alla de tre jag delat är bra versioner men måste jag välja så blir det nog Marilyn Mansons lite tuffare variant som utropas som segrare!

Färska frasiga frallor

Som sagt nu sitter jag här med mitt kaffe och mina frallor och njuter! Åh så gott det kan vara när man väntat på frukost så här länge! Det känns också skönt att veta att jag har ett antal timmar på mej att fixa både mej själv och lite härhemma innan jag ska åka och jobba! Gillar dessa lediga förmiddagar och gillar att jobba kväll! Säg nåt jag inte gillar just nu,jo jag vet något jag aldrig kommer att gilla tänker inte ens försöka mer,fetaost... huvva för det! Annars mår jag bra och ska strax sätta fart på spoyify och digga Di leva! Skaffa er en bra dag ni också,det måste man jobba lite för,det är inte något man kan ha utav sej självt! Tjo!


Morning friends!

Ja godmorgon då! Även om jag inte börjar jobba förrän klockan två så var alarmet på i morse! Ska strax iväg på ett möte! Hinner nog inte ens med en kopp kaffe,för duschen var så varm och skön! Men snart är jag hemma igen med frasiga frallor om jag kommer ihåg att stanna vid frallaffären den här gången förstås! Ses!
Kanske inte vädret är perfekt ,men dagen ska bli en bra dag!

Sträck ut din hand!

Gillas av mej i full fart det här,han får följa med mej till en öde ö den här mannen å så ska vi flyga i cosmos och sprida peace and love över världen!

Thomas Di Leva – Sträck ut din hand

En förstående man!

Var det nån som hörde det där roliga inlägget på Radio rix tidigare idag,där det var en kvinna som ville ha hjälp att övertyga sin man om att en kvinna behövde fyra par stövlar i sin vintergarderob? Hon ville ha ett par till fest, ett par att promenera i,ett par höga och ett par låga typ! Ni tjejer hajar ju vad hon menade. I alla fall så ringde det in en man som sa att han förstod henne till fullo och höll med. Så här uttryckte han sej ungefär, Hur en kvinna ser ut på fötterna är lika viktigt som fälgarna på en bil! Programledaren frågade: så du har fyra par fälgar till bilen då? Mannen svarar ,ja det har jag faktiskt,med ett litet rart fniss! En man som hade fattat vad det hela går ut på! Både vad det gäller kvinnor och bilar! Smakfullt!


Krumelurer

Ibland så blir jag så glad över det där med bokstäver. Någon kombinerar dom på ett visst sätt och då får man en särskild betydelse.Sen skickas dom över atlanten i ett sms och landar i en mobiltelefon kl 07.00 på morgonen svensk tid. Å då blir en annan människa jätteglad! Tänk att ett sånt sms fick jag just i dag! Det firar vi med den här låten! Det är kanske en låt med ett negativt innehåll,men jag gillar den på många sätt!

Queen of the road

På hemmaplan igen! Det här har hänt sen sist,Jag åkte till Västerås och hämtade Eddie. På vägen dit passade jag på att samordna lite med mina flickor på telefon och vi planerar en liten myskväll på söndag med lite mat och annat. Hoppas det kan bli av. Eddie och jag var och åt vår favoritmat på Wok and go och hade lika mysigt som vanligt. Det blev en tur på ÖB och Nisses med.Lite småsaker hamnade i korgen. Vi svängde också förbi Maries nya lya och droppade hennes nycklar i brevlådan. Ibland kan jag vara bra tanklös måste jag erkänna,jag skulle alltså in genom hennes port och lägga nycklarna i hennes brevlåda bara eftersom hon var på jobbet. Vi sms:ade och ringde varandra flera gånger för att jag skulle få portkoden så jag skulle kunna komma in i porten. (hon har alltså flyttat in igår,därför kunde varken hon eller jag portkoden) Tillslut hade jag den på mobilen. Då när allt var klart kom jag på att jag faktiskt hade nyckeln till port och lägenhet i väskan. Det var ju bara att låsa upp dörren och gå in  i trapphuset! Smart va! Ja sen när det var klart åkte jag hem till bror min med familj och fick en kopp kaffe och en pratstund. Trivsamt! Nu åker photoshop igång och jag ser fram emot en lugn kväll med mina bilder. Men er glömmer jag såklart inte ,här kommer lite pausmusik så länge!


Morgon och eftermiddags inlägg på samma gång!

Hej,imorse hann jag inre ens säga godmorgon här på bloggen. Men uppe i tid och på plats på jobbet klockan sju det var jag. Dagen har gått superfort idag,har faktiskt haft det jättebra när jag tänker efter! Nu är jag ledig till klockan två i morgon eftermiddag,härligt då kan jag såsa vid datorn när jag kommer hem från Västerås. Ska skicka lite mer bilder till mina vänner från helgen,det är så roligt att sitta och redigera och njuta av det som var,effekterna stannar liksom längre då! Nu ska jag plocka ihop kvarglömda nycklar och lite annat och packa mej iväg. Har flera ärenden att klara av så det är lika bra att använda tiden väl! Hej så länge då!



Godnatt

Då är det väl dags då att släppa greppet och gå i säng! Det har varit en bra helg med både jobb och nöje.Det gäller att lyckas med att kombinera ihop allt på ett bra sätt,ibland går det och ibland inte! Vi hörs väl som vanligt imorgon bitti innan jag ilar iväg till jobbet.Suss gott på kudden nu.Oj kom just på att jag inte tagit min vitamin idag,ska genast göra det för jag vill tro att jag kan ana en liten förbättring vad det gäller naglarna faktiskt. Å så fick jag ännu en burk vitaminer av en vän som slutat vara vegetarian och återgått till köttätarna. Så nu har jag att stoppa i mej! Å så har jag glömt att berätta att jag varit inne på odla.nu och beställt blomfrön som säkert kommer i morgon! Visar er vilka när de kommit! Nu försöker jag igen Suss gott!

Rädda livet

Såg att jag började sju i morgon bitti,hade någon liten idè om att det kanske var 14.00 så jag kunde sitta och slöa hela natten frmför datorn och redigera lite! Men okej då,får väl leta mej fram till sängen något tidigare då! Kan erkänna att den faktiskt lockar lite i alla fall. Här kommer en Di leva jag gillat sen den kom! Nu ska jag öppna photoshop en sväng och se vad jag hinner!


Så mycket bättre!

Tidigare idag hamnade jag i soffan framför en TV och pizzakartonger med vännerna. Tittade på så mycket bättre för första gången. Om jag ska tycka något så är ju Di Leva den jag gillar mest. Han är ju så cool den mannen. Jag har alltid gillat honom och hans utstrålnng. Nu tycker jag att det bevisas ännu mer vilken cool person han är. Visserligen tycker jag det inte är helt korrekt att uttala sej om en person man inte känner,men av det som finns att ta på så. Jag tycker han är den stora tryggheten och lugnet i programmet. Han ger mej en känsla av ro och samtidigt intensiv närvaro.  Han har i alla år vägat stå för sin stil och hållat fast vid den,det tycker jag är starkt! Nu efter det här programmet så tror jag han kommer att höjas upp några snäpp i folkhemmen! Oj oj Lillbabs säger jag bara what's up?


Ja vilken trevlig kväll!

Hej nu är jag hemma igen här på Furugatan. Marie ska snart bli hämtad av Kurredutt och åka hem till sin nya lägenhet i Västerås. Helgen har varit toppen med otroligt mycket skratt,festen började i på Skånegatan i en igenimmad Skoda,sedan sammansrålade vi med gänget och fortsatte vidare runt i Stockholmsnatten. Väntar på leverans av bilder,och några har jag i min dator,som jag tänkte redigera lite först! Oj ooj nu har kurt åkt fel igen i Enköping, djävla stad enligt honom,då skulle han varit med när vi drog hjärnet med Skodan genom centrala stockholm,vi hann t om kolla skyltfönstren på NK på väg hem!

Godförmiddag!

Idag har Marie och jag vaknat i stora huvudstaden! Just nu dricker vi kaffe och äter salta pinnar.Vi diskuterar samtidigt nödvändigheten av att äga en zumba.Å nu är det ännu värre,de pratar om idol, Jag ska ut och jogga om de inte slutar! Senare idag har jag lust att äta indiskt,ska ta med mej de här slöhögarna ut på en tur! Hej så länge
Här en bild på Marie och Patrik!

Tonight's gonna be......

Full fart har det varit sen jag kom hem från jobbet.In i duschen och på med partydressen! Marie är här och vi är i stort sett klara för avfärd! Nu ska vi bara kolla igenom så allt är med och sen ställer vi in autopiloten på turnéskodan på Stockholm. Exakt vart vi ska är ännu lite oklart,men varför måste man veta allt innan? Ha det så bra vad ni än ska hitta på okväll go vänner. Till sist spelar vi våran turnélåt en gång till!


Snömorgon

Hej hopp! Nu har larmet väckt mej till en lördag med lite nysnö utanför huset. Säkert smälter det under dagen för det verkar bli varmgrader här! Just nu är jag lite frusen för jag har ätit alpros soya yougurt. Den är go den,jordgubb var smaken ,men blåbär smakar nog allra bäst tror jag. Lite varmt kaffe och en macka hinner jag med men sen blir det hej hej och iväg till jobbet för att möta nya glada ansikten! Vi ses vid tvåtiden när jag slutar!


Dags igen!

Tyvärr så måste jag säga godnatt nu! Har alls ingen lust att lägga mej än men jag har ju plikten att tänka på i morron. Så då får det bli så. Här kommer en skön godnatt låt till alla ! Ses i morgon!


Hälsans kök

Hej,nu har jag hittat hem igen! Efter att alldeles lagom arbetspass,åh vad mycket trevliga människor jag möter i mitt arbete,både jobbarkompisar och kunder! Trivs alldeles utmärkt bra! Nu har jag också hunnit göra en matlåda till i morron! Fileér från hälsanskök,vegetariska alltså, till det blir det ris och pesto. En filé har jag redan ätit upp och det kanske blir en halv till! Tänkte passa på att äta ordentlig lunch imorgon ,för sen blir det inge mera mat,möjligen salta pinnar då! Studsar upp klockan sex i morgonbitti och sticker till jobbet,slutar klockan två och då ska jag packa och fixa inför kvällen! Vad skönt det ska bli med lite avkoppling i gott sällskap,det är jag faktiskt värd tycker jag!

http://www.halsanskok.se/

Hälsans Kök - Produkt vegetariska grillade filéerGå in och kolla hemsidan för lite tips! Bra halvfabrikat om man gillar att äta vegetariskt  nån gång då och då eller alltid!


Familj!

Nu har jag agerat sambandcentral ett bra tag.Tur att de jag ringer mycket till har comviq kompis! Mycket är på gång nu,familjeträffar med massor av kul på schemat,å det gäller verkligen att kunna samordna oregelbundna arbetstider med vanligt 9-5 jobb och skoltider och allt annat som pågår hos aktiva människor. Dessutom är det aktuellt med tider för tatuering igen,sist lyckades vi inte med samordningen men nu ska det gå den här gången. Tänker inte orda så mycket om det innan det är klart, men snart ska den gamla trötta fjärilen på axeln få sig en uppfräschning,den har ju suttit där så fint i 20 år så den börjar bli lite blek.Kommer ihåg den dagen, som det vore igår,fatta att tatueringen är gjord i Täby på travbanan,låter inte klokt,men den storyn tar vi en annan gång!

Här är en låt till alla nära och kära

 

Eller hur Ulf Christer Ostbåge!

Come give me love, igen!

Å så en låt för kärleken också! Den här låten gör mej så glad. En sån fantastisk beskrivning av hur jag ser på kärleken.Den ger mej rysningar när man sätter sej ner och tänker på vad som egentligen sägs.

 .....när mina fingrar inte känner mer när mina ögon inte längre ser när livet vänder ska jag ännu be (come give me love, come give me love) kom ge mej världen kom ge mej fred kom sänk ditt huvud och lägg dej ner kom ge mej kroppen kom ge mej allt som du har och jag ska stanna kvar.

 Här är en länk till hela texten,om du är ensam hemma,så sätt på låten och sjung med för full hals så ska du få känna på nåt skönt. Det ska jag göra nu! Befriande och förväntansfullt skulle jag vilja beskriva det som händer med mej i alla fall!
http://www.lyricsbox.com/ted-gardestad-lyrics-come-give-me-love-324sngr.html

Vaken nu!

Vilken njutning att få sova tills man vaknar. Alldeles av sej själv! När jag slog upp ögonen var solen det första jag såg,härligt. Nu är kaffe å macka också strax avklarat. Sen ska jag nog inte göra ett vettigt handtag förrän jag ska till jobbet klockan två. Bara såsa och lata mej. Den närmaste framtiden ser ut så här,jobb idag till 22.00 sen ska jag försöka att lägga mej före tolv. Jobbi morgon lördag mellan 07.00 och 14.00. Kunde ta ut två timmars ledighet,för jag skulle egentligen slutat fyra. Men ungefär vid den tiden kommer Marie hit och sen bär det av ut på äventyr. Så jag behöver nog en lugn start på helgen och ska unna mej den. Tur att man har vänner,eller förresten ,det är inte tur. Det är ju faktiskt något man jobbar för från två håll och håller levande. Nej turen ligger i att de är så goda och reko allihop. Nu ska jag spela en låt för vänskapens skull! Kanske lite jobbig att titta på,den här versionen,men jag väljer ändå den för känslans skull!!


Sovdags!

Vet ni att...nu är det natt!  Å jag kan lova....att jag ska sova!  I min sköna mjuka säng ....å där har jag en poäng!
Äh vilket fint rim va! Nu tar jag en early night fast jag inte börjar förrän kl två i morgon. Men det har varit en riktigt skön och lat dag idag. Så i morron vaknar jag nog tidigt å då ska jag äta upp resten av soppan och pajen som jag gjorde idag! Sussilull


Oskar Humlebo

Vill dela en låt med er,men lova att klicka på den bara om du inte är uppspeedad,arg eller på annat sätt i gasen. Då tror jag inte man kan ya till sej detta. Det är så vackert occh soft så det går nästan sönder! Tänd ett ljus och slå dej ner och blunda. det är så rogivande

Moto Boy – Ride my wild heart

http://motoboy.se/ Här kan du läsa mer om Moto boy eller Oskar Humlebo som han heter. Och även lyssna på nya plattan. Men lova att du gör det är du är in the right mood.


Tänker

Nu känns det som jag varit ledig i evigheter. Slutade ju jobba kl två igår eftermiddag och börjar inte förrän två i morgon eftermiddag. Då hinner det hända mycket därute bland folket,många pass har gått. Jag har fått mej en välbehövlig vila och bara tagit hand om mej. Sånt behövs. Nu tänker jag på min goda "syster" som alldeles vid fel tillfälle fått en elak förkylning som inte vill ge sej. Jag tänker och tänker på dej,så att du snart ska bli bättre. Tänk om alla förstod vad mycket bra du gör och vilka goda tankar du har (vet ju att de flesta vet det). Man ska vara rädd om sin "syster" tänk på det alla ! Här får du en låt av mej så du kanske slutar snora!

 


Nog om mat för idag!



Två portioner blev det så nu är det slutätet för idag. För soppan blev supergod den också! Nu ska jag ägna mej åt annat en stund,ska fördjupa mej lite mer i mitt sällskap Moto boy,han är så romantisk och berör mej så, och det passar mej idag

My kind of pie!

Börjar storyn om The pie med en länk till en bra smulpaj sida! http://www.smulpaj.se/grundrecept

Hade ett paket frysta björnbär låg sen jag hade ett smoothie anfall sist. Det fick bli grunden för vilka smaker jag skulle ha i övrigt i pajen.
 
Fina björnbär ligger i botten på en smord form.


 En och en halv banan ligger skivade uppepå. En halv banan ligger i min mage!


En burk sempers(barnmat) mango och banan puré ligger ringlad över björnbär och bananslantar.



Närgången bild på smulpajsdegen som ligger allra överst. Pajen är faktiskt gräddad och klar nu,vaniljvispen vispad. Nu ska jag göra kaffe och och sen blir det provsmakning!


Carlshamn

Här är anledningen till mitt paj bak! Tänkte testa om den är god! Det tror jag ng för det är alla deras andra produkter som jag provat. Gjord på havre,våga testa det min vän,är säkert värt det! Snart ska jag visa er min pajbilder! Just wait!


Svenske kockan

Tog med mej kameran och skulle ut och fota,men det var plusgrader ute och all den vackra frosten var borta.Tråkigt,tappade lusten totalt och ändrade riktning. Gick in på Coop och köpte massa ingredienser till ytterligare en soppa,och så fick jag för mej att baka en paj för att kunna testa en produkt jag varit sugen på länge.Ska visa och berätta mer sen,för nu drar jag igång karusellen i köket,på med musik och upp med mungiporna.Nu blir det livat bland grytor och kastruller! Så här typ!

Wake up

Medan jag vaknat till och fixat lite smått härhemma så har jag lyssnat på musik såklart. Kom av någon anledning in på en typ av musik som till sist gör mej nedstämd fast jag älskar den .Men kanske inte läge att hamna där just nu när dagen ligger och väntar på mej. Ska bara vänta till maskinen med tvätt är klar sen drar jag med kameran nånstans igen.Här får ni höra vad jag lyssnar på just nu. Klok man den där Anders,eller kloka ord i alla fall!

Någonting soft

Vill ha något soft att lyssna på en sån här dag! Då passar den här bra!

En mycket vacker text med fina formuleringar! Att njuta av till morgonmackan!

Nyvaken

Har nyss klivit upp ur sängen. Jag hade ställt larmet på åtta,men det fanns ingen möjlighet och heller ingen anledning att kliva upp då! Sov en timme till och sen har jag dragit mej en stund till. Så nu är jag jättetrött! Snart är kaffet klart så kanske det finns en chans att jag piggnar till lite efter en kopp. Sitter och funderar på dagens planer. Har faktiskt inga just nu,vi får se om det dyker upp något,jag ska väl dra mej in i duschen också men sen är det fritt fram! Gäsp... men jag behöver nog ta det lite lugnt,skruvar snart upp tempot igen inför helgen!



Jag får göra som solrosen,sträcka mej mot ljuset! Vad bra den här bilden blev tycker jag!


Sovrumsdags

Så börjar det bli dags att dra sej mot sovrummet en stund. Ser fram mot sovmorgon och en ledig dag. Vad skönt när jag tänker efter,men ska nog i alla fall sätta klockan.Lite sovmorgon men inte sova bort hela dagen. Skulle vara nice med en liten tur om inte vädret är för dåligt. Ja vi får väl se,ska nog lägga mej direkt nu så rinner ju tiden på och jag får vakna till ännu en spännande dag.Sov sött alla!

Musiclover

Musik musik musik! Fullt i hela rummet och huvudet av musik! Massor av olika sorter och stilar,som en godis skål fylld av allt man gillar,så njutbart,man vet inte hur man ska hinna få i sej allt! Vill inte och kan inte sitta stilla så jag snurrar runt här och dansar vilt! Volbeat nu,kom igen! Sen lite soft soul och sen......ja vilken underbar tillgång vi har fått till musik nu! Å ändå har man klarat sej tidigare med vinyl kasetter och CD:n och sånt. Tyckte man hade mycke att välja på då,tur man var lika nöjd med det lilla! Nä nu djupare in i spotify och tuben. Tralallallala!
Å om det inte alls gick så bra idag som du hoppats på,så gå hem och sätt på något bra på datorn och lyssna på så känns det bättre! Utan musik blir jag halv!


gogreen

http://www.gogreen.se/



Om man som jag var nyss är sugen på något gott men inte onyttigt så har jag ett tips. Man tar någon av alla de olika bönblandnigarna i sås som gogreen har. T ex Salsa Mediterranean och så kör man den i en liten mixer så blir det snabbt en god dipp. Ingenting behöver du tillsätta för det är redan en färdig måltid som är tänkt att värma som typ vanliga vita bönor. Men när de är mixade går det att dippa vad somhelst däri morötter,gurka eller annat nyttigt.! Råkade testa med en pepparkaka,nja det var så där! Go greens sida är ett trevligt ställe,bra för oroliga köttätare som tror att när en vegetarian kommer på middag så måste man odla sallad!

Den här är också god kan jag lova! Det är heller ingen dyr mat så det är bara att våga!

Frost

På plats i hemmet en stund igen. Har sett mycket vacker frostnatur ute idag. Det ser så annorlunda ut och t om hemtrevligt på vissa ställen där gatlyktorna sprider ljus på konstverken. nu hade jag bara Macrot med mej så det blev inga avståndsbilder,men någor smakprov opå det jag fotade kan ni få!



Hur är det möjligt egentligen att det kan bildas av sej själv,frosten har liksom växt ut från den lilla kvisten! Här är ett bra exepel på varför jag gillar macrot så mycket. Man kommer nära,det är ju number one,men se vad som händer med bakgrunden. Tycker det ser jättebra ut,men på riktigt är det bara en ful husgrund och en gul tegelvägg!

Ett coolt ställe att ta en varm kopp kaffe på!



Nu behöver jag äta något,skall gå till skåpet och söka upp lite proteiner!


Pepparkakor

Nu hr jag fixat ännu en dag på jobbet. Gick som en dans! Cyklade på förmiddagen å i den här kylan går det åt energi då och det är ju bara bra,man håller sej i trim,istället för att lägga på sej under vinter så kommer både konditionen att öka och muskler byggas. Vikten lär jag kämpa med för att inte tappa.. Vilken bra träning på betald arbetstid! En löneförmån kan man se det som! När kaffet är urdrucket och pepparkakorna uppätna ska jag sticka och tanka och sen drar jag till Västerås för nöjes skull! Varför sitta still när man kan röra sej! Hej hopp gummistropp!

Godmorgon

Lite trött får jag allt erkänna att jag är just nu. Men det får ge sej under dan.Skall strax iväg en jobbar tur som sträcker sej mellan sju och två idag. Ska nog kika lite på termometern,det verkar kallt. Nu måste jag ut lite tidigare och skrapa lite på bilrutorna också. Tur man har garage som är proppfullt med skit,knappt så en leksaksbil får plats där. Det var onödigt att den sista gamla bråten som inte ens är mitt skulle hamna där,men nån gång kommer lösningen på det också! Nej nu blir det tack och hej för några timmar! Ses!


Come give me love

Nej nu tvingar jag mej att stänga ner och gå och lägga mej! Som vanligt handlar mina kvällar mycket om musik,både på facebook och det jag lyssnar på hela tiden härhemma! Så kul att diskutera musik. Man kan jau aldrig bli osams om det ,för det finns ju bara olika smak och det är i stort sett alltid roligt att få inblick i andras musiktänk. Mycket trivsamt. När det gäller Ted Gärdestad är det väl typ svensktoppen på sjuttiotalet som är skyldig till att jag upptäckte honom. Det var såklart Jag vill ha en egen måne man hörde först. Men här är en låt med en insiktsfull text som jag gillar. Den får bli kvällens nattare!


Hej hemma!

Vädret ville visst bjuda på omslag ikväll,det hann bli riktigt kallt framåt kvällen. Sån där läskig is på bilrutan som knappt går att skrapa bort. Lovar mej själv att inte glömma vantar i morgon till jobbet. Å du då Lennart som åker till USA och landar nånstans vid mexikanska gränsen i morgon,glöm inte att ta med dej bikinin! Här får du en låt att ta med dej från mej!




När jag skulle handla lite tidigare ikväll så var det ingen kontakt med min bank Swedbank. Gick inte att plocka ut nåt på bankomaten heller. Försökte igen men förstod sen att det var något större trassel de hade. Så jag kunde inte handla något. Å jag som redan då var törstig! Nu när jag har dippat lite tacochips  i en stark mexikansk sås så är det ännu värre. Det enda jag har att dricka förutom vatten är en iskall folköl som stått på altan,jag kommer väl att frysa ihjäl om jag öppnar den!



Tja !

Hej latmaskar och alla andra! Nu är jag mitt i ett arbetspass,så det betyder rast! En liten kort en men hinner allt med att trycka i mej något. När jag kommer hem så delar jag lite mer med er men det blir inte förrän efter kl 22.00. Gör något kul så länge så går tiden fortare! Hej hej!

Ian Astbury

Här är bästa jogginglåten jag vet! Takten passar mej precis! Kör den hela tiden på repeat och så kör jag!För mej är det uthållighet som gäller så den funkar super bra med sitt flow. Sen kan man ju se bilder i huvudet medan man springer också. Ian Astbury är alltså sångaren i gruppen Cult!



Mycket snygg bildkomposition också!


Mera....

En till positiv upplevelse från Creepshow. Vilken skaparglädje och som sagt mycket stark utstrålning hos Sarah. Vilken blick!

Ha ha det här är ju jätteroligt! Nu ska jag röra mej lite och sen duscha,bara så ni vet!

Fruset men vackert!

Nu har solen vågat sej fram också,kanske känner den sej lika positiv som jag gör idag. Tog med mej kameran ut en runda i trädgården här. Det är verkligen en sån dag som är som gjord för en fotopromenad. Spelar ingen roll var man är egentligen,sol och snö gör så märkliga saker med det mesta,nya mönster uppstår och motiven blir annorlunda.Jag ska visa vad jag menar med några bilder.


Den här stackars rosen kämpar mot kylan i min rabatt. Den ser nästan ut som den vore gjord av marsipan med en massa socker på i mina ögon.



Undrar om kung Bore hållit på hela natten för att dekorera kanterna på de här bladen?

Nä mannen med kameran,nu skulle vi varit på fotopromenad! Vilka bilder vi skulle fått!

Sarah "sin" Blackwood

Ett kanadensiskt psycobillyband med musikvideos till sina låtar som verkligen andas kreativitet och estetiskt tänkande. Gillar Sarahs utstrålning och hennes attityd. Trillade över bandet när jag var på utube och lyssnade på annat som jag blivit tipsad om.Det är så kul att trilla över ny musik,så där av en händlse! Sarah "Sin" Blackwood - Sång Sean "Sickboy" McNab - Kontrabas och kör. Kristian "pastor McGinty" Rowles – Piano och kör Matt "Pomade" Gee – Trummor

Hej å hå!

Kaffet är klart och morronmackan snart uppäten! Har gjort mej klar för ett möte som tar ca: en timme. Sen kommer jag tillbaka hem och softar några timmar. Det ska bli så skönt med en ledig förmiddag,har sagt det tidigare.Det är så skönt att jobba kväll,allt är mer avslappnat och lugnt då på något vis. Nog för att det ser ganska halt ut utanför men hoppas att det fortsätter att tina lite mer under dagen. Ja då är det snart dags att åka då.Snart tillbaka!


Stillness of heart!

Nu får jag verkligen lov att lägga mej en stund. Måste hålla en bra nivå på sömnen nu,så jag inte bara såsar bort tiden vid datorn på natten. Därför nattar jag er nu med den här låten. Bara titeln är ju helskön. Stillness of heart!


Slut på denna måndag!

Oj vad tiden har rullat på ikväll! Har haft fika besök och här har vi suttit och pratat om arbete, barn, livet och lite till! Och lyssnat på god musik! Sist vi sågs var i somras, och då på en helcool pubrunda i Stockholm,härlig sommar var det då. Kommer ihåg att vi hamnade mitt i midnattsloppet,oj vad mycket folk det var!Tidigare ikväll har jag och Marie planerat lite för helgen,så nu tar vi ledigt från arbete och flyttbestyr och roar lite oss istället! Det var det jag sa,man måste hålla sej i gång och inte gå i idè.Göra bra saker fast det är vinter och mörkt! Försöka hitta den där härliga kombinationen mellan alla delar som ska funka i livet. Med många kloka människor runt sej så gör man det. Det gäller bara att man vågar, och får vara sej själv,då fungerar jag som bäst och blir väldigt kreativ och uppfinnigsrik. This is nice,fast forward!
 
Sköna gröna sommar,vad roligt det var när du var här och värmde oss med din sol! Vi väntar och längtar efter dej redan så kom snart tillbaka!

Tittut penna!



Ha ha här är den den lille rackaren! Jag hittade den,såklart på ett oväntat ställe. Letade faktiskt igenom tre sopåsar som legat i soptunnan,men där var den inte. På alla tänkbara ställen där jag har smink,men där var den inte heller! Men tack vare en halstablett som smält i handväskan av , hade den med påse och allt smitit in mellan tyget och skinnet! Ha vag glad jag blir,nu vet jag att jag bara är hälften så slarvig mot vad jag trodde,har ju bara tappat bort en grej och inte två! Vilken framgång!

Slarvmaja jag!

Nu är jag arg,arg,arg! På mej själv! För andra gången på kort tid har jag kastat något i soporna som inte alls skulle dit. Jag tror det i alla fall för jag hittar inte prylarna! Någonstans i hela huset. Det ena är kniven till en liten mixer som jag använder till att göra dipper och liknande. En sådan har jag släng förut,det vet jag. Klantigt,nu är den nya också borta och det är ju bara jag som använder den! Just nu letade jag efter en eyeylinerpenna som jag köpte i fredags. En sån där man slipper vässa,som man skruvar fram istället. Den låg i en plastpåse på köksbänken. Vet att jag kastat påsen ,men kan det vara så att pennan fortfarande låg i? Tycker mej minnas att jag lade den i badrummet,vid sminkspegeln. Hade det varit för några år sen hade jag skyllt på mina tjejer,stackarna. Men nu har de inte ens varit här sen jag köpte den,å förresten vill de inte ha mina märken heller längre. Tänk då när de var yngre och"lånade" smink och liknande utan att fråga och jag kom på dem efter ett tag. Båda brukade svara,jaha,menar du den,jamen det var längesen. Det var alltså tidsaspekten som spelade in och gjorde det okej! Då säger jag detsamma nu,ja jag råkade visst kasta bort grejerna,men det var längesen! Bara att fixa det på något vis, jag är faktiskt glad att det bara är struntsaker egentligen,för om det hände något värre,allvarligare saker med någon av mina nära t ex så skulle jag gärna kasta allt smink jag hade för att ordna det. Hm... ska ut och snegla på soptunnan lite!

Mysigt!

Vad rätt det blev det som blev fel först. Istället för en snabbdusch innan jobbet så har jag nu tagit välrldsrekord i långåskönvarmduschning här på den här adressen i alla fall. tände ljus och fina lampor i badrummet och bara njöt .Mitt på blanka eftermiddan! Nu ska jag värma mej med hårfönen och snygga till mej lite. Måste nog iväg till nån matbutik sen och köpa frukostbröd,glömde mitt på jobbet. Sen lite Gevalia kanske för oväntat besök!
Titta,det var lite annorlunda med reklamstuket förr! Nästan lite väl intensiv liten snutt denna!

Mitt val vegetarian

En sån här burk har jag inhandlat idag för hälsans skull. Har haft den förr och jag tycker nog att den hjälpte för naglarna. Så här säger informationen om produkten.

Du som är vegetarian eller vegan vet säkert att det ibland kan vara svårt att tillgodose kroppens hela näringsbehov. Speciellt ifall du också undviker mejeriprodukter.

 

MittVal Vegetarian är ett komplement till din vardagliga kost så att du kan vara säker på att få i dig de vitaminer och mineraler du behöver för att hålla dig frisk. Att det är ett komplement betyder att vi utgår ifrån att du till vardags äter en mångsidig och varierad vegetarisk kost.

 

Vissa livsviktiga näringsämnen finns bara i låga nivåer eller kan

t o m i vissa fall saknas helt i vegetarisk kost (B2, B12). För att du ska vara på den säkra sidan innehåller därför MittVal Vegetarian cirka en fjärdedel av dagsbehovet av kalcium, minst hela dagsbehovet av järn, zink, jod, selen och B2 samt förstärkta nivåer utöver dagsbehovet av B12.

 

Magnesium finns det däremot gott om i den vegetariska kosten och därför innehåller MittVal Vegetarian inget magnesium alls.

MittVal Vegetarian innehåller inga råvaror med animaliskt ursprung.

 http://www.recip.se/index.php?id=182


Omvänt

Vilket snopet uppvaknande. Satt ju uppe och slöade sent i gårkväll. visste ju att jag inte skulle jobba förrän  klockan två på eftermiddan. Men så hade det blivit kris på jobbet och jag fick frågan om jag kunde byta tur och börja på stört i stället. Jag tackade nej för jag var så trött och håret var skitigt och jag tänkte på allt jag hade planerat. Så jag svarade nej. Efter en stund så ringde det igen och ingen annan kunde ställa upp. Så jag gick upp och kastade mej iväg.Redan då kändes det fel,hade lite dov huvudvärk som fortfarande ligger kvar. Det som trots allt blev bra är att jag fick byta morgondagens dag mot kväll. Då slipper jag avboka ett möte som jag annars varit tvungen att avboka för andra gången. Nu ska jag i alla fall äta lite,för jag fick ju inte med mej nån mat i morse heller. Lite vila ska det också bli!

Tar upp kampen!

Nu har jag bestämt mej för att ta itu med hårdhandskarna! Saken gäller mina naglar som snart inte finns! De är så korta och mjuka så det känns som jag bara har fingertoppar och inget mer. Fattar att jag missar något i kosten och måste komplettera med vitaminer. Det saknas också fett, för naglarna är torra som läskpappar. När jag smörjer på själva nageln med olivolja så sugs det in snabbt. De har i alla fall slutat skiva sej efter den behandlingen som jag gör varje kväll.Men nu måste det till B-vitamin så att de växer också. Det är inte kul att måla såna fåniga stumpar heller. Ska till apoteket innan jobbet i morgon och fixa det. Törs inte visa någon bild på hur det ser ut,usch. Jag har i alla fall aldrig varit någon nagelbitare, så det är inte anledningen även om man kan tro det när man ser eländet.

Dessa små minilack är perfekta tycker jag. Så nu ska det bli växa av små nagelstumpar! Annars finns ju tillfälliga lösningar för en billig penning!
http://www.depend.se/se/default.asp

 

Press&Go innehåller 24 självhäftande lösnaglar med perfekt passform. Borttages enkelt med varmt vatten. Perfekt för kvällen! Enkla att applicera och lätta att ta bort utan att skada Din naturliga nagel.

Så här gör Du:
Använd t.ex. Depends nagellackremover för att få bort ev. nagellack och smuts som kan finnas på din nagelyta. För bästa hållbarhet är det viktigt att Dina naturliga naglar är rena, torra och fria från fett etc. Prova så att Du får rätt storlek. Håll lösnageln ovanför Din egen nagel så att Du ser att den passar. Sätt därefter bakkanten av lösnageln mot nagelbandet, och vik ner lösnageln mot Din egen nagel. Håll kvar och pressa några sekunder. Sitter 1–3 dagar.

Borttagning: Fukta Dina naglar i ett varmt vattenbad. Vänta ca 10 min och drag försiktigt bort lösnaglarna.


Förbannar denna förpackning



Undrar ödmjukt och fint hur det egentligen är tänkt att man ska öppna denna förpackning och andra av liknande typ. Självklart är det jag som inte insett hur enkelt det egentligen är,bara man tar det lugnt och tänker efter. Alla som inte har friska händer eller kanske inte ser bra måste ju också kunna öppna sin nya tandborste. Sånt tänker man ju på i dagens vänliga moderna samhälle. Förlåt mej nu alla barn och andra känsliga.
 # Jävlaskitförpackningsjävel ! Så ja! Vad kul det ska bli att ta tandborsten i bruk,nu står den på laddning. Har verkligen längtat efter en ny!

Braun

Mer elektriska prylar till hushållet! Ett Ullaredsfynd jag fått hemtransporterat av Mimmi för 179:-. Net on net tar 249 utan frakt. Så nöjd igen då!



Ja nu är firandet av fars dag över. Sådana traditioner har inte så hög prioritet här,men det är ändå ett skäl till att samlas och umgås en stund. Efteråt var jag,Eddie och Mimmi och storhandlade på Ica Maxi. Uffe och Jenny for åt sina håll. Vad skönt att inte känna press av att gå upp tidigt imorgon.Äntligen jobbar jag kväll! Så det blir en härlig sovmorgon med en skön slöförmiddag. Just som jag vill ha det!

Unga rebeller

Idag kom jag att prata med en äldre man som växt upp här i Enköping. Han sa att han varit raggare här när han var yngre. Vi pratade lite kring ämnet och så nämde han att hans story fanns nedskriven i en bok. Jag frågade vad boken hette för jag blev lite nyfiken. Jag har den här i hyllan. Jag fick se den och blev då riktigt intresserad. Boken heter 50-talets unga rebeller i Enköping. Där i fanns ett kapitel om honom med bilder också. Författare är Leif Jansson och Dennis Pettersson utgiven på förlaget Barrikaden 1981. Alltså har det nu hunnit gå ytterligare några år sen den gavs ut. Vet ni förresten att det fanns ett ställe här förr som hette Djungel-Jims cafè? Ska försöka hitta nån bild på bokens omslag på nätet,annars får jag scanna den senare. Läsa den ska jag göra senare ikväll. Senare idag sticker gänget till Surahammar för lite farsdagsfika. Så see you senare!

 Kanske de åkte runt i en sån här!


Hej

Ett snabbt godmorgon till alla som är vakna så här tidigt en söndagsmorgon.Jag ska bara svälja lite kaffe och macka,sen bär det iväg till jobbet! Klockan två är passet slut och då tittar jag in här igen!

Early night

Hörrni,nu tänker jag gå till sängs,riktigt tidigt faktiskt,både för att vara lördag och för att vara mej. Men det är så skönt att sova och det känns verkligen som jag använt denna dag till vettiga saker. Imorgon sticker jag och jobbar ett pass mellan sju och två. Sen finns det ju massor av dag kvar att roa sej på,det tycker jag är väl använd tid. Ta nu väl hand om er i natten alla ugglor!


El!

Vilken lördagkväll va,nu har jag dammsugit och varit ner i källaren och startat igång en maskin tvätt! Plockat ur diskamaskinen.Sedan sitter jag samtidigt här vid datorn. Jag lagade mat på spisen och använde ugnen. Massor av lampor lyser och det är varmt i hust. Vad hade jag gjort ikväll om det inte hade funnits elektricitet till alla dessa maskiner jag använder? Tur man har två hål i väggen!


Smakrikt



Här är den färdiga kakan! Jättegod blev den! Vi har provsmakat den nyss! Lyssna bara vilka olika smaker vi fick till. Själva kakan är en pepparkaka. Glasyren smakar choklad. Pyntgelén smakar blåbär och godiset smakar...ja godis! Med en kopp kaffe blev det en superb efterätt. Nu har vi redan satt igång att planera julvarianten,kul kul.Baka är verkligen roligt såna här mörka vinterkvällar!

Siemens heter han!

Nu så börjar lugnet lägga sej. Maten i magen och dammsugaren har testats. Det är en Siemens VS01E2100 - svart Cylinderdammsugare med påse 2100 W big bag 3 l.
VS01E2100Ha ha det är ju t om gas på den,man vrider bara på start knappen å så vrooomvroomm.......faktiskt så låter den inte såmycket heller. Vilken trevlig liten manickel! !089 kr är rek. priset.Jag betalade 500:- Nöjd!
Kakan i ugnen är nu klar.Den har fått chokladglasyr nu och står på stelning.Snart ska den dekoreras ännu mer.
Det är mitt sällskap här ikväll som ska stå för det konstnärliga,vi får snart veta hur det blir. Sen ska vi ju också smaka såklart!

Dammsugare du är välkommen !

Nu händer det saker i stugan må ni tro. Nyss hemkommen från Västerås med damsugare å annat smått. I ungen står en socker kaka som ska dekoreras såsmåningom. I grytan på spisen ligger fyra laxfileer,det kryddas med Curry Madras och så blir det en sås på cocosnötmjölk! Såklart ska jag göra Basmatiris till,finns inget annat altenativ. Det här kommer att bli en trevlig kväll,med många olika dofter i köket. ska nog ta fram kameran strax och visa er!


Bort med dej!

Nu har jag löst problemet med den gamla damsugaren som var slö som en nybliven tonåring. Den ligger nu utanför huset i snön. Bra! Ytterligare gammal skit som inte är mitt är nu ute. Jag avvaktar med kaffemaskinen jag funderade på igår,och åker raka spåret och köper en damsugare istället! En ny damsugare,det blir grejer det!


Morning

Godmorgon! Dags för frukost! Efter en väckning vid sjutiden med förfrågan om jag ville jobba så somnade jag om. Jag var ju tvungen att tacka nej fast jag hade kunnat jobba. Tråkigt det där med lagar och regler,pengarna bara seglar iväg framför ögonen. Nåja ,vila går ju också! Nu blir det varmt kaffe för halsen,inte bra än,men nu jäklar börjar jag tröttna på det här raspandet! See you!


Sånt är livet,that's it


Neil Young. Den stora bilden är från 1971.
Den lilla från 2009.













  
David Gilmour. Från Pink FloydDå och nu!


 Bob Dylan.

 Chevalena. 11 år på den stora bilden. Pysslandes med min favvosysselsättning,ta hand om barn! Den lilla bilden är från 2010.


Kan bara konstatera att tiden går. Det gäller bara att göra det bästa man kan av den. Inte så lätt alla gånger när livet far fram,men det gäller alla och det går inte att stoppa,vi blir gamla. Även de rikaste och mest berömda!



Stay the night

Kvällen har rullat på i lugnets tecken. Det är nu man ska bestämma sej för om det ska bli nå mer eller om det är total nervarvning som gäller. Sitter och funderar på vad som ska hända i morgon då!. Det blir i alla fall inget jobb,har riktigt gott om tid för den här månaden så ledigt blir det.Ända till på söndag. Om det inte kommer några större snömängder så är det ju fritt fram. Bestämmer mej nog för en riktigt tidig kväll ikväll,känns som ett riktigt bra val. Snart är rösten okej igen å då kan jag lättare umgås med folk och tjattra på som vanligt. det värsta är när jag lyssnar på nån bra låt och vill sjunga med då kommer det bara ingenting,som när jag hör den här i bilen på jobbet mellan besöken, (ja idag åkte jag faktiskt bil). James Blunt är en kille jag gillar att lyssna på,oftast lite mer melankolisk än här, men positiva vibbar behöver jag nu så därför passar den mitt sinne. Pop som är bra piggar upp!





Kaffe å chokladkaka

Nespresso Essenza C91
Bilden på chokladkakan la jag upp för att jag just ätit två rader av en sån! Jättegott å det smakar mera!
Hittade ett erbjudande på Mediamarkt idag om en sån där liten Nespressomaskin. 699 kronor kostar den. Man använder små kapslar istället för löst pulver. Lite dyrare per kilo men det blir ju inget spill som det vanligtvis blir här. Då slipper jag ju värma i micron fär att inte få dåligt samvete. Verkar som El-giganten var lite dyrare på maskinen,men de har ju lägsta pris garanti så vi får se. Vad praktisk den verkar, en kopp åt gången. Den gamla trotjänaren kaffepressen finns ju kvar i alla fall,om man får oväntat besök,av många! Ska ringa direkt och kolla med familjens egen El-giganten medarbetare! Vill ha den nu,nu,nu!

Mellan pelargon och ljusprydnader

Nu har jag varit i Västerås och snurrat i ett par timmar. När jag passerade ett av de större bostadsområdena med mycket trista hus från sextiotalet och bebodda av många från andra kulturer kom jag och tänka på utrycket mellan hägg och syren. Fast jag tänkte mellan pelaroner och ljusprydnader. Just det området brukar se jättetrevligt ut på sommaren. Blommor och odlingar överallt. Både på uteplatser och balkonger,mer än vanlligt menar jag nu. Å i December strålar stället av ljusslingor lyktor och andra ljusprydnader. Hur färgrikt som helst!
Men nu, ingenting,alldeles tomt å trist och grått,jättetråkigt. De människor som bebor området har i alla fall gjort det ljus-och färgrikt vissa delar av året. Alltså inte mellan Pelargon och ljusprydnader. Själv har jag varit i källaren och plockat upp lite, vill knappt kalla dem julsaker,men sånt man vill dekorera med under typ december och januari!


Till mina kollegor!

Hej ,och hoppas ni har det bra därute vad ni än pysslar med. Jag har just kommit hem efter en bra arbetsdag,tänker på vilken trevlig stämning det är bland alla kollegor jag möter på mina ställen. Sällan hör man något gnäll,trots väder och vind och ibland mycket speciella arbetsuppgifter. Det kostar på att vara lika trevligoch lösa sina arbetsuppgifter även om det är sent och man jobbat länge. Så är det ju med serviceyrken.Och jag tycker alla lyckas superbra med det. Det skrattas mycket och alla är hjälpsamma. Känner mej nästan alltid glad och pigg när jag går hem efter en arbetsdag,dröjer mej gärna kvar och tar en kopp kaffe med de nya som droppat in under dagen. Så en eloge till alla mina kollegor,ni är supermänniskor allihop! Keep up the good work!


Bye bye baby

Måste bara bjuda på den här där Ronnie Spector sjunger tillsammans med Joey Ramone. Han med sin speciella röst och sång sätt. Första gången jag hörde den reagerade jag negativt och tyckte inte det var bra. Men numera älskar jag det lite stökiga stuket. Det blir extra känsligt på något vis.


Godmorgon!

Godmorgon! Ännu en dag har vaknat och så även jag! Måste hinna torka till håret bara,inte så nytigt att gå ut med blött huvud i kylan. Rösten kanske blir lite bättre idag, men fortfarande är den väldigt ansträngd. Annars ska jag jobba fram till 14.00 idag och förmodligen ledig hela helgen! Nu ska jag packa ihop nåt ätbart och strax ge mej av mot en frukost på jobbet!


Vilken superwoman

Måste bara skriva detta innan jag tar en tur ut en stund.
Har ni inte träffat på Ronni Spector tidigar så är det dags tycker jag. Hon är också en av mina favvotjejer i musikvärlden. Långt ifrån bara Be my baby eller Phil Spectors fru.
Läs här http://www.ronniespector.com/bio/ 

Lyssna här




The Last of The Rock Stars En platta med mycket bra låtar!


Å till sist!



Vi hörs i morrn alla gullgrodor!

La Vern Baker



Vilken vacker kvinna och vilken underbar sångerska! This is La Vern Baker! Kanske det är en släng av min romantiska ådra som gör sig påmind just nu,men lyssnar och lyssnar på hennes fantastiska röst på Spotify just nu. Det skulle vara kul att testa en sån där klänning och göra ett foto i det stuket på sej själv! Man kan ju alltid retuschera bort lite skavanker som gäddhäng och annat i fall det skulle behövas! Hon påminner mej om en vacker sjöjungfru där hon står! Underbart!

Vinternöje

Tänkte tidigare i somras att jag skulle kunna hålla samma fart med roligheter på fritiden även när den mörkare årstiden kom. Helt enkelt bara ignorera mörker och kyla och bara åka dit jag ville,både för att träffa vänner och för att roa mej. Är inte det samma sak förresten?jo på sätt och vis,men det kan ju se lite olika ut när man gör det. Ja nu är det vinter och mörkt och jag sitter här hemma i lugn och ro. Och trivs med det. Fjärran från spännande äventyr ute i sommarvala nätter. Man hinner ju massor bara man bestämmer sej,och ligger lite före med saker och ting. Har lite tur som har jobbat så mycket redan i månaden,så det öppnar sej möjligheter framöver! Ska nog titta lite närmare på vad som händer i närheten framöver. Packa bilen och väskan för en roadtrip snart igen,det ser jag framemot!

 Titta vilken somrig lunch!


Vanor och rutiner!


Idag vid ett tillfälle så sa jag så här, fy jag ska aldrig bli nån vanemänniska! Tänkte på det efteråt ,om man bara säger så och de som hör det inte vet vad det står för så kan det ju bli väldigt fel. Just då så var det helt klart med de inblandade vad det gällde och vad just jag menade med att säga så. Säger inte att alla andra tyckte lika. Vanor är ju bra att ha,liksom rutiner ,har funderat på vad det är som skiljer de två orden åt. I sammanhanget att det är något man gör som man inte kan bryta utan att det blir fel tänker jag nu. Att saker och ting måste ske på ett särskilt sätt för att det ska funka.Så att om det tex är slut på en viss sorts dryck så kan man inte ta någon annan för jag brukar alltid dricka det till maten,såna vanor eller rutiner blir ju bara till hinder och frustration för den individen. Jag vet att för vissa människor med speviella svårigheter eller diagnoser så ingår det i bilden ,men nu tänkte jag inte på dom,det är en helt annan femma. Nu ska jag fundera lite på mina vanor och rutiner,både sådana som är bra och sådana jag sitter fast i utan att jag förmodligen inte ens märker det. Sen får vi se om jag vill delge något här,har för vana att inte dela allt här.Ha ha!

Det luktar gott

För en stund sen när jag låste upp dörren och klev in kände jag en underbar doft i huset. Det doftade från gårdagens soppatillverkning fortfarande! Åh vad det kittlade mina smaklökar! Det fanns en rejäl portion kvar som jag just nu sitter och sörplar i mej! Till det en färsk macka med pesto på. Annars har dagen varit bra på jobbet,allt har gått som det skulle. Nu ska jag ösa på en portion till och njuta av den goda smaken,hörs sen!

Morgonrutiner

Hej,det börjar bli en vana nu att vakna kl sex och göras sej klar för jobb. Det har varit mycket dagtider på schemat sista tiden. Så även idag alltså! Klockan fyra i eftermiddag är jag färdig och går över till privata ärenden. Lovade mej själv att göra en del saker direkt när jag kommer hem och det ska jag försöka hålla! Undrar just om det inte är lite bättre med rösten idag i alla fall men fortfarande är det nog mest tystnad som gäller! Snart är jag här igen!


Tappat rösten!

Undrar just om jag kan få rösten att hålla lite bättre i morgon. Stämbanden verkar ju helt uttröttade, så idag har jag inte pratat så mycket. Lite svårt blev det på jobbet men det gick. Det är lite jobbigt att tänka att man aldrig mer skulle kunna använda rösten, en slags panikkänsla faktiskt. Köpte lindrande halstabletter på apoteket men det botar ju inte. Nu har jag som vanligt sparat på mej en hårtvätt till tidig morgon i morgonbitti. Börjar sju och kör till fyra så det blir en heldag. Tänker väl kliva upp strax före sex. Ikväll har jag fått ihop en hel del gamla grejer ,både efter Eddie å mej som ska till Brödet å fiskarna. Var förresten förbi där tidigare i dag och köpte på mej lite mer svarta blomkrukor. Den ena för en tia och en som kan kallas en mindre urna för 30 kronor. Håller på och dekorerar om i badrumsfönstret så de kom båda till nytta direkt! I morgon lovar jag mej själv att skotta en väg till källaren och att skotta eller sopa snön av trappen. Men först ska jag ta mej till baksidan och plocka fram skyfflar och sånt jag behöver. Nu tänker jag stänga bloggen för ikväll så sov gott när det blir dags!


Bloggblogg

Idag har jag mellan allt annat jag pysslat med läst en massa om att blogga på andras bloggar! Emellanåt susar jag runt här på blogg.se och även andra ställen och kikar vad andra skriver om. Det är superkul tycker jag. Det finns så många roliga och duktiga tjejer och killar som skriver. Gillar både de som skriver om något särskilt ämne och håller sej till det,men även de som bara delar sina liv och sina tankar. Det enda ämnen jag inte gillar som andra skriver om är när man mestadels bara gnäller och är arg. Slänger ur sig skit och klagomål om allt och alla. Men jag har kommit på ett bra botemedel mot såna ställen. Råkar man klicka in sej på något sånt så lämnar man ju raskt stället om det bara upprepar sej! Men en viss faschination finns ju i det också,och beundran,hur orkar de vara såna ständigt!Ett roligt sätt att trilla in på någons blogg är när man googlar på något och så kommer en länk till någon sida som handlar om just det . Det händer mej ofta och är lärorikt! Å vad snygga många gjort sina ställen helt underbara designer. Sen har vi ju det där med proffessionella bloggare också,åh vad kul det måste vara ! Nä att blogga är ett sätt att leva tror jag,antingen gillar man det eller så inte. Tanken med min egen blogg är just att skriva och dela det jag vill och tänker runt för tillfället. Mycket sker och har skett under min tid både här och på andra ställen som jag inte delat eller kommer att dela. Men det är ju så jag vill ha det,Välkommen in en liten bit i mitt liv! Det är tanken! Så keep on blogging in the free world!

Snart så....

När jag fixade med soppans ingredienser så kom jag på att nu ska jag kolla varför en kålrot får vara delvis grön och inte en potatis. Poatisen ska man slänga direkt sägs det,det hjälper inte att skära bort den delen. Så här säger en kunnig person om det:Även bara lite grön potatis är otjänlig och ska slängas, den kan ge oss magknip och diarré. Särskilt känsliga är magar som redan är stressade, berättar Lars Bolin.http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=644501
Får se nu hur det är med kålrot som alltid är ganska grön när den ligger i disken!

Det finns ett fåtal likvärdiga sorter att välja mellan. Vanligen skiljer man mellan matkålrötter, med grön överdel och foderkålrötter som har en blå eller violett överdel och en något kraftigare smak.
http://www.odla.nu/vegt/kalrot.shtml

Så här ser min soppa ut just nu!Om bara en liten stund är den klar,så skynda skynda den som vill ha en slurk! Glömde skriva att jag också slängt i en hel del limeblad som kokat med. Nu ska jag bara toppa med massa massa persilja!

Inte direkt på en spik!

Tog mej i kragen och for iväg till Willys och köpte ingerdeienser till en soppa. Här kommer en bild!


Basmatiriset i bakgrunden ska inte ingå i soppan,men ville bara göra reklam för Willys goda och billiga boli in bag påsar med basmatiris. Nu är det gjort.Till vänster ligger en kålrot,sen ser man väl tydligt vad jag mer köpt. Det jag redan hade hemma och som ska ingå är en vitlöksklyfta,köttbuljong gurkmeja,chili spiskummin och lite soya, Just nu har jag fräst på allt utom potatisen som ska skivas tunt och kastas i när det andra kokat upp och puttrat nån minut.  Vill inte koka sönder soppor jag gör,då mister de både nyttiga vitaminer och blir omatiga att äta. Lite att bita i vill jag allt ha. Sen får de gärna se lite grova utoch allt behöver inte vara i perfekta bitar. Det fiffiga är att det knappt finns några kalorier alls i en sån här soppa,då kan man ju unna sej ett paket glass till efterrätt så blir allt så bra så! Nu börjar det dofta gott så jag går ut i köket och rör lite i grytan. Visar vidare sen!


kaki/sharon/persimon!

Speciell jobbardag detta! Men nu är det gjort i alla fall. En hel del energi gick åt på morgonen så det börjar bli dags att fylla på lite nytt. Funderar på att göra en soppa,visserligen köpte jag en vegetarisk ärtsoppa nyss men det skulle inte vara så dumt att tillverka en egen,lite mer kryddstark! Om jag pallar sticker jag till willys och köper grönsaker strax. Men en sån här ska jag i alla fall unna mej först och främst.
Jag kallar dom för Persimon i alla fall, en del säger sharon,och just nu kunde jag köpa två st för en tia. Aha,just nu såg jag skillnaden på Persimon och sharon! Kaki eller persimon kallas trädet frukten växer på. Omogna sådana frukter kan man inte äta för att de innehållerhöga halter av garvämnen som bryts ner när frukten är mogen,innan dess är de oätliga. Sharon odlas på förädlade kaki träd. De innehåller inte garvämnen och kan därför ätas hårda. Frukten härstammar ifrån östasien. Kaki är förresten det japanska namnet för frukt. Nu ska det bli gott med en sådan frukt!

Snökaos

Vilken utmaning det ska bli att ta sej ut snart!  Bara att ta sej till jobbet blir skoj,har inte bestämt om det ska bli till fots eller om jag ska ta bilen. Tror jag försöker med bilen,skulle vara bra om den är borta ifall någon möjligen tänkt sej att ploga minsta gatan i hela Enköping idag. Hu vad mycket snö det är! Men snart har den smält bort för det blir nog ganska varmt idag! Välutrustad med kläder är jag i alla fall,tarmed mej ombyte för säkerhets skull också! Vi får väl se hur länge jag jobbar men på schemat står det 14.00. Undrar om det kommer att hålla? Men hej så länge i alla fall och ha en snöig dag!

Going to bed!

Istället för att pimpla mer te så värmde jag upp en indisk vegeterisk gryta som jag hade i frysen. Tog en liten portion för jag var inte särskilt hungrig men visste att den var ordentligt kryddstark. Det gjorde riktig nytta för halsen. Nu ska jag använda det sista knepet jag har och det är att krypa ner i sängen det. Alarmet går kl sex i morgon okså så sovmorgon blir det ingen inte. Det ska bli spännande att se hur världen ser ut i morgon när man vaknar. Vitare än nu kan den inte bli här i alla fall! Ja ja ,lite vackert är det ju om man får beundra det inifrån och inte behöver gå ut. Men sån är inte jag,tar kanske med mej kameran om jag promenerar till jobbet i morrn,det vore kul!

Godnatt alla vackra fjärilar,flyg försiktigt!


Flower power

Jobbade med några bilder i Photoshop och passade samtidigt på att göra en ny liten signatur till bloggen! Så här!

Den gör sig bäst i stora varianten tycker jag! Nu gäller det verkligen att man har samlat lite krafter att dela med sig av den här mörka snöiga delen av året som kommer. Och att man lägger sig i tid nån gång. Alla bilder somjag tagit sen i våras kommer väl till pass nu när jag kommer att spendera mer tid vid "shopen" än under den ljusa delen av året.

Art of snow!





Snön gjorde i alla fall nån nytta medan jag var borta. Den skapade en massa konstverk i min trädgård. Dessa två kunde jag fota utan att gå ut. Jag vet att det finns fler därutanför in The Garden Of Delight men jag kommer inte att sätta en fot ute mer ikväll! Nu börjar det i alla fall kännas bättre i min hals,det lossnar en massa saker jag inte ska berätta om när det varma teét rinner ner! Orange jaipur är smaken!

Värsta snökaoset!

Vid lunch tid idag åkte jag mot Västerås. Då hade det just börjat snöa lite försiktigt. Träffade Jenny och lunchade med henne på Spången! Grillade baguetter belv det ,klassiskt alltså! Sedan strövade vi runt i stan och småshoppade lite. Kollade in nya gallerian IGOR lite närmare också! Undrar hur många av butikerna där som kommer att finnas kvar om ett år. Jättekul med alla nya butiker som etablerat sej ,men finns det sån köpkraft i staden Västerås? Vi får väl se. Under eftermiddan tilltog snöovädret för att sluta i totalt kaos.Som tur var kunde jag få hjälp att få på vinterdäcken innan jag åkte de tre milen hem. Innan det så ville Skodan knappt ta sej fram. Det var riktigt otäckt faktiskt. Tur att den nya sträckningen av E18 har öppnat,för den gamla delen var inte nådig i sånt här väder. Nu ska jag inte gnälla mer om det jävliga skitvädret vi har utan vara glad för att mina nära och kära inte råkat ut för något utan är i tryggt förvar. Fortsätter det så här inleder jag bensinransonering och går till jobbet i morgon. Förresten så kan jag inte prata nu, hesheten har gjort att jag tappat rösten men det brukar ju bli så nån gång om året. Så då får jag skriva desto mer i stället! Ska ta något varmt nu å dricka! Se n hör jag av mej igen!


Den här bilden tog jag nyss utanför mitt hus! Blä!


Färdig!

Nu har jag jobbat mina timmar för i dag! I alla fall de på jobbet som jag har betalt för. sen jag kom hem har jag lastat i vinterdäcken i bilen så förhoppningsvis är de på när jag kommer hem igen. Det enda man har hört idag är hur mycket snö och blåst det ska bli så då passar det ju bra! Det känns faktiskt som det kan komma ner nåt,det kan jag hålla med om. Tur jag köpte upp mej på lite varma tillbehör igår! Ska väl ta och dra mej mot Västerås så småningom,softar lite härhemma en stund först!


Hes idag!

Vaknade med en rasp i halsen idag. Det gör inte så ont men är hes och lite snuvig. Jobbigt att inte kunna prata på jobbet! Idag är det ju bara tre timmar jag ska vara där men man ska ju hålla resten av dagen också! Ska ta och höra om det är möjligt att få på resten av vinterdäcken idag. Det skulle ju vara fint så man kan åka lite säkrare. Tar och åker hem en sväng när jag jobbat klart så får jag ordna med det då! Nu på med varmaste kläderna och ut alldeles strax,ska bara fixa en macka att ta med mej till morgonkaffet på jobbet! Ha det bra i kylan alla!

 Här skulle jag vilja dricka mitt morgonkaffe snart igen!

Tidigare än vanligt!

Nu och jag menar just nu ska jag gå och lägga mej! Håret har torkat och jag känner mej mör helt å hållet! Som sagt blev det ju ett extrapass i morrn  tidigt, å sen åker jag till Västerås vid lunch! Så lika bra jag avslutar nu meddetsamma så Godnatt sverige!!


Fixardag avslutad

Nu har jag varit mycket strukturerad hela tiden sen jag kom hem och verkligen gjort det jag skulle.Det känns riktigt bra det. En sak kvar bara å det är att gå in i duschen innan det blir för sent. Det har jag lite svårt att komma mej för med, men det straffar sej att sova med blött hår. Bättre få det gjort å sen sitta uppe och slarva. Tog ett kortjobb i morgon bitti mellan sju och tio,det blir bra det,då kommer jag igång på förmiddagen och sen åker jag till Västerås och umgås lite! Så nu ska jag tända alla bling bling grejer i badrummet så det blir lite mysigt därinne och belöna mej med en skön dusch! Härligt!

Iskall!

Jag har ätit glass igen,ganska mycket också! Det var så gott som jag väntade mej men jag blev iskall i hela kroppen! Fryser t om om fingrarna nu. Har nu fixat en del saker som jag hade tänkt, och ska nu fortsätta med sånt jag vill. Ska sätta på någon bra musik med,det kanske värmer! Sen står det nog inte på innan kaffet åker på också!

Tidig dag!

Tänk att jag kunde sluta kl två idag! Åkte direkt till vår bästa outlet här i Enköping för att köpa en riktigt bra vinterjacka till jobbet! Den jag har där är riktigt varm och bra men dragkedjan börjar krångla. Man tar ju av och på den ett otal gånger under en dag! Blev lit tveksam när jag var där och avvaktar ett tag till! Köpte istället  En fleece jacka som är fodrad. Har aldrig ägt ett fleece plagg tidigare men nu var det dags för värmens skull. Det blev också handskar och vantar av varmare modell. Även mössa och varma leggings åkte med! Så nu är jag rustad för rusk. Ska ta itu med ett par saker jag ligger efter med nu av praktisk art. Sen blir det nöje resten av dagen! Först ska jag tända massor av ljus härinne så dert blir lite varmare! Och mysigare! Återkommer sen!


Monday morning

Kaffe å macka innan det bär av mot en ny arbetsdag. Det känns lite kyligt ute men det kommer värre dagar så det gäller att ignorera. Idag ska jag dra på mej de nya jobbarstövlarna för de gamla har gjort sitt. Dragkedjan har spruckit på den ena. Det känns skönt att slita ut saker riktigt ordentligt istället för att man tröttnar å bara ställer i skåpet. Det finns ju en del sånt i tjejgarderober oftast. Så jag då får vi se när jag slutar idag då,det står visst två på schemat men det brukar sällan bli så! vintertider är förkylningstider å då finns det jobb! Ses!

Dags igen för sängen!

Nu ska jag bara plocka undan lite i köket och sen lägga mej. Jag läängtar verkligen efter att sova nu. Ibland  när jag lägger mej är det så skönt att krypa ner så jag måste fnissa lite där under täcket. Just nu är det så där läskigt vinterväder ute här i Enköping. Njuter verkligen av att vara inne. Maten är i alla fall uppäten och jag är nöjd och mätt. Hej så länge alla tröttisar vi hörs säkert tidigt i morgon bitti!


Matos

Nu sprider sej en underbar doft i husets alla hörn. Wokar grösaker i en thailändsk kryddmix som jag fixat själv. Till det blir det tagliatelle och en Tikka masala sås! Jag ska äta en stor portion strax och sen gå och lägga mej proppmätt! Det hör alls inte till vanligheterna att jag äter så här sent på kvällen. Men den här dagen blev sån. Jag behöver näringen och ställer det mot tiden,svaret blir enkelt, jag äter. Det går åt en massa energi i det här vädret för oss som har rörliga jobb och är mycket ute. Behöver inte oroa mej för vikten i alla fall,men man ska ju orka denna ganska tunga arbetstakt jag bestämt mej för att ha. Love it!

Sista minuten!

Sisten på jobbet idag det är jag det! Men strax sticker jag hem och då ska jag äta! Har knapp blivit något idag. Lite fika bara. Då blir det ju matlåda till i morrn samtidigt. Börjar kl 07.00 Så jag får väl inte såsa uppe för länge! Ses hemma snart!

Hem å vända!

Ett dygn har gått sedan jag skrev något.Har just kommit hem från Västerås efter en trevlig kväll på Harrys. Nu ska jag iväg på jobbet,fick ett pass mellan 15.45 och 22.00 Så full fart iväg! Hej!

Lördagkväll i timmerkojan!

Är det svårt att gissa att det var mycket skönt att komma ur arbetskläderna? Å ta en skön dusch och bli lite fräsch? Nu stökar jag på och plockar ihop lite grejer som ska med ikväll. Ska först sammanstråla med både gammalt och nytt förmodligen,sedan vidare till gamla " brottsplatser". Ser fram emot en bra kväll med gott folk runt mej. Hörs!

Lördagmorrron

Sitter en liten stund och softar i mörkret.Snart ska jag ut och starta bilen och skrapa rutor. Dagen kommer förmodligen att rulla på i säker takt och sen blir det en snabbsväng hem för att plocka ihop lite grejer och dra vidare. Men det är sen det. Nu ska jag komma ihåg att plocka fram matlåda och lite frukostbröd. Så sov ni som kan så  sticker jag ut och räddar världen så länge. Hörs!

Creep

Tack för idag och good night! Nu ska jag bli en Dreamer! Tar en annan gammalgoding med mej i öronen när jag lägger mej,för med Dreamer syftade jag såklart på ozzy! Blev sugen på att se och höra den här!

Så bra och starkt framträdande. Den är verkligen värd att delas så många gånger som jag gjort det överallt. Slutar aldrig gilla den! Godnatt alla creeps!


Tjingtjongplingplong!

Ikväll har jag varit så ordentlig så jag har gjort matlåda till imorgon. Det ligger två portioner kokt basmatiris i den. Antingen blir det pesto och persillado till elller om jag känner mej riktigt hungrig vid lunchtid så blir det en tikkamasala sås istället. Ja,ser redan fram emot det faktiskt. Småstädat lite här och var i huset har jag gjort också. Projekt julgran pågår också förfullt.Just nu är läget så att jag l har lindat hela metallställningen med svart eltejp. Hittat en röd spira med gulddetaljer till toppen. Lindat den svarta ställningen med guldpärlor. Köpt en svart filtjulgransmatta som egentligen är en bordstablett. Och till det julgodis att hänga i. Det är små chokladklockor inslagna i röd och guld folie. Det fiffiga med godiset är att det sen ska kunna bli julgransplundring så småningom. Ja så är det bara belysningen kvar.Två förslag har jag,vi ska se om det blir något av dom.
En detalj av skapelsen som den ser ut för tillfället.

Hår!

Nu har jag testat min nya Babyliss Paris som jag skrev om tidigare. Å tänka sej,det funkar verkligen .Det blir stora fina lockar i håret. Enkelt var det att använda den också. Det enda att tänka på är att använda någon form av heatprotection,för den sliter nog bra på håret. Den är ju en plattång också så den och och min volumemaster är jag riktigt rädd om! Ha ha,får vattenkamma mej innan jag går till jobbet i morron för nu ser det lattjo ut efter min lockträning! Nöjd,nöjd i alla fall!


Björn Axén - Volume MasterSå,det räcker för mej! Såklart har jag en fön också,men håll ier nu,den är från biltema den!

Got 2 B Guardian Angel Heat Protection Spray Logo Värmeskydd! Bra!

Lysande!

En rolig ljuspryl jag köpte idag. Stor (eller liten) som en tennisboll,kanske något större. Den går på batteri och har ledlampa. Ändrar färg gör den också! Så här!

Å så...



Å sen...




Lite vitt var det visst mellan skiftningarna också!
Den ska stå i badrummet så jag kan ha mysbelysning i duschen och tända ljus om det ska njutas extra under tvagning!
Ja riktigt mysigt ser det ut!


Så långt....

Nu har några timmar rullat på igen! Det blev som sagt en färd till Västerås som startade på Donken så att Eddie skulle vara vid gott mod under eftermiddagen. Stannade på Stadsmissionens loppis och fyndade coola lila gardiner för 40 spänn. Sedan plockade vi upp Mimmi och fortsatte mot Nisses på Erikslund. Som vanlig kom en del fynd med därifrån,en inflyttningspresent till Jenny och reservlampor till Mimsans tigerrandiga adventsljusstake. Bilder kommer säkert sen på resten. Hälsade på hos Jenny på Elgiganten och hämtade nycklar. Gjorde en deal med Mimmi så nu har jag värsta coola platt och locktången i min ägo. Ska testa den senare idag. Babyliss Paris är modellen. Icurl Ipro 230


Lockar med ett enda drag. Använd som vanlig plattång, men vrid ett halvt varv om du vill locka håret. Skapar snygga "glammiga" lockar med ett enda drag. Vårens stora nyhet från BaByliss Paris.
799:-

Tja igen!

Nu börjar det ordna sej med arrangemangen för i morgon kväll! Ser ut som det blir en tur till Harrys i Västerås. Vilken tur att Jenny har en lägenhet mitt i Västerås och att hon kan låna ut den just i morgonkväll! Bussigt. Visserligen bor ju även Mimmi lika centralt men där finns ju också Bubblan å då skulle det förmodligen bli för mycket nysa av! Nu ska bara Eddie vila bort lite huvudvärk innan vi beger oss mot Västerås och en sen lunch! Behöver tanka på mobilen snarast för den har gått och blivit tom! Sen blir det även att besök på Elgiganten hos Jenny så långt är det klart! Hej hopp! Varför sitta och glo när man kan ha full fart och massa kul för sej istället! Raskt ner i tvättstugan nu så blir det också gjort! Å sen en mugg kaffe!

Upp Och Hoppa!

Så här var det i morse! Låg och sov min välbehövliga skönhetssömn när jag väcktes av telefonen strax före kl sju. Det var min privata väckningsservice som väcker mej när jag är ledig. Så här brukar samtalet låta Ja hejsan,jag undrar om du kan jobba idag..... åså kommer ställe och tid. Innan jag hunnit tänka på om det är möjligt så har jag svarat ja och är på väg upp! Då brukar jag tänka på vad de egentligen sa. Så idag tog jag ett extra pass mellan 07.00 och 12.00. Roligt att komma till det stället igen,det var några veckor sen sist så det blev många kära återseenden. Nu är jag hemma igen och Eddie och jag ska spendera lite tid tillsammans. Mot kvällskvisten ät jag nog tillbaka,för jag vet redan nu att det är kl 07.00 å jobb som gäller i morgonbitti!


OOPS!

Nu blev det så där igen,en kamp mellan sängen och datorn.Skulle ju bara kolla lite innan jag la mej,å så fastnade jag Igen! Hajja att jag inte hinner titta på tv alltså! De som inte känner mej säger förvånat när de hör att jag aldrig tittar på tv,jamen vad gör du då? Hur får du veta vad som händer? Å tittar du inte ens på IDOL? Nu vet ni var jag får min information ,kunskap och nöje ifrån! DATORN! Det är min grej! NU går jag å lägger mej. Basta!

Sängen kallar!

Gick en sväng ut på altan nyss och på väg in passerade jag sängen. Den såg så skön och inbjudande ut och det var liksom någon osynlig kraft som drog i mej och ville ha mej dit. Lyhörd som jag är så förstod jag genast att det var en signal till mej om att det är dags att krypa ner där. Så nu stänger jag ner och går och lägger mej, å kanske får jag sovmorgon om jag har tur!

 Sov gott nu alla. I morgon är en ny dag!

Lila jag,inte lilla jag!

Hej! Vilken lugn kväll jag haft! Det blir ju lite annorlunda nu när mörkret kommer så tidigt. Håller mej inomhus mer än vanligt,å det är väl ganska naturligt faktiskt. Funderar på att röra mej lite mer  till helgen,planering pågår! Ska ju ändå jobba på lördag till fyra så vi är inte där än. Ja ,annars har jag inte gjort så mycket mer spännande ikväll än att häcka vid datorn och prata i telefon. Druckit lite kaffe och ätit salta pinnar! Ska nog värma på en kopp till strax! Ha ha sa jag inte att jag tyckte om att vara hälsosam i ett tidigare inlägg,nu är jag motsägelsefull igen....
Kände mej lite lila idag så därför har jag gjort denna bild av mej själv till er!


Gurkmeja!

Eftersom jag bryr mej ganska mycket om vad jag äter och är intresserad av kostfrågor så gillar jag sånt här.
Många som känner mej tycker jag är tråkig som äter vegetariskt och dessutom är ganska sträng med när jag äter så upplevs jag nog som ointresserad av mat men så är inte fallet. Så idag var det mycket gurkmeja i maten.

En gammal kulturväxt med intressanta egenskaper. Bl a en av de mest kraftfulla antioxidanterna bland örter, mycket mer så än t ex vitamin C och E.

Beskrivning:
Gurkmeja
Plantan Gurkmeja och dess rötter som växer ovan och under jord används som naturlig medicin i länder som Kina, Java och Indien, där den dessutom odlas. Den ingår i familjen ingefärsväxter och heter Curcumalonga på latin. I västvärlden har allt fler av dess medicinska egenskaper nyupptäckts och erkänts. De närmaste åren har minst 300 forskningsrapporter publicerats kring curcumin, som är den aktiva beståndsdelen i Gurkmeja.




Klicka för att förstora bilden


Här är en annan vän i mitt kryddskåp,flitigt använd! Första gången spiskummin dök upp hos mej var när jag lärde känna Sara som var en latinkvinna som jag mötte i mitten på åttiotalet.Hon lärde mej mycket om mat och väckte ett intresse.

Apiaceae (Umbelliferae)

Spiskummin är en mycket gammal kryddväxt. Den spelade en framträdande roll i antikens gastronomi och medicin. Man har påträffat spiskumminfrukter i de egyptiska gravkamrarna, och växten omtalas också i Bibeln, av profeten Jesaja. Hippokrates ansåg att spiskummin var verksam mot gulsot, feber och lungsjukdomar. Den användes även mot kvinnosjukdomar. De dekadenta romarna utnyttjade spiskumminens matsmältningsbefrämjande egenskaper efter sina gästabud. Under medeltiden var spiskummin fortfarande mycket eftersökt i Europa, men försvann sedan mer eller mindre från kryddhyllor och medicinskåp i vår del av världen.

Numera används spiskummin mest som ost- och brödkrydda; den ingår också i vissa likörer. I allmänhet är det vanlig kummin som har intagit spiskumminens plats, och den har även lånat sitt namn av spiskummin. De båda växterna har likartade frukter, men spiskumminens är försedda med styva borst och har dessutom starkare och mindre angenäm lukt och skarpare och bittrare smak

 Nu är i allafall maten i magen å det var riktigt gott!


Sudsmatta och torskfile!

När jag kom hem nyss så har bussige Eddie plockat bort matta och fjädrar från studsmattan för vinterförvaring! Då kommer den att hålla ett år till ,så jag kan ligga och sola på den även nästa sommar! Åh vad jag ryser när jag tänker på hur mysigt det var att ligga där i den stekande solen och sväva i somras. Ge inte upp,det går så fort så snart är våren och sommaren här igen! Jaha,middag då. Det blir torskfilebitar i någon thailändskt kryddad kokosmjölksås. Till det ris eller pasta! Å så lite musik under arbetet förstås! Kan det komma att bli så att jag är ledig i morron? Undrar jag?


Full fart!

Oj vad tiden går,redan lunch! Mackor med potaissallad blev det! Nu iväg igen ! Hej,hej!

Morrn!

Vaket tillstånd igen! Tiden går så fort på morgonen. som sagt så startar en arbetsdag igen strax. Idag blir det åter frukost på jobbet . Nu är det i alla fall klart med ledighet på söndag å det känns bra.Nej nu rusar jag iväg, vi syns sen!

Sweet dreams!

Så då blir det sängen nu! Åter igen en 7-16 jobbardag i morrn! No problems,tiden går så fort så jag är ju snart hemma igen. Då ska Eddie och jag hitta på nåt kul. Kanske plocka ihop studsmattan och sen baka något gott,låter som en bra plan. Den tar jag med mej till sängen! Ha, å vet ni vad nu är disken diskad också,diskmaskinen gjorde det åt mej medan jag satt här vid datorn. Väl använd tid maskinen,jag börjar gilla dej!


Evangeline!

Nämen fasiken också,såg just att jag glömde att publicera förra inlägget som jag skrev! Å nu är det borta! Det var ett långt inlägg om världsläget och mycket politik! Näe skoja ba! ville bara dela min bästa Ulf Lundell låt. Den där han i en textrad säger: En gång var jag utklädd till mej själv! Det tycker jag är en cool tanke som väcker lite funderingar. Evangeline heter låten och här fåt ni den!


Bobby och draken

Var ju uppe riktigt tidigt i morse som jag berättade tidigare. Blev inte av att lägga sej nåt mer sen. Eftersom jag hade druckit kaffe och ätit frukost hemma så fick man en förvånad kommentar av kollegorna, ingen frukost idag?
Brukar ju alltid bre några mackor och hungrigt slänga i mej medan de andra tar varsin lugn slät kopp inför dagens arbete. Sedan har dagen rullat på och klockan fyra stämplade jag ut! Var hem en snabbsväng och sen till Västerås och hämtade Eddie som har höstlov. Handlade mera Bobbys produkter på hemvägen, gillar dom hittils! Testade schampoo och balsam igår och är nöjd. Nu blev det mousse och spray därtill!



Ja mina dagar går fort och mycket kul och intressant pågår runt mej. Vill att det fortsätter så för jag trivs i det här läget. Hoppas nu att draken kommit på plats och lyser upp tillvaron för dej Krister,menar alltså inte mej själv när jag skriver draken utan den här!


ojsan!

Alltså jag är vaken nu! Detta är ovanligt! Kaffe på gång!

Här kommer natten!

Här kommer natten,kall och underbart lång.... En textrad från en gammal Pugh låt från 1969!

En sån skön låt en sån här kväll! Vad kul och ramla in på Pugh igen! Man sprang ju i Västerås folkets park när han var igång. Ja inte 1969 förstås men ändå! Sov nu så gott,för det ska jag! Hi hi!


Everlast

 Eat At Whitey's - Everlast Music AlbumEat at Whitney's. Everlast! Har ni inte upptäckt den här killen än så är det dags!

Här,varsågoda!

Back!

Hej hörrni! Äntligen en stund över för att slå sej ner en sväng vid datorn!Har först jobbat å stått i till kl 4! En lätt huvudvärk har spökat hela dagen! Det börjar nog ge sig nu faktiskt! Nåja, när jobbet var slut så var det min tur att få besök! Vi har snurrat runt här i Enköping ett tag handlat och fixat med bilder. Softat här hemma,ute regnar det men här inne är det varmt och skönt! Måste kolla vad det är för märkliga ljud som kommer från sovrummet,låter som någon snarkar! Kan det va så?


Hej

Oj vad mycket dagtider jag jobbar nu ett tag. Det är mycket värre att gå upp klockan sex och jobba dag än att få sovmorgon och jobba kväll,tycker jag i alla fall. Idag är jag lite extra seg i huvudet,så jag får väl ta nåt uppiggande. Lite frukost kanske. Lika bra att jag åker och gör det på jobbet,så jag hinner! Ses! 

Dags att natta er igen!

Ska strax ta en liten lur på några timmar. Som vanligt hade jag hellre suttit här under min korkek och fixat med bilder och musik! Men trots allt så är jobbet så viktigt så det tar överhanden! Smaskar i mej de sista salta pinnarna och går en runda i huset för att kolla statusen på allt! Sen så lovar jag att innan huvudet landat på kudden så sover jag ! Suss gott därute gott folk!

 Stökhög!

Nu minns jag!

Irene,Gunvor Märta och Inga! Det var namnen jag skulle nämna i ett tidigare inlägg å så kom jag inte på ett av namnen. Damen ifråga kommer jag ihåg det är inte det, utan bara lokalt hjärnsläpp hos mej som nu är återställt. dessa tre Enköpingsdamer (utom den första som är storstadsbo) har skänkt mej sina vissnade pelargoner så att jag ska få träna på att övervintra dom. Undrar om jag lyckas? Det vore kul att komma till var och en av dom med nya fräscha plantor som jag har fixat. Lite tveksam är jag men varför skulle jag inte lyckas med det som andra damer kan! På' t bara! Har t o m kollat in specialjord för just Pelargoner! Ingen tantvarning här heller va? Får matcha det med min i övrigt lite slarviga stil typ orkar aldrig bädda sängen å liknande! Här är en bild på mitt favoritdjur om jag måste välja bara så där! Alltså fjäril!


Män och stövlar

Har just varit ute och handlat lite och passade då på att testa mina nya jobbarstövlar. Eftersom jag är ute mycket i kylan och cyklar på jobbet så vill jag vara varm om fötterna. På bilden nedan ser ni till vänster mina nuvarande jobbarstövlar. Självklart måste de vara med låg klack för att det ska funka. i alla fall så har de varit jättevarma och tål både kyla och väta bra. De håller sej också blanka för att de består av nåt mystiskt material som jag inte kan namnet på. Jag har alltid jeansen nerstoppade i skaften för då värmare det bättre och ser snyggt ut. Under mina jobbesök har jag flertalet gånger fått kommentarer av äldre herrar som sagt att mina stövlar är snygga. Äldre herrar som man trodde knappast skulle lägga märke till vad man har på fötterna. Nu har jag som sagt köpt nya jobbstövlar till vintern för de gamla börjar bli tunna,sulan är utsliten. Undrar om jag kommer att göra herrarna besvikna med dom?Det är den som står till höger som är ny. Fullt med vitt luddigt foder är det i dom också,men ett litet annat stuk! Hur varma som helst. De stövlar jag har vid andra tillfällen än jobbet får vi kika på
senare. Men att stövlar är bland det roligast man kan köpa till sina fötter det kan jag garantera! Så till det kan den kallare årstiden duga!


 

Minnesförlust!

Alltså vad jag är glömsk,skulle skriva ett inlägg där jag behövde komma ihåg ett namn.Men jag kommer bara inte ihåg det! Omöjligt! Tidigare idag var det samma sak med ett annat namn. Vad är detta tecken på! Nu ska jag iväg till en brevlåda och posta ett brev. Ska samtidigt passa på att uträtta lite andra ärenden. Så jag far en stund men är snart tillbaka! Vänta vänta,snart kommer jag på namnet.... har det på tungan! Ahhhh... Nu ! Då kan jag skriva inlägget när jag kommer tillbaka,nu kommer jag inte att glömma det !

 Det är såna det handlar om! Ja ja namnet pelargoner kommer jag ihåg i alla fall. Det gör väl alla tanter!


På väg !

Återigen a new morning! Vet ni att just det också är en titel på en av Dylans plattor. Där finns bl a låten The man in me! Å nu hinner jag inte mer! Ska till jobbet nu! Vi får prata mer Dylan sen! Ses!

RSS 2.0