Dagens tur!



Vilar strax efter kajplats 4 på rundan idag. Det var soligare och lä här så det blev någr minuters blundande mot solen här. Fick brottom hem efter som jag blev kissnödig i det här läget. Hade ju faktiskt fyra km kvar härifrån och hem. Gick fort som attan och kortade av vägen något. Väl hemma hade Eddie just startat ett långt dusch och badpass. Alltså toan var upptagen hur länge som helst. Å jag som hade två toaletter när jag flyttade in men tyckte inte det behövdes och rev ur allt. Snacka om att jag hade velat ha den kvar bara för en minut idag.

Blommig blomkruka!



Tog en cykeltur till blomsterlandet för att köpa större innerkrukor för samplantering av pelargoner. Hittade denna söta kruka på reabordet för 79 kr. Stor och rejäl är den. Softar nu med kaffe efter en loppisvända utan fynd. Det allra bästa just nu är att jag har en pizzadeg på jäsning. Jag gillar mina hembakade pizzor, rätt naturligt egentligen för jag får ju göra den exakt som jag vill ha den!

Nytta först sen nöje!



Här varit och handlat det viktigaste för veckan. I dag blev det Willys som fick besök. Nu blir det kaffe med morot och en triss lott. Jag önskar mej lycka till.

Man lär sig!

Nu har jag bestämt mej för att avvakta med att köpa tvättmaskin till lägenheten. Jag har helt enkelt vant mej med att använda tvättstugan här. När jag flyttade hit kände jag panik över att inte ha en egen tvättmaskin. Tyckte det var långt till tvättstugan. Jag bor på 29 och tvättstugan ligger i port 43. Dessutom tyckte jag aldrig att det fanns tvättider men nu har jag vant mej vid allt detta och tycker t om att det är bra. Så tills vidare avvaktar jag med egen maskin och gör om tvättstugan till förråd häruppe istället. Så nu kan jag tänka om hur jag vill att det ska se ut därinne! Det blir ju jättebra!

Njut av morgonen!

Frukostbrickan står tom på sängen. En god kopp kaffe och tunnbrödsmacka har avnjutits. Maskinerna snurrar med tvätten därnere i tvättstugan. Jag ska fortsätta med garderobsfixet idag och samtidigt passa på att leva livet. Om solen kommer blir det en cykeltur har jag tänkt.

Kloka ord.

Ja det tar sig bara man lägger ner lite energi på att få till det. Garderobsmässigt menar jag nu. Än är det en bra bit kvar innan allt känns rätt men som sagt en hel del hände när jag tänkte om. Annars fick jag några kloka ord av en man idag. Visserligen vet man väl att livet är kort och att det kan hända saker man inte vill ska ske. Men det blir så mer påtagligt när någon som har en svår och dödlig sjukdom säger, - Äh strunta i skitiga fönster lev livet istället! Ja han har så rätt. Det gäller väl att hitta den där berömda balansen mellan vad man vill och vad man måste. Men jag förstår honom och tackar dej för denna påtagliga vägledning jag fick av dej. Senare under dagen när vi sågs
igen låg du som ett litet barn i fosterställning och sov fridfullt ,för stunden till synes utan smärta. Jag önskar dej ett så smärtfritt och enkelt slut som möjligt min vän.

Slit och släng!

Vad irriterad jag blir på mej själv för att jag aldrig hittar till någon riktigt bra ordning i mina garderober och byrålådor i sovrummet. Egentligen finns det en hel del utrymme men jag får inte till något bra system. Plockar och plockar och ändrar om men det vill sej inte riktigt. Tycker jag har rensat ur ordentligt men nu blev det en hel kasse till med grejer som skall skänkas. Det måste ju bara gå att få till det här. Nu ska jag bära ner massor med vinterjackor i källaren i alla fall sen ska sommarklänningar och linnen upp istället! Sen de där hopplösa överskåpen på garderoberna som är så svåranvändbara. Man måste ju använda pall för att komma åt och då slänger jag bara upp på chansning eller försöker dra ner det jag ska ha och då kommer ju allt ut som ett jäkla hölass! Nej egentligen skulle jag börja om helt och hållet från noll. Förresten så ska massor av skor bort också. Det är ju roligare att köpa nytt för smaken och modet ändras ju! Och likaså en hel del gamla handväskor! Vår och sommar kräver ny ordning och nya grejer!

Hemmakväll.



Kajplats 4 idag på eftermiddagen. Solen värmde skönt på rundan. Hoppas på sol imorgon också å då är jag där igen. Sitter nu på altan och njuter av den extra timmen ljus som jag blev snuvad på i morse. Riktigt myspys!

Vätskekontroll



Dags att dricka! Till det lite hyvlad mandel.

Klart!

Tidsomställnig genomförd. Lite mörkare när klockan ringde halv sex i morse. Men det tar vi igen ikväll då solen förhoppningsvis lyser längre.

Lördag!

Hem i full fart efter jobbet för jag längtade efter en powerwalk i det fina vädret. Nu är det gjort! Solen var lagom borta när jag var klar med rundan. Nu äter jag underbart god hård tunnbrödmacka och som efterrätt hallon och vispgrädde. Egentligen är det godare med kvarg men jag behöver lite fett ibland också och då är grädden bra! Strax blir det ett bad och sen en tidig kväll eftersom jag missar en timmes sömn inatt då klockan ställs om och jag stiger ju upp halv sex på morgonen när jag jobbar.

Jobbarlördag!

Har faktiskt lite lätt tråkigt på jobbet just nu. Det händer ganska lite här för tillfället. Längtar ut i solen så jag går ut en stund tror jag!

Blommorna svettas!



Det är nog dags att öppna lite på altan nu på mornarna innan jag åker till jobbet. Sitter här ute nu och det känns att det har varit riktigt varmt här för växterna idag. Själv dricker jag kaffe och springer till tvättstugan mellan klunkarna.

Drömparken



Underbart va! Små söta tulpaner som redan blommar!

Solar

I solen på en bänk på Enköpings torg. Här sitter jag i väntan på nästa jobb. Varmt och skönt kan jag lova

Till mobilen

Den här lilla mobilväskan köpte jag idag. För festligare tillfällen!
Visserligen har jag redan en fin i skinn men den här har fler fickor så den rymmer några fler smågrejer. 129 kr från Gina! Ja jag är nöjd och ser fram emot att få prova den framöver!
 

Lite blött

Vattenfylld tunnel.
Kan man fatta, när vi upptäckte det här jag och Marie var det en jäkla bit att cykla tillbaka för att kunna ta en annan väg till Erikslund. På andra sidan tunneln så ligger ju Erikslund. Vi rådgjorde en stund och sedan tog vi sats. Backade tillbaka en bit uppför backen och sen körde vi. Jag först och Marie strax efter. Det gick bra en god bit men vattnet var rejält högt mot slutet och började spruta upp över pedalerna. Jag höll mej mot ena kanten och där tunneln slutade lyckades jag komma ner förbi asfalten mot gräset och då blev jag dyngsur om både skor och strumpor. Marie som höll sig mer i mitten efter mej klarade sig i stort sett torrskodd. Bara lite blöt utanpå skorna. Haha vilken grej. Dyngsur som sagt åkte vi i alla fall vidare mot ikea och frukostbuffén. Fanns ju inget annat sätt att lösa det på. Vi åt vår frukost och den var sådär tyckte Marie eftersom varmrätterna var kalla. Mina veg grejer klarade sej bra ändå! 29 spänn var det värt i alla fall! Lustigt nog hade jag tänkt titta på ett par vita vårskor åt mej och nu fick jag all anledning. Strumpor fick jag också köpa!
 
 
Dessa två par blev det. Rätt nice att byta de blöta grejerna mot torra varma saker.Men allt går och så även detta!

Halva vägen



Kajplats 4. När jag är här har jag gått halva vägen på min powerwalk runda. Där lyser solen alltid så varmt i lä mot väggen. Nu är jag hemma igen från dagens vända och med det har dagens planerade aktiviteter klarats av. Nu är det fritt fram för vad som faller mej in!
Får berätta mer sen om fotbadet jag gjorde tidigare idag! Haha!

Vatten

Nu ska jag gå ochh köpa nya skor och stumpor. Jag har nämligen plurrat. Börjar frysa ordentligt nu efter frukosten!

Dags!



Vantarna är med. Nu kör vi!

Pigg och vaken!

Har nu varit vaken några timmar och fått i mej lite frukost. Inte mycket men så jag orkar cykla med Marie till Ikea och käka frukostbuffé strax. Det ser ju ut att bli en fin dag idag så jag tar och planerar in en powerwalk under eftermiddagen när det passar.. Annars känner jag mej fri och ledig att göra vad jag vill! 

Vatten.

Å vattendrickandet har gått bra idag. Men jag får påminna mej så att jag inte glömmer. Får försöka skapa nya rutiner så ska det nog gå! När jag packat ner matlådan i jobbväskan så dricker jag dagens första glas. Bra va!

Kvällsgöra!

Tog mej för att genomdriva en powerwalk efter jobbet ikväll trots det bistra vädret. Det var väl inte helhjärtat gjort men jag gjorde det dock. När jag kom hem var jag rätt slut för jag hade gått mycket ute på jobbet dag av en händelse.Vid halv sju kom Marie över och det blev tjejprat och fika. Nu har jag diskat undan det som blivit framdraget ikväll och för engångs skull nästan har jag ingen tvättid i morgon bitti som jag brukar på min lediga dag. Istället blir det en cykeltur till Erikslund vid nio tiden för att äta frukostbuffé på IKEA. Det blev inte av sist när det var tänkt. Lite småshopping blir det väl också kan jag tro men det tar vi i morgon!

Snö ute!

Morgonfika på jobbet. Gott!

H2O

Nu ska jag dricka ett glas vanligt vatten innan jag går och lägger mej. Tycker verkligen att jag är dålig på att dricka själv men talar gärna om för andra hur viktigt och nyttigt det är. Skärpa mej är vad jag ska göra!
 

Kväll i sus och dus!

Idag har vi ätit middag tillsammans all mina tre barn och jag! De fick tacofärs med ris och diverse tillbehör och jag åt wokade grönsaker som jag lyckades få till en rejäl hetta i. Svea var med såklart och hon tjöt av lycka redan när de svängde in på parkeringen sa Mimmi. Väl här var hon så lycklig så hon knappt fick hejd på sig själv. Hungrig var hon också fast hon mumsat i sig ett läppstift tidigare idag. Rosa var visst färgen hon föredrog. Jenny hann baka en sockerkaka medan jag lagade mat. Mimmi hade med sig en present till mej från Eskilstuna där hon shoppat idag. En jättefin ljuslykta att hänga i fönstret. Modell större! När vi ätit så blev det disk och Svea var min trogna kompis i köket och släppte aldrig blicken från de grytor och tallrikar jag donade med. En och annan matrest blev det ju efter trogen väntan. Nu återhämtar jag mej efter middag och jobbardag med lite kaffe.

Hej igen katten.

Ja då kryper jag ner en sväng i bingen igen och sover lite. Idag kom jag på medan jag var på jobbet att jag skulle kolla i påsen med extrakläder efter min saknade Hallo Kitty keps. Och där var den! Jag tog dit den i höstas ifall jag skulle behöva cykla i regnet nån gång. Då skyddar en keps bra så man inte får allt vatten i ögonen. Jag hade i alla fall glömt att jag tagit dit den men började misstänka det när den inte fanns någonstans här hemma.. Och jag hittade den som sagt i alla fall där idag. Nu ska den komma till sin rätt igen som powerwalk kepa när mössorna är för varma. Hallo again kitty!

Tja!

Måndagens arbetspass rann förbi snabbt. Mycket fokus på det jag pysslade med gjorde nog att tiden gick så fort. Nu bär det av till tvättstugan och så lite matlagning. En alldeles vanlig måndag med andra ord.

Irritationsmoment

Nu tycker jag det är lagom att lägga sig och få lite skön sömn inför morgondagen. Känner mej nöjd med det mesta förutom med hörlurarna till mobilen. De är för stora för mina öron och trillar bara ur hela tiden. Så irriterande. I det ena örat funkar det bättre än i det andra. Idag fick jag tillsist ta bort gummiploppen som sitter på dnäckan och använda den naken. Då satt den i alla fall kvar inne i örat så jag kunde gå utan att hålla fast den.

Helgen!

Där ser man vad fort en helg kan gå! Efter jobbet i fredags blev det firande av en nybliven 50-åring. Vi var tre stycken som for härifrån ner mot city för att fira vid niotiden. En trevlig fest med gamla vänner och vi hann tom en tur in på Bankiren innan det blev hemfärd. På lördagen blev jag hämtad vid 12-tiden för färd med familjen till Eskilstuna. Ytterligare ett besök på Underbara hem och Uffe kunde köpa sin tavla som vi skramlat till i födelsedagspresent. Mat hann vi också med. Tacobuffé på Erikslund. Hem en sväng för att snygga till mej lite och så blev det en tur till Restaurang Slow down på kvällen. Där åt vi och smakade på varsin öl och cider. Sedan tillbaka hit typ vid elva tiden för lite soffhäng.Idag tog jag en powerwalk fram på dagen. Passerade Marie på hemvägen och tog med henne hit för en fikastund. Det var en skön stund i solen på den inglasade. Avslutade dagen med att åka och handla det viktigaste inför veckan i matväg. Fixade till några matlådor och tog ett bad och nu ska jag nog ta det lite soft och sen lägga mej tidigt. En väl använd ledig helg känns det som.

Kul!

Jobbar för fullt och trivs med det. Sen hem vid fyra och göra sig snofsig till kvällens femtioårsfest!

Roligheter!

Oj vad det händer saker nu då! Blev precis bjuden på en femtioårsfest. I morgonkväll! Så kan det vara när man fyller femtio,man vill inte inse sanningen men sen kommer man på vad kul det skulle vara att samla alla vänner. Såklart kommer vi Marie och jag! Tråkigt nog får jag väl lov att ställa in resan till Eskilstuna på dagen på lördag. Hoppas de andra vill åka utan mej. Kalasen hos Anders brukar inte sluta så tidigt om man säger så! Sen har vi hållit på tjejerna och jag med hemlisen i april för en jobbarkompis för fler av oss och en fd granne till mej från Enköping. Vi ska fira honom på ett särskilt sätt som jag inte vågar berätta här! Våren och sommaren kom plötsligt närmare med alla möjligheter till trevligheter!

Väntar på Billy

Här sitter jag och väntar på Billy. Hyllan som har funnits på IKEA i alla tider ska byta skepnad. Läste det nyss på IKEAS sida där man kan se Billysystemet. Här är en del av texten!
Spännande,då ska jag vänta med att köpa något. Hade lite planer men vill hellre se det nya systemet och vad det kan bära med sig för alternativ!

Rosa skjortor HM

Skjortan överst är en rosa skjorta i Jeanstyg från HM 249 kr. Guldknappar och guldnitar en häftig kombination.
Den här under är i tunt luftigt tyg. Den på modellen är ju vit men jag valde den rosa till våren! Den kostade istället bara 99 kr. Divided.
De kom i alla fall med från Erikslund nyss när jag skulle kolla på en kommod. Det har jag också gjort och dessutom bestämt mej. Inhandlar den under helgen!
 

Kalles sallad äger!

Kalle på Spången har riktigt goda sallader. Idag blev det en med räkor. Till sällskap hade jag Marie och som vanligt satt vi där i ett par timmar och snackade. Annars har jag städat i skåpet i vardagsrummet och sorterat bort sånt som inte ska vara där som bara blivit inslängt. Nästan allt har fått sina nya platser, bara en liten hög kvar att jobba undan.Nu blir det strax en tur till IKEA tror jag. För att titta på badrumskommod.

Morgonsurar

Har varit ut och tittat på snöeländet som kom och förstörde vårkänslorna.Blöt och tung snö. Ingen sol. Det blir till att hålla ångan uppe utan stöd av våren. Jag fixar mej lite frukost så känns det nog snart bättre!

Segt!

Lätt uttråkad och smått rastlös ikväll när allt hemmafix var klart. Ingen känsla för att ta mej ut i snöslasket heller.Eddie och jag började kolla in badrumskommod och blandare till vårt badrum. Det roliga är att han ska göra vvs jobbet. Kul med en rörmokarlärling i familjen! Nu tänker jag vila mej lite för klockan hör av sej vid halv sex trots ledig dag imorgon.

Mättmage.

Pizzan intagen och jag är mätt och belåten. Känner mej rätt lat i övrigt så nu blir det ryggläge och kaffe i divanen. Om jag orkar ska jag fundera lite över möbler. Vill ha en svart vacker skänk till köket, modell större!

Skitväder

Det blir pizza ikväll igen, hembakad alltså! Det blir ju så rysligt gott och passar bra i det här tråkiga vädret. Tänk att det skulle bli mer snö, det var snopet. Men hoppas den försvinner lika fort som den kom. Nu ska jag baka ut degen som just jäst klart och sen ska alla smaskiga tillbehör på.

Hemmapizza!

När jag satt i bilen på väg hem efter ett 7-16 pass kom jag på mej själv med att vara förvånad över att arbetsdagen redan var slut. Måste betyda att jag trivs och har det bra på jobbet! Nu är jag hemma och har satt en pizzadeg på jäsning så vi kan käka varsin bit när Eddie kommer från gymmet! Förhoppningsvis blir den lika god som vanligt,man är ju rutinerad på hemmapizza sen vi bakade varje torsdagskväll på fritidsgården i många år. Min medverkan var som personal alltså!

Ger mej

Då slutar strax den här dagen med att jag glider ner i sköna sänghalmen. Det här varit en lugn och avkopplande dag trots röjning både uppe och i källaren.Nu ska jag sluta köpa så mycket småplojs av alla slag. Inga mera ljuslyktor på ett tag nu tex. Eller myslampor. Det enda som behövs just nu är en cool plafond eller nära taket lampa om men så säger. Men inga spotar på rad det gillas inte. Till första hallen är det tänkt. Ja då ska jag ladda för två jobbardagar. Sov så sött!

Pannband

Har varit iväg med ett stort lass grejer till Marie för vidare spridning till andra som vill ha. Fina grejer men som gjort sitt här hos mej! När allt var inlastat hos henne tog vi bilen till Erikslund för att äta thai wok och njuta av ledigheten. Sedan blev det diverse inköp innan vi avslutade med kvargfrossa här hos mej! Till frossan hade vi hallon,jordgubbar och banan. Dessutom en hemmablandad musli med nyttiga frön i. Som dryck därtill körde vi Ramlösa. Såklart var kvargen naturell för så här i början på veckan håller vi ned kolhydraterna ordentligt.!
Hade tänkt handla ett sånt här eller liknande, märkte på walken idag att det blev varmt med mössa även om den var tunn. Tittade på Stadium lite hastigt men hittade inget Tar nog och beställer ett på nätet ikväll!

Sysslorna!

Jo det går som jag tänkt med fixandet här! När jag var klar med morgonsysslorna så blev det en powerwalk. På väg till mitt halvvägsmål lyste solen och det var medvind. Mycket behagligt! Där vid halvvägsstället tänkte jag stanna och sola en stund men när jag stod där var det som om vädret kom på andra tankar. Det blev molnigt och blåsigt. Ingen sol bara motvind. De nästan fem km hem var en plåga. Jag genade så mycket jag bara kunde. Belöningen väntade hemma, ett varmt bad! Herregud vilken pina det var dit bara. Tur jag hade mössa på mej i alla fall! Sedan blev det städning i källaren. Nu ligger allt det som skall skänkas i bilen och skall snart transporteras iväg. Nu håller telefonen på och plingar i köket ,tackade just ja till massa uppdateringar så bäst att titta till den nu!

Nu får det hända något!

Ledig idag och har bestämt mej för en greppardag. Röja undan och kasta bort. Sånt jag tvekat om jag ska ha kvar och bara släpat runt får åka till loppis och hitta nya ägare. Känner mej rastlös när jag inte hittar någon bra ordning på mina grejer. Lite ska hämtas av folk och står bara i vägen här. Röjer på annat sätt med. Ringde nyss till skattemyndigheten och fick klarhet i en del frågor jag haft. Bra med lite fart under vingarna det behövs efter vinterns ide!

Byta bil!

Efter jobbet idag var jag och provkörde en bil. En cool svart Peugeot.Lade faktiskt ett bud på den så vi får väl se. Har ju ett guld läge nu. Skodan rullar Juni ut om jag inte besiktar den. Slantarna finns så nu är det bara att ut och kolla utan brådska när det dyker upp något på blocket. Gilla guldläge!

Rehab

Ca tio stycken av mina pelargoner har nyss kommit hem från vinter rehab. I höstas fick de plats i en sval och ljus korridor på Kryddgården. Där har de trivts jättebra. Nu är de mogna för att åter stå på min altan. Lite ny jord för vissa och lite klippning kanske. Sen är det bara att blomma hela sommaren.



Morgonpass

Med solen i ögonen åkte jag för några timmar sen till Enköping för att jobba. Så nu är det full fart på mej. En riktigt fin dag vaknar därute och jag är med!

Exquisa Quark genuss

Alltså vilken Lördagsgodis njutning. Kvarg med körsbärssmak, såå god och inte helt onyttig. Köpte två av detta märket men den ena är naturell och har låg kolhydrathalt. Den smaksatta 14,8 och den naturella 3,5.Tillvardags kör jag ju naturellt med frysta hallon och banan plus lite frön för matsmältningen. Men som gottis nu ikväll så tar jag några skedar till av körsbärskvargen. Vilken härlig vuxensmak den har. Fullpoängare!

Tja !

Övernattade i Enköping på en skön soffa efter att ha jobbat till 22 igår kväll. Idag kör jag 7-16 innan jag far tillbaka till Västerås.

Här och nu!

Halva jobbarkvällen kvar. Hittills har det gått undan bra. Det ser ut som det kommer att rinna på bra! Lite kaffe nu bara och så ut igen!

Varsågod och sitt!



Nu får de gamla röda stolarna gå i pension ett tag. Istället blir det två svarta sittpallar med dynor som tar över. Det handlar om komplement till de två sköna fåtöljerna på min inglasade ballkong. Det kan ju var så att vi är fler än två som hänger här ibland. Just nu är jag ensam här med en kopp kaffe och funderar över hur i hela världen jag ska kunna hitta en bra begagnad bil utan att bli lurad. Har en på G på blocket som jag kanske testar på söndag efter jobbarhelgen!

Morgonsol

Där var frukosten avklarad. Idag blev det LCHF bröd igen. Har ju hållt mej till kvarg ett tag nu och det är ju egentligen godare. Särskilt med tinade hallon och skivad banan. Det tar jag som mellanmål på förmiddan istället.

Stryka kläder

Det där med att stryka kläder är viktigt för mej. Både för att det ska vara snyggt men framförallt för att kläderna ska kännas mjuka och sköna mot kroppen. Dessutom så håller dom sig fräscha längre när alla fibrer i tyget ligger platt istället för att de spretar åt alla håll. Som ett hårstrå kan göra utan balsam!


Före...


...och efter. Och sen ner i lådan doftandes av ett underbart sköljmedel. Gilla ren tvätt!

Power igen!

Har just kastat mej på sängen helt utmattad i framfötterna! Har varit ute på en 8 km powerwalk efter någon veckas uppehåll och det känns framme i tårna. Måste vara dags att satsa på ett par nya Walking shoes. Det kryper liksom myror i tårna, fy vad irriterande. Annars var det riktigt skönt att flåsa runt en vända.
Här har jag just kommit ner till Mälarens strand. Åtta grader varmt kollade jag att det var!
På väg hem visade Västerås sig från den här vackra sidan. Det gör motionen lite roligare när man får njuta av dylikt! Nu känner jag mej nöjd och belåten med att röra mej för idag. Det blir bara överarmarna som får röra sej strax när jag tänker stryka lite kläder!
 

Hej där!

Det blev en cykeltur i solen till Erikslund för Marie och mej idag. Småshoppade en hel del. Det gäller och få med sig grejerna i cykelkorgen hem också! Lunchade gjorde vi på IKEA, sallad för mej och köttbullar för Marie. På eftermiddagen har jag solat på altan ,helt underbart. Nu nyligen har jag varit till loppis och lämnat grejer och så passade jag på att storhandla!. Något mer ska jag hitta på ikväll eftersom jag är ledig ända till kl 14.00 imorgon!

Vårmys!



Cykeltur modell längre på gång!

Torktumlare

Nog är de bra alltid dessa torktumlare, det går ju fort att få tvätten torr. Men jag lägger helst bara strumpor underkläder och handdukar däri! Jag tycker att plaggen krymper och slits i onödan. Inte vet jag om det är så men det här hittade jag på energimyndighetens sida!
Klädesplagg slits med tiden och framför allt genom användningen, som står för 60-70 procent av slitaget. Tvätten orsakar 20-25 procent av slitaget och torktumling 5-20 procent.
De hade lite om krympning också just beroende på tumlingen men där stod mest det man kunde räkna ut själv, nämligen att det beror på plaggets kvalitet. Men krymper gör plaggen, vissa direkt och andra efter 2-3 tumlingar. Mycket handlar nog om hur varmt man kör men eftersom man vill att det ska bli torrt fort så brassar väl de flesta på i full speed. Nu har jag hämtat upp mina plagg från tvättstugan. Det som hängt i torkrummet är inte torrt än så det får hänga på galgar inne. Ikväll blir det strykning eftersom mitt tvättpass var för kort för att hinna det. Strax går jag ut och njuter av sol och vår istället för att vara inne!
 

Godmorgon.

Solen är på väg upp därutanför. Det ser ut som det skall bli riktigt fint idag.

Jag ska också strax kliva ur sängen för att bege mej till tvättstugan.

Handlat!

En sådan cool jacka har just beställts på nätet.
Och en sån!
Sedan blev det lite smycken till våren dessutom!
 

Skön dag!

Hemkommen efter dagens äventyr. Så fort jag jobbat klart idag tog jag cykeln ner till Västerås city! Där mötte jag upp Marie och vi tog en sväng på några butiker. Jag köpte mig ett par träningsbyxor modell kortare. Såna som slutar under knäet. Sedan blev det såklart fikahäng på Kalles! Som vanligt blev det en sittning på flera timmar. Cykeln hem igen och lite matlagning på det! Imorgon är jag ledig och då blir det nog ett tvättpass redan kl sju på morgonen och sedan hoppas jag på en solig dag.
Så ser de ut,med en liten ficka därbak för nycklar eller en liten slant till bubbelvatten när jag joggat till hamnen i sommar!
 

Skönt i solen!



Fikapaus!

Hallo!

Ikväll har vi varit på kalas i Förunda. Tyvärr fick vi inte till det igår när den stora dagen egentligen var pga alla obekväma arbetstider vi har. Men idag gick det och vi hade jättetrevligt! Kaffe bullar och tårta, och köttbullar till Svea.Nu har vi nyss landat hemma Eddie och jag och jag får raska på med sysslor inför morgondagen medan han är på gymmet och gör av med all tårta! Skönt att det är ljust så länge ändå på kvällarna,man blir inte lika trött som för bara några veckor sen!

Inför...

Nu när vårkänslorna börjar komma så funderar jag på vilken taktik jag ska ha inför sommaren. Typ när jag ska ha semester och vad jag i såfall vill göra på den. Tre dagar har jag i alla fall skrivit in i planeringen. Powermeet helgen. Jag har ju med glädje jobbat då de senaste åren men nu vill jag hänga på igen. Kan bli kul.
Men mer vill jag ha att se fram emot. Börjar känna för en längre sammanhängande ledighet i år och det var också längesen. Men härligt att den ligger där oskriven och fin, både våren och sommaren!

Hemkommen!

Det hann sluta regna i alla fall innan jag slutade jobba idag. Det var tom så att solen tittade fram en kort stund. För mej blev det handling på väg hem och sedan såklart matlagning och äta på det. Så mycket mer orkar jag inte ikväll.Det blir ett bad dock så mycket har jag bestämt!

I bilen.



Det regnar i Enköping just nu! Tur man har skydd av en varm Ford.

Liten miss

Synd att jag inte orkade vara ute mer än en kort promenad idag. Visst var det skönt att sitta på altan men inte som att röra sig ute i en trädgård eller liknande. Jag saknar verkligen att ha en trädgård men det har jag ju redan konstaterat flera gånger. Tänk att jag la mej och sov flera timmar på eftermiddagen när jag blev rastlös, visserligen behövdes det extra sömn i kroppen men ändå! Nu väntar ju en arbetsvecka och helg på det så jag vet vad jag gör! I morgon när allt är som vanligt igen ska jag vara mer positiv jag lovar!

Sol



Har skjutit upp glasrutorna på inglasningen och sitter mitt i solen och njuter. Helt fantastiskt att våren är här.

Sol!

Hemma från loppisturen igen. Det blev lite fynd. Nu sitter jag utanför spången och vänter på Marie. Lunchdags!

Åktur



Sitter i solen utanför huset och väntar på skjuts. Loppisarna väntar!

Igång

Vilken underbar morgon! Solen strålar in genom sovrumsfönstret och det är alldeles blått på himmelen. Klockan är inte åtta än så dagen ligger helt öppen framför mej. Snart kliver jag upp och går ut o vår vaclra värld!

Fredagens kväll!

Tanken är att hänga med på en loppisrunda i morgon med två rutinerade loppis herrar. Ordern lyder var klar kl nio. Då får det bli så! Därför här jag bäddat ner mej nu. Håller samtidigt på att kolla av läget inför lördagkvällen. Här planer på att göra ett besök i vindsvåningen på Vasagatan hos en vän med andra vänner om det funkar. Ser i alla fall fram mot morgondagens umgängen!

Gör nytta!

Kunde inte hålla mej fast det är fredagkväll! Sprang ner i tvättis och stoppade i två maskiner. Med sånt som annars inte blir av för det gäller att hålla igång vardagsgrejerna! Dunjackor och liknande. Det känns helt okej för jag verkar vara inne i en hålla ordning och undan period. Det är ju bra inför sommaren då jag vill göra annat än hushålls och hemarbete. Den här fredagen blir en lugn hemma och myskväll i alla fall!

Skarvat

Var till Jula och köpte skarvsladdar och grenuttag för att få ordning på elen här hemma. Innan har jag inte bestämt var allt ska vara och hur det ska vara. Men mycket har ju kommit dit det ska nu efter renovering och funderingar.
Alla är såklart jordade och ett ska användas på inglasade altan. Det känns så bra och ordningsamt att jag greppade detta nu. Å mer skall greppas. Vinterkläder och skor skall packas ner i lådor och bäras till källaren. Upp kommer alla sommarsaker istället. Det är det roligaste hållet att jobba åt, värre när sommaren lämnar oss för vinter!

Lagom retro

Två tredjedelar av min barnaskara var med till underbara hem i Eskilstuna idag. Mimmi tyckte hon ville sova eftersom kvällsarbete väntar. Men vi andra for i väg i Jennys fina bil. 100 mil har den gått nu. Jag köpte kaffekopparna på bilden.30 kr styck. Lunch blev det på chop chop. Sedan hann vi med en sväng på Tuna park också. Jag hade en jättemysig dag och nästa gång hoppas jag Mimmi kan vara med också! Det är inte så lätt att få ihop det så alla är lediga samtidigt.

Tur!



Glömde ta in blommorna från lnglasade balkongen i natt. Det gick ju hur bra som helst. Allihopa överlede!

Laddar!

Tänker nu skaffa mej extra energi till helgen genom att helt enkelt sova! Sista arbetsdagen innan tre dagars ledighet. Det ser jag fram emot och längtar efter.

Termos!

En rosa termos från ICA. Ett erbjudande denna vecka, 99 kronor kostade den istället för 199 kr. En sån köpte jag när jag stannade till på väg hem och handlade lite efter jobbet. Ingen utflykts termos för det har jag redan, utan den får komma till användning vid kalas och liknande.
 

På plats!

Är på jobbet och tänker hålla igång här till kl fyra idag. Kanske har jag krafter kvar att göra något när jag slutar. Skulle vara nice isåfall!

Orkar inte!

James Blunt, Back to Bedlam är mysig musik när man känner sig så ruggig och sliten som jag gör just nu. I divanen med filt och så en kopp kaffe med mycket vispgrädde. Det är precis vad jag behöver. Det var t om fler på jobbet som sa att jag var blek och såg trött ut. Det är nog så, men det är bara att ladda om och njuta av alla goda människor runt mej. Både på jobbet och bland mina vänner, kvinnor som män. Våren har ju verkligen visat att den är på väg, ljust och lite soligt när jag åkte hem idag.Skönt!

Mat

Nu ska jag sätta på lite skön gammal soul och sen sätta mej och äta. Veg burgare och Criss Cuts blir det . Med dressing! Verkar som kolhydrater behövs för jag längtar efter just potatis!

Börjar bli klar

Nu klappar jag mej själv på axeln och varvar ner efter allt fixande här idag. Ordning blir det både i garderober och källare. Torkade golv och renbäddat mm
Titta vad som fick plats på bokhyllan!


.Köpte denna på underbara hem i Eskilstuna för nån vecka sen. Kostade typ en hundring.Det är faktiskt kakor i den också. Som jag lagt i alltså. Finska pinnar!

Klassiker

Ikea klassikern har blivit grön. Tre st köptes idag och de ska användas i lilltvättstugan/förrådet i min lägenhet.



Ledig som sjutton!

Njuter i fulla drag av att vara ledig idag. Just nu har jag placerat mej i ena divanen med kaffe. Sov länge och var sen ut en stund. Åkte till Ikea för att komplettera lite. Lika bra att ha minst åtta av porslin och glas. Porslinet är rosa fast bilden inte vill erkänna det! Köpte en till top av samma modell som i fredags.Snygga sköna och bra pris. 149 kr på Gina.

Jobbat!

Denna dag fylldes med arbete från början till slut. Jobbat 7-16 mitt planerade pass. Klev sen på direkt igen och körde 16-22. Tuffa tag! Det betyder fin övertid och det behövs efter sjukdagen i fredags. Nu ska jag sova!

Eddies 17 årsdag!

Här är dagens födelsedagsbarn strax innan kalaset drar igång.När han vaknade i morse och jag var på jobbet hade jag lagt fram två presenter till honom.Det ena var en morgonrock och det andra ett rejält cykellås.Morgonrocken förstod han men varför ett cykellås? Såklart hade vi alla skramlat till en ny cykel men den levererades tillsammans med gästerna nu ikväll. Då kom ju cykellåset väl till pass.
Här håller vi på och dukar och ställer fram alla godheter. Åtta stycken blir vi!
 
Då så nu är det fullfart på Polstjärnegatan, Åh vilken god tårta,jag har nyss svalt sista biten tillsammans med ett glas vitt vin! Delikat!
Där på sängen ligger Eddies nya morgonrock. Det som sker här är att Uffe borrar upp hållaren till Eddies tv på väggen i hans rum. Till sist ordnade det sig med borr också. Hela 12 mm behövdes och den modifierades lite för att passa i en vanlig slagborrmaskin. Ja vi har haft en mycket trevlig kalaskväll tillsammans, och snart är det dags igen. I mars och april är det födelsedagar på löpande band här. Det är bra det så vi får träffas tillsammans. Tacka alla som var med, Det var jättemysigt!
 
 

Om två timmar!



Sitter på jobbet och dricker vatten. Laddar för det stora tårtkalaset som börjar kl fem! Då blir det tårta i mängder!

RSS 2.0