Valborg javisst!

Det regnar satan här om man så säger! Men jag är gärna inomhus eftersom det är jobbardag i morgon. Men då får det gärna vara sol då jag ska vara mycket ute. Tidigare ikväll var jag och shoppade lite nytt till min altan. Krukor och lite annat smått. Sen sätt jag där och njöt av växtligheten Ska nog komplettera lite i morgon om det är öppet.


Socketärtor på gång. Aluminium krukan är ett lpppisfynd. 15 kr.

Den vita avdelningen, pelargoner med knopp i håret!

Vilken lattjo liten pryl.

Detta är en liten högtalare till min mobil. Inköptes idag alldeles nyligen. Den drivs av ett laddningsbart batteri som laddas vi usb typ i datorn. Den här jag tänkt att ha på utflykter i sommar mm. Ett bra ljud som gott och


väl räcker för sådana tillfällen.

På tork

Titta nu då vad fint det blev!


Är man bara duktig på att spraya så kan man göra mycket med en flaska färg. Och nu när de matta färgerna används mycket i möbler och inredning är jag glad.Imorgon kan det nog bli några loppisvändor både i Enköping och Västerås känns det som! Hoppas det är öppet men Valborg är ju ingen röd dag i alla fall!

Ärvda talanger



Fick just den här bilden av Mimmi. Hon är hos far sin och de ska just spraya den här ljuskronan matt vit. Snart får vi en bild på hur det blev. Spännande!

Bra dag!

Vilken fin dag jag fick i hamnen idag. Underbara sol! Det blev sallads lunch på filten med trevligt sällskap också. Har även varit till Köping och tittat på bil. En Skoda den här gången! Kanhända det kan bli affär! Efter all utevistelse har det börja klia i mina ögon. Kan va lite allergikänning kanske.

Härliga tider,lediga tider!

Vacker morgon! Solen lyser och t om gullvivorna blommar på gården här nedanför. Har nämligen hunnit springa fram och tillbaka till tvättstugan en massa gånger redan på morgonen nu är allt klart. Resten av dagen ska jag ägna mej åt avkoppling och nöjen istället.

Över!

Så är även denna helg slut. Men inte ledigheten. Vi kör ledigt även i morgon. Hoppas på sol igen, idag var det ju helt enkelt fantastiskt väder. Självklart blir det hamnen för min del då, kanske med medhavd fika!

Se så!

God morgon,har just druckit mitt morgonkaffe i lugn  och ro. Vädret ser ut att bli underbart och det gillas! Nu ska jag ta och plocka ur vinterdäcken ur bilen så det blir gjort innan det är dags att sätta på dem igen. De har snart åkt med mej i en vecka fram och tillbaka till Enköping. Inget jag ser fram emot att göra men det är bara att grepppa det hela!

Fredags kvällen!

Så har jag varit på vift och handlat, tjejfikat och handlat igen! Nu är jag hemma och tänker softa och fixa med sånt som faller mej in! Det ska man göra när det egentligen är jobbhelg. Har ju tagit lite semester för att göra roliga saker och då ska det va roligt också!

Värdefull tid!

Vilken härlig dag jag haft i hamnen med mej själv. Solat och vilat ut i vacker miljö.






Två av mina favvoställen i hamnen. Lagom avskilt. Känner i ansiktet att solen tagit bra idag. Nu lite kaffe på maten o h sen mer i källaren och hämta rullväskan och starta förberedelserna för morgondagens roligheter.

Bra dag!

Idag har jag hunnit med ännu en full arbetsdag. Men nu är jag ledig ändå till på tisdag. Det känns behagligt. Har sprungit några timmar i city och shoppat och även hunnit förbi en sväng hos Marie på väg hem. Nu är maten och diverse annat fixat så jag tar ett bad och nått gott i ett glas på badkarkanten. Mys!

Det sprudlar!

Vilken kick jag fick idag när det gäller att fortsätta med inredning och färdigrenoverandet av lägenheten. Vårkänslor kanske! Det är så kul att tänka ut lösningar och fundera runt hur jag ska få till allt som surrar i huvudet. Å så har jag ju gott folk runt mej som kan hjälpa mej med tips eller handgripligen rycka in och bidra till mitt skapande. Än finns mycket kvar att fixa med, och balkongen med allt som växer och frodas där, ger ju också bara ännu mer livskraft och skaparlust.

Borden!

Fick tag på detta satsbord på Joar socia loppisen i Enköping idag. 150 kr för båda. Köpte en sprayburk med svart färg påBiltema för 70 kr. Matt svart färg. Åkte till Uffe som hjälpte mej spraya borden. Maskera fick jag göra själv och det funkade alldeles utmärkt! Eddie, Mimmi och Svea var också med till Förunda.
Nu ser de ut så här! Å jag är som man numera säger, sjukt nöjd! De är såå snygga i verkligheten så det är inte klokt! Å den matta färgen är så perfekt! Det blev fler loppisfynd idag. En del glasprydnader mm. Vilken härlig dag jag haft!
En ny plåtkruka och en liten ny glasfågel. Den på överdelen av hyllan hade jag tidigare. Nu fick den en liten kompis. Den står visst i en lite underlig vinkel på bilden,men de passar så bra ihop!
 

Apr. 23, 2014




Jobb

En fin morgon, det är så underbart fint den här årstiden. Synd bara om alla allergiker. Nu jobbar jag på, det är roligast så!

Nu blev det kväller!

Det bara var mörkt ute alldeles plötsligt. Som om någon släckte ljuset för mej. Har haft fullt upp med roligheter under kvällen. Var iväg och hämtade paket från Kina. Den här gången var det två canvas målningar. Jag köpte dem omonterade för att jag ville testa och montera själv. Just nu "hänger" de ut sig på ett tillfälligt ställe. Under tiden skall jag fundera på hur jag ska montera dem och var de ska hänga se. Det hela liksom påverkar varandra, beroende på vad jag vill ha för resultat. Annars har jag ägnat mej åt att plantera sockerärtor ikväll. Tänker ha dem i krukor på olika ställen på balkongen, syftet är inte att skörda massa ärtor och bli självförsörjande på det, utan det är mest tänkt som prydnad. Lättodlade och snabbväxande. Nu ska jag börja plocka ihop och snygga till lite innan jag softar lite med en kopp kaffe innan läggdags!

Nu igen

Nu har jag shoppat på Coop igen. Skulle ju inte påstå att jag handlar där men det verkar inte bättre. Det är ju det närmaste stället från jobbet om man vill ha nåt att äta. Idag blev det en trälåda, en brödburk och en fröpåse.


Det blir nog fler såna trälådor, lagom stora för balkongen. Det är krasse i krukorna som ska få blomma där.


Den nya brödburken för hårt bröd. Inuti finns två fack att sortera i. Tänk att jag här julbröd kvar som ligger i ena facket!

En ny växt



Den här blomman var väl söt med sin annorlunda färgsättning. Hittade den på coop. Jaja ibland kan man finna nåt bra där med. Den har ju så klart flytta ut på den inglasade avdelningen direkt.

Gillar värmen!

Jag har i alla fall hunnit med en vända på bryggan i hamnen här i Västerås efter jobbet också! Vi satt där i solen Marie och jag och det blev hur varmt som helst där i lä. Mycket folk var det överallt. Alla ville väl äta årets första kulglass i värmen verkade det som. Härliga tider verkligen! Nu håller jag på och gör planer för min inglasade balkong, behöver få till väggarna så det blir bra. Fick nyss för mej att åka en vända till IKEA men jag vände i dörren för jag måste kolla vad jag har i förrådet hos bror min också! Det var ett tag sen jag var där så jag har inte riktigt koll på läget där!

Ny hamn



Idag solar jag i Enköpings hamn. Men det blir bara en kort paus här på bänken för jag är ju i tjänst idag. Men det är ändå underbart, man får ta chansen när den kommer.

Sommarkänsla.

Påskledigheten har firats på ett bra sätt tycker jag. Gamla och nya vänner, gamla och ny platser. Kalas för Mimmi som fyllt 24 år. Jättemysigt i det soliga vädret. Sommardäcken här kommit på bilen med.Ja sammanfattningsvis då kan man säga att jag ät nöjd.

Underbart

Vilken vacker morgon! Har promenerat till mitt favvo ställe i hamnen. Nu ska jag sitta här och sola lite!

Strålande sol!

Nu puttrar det i grytorna här hemma. Dags för lite mat i magen. Solen lyser så fin på min altan så jag sätter mej där och äter när det är klart.Det är så trevligt att sitta och titta i krukorna där jag planterat mina fröer. Det växer så man nästan kan se det!

Påskhelgens bestyr!

Långfredag, hoppas den blir lång så jag hinner mycket! Än så länge har jag hunnit med tre maskiner tvätt, dammsuger och torkar golv och planterar om blommor. Allt i en enda röra. Inte mycket struktur. Men det är den bästa städningen tycker jag. Det är hemmastädning på hög nivå. Nu ska jag strax ordna mej en enkel påsklunch. Ett ägg,lite lax och räksallad. Ikväll ska vi fira engammal vän som fyller år och dessutom träffa lite nya vänner. På ett kul sätt!

Nu så!

Nu blev det påskledigt för mej med. I alla fall från jobbet. Nu gäller det att snygga till lite härhemma med. Går och plockar och grejar och får kanske till det till sist. Det ska bli härligt att få vara ledig och umgås med vänner och bekanta. Å på söndag är det kalas för Mimmi! Vad skoj!

Oj!

En lång power efter jobbet ikväll. Den känns i fötterna. Kanske för att jag gått extra mycket på jobbet med idag. En dag kvar nu sen lite påskledigt. Det kommer nog att bli en mycket händelserik helg känns det som. Spännande!

Lugnt!

En stilla stund på jobbet innan det sätter extra fart. Ute lyser solen ,så bättre förutsättningar kan det inte bli. Framåt är enda vägen!

Nöjd

Jaha ja så var det dags för ett avslut på den här dagen med. Allt gick ju utmärkt på min validering idag. Inga kompletteringar behövdes och jag är nu klar med det hela. Ett värdefullt dokument att lägga till på meritlistan. Men än kan jag inte se fram mot någon påskledighet. Jobb väntsr i ett par dagar till innan det är dags. Det är bara att ladda för en bra morgpndag.

Väntar

Snart är det lunch, lite sent idag. Lite trött efter förmiddagens drillande. Snart är valideringen klar.

Jaha.

En dag på jobbet som var lite annorlunda. Det är validering för kravmärkt yrkesroll på gång. Så även i morgon hela dagen. Det är riktigt kul. Två paket från Kina har jag löst ut idag. Smycken och en handväska. Mer grejer är i sikte. Mimmi och Svea har varit här på middag ikväll. Mätta och belåtna hade vi det sen trevligt tillsammans. Nu blir det snart godnatt och hämta nya krafter.

Loka crush

Den här ni är redan en riktig hit hos oss. Det finns ju fler smaker att välja på men hallon är underbar. Sägs visst att den är nyttig också!
Den kör vi på!
 
 

Håll i hattan.



Här tänkte jag vila lite i solen på min runda. Det brukar vara så skönt att sitta med ryggen mot någon av de små bodarna och blunda mot solen. Men i dag blåste det så mycket där så det var ingen njutning. Lyckades dra på mej ett skavsår på ena hälen också och det var inget skönt att gå med. Men nu är det över och jag njuter av ett glas kallt vatten i solen på min altan.

Allting går



Ja tillsist kom jag iväg. Men det går i sakta mak idag. Men det går i alla fall!

Men då!

Är på väg och försöker komma ut på en powerwalk,men det vill sej inte riktigt. Har varit slö hela dagen och det verkar vilja fortsätta så. Får pyssla lite till härhemma eller softa i soffan en stund till och se om orken flyger på mej!

Kort helg

Nu är jobbarhelgen redan slut! Jag var tvungen att byta min lediga måndag mot att vara ledig imorgon istället. Det gör väl inte så särskilt mycket. Tänkte umgås en stund med Marie på Slow down, ett ställe i närheten här! Men det blir senare. Tänker njuta av ett bad innan i alla fall!

Men hej!

En fredag som hela dagen kändes som lördag av någon anledning! En jobbardag har det i alla fall varit och rätt så lugn dessutom. När jag var hemma vid femtiden mumsade jag i mej det sista av Hallon cheesecaken som var kvar tillsammans med en kopp kaffe. Sedan var det bara att resa på röven och ta en rask promenad i nästan nio kilometer. Kändes gott när jag var hemma igen!
Resten av kvällen tänkte jag softa för imorgon blir det Enköping och jobb igen!

Köp köp å köp!

Det är lätt gjort att fastna på alla härliga sidor hos Ali Express. Lika lätt gjort är det att beställa massa underbara saker! Idag blev det smycken igen. En cykeltur till hamnen på eftermiddan har jag också hunnit. Som tur var hann jag få lite sol på mej men rätt snart försvann den! Det blev fika inne på Kajens fik i värmen istället.

Ett halssmycke som jag beställt!

Vad barnsligt!



När jag flyttade in här och började använda tvättstugan så hängde det ett par galgar utanför torkrummet. De var ju bra så jag hängde dit typ 5 eller 6 st till som alla kunde få använda om det behövdes. Vita Ikea galgar i plast. Nu har galgtjuven varit här och tagit dom. Stackars den som har så dåligt ställt här i föreningen. Jag hänger dit några fler åt dom.

Trevligt!

Efter det gulliga och goda kalaset idag var jag och hämtade paket på posten. Alltid lika kul att dyka ner i lådan och kolla vad det var. Å så blir jag genast sugen på att beställa mer. Nåja, tre paket till är ju på väg så jag får hejda mej en stund!

Hurra!



Vi är på kalas hos Jenny!

Lugnt!

Nu regnar det igen, och ordentligt också! Här har det varit innekväll ikväll. Marie och jag har ätit hallon cheesecake och druckit kaffe. Lagat lite mat också men mer än så har det inte blivit. Nu laddar vi för Jennys kalas imorgon istället. Sov gott alla!

Sommarkostym

Sitter på Ford i Enköping och väntar på att jobbilen ska få på sommardäcken.

Provsmakar


Så god blev den min hallon cheese cake!

Paket!

Bl a dessa två grejer ligger på posten och väntar på att bli hämtade av mej! Ett grönt neon pannband ska det också vara med. Dessa grejer är tillbehör till mina promenader. Så jag har att välja på!
 

Bakat!

Blev så sugen på att göra en Hallon cheesecake.Vi testade varsin bit på Kajens fik häromdagen Marie och jag.Köåte med mej ingredienser hem efter jobbet och nu står den i kylen. Om tre timmar vet vi resultatet. Lite bilder här!


En. botten gjord på Digestivr kex och smör.


Philadelphia ost, socker och citronskal.


Smält vit choklad,grädde,gelantinblad och hallon.


Disk och kaos i köket. Nu blir det kaffe med rester från tillverkningen.

Dåså!

Ja en ledig helg kan gå snabbt. Det gjorde denna. Förberedelser inför jobbveckan är gjorda så pass att jag kan bege mej till Enköping som vanligt i morgon bitti för ett pass. Japp, så godnatt i stugorna!

Mera






Lite mer blomster till altanen. Just nu får det vara såhär men sen blir det fler samplanteringar och arrangemang så det ser bra ut i sommar med alla växter!

Utflykt



Vi har varit på Åsby trädgård och shoppat!

Vackert väder!

Det här fina vädret tänker jag inte missa! Jag ska ut och njuta av solen och friheten från jobb och andra krav. Åh vad härligt det känns med en helt oskriven dag framför sig. På med kläderna bara och så iväg mot något nytt mål!

Härligt



Sen lunchpaus i Enköpings hamn. Det är varmt i solen!

Morgon.

Den goda kvargen är nu uppäten så frukosten är avklarad. Så nu blir det att sätta fart och jobba.

Dags att vila!

Lagom läge nu för att vila lite inför morgondagen. Jag var ju uppe tidigt i morse fast jag var ledig. Marie och jag spenderade rätt mycket av dagen på Erikslund med shopping. Sedan blev det långfika här hos mej i divan hörnan. Har ändå hunnit snygga till rätt bra härhemma med. Förhoppningsvis kommer det nog paketleverans till mej imorgon om avin hinner fram i tid. När man handlar med Kina får man ingen sms avisering och det är ju synd.

Tellicherry peppar!

Ja det blev en cykeltur till IKEA:s frukostbuffé vid niotiden i morse. Inte så långa köer idag men ändå mycket folk. Jag blev så proppmätt av allt gott så jag hoppade över lunchen. Till kvälls blev det bara två LCHF mackor med ost. Boxholms tellicherrypeppar ost. Finfin den!
 

Torsdagorgon

Hallon ,kvarg,musli och banan. Det är vad jag har i frukostskålen. Som vanligt nuförtiden. Vid niotiden cyklatrvi till Ikea igen jag och Marie för att äta frukostbuffe. Ute lyser solen och det ser ut att bli en bra dag!

Synd på potatisen!

Nä ingen hungrig Svea var med på middagen ikväll. Hon är på annan ort eller i alla fall annat ställe medan Mimmi jobbar natt. Nu ska jag ägna mej åt ett avkopplande bad och njuta av tanken på att jag är ledig i morgon!

Middag!

Väntar matgäster strax. Potatisen är snart klar. Själv är jag inte så hungrig men jag vet en som brukar äta det mesta! Hoppas hon är med ikväll den hungriga vovven Svea!

Lysande

Hoppas på en solig promenad på jobbet inom kort. Vädret är ju underbart här i Enköping idag!

Nu är det klippt!

Jag blev i alla fall nöjd med klippningen av håret idag. Eftersom Maria min frisör var ledig hela veckan så fick det bli en okänd förmåga för mej som fick den äran idag. En annan klippstil och en annorlunda syn från hennes sida gjorde att det blev lite annat än om Maria gjort det. Men det var ju bara positivt med lite förändring. Å så drastisk skillnad är det ju inte. Men håret är kortare (fast ändå långt ) än på mycket länge. Vi får se hur jag trivs med det! Annars har det varit en stillsam kväll ikväll. Ingen powerwalk,fötterna hade ingen lust fast hjärnan ville. Har surfat runt och kollat vilka handväskor jag ska beställa från Ali Express. Finns ju hur många som helst att välja på. Men eftersom jag väntar massor av paket därifrån inom kort så gav jag mej själv köpförbud tills några av dom har kommit! Nu tar jag min nya frisyr och surfar ner i sängen. Så seg som jag var på lunchen idag vill jag inte vara imorgon. Det var första gången som jag somnade till i soffan sen jag började i Enköping!

Beställt


Dessa två tavlor på canvas beställde jag igår. De kommer att få sitta över mina divaner om de passar så som jag tror. Annars har jag andra ställen att pryda dem med. Riktigt fina tycker jag att de är. Sån är min smak! Är de bra och säljaren håller vad som lovas så vet jag att de har massor av mer tavlor jag vill ha. Nu är det bara att vänta för det är några veckors leveranstid!

Klart

Nu är klipptiden bokad på det vanliga stället. Hårcenter i Enköping. Kvart över fyra så sitter jag där. Inte en dag försent. Jag behöver verkligen uppdatera friyren. Nu ska jag vila mina trötta fötter. Mycket spring har det varit och mer blir det innan eftermiddan är över.

Se upp!

Idag är det stora lurardagen så det gäller att vara beredd! På fullaste allvar så jobbar jag idag och tänker dessutom försöka få en klipptid idag efter fyra. Det visar sej hur det ska gå!

RSS 2.0