Doft av nybryggt kaffe

Varför inte förstärka hemkänslan i bondköket med att sätta på pannan, som de äldre brukar säga. Sitter o h virkar på ytterligare en matta av bandgarn. Två är ju klara redan, fast jag har inte fäst trådarna på baksidan ännu. Det kommer.

Översta bilden visar den lilla blå burken som passar så bra på spisbänken. Sedan de två färdiga mattorna. Strax iväg på jobb nu


Tillbaka på farmen

Nu lagar jag mat till lunch och matlådan till jobbet i farmenköket. Här är så mysigt, regnig utanför men varmt och rart härinne.


Åker fram och tillbaka

Vaknade i Västerås i morse och tog ett pass i tvättstugan. Jobbade lite på hemmajobbet under förmiddagen med mail och telefonsamtal. Sedan ett pass på Åkersberg i Enköping innan jag återvände till Västerås för mera hemma jobb. Nu är jag klar och sitter och funderar på om det blir en resa till farmen i morgon. Det regnar nu men jobb finns ju även inomhus. Längtar till farmenköket, det är så mysigt att laga mat där.

Det är så vackert att stoppa små blommor i ett glas som dekorationer.

Kolla Eddies bil han är så inspirerad av mina blommor att han dekorerade sin bil med en vas. Eller var det jag?


Godnatt då

Ikväll har Eddie och jag varit till Jenny och tittat på bröllopsbilderna som fotografen tog. Jag ska bidra med tips på en riktigt bra bröllopsfotograf senare. Jättekul att återuppliva minnena från i somras när Martin och Jenny gifte sig. Nu börjar det bli dags att borsta tänderna och ta på pyjamasen och sova en skvätt. Sov sött!


På farmen

Andra lediga dagen den här veckan. Det kan jag njuta av eftersom jag jobbat många dubbla pass under månaden. Kaffe och virkning i värmen i det gamla torpets mysiga kök. Har varit ute och pratat med blommorna lite också. Det märks att de börjar svacka lite så här mot höstkanten.

Ja dessa underverk som blommat så fint hela sommaren. Men murgrönan i köket är fräsch och fin i alla fall och trivs på den gamla vedspisen. Spisen har eldningsförbud så den kan vi inte använda. Det är jag glad för egentligen så slipper rummet luktar rök och ved vilket inte är en så trevlig doft när den sätter sig och sotigt blir det också. Ingen känsla för det alls hos mej. Ny modern värme är grejen.


En härlig tid

Vad härligt och skönt jag har haft det de senaste dagarna. Massor av härligt umgänge trots att jag jobbade dubbla turer i söndags. På lördagen strålade solen och farmen samtidigt. Vi hade en liten familje fest och invigde nya utemöbelgruppen. Åt gott och umgicks i solen. 

En vacker blomma jag fick som gåva.

En liten söt bordsdekoration.

Kolla vilket fynd från skrothögen. Sängfjädrar!

Denna söta utemöbel köpte vi idag. Den blir både en fin soffa och en stor kokongen att krypa in beroende på hur man svänger främre delen. Vilken härlig mysfaktor. Jag får tacka mina barn för födelsedagspresenten som gjorde att jag kunde köpa denna. Den passar exakt ihop med nya utemöblerna som vi fixade iörra helgen. Vi har också handlat en annan rolig grej idag som kommer om ca 14 dagar. Men det är något helt annat än utemöbler det. Jättespännande ska det bli!


Fredagkväll

Jobbar nu efter en dag på farmen. I morgon ska jag vara ledig och ägna mej åt familjemys. 


Bestick

Skriv inläggstext 

Lite nytt i bestickväg. Helsvarta bestick med matt yta. Det ska bli snyggt att duka med. Förhoppningsvis något gott på tallriken då också.


Natti

Nu ska jag vila lite. Slutade jobbet kl ett i dag och nu känns det knappt som det var i idag. Har vilat och samtidigt gjort en hel del. Hunnit vara i tvättstugan, lagat mat, handlat lite roliga grejer och en hel del annat avkopplande. Känner mej skönt trött och sugen på att sova. Så godnatt.


Mandalamatta

Nu är garnet slut. Så här stor blev min matta. 

Bilden under är en gammal tavla som jag målade om på farmen.Nu är den grå med chalk paint.


Söndag

Jag har varit ledig i helgen, i alla fall igår. Jobbar nu ett kvällspass så här på söndagen. Här varit på farmen och njutit. Det här regnat en del men man kan ju vara inomhus.


Torsdag

Och nu är det kväller. I morgon jobbar jag från halv åtta till halv fyra, sen åker jag till farmen är tanken. Lite avkoppling på landet det behövs. Blommorna vill nog ha vatten också. Ja det ska bli mysigt att komma dit igen. Kvällarna är ju mörka lite tidigare nu också så då blir det mycket tända ljus både ute och inne. Så nu lägger jag undan min band virkning, (den blir nog klar i morgon) och sätter fart med att sova 


Byta grejer

Gick upp tidigt i morse för att komma igång. Börjar jobba kvart i fyra på eftermiddagen idag. Innan dess har jag alltså hunnit till Västerås för att byta en del grejer på Erikslund. Sitter nu påmin inglasade balkong och stickar på camouflage filten del två. I går lagade jag en god rätt med sojafärs som jag tog med hit och har nyss njutit av. Passade också på att beställa mera bandgarn från Hobbi.
Den här gången blev det jeansblå, fyra nystan. En superhit med detta bandgarn. Mattan jag håller på med nu är vit och natur, måste fixa en bra bild och dela med mej av mönstret sedan.
 

Virkar en matta

Jag har börjat virka i bandgarn, det ska bli en matta. Superhärlig effekt med detta garn. Arbetet växer på bra men varvebän blir stora. Här en bild från tidigare idag, nu har jag hunnit till varv 13.

Jag får visa en rättvisare bild i morgon, färgen stämmer inte alls mot verkligheten. I alla fall är det sovdags nu. I morgonbitti ringer ingen klocka, det vankas sovmorgon.


Efter massor av jobb

Idag kl två fick jag äntligen en ledig eftermiddag efter långpass och dubbla pass i flera dagar. Var på Erikslund i Västerås och shoppade och umgicks med Eddie och Mimmi. Efter det har jag mest varit lat och stickat och smält den goda maten vi åt. Skönt att pusta ut lite även om jag numera stortrivs med jobbet jag har. Ett halvår och lite till har gått sedan jag återvände till att jobba i Enköping. Det var ett bra drag det!


Trött

Solen värmde gott idag. Jag blev trött av att först vara i solen och sen jobba. Åt en hel pizza på jobbet till middag så mätt är jag också. Nu somnar jag snart. Jobbar i morgon igen, två pass tänkte jag köra. Så sömn behövs.


Farmen

Nu håller jag på och färdigställer min pannlapp till grillen som jag virkat. Den är dubbel och har olika mönster på de två sidorna. Två nyanser melerat blått. I verkligheten är färgen blekare än på bilden.


Godmorgon

Jag är vaken och pigg och ska nu bestämma mej mej för vad jag ska göra innan jobbet klockan fyra. Ut i solen på något vis i alla fall.


Vitrinskåp

Jag har fått besök av Eddie som kom från Västerås efter jobbet och hjälpte mej skruva vitrinskåp. Två st Detolf från Ikea. Nästan klart. Vi har också bakat pizza att äta. Nu har han åkt och jag jobbar dubbelt imorgon så nu blir det sova.


Farmen

Har efter jobbet tagit mej till farmen för att lämna och hämta grejer. Det känns lite öde här idag så jag stannar inte så länge. Lite kaffe har jag i alla fall tagit och det värmde. Nu stökat jag lite till i alla fall.


Tisdag

Det blev lite extrajobb idag. Åkte från Västerås tidigare än jag tänkte för att hjälpa till tre timmar tidigare än planerat. Så jag var på Åkersberg från kl tolv till åtta på kvällen. Men nu har jag lagat några matlådor och sitter och kopplar av i soffan med lite virkning. Tar en bättre bild i dagsljus och avslöjar vad det ska bli.


Mitt i natten.

Jag borde ju sova nu efter en dag på jobbet och en kväll i tvättstugan. Men än är jag inte tillräckligt trött tydligen. Jag får väl göra ett tappert försök i alla fall för i morgon vill jag vara pigg. Jobbet börjar visserligen kl tre så jag har ju tid på mej.


Rast

Har jobbat sen halv åtta och nu blev det rast. Fick vila mina trötta fötter lite men nu är det dags igen. Jobbar bara en timme till så det kommer att gå undan.


Jobbade en sväng

Det blev ett kvällspass på jobbet trots att jag hade minisemester. Men det funkade bra. I morgon är det som vanligt full fart med jobbandet. I lördagskväll fick farmen besök av Eddie, Mimmi och Svea. Korvgrillning till Sveas stora förtjusning. Mat kan man inte få för mycket av tycker hon. Annars fortsatte renovering och fix i huset. Jag är så nöjd och lycklig för allt vi åstadkommit på farmen.

Ser ni det vackra trägolvet, det är en viss skillnad på den såpskurade delen och den andra. Nya skurborstar ska köpas. Hallen har verkligen fått ett uppsving. Så annorlunda, och inte luktar det gamla gummistövlar där heller längre.


Njutning

Framsteg pågår, kanske för att hösten och vintern närmar sig. Vi rustar för det i alla fall. Det tuffaste jobbet sker på den kallare årstiden beroende på tillgänglighet.en nu är det fortfarande sommarmys som gäller. Kolla bara!

Klockan i muren är kvällens grej alltså, förklarar vidare sen.


Farmenköket

Snart blir det mat. Köket funkar jättebra! Annars har jag fortsatt mitt såpaskurande på golvet. Det är ju en hel vetenskap att skura rätt, men det funkar super bra om man orkar !


Lite som Ernst

Nu har jag plojsat runt och bara släppt ut Ernst inom mej. Inte rätt att göra som jag gjort och spikat in skruvar i betongen på muren. Håller inget vidare i längden. Varken hålet eller skruven .Men i brist på borrrmaskin som säkert finns här någonstans i röran, eller överflöd av kreativitet så blev det så tills husse får rycka in och rädda mej. Oh härliga sommartid. Jag vill aldrig sluta röja på farmen i det stilla lugnet.

Måste bara skrubba klart överdelen på muren. Gammalt skit sot. Nu råder ju eldningsförbud i alla eldstäder här så förhoppningsvis är det slut på skiten med os och aska. Jäklar vad jag gillar grejen med byxgalgar som upphängning.


Laddad för inlägg

Det blir ju såhär när jag inte skrivit på länge. Kul att visa vad jag gjort och är nöjd med. Här är mer bilder.

Fint i hallen, men kolla hur det ser ut mitt emot.

Någonstans ska jobbargubben ha jobbargrejerna.

Jag köpte en indisk kokbok på loppis som jag ska göra galgbilder av som i förra inlägget. Jättefina bilder och dessutom väldigt läckra recept.


Styling

Vi har jobbat på bra på farmen sedan vi kom från Rättvik. Ett fullt lass med metall skrot till återbruket. Påbörjat ommålning i hallen och rivit bort den gamla köksbänken. Det innebär att vi kunde möblera om och släppa på lite proppar som blockerat och rört till. Hittade ett roligt sätt att använda snygga byxgalgar, fått iordning rullbordet och ställt fram klockan jag fyndade på Ikea och massor med mera fixande. Som att skura trägolv med såpa.

Snart ska jag börja dekorera spismuren med mina galgar och disktrasa


Semestern

En veckas semester går fort, nu är det bara helgen kvar. Här varit både i Västerås och på farmen idag. Skruvat ihop ett rullbord med en hand söt redan var utsatt med en blåsa efter krattning. Nu blev det värre.

Visar också de två nya pannorna vi köpte igår till grillen. Nu kan jag woka också!


Tillbaka

Nu är vi hemma igen på farmen. Åkte via Sågmyra från Rättvik. I Sågmyra var det rod och custom träffa i dag. Det gäller bilar alltså. Nu har vi hunnit lasta om och lämnat husbilen. En mysig bil den där husbilen. Nu sover husse som hunnit slipat och målat i farmenhallen medan jag målat vidare på vårt stora vitrinskåp i furu till färgen linen i vintage från Panduro.

Ser ni hur hallen förvandlas på farmen ? Detta är ju så spännande att få vara med om!


RSS 2.0