Nytt!

Nu har jag varit hemma en stund sen jag slutade jobba. Var nog inte hemma förrän strax före halv elva.  Nu har jag druckit lite ramlösa och ätit några salta pinnar. Så jag är nog färdig för sängen nu,jag ber att få återkomma i morgon med lite mera och matnyttigare inlägg.



Nr 260 Och 262 är ny färger i min Depend samling.



Köpte också en ny smokey eye effect penna,den andra från vänster,svart och vit. Den tredje från vänster har jag sen tidigare och den används ofta!


Ett par varmfodrade stövlar att ha på jobbet i vinter. Bra att stoppa ner jeansen i så det blir riktigt varmt om benen. Dessa kommer från skopunkten och kostar 499 kronor. Två par andra stövlar blev det också,ett par till från skopunkten och ett par från Belle shoes. Men det var inte bara shopping som förekom i Stockholm igår kväll utan mest var det en orgie i kvälls/natt foto.



Mycket jobbblev det!

Tidigt i morse innan jag gick till jobbet så var jag så nyfiken så jag var bara tvungen! Jag bara måste ladda in bilderna som jag tog på resan igårkväll för att se hur de blev. Jag blev jättenöjd och tänkte att så fort jag slutar vid två och varit till Västerås och hämtat Eddie så lägger jag upp dem på bloggen, och berättar vad vi gjorde. Men så bidde det inte. Jag tog på mej att jobba kväll också för det fattades folk. Så det blev att kliva av och på igen efter två timmar. Kl 22 ikväll är jag färdig. Då blir det ett skutt i säng för morgondagen ser likadan ut, 7-22 med två timmars mellanrum för lite vila. Söndagen avslutar helgens arbete med 7-16. Vilka pass va,det gäller att vara stresstålig kan jag lova,men än har ingen kunnat hetsa mej och fått mej att tappa fattningen,det kan jag garantera fast det finns dom som försökt!

Effektivitet ger frihet och nöje!

Ledordet för dagen har hittils varit effektivitet och kommer så att vara en stund till. Snart beger jag mej ner till centrum där vi ska ses innan mötet. Sedan övergår jag till att följa orden frihet och nöje! Ser fram mot en kväll där inte mycket mer utom destinationen är planerad,sen kan det bli vad som helst och det ska det också! Kul! Hoppas på massor av nya bilder att visa!


Händer grejer!

Vad jag har hållit på denna morgon. Redan har jag hunnit ringa massor av samtal. Det är så bra med en ledig dag så här när alla myndigheter och annat är nåbara. Visst är det bra med mail,mycket kan skötas därifrån. Men ibland är det nödvändigt att kunna tala öra mot öra också! Just nu är planen att köra lite personlig hygien och sen skriva klart det sista arbetet i omvårdnadskursen. Sedan idag på eftermiddagen ska min kära kollega/klasskompis och jag på ett möte på ett demensboende inför geriatrik kursen som kommer härnäst. Den kursen tillhör mina valbara kurser som är den sista delen i denna utbildning. Det kommer väl att ta sin tid att göra klart den ,men det hänger bara på mej själv och min egen motivation hur snabbt det ska gå! En plan för en liten roadtrip ikväll är också på g, ja livet är till för att levas! Här och nu!



Bra bil för en roadtrip! Den står för tillfället parkerad i drömparken Enköping!

Dags att softa!

Nu när klockan just slog om till 22.00 tänkte jag logga ut från datorn och slå mej ner i soffan med mina funderingar om ditt och datt! Mycket händer i livet och det går fort. Men det är tur att det är bra och roliga saker det gäller. Arbete och plugg tar mycket av min tid,så det kan behövas en del planering och struktur för att få allt att gå ihop i längden. Sen vill jag ju kunna träffa familj och vänner och samtidigt hinna med fixande och renovering runt hus och trädgård! Så därför sätter jag mej ner med något att drick och tänder några ljus. På med lite skön musik och så bara låta tankarna fara och alla intryck landa! Taking care time Vill ni se en fin bild förresten, min äldsta dotter Jenny har designat om sin blogg med en superfin bild som kan tänkas dyka upp i andra sammanhang framöver,kolla!

Kalasfint!

http://jennlee.blogg.se/


Rent hus!

Min lilla inköpsvända som jag skrev om klarades av ganska snabbt och smidigt. Det skulle handlas såna där saker som man alltid måste ha hemma! Typ,tvättmedel,sköljmedel,tandkräm, rengöringsmedel,schampo,duschkräm och chokladkakor! Ja allt sånt där ni vet som ändå går åt och man blir frusterad när det är slut! Men nu är det bra bunkrat! Annars har jag mest pluggat och småstädat mellan varven ikväll. Faktiskt också sånt där tråk som att betala räkningar har okså blivit gjort. Ja det har nog varit ganska bra ordning på mej idag. Bokat in några möten,både till imorgon och till nästa vecka. Till och med skrivit en lista på saker jag ska komma ihåg i morgon att göra. Det är ju en ledig dag som hägrar i morgon så man kanske skulle kunna planera in nåt lattjo att göra på dan,varför inte hörrni! Pengar på fickan har man ju också när det nu rasslade in två löner samtidigt!


Rent hus ska det bli,och nuförtiden köper jag aldrig annat än flytande tvättmedel för jag vill aldrig mer ha en bajspropp i avloppet.Så kan det bli med billigt tvättmedel och toapapper som bara klumpar sig i rören! Vis av erfarenhet säger jag er detta!

Återkommen

Hej,idag var jag riktigt trött i kroppen när jag cyklade hem från jobbet. En givande och mycket omväxlande dag kan jag säga! En halvtimmes övertid blev det också! Nu ska jag  avsluta min goda kopp kaffe och ta bilen och åka och handla lite,sen får vi se vad som händer i övrigt under kvällen,det skulle inte sitta illa med lite extra sömn,men just nu får jag skjuta lite på det! Hörs sen!

Dags att sova!

Nu tänker jag ta mej i kragen ordentligt och gå och lägga mej i tid ikväll. Det är så skönt att sitta här och softa framför datorn efter en händelserik dag så det blir lätt för sent i säng. I morgon är det 7-16 igen på jobbet och då ingår ett spännande möte i den tiden! Nu avslutar jag kvällen med en slurk ramlösa och en kosttillskott tablett för naglarna så de orkar med den här kommande vintern utan att trasa sönder sej! Tack för idag och godnatt!


Cacao & chili

Oj vad jag inte hunnit skriva här på bloggen! Igår efter jobbet satte jag igång med pluggandet och skrev på två uppgifter samtidigt. I köket blev "muren" tillsnyggad och grundmålad av gode vännen som hjälper mej så mycket med massa fix. Idag har jag jobbat till kl fyra och efter det blev det en resa till Västerås och det nya shoppingcentret på Erikslund. Ja massor med butiker var det,Eddie var med och han handlade på Stadium bl a. Handlade på citygross inför helgen och det kändes bra att få det gjort.



Den här har jag varit sugen på att testa ett tag och idag blev den i allafall inköpt. Cacao & chili är smaken och den doftar i verkligen spännande!



http://www.google.se/imgres?imgurl=http://www.santamariaworld.com/PageFiles/6622/rangebild_more.jpg&imgrefurl=http://www.santamariaworld.com/kryddor/More--Africa/Recept-NY/&usg=__zf_4Balygy4wJOp7f4Naif-OLGQ=&h=220&w=460&sz=37&hl=sv&start=21&sig2=nZp8zmSaAYEXUT6xwxt6FQ&zoom=1&tbnid=Gl5QmTghkgHh5M:&tbnh=61&tbnw=128&ei=aCaCTsSrF-qL4gTp8q1k&prev=/search%3Fq%3Dsanta%2Bmaria%2Bcacao%2Bchili%26um%3D1%26hl%3Dsv%26sa%3DN%26tbm%3Disch&um=1&itbs=1

Klicka på länken så kan ni se fler spännande kryddor i serien More by Santa Maria. Min nästa burk blir nog Orange pepper, Apelsiner ger tillsammans med fruktig ingefära, eldig chilipeppar och kraftfull svartpeppar en fantastisk smak åt ljust kött, fisk och skaldjur.
Kryddor det är häftigt det, och jag välkomnar alla nya märken och blandningar som dyker upp i våra butiker! Jag skulle bara vilja ha mer tid till att laga mat också,men så är inte läget just nu i livet. På söndag planeras det i alla fall för en Tacokväll med familjen,det ska bli mysigt!

Lunchbreak!

Hallå,tog en sväng hem på lunch för att kolla posten och läget. Det är ganska varmt inomhus,så jag ska passa på att vrida ner värmen lite och starta en maskin tvätt innan jag far tillbaka till jobbet. Har ätit en bulgursallad med falafel till lunch så mätt är jag också! Ett glas vatten bara innan jag drar! Bye!


Härifrån har man druckit sig otörstig många gånger,men nu får det bli kranen istället!

Glassat runt!

Lördagen blev mycket lyckad vad det gäller röjningen i garaget. Tre vändor till återbruket med lastbil och en massa andra saker blev fixade. Riktigt utmattade var vi båda två framåt eftermiddan. Men jag är mycket nöjd med allt fixandet. Lördagkvällen spenderades på Harrys och Circus i Västerås. Trevligt det med! Idag har jag varit på fotorunda i Fjärdhundra med en vän,här är några bilder!



Pappas sommarstuga! Kolla färgen på vildvinet,helt underbart!





Den tuffa vintern fick saker och ting på fall! Men det är coolt att fota det!



Inte första gången jag fotar den här gamla Opel. Den står vid en bondgård på väg till vår gamla sommarstuga!
Ja det var en trevlig tur vi gjorde,och framför allt var det skönt att sitta i solen och dela på ett paket glass,inköpt på ICA butiken i Fjärdhundra city!


Arbetar i trädgården!

Det är kallt med gummistövlar i det silverfuktiga gräset! Så jag tog en paus från jordkörandet en stund. Kaffet från morgonen är kallt och jag har ingen micro att värma det i . Väntar med att fixa nytt tills min hantlangare dyker upp med lastbilen. Nåja,jag ska fortsätta därute alldeles strax,jag ska börja släpa ut grejer från garaget så vi kommer åt de gamla inbyggnadsugnarna och diskmaskinen som skall bort,vi får börja med det tyngsta och se hur mycket man orkar. Ryggen tar ju lätt stryk bara av att köra jord,det har nog blivit sju kärror redan på morgonen från fram till baksidan! Nej nu ska jag ut igen så jag inte tappar farten!


Front!

På rasten idag på jobbet så passade jag på att åka hem och lasta av stenen från lilla lastbilen som min vän var här med. Han släpade också ut all gammal ved från mitt pannrum och tog med den hem till sin vedbod. Vi hann lagom ta en fika innan det var dags för mej att fara tillbaka till jobbet igen. Men å vad glad jag är för de fina stenarna,det kommer nog att räcka bra till det jag har tänkt att göra. Designen är inte helt klar,men ideérna har kommit långt. Jag tänker lägga mej tidigt för att kunna ställa klockan på ringning tidigt och köra igång med att flytta några blommor som jag bestämt inte ska få vara kvar där de står nu. Sedan ska jag passa på att bära ut ett gammalt bastuaggregat från källaren och åka och handla innan ett lastbilslass med fin sand landar här. Det kommer att bli mycket fysiskt jobb så det är bara att kavla upp armarna och köra! Åhh vad jag gillar framåtskridande!

Det är här förändringarna ska ske.Jag börjar på den vänstra sidan av trappen. Som läget är nu har jag grävt ur ett lager jord för att kunna lägga täckduk i botten och ca 10 cm sand på det och sedan de omtalade stenarna!En sak som inte stämmer på den här bilden från 2009 är att garagedörrarna nu är vita,och förresten en sak till,garageinfarten är bredare,den vänstra grindstolpen är flyttad så att det ska gå att köra in två bilar i bredd framför garaget. Ja å så har brevlådan ramlat ner och står på marken,får väl åtgärda det till vintern kanske!


Flower!



Titta vilken fin bild min vän Krister har tagit,precis så här gillar jag att se på blommor,lite rufsig och sliten,underbart vackert i mina ögon! Och nu ska jag få äran att tolka hans bild på mitt sätt!



En blek,matt variantmed lite "målad" känsla!



Eller så en beskuren och ihopsatt variant,den gillar jag!

Eller så vänder man på bilderna åt ett annat håll och då blir det så här! Ja jag blev nöjd!


Hej,alla !

Dagen hittils har varit riktigt lugn och skön. Jag har faktiskt fått mej en välförtjänt vila. Satt och pysslade med Jristers bild och gjorde några varianter. Visar dem senare för er. Potatis soppa till lunch,lagom för att känna mej mätt men ändå inte propp. Åh vad det ska bli spännande att komma hem sen ikväll,då har det förhoppningsvis landat ett lass med fina gråsvarta stenar till min änläggning på framsidan! Dumma höst och vinter,håll dej borta ett tag till för jag är inte färdig i trädgården än! Nu på med den professionella looken för jag ska jobba på jobbet några timmar nu! Nice!!


Vilken bra start på dagen!

Vaknade ett par gånger under morgonen av telefonen ,men det är ju inte så ovanligt när man ligger och trynar på förmiddagarna,det blir så ibland för vanligt folk är ju vakna på dagarna! Vid elva gick jag i alla fall upp och insåg att det var ett underbart väder. Jag fixade en kopp cafe au lait och gjorde några mackor. Sen tog jag med mej rasket ut och satte mej i min "soligavårhörna" på baksidan.Det kändes precis som tidigt i våras när jag satt där varje morgon och väntade på sommaren. Hur skulle jag kunna leva utan en trädgård? Det har väl aldrig hänt i mitt liv att jag inte odlad och påtat någonstans. Den stora skillnaden i trädgården mot i våras är färgerna,den där spröda ljusgröna färgen som finns hos allt nyvaknat och ny uppväxt finns inte längre. Bladen är mörkt mörkt gröna nu istället. Lite gult och brunt börjar också smyga sej in hos de trötta växterna. Det är mycket vackert det också. Min duktiga fotovän har just skickat en sån vacker och fin bild till mej som jag nu får äran att göra en egen tolkning av. Jag ska bara flytta över den till den andra datorn där jag har mitt speciella fixarprogram! Det ska jag nog göra nu,för sen står det inte på förrän plikten kallar fram till sena kvällen! Vet ni.just nu ringde mobilen och jag fick ett glatt besked,så här! En snäll vän lånar en lastbil,levererar sten till min framsida och tar med sig all gammal ved från källaren tillbaka. Imorgon kommer lastbilen hit igen med ett lass sand till stenläggnningen och sedan lastar vi bilen full med bråte som ska till återbruket! Jag får såån energi av allt detta positiva som sker runt mej nu och jag höjer alla de goda människorsom finns runt mej på olika sätt till skyarna! Guldmedalj till er allihopa!


Ibland känns det nästan som min koja är ett slott!


Ideérna vaknar på natten!

Sa jag att jag behöver en rulle tapet? Närmare bestämt av den här!


Jag behöver komplettera ytterligare i köket för nu ska det bli klart snart! Har fått ännu en lysande ide,Det gäller kylskåpet jag har i garaget. Det kanske ska få komma in under vintern,måste bara mäta och trixa lite så får vi se om det kan funka. Ibland måste man tänka utanför ramarna! Vad det gäller tapeten så åker jag ner dit där den köptes i morrn och hör om den finns kvar i lager.

Ruskväder!

Ibland,typ just nu så får uttrycket "att ha tak över huvudet" en så tydlig innebörd. Stack just ut huvudetpå trappen på framsidan för att plocka in några pelargoner som ska få sova inne i natt. Då kändes det bra att jag också skulle sova inne i natt. Det var blåsigt och kyligt därute,inte alls skönt! Jag känne mej faktiskt riktigt hurven om man får säga så,men så har jag också jobbat från sju i morse till halv tio ikväll. Vissreligen med tre timmars uppehåll mitt på dan,men då pluggade jag ju så då fick hjärna jobba då med. Nu ska jag strax lägga mej men först ska jag bara......



En sån här diskmedelspump har jag täkt att skaffa mej till köket! Snyggt och trevligt istället för de faktiskt riktigt tråkiga fula diskmedelsflaskorna som står framme i alla kök. Fult! Å så diskborstar och gula svampar med grönt på,för att inte tala om alla skitiga disktrasor man kan få ögonen på!

För länge sen!

Kolla in !



Den här bilden är tagen någon gång på tidigare halvan av åttiotalet. Minns jag rätt så är den tagen en midsommar i Västervik. Vi hade åkt flera bilar dit från Hallstahammar för att fira midsommar. Eller så kan det vara någon annan av alla trevliga utflykter vi tog oss för! Kul att se den var det i alla fall!

Återkommen!

Vet ni varför jag inte hann skriva något mer på bloggen igårkväll? Jo för det första så pluggade jag,det handlade om att mäta puls och blodtryck. Bedömning av cirkulation helt enkelt! Sedan fick jag hjälp med att tapetsera en vägg i köket som varit ofärdig,det var bara en liten bit under ett skåp och en remsa runt fönstret bredvid. Men det förändrade hela intrycket vid den bänken. Allt blev liksom helt! Hann också koka en soppa med potatis,lök och röda linser. Med spiskummin,koriander,chili och biranyi curry så blev den delikat. Det är den jag sitter och lunchar på nu samtidigt som jag tänker plugga igen. Jag har faktiskt varit på jobbet också. Mellan 7 och 13 och sen går jag på igen kl 15.00 och kör kvällen ut! Fullt upp!

Efter jobbet!

Hej! Idag har det varit en mycket intressant dag på jobbet! Både kundmässigt och angående min jobbsituation. Kalasbra faktiskt. Synd bara att vi inte kunde skruva bil idag för det blev övertid för min egna bilmek så vi skjuter upp det ytterligare. Det blir plugga istället för min del,men först ska jag dricka kaffe och jag håller dessutom på och värmer en god paj i ugnen. Vi hörs vidare under kvällen go vänner!

Var är brödet?

Inte för att jag skulle ha det just nu men jag visste att jag hade köpt frukostbröd och tyckte jag tog med mej det in från bilen! Tänkte vara duktig och plocka undan efter mej ,nu när köket ändå fått sej en omgång. Men jag hittade int brödpåsen någonstans, Letade på massa tokiga ställen där jag kanske lagt påsen utan att tänka på det. Det är ju inte ovanligt att jag är släpper saker nånstans när jag "bara" ska göra något annat först! Sprantg t om ut till bilen för att dubbelkolla,nej inte där heller. Jag gav upp och tänkte, äh den kommer väl fram eller så glömde jag den i affären. När jag sedan öppnade skafferiet för att ta ett kex att gnaga på så upptäckte jag att jag fått en ny talang. Jag hade varit ordnigsam och lagt brödet snyggt på plats där det skulle vara utan att jag visste det. Man är på väg att bli en diplomerad husmor! Fantastiskt! Snart kryper jag ner i sängen efter en trevlig och bra dag,hoppas ni alla därute också både gett och fått bra energi idag. Soulshine på er alla!



Jag brukar roa mej ibland med att titta tillbaka i mina bildmappar och se vad jag plåtade samma datum som dagen fast något annat år! Den här bilden är tagen samma datum som idag fast år 2006! Den föreställer en av min fars klenoder! Det är en MG om någon undrar! Självklart har han den kvar än idag!

Dagen i efterhand!

Å så har en ledig dag sprungit snabbt iväg! Men den har varit mycket bra och innehållsrik. Dätför har jag inte ens haft tid att kika in något här och skriva. I förmiddags gick startskottet för att fixa det kvarvarande arbetet i köket. Det har varit stillestånd ett bra tag men nu så har det redan hänt saker. Uppröjning,spackling och ett nytt eluttag. Så nu har kaffemaskinen Dolce Gusto fått en ny plats. Jättebra blev det!Självklart hade jag experthjälp med de grejerna så jag kunde fixa med nedpackning av kläder och annan röjning. Vid lunchtid blev det en fika på Drott,här i Enköping. Sedan tog jag bäste herrn i hampan och gick in på doc Morris apoteket,för jag vet en som skall sluta röka nu! Den gode mannen har nyss slutat snusa,ja det är bara några veckor sen,och det efter ett många många års missbruk av det läskiga snuset. Han är i alla fall en klok man med det rätta go'et. Nikotinplåster inköptes och nu återstår bara resten. Sedan var det dags för mej att dra mej mot Västerås. Köpte en svart snygg lampfot på Läkarmissionens loppis,jag har länge väntat på den med rätt stuk och nu fanns den. 60 kronor skulle den kosta,men jag fick ge alla mina mynt för den eftersom jag inte ville ha skärmen för en sån har jag redan som är helt rätt. Så det blev 44 kronor för foten till slut. Plockade upp Eddie och så for vi runt som vi brukar och avslutade med att plugga inför ett kommande prov för honom. På väg hem fick jag ett sms och blev bjuden på kaffe hos Anders på åttonde. Han har råkart avslöja att det finns ett gym i hans hus och det ska ju inte stå oanvänt tycker jag! Det blev alltså inget plugga för min egen del men jag har fått massor av positiv energi och bra saker händer! Nice,Nice Nice!

 
Detta är fiket Drott i Enköping,mittemot station!

Pluggis!

Nu har jag avslutat och skickat in ytterligare ett arbete. Det handlar om ett mycket privat omvårdnadsbeov som faktiskt har blivit vardag för mej. Det handlar om att sköta och byta bandage på en stomiopererad brukare eller patient. Något mycket privat och personligt, för hur många kan tänka sej ha någon med och ta hand om det man gör på toaletten egentligen. Ganska utelämnande och jag beundrar dessa utsatta människors ork och positiva vilja. Visst är det känt att man kan leva i stort sett normalt liv fast man har påse på magen,men någon måste ju sköta om det hela om man inte kan göra det själv. Och där gott folk är ett bra läge att visa respekt och professionalitet inför sina medmänniskors problem! Tänk på det nästa gång du bajsar! Nästa arbete handlar om KAD,inget man till vardags pysslar med som undersköterska men man får ju vara behjälplig och måste kunna sin sak! Men det kör vi på om tid finns imorgon! Godnatt alla snälla människor!


Familjesammankomst!

Vilken trevlig familje eftermiddag/kväll jag haft idag! Efter hemkomsten från jobbet blev det ju lite mat och sen läxpluggande med Eddie. Sedan drog vi mot Västerås och plockade upp Mimmi och Svea. Som tur var så va Jenny också ledig så vi styrde kosan mot Surahammar där barnens morfar bor. Vi fikade och pratade och hade trevligt. Svea lärde sig ett nytt ord: köttbulle! Snällt satt hon framför morfars kylskåp och väntade tills han sa varsågod. Då sträckte hon fram tassen och tackade. Annars är hon fortfarande ett riktigt litet yrväder som far fram och bara njuter av livet och att leka. Ja det var en väl använd eftermiddag så jag är nöjd. Har sen efter det filat på lite planer för veckan. Måste nu sätta igång att göra färdigt köket och jag tror jag vet hur det får bli. Det blir en kompromiss mot vad som var tänkt, men det blir i alla fall bättre än nu. KÖr igång i morgon efter jobbet,och då får jag också både sällskap och hjälp! Skitnice! Nu ska jag plugga lite, so long!

Halloj!

Färdigjobbat för idag! Nu blir det lite mat och sen en tur till Västerås fram på senare delen av eftermiddan! Förhoppiningsvis ska jag hinna plugga lite ikväll också för nu är jag ivrig att komma vidare till de valbara kurserna! Strax ska jag gå in på min studieplattform och kolla om de senaste inlämnade uppgifterna blivit rättade! Spännande! Annars har jag rätt mycke tvätt att ta reda på också så inga sysselsättningsproblem här inte! Vi hörs om ett tag!

Lugnt!

Hej vänner,hemkommen från jobbet och lite lagom trött. Har i alla fall hunnit plocka ur diskmaskinen och tagit hand om lite tvätt sen jag kom hem. Tror att jag strax går till sängs för i morgon är et kl sju som gäller på jobbet. Dessutom är det underbart skönt att sova! Så jag säger nog inget mer än Godnatt ikväll! Sov gott!


Höstplock i trädgården!

Åvilken jättemysig förmiddag vi har haft här hemma. mina fingrar luktar gott av dill eftersom vi har klippt ner det som fanns kvar i krukan och flyttat upp den på altan. Får se om den orkar komma igen nå mer! Det är så mellankoliskt vackert i trädgården en sån här dag. Fukten i gräset lyser som silver,och växterna sträcker på sig mot solen trots sin skröplighet. Vad synd att jag bara lagt av att fota för tillfället,har liksom ingen lust. Men jag spar det jag ser i mitt huvud och tar fram mina minnesbilder till vintern när jag behöver dom. Fotolusten är snart tillbaka,man måste liksom göra ett break ibland för att kunna ta in nya saker. Intresset för fotandet och bildredigerandet släpper jag aldrig,inte så länge jag kan använda mina ögon!

Så här ungefär menar jag ! Den här bliden är från min trädgård förra hösten vid den här tiden. Såå vackert och rogivande!


Ut i solen!

Fast det är lördag så ställde jag larmet på kl 8 idag. Kom väl inte upp på första försöket men nu har frukosten klarats av och jag har satt på lite tvätt. Ser ut att kunna bli bra torkväder idag. Nu har jag tänkt mej ut i solen en stund och fortsätta köra jord till baksidan. Min vän kom igår med fler varuprover på stenar som han ev kan fixa till framsidan. Dessa är i så fall gråa och jättesnygga,de som var på gång innan hade redan blivit sålda,men de här är nog snäppet snyggare faktiskt! Nu sätter jag igång för tiden lider,måste hinna en hel del till innan jag börjar jobba kl 13.00! Hej svejs!


Så här ungefär,men aningen mer svart! Snygg och lätthanterlig!

Gjort ett val

Avslutar kvällen med att skicka in till skolan vilka valbara kurser jag önskar läsa. Så här ser min önskelista ut! Geriatrik 100p, Pedagogiskt ledarskap 100p, Rehabilitering 100p, Näringslära 50p, Hälsopedagogik 50p, och Vårdpedagogoik 50p. Det var inte alldeles enkelt att välja,men man kan ju försöka snappa åt sej de andra kurserna på något vis framöver. För det här sättet att plugga på passar mej utmärkt,det är så givande och kul så det är inte sant och efter det här sitter jag inne med ett antal användbara utbildningar som tillsammans kan bli ypperliga för framtiden! Det är ju inte precis första gången jag pluggar,och inte sista heller! Lära för livet heter det ju,och då måste man göra det också!

http://www.svok.se/                      

Laktos och gluten och annat skit!

Energin jag fick av tortillachipsen har gått åt till att skriva klart ännu ett skolarbete. Nästa jag ger mej på handlar om diabetes, det har jag skrivit om tidigare och dessutom fått min delegering så det blir mest en transport sträcka av den anledningen. Annars är det ett mycket intressant ämne för min del! Det är där mitt intresse för kost kommer in. Förstår man bara hur det hela hänger ihop på riktigt så,blir allt så solklart med hur man egentligen ska leva och äta. Jag sa inte att jag gör det strikt ,men långt har jag i alla fall kommit! Å det är inte bara socker av olika arter jag bryr mej om,nej även gluten och salt får sig ofta en omgång av mej. Det viktiga är allt man gör åt rätt håll,inte att göra allt rätt. Så kan ingen människa leva,det tror då inte jag i alla fall,men medvetenhet och kunskap har aldrig skadat någon. Tror jag.....

Tortillachips


Just nu sitter jag här och frossar tortillachips framför mitt skolarbete om hjärtsvikt. Det var alldeles hopplöst svårt att få till en mysstund med Eddie som bara ville se på film i sitt rum. Jag kan förstå honom efter en skolvecka,att gå i åttan är jobbigt det! Nu börjar jag bli törstig av allt det salta så nu häller jag upp ett stort glas kallt Enköpingsvatten! Skål!




Å så äntligen!

Tillsist så kan man äntligen slå ner baken framför datorn en stund. Mycket har blivit gjort idag både på jobbet och privat. Skodan har fått nytt termostathus och nu kommer det att bli riktigt bra värme i den till vintern,det är en riktig liten kalasbil den där kärran. Jag har även jobbat lite utanför huset och kört några skottkärror jord till baksidan. Fått upp ett bord i källaren där jag kan lägga grejer så det inte blir så rörigt. Dessutom är musfällan laddad i garaget,vi får se om det blir något i den. Till kommande helg kommer det nog att bli storröjning i garaget med en massa grejer till återbruket IGEN! Hur kan det samlas så mycket bråte där hela tiden? Hösten är en bra fixartid för sånt om den inte duger till något annat! Annars har Eddie och jag nyss varit och handlat,han köpte sig filmen Fast & furious 5, så den fjortonåringen vet vad han gör ikväll!


Slutskrivet för idag!

Nu ger jag mej med pluggandet för ikväll.Har i alla fall skrivit färdigt avsnittet om venösa bensår och går nu in på hjärtsvikt som ligger i samma uppgift! Spar den till imorgon om jag hinner skriva nåt då. Först blir det jobb och en sväng till Västerås igen efter det.Sedan möter jag upp min egna bilmek som har lite planer för mina bilar. Som sagt var vad skulle jag göra utan alla fantastiska människor som finns runt omkring! Vet verkligen inte faktiskt! Nu får jag välja mellan att gå och lägga mej eller jobba lite vid photoshop,ska ta mej en funderare på vilket!


Här är en variant av HDR tekniken som jag gjort i Photomatix för nåt år sen. Bilden har jag tagit och den föreställer Skokloster slott! Nice tycker jag

Pluggar!

Har nyss skrivit klart ett arbete i omvårdnadskursen. Det handlade om omvårdnadens historia och lite om vad själva begreppert står för och hur jag ser på det! Nu ger jag mej på venösa bensår och det är inget att leka med go vänner. Som tur är har jag varit med på en sådan omläggning,gjord av ett riktigt proffs. Det var mycket lärorikt och jag kommer att ha nytta av det i det här arbete. Jag ska bara skriva lite till så ska jag sen gå in på SVOK:s hemsida och välja mina valbara kurser. Det ska bli riktigt roligt att göra! Nu dags för en c-vitaminrik apelsin innan jag fortsätter!

Tillbaka!

Nu har jag varit på en trevlig runda i Västerås. God thaimat på Wokandgo med Eddie. Sedan runt i lite butiker och tittade och handlade lite smått. Solen kom fram igen och viftade bort det tråkiga höstvädret ett tag. Medan jag var runt och roade mej så pågick fixandet med värmepannan här hemma. Jag är skyldig bästa Micke och hans pappa mycket tack som hjälper mej när jag tappar tron på att det ska lösa sej. Nu gäller det bara att ratta in en lämplig temperatur när allt blivit uppvärmt så att det varken blir för varmt eller för kallt härinne. Det är ett speciellt knak ljudsom uppstår i huset när värmen brakar igång,det känns som hela huset knixar till och anpassar sej till nya temperaturen. Nä nu sätter jag fart och fixar lite så det blir nån ordning på torpet igen!
 


Photomatix

Förresten så glömde jag att berätta att en av de saker vi pysslade med igår kväll var att installera en ny version av Photomatix på min laptop. Där har jag bara fotogrejer och inget annat. Har tidigare använt en Demoversion som finns att ladda ner gratis på nätet,men den lämnar vattenstämplar på bilden om man inte köper en licens. Men nu är det fixat tack var god hjälp.



Här är ett exempel sen tidigare. Det finns så många underbara inställningar och reglage att experimentera med så det ska bli superkul att börja jobba på riktigt med det här! Tack för hjälpen med det!

Sovit länge!

Snacka om att sova länge,ända till klockan tolv! Satt visserligen uppe och hängde och pratade med mitt sällskap men såå trött borde jag väl ändå inte vara. Det kanske börjar visa sej att jag jobbat hela sommaren utan semester. Och så den här omställningen till att sommaren är över. Alla säger att hösten kan vara fin, men det är ju ändå inte som den varma sköna fria sommaren! Men det är ju  bara att gilla läget och hålla i alla positiva tankar. Strax ska jag göra mej iordning för en eftermiddagstur till Västerås,så långt dagens planer, så visar sej resten sen!

                           

Några sommarminnen att ta med in i hösten! Mina barn,Svea och alla mina fina blommor!

 


Mot kvällen!

Hemma! Avnjuter en god kopp kaffe medan jag funderar på vad jag ska göra ikväll. Lite skrivande på skolarbete kommer det att bli men sen vete katten,lite beror det väl på vad som händer med värmen här,än har jag inte hört stora fläkten snurra igång,men jag avvaktar väl med det så länge. Arbetsdagen som sådan var i alla fall bra för min del och det är ju ett plus att man trivs med det man gör! Nå men jag återkommer och berättar mer när det blir läge!


Från gnäll till snäll!

Kanske det är så att saker blivit hela igen nu. Värmesystemet är igång och snart kommer väl den lilla värme som är på tillbaka igen. Så kallt är det förresten inte här inne,jag är nog lika kall inombords jag för tillfället. Spisen fungerar som vanligt den med,det var nog det sekundlånga strömavbrottet som orsakade det hela. Men nu är inställningarna sen tidigare i stort sett tillbaka. Det är ju alldeles för negativt att oro sej för vad som ska gå sönder härnäst. Istället ska jag glädjas åt alla som är så bussiga och pålitligt hjälper mej att fixa till allt som inte är som det ska! Och Skodan har ett nytt och fint avgassystem påmonterat och snart byts hela termostathuset ut också. Nä idag har jag varit lika gnällig som den den blåsten som härjar utanför och det är ju inget Soulshine i det! Nu ändrar jag taktik och blir glad och tacksam över allt bra jag har och hoppar i säng strax. Imorgon ska jag ju jobba igen och då börjar jag kl sju så lite sömn skadar inte!


Saker går sönder!

Nu har jag slösat på den här förmiddagen på att inte göra så mycket nytta alls. Mest bara hålla mej för skratt för jag upptäckte att spisen inte funkar som jag vill och det har något att göra med att det elektriska systemet svajade till ett par sekunder här igårkväll. Kanske en säkring vad vet jag. Var ner i källaren och stirrade lite på propparna därnere men återvände upp och hoppas att skadan läker ut av sej själv. Nä jag vet att den inte gör det,men det får bli något att greppa ikväll,för nu drar jag till Brödet och fiskarna med lite gamla kläder å sånt och kanske kommer tillbaka med nått nytt fynd istället!

Fixeri

Det bidde visst en lite spontan utflykt igår kväll efter diverse rörmokeriarbete. Värmen här i huset påverkades under det tillfälliga driftstoppet så jag blev inneboende på annan ort. Hemkommen för en stund sen och nu har jag just avslutat lite kaffe och macka i höstrusket. Tur att utetemperaturen inte är så farligt låg,så jag klarar mej här tills det blir dags för jobb kl 14.00. En liten förmiddagslur står på schemat och så ska jag nog ta och se om det inte är dags för några av pelargonerna att få komma in,i alla fall upp på altan! Ja brist på sysslor och arbete har jag då inte! Ha det bra och gör som jag om du fryser,tänd några ljus och njut av att ha tak över huvudet! Heja!


Lunchar!

Ett lite hej till er alla på min sena lunch idag! Nu sitter jag och väntar på att få ta itu med eftermiddagens arbete och under tiden dricker jag en kopp kaffe! Lika bra att få köra igång,annars blir jag bara trött! Vi hörs när jag är hemma igen!

Utsövd

Kolla vad tidigt jag är uppe idag då! Jag hade väl sovit klart antar jag och då är det ju lika bra att sätta fart. Nu är jag riktigt hungrig och sugen på kaffe och macka men jag väntar nog tills jag kommer till jobbet med det! När klockan är fyra och jag kommit hem igen är det dags för lite rörmokeri arbete i källaren som inte kunde utföras igår eftersom hantverkaren var något trött och sliten. Vi får hoppas på bättre tur idag! Nu ska jag packa ner lite lunch att ta med till jobbet så det blir nån ordning! Ha en trevlig dag alla!


Såna vänner va!

Ju mer jag tänker på alla goda människor jag mötte på igår kväll desto mer mellankolisk blir jag. Vissa har jag känt så länge och haft så kul med! Å fortfarande är det lika positivt när vi träffas fast det gått sina varv!. Man blir så glad av människor som ger till en bara genom att de finns. Frampå nattkröken så var det ett stort glatt gäng som skrattade och stojade som förr och jag bara njöt! Hörrni,tack alla ihopa för en guldkväll!



Sån här musik passar en söndagkväll som denna! Nu bär det strax av ut en sväng i kvällen för mej! Flera vänner väntar!

Helgens trevligheter

Men huj vad länge sen det blev något skrivet här. Jag gör en sammanfattning av helgen som varit. I fredagskväll var det partaj här i enköping med några jobbarkompisar. Vi sammanstrålade på torget vid sjutiden och satt sen en stund på All in! fter det gick vi vidare till Hörnan där vi pratade och dansade natten lång. En supertrevlig kväll för min del. Eftersom jag varit lite krasslig i veckan så gick den fina lördagen åt till vila och återhämtning. Förresten så hade snälle bilfixarn varit här och hämtat min bil på fredagen och ställt hit sin istället. Så framåt sextiden på lördagen åkte jag till honom och där stod Skodan färdigservad. Men där fick den stå. Vi åkte in till Västerås och käkade på kina och hade trevligt. Sedan tillbaka ut på landet för lite tillfixning och sen vidare på kräftskiva hos Tramps MC. Där träffade jag många kära vänner och hade ytterligare en toppenkväll. Nu har jag och Skodan tagit oss hem till Enköping igen. Vad som ska hända resten av dan är ännu oskrivet,så vi hörs igen senare!

Letade efter cykeln!

En banan i fruktskålen,den ska jag minsann äta upp för jag är hungrig. Strax ska jag titta i frysen för att se vad som finns att tillgå och laga något.! Annars har jag jobbat idag och haft en riktigt trevlig dag på jobbet. Regnat har det gjort i omgångar också,tur att jag tog bilen i morse till jobbet. När jag skulle hem så gick jag till jobbets cykelrum för att hämta min cykel,den var ju inte där såklart eftersom jag åkt bil,men det tog en stunds sökande i hjärnan innan jag kom på det,snacka om att inte ha koll! Nu ska jag kolla om jag har nån mat som sagt! Hörs sen!

Letar hus!

Det var en händelserik och aktiv dag idag. Känner att jag är redo för sängen om det ska bli lätt att gå upp tidigt i morgon! Jobb väntar nämligen. En rolig grej idag var när en vän som söker nytt,boende bad mej hålla koll på  internet eftersom han inte har någon dator själv. Ja det finns faktiskt de som väljer bort den biten! I alla fall så satt jag och kollade utifrån de önskemål han har. En liten gård typ,nånstans mellan Västerås och Enköpnig. Och jag dyker på världens ställe som jag själv gärna hade köpt om jag hade råd. Känner till det en del sen tidigare,och det var riktigt kul att lämna över det tipset. Får se nu om det kan bli något! Det finns flera bostadshus på gården,kanske man skulle sälja här och hyra en stuga på landet istället av honom!Nej nu ni tänker jag glida ner mellan de nytvättade lakanen och bara njuta. Både av sömnen och den underbara doften av ren tvätt! Godaste natten önskar jag er!


Haluuue!

Plopp så trillade jag ner hemma igen! Ett paket värmeljus och två förpackningar vaccumpåsar rikare. Var en sväng in på stadsmissionens loppis i Västerås också men det blev inget fynd idag! Annars kan jag meddela att jag är riktigt trött idag,det var nästan så jag nickade till i bilen på väg hem. Jag ska i alla fall ta reda på lite tvätt och bädda rent i sängen innan jag hänger mej åt latmaskeri. Vi får väl se vad annat som dyker upp under kvällen, hursomhelst så är livet bra och framtiden bara väntar.......

Utgång på gång!

Planerna blev visst lite ändrade idag,jag får tråna efter den där räkomeletten ett tag till! Idag skulle bäste bilfixarn komma och vi skulle lufta kylsystem ,men regnandet gjorde att vi sköt upp det hela. Då tar jag mej en sväng till Västerås istället och köper vaccumpåsar och fikar lite. Så nu håller jag på och fixar fejset så det känns lite bättre att gå ut. En sån här förkylning kan ju få en att vissna till lite. Jag har i alla fall hunnit skriva en hel del på första uppgiften i omvårdnadskursen,det handlar om omvårdnadens historia och egna reflektioner kring själva begreppet,och då är vi inte inne på den medicinska delen. När jag funderar vidare på förmiddagens aktiviteter så inser jag att jag hunnit prata med åtta olika människor i telefon. Alla utom ett samtal var mycket positiva och ledde framåt. Men baksträvande ältare måste ju också få finns de kan ju inte själva rå för sin negativa läggning. Men hej så länge vi hörs åter om några timmar!

Tänker på mat

Idag har jag varit i farten tidigt fast jag är ledig. Känner mig ännu inte helt pigg,förkylning pågår nog fortfarande men den kan ju hållas där om den vill. Jag har saker att ta itu med ändå! Idag känns det som det bara är att greppa saker fast det inte precis bara är roliga saker. Visst måste bara göras. Jag ska inte lägga någon energi på att pladdra om det som är mindre roligt här på bloggen. Något jag ser fram emot idag fast det bara är en liten grej är den räkomelett jag tänker äta till lunch idag. Längtar så förskräckligt mycket efter ägg,det måste väl vara avsaknad av protein igen! Nu ska jag  fortsätta med med min "greppa sånt som måste göras dag"

Bön- och räkomelett

Räkomelett med bönor är det här,vilket bra tips,jag ska hälla röda linser i min så blir det ännu mera protein. Och godare med för den delen.


De här färdiga röda linserna är bara att hälla i,inget kokande hur lätt som helst!

På benen igen!

Idag har jag sovit ända till klockan tolv! Både för förkylnigens skull och för att det blev sent igår kväll. Satt på altan med en vän och pratade och lyssnade på musik till sent. Det var så skönt och ljummet i luften och med massor av tända ljus i mörkret så var det jättemysigt! känner mej kanske något piggare idag,det rinner inte lika hejdlöst ur näsan som igår. Strax ska jag iväg och sjobba ett pass som sträcker sig mellan 14 och 22. Det kan bli lite segt att cykla hem efter tio men då har jag ju sköna sängen som står där och väntar. Nu ska jag softa lite och samla kraft innan jag ger mej iväg!

Snoris!

Hej ,vet ni vad,jag har jobbat idag mellan 7 och fyra och medan det pågick så utbröt jordens förkylning! Så ikväll blir det vila och lugn och ro! Ska snora och nysa i sängen! Atjooo....!

Nyss hemkommen!

Nu så är jag äntligen på plats ett taghär hemma. Det blev en stund extra på jobbet idag,skulle egentligen slutat fyra men så kan det gå ibland. nu har jag en del att greppa innan det blir en tur till Västerås senare ikväll. Det handlar framför allt om mat,så nu är det lika bra jag beger mej mot spisen en sväng!

Lördagsgodis

Väldans trött är vad jag är just nu. Tänker avsluta kvällen och strax dyka ner i sköna sängen. En riktigt tidig lördsgkväll med andra ord. Men så ska jag ju stå på jobbet kl sju i morgonbitti igen pigg och glad! Så det här är nog en ganska bra plan. Innan jag lägger mej ska jag dricka ett stort kallt glas vatten för jag är så sprängmätt av allt godis jag smockat i mej under kvällen. Jag gör så ibland jag men ångrar mej såklart eftråt när det enda som finns kvar är en fet sockerstinn känsla som inte är trevlig! Blä för blåa grodor och skumbananer!


Stängt för ikväll!

Trädgården har nu bommats igen för ikväll. Det blir riktigt bra i den nya delen,förhoppningsvis hinner jag kasta på gräsfrön i morgon så ogräset inte tar över. Eddie och jag tog en skön promenad bort till ICA butiken på Västerleden bara för att. Det var så skönt att röra sig en sväng efter maten. På vägen hem plockade vi smällbär som vi tarmpade på på gammalt klassikt vis.Nu har han precis rört ihop lite tacodip och tänker stänga in sej på sitt rum med godsakerna. Funderar själv starkt på att halvslumra lite i soffan bara för att det är så skönt!

Det här är en riktigt god röra eller kall sås eller vad man ska kalla det! Köttätare kan ju ha den på köttet,annars är den jättegod att doppa potatisklyftor eller strips i! Så gjorde jag och det gick så bra så!

Ute vill jag vara!

Hejsan svejsan! Hemma igen efter jobb och lite handling. Lördagsgodis fixat så lugnet kan lägga sej! Nu efter en god kopp kaffe med dopp så bär det av ut i trädgården för fortsatt iordningställande där jag började igår. Det är ju fortfarande riktigt varmt och skönt ute så jag tänker passa på! Höres när mörkret får mej att vilja komma in igen!


Men då....

Så fel det kan bli då! Läste ett papper som låg och skräpade på bordet här och det skulle jag inte ha gjort,eller rättare sagt det skulle jag ha gjort tidigare! När jag skrev på det kanske hade varit en bra ide! Nu får jag lov att riva upp alltihop för på det här viset funkar det inte hur som helst! Attans mej vad klantigt. Tänkte sätta mej och hänga vid fejjan istället,men för första pången fick jag vara med om det andra skrivit och klagat om men som inte drabbat mej tidigare. Det står att folk har kommenterat,men jag kan inte se kommentarerna! Inge roligt där heller. Snart går jag och drar nåt gammalt över mej,eller så kör jag ett träningspass! Vi får se. Hälsningar tjurpuppan!


Grejat!

Ja ha vad har jag sysslat med sen sist då? Jo jag har varit till Västerås och handlat. Det blev några nya tights och en låda vanliga stumpbyxor nu när benen börjar blekna efter sommarsolningen. Solarium blir det inte för mej inte!
Sen blev det storhandla av och fixa på ICA Maxi för att hålla blodsockret på en hugrig Eddie. Vidare hem till Enköping där jag lyckades sätta i mej en kopp kaffe och ett halvt paket gräddglass innan det blev trädgårdsarbete. Klippte gräset och fyllde jordmassor där det fattats länge. Såklart ploppar ideér fram och som vanligt startar jag upp nya friska projekt innan de gamla är avslutade. Men det blir bara bättre och finare därute in my Garden of Delight!Nu stökar Eddie i köket där han fixar strips,kycklingspett och bearnaise sås. Jag plockar och donar med allt jag stökat till så vi får en dräglig tillvaro här ikväll. Rapporterar vidare sen!

Upphittade bilder!

Jag skulle få lite bilder skickade till mej på mailen från förra helgen. När jag inte såg dom någon så frågade jag om han inte skickat dem men det hade han. Jag kollade igen men såg dem inte i alla fall. Började misstänka mej själv för slarv så jag kollade papperskorgen och där låg dem ju såklart. Blev visst kallad virrpanna och jag instämmer. Nu har jag dem i alla fall. En bild som jag gillar är den här.


Kolla jag har just parkerat hojen och är på väg hem till min lya i gamla stan,eller så! Mitt i natten var det i alla fall och på väg till hotellet kanske! Nja och inte direkt min hoj. Tror jag ska stoppa in bilden i photoshop och stöka till den lite mer fast den är bra som den är!

Framifrån!



Här vilar en tröttfot!


Vaknat igen!

Vilken skön morgon! Vaknade ganska tidigt men somnade snart om igen! Nu har jag tryckt i mej tre mackor och en kopp gott kaffe av sortern Aroma. Igår hade jag ju planer på att klippa gräset efter jobbet men istället blev mätande av rör i källaren och fika med hantverkaren på Wikmans här i Enköping.

Café Wickmans




I en sån här liten stad har inte fiken öppet så länge på kvällarna. Folk bor inte här för det heta nöjeslivets skull,så de flesta fiken stänger tidigt. Men det här stället har öppet till 20.00. i alla fall. Visserligen verkade personalen sugna på att gå hem redan tidigare eftersom det pågick städning runt oss redan vid sjutiden. Vi fortsatte pratande hemma hos mej istället. Nyss har jag pratat i telefon med en väninna som har hamnat i ett tråkigt läge vad det gäller kärleken,men håller på att ta sej tillbaka till ett bättre liv. Önskar dej verkligen ett bra liv och att du träffar någon som är värd dej! Bra kämpat vännen!

 


Här är jag!

Hej vet ni vad,nu är jag hemma från jobbet! Dagen har gått undan bra! Ute bland folk på förmiddagen och inne på möte på eftermiddan. Solen lyser och jag borde klippa gräsmattan. Kanske det blir så vad vet jag! Ska bara sitta en liten stund vid datorn först....pytteliten! Återkommer!


RSS 2.0