Tro hopp och kärlek!

Idag fick jag min slutlön från min förra arbetsplats! 91 svenska enkronor! Genast blev jag shoppingsugen och for iväg till Västerås! Åt och umgicks med barnen. Tjejerna och jag tog ett varv på Gina och då hittade jag tre ringar som passade utmärkt på mitt vänstra lillfinger! De är inte så breda var och en så de är jätte fina ihop och orden hör ju verkligen ihop! Jag spenderade alltså hela min månadslön på dessa tre ringar,det var det verkligen värt!
Så resten av månaden får jag leva på gamla meriter,eller kanske nya.....


Innersta drömmar

Riktigt  tidig morgon idag! Har duschat tvättat håret,så det känns härligt fräscht! Tittar man ut genom fönstret så går det knappt att gissa vad det ska bli för väder här,kanske solen vågar sej fram! Det skulle uppskattas! Läste ett sånt där Godmorgon kort till morronfikat,fastnade för några rader som är så här: Vi vinner respekt i alla sammanhang om vi tydligt visar att vi respekterar oss själva.Försök att jobba med din egen utveckling utan att kasta sidoblickar och att jämföra dej med andra.Våga lyssna till dina innersta drömmar och låt dem styra din verklighet.
Visst låter det skönt det där med innersta drömmar,det ska jag tänka på idag!

Kajens fik

Usch vilket trist väder det blev här idag,det blir så geggigt på gården i all leran! Måste skärpa mej och hinna få ut gräsfröna innan det blir en gegg och ogräs plätt av allt! Hoppas solen kommer tillbaka igen,för jag längtar så efter att äta en sallad på Kajens fik i Västerås nån solig dag! Det är något särskilt med att få kombinera ihop sin egen sallad så som man får göra där! Å så finns det så mycket gott att välja på. Både för köttätare och andra.Mums för marinerade kronärtskockor!
http://www.kajensfik.se/

Här sitter delar av klanen och väntar på maten! Bilden är från förra sommaren!Snart är vi där igen!


Ut i regnrusket!

Det är så sant så de orden! All the flowers of tomorrow are in the seeds of today! Jag ska ta dem med mej tillsammans med tipset om att gå ut och äga min dag! Så nu går jag! Hörs sen govänner!

Bara regn hos mej

Ja det var regnigt och trist här i dag! Å jag som ska ut ett ärende strax! Får trösta mej med att köpa med frasiga frallor eftråt! Hörs snart!

På tal om fisheye!

Testade ett tips jag hittade på nätet om att fixa fish eye i photoshop, Det var inte svårt på nått sätt och blev ju ganska bra om Eva-Lena själv får välja! Ett bra alternativ tills det rullar in pengar så man kan slå till att köpa ett objektiv!

http://www.marcofolio.net/photoshop/create_a_fish_eye_lens_effect_in_photoshop.html

Här är originalet!


Slutjobbat för idag!

Jobbat klart och tagit mej hem! Nu är jag jättehungrig,tänkte äta snabbnudlar,hur dumt som helst men något annat fanns inte i skåpet.Faktiskt evigheter sen jag använde spisen här hemma,har ätit kalla rätter eller nån salladslunch på jobbet.Det blir inte så mycket disk på det viset! å inte så mycket ludd runt midjan heller! Så snabbt gick det för snabbnudlarna att koka! Nu är det bara att njuta!

Paus!

In en snabbsväng för lite kaffe å så vidare ut i Enköping för mera fix! Jobbar kväll ikväll,så det gäller att ta vara på dagen! Fort fort ut i solen igen!

Morgonstund

Tänkte försöka förmedla känslan av vilken underbar morgon det är här på Furugatan! Regnet har fyllt på fågelbadet igen så nu ser det lite fräschare ut också! Det kvittrar och rasslar i träden av fåglar och ekorrar! Solen lyser och värmer.När jag satte mej på nedersta altantrappsteget för att ta det här kortet kände jag i bakdelen hur solen värmt upp trappsteget åt mej! Tur at jag kan njuta en stund av det här innan dagens begivenheter rullar igång!

 


Jobbat !

Oj vad jobb det blivit de senaste veckorna! Kunde jag väl aldrig tro! Den här helgen har det blivit 16 timmar storhelg! Kalas vad bra! Gäller nu bara att reda den här månaden med inkomst noll! Hmm.. Äsch det löser sej ,snart finns det inget läge som oroar mej! Allt går, utom små barn för dom kryper! Sen när slantarna rullar in och bilarna blir sålda så ska det bli att unna sej något extra! Just nu kan jag inte komma på vad för focuset är inställt på SPARLÅGA. När det blir riktigt fett nångång ska jag köpa ett fisheye objektiv,undrar hur det skulle bli att fota blommor med ett sånt? Undrar om det finns fisheye macro! Det vore nåt det!

 

Skulle kanske behövt ändraa kontrasten lite på den här,men just nu får den vara så här!


Värsta tipset

Om man känner sej lite dåsig fram på eftermiddan och behöver en liten lur innan kvällens trevligheter, så har jag ett hett tips! Man tar en studsmatta som står i trädgården,släpar med sig en kudde och en mjuk filt.Så klättrar man upp på studsmattan,brer ut filten fint,placerar kudden högst upp. Sen är det bara att lägga sej och blunda mot solen och sussa en stund! Man vaknar alltid till efter en lagom tag eftersom man sover ute,det har vi i vår ryggradsinstinkt sedan grott stadiet så det är ingen fara! Åh så härligt,nu är jag pigg igen!


Lite om dagen

 Vad skönt när dagarna bara rullar på och man samtidigt känner att man gör nytta! Det ser så skönt ut i trädgården nu när gräset blev klippt,ska ta in tvätten också som hängt ute sen igår! Säkert har nån fågel lyckats släppa sej på den som vanligt! Ett annat stort problem jag har är att tulpanerna aldrig vill hålla sej stilla när jag ska fota dom, de bara vajar så fint i vinden! Idag blev en man intresserad av bilden  med grodan i vinglaset som jag gjort,ska skriva ut den och visa den för honom när vi ses nästa gång!

Precis som jag trodde


En stilla slummer på en timme blev det i alla fall,nu har jag druckit kaffe och lyssnat på en stackars instängd humla! Sådär nu fick den sitt liv tillbaka och flög ut i friheten igen... Mina tankar som snurrat under de tidiga morgontimmarna börja forma sej till en ny sammanfattande tanke. Förstår ju att jag måste reda ut det som varit i mitt förhållande för min egen skull! Behöver verkligen bearbeta detta.Självklart skulle det också ge pusselbitar till de som undrar över mej och mitt liv. För att träffas och reda ut allt med de som det berör verkar ju vara en omöjlighet eftersom den viljan eller det modet inte verkar finnas. Det skulle ju kunna skötas på ett privat plan men då är det ju hög tid nu! Eftersom jag gillar att skriva så tänkte jag "ge ut mina memoarer "  här på bloggen. Delar upp den tid jag vill skriva om i olika avsnitt, typ Hur det hela började, Första sommaren, Tiden i lägenheten, Huset m m. Så kunde varje del ha en underrubriker också, å bilder finns det ju oändligt av. Så skriver jag en del varje dag så det blir en slags följetong, vilken bearbetning det skulle bli för mej! Jag tänker ju inte vara elak eller avslöja vad som helst, det är ju egentligen bara en stor klump av kärlek som måste ut ur mitt hjärta om inte saker tar en annan vändning strax! Det kommer att bli en varm och kärleksfull historia som kanske kan hjälpa mej vidare! Ska prova att skriva ett första avsnitt och sen grunna på det ett tag innan det publiceras! Och kanske resonera med någon om det!





För tidigt

Har ni varit med om det där att vakna med ett ryck alldeles för tidgigt och inte kunna somna om? Man är liksom klarvaken! Det första som händer är att tankarna börjar snurra. Någonting är så fel som det kan bli! Det går inte att få stopp på karusellen i huvudet, så har det varit några nätter tillbaka i tiden,inte så några heller! Å så somnar man om till slut en kvart innan klockan ringer!! Det är verkligen jobbigt, och farligt för kropp och själ! Det är faktiskt då det kan hända på riktigt att det "brinner i huvudet på en" som en del brukar uttrycka det! Jag får ta och styra upp det här läget och se till att det som orsakar mej detta blir utrett! Tillslut blir ens egen hälsa viktigast! De här senaste lite dryga två åren ska väl inte ha varit förgäves!  Varför gör du på detta viset? Stoppa karusellen nu medan det går!

Generöst!



Som vanligt dyker den här upp när jag ska spela nåt på spotify nu för tiden! Då vill jag bara dela! Här kommer den med bild också! Så här kommenterar någon på Utube det hela å jag håller med! Now that's just raw talent. Nobody can play the piano like that and sing at the same time. Look at the singers nowadays. Autotune is their savior. Also, it depends on how round and voluminous your butt is.

Mysigt!

Har haft mys på altan en stund! Luften är så ljummen och skön! Det naturliga fågelbadet på stenhällen nyttjades flitigt till kvällsbadet av fåglarna. Nu skymmer det ganska snabbt men det är skönt det också! Lite miljöbilder!


Det är så mysigt här!



Det här är solens förtjänst det! Heja Ikea gillar era solcellslampor.Coolhetsgraden är hög! Ska köpa fler för nästa veckopeng. Måste se över de som är på marken också,verkar som inte vissa batterier är med längre!


Fixat lite

Idag tycker även jag att jag fått saker gjorda! efter jobbet har jag hunnnit tvättat, cyklat till några olika affärer,varit i drömparken och fotat och även lyckats få igång gräsklipparen och gjort lite snigelmos på gården! Synd att trädgården blivit så eftersatt i år,den som skulle bli så fin! Får försöka mitt bästa! Måste få ut de där attans gräsfröna bl a. Senare ska det bli hårtvätt med inpackning för nu är håret så slitet så inget hjälper!

För den här stackaren är det över för den här gången strax! Det var inte länge den fick vara uppe i ljuset och njuta!


Gått bra!

Var ju på en jobbintervjuv i morse! Tycker att det gick jättebra fasktiskt! Kanske att jag kände att jag hade lite för lite av personalansvars biten i min meritlista men förstår också att det här handlar om rätt person på rätt plats. Nu har de ytterligare några intervjuver att göra och sedan får vi se! Vet att jag i alla fall gjorde ett gott intryck. Har även hunnit med att jobba mellan 12.00 och 16.15. Synd att det inte blev kväll också för det är riktigt kul nu när jag är varm i kläderna! Ska nu åka och köpa ett par nya läsglasögon och tunna låga sockor. Att springa runt i bekväma skor på jobbet gör att man måste ha strumpor känns det som,det blir så svettigt i skorna och jag tänker inte säga vad dom luktar efter en dag! Sen får vi se vad kvällen bjuder på! Bilden på tulpanen fick jag skickad till
på mobilen igår.En god vän som vet vad som gör mej glad! Tänk vad naturen kan skoja med oss,tidigare har den sett ut precis som den ska men i år blev det så här! Märkligt,vad ska den hitta på nästa gång då! Tack snälla!

Jag äger

Idag tänker jag äga! Det där uttrycket äga har ju lite grann bytt betydelse hos de yngre människorna! Det verkar betyda att man gör en bättre prestation än någon annan. Har hört unga använda det på ett ganska taskigt sätt. Men det tänker inte jag göra.Ska bara göra mitt yttersta för att nå målet och visa att jag är den rätta! Får se inom kort!Nu ska jag fixa till mej lite bara!


Ute på vift

Nu sker det mycket i livet må jag säga! Knappt så jag hinner med att skriva här! Det är ju synd för jag tycker verkligen det är roligt att blogga! Å kul att det finns intresserade människor som läser! Hoppas ni stannar fast det varit lite glest ett tag! Tänk att jag äntligen satt på Kalle på Spången igen med trevligt sällskap,det var som att komma tillbaka på nåt vis ! Ja vi får se vad detta ska bli! Tiden bara rusade iväg å det blev sent hem! Men det gjorde ju inget!  Saker man mår bra av är ju bra! Å snart är det helg också!

 Kalle på spången! bästa hängfiket i Västerås!

 Å så här ser det ut brevid fiket! Kom dit med mej nån gång vetja!

Diamond Gloss

Vilken skön avslutning på kvällen! Länge sen det var så skönt att duscha,även om en av duschdörrarna har lossnat så att den får stå lös på sidan! Använde schampo och balsam från Nivea,Diamond gloss känns superskönt. Som vanligt har jag väntat alldeles för länge med att hålla efter håret så det är slitet och trist just nu! Löser det vid nästa lön!Nu blir det strax sängen,det blir gott det!


Jag å mina växter

Blev sugen på att ta några trädgårdsbilder! Det är så stökigt och vildvuxet där ute nu! Men ändå vackert på nåt vis! Livskraft kan man kalla det! Älskar symboliken med människolivet som finns i växtvärlden!

Utblommade tulpaner är ett favoritmotiv! Det finns så mycket spännande där inne som man inte ser förrän den blottar sej!

Bland de allra minsta blommorna i trädgården. Förgätmigej eller glöm mej ej! Riktiga små konstverk när man kommer nära!



I början på sin karriär. Krassen har lockats upp ur sin urna av den varma solen! Så fräscha och spröda!

 


Nu är klockan nio!

Blev inget fota av ikväll heller,blev fika med en god vän och en massa snicksnack istället! Lyckades fylla i två blanketter och få iväg dom på posten också! De har legat här i onödan och stirrat på mej i flera dagar, men nu är det gjort! Nån dag ska här klippas lite gräs också,tomten börjar bli långhårig redan! Ja det får vara nog om denna dag så länge!


Tjolahopp

Ska sätta mej i solen på framsidan nu med en kopp kaffe och en liten kaka! Sköönt väder idag! Helt fantastiskt egentligen om man tänker på vintern som varit! Ska ta fram kameran ikväll när det blir lite bättre fotoväder och föreviga denna vårdag!

Tidig morgon

Kör tidigt på jobbet idag! Skönt det också,! Vädret verkar bli toppen idag, och jat tyckte på schemat att jag mest får cykla på besöken idag! Härlig njutning! Hörs!

Gäsp!

Ska ta mej nått i magen och den gå till sängs! Blir nog en kopp nattkaffe tror jag. Oturligt nog är det fortfarande 25 grader här inne kan inte fatta att det inte sjunker,tycker verkligen jag gör som man ska med vridandet! Annars har dagen varit något rörig, eller så var det mitt huvud som var det! Oj nu är det sent så det är bäst att sluta! Natti!

Objudna gäster




Usch nu är de här igen dessa typer! Överallt i trädgården. Inte för att de gör någon skada men jag vill inte att vi ska dela tomt med dem i alla fall. Förra sommaren var det många som fick sej en flygtur över staketet men de sniglar sej väl sakta tillbaka hit verkar det som! Tänker bara på hur äckligt det är att mosa dom med gräsklipparen!  Fortfarande är det kokhett härinne, 25 grader. Hade fönster öppna överallt härinne i natt så det gick att stå ut under täcket.


Jodå!

Värmen här inne gör mej dåsig och trött, stack ut huvudet genom ett fönster och kände den friska kvällsvinden utanför! I trädgården lyser alla solcellslamporna i rabatterna.Fridfullt värre! Större delen av den lilla sovstaden Enköping har nu gått och lagt sej,utom ungdomarna som surrade runt på stan när jag lämnade jobbet efter halv tio! Värmen lockar ut folk på gator och torg. Det luktade grillat i var och varannan villaträdgård tidigare idag! Ska nog snart göra det här också! Det enda som fattas är en grill och grillkol och tändvätska och det som ska grillas men annars har vi allt!

 Blir väl en sån här lyxvariant i år också!Från ÖB eller så!

Sikte inställt på slöa!

Mycket har bet blivit gjort idag,känner mej trött nu och vill bara softa! Inte så svårt för i det här huset blir man slö av värmen. 27 grader varmt inne och jag får inte ner temperaturen! Nu har jag vridit å rattat därnere på pannan så det blir väl bara skit av alltihopa!


Värdering

Jag är för ärlig och öppen kommunikation. I alla typer av förhållanden. Med männniskor jag känner eller ej,det är okej att fråga och då svarar jag så länge inga gränsöverkridanden sker. Schyssta snack är alltid okej. Jag skriver dettta nu för att klargöra min inställning. Inget är hemligt om mitt liv eller förhållande. Har bara valt att låta det vara min och min partners privata del för att vi resonerat om det och valt att ha det så av privata skäl. Samtidigt har jag vid flera tillfällen varit tydlig med att det är okej att kontakta mej privat på ett trevligt sätt så kanske de uppgifter som efterfrågas kan förtydligas. Allt får sin lösning och förklaring till sist ändå. Sen får vi vänta och se på vilket vis framtiden fortsätter men med ärlighet så blir det mindre skada i människors liv. Jag står till 100% för mina ord och handlingar. Allt jag skrivit här eller någonannanstans är SANT!

Voodolls




Värsta söta dockorna! Kolla in länken och klicka på kategorierna så hittar du fler och kan också se vilka egenskaper de har så du köper rätt!
http://dyno.nu/category.php?id_category=21


Lyx lax

Lax med ris i teryaki sås serveras för hungriga här idag! Numera har lax blivit en vanlig maträtt även till vardags! När jag var liten,vilket ju är några år sen så var det något man åt i finare hem å vid speciella tillfällen! Bra att det blivit ändring på det,särskilt för oss som inte äter grisrumpa eller koarsele! Tur att man både äter fisk och är vänsterhänt för det sägs ju att båda delarna är tecken på intelligens! Skoja ba!
 Sex laxar i en lax ask!


Äntligen hemma!

Tjo! Annorlunda arbetsdag i dag,de tidigare dagarna har betått av många korta besök hos kunder. Idag belv det få och långa besök istället! Det är väl därför jag gillar det hela,omväxlingen är bra! Ska väl ta itu med att fixa nåt gott till kvällen strax men det hela kräver förstås ett inköp och jag som inte ens vet vad jag är sugen på. Till lunch blev det bara macka med nån gurkröra så det gäller att äta för att inte inte tappa matchvikten!
Tyckte jag såg att mina lupinfrön hade kommit upp i rabatten,kul va!

Morrn!

Tidig och lite mulen morgon! På mitt godmorgonkort i dag var rubriken så här: Det är inte lätt att inse värdet av det man ständigt har under ögonen. Det vill avstånd och saknad till. Det ska jag fundera på idag tycker slumpen!
Att det är så vet jag mycket väl,både avstånd och saknad finns mycket i mitt liv just nu. Men om jag tänker lite till på saken kanske det blir annorlunda eller?

Natural woman

When my soul was in the lost-and-found
You came along to claim it
I didn't know just what was wrong with me
Till your kiss helped me name it
Now I'm no longer doubtful of what I'm living for
Cause if I make you happy I don't need no more

Texten ovanför är andra versen från Aretha Franklins hit Natural Woman.

Lyssna här

 

Nu fick jag chansen att dela den här låten igen! Gör det lite då och då! Å ibland får man vara lite romantisk faktiskt! Eller kanske nostalgisk! Förresten kolla in med vilken söthet hon sjunger just det! Får mej att le!


Regnat har det gjort också!

Då är symaskinen på plats igen, har hämtat den idag efter att den varit utlånad ett tag! Ska se om jag får lust att klyva de breda gardinerna och fålla dom så kan det bli lite nytt här i vardagsrummet! Enkelt men tråkigt jobb! Sånt man säger man kan göra nån dag när det regnar,bra uttryck det där när man vill skjuta upp nåt! Som tur är regnar det ju ofta här i sverige så då borde man ha mycket fixat om man lever efter den principen. Idag har det regnat riktigt ordentligt här i trakterna,det känns ganska friskt i luften faktiskt å det ser fräscht ut i trädgården! Å vad gjorde jag då? Inte satt jag inne och gjorde sånt jag sparat till en regning dag,nej det glömde jag.Mina tankar och jag har varit ute och luftat oss och umgåtts med goda människor! Både privat och på jobbet,man hinner mycket bara man vill!

Värderingar

Har letat efter en bra definition på ordet värdering. Nu har jag hittat en här http://www.foretagande.se/Ledarskap-och-Hr/Ledarprincip-2-Goda-ledare-skapar-vagledande-varderingar.html

Värderingar är våra föreställningar om vad som har värde, vad vi uppfattar som gott, viktigt och värdefullt eller oacceptabelt. Värderingar handlar om vad vi bör och inte bör göra och ligger till grund för våra ställningstaganden och handlingar.

Nästa steg blir att formulera just mina personliga värderingar!


Dagens godmorgonkort!

I ett inlägg igår berättade jag om Karin Zackrissons godmorgonkort. Visade också ett och sen finns det några att läsa på hemsidan som jag länkade till igår. Idag var det alltså dags att ta ett nytt. Varje kort börjar alltid med ett klokt ordspråk eller citat. Efter det kommer Karins resonemang och tankar runt det. Jag kan ju inte sitta här och lägga upp alla,det vore inte schysst. men det översta ordspråket är ju någon annans från början. Så här stod det idag!

OM LIVET HAR SKAPAT EN MÄNNISKA SÅ HAR DET EN LIVSUPPGIFT ÅT HENNE. 
                                                                                                Lao-TseDe orden väcker många tankar oj oj !

Med bilden menar jag inte att foto är min livsuppgift även om det är en stor och viktig del! Bilden får stå som symbol för en positiv framtid! Nu var jag svår att förstå va!


Mitt i natten nästan

Blev sent ikväll innan jag kunde slå mej ner vid kära gamla datorn! Började jobba vid ett och höll på till halv tio. på min gamla arbetsplats hade jag tillgång till dator hela dagarna och kunde blogga och hänga med.Nu på nya stället använder vi dem bara till rapportering! Går inte att hinna privata grejer även om det är okej att göra det!
Efter jobbet blev det en natt fika och pratstund! Ja mycket hinner då hända på en dag ibland!


På ett av mina uppdrag idag for jag igenom parken där de här växer!
Fast idag fanns ingen tid för foto,så det var bara att njuta vid anblicken!


Godmorgonkort

http://www.z-forlaget.se/karin.asp

Om du klickar på länke ovan kommer du till Karin Zackrissons sida där du kan läsa om hennes godmorgonkort.
Köpte dessa för ganska många år sen! Ibland är de undanplockade i perioder här hemma men nu är de framme igen. Du kan klicka på ett exempel kort där på sidan för att se hur det funkar!

Det här kortet fick jag idag när jag drog ett ur bunten! Jag kan verkligen rekomendera dessa kort !




Hemma!

Vilken strålande fin sol dag det verkar bli idag! Helt underbart! Uppe med tuppen är jag också! Har en kopp gott kaffe å en macka brevid mej! Snart hoppar jag in i duschen så blir det ännu bättre! Kalasmorgon,en vy från nedersta altantrappsteget på baksidan! Tänk om det gick att höra hur det låter också! Rogivande tystnad och fågelkvitter i massor!  Detta har vi skapat tillsammans på så kort tid,vad kan vi då inte göra med resten av livet!


Kväller!

Börjar känna mej lite trött i mössan nu faktiskt! Skönt att kunna sova ut i morgon! Det har varit en dag med mycket variation idag. Kul att ha många strängar på sin lyra! Har hunnit stöka till lite härhemma med saker jag tänkt fixa till men så dyker det upp något som känns viktigare och så blir det liggande. Det känns skönt att inte känna nån press med sånt,det är så fint och trivsamt härhemma ändå! Man blir lugn av det här fina vädret också,solen gör allt så mycket lättare! Ta nu vara på den här tiden och njut! Kom ihåg att det här var verkligheten alldeles nyss! å det var väl ändå en av de bättre dagarn!


Smart!

Skulle på en tur till Västerås för att träffa Eddie och äta lite med honom.Tog med mej kameran såklart och tänkte fota lite men dumma jag hade glömt batteriet hemma sedan jag laddat det! Så inga bilder blev det! Vattnade mina små plantor och passade på att fota altanen istället när jag kom hem! 



Känns ganska mysigt här nu! Lite kyligt på kvällarna ännu eftersom solen bara är här på förmiddan!

Andra sidan! Ska fortsätta att måla det gula träet vitt så småningom.Å kanske plocka undan lite men just nu har jag så mycket för mej så var sak får ha sin tid! Vad kul det hade varit att ha nån bild på hur det såg ut när vi flyttade hit men då ville man bara ha bort eländet som de lämnat kvar!


After work

Vad förvånad jag blev när arbetstiden var slut, det gick så fort! All focus ligger på det jag gör eftersom jag fortfarande är ovan vid vissa rutiner! Men det gick superbra å snart hittar jag till alla ställen med! Tänk om det kunde löpa på så på fler plan i livet,full focus på här och nu och inte en massa onödiga tankar på sånt å såna man ändå inte kan påverka! Morgonens samtal hänger fortfarande kvar och ger mej positiva vibbar! Nu lite mat i magen å sen ut i världen för att njuta av solen!

Värderingar!

Ha! fick något att tänka på idag när jag luftade ryggsäcken ! Det är varken hjärta eller hjärnan som ska styra vad jag gör,det är mina värderingar! Det är ju superbra.Jag som alltid bara lyssnat till mitt hjärta och agerat därefter.Om jag blandar in lite hjärna också så kan jag ju få fram mina värderingar. Det blir nåt att bita i Chevalenas värderingar! Inte för att jag inte jobbat med värderingar förr och har massor av sådana, så klickade det tilll i min hjärna på ett annat sätt! Hur jag ska kunna använda dom så det blir bra för mej och min kära och alla andra jag möter! För alla är värda att ha det bra! Heja Buddha! Jag tror han visste det och har försökt få mej att fatta! Återkommer till detta ämne!

 

 Tål att tänkas på!


Positv inställning

I en kommenter om inlägget favoritblomma var vi lite negativa mot den stackars brännässlan.Eftersom man ska vara positiv och leta efter det bra så tänkte jag försöka det med just den dryga lilla nässlan. Det här hittade jag bl a

Brännäslan är välkänd för att ge smärtsamma blåsor.

Brännässlan är ett vanligt förekommande "ogräs" som växer på odlad mark, i backar, skogsbryn och lundar.

 Skaka av jorden och släng hela skiten i en hink med vatten som får stå några dar så får du dessutom bra gödselvatten.


Det kanske inte blev så positivt som jag tänkt för de flesta tycker att man ska koka soppa på den men tror inte det skulle kunna hända här eftersom jag är så trött på den! Hinner inte lägga mer tid på detta nu eftersom jag ska på lite olika tillställningar några timmar nu!

Favoritblomma

Ja,vilken är egentligen min favoritblomma? Jättesvårt,det finns ju så många vackra underbara blommor,men för att börja bakifrån så är nog brännässlan den jag minst av allt vill ha i närheten! Hopplös att bli fri ifrån, tycker inte det hjälper hur man än sliter och försöker. Blä för den! Men detta lilla löjtnantshjärta kallar jag nog en favorit!




Titta här hänger alla lyckliga hjärtan på en lång rad!

Den här var ju lite stökig i frisyren men den har sin charm!

Ingen ordning på allting

Rätt spännande det här att inte riktigt veta hela tiden när man ska jobba! För de flesta skulle det väl vara ovisst att ha det så och det kanske det blir för mej också i längden.Nu har jag rätt bra med tider bokade framöver,både helger kvällar och dagar. Idag blev jag tillfrågad om fyra timmars jobb i morgon på dan och såklart tackar man ja! Jag tycker inte om att vara så inrutad i livet så både tider och arbetsuppgifter passar mej bra. Livet kan väl inte just nu bli mer varierande. Ska nu äta en skvätt och sen blir det ut att springa eller kanske en powerwalk!

Hold on



http://www.slideshare.net/dyubi/love-and-life-sayings

Texten till bilden tycker jag är väldigt talande! Tog bilden från ett bildspel som innehöll fler bilder och uttryck,titta gärna men jag backade för den sista bildens ord,annars hade jag lagt upp alltihop.

Senaste nytt från Drömparken!


Vet inte något om vad dessa blommor kan heta,men att de är vackra är ju en sak som är säker! tycker om att de är så krumeluriga liksom!

Dessa pyttesmå klockor sitter på någon växt som mest verkar vara nåt slags ogräs. Men färgerna är så otroligt vackra! Tycker de ser ut som flygande sugploppar!


La Dolce vita

anitaekberg01

En klassisk bild på Anita Ekberg som badar i en av Roms fontäner. Från filmen La Dolce Vita.Ett sånt bombnedslag har råd att kosta på sej sådana här uttryck:

 

 Jag har ett mindrevärdeskomplex... Jag tror inte att jag är så vacker som jag egentligen är.

 

 Karlar skäms aldrig. Jag försäkrar att de skulle stirra på mig även om jag inte hade en tråd på kroppen.


Trädgårdsdax!

Har varit till Västerås och lunchat! Pizzeria Lorenzo fick ett besök! Vedugnsbakade pizzor av bra kvalitét. Handlade Tagetes och jord på plantagen.Gräsfrö på Rusta.Tagetesarna har kommit i jorden,alltså de har inte dött utan jag har planterat dom! Ser lite fjuttigt ut kanske men de får väl flytta till större lite senare!
Inget överdåd precis Kan ju låtsas att jag kör Less is more stuket! Undrar om man inte ska ta in krukorna över natten?

Ormbunkarna är som snyggast just i detta skede tycker jag!



Å så välkommnar vi denna nykomling till trädgården! Gullvivan!


Fånga dagen

Nu blir det en dusch och lite uppsnyggning och sen bär det av ut någonstans. Ett mål är i alla fall att köpa gräsfrö så det kan bli lite snyggare på gården här! Snart växer det väl upp en massa ogräs och då blir det ju hopplöst!  Dessutom är det geggigt och ser inte så välkomnande ut. Kanske några växter till grindstolparna också! I detta hus ska lyckan fortsätta att bo så det så!

Morning

Macka med purjolök och kaffe just nu! Ska försöka se till att detta blir en aktiv dag på något vis. Ta mej ut i ruggigheten och skingra tankarna lite. Har ju skrivit att jag kan jobba idag,men det har inte dykt upp något ännu. Vi får väl se om det plingar till något annars ger jag mej ut på äventyr!

 Gott pålägg!

Lördag kväll

Mitt första egna arbetspass i går kväll gick riktigt bra! Men det är tur att alla är så hjälpsamma och förstående när man är ny! Det gäller att komma ihåg det när mna sen är varm i kläderna själv.Oturligt nog missade jag ett pass ikväll för att jag hade glömt att ställa om telefonen från ljudlös. Men sånt är livet! Var till några kompisar igår kväll där killarna var och jobbade med bl a en trappa. Det blev några goda glas vin och övernattning. Tråkigt nog verkar de bli sittande där i kväll också,tycker att det blev lite sent påkommet att jag skulle åka dit också igen så jag stannar väl hemma här,vad kan man göra åt saken!


Fix!

Gav mej ut för att försöka köpa en kalender så jag skulle kunna skriva upp alla tider som jag nu inte längre kan hålla i huvudet vad det gäller jobb och annat! Här i Enköping var det kört,finns ju inte så många ställen att välja på heller. Fick skriva ut lösblad från nätet så länge,det går ju också! Plötsligt måste jag börja tänka annorlunda med mattider igen,nu går det inte att lyssna på kroppen och äta när man är hungrig,nu måste jag äta på tider som jobbet bestämmer. Så därför är jag proppmätt just nu,men antar att det gått över tills jag kommit hem igen!

Jobb ikväll!

Japp det blev som dom sa på jobbet,de ringer säkert i morgon om jobb och så blev det.Fick mitt första egna pass idag 15.30-21.30! Vilken perfekt tid,då hinner jag ha ett liv både före och efter å ändå blir det några timmar.Har inte koll på det där med OB tider och summor än men det visar sej! Ska bli spännande detta! Undrar vilka jag ska till? Tur att min "handledare" från introduktionen jobbar ikväll så jag har någon att fråga,eller så är det hon som blivit sjuk,äh det löser sej! Tur att det inte är ljust på kvällen ,har ju ingen aning om vad alla gator heter och ligger! Tänk om jag får åka till det här huset då!


Utloggning måste ske!

Att det ska vara så svårt ibland att bara slå av datorn och göra det jag tänkt i stället! Nu säger jag godnatt här så det jag skulle göra ikväll blir klart nångång! See you!


Startskottet!

Pang nu har startskottet gått för mina joggingrundor i år! Kör samma runda som jag gjorde förra året. Startar här hemifrån och sen bär det av Västerleden ner mot idéträdgårdarna å sen vidare mot drömparken! Målet är såklart här hemma igen! En sak har jag i alla fall lärt mej och det är att ta det lugnt och sakta bygga upp konditionen,det funkar bäst! Läste lite på nätet och tycker det här beskriver det hela bra!

Jogga och gå
Börja med att omväxlande gå och jogga i lugnt tempo. Jogga i fem minuter, gå i fem minuter, jogga i fem minuter, gå i fem minuter två till tre gånger i veckan. Gör detta i två till tre veckor. Du ska kunna prata under joggningen. Öka sedan intervallet till tio minuter.

Öka på joggningstiden med två minuter och minska promenadtiden med motsvarande tid: Jogga tolv minuter, gå åtta minuter, jogga tolv minuter, gå åtta minuter två till tre gånger i veckan i två veckor. Öka joggningstiden med två minuter och minska gångtiden med motsvarande som ovan tills du joggar i 30 minuter.


http://svt.se/svt/jsp/Crosslink.jsp?d=15856&a=379210

Den här sidan är faktiskt Bra och innehåller mycket nyttig läsning! Kolla särskilt under avdelningen mat på de olika skolorna typ sockerskolan eller fettskolan!

 Jogga på!


Att smaska!



Den här killen berättade en rolig grej från dagistiden för mej idag! Så här var det! När jag var liten sa pappa åt mej att jag inte fick smaska när jag åt! En dag när vi skulle äta pannkakor på dagis sa ett barn åh vad smaskigt det ska bli. Då blev jag jättearg och sa åt fröken, För jag trodde att de skulle smaska jättemycket! Idag är den här killen stor och har faktiskt själv åsikter om att hans mamma smaskar ibland! Hii hi! du är go du Eddie!

Färdig!

Efter sista dagen på introduktionen står jag nu till förfogande för att kunna arbeta själv.En sak som tilltalar mej är att man som timanställd kan styra mer över när man vill jobba än de som arbetar efter schema! Visst blir det väl lite  mindre pengar och såklart osäkrare men det sägs att det finns stort vikariebehov! Så man ska visst inte behöva sakna jobb! Fär väl se då! Direkt när jag var klar blev det en tur till Västerås och träff med Eddie. Mumsade på Burger King och köpte fler vaccumpåsar att packa ner vinterkläder i ,den här gången en liten mindre storlek. Är nu hemma igen och ska nu bara softa! En bild att njuta av från en annan park för en gångs skull. Vet inte vad parken heter men den ligger i Sala!


Första passet avklarat!

En stilla kopp kaffe och macka med skagenröra och ett huvud fullt av intryck! Känner att detta jobb faktiskt passar mej riktigt bra! Det som är det jobbigaste just nu är att greppa rutinerna eftersom man jobbar ensam ute hos folk. Hur gör man med alla nycklar, bilen,redovisning m m. Att möta människorna känns lättare. Kan i alla säga att jag träffat en människa som var ett par år över hundra ikväll! Märkligt! I morgon blir det att gå upp riktigt tidigt eftersom arbetsdagen börjar 07.15 å sen fram till 16.15 så det är bara att hoppa i bingen strax! Oj, måste kanske ha med mej nån lunch också! Behöver verkligen ingen sängfösare för att somna ikväll,snarare mer kaffe för att hålla mej vaken ett tag till!



Den här bilden är jag riktigt glad över,just så hade jag tänkt det! För den som inte vet så betyder Rana Esculent ätbar groda! Mmm gott!

Nu bär det av!

Nu har jag mättat magen lite inför de kommande timmarna.Det är ingen rolig situation när man inte riktigt vet hur det funkar på ett nytt ställe! Det brukar ju alltid ordna sej, är ju van vid att hamna på nya ställen med nya människor i arbetslivet. Även om arbetsgivaren varit densamma hela tiden så har ju ställena varierat många gånger genom åren! Det är ju bra för jag har slutat vara nervös för nya saker,det hjälper en ju inte i alla fall! Ser fram emot dessa sex timmar och vad de kan innebära! Då vet jag ju också snart om det är något för mej eller om jag snabbt ska dra vidare! För inkomster vill man ju ha! Pengar är hur kul som helst! blir väl ett inlägg efter 22.00 Om hur det gick!


Puh!

Hej hopp! Dags för en dusch efter fysiskt arbete med en massa bråte.Sedan blir det ett par lugna timmar innan det bär iväg för intruduktion på nya jobbet.Blir ett kvällspass till att börja med. Ska bli intressant att se hur det funkar!


Sliskigt nästan!

Hade en bildidé jag tänkte testa men som vanligt halkade jag in på något annat som var roligare.Det blev rostårtor liksom! Kolla!

Marsipan!

Får nästan lite äckelkänsla när jag tänker på att äta nåt som ser ut så här!Men skulle kanske vara häftigt i ett arrangemang.. kanske!

Såja,här är det lugna fina originalet. Brukade köpa en sån där jätteros på torget i Västerås förr och sen hem och rigga upp grejer å fixa vid köksbordet för att testa ljussättning.Svårt men skoj. Den här bilden togs 2007 men kom till nytta först idag! Den som spar han har...hela hårddisken full med bilder!


Trädgårdsdax

Jag vet det kan bli lite tjatigt med alla blommor och växter jag lägger upp här! Men det gör inget,för det får jag göra om jag vill! När min kära Eddie tröttnade på att jag pratade blommor och foto med honom hela tiden så sa han, Tror du jag är nån jä..a blombög eller? Men jag är säker på att jag hörde lite kärlek i rösten. Det är i alla fall ett uttryck vi använder i dag och skrattar åt! Senaste nytt från min egen trädgård nu då!

Så här såg de ut tidigare idag,nu ikväll när jag tog en runda runt huset så hade de stängt sej helt. I morron när solen lyser så öppnar de igen!

Polkagrisgodisar! De har också stängt för idag!


Mäktig hyacint hörrni!


Ta sin plats!

Jag finns och får göra det. Jag har ett liv och ska inte behöva gömma mej i skuggorna! Jag är värd att ha det bra!
Som knoppen här på gården som öppnat sej och blivit så här vacker!



Tårar



En bild från 2008. Åh vad jag tycker den är vacker,fast det är min egen bild så tycker jag det!
Först tänkte jag döpa den till TEARS men det låter inte lika sorgligt som TÅRAR. Ordet tårar är mycket vackrare både hur det låter och hur det ser ut i skrift! Uttrycket efter regn kommer solsken passar också på bilden, men jag är säker på att det här gräset är vackrare med tårar på än utan!


Outlet

Vilken bra eftermiddag vi fick! Det blev en shoppingtur till Barkarby! Började med Mc Donalds för lite påfyllning .Sedan strosade vi runt och tittade mest på de olika butikerna. Skönt väder och avkopplande.Ibland behöver man bara se ett annat Lindex om ni förstår! Handlade på vägen hem och fixade mat och avslutade det hela med glass! Satt och tittade på tauerings motiv på nätet eftersom båda damerna går i tatueringstankar! Ska pyssla lite med mina papper som ska skickas i morgon så. Med lite tur så verkar det va lite på G med bilförsäljningen nu,det blir ett välkommet penningatillskott!


Outdoor

Nu släpper jag den tunga delen av livet för idag! Drar på en roadtrip med två coola brudar! Förmodligen slutar det väl med shopping men frågan är var! GPS och fast forward! See you!
Den här bilden har en del år på nacken men den är en favorit.
Den symboliserar förändring! Siktet inställt framåt och så lämnar man sånt bakom sej som man inte behöver!
Bara det goda erfarenheterna och sånt som får en att må bra får hänga med!


The answer lies within



Tack för tipset på den här Hoka Hey! Det var precis rätt i tid!

Broken down angel



Broken down angel,en låt från sjuttiotalet med gruppen Nazareth.Här kommer texten från första versen som jag tycker passar så bra in på den här bilden!

She used to be someone you could depend on
To brighten up your coldest winter day
But the one she leaned upon
Let her down, noow has moved on
And morning brings another empty day
Now shes only a broken down angel
Shes only a bird thats broke her wing
Shes only someone, somone whos gone wrong
Shes only a child thats lost her way

Tankar!

Har ju inte skrivit något här på ett par dagar nu. Det är jättetråkigt för jag tycker verkligen om att blogga. Har fått anledning att fundera lite kring skrivandet,eller har väl kanske gjort det ett tag. Det gäller den där vad ska man dela med sig av till andra grejen. Alla som bloggar drabbas av den emellanåt. Tycker väl egentligen att det är ganska självklart var gränsen går, att man inte kränker,förtalar eller lämnar ut saker om någon annan. Man ska respektera kompisar och anhöriga som inte vill bli nämnda. Samma sak gäller för bilder. För mig handlar bloggandet om att skriva om mitt liv,vad jag gör, känner och tänker för min egen skull.Jag får personligen ut något av det även om någon annan ser det som trista inlägg. Vill inte skriva klassisk dagbok, det trivs jag inte alls med.Så är det bara! Och så får det vara. Eftersom jag skriver väldigt diskret om mitt privatliv, så vet jag att en del undrar varför jag gör så, svaret är respekt. Det finns många saker jag skulle kunna skriva om som både skulle vara kul att berätta och saker som skulle vara skönt att skriva av mej om. Men just nu ser det ut så här.Det enklaste sättet om någon vill ställa mej privata frågor är annars att lämna en kommentar och sin mailadress så kan vi ha kontakt på det viset. Vill inte ha fler anonymn påståenden eller elakheter av annat slag!

RSS 2.0