Tavla



Den här har jag jobbat med ikväll. Ska nu funderar på färgsättningen. Den har en rätt så blek silverton nu men jag ska fortsätta med den i dagsljus i morgon.

Nytt



Blev lite rastlös här på eftermiddagen. Men en sväng till Ikea löste det hela. Bla köpte jag denna. Förvaringen Trofast med svarta lådor. Till Eddies Walk in!

Resan

Vaknat upp hemma nu efter en veckas semester i nordlig riktning! Avkoppande att göra annat och se andra ställen och människor än vad man brukar!
En fin kvällsbild. Däruppe var det lätt att fånga solnedgången eftersom solen var uppe nästan dygnet runt.
Höga kusten bron, här tog jag många fina bilder som jag gärna visar fler av framöver!
 
 

Söndag

Söndag idag och strax slut på denna lilla semester tripp. Men inte slut på semestern i alla fall!

Sol

Hörde att det regnade hemma i Västerås. Här där jag är mer än 50 mil hemifrån norrut lyser solen.



Heja!

Semester, återkommer med nya inlägg om några dagar!

Usch

Blev riktigt snorig och jäklig av katten idag. Jag får gå och lägga ej för jag är helt slut av det hela. Hoppas det går över till imorgon. En till tavla hann jag börja med i alla fall. Får avsluta den nån annan dag. Jobb i morgon igen så godkväll alla vakna!

Eftermiddagen!

Nu har vi fikat och firat födelsedag i Surahammar hos min far! Lite regnigt och kallt till en början men sen kom solen! Det tråkiga var att jag glömde ta min allergitablett så ganska snart kände jag av katten! Men då kunde vi vara ute i trädgården i alla fall! Nå håller jag på att ta reda på alla grönsaker i kylskåpet och gör en indisk grönsaksrätt till matlåda och ev kvällsmat.

Sköna Söndag!

Nyduschad och fräscht kaffe på gång. Synd bara att inte vädret är bättre när vi ska iväg och fira födelsedag! De närmaste timmarna ska jag använda till att packa lite införkommande veckas resa och att göra färdigt några tavlor! Men först av allt ta bort gammalt avflagnat nagellack och så få dit nytt istället!

Powerwalk



Vackert och folktomt!

Söthunden badar!

Tror det är dags att packa ihop målar och fixar grejer för idag! Imorgon har jag tagit ledigt för att gå på 80 års kalas. Det är far min som har nått den aktningsvärda åldern. Så därför åker den sista kaffeslurken ner nu för ikväll, tur jag inte tror på att kaffe gör det svårt att sova! Känner att jag kommer att somna direkt jag lägger huvudet på kudden som vanligt!
Svea i vassen! Hon är så söt när hon badar, frustar som en liten gris där hon simmar runt med rejäla träpinnar i mun och vill aldrig komma upp!
 

Skapat!



Jäklar vad nöjd jag blev med denna då!

Grejar

I dag gick det sakta på jobbet eftersom det inte var så mycket att göra. Men här hemma finns desto mer att pyssla med.


En hylla till har kommit upp på altanen.


Vackert på väg till tvättstugan.

Firat färdigt

Dags att dra sig tillbaka för lite sömn. Midsommardagen med jobb väntar runt hörnet. Titta vilken fin bordsdekoration jag gjorde till maten ikväll.




Jordgubbarna var jättegoda!

Mysigt

Potatisen kokar och sillburken är öppnad! Lite midsommar mat ska bli gott. Å så jordgubbar och vattenmelon till efterrätt

Midsommar på jobbet!



Vilken bussig kollega va! Har bakat till hela gänget!

Lugnet ligger!

Skönt att bara kunna sitta uppe efter en fullmatad dag. Annars måste jag tänka på att alltid komma i säng i tid för att orka dela med mig av mej själv på jobbet! Men imorgon är det ledigt och jag behöver göra en del inköp, både för nytta och nöje! Klädkrokar/ hängare. Hyllplan och konsoler,och mer aluminiumtejp! Sen behöver jag verkligen ta mej i kragen och gå en powerwalk,det var ett tag sen sist nu! Sista slurken kaffe nu och sen släcker jag i vår lya för ikväll!

Jadå!

Fullt upp känns det som! Tycker inte jag hinner mycket mer än att jobba ,handla och laga mat! Ändå är det sommar och kvällarna ljusa och fina! Imorgon är jag ledig och då kanske jag kan trycka in lite nöje på schemat också! Tänk att Tele 2 lyckades stänga av mitt mobilabonnemang även idag! Om det inte är slut på denna cirkus nu så vete katten vad jag gör! Nöjd med min nya HTC i alla fall!
 
Guld!

Äntligen!

Säger godnatt nu med min nya HTC One!

En måndag!

Var tar tiden vägen? Idag fick jag bekräftelse på att min nya HTC one är på väg till mej! Det är ju nice. Har jobbat hela dagen både på jobbet och hemma känns det som. Nu börjar det lugna sej i alla fall och mörkret sänker sej utanför. På söndag ska det bli 80-års fest i familjen så lite förberedelser pågår. Skönt att det är sommar så det finns lite mer ork både till allt kul och allt annat praktiskt som skall göras! Längtar till sängen faktiskt nu, jag kommer att sova gott!

Härligt!

Helgen och ledigheten har rusat förbi i snabb takt! Och så är det ju när man umgås med goda vänner. Det har blivit lite Enköping med övernattning där, lite Stockholm tur och retur en snabbis. Och så en skön söndag i Västerås! Nu har jag laddat om och ser fram mot en ny arbetsvecka och även helgjobb!

Håller på och håller på...

Vad skönt att storhandlingen var avklarad redan kl nio i morse. Städning pågår för fullt nu medan jag väntar på min tvättid. Mellan varven blir det kaffe på altan och småplockande med blommorna därute. Tidigare i morse skördade jag ett lass persilja som jag bl a lade på frukostbrödet! Nu ska jag svabba golv i köket så det blir fint där med! Härligt med energi över till sina egna grejer nångång!

Det blir fel ibland

Hit och dit och skit! Nu har någon snäll människa fått igång mitt nya simkort så nu fungerar det att ringa ut och in. Men det hon gjorde var visst att låsa upp mitt gamla abonnemang. Jag passade ju på att byta till ett med mindre surf eftersom jag aldrig kommer upp i det jag hade .Då blev det lite billigare för mej och det gör ju inget. Men det var som jag fattar det det som var det svåra för teknikerna, att få mitt gamla nr att synka med det nya abonnemanget då de byter system för tillfället. Den här tele 2 människan gjorde det via chatten så det verkar blivit lite fel. Men jag ställer mej snällt i telefonkön i morgonbitti. Nu kan jag ju i alla fall ringa från min egen mobil. Kanske...om jag har tur! Ja ja i morgon är jag ledig och tänker roa mej med att fräscha upp lägenheten efter allt jobbande. Samtidigt blir det tvätt och handling innan jag åker till Enköping även på fritiden för att roa mej!

Natti nu!

Ikväll har vi umgåtts Eddie ,Jenny och jag. Mimmi var med via telefonen. Ibland är det viktigast med familjen och så var det idag!
Tidigare under dagen spärrade jag min gamla HTC från att någonsin mer kunna söka något nät så nu ska den aldrig mer gå att använda! Rätt åt tjuvarna och banditerna som tog den! Enligt försäkringsbolaget så var den idag värd 1600 kr. Men när självrisken på 1500 var avdragen så bidde det hela 100 kr att håva in till kontot! Simkortet är ännu inte upplåst av tele 2. Det sägs att teknikerna jobbar hårt på att lösa det! Högprioriterat påstås det!

Underbar shopping!

När arbetsdagen var slut idag så tog jag bilen i motsatt riktning mot mitt hem. Åkte till Barkarby för att köpa ett par skor till Eddie som han ångrat att han inte köpte i Torsdags när vi var där. Ett par Nike Air Max för 1400kr. Åkte sen vidare för att shoppa åt mej själv i Kista gallerian. Haha jag köpte sex plagg, överdelar alltså för mindre än hälften av pengarna hans skor kostade!
Här är två exempel! Sent hemkommen strax efter kl åtta så har jag lagat mat och ätit äppelpaj med vispgrädde! Å nu är det snart läggdags för jag ska nämligen jobba imorgon. Dessutom ska gamla  telefonen spärras och anmälas till försäkringsbolaget . Den svarta finns i vitt också, den är jag med lite sugen på! 200 spänn för den!
 

HTC one!

Värsta krånglet med simkortet då! Ringde tele 2 i morse för att aktivera det nya simkortet. De gjorde så och så fixade vi till mitt abonnemang och jag beställde en ny HTC One. I Guld dessutom! .När jag sen skulle starta om den tillfälliga telefonen enligt instruktion så fanns där ingen service .Kortet var fortfarande låst. Det blev telefonkö igen då,på lånad telefon och tid! tele två hade bytt ut något datasystem fick jag höra då och systemet tror då att kortet fortfarande är låst fast det inte är det. Det är ett ärende för våra tekniker att lösa det sa killen på Tele 2. Det kan ta lite tid men du får så klart kompensation. Jaha! ja jäklar tjuvar som tog min telefon vad de ställde till! Jag vill ha tillbaka möjligheten att kunna leva ett mobiltelefonliv igen! Men fick i alla fall IME numret och har nu gjort en polisanmälan. Ha ha nu ska jag spärra själva telefonen också så den aldrig mer kan ta sej ut på något nät någonsin! Rätt åt tjuvarna om de blir osams med den som köpte telefonen! För det är väl det som kan ha hänt!

Slut på dagen!

Läggdags nu! Nyss sprang jag ner i tvättas för att hämta tvätten som jag glömt ta upp. Vilken tur att jag hade det sista tvättpasset så jag inte drabbade någon annan. Under kvällen har Jenny varit här och så snällt lånat ut en I phone telefon till mej. Nu är det bara kvar att aktivera kortet och det får jag göra imorgon. Tack för ikväll!

Avkoppling!

http://www.inochfinn.se/ Här är länken till Butiken Inn och finn som finns i Eskilstuna. Där finns också Underbara hem http://www.underbarahem.se/ Båda dessa butiker har vi besökt idag Mimmi och jag på våran lilla runda. Det blev också tre loppisar med diverse fynd för oss båda. Mat åt vi på Burger King i E-tuna centrum. Där var servicen rätt seg, men den stackars flickan log hela tiden och försökte så gott hon kunde! Kanske var det sommarjobbare vad vet man! Väl hemma igen blev det fika för oss med Eddie som inte velat hänga med på våran  lilla tripp! Nu när klockan blir åtta så kommer Jenny över med en I phone som jag ska låna för äntligen har mitt sim kort kommit. 

Det löser sej sa han som sket i vasken!

Vilken skön känsla! Vattnet rinner som det ska ur mitt avlopp i köket igen. Sedan någon vecka tillbaka har det sakta men säkert beckat igen. Rörmokarlärling sonen kollade läget men hittade inget stopp hos oss så långt han kunde se. Hoppades då på att grannarna under mej skulle ha samma problem någon av dem. Idag på morgonen svor jag och var arg på stoppet som var värre än tidigare nu. Skickade i hinkar med vatten och spolade och dunkade. Gav upp och diskade på toan. Vågade ju inte använda diskmaskinen heller ifall det skulle bli översvämning i köket. Efter en stund när jag höll på att borra upp hyllor på altanen så började de slurpa högt i avloppet .Sedan funkade det! Jippi,vet inte hur det gick till, kanske det var någon längre ner som åtgärdade det hela. Struntar i vilket faktiskt,njuter bara av att diskvattnet rinner ut som en kall öl rinner ner i strupen på en törstig alkis! Nu ska jag fortsätta borra och fixa tills Mimmi kommer och vi drar på utflykt!

Söndagkväll

Helgens tre dagar färdigarbetade. Det kändes i kroppen när jag kom hem så jag tog en liten halvtimmeslur innan Marie kom över och vi pratade och fikade bort kvällen på min altan. Men nu är jag trött på riktigt så det får bli att återhämta sej i bädden!

Trälådor till altan!

 
Det här är ett set med tre trälådor som jag tänkte borra upp på min altanvägg och göra ett blomsterarrangemang av. De är rejält stor också även om det inte syns på bilden! Hittade dessa på Jysk för 129 kr på rea! De är just vad jag tänkt mej men ännu inte hittat! Den som söker skall finna! Men borrandet får vänta nån dag. Man stör väl grannarna annars antar jag.
 

Snart framme

Nu har jag kommit ett varv till. Konstverket ska nu få stå i vardagsrummet på ett bord i närheten där det ev ska få sin plats så småningom om jag blir nöjd. Ny måste det bara mogna lite så jag kan sätta det sista. Några detaljer som jag vill putsa på som jag ska hitta lösningen till!
Det är lite klurigt att få det rätta ljuset som det ser ut i verkligheten då "metallen" blänker. Trycker nog att det som ser riktigt svart ut på bilden inte är riktigt så svart i verkligheten!
 

Under construction.

Nu är det så mycket så jag måste vila mellan penseldragen och betrakta. Så att det blir som bilden i mitt huvud.
Tur att acryl är så tacksamt att jobba med. Blir det inte bra är det bara att köra en ny vända uppepå. No problems! Det oranga uppepå det svarta nere i det högra hörnet är bra. Men LOVE texten uppe till höger är inte bra.... ännu! Det är en bra bit tills vi är i mål vilket fall. Men vem sa att det var bråttom!
 

Konstnären säger...

Det känns som det blir en lång jobbarhelg det här. Det är ju faktiskt bara fredag idag fast det har känts som lördag eller söndag. Ja men det är bara att greppa det hela och styra kärran mot Enköping i morgon bitti vid sextiden. Jag har i alla fall fått på all aluminium på tavlan jag jobbat med ikväll. Dessutom testat att måla några partier. Men eftersom det inte är något vidare bra ljus härinne så slutar jag nu. Vill beskåda mästerverket i dagsljus. Softar nu en stund innan jag lägger mej och sussar!

Mera skapande!

Eftersom jag inte hör av mej här så mycket så betyder väl det att jag har fullt focus på annat. Hade jag haft mobilen så hade det varit lättare såklart. Men det dröjer tydligen över helgen innan det händer något med simkortet. I alla fall så har jag jobbat idag. Å sen jag kom hem har det mest varit god mat och skapande av en ny stor tavla! Så jäkla användbart med gamla canvas tavlor, de är ju en utmärkt grund för mitt jobb. Kan ju köpas billigt på loppis för motiv spelar ju ingen roll när man ändå tejpar över det! Så nu åker min gamla Buddha tavla som varit med i många år och senast dekorerade uteplatsen på Furugatan. en sväng in i duschen nu så inte håret hänger i stripor på jobbet imorgon på grund av att jag förlorade mej i aluminiumtejp och grovt snöre!

Haft det bra!

Nu har det blivit så pass mörkt att mina solcellslampor lyser på min altan. Som små glada solar! Har suttit därute en lång stund nyss och njutit av lugnet. Tyvärr är det nu dags att kliva in i kammaren och lägga sej i den sköna sängen.Imorgon börjar helgen för mej jobbhelgen alltså! Fredag, lördag och så söndag! Så därför säger jag nu god natt!

En alldeles vanlig ledig dag!

Hemma efter en tur med shopping och god mat. G-star butiken i Barkarby fick klirr i kassan när Eddie shoppade loss där inne. Själv handlade jag två vita tunna sommarskjortor/blusar i Kista. Gott fika och på det lite thaimat på Chop chop i Enköping. Sedan hemkomsten har jag spenderat tid på att chatta men någon på Tele 2. Känns inte som allt är klart än men det ger sig väl. Varit och handlat helgens mat och dryck och även en smal betongborr och plugg. Nu kopplar jag av som en god husmor med lite strykning. Visst ja, jag hann med att tvätta tre maskiner tvätt innan vi åkte i morse så nog har jag legat i även på min lediga dag.

Shopping

Nu far vi mot Barkarby och Kista för att fylla på med sommarkläder!

Min inramade DIY tavla!

Nu kanske de där getingarna snart borde fatta att de är utslängda en gång för alla! Annars ringer jag störningsjouren. Vill ju inte att de kommer in objudna. När de inte hittar det borttagna boet så surrar de runt och letar febrilt. Till sist hamnar de här inne och måste jagas ut av mej personligen!
 
En tavla är klar att hängas på väggen i alla fall! En liten en men ändå!
Ramen hade jag i lager köpte tre sådana för en tjuga på Dollar store förut. Funkar ju bra till detta!
 

Mer metall

Haha,ser ju inte klokt ut!
Hela härligheten inklädd i aluminiumtejp. Alltså vridet hushållspapper och en del av en trasig prydnad!
 
Acryl färg kommer på och av i omgångar för att "få till det"!
Det börjar arta sej! Nu står tavlan på tork och så ska jag funfera på om färgsättningen är klar eller inte!
Nöjd med hur bra fjärilen framträder bland allt hushållspapper! Så här långt är jag riktigt nöjd!
 
 
 
 

A metallic element

Kanhända jag är osams med gårdens getingar nu! De tyckte visst de var ok att bygga bo på min altan men jag tyckte det kändes obehagligt och surrigt! Så nu har de inget bo där längre! I alla fall så håller jag på med mina konstverk igen. Testat att göra en liten tavla av det allra enklaste material. Mestadels ihoprullat hushållspapper.
Den ska sitta i en svart ram och just nu ligger det på tork. Botten består av halvkraftigt lite tjockare papper!
Snart ska det monteras och få en plats på någon vägg. Nu gott folk ska jag ge mej på ett lite större alster!
 

A metallic element

Nu tycker jag att det är dags för mej att gå till sängs. Så man kan se aningen utsövd ut i morgonbitti vid halvsextiden! Sen kommer jag ha  materialspaning till mina alster hela dagen i morgon. Visserligen ska jag jobba och vet att det blir tight med tiden men det kommer nog att lösa sej! Jag ville ju hitta ett namn till min konstform och just nu får det hela heta A Metallic Element! Det var så man började med att förklara ordet Aluminium på nån sida. Det lät bra tycker jag! Suss gott nu!

Livsglädje och skaparlust

Nu med detta nyvaknade intresse för tavelskapande öppnar sej en helt ny värld .Jag har alltid velat skapa mina egna väggalster! Kanske därför jag sällan har något på mina väggar. Jag vill inte sätta något där bara för att! Nu kommer väggarna att beklädas, jag lovar. Sen är det roligt med själva materialsökandet, att hitta grunkor att lägga under aluminiumet.Man kan göra saker själv av papper, kartong, plast, metall eller vad man hittar. Självklart kan man köpa grejer om man vill få till det på något särskilt sätt. Var jag ska få bokstäver till text ifrån vet jag redan, det är bra! Det bara sprutar idéer ur mitt huvud nu. Gott om akrylfärg har jag också! Nu ska bara företeelsen få ett namn också. Visserligen är ju det här ett välkänt arbetssätt om man kollar DIY sidor på nätet. Man kan bl a söka på foil art så kommer massor med olika tillvägagångssätt upp. Jag inser direkt att ska jag göra tavlor så kommer jag att använda denna aluminiumtejp från Biltema. Inte vanlig folie,det blir alldeles för känsligt. Dessutom är det ju enklare att slippa limma fast grejerna innan de fäster ju med aluminiumet. Jag tänker visa vid nästa skapartillfälle hur jag jobbar!

Men vad kul!

Fick en idé på jobbet att kolla upp en rolig teknik för att göra personliga tavlor som jag sett på internet ! Så hem fort och for till Biltema för att köpa aluminiumtejp, inte silvertejp utan kort och gott aluminiumtejp!. Sedan har jagtrixat och fixat och fått till en test grej!
 
 
Det här var verkligen jätteroligt och kreativt. Alltid när man startar något nytt som man vill lära sej så har man ju inte riktigt handlaget men det kommer ju om man bara håller på! Den här tavlan gjorde jag på en gammal canvasmålning som jag inte längre ville ha. Vilken tur att jag inte slängde den! Nu kom den ju till nytta. Jag har flera gamla canvastavlor står och skräpar som jag tänker omvandla till konstverk åt mej själv. En riktigt stor... men då ska jag ha tänkt igenom noga hur den ska se ut och samla material. Annars kan man använda vanlig kraftig kartong till det här om man vill, men då kan det ju bli att man får rama in tavlan. Haha vad kul! Äntligen något man kan pyssla med i en lägenhet! Jag som saknat betongskapandet så!
 
 
 
 
 

Massor på G!

Idag har det nästan känts som jag råkat på en släng av stress. Det känns som jag har fullt upp hela tiden. Jobb, tvätt, matlagning och biltvätt har jag pysslat med denna måndag! Nu väntar jag bara på mitt simkort så jag kan fixa allt med ny telefon! Puh, nu blir det balkonsittning en stund!

Det har varit en fin dag!

Tänkte mej en fotorunda i hamnen så här på kvällskvisten. Men solen lyste och det var inget bra läge att fota i det ljuset. Istället blev det fika på Kajens fik med Marie och hennes syster. Nu hemkommen och har planterat mina efterskickade pelargonsticklingar. Tror de kommer att arta sej bra! Annars stundar en jobbvecka nu och det är väl bara att starta förberedelserna! Bort med nagellack och blingbling och fram med matlådan och jobbarkläder!

Lite synd!

Ja en tråkig sak som hände i helgen var att min mobil blev stulen ur min handväska på tunnelbanan i Stockholm. Jag vet att det skedde där för jag hade den i väskan när resan började men inte när den slutade. Nu är numret spärrat så ingen kan ju använda den men i alla fall. Ett nytt simkort kommer om några dagar och telefoner finns ju att tillgå men alla nummer är ju borta! Så idag och igår har jag varit svår att nå! Men livet verkar funka trots allt utan mobil. Jag har varit i hamnen och bättrat på solbrännan och så fort Marie kommer hem ska jag bege mej dit och hämta lite grejer som jag lämnat där. Bl a mina nya pelargoner jag skickat efter. Det blev lite krångel med att få hem dem igår så de finns på hennes balkong just nu!

Hej igen!

Nu sticker jag ut på en cykeltur i det fina vädret. Tycker jag har gått oändligt mycket de senaste dagarna så nu orkar jag inte mer men vill ändå ut i det fina vädret. Packa lite vatten och något gott att äta och så bär det av!

RSS 2.0