Nästa bro

Höga kusten bron.

På väg

Nya bron i Sundsvall

Klart för roadtrip!

Nu har jag hunnit med att förbereda det jag behöver inför morgondagen. först jobb till kl fyra på eftermiddagen sedan direkt in i en fullpackad bil för att bli tansporterad i en så där sex ju timmar norrut. Förhoppningsvis är vi framme till tolvslaget. Är vi inte det av någon anledning blir det spontanskål någonstans i Sverige efter vägen. Det ska bli riktigt skoj det här äventyret. Eftersom det blir uppstigning kl halv sex i morgon så ska jag hoppa i bingen nu och googla lite och se om några loppisar har öppet fram i helgen. När vi har åkt så långt så skulle det ju vara nice att besöka några på annan ort!

Godmorgon

Nyårsafton, jobb nu i några timmar och sen börjar äventyret.

Kan bli nåt

En idé att åka norrut över nyår har dykt upp. Nog för att jag jobbar på nyårsafton men bara till kl fyra. Har vi tur hinner vi fram till tolvslaget. Nu fick jag bråttom med förberedelser så jag tjuvade en tid i tvättstugan.

Mera bilder frå Pinan

Utsikt från huset ner över gården.
la casa
Lite renare här
  

En till myshörna.
Så här fint blev det i hörnet där den stora skänken stod, sopat både vägg och golv.På vinden finns den gamla köksinredningen från huset i Enköping. Den kommer att komma till användning nu. Även fyra fina gamla stolar fick komma ned, ska bara kläs om till våren.
 

En liten titt


 
 
Här är en bild inifrån det gamla torpet Pinan. Så har det alltid kallats och heter så även på kartan. Igår var det 12 minus ute och kallare inne. Värmen fick vi från gasolkaminen på bilden. När vi åkte efter tre timmar typ så var det 18 grader varmt inne. Vi kom dit för att röja lite innan vårens renovering kan starta.
Lite rörigt medan vi jobbar.
 Köket från andra sidan. Det är frost på både in och utsidan av fönstren så man ser inget ut.
Sovrummet med en annan kamin som värmer.
Det blev en ljushörna också.Får visa fler bilder snart. Lite utemiljö kanske. Ja detta är inget litet projekt för människor som redan har fullt upp, men vi provar väl. Mysigt var det i alla fall de timmar vi spenderade där igår. Gott kaffe och äggmackor fanns med i ryggsäcken.
 
 

Åt rätt håll

Hur det än är med vädret just nu så har det i alla fall vänt. Det är ju en bra tröst för alla som måste ut och jobba i morgon. Som jag själv tex.

Bara blev

Ett litet uppehåll i skrivandet här har det blivit. Har ju haft så mycket för mej så det bara blev så. Ska föra över lite bilder från min platta som jag fotade med igår. Så ska jag visa ett kul projekt.

Christmas

Vilken tur att alla jag firar jul med är så snälla och hjälpsamma. Inte mycket jag behövde ordna med ikväll med mat och fix. Det fixade Uffe och lillan. Vi åt gott och trivdes tillsammans. Såklart saknade vi Jenny och Martin som firar i Thailand i år. Nu är jag hemma igen och förbereder mej för jobb imorgon på dagen och sedan på kvällen väntar festligheter. Förresten vilken skit med snön som kommer ner. Den är bara i vägen. God jul alla!

Julaftons morgon

Så här såg det ut tidigt i morse när jag var ute på en runda för att ge mediciner till några av enköpingsborna.

Jul

Dan före är det nu... Har jobbat idag och hunnit handla och flanera runt på Erikslunds shoppingcenter en sväng.
Grejat lite hemma och min uppesittarkväll blir kort för imorgon blir det 8 timmars jobb innan julfirandet på landet.
 
 
 

Mysmåndag!

Ligger i startgropparna och laddar för tre dagars arbete nu. Däremellan ska det firas lite julafton också. Dagen har varit kalasmysig med vänner och shopping. Lite kläder igen såklart. Garderoben ser fin ut nu tycker jag. Lunch åt vi på Kalle på spången, lika gott som alltid, det är så mysigt att sitta där så man vill aldrig lyfta på rumpan och gå därifrån. Erikslund var verkligen fullt idag men vi hann kolla in läget där med innan vi var klara! Nu är det inte mycket mer som ska inhandlas innan julniddagen går av stapeln på onsdag kväll. Det ser vi fram emot!

Vad bra!

Den goda saffranssemlan och kaffet fick fart på mej. Det sista arbetet i pedagogik är nu inskickat och klart. Det som är kvar i den kursen är att skriva inlägg på två av mina kurskamraters webbuppgifter. Det gör jag så fort någon lägger upp något. Det är väl julstressen som ligger på för många kan jag tro.
 
Den här är också god om man skulle råka bli sugen. Chokladmousse från Lidl. Von Lidl såklart!

Lyx

En hemmagjord saffrans semla och kaffe åt mej!

Snart hem.

Klar med jobben för idag och lite småtrött faktiskt. Imorgon är jag ledig och det känns bra!

En lördag i December

Lördag idag och jag har varit på jobbet och gjort mitt där. Sen har det varit hemmamys för hela slanten. Skrivit på ett arbete om äldrepedagoger och olika terier som finns om vad det står för .Grejat med hemmet och fixat mat. Ständiga kompisen strykbrädan står med fullt lass i vardagsrummet som vanligt. Har faktiskt betat av en del. Planerar en mysig tjejdag med vännerna på måndag Då ska vi irra runt på butiker och ställen och ha tomtemys. Det ser jag fram emot efter helgens arbete. Ska försöka hinna tvätta bilen i morgon innan jobbet, undrar om det är möjligt? Nattöppna mackar finns ju men hinner jag innan jag ska vara i Enköping kl 07.00?  Det här pysslade jag med igår. Skapade en ny tavla som ska snitsas till något innan den åker upp på väggen eller säljs.
I verkligheten är den mindre gul än på bilden. Fasen det är ju aldrig ljust när jag är hemma! Nu ska jag ta med kompendiet om lösningsfokuserat arbetssätt till sängen och njuta av det!
 
 
 

Tur till Eskilstna

I dag på min lediga dag har gänget och jag varit i Eskilstuna. Målet var Inn & finn. Där är det roligt att shoppa. http://www.inochfinn.se/ Jag köpte ett svart skrin avsett för smycken eller Jewlery som det står på det.
 Några ljuslyktor  och lite annat smått blev det också. På hemsidan ser man bara ett urval från butikerna men man hajjar ju stuket på grejerna.
Den här godbiten köpte jag på Flash. Sexhundra var priset men nu kostade den trehundra istället. Köpte också en kort svart "jacka" kan vi kalla det med massor av dragkedjor på som kostat fyra hundra men nu gick för halva priset till mej. Fika och mat har det också blivit ,även en runda på Erikslund hann vi med innan Mimmi måste hem för att hon skall jobba ikväll.
 
 
 

 

Gofika



Godmorgon

Kaffet är redan urdrucket och nu ska jag njuta av en dusch har jag tänkt. Skönt att snön snart är borta , hoppas det nu blir varmare också.

Ny tavla. Art of foil

Så ja, förkylning kan också leverera. HrHar suttit stilla vid matbordet i vardagsrummet och skapat. Free your mind heter tavlan som jag kommit en bit med nu. Bilden tog jag när startskottet gick och bara bokstäverna fanns och skulle bli till ord som jag då inte visste vilka.

Lite har jag orkat

Är bara det akuta snorläget över och det inte rinner alldeles så där intensivt som i början på en förkylningsperiod så kan man ju göra nåt vettigt också. I och för sig har det varit vettigt att sitta vid datorn och skriva medan man är sjuk. Faktiskt har jag fått en hel del skrivet på mina uppgifter. Nu har jag avslutat ett annat arbete som jag borde tagit itu med för längesen. Nämligen putsat stövlar. Fem par har jag snyggat till med skokräm men nu börjar jag bli mosig igen så jag ska spåra några paket på posten och sen softa i soffan

Uppiggande paket

Hämtade ut ett paket på posten från Kina. Helt klart värt väntetiden som var rätt lång. Sju sjalar och en mössa. Beställde två av den leopard mönstrade om någon tror jag räknat fel. Kanon skoj att få dessa på plats i garderoben.

Snoris

Hemma från jobbet med förkylningen idag. Skönt att få sova ut och ta det lugnt. Ledig i morgon så jag kommer nog att kunna jobba i helgen!

Hua

Ja nysa det kan jag i alla fall. Pysslar med det mest hela tiden. Ligger och lyssnar på musik och kuddsurfar på plattan.Har beställt det jag ska lägga under granen på julafton nu och hoppas på leverans i tid. Har ju ett paket från Kina att hämta på posten imorgon med.
Får se om förkylningen tillåter en utepromenad bara.
 

Vilken snorunge

Det bara bröt ut i morse, en snuva som bara rinner. Varmt bad är taget och trots förkylningen så har jag ätit med Mimmi, Svea och Eddie ikväll. Skrivit på webbuppgiften i pedagogik och det var kul. Varmt bad är taget som sagt och nu lite vila.

Kväller igen!

Vilken lycka att få se solen en liten stund idag. Annars är det mest mörkt hela tiden, inget konstigt med det men den 22:a vänder det i alla fall mot det ljusare tider. Jobbat idag med gott resultat, även kvällen blev bra med ett sju sidor långt pedagogikarbete inskickat för bedömning. Hitta de genast något nytt intressant inom samtalsmetodiken som jag nu sätter fingrarna på tangentbordet på för att skriva om. Men först några timmars sömn, ingen ledighet förrän på fredag!
 
 

Upplyftande!

Nu har jag skrivit som bara sjutton på mitt pedagogik arbete, Den första skriftliga uppgiften är snart klar. Har börjat på del tre av fyra. Synnerligen intressant är det. Ett ämne jag är hemma i som har gett mej så många nya perspektiv,inte dåligt! Nu ska jag söka lite kyrklig information för en kunds räkning så fä'år vi se vad det blir av det! Sen god natt!

Partykungen

Paket, från partykungen. Kan hända det ska bli party!

Ljusstakar av kopparrör och kopplingar.

Här är några smakprov på ljusstakar som tillverkas och designas i min närhet. Jag har själv provat att göra en men fått hjälp med att löda ihop den.
 
Tuffa grejer det här, man kan ha dem råa och opolerade eller lite mer putsade och fixade i skarvar och liknande Det handlar ju om vad man gillar för stuk.
 
Den här har plats för massor av värmeljus. Det fiffiga är att ljusen ligger nere i hållaren och lyser upp kopparen inifrån. Dessutom är den designad så att den lyser upp sej själv nerifrån och bildar en underbar varm stämning. Jag lovar att den slår det mesta i ljusstaksväg! Här står den i mitt sovrum mot den svarta tapeten och bara strålar ut värme!
En annan variant som passar bra på middagsbordet. Kanon om man har tå stycken på ett längre bord. Det funkar också bra att ställa dem på typ en bricka eller liknande. Ska visa några exempel sen!
Den här passar bra som adventsljusstake om man så vill!
 
 
 

Finhelg!

Min lediga helg är över nu och imorgon blir det jobb i Enköping igen. Men jag är mycket glad och nöjd och har haft en riktigt bra helg. I fredags blev det hemma mys i lugn och ro. En tidig lördagmorgon med loppisvända runt bland småstäderna i närheten. Lördagkvällen bestod av god mat och gott folk. En liten sväng ut på stan i Västerås med besök på Skybar och Circus. Sedan idag i det fina vädret blev det en biltur runt i Bergslagens skogstrakter innan mitt fantastiska sällskap for hem till huvudstaden! 

Ja man får orka

Tuffa fullmatade dagar på jobbet. Trött som en gris när jag ska plugga på kvällen. En annan liten söt gris träffade jag idag på loppis. Det var Svea med sällskap som var där. Jag bjöd henne på en lussekatt och den slukade hon omgående. 

Oj

Det blev sent i säng ikväll. Skrev klart del ett av fyra i det första delarbetet i den första skriftliga inlämningsuppgiften. Den består av fyra delar. Uppgift ett alltså sen kommer ytterligare delar i kursen pedagogik. Men jag har till den 19 januari på mej så det ska väl gå. Ikväll var familjen hos Jenny och tog en skinkmacka tillsammans. De far ju på semester till Thailand över jul  ungdomarna så vi passade på.

Trött som en nyfödd

Hemma efter en intressant dag med föreläsningar och seminarier. Den nya kursen är ämnet pedagogik och handlar en hel del om handledning och samtalsmetodik. Spännande så det kittlar. Ska ta ett bad och sen tar jag med mej boken Kommunikation, samtal och bemötande i vården av Bjöörn Fossum. Japp två ö ska det vara. Vanlig jobbardag imorgon, synd för jag kunde tänkt mej vara ledig och komma igång med skrivandet, men men...

Igen

Sticker strax mot Uppsala och mina trevliga klasskompisar och lärare för ytterligare en dag med nya intryck och lärdomar!

Uppsala

Dagen i Uppsala gick fort. Föreläsning om lösnings fokuserat arbete bl a. Det tog en stund att hitta till dr nya lokalerna vi skulle vara i men jag kom rätt i alla fall. I morgon sticker jag dit igen, lika taggad som idag.

Kul dag väntar.

Halv sex ringde klockan som vanligt. Här dragitej och druckit kaffe med macka i sängen men nu är det slut på myset. Dags att gå upp och fixa sej och åka mot Uppsala. Den här gången ska vi hålla till i de centrala delarna, så det blir att försöka hitta en bra parkering och det kanske tar lite tid. Dyrt lär det bli i alla fall. Ser verkligen fram mot denna dag.

Mysvarning

Jobbet idag genomsyrades av en svag bakgrundshuvudvärk. Lite lagom irriterande. Men nu är den över efter lugn och ro och ett underbart skönt bad. Nu ska jag förbereda mej för i morgon då jag ska till Uppsala för skola i två dagar. Läsa lite inledande kompendium och det blir från sängen. Mitt adventshjärta vill inte hänga rakt i fönstret, men det gör inget för det är riktad mot mej och lyser så varmt. Nu tänder jag läslampan så jag ser nåt.

Från Kapp Ahl

Kan ju visa detta fynd också. Från Kapp Ahl för 399kr. Kollektionens namn är wear it like a star, så då får jag väl göra det. 
 
Den är inte bara lurvig,det känns som något slags "kulaktiga" paljetter i botten om man kan beskriva det så. Så mysig till vinterns rusk.
 

Lördag

Den här helgen är min jobbarhelg,så jag har jobbat idag. 7-16 var mitt pass och samma sak imorgon igen. Ska ta mej en tidig kväll ikväll så nu blir det sängen strax och det känns bra.
En cool stövel som jag beställt från Zalando. Snyggt med vitt eller hur!
 

Hylla igen

En hylla av samma typ som den förra. Den här har två uppochner vända vinglas som fötter stället.

Hyllan

Köpte två svarta svarvade ljusstakar i trä på loppis idag. 20kr styck. Hämtade en torkad bräda med patina från källaren. Den kommer från gammelmedia lagården vid torpet. Vips blev det en hylla. Ursäkta tapeten som ännu inte blivit utbytt, på gång.

På vägen till tvättstugan

Vi har en julgran i vårat trapphus. Den lyser upp så hemtrevligt.
Även på vägen till tvättstugan ett antal trappor bort lyser det så mysigt

Sova

Dags för dygnsvila nu som det heter med en jobbterm. Har packat för morgondagen och fixat klart det jag hade tänkt att hinna. Nu stänger huvudet av för idag. Natti!

Hurra!

Nu ska jag fira att jag lämnat in alla arbeten i sociologikursen! Det betyder att jag får ledigt ända till på måndag från skolarbete då jag åker till Uppsala igen på två dagar för att starta upp pedagogik kursen. Den ska nog rulla på lätt för det är ett riktigt välbekant ämne sen förr. Var ju inte längesen jag läste det faktiskt! Men på,t igen! Annars blir det julbord med jobbet imorgon och dagens jobb på jobbet var mycket lyckat med ett möte med cheferna och oss nyutbildade kompetensstödjare. Där ska vi också öka takten och kunna uträtta en hel del på arbetsplatserna!

Kolla nu

Just som jag skrev förra inlägget kommer denna bild från verkstan. Helt underbar! Vilken mästare som varit i farten!

Under construction

Titta vad som växer fram under flinka fingrar. Den här blev ju designad vid mitt matbord i lördagskväll men fick vänta med att bli ihopsatt till idag. Nu ska den putsas och ev lackas. The copper chandelier . Vilken mäktig skönhet.

Smart lösning på att ge julklappar folk vill ha!

Efter en liten adventssittning här hos mej i kväll kom tjejerna och jag överrens om ett underbart win win koncept för hur vi ska lösa det här med julklappar till varandra! Det kommer att bli jättekul att gå ut och julhandla nu, tror alla redan längtar, inte bara jag. Och en sak är säker, alla kommer att få exakt det de vill ha och exakt för den summan de önskar hur hög den än är. Vi har inte blivit miljonärer men det kan jag lova ändå, rakt av. Vad vi tänker hitta på kan jag berätta senare, men även i år kommer det att ligga paket under granen, säkert extra fint inslagna också! 

RSS 2.0