Sista mars idag

Förmiddagen spenderade jag i tvättstugan och källarförrådet. Innan jobbet hämtade jag mitt paket från Zalando. En klänning och två par höga sneakers. 21.15 ikväll hade jag jobbat klart mitt pass och nu är det sovdags för mej.

Lacken på

Jäklarns kul det här.

Skaparlusten vaknar

Ett av mina egengjutna betongfat håller på att dekoreras.
Och här ett stort fat i form av ett hjärta. När decoupaget har torkat så blir det lite syddslack ovanpå och så vips är det klart.

Finåka

Nu åker vi mot Barkarby för shopping
Fick lov att uppdatera för jag glömde lägga in bilden på Eddies bil som vi åkte i till den lyckade shoppingen.

Såå trött

En fullmatad jobbdag på många sätt, men den var ju slut strax efter klockan fyra. Kopplade av med lite shopping och det var avklarat strax efter kl sex. Har efter det planterat fuschia sticklingar och strykit kläder. Såg en snygg paviljong på plantagen som jag vill köpa till farmen. Det måste bara bli av i år. Ska bli så mysigt att få komma igång därute igen. Jäkla dyngväg som stoppar vår framfart. I morgon är jag ledig och då har Eddie och jag planer på att ta oss till Barkarby outlet. Men innan det tänker jag ta mej till tvättstugan, tror jag!
Detta köpte jag idag och jag ser fram emot att testa. Hade aldrig haft råd att köpa såna lyxvaror förr en nu så!

Jaha

Hemma igen då! I morgon ska jag jobba. Två röda dagar av fyra blev det den här helgen. Lördag och söndag har varit så mysiga trots, eller kanske tack vare ventilationsrensning och mögelskadade badrum på asylboendet. Det skapar faktiskt bra relationer av att förbättra folks vardagsliv. Det har blivit lite promenader både på mornarna och kvällen. Kollat in omgivningarna ytterligare runt Frövi. Lagat god mat och funderat och planerat. Tur vi har lyan att bo i, det är verkligen mitt andra hem och jag trivs så bra där Nu har jag fixat lite hemma och skrivit mail till migrationsverket. I morgon hoppas jag få paket från Zalando med både skor och kläder. Ibland är det kul att handla på nätet eller postorder som det kallades förut. Då fick det minsann inte så lätt och snabbt att beställa hem grejer och krångligt och dyrt var det om man ville lämna tillbaka något som inte passade.

Påskafton

Jaha, och arbetet i husen i Frövi fortsätter. Nu i kväll målar vi. Trapphus, källare och tvättstugan har fått färg.
När man väntar på att tvättmaskinen ska bli klar vilade fötterna mot vägen och det blir fotspår på vita nymålade väggen. Vi målar grått nertill.

Påsk i Frövi

Vi dammsuger 

Rastar

Sitter i soffan utanför avdelningen och vilar. Snart är det lunch och sen ska jag en tur till stadshus. Full fart!

Strömavbrott

Nu kom strömmen tillbaka efter att ha varit borta minst en timme. Då kan jag ju vara säker på att larmet ringer i morgon bitti i alla fall. Annars har det varit som vanligt idag. Tvättstugan på morgonen och jobbat på eftermiddagen. Innan jobbet passade jag på att beställa skor och en klänning från zalando. Längesen jag shoppade på nätet faktiskt. De brukar vara kvicka med leveransen så det ska bli kul att hämta paket sen. Jag tar och sover en sväng nu så godnatt!

Hemma i Västerås

Åh vad trött jag blev, hoppade direkt i säng när jag kom innanför dörren. I dag har miljö och hälsa varit i Frövi och inspekterat lägenheterna utifrån hälsoperspektivet för de asylsökande. Personerna var fullt medvetna om de särskilda förhållanden som brukar råda när migrationsverket låter för, många människor bo på för liten yta. Utifrån den aspekten gick det hela mycket bra. I helgen återvänder vi till Lyan i Frövi för att jobba och fira påsk. Men först tre dagar på Pilfinksgården med de gamla. Nu natt i natti!

Ledig

Som vanligt på ledig dag och med glädje är jag i Frövi. Nu ska jag luncha och det blir ekologiska blandade bönor!
Här varit på taket till ett av husen!

Tröttgris

Sovit ett par timmar redan. Nu måste jag äta något för magen skriker verkligen!

Jobbarhelg

Halvvägs in i jobbarhelgen menar alltså fredag , lördag , söndag och måndag. Puh, trött i rygg och fötter och på det spenderar jag en lördagskväll i tvättstugan. Ska sova gott i natt.

Fixar

Idag blev diskmaskinen lagade på garantin av elektrolux. Det var bra, tack Ikea. Sedan har jag tagit hand om en massa tvätt och dessutom röjt om i förrådet i lägenheten som förr var en extra toa. Kl ett börjar jobbet, det gäller att vara i farten. Snart kommer Eddimed lunch, sushi. Längtar!

Redan tillbaka till vardagen

Tiden går fort när man har kul, det stämmer verkligen som det sägs. Vi har aldrig tråkigt eller brist på sysselsättning varken i Frövi eller någon annanstans. Jobb och avkoppling i ett. Nu är Frövi avslutat för idag och fyra dagars jobb väntar på Pilfinksgården. Det ska nog kunna gå undan det med.
Så här lämnade vi golvet och nu ska det torka tills nästa gång. Detta duschrum kommer att bli så fräscht. 

Frövi

Dagen började med en mysig och varm långpromenad vid vattnet i solskenet. Sedan golvjobb i duschrummet på Strömnäsgatan.
Kommer att bli fint fall på golvet.
Snart kafferast.
En ny kaffepress i porslin.
Snygg i beige och brunt.Alldeles ny för 30 kronor på Röda korset. Kostar många hundralappar på nätet. 

Efter jobb

Väntar hemma i Västerås på att bli upplockad och få åka till Frövi. Innan det ska vi också  hinna till Bauhaus och handla råvaror till duschrummet. Det blir kul.

Måndag och tisdag

Redan är både måndag och tisdag över den här veckan. Vardagen pågår för fullt. Tidig start imorgon på jobbet. Tar nog bilen dit. På torsdag är jag ledig och då blir det nog en resa till Frövi för lite fix inför kommande arrangemang. Spännande saker på gång därborta på flera plan. Jag tycker det är riktigt kul att vara engagerad i detta som motvikt till jobbet. Man ska få saker att röra på sej,det ger energi.

Hallå

Nu är det måndag 14 mars och jag har sovmorgon. Har haft en mysig helg och gjort massor med saker. Badrummet har fått nya möbler. Vi har varit i Norrköping och sett showen bebop a luba. Frövi har fått besök också så inte undra på att jag somnade gott i går kväll. Kl ett idag börjar jag jobba , så nu låtar jag mej lite till med kaffe och macka på sängen. Mys pys!

Igår kalas

Nu vaknar jag efter tvättstugan med Ikea brunch.
Igår var vi på tårtkalas i förunda

Grejat

Förmiddagen gick fort. Tvättade och röjde runt bland grejerna här hemma innan jobbet kl ett. Ett badrumsskåp åkte ut och ersätts av en annan möbel i morgon troligen. Ska försöka mej på Ikea efter jobbet och se om de har det jag tänkt. Sen är jag ledig i tre dagar och hoppas på mycket skojigheter.

Ny dammsugare

I morse vaknade jag tidigt. Full fart blev det med städning och fixande. Provkörde nya dammsugaren, blev så nöjd så jag började storstäda överallt samtidigt. När jag kom hem från jobbet sen vid niotiden ikväll så fortsatte jag. Energin bara flödade. Massor med idéer får jag när jag håller på också. Eddie har sovit borta i några nätter så då är allt orört när jag kommer hem vilket det inte brukar vara. Han kör stilen" jag tar reda på det där sen". Som förälder vet man ju att sen sällan kommer. I morgon börjar jag kl ett igen på jobbet. Tvättad är bokad kl nio, men orkar jag går jag upp och försöker få tvåtiden som börjar kl, sju så kanske jag hinner till Ikea innan jobbet, jag kan ju åka direkt till jobbet så kan det ju funka.

Gjuter och skapar

Frövi och det vi pysslar med här får mej att koppla bort jobbet helt. De bra sakerna bär jag såklart med mej men resten blåser bort lätt som en plätt. Idag har ett handfat blivit utbytt och duschrummet med två duschutrymmen håller på att färdigställas.
Väggarna ska rätas upp ytterligare innan mellanvägg och kakel ska upp. Det kommer att bli riktigt fint. 
Här har mina gjutgrejer kommit fram. En uggla och en döskalle står nu på tork. 
En detalj av en stor tavla som jag jobbar med.
Nu är jag hemma igen efter ett dygn borta.

Hujedamej

Jobbarhelg över och jag har landat i Frövi. Här pågår badrumsrenoveringen för fullt och jag fixar med betongformar. Relax!

Jobbat idag

Ett dagspass på jobbet är över. Nu blir det ett kvällspass i tvättstugan. Det ni!

Konstig dag

Vaknade i Frövi i morse och var glad och nöjd. Hemma i Västerås igen för att ta mej ner till stadshuset för fotografering för en legitimation på jobbet. Sedan i väg till jobbet för ett möte som inte var kreativt. Nu är jag hemma i sängen och vilar inför jobbarhelgen. Sov sött!

Kalas

Igår den 1:å mars firade vi Eddie med mat och fika. Presenterna strömmade in och tillställningen var mycket trevlig. Sen kväll åkte vi till Frövi för att vara här i tid på morgonen och jobba. Och jobbar gör vi.

RSS 2.0