Hörnan!



Nu ser det ut så här, ska slå mej ner i hörnan och bara njuta och fundera vidare!

En god bit på väg!



Så här långt har jag kommit nu! Det blir just så blingit som jag tänkt mej! Perfekt! Ja på en månad så fick jag till det! Stolarna är köpta på blocket,har tre stycken och betalade 1000 kr för dom . Hämtades i Salem mellan Södertälje och Stockholm. Bordet från blocket fanns i Kungsör utanför Köping 600 kronor inklusive två barstolar som inte alls passade i stuket. De har jag skänkt bort redan!Nu har grejerna förenas här i Enköping hos mej, .Jag är 1600 kr fattigare men det tycker jag är ett mycket juste pris för grejer jag gärna vill ha! Nu ska jag fortsätta designa! So long!

Inför baröppningen!

Nu är jag åter här på boplatsen! In genom dörren hade jag med mej den svarta skivan och den guldiga foten till barbordet! En underlig metallställning som jag fyndat på Brödet och fiskarna, ska bli en mini hylla tror jag!! Visst ja nu glömde jag en grej i bilen,några svarta småljus lampetter som kan användas till smyckehängare! Intog en trevlig middag med Mimmi,Uffe och far min på La Torre i Hallstahammar också! För min del blev det en västkustsallad som var utsökt! Nä nu måste jag skruva ihop bordet och göra lite mysigt!

Gjorde med flit den här bilden lite "ful" så att effekten när det hela är klart och jag visar er det, ska bli så mycket större!
Håll ut kan ta ett tag att fixa detta,gör så mycket annat samtidigt men skam den som ger sej!


På springsprång igen!

Hej ,klev just innanför dörren hemma hos mej själv! Skall alldeles strax kliva ut igen för att åka och hämta barbordet jag köpte från blocket. Samtidigt blir det middag med Mimmi och hennes pappa. Den andra dotran var inte tillgänglig för att kunna hänga med,men landar väl här hos mej senare ikväll! Härligt när livet snurrar på! Ska passa på att stanna på Brödet och fiskarna på vägen och kolla om de möjligen har någon matta som skulle kunna passa in i barmöblemanget! Nu är jag laddad,det kommer att bli sååå bra detta! Tar kamraten kameran med mej och avgår strax! Hejrå!

Tjosan

Hej,tittar in en sväng på lunchrasten för att säga att det blev jobb idag igen. Visserligen på övertid men får gaå hem kl 14.00. Vi kan väl höras då go vänner!

Hej alla nattugglor!

Slutade jobbet halv nio ikväll,det blev alltså bara fyra timmar på plats! Skönt men ovant! När jag kom hit var Jenny här och vi har druckit te och umgåtts! Jag har fortsatt mina förberedelser för barhörnan. Ev måste bordet höjas lite, det visar sej i morgon när det blir hämtat! En matta måste även införskaffas till det hela,lite osäker på färgen eller om ev en som redan finns får duga. I alla fall är det inte bråttom,det är bra att låta saker mogna och framförallt hitta rätt stuk på det hela! Rätt i mina ögon alltså! Snart kommer jag att vara så irriterad på listerna och fönsterbrädan som saknas så att jag letar upp nån som kan hjälpa mej fixa det. Nu blir det sova strax,får se om jag kan vara ledig i morron,har redan fyllt min kvot och mer för den här månaden på jobbet. Kan ju hända att man får erbjudande i alla fall,inte gör det mej nåt,jobbar gärna! Här en söt godnattsång!


Ge loppan i dej en chans!

Hinner med en mellanlandning och lasta ur bilen både på sånt som legat till sej där och sånt jag inhandlat idag. När jag hade lämnat av Eddie efter en god lunch och lite umgänge så stannade jag på en loppis på väg hem. Här är dagens fynd en liten piedestal som jag tänker renovera lite och tre ljuslyktor. Summan blev 60 kr. Tror jag ska köpa ett sånt där supergigantiskt ljus att ställa uppepå, eller så får det bli nåt annat. Ett bra arbetsmaterial i alla fall. Ljuslyktorna hamnar antingen i sovrummet eller på nya Barbordet! Här är bilderna!

 

Nu får jag be att få återkomma med mer detaljer senare. Ses i kväll!


Listor!

Har tänkt ett tag att jag skulle göra en lista på allt jag måste göra så att det blir gjort,Och i tid dessutom! Sen när jag tänkte på vad som skulle stå dätr och i vilken ordning,så vaknade jag plötsligt och blev mitt gamla jag! hur skulle det se ut,leva efter en lista,ja jag vet att vissa måste göra det för att livet ska funka för dom ,men det skulle bli tvärtom för mej! vilken dum press! Om jag inte gör det jag borde i tid så får jag väl skylla mej själv!
Ingen lista i världen skulle i alla fall få mej till att göra något jag inte vill! På tal om listor,tänk att tjejer i de yngre tonåren fortfarande gör killstor å kompislistor å sånt.Kommer ihåg att vi som yngre spådde varandra på killar i sanden. En kvadrat uppdelad i typ fyra rutor,å så skrev man en bokstav för varje kille. Den som spådde började sen räkna ,den som blev spådd sa stopp när det passade. sedan satte avräkningen igång och kille efter kille sållades bort! Tillslut var det bara prinsens initial kvar och valet var lätt. Eller om det inte passade så kunde man ju alltid spå om tills man var nöjd! Ha ha! nästan som i riktiga livet! Eller?

Kreativt kaos

Vilken härlig fart jag fått upp nu! Full snurr,i köket pågår omorganisation i skåp och lådor,håller på och inför ett mer anpassat system som jag hoppas kommer att göra saker enklare där. Småstädar i vardagsrummet och förbereder för barbordets hemkomst! Har pratat med alla växter och bett dom överleva vintern,några ska snart gå i vila och andra få ny jord och kanske flytta ihop i en samplantering. Försöker få in kläder och småsaker på rätt plats i garderoberna! Puh vad en ledig förmiddag kan göra med en! Nu blir det en kopp kaffe i lugn och ro,sedan full fart till Västerås! Har tänkt att landa här i Enköping till halv fem då jag börjar jobba igen! Tur man inte är sysslolös,det är nog det värsta som kan hända en aktiv människa. Tänk att inte kunna göra det man vill med sina egna ben och händer,ser det varje på jobbet så jag vet att uppskatta mina möjligheter och min frihet!



Det är bara att sträcka på sej och rakryggad gå vidare! Må så gott i solen mina vänner!


Bootsy Collins

Vaknade för nån timme sen till en riktigt solig morgon. Tittade ut genom altandörren och såg något jag bara måste fota,en känsla befann sej in the Garden of delight! På med en gammalmorgonrock och gummistövlar (röda). Hämtade kameran och så ut! Vilken priviligerad människa jag är! Som har lyckan att leva på detta vis! Nu finns de där i min kamera,snart ska de in i min dator,ska bara göra en ny mapp först. Medan jag skrev detta lyssnade jag på en härlig låt som jag vill att ni också ska få njuta av denna fetcoola morgon! Här,take it or leave it!


Natt i natt i natt i natt i!

Men vad tiden har runnit på ikväll! Det börjar bli hög tid att natta sej! Ännu en spännande dag väntar i morgon! Men några timmars sömn kan jag behöva! Så gott natt hela universum och allt som finns där! Ses i morrn!

Robban!

All I can do is be me, whoever that is.
Bob Dylan

Vilken härlig inställning! Vad bra formulerat! Den mannen är en av mina många hjältar inom musiken! Visst är det väl bra att kunna vakna varje morgon och inte veta allt om sej själv! Vara lite lagom ödmjuk och kika in i sitt inre och undra vad som finns mer att upptäcka om sej själv! Kika lite på sina livserfarenheter och undra vilken av dom man ska få användning av idag!



Åh vad bra denna man är,å han KAN sjunga! Vill aldrig mer höra någon säga annat! I want you! Helt bombastiskt!

Bilder på delar av dagens fynd!



Detta är en detalj från den ena nya väskan!

Detta är en mycket närgången bild från den andra nya väskan!



Här ligger konstväxterna som ska göra mej till en innekonstväxtflorist! Om ni fattar! Alla som vill och vågar kliva in i min magiska boning är välkomna hit och se resultatet!


Hej hopp

Hej vänner! Vad mycket jag har hunnit idag,kan jag lova! Först var jag på ett möte där jag lärde mej massor,en fantastisk kvinna med en fantastisk personlighet som jag verkligen känner förtroende för! Efter det svängde jag förbi en loppis och fyndade lite saker som ska ingå i min höstinredning! Sedan till jobbet och då var klockan 12.45! Fick en rast vid typ fyra tiden och då var jag till torget i Enköping och fick med mej två handväskor hem, alltså jag betalade för dom ,det lät ju som jag ryckt dom av någon! Sedan hann jag till M-huset och handlade konstväxter,två svarta rosor och en röd plus en svartröd strutsfjäder! Ha ni kanske får se när det blir klart. Ja sedan jobbade jag till kl nio innan jag fick åka hem. En snäll vän meddelade då att han varit och köpt barbordet från blocket som jag ville ha! Nu väntar det bara på transport hit nån dag! Sedan blev det ett lång telefonsamtal med en god vän ,å här sitter jag nu! Vilket rikt liv jag har!

Tjolahopp

Rusar nu ut i det soliga Enköping å uträttar några behov,kanske åker jag direkt till jobbet sen där jag har starttid 12.45. Så hör ni inget av mej förrän ikväll så vet ni var jag håller hus! Gillar verkligen mitt jobb så tiden bara rusar iväg! Undrar vad som står på mitt schema idag? Den som lever får se!

Solmorgon!

Hu vad dammigt det var härhemma,ser det så väl nu när solen lyser in och avslöjar alla detaljer! Det värsta med det är att bara för att man ser det så betyder det ju inte att dammet fattar det och går härifrån! Och jag tycker inte jag ska behöva ta bort det,det var inte jag som la dit det! Jag har så mycket som är roligare att göra idag! Ska snart iväg på ett möte,sen hinna med lite inköp och så vidare till en jobbarkväll igen! Sen när jag kommer hem ikväll ser det så mysigt ut,alla dammkorn sover och jag tänder ljus och gottar mej! Så det är bara att ignorera läget här hemma,det ordnar sej nog! Har just varit ner i källaren och rattat upp värmen lite ,det var bara 15 grader här inne i natt. Varmt under täcket var det ,men där kan man ju inte stanna hela dagen! Tjo full fart framåt! Ha en skön förmiddag hörrni!


Natti!

Jag inser att jag måste fast jag egentligen inte vill,gå och lägga mej alltså! Har så mycket att stöka med så det är inte klokt! Har verkligen fått upp farten nu,men har en del åtaganden imorgon så det är nog ganska klokt att avsluta den här dagen nu! Så därför säger jag heltenkelt sov så gott alla ni därute för det ska jag göra strax!


Morötter

Äter morötter och gottar mej vid datorn en stund! Det känns som jag gjort mej förtjänt av sån lyx idag! Har hittat ett barbord på blocket som skulle vara perfekt för mej! Bra pris är det också. Enda kruxet är att det är för lågt for mina stolar förmodligen,men det går säkert att ordna med lite fantasi. Ska prata med säljaren igen i morgon,nu är det nära till baröppningen! Hm... undrar vem man ska bjuda då? Tänker ju bara använda två av stolarna, för den blir ju inte så stor min barhörna! Ha ha ,de andra kan ju hålla till under bordet! Vågar inte visa någon bild på bordet förrän affären är i hamn,men håll ut!

Nå åker jag!

Så bär det då iväg till arbetsplatsen nu då! Under tiden bjuder jag på ännu ett av naturens egentillverkade konstverk! Varsågoda! Denna växt finns utanför huset där jag vaknade i söndags!

Ses ikväll!  


Blandat om helgen!

Godförmiddag! Utsövd och nöjd har jag vaknat idag! Nöjd med min helg som har varit full av  schyssta händelser ända sedan fredagskvällen, som började i glada vännerslag här hemma hos mej, tills jag sedan landade här hemma igen vid halv tre tiden i natt. Vilket tur att man har ett jobb med flexila tider. Skall snart iväg och se hur alla klarat sej utan mej i helgen! Längtar faktiskt dit nu! nu tänkte jag visa en bild som jag kallar "Scener ur ett äktenskap" Hur det gick till när denna köttbullemacka blev till i söndagseftermiddags är ju helt fantastiskt.Man kan kort säga att det handlar om en hugrig man och en klok hustru!



Så lite växtprakt igen,det är ju bara något som inte går att släppa fär mej. Att fota blommor är det hög töntfaktor på tycker många,men det skiter jag högaktningsfullt i. För då ser dom inte genom mina ögon. Här ser jag ett konstverk på hög nivå! Naturens egan mönster,det är matte på hög nivå! Slå upp ordet fraktaler så fattar ni vad jag menar!




As the years go passing by är namnet på denna bild! Och här är låten med samma namn!

 Vilken låt, det finns en liten rolig story om denna låt också,men den spar jag ,för nu blev det ett lång inlägg!
Kram så länge!


Mittinattenlinlägg!

Kom just hem till enköping efter en lördag och söndag on the road! Jag är helnöjd med helgen och det har varit super kul! Får berätta mer när jag vaknar i morgon och kanske lättar jag på kameran och visar lite bilder. Blixtar och dunder magiska under! Nu lägger jag mej innan jag hinner somna! Godnatt

Morron!

Nu är det dags att väcka alla slöhögar som ligger här och trynar! Kaffet står på bordet och jag är nyduschad! Härligt! sen får vi se hur upplägget för dagen blir,hur somhelst ska det bli en massa roligheter! Kommer snart tillbaka och berättar mer!

Fredagsmys

Nu är det fredagsmys fast utan chips! Bara någon öl och lite salta pinnar i galda vänners lag! Vi får väl se hur länge vi håller igång! Pussåkram!

Hej då

Så då är allt klart för att åka till jobbet några timmar. Hoppas kaffet är på när jag kommer för jag hann inte dricka något här när jag hade ätit! Hittade boken jag letade efter gjorde jag också! Nostalgi! Jamen då så,nu är det bara att resa på röven och försvinna. Ikväll blir det extra trevligt att komma hem då det förhoppningsvis redan är folk här när jag kommer. Med en välkomstdrink färdig antar jag! Mitt hus är mina vänners hus!


Löön!

Ha vad glad jag är! Hårt arbete lönar sej,det såg jag på min lönespec alldeles nyss! vilken underbar lön! Trallalalala! Den ska användas på rätt sätt det kan jag lova! Nu håller jag på att koka ris till middag.Det blir Pesto till! Kanske jag ska slå till med att äta på altan,det är faktiskt behagligt där ute nu. alldeles nyss tog jag den här bilden därifrån! en ganska mysig höstkänsla infann sej.

Ser kanske inte så speciellt ut så här,men för mej som är mitt i det så är det njutbart!


Slöhög

Nu ska jag väl ta och kliva ur morgonrocken och sätta lite sprätt på mej själv! Har lite saker på G innan jag börjar jobba på eftermiddagen. Ska bl a ner i källaren och kolla efter en barnbok som mina barn hade när de var små. Måsar och mamelucker heter den,om jag har den kvar och hittar den ska jag visa er några underbara citat därifrån sen. Oj,solen verkar vilja titta fram,men den stannar väl inte så länge förmodligen. Nu försvinner jag iväg för lite uppsnyggning av mej själv,men återkommer såklart igen!


Hej Fredag

Hej alla har nyss vaknat och klivit upp! Skulle behöva sova några timmar till idag innan jobbet. Inte för att jobbet är tungt,tvärtom trivs som gurkan i grönsaksdisken men lite för lite sova har det allt varit ett tag! nu får det bli lite frukost menjag känner mej rätt trött på willys limpa,skulle vilja ha färska frallor. Kan inte nån komma hit med det till mej ,snälla !

 Såna här går alldeles utmärkt!

Nu är det kväller!

Färdigt för ikväll känns det som!Sängen kallar åter! Tar sovmorgon i morrnbitti å sen blir det kvällsjobb! Därför har jag röjt undan lite redan nu för att kunna ta emot besök i morgon kväll,myskväll med vin och tända ljus blir det! Synd bara att jag ännu inte rott iland att greja ett barbord som kan funka till mitt lilla Corner! Men det löser sej,då kan man ju köra baröppning lagom till mörka hösten! Men vi hörs väl under förmiddagen i morgon om ni vill! Till dess,ha det bra och sov sött,men inte med andras partners! Ha Ha!


Funny funny

Problem på Facebook står det på Aftonbladets sida just nu! Både i sverige och USA. Problemet är hittat och skall strax vara åtgärdat står det också! Trodde först det var min dator som var så seg när jag var där inne men det var ju inte så! Undrar nu vad folk tagit sej till i stället då nu när det blev så här! Hur många som helst har ju blivit sysslolösa ikväll! Kanske de gjort som jag pratat i telefon, jobbat i photoshop, strukit lite kläder å sånt pyssel! Ja tiden har ju gått ändå, men visst ska det bli roligt när man igen kan surra runt på fejjan och umgås!
En låt kanske skulle smaka, en gammal klassiker kan man ju nästan säga om den här!

Spelades flitigt hemma hos oss då den var ny! På singel såklart!

Changes

Bara så och inget mer!

En man med självinsikt och humor

En liten story från min dag idag! Vid tiotiden i morse var det dags för mej att ta gamla tant Asta i sin rullstol på en promenad. Vi gick en runda och stannade till utanför Copp i solen. Där parkerade vi en stund för att njuta av solskenet. Jag sa till Asta : Vi stannar här och kollar läget och ser om det kommer nåra snyggingar. Tilläggas skall att vägg i vägg med Coop ligger systemet Just när jag sagt det stannade en cykel till framför mej å en man som ,hur ska jag säga,nog varit långt ner i missbruk av det mesta man kan dricka och injecera stod framför mej .Ja ni kan nog fatta ungefär hur han såg ut, ofräsch,smutsig och bolagstörstande på morgen. I alla fall så sa han med ett brett leeende,jag hörde vad du sa om snyggingar ,å då precis kommer jag förbi,tandlös och dan! Det var ju riktigt roligt,(sa han alltså!). Jag svarade, men det var ju trevligt att du kom,å tant Asta tittade på mej och sa:känner du honom? Vilken underbar situation,vilket möte! Mannen gick vidare in på bolaget och vi fortsatte vår promenad. Såna här små anekdoter spar jag på! Lägger dom mjukt i den fina ryggsäcken med livserfarenheter!

 Typ här var det händelsen utspelade sej!

Snabbvisit!

Är hemma en kort stund för att kolla läget och hämta lite grejer. Sen bär det av till Västerås några timmar! Kanske blir det något att äta där också! Jag skulle behöve ett portabelt hem så att jag kunde bo varsomhelst när jag ville. Inte som en husvagn eller husbil som man måste släpa med sej utan hemmet skulle bara vara där när jag behövde det, poff så klev jag bara in där jag var för några timmars sömn! Men då så då vet ni var jag är så länge,ses sen!

I farten igen

Har nu sovit i några effektiva timmar och är i farten igen! Packat lite lunchmat och druckit lite kaffe har jag också gjort! Ska alltså iväg till jobbet på ett pass,det känns lika bra som vanligt,nu var det några dagar sen jag var på det här stället så jag saknar det faktiskt lite! Vad som händer senare idag vet jag inte än så därför ber jag att få återkomma! Hoppas ni alla känner er lika pigga ovg glada som jag! Hej på några timmar!


Sovstund!

Så nu är det dags att blåsa ut ljusen och bara krypa ner i den härliga sängen! Ska sova en stund för i morron blir det jobb igen! Kommer att skutta upp pigg som en lärka,det känner jag redan,ska nog till och med kvittra lite för det här har varit en riktigt bra dag och kväll! Sov bäst nu alla!

Inköpslista

Jag behöver förnya en massa saker i mitt hemma just nu! Säkert känns det så för att det blir mörkare ute, man spenderar ju mer tid inne då,i alla fall jag! Å då ska saker funka! Hmm,hur ska nu detta gå till ,jag behöver en ny dammsugare,en vattenkokare (eller det kanske går lika bra att koka den lilla vattenskvätt man behöver på spisen). Ha, där sparde jag redan nån hundring! Sen en eltandborste,den gamla har dött! Å framförallt en väldigt kvinnlig vacker å silkig morgonrock! Liksom nåt behagligare när man vill vara fin än grov frottè. Å så var det en massa andra saker jag tänkte på som jag förtränger för att de är dyra å tråkiga att köpa! Å sen får jag inte glömma att åka på underbara shoppingturer med mina barn eller vänninor till fantaskiska köpcentran som är gigantiska och har allt!Hoppsan där drog det visst iväg! Nåja nå nytt i garderoben kan man väl klämma in, ska ju bli vinterskrud snart!

 

 


Tyst som på hemmet

Måste ju komma ihåg att säga att avgassystemet på Skodan är fixat nu. Det blev alldeles tyst i bilen ,både ljudet från hålet och knakandet när det slog i underredet är borta! Kände knappt igen mej när jag åkte hem! Vilken befrielse alltså,nu kan jag fara och flyga vart jag vill igen utan att vara orolig för att det ska släppa efter vägen och orsaka kaos i trafiken! Den här lediga dagen gick verkligen fort,men den har varit bra så jag är mycket nöjd!

 En bild från i våras när lillskodan var nytvättad. Borde kanske fundera på om det är dags igen kanske!

Eftermiddag

Åh vilken god thailändsk fisk jag ätit till lunch,helt underbart gott! Åter på hemmaplan alltså och tillbaka i stora röjarläget. Var ner i källaren och hämtade upp tjockare jackor och sånt som jag tvättat rent och förpackat i vaccumpåsar i våras. Bara en liten del kommer tillbaka in i huset. Många fina och säkert dyra jackor och byxor åker ut i garaget och sedan vidare till andra behövande eller i värsta fall tippen. Skulle kunna bli en riktig loppis av det hela här på gatan egentligen,men vem orkar hålla på! Får bli brödet och fiskarna så kan man ju gå dit å köpa tillbaka grejerna om man behöver dom,så gör man ju en god gärning också på samma gång. Fyndigt! Å hej å hå,bara å jobba på!

Mat mat!

Så har jag gjort mej klar för en säkerligen mycket trevlig lunch! Det blir någonstans här i Enköping som det går av stapeln. Sedan ska det bli fix med Skodans avgassystem för nu är det nära att det flyger av! Skuttar nu ut å äter så funderar vi vidare över livets tyngre sidor sedan! Sol sol sol!


Vaken igen

Det var en härligt lång och skön morgon idag. Drack mitt kaffe och gick sen tillbaka och slumrade i bädden ända till nu! Det gjorde verkligen gott. Men nu är det dags att sätta fart med allt jag skulle göra, kanske höja värmen lite för nu börjar jag bli vän med pannan därnere. Sedan fortsätta att sålla bland sånt jag vill ha kvar och sånt som ska bort. Kanske blir det lunch med nån vän lite senare också. Mysigt! Det är verkligen skönt med en ledig dag så här när de flesta andra jobbar,då känner jag mej extra lyxig! Så först av allt nu en lyxdusch! Bye for now!


Tjo tjo!

Godmorning alla! Har nyss vaknat med solen i ögonen till en dag som ser ut att bli riktigt bra! Som det verkar blir jag ledig idag,det är ju toppen för jag har massor att göra! Fick ett samtal för några minuter sen med jobbokningar de två kommande veckorna,känner mej jätteglad för det. Sen vet jag ju att det dessutom kommer att poppa in en massa extra utöver det så det ser toppenbra ut! Nu är kaffet är klart därute i köket och doften kittlar mej i näsan så nu blir det fikapaus! Snart hörs vi igen! Känner mej på topp idag,inget kan stoppa mej nu!


A good day for the blues

En godnatt sång till mina trogna läsare,kul att ni vill vara med mej! Uppskattas!




Denna får symbolisera min kärlek till goda sångerskor! Sov nu gott och grubbla inte så mycket över vad jag gör,det blir ni snart varse! Hörs i morrn såklart!

00.00

 00.00 på klockan när jag börjar detta inlägg. Kvällen har varit trevlig faktiskt. Har umgåtts med vänner via nätet och telefon. Det är så annorlunda just nu,känns i hela kroppen. Någon slags förväntan ligger i luften,något nytt är på gång att ta form. Det handlar om saker inom mej tror jag,insikter som kommer på plats,de har funnits där hela tiden och surrat runt men nu slås spikarna i en efter en! Sånt gör mej stark! Styrkan skall användas till att föra mej ännu mera framåt i livet. Håller just nu på att fundera kring uttrycket "att vara tillåtande". Vad står det för i olika sammanhang,när är det bra och inte bra att vara tillåtande? Vart går gränserna ? När ska man sluta vara tillåtande och fräsa till? Spännande tankar tycker jag. Kan ju hämta en hel del exempel från mitt liv och se när jag gjort bra eller mindre bra i det sammanhanget! Återkommer i detta intressanta ämne! Ska väl ta och gå in och fräscha till mej inför morgondagen med en hårtvätt nu.Bör väl få det halvtorrt innan jag lägger mej så jag inte blir "sne och ful!"

Kalasbyxor

Håller på och stuvar i byrålådorna i sovrummet, har gjort ny plats för alla strumpbyxor och leggings. Då kom jag att fundera över namnet kalasbyxor,det var ju så man sa när man var liten om strumpbyxor. Ordet leggings och tights hade inte kommit till sverige då! Det var ju inte för att man hade dem på kalas,typ när nån fyllde år! Nej de skulle på under byxor och annat hela vinterhalvåret, besvärligt tyckte man! När jag blev lite äldre å skulle på kalas så fick man ha nylonstrumpor nån enstaka gång,å då kändes det vuxet.För att inte tala om klackskor,det var en dröm det! Kan inte påminna mej att jag fick några,men mockasiner det fick jag! Ha, å nu kom jag å tänka på såna där gympadräkter vi hade, såna med en liten volang runt nedanför midjan. En sån tror jag ändå att jag hade eller var det bara en önskan? Nåja nu har jag både klackskor,tights å leggings,men ingen gympadräkt med volang. Nöjd ändå!

 På tal om skor,här sitter Marie och byter skor på tunnelbanan. Av med det platta och på med det höga för att orka dansa natten lång. sedan samma vända på väg hem! Ett hett tips för trötta fötter från tanter som gjort det förr! Obs,har sagt det förr ignorera datumet,fel inställt på kameran. Glömmer alltid att ändra!


Gränslöshet!

Jag har alltid sett det som en positiv sak att inte vara så beroende av att ha det fyrkantigt och en massa regler runt mej för att kunna må bra. Gillar inte fasta rutiner och måsten utan tycker om att lösa situationer när de uppstår på det sätt som krävs eller är lämpligast just då. Inte som det brukar vara, om det inte är det mest lämpliga förstås.Tycker om att vara tillåtande och låta människor göra på sitt sätt fast jag kanske skulle gjort annorlunda själv. Jag har nu lärt mej att jag måste lära mej att se när en människa (partner bl a) är en gränslös person och inte har några gränser alls för hur man beter sej mot andra i olika situationer. En gränslös person förstår inte att man inte kan göra vadsomhelst mot andra för att nå sina egna mål. För så gör gränslösa personer. De respekterar ingen,framför allt inte de som står dem nära, sin partner,sina barn,syskon föräldrar vänner,nej ingen! I stället ser den gränslösa personen snabbt möjligheterna till egen vinning hos de han har runt sej. Sedan klampar han på och tar vad han vill ha utan skrupler. Att ljuga eller undanhålla är inget fel,för personen i fråga har ju inga gränser,utan allt blir tillåtet för honom,men inte för de han använder. De däremot ska skydda och hjälpa den stackars utsatta mannen som alla vill åt! Tror han! Jag tror att en gränslös människa heller inte kan se vad mycket gott andra gör i sin tro om att den gränslösa personen uppskattar det man gör för den. Pyttsan! Det är bara en självklarhet att alla ska vara med och stötta detta uppblåsta ego som har sina känslor djupt inbäddade i betong. Jag vet att jag inte är gränslös,jag vet att jag har vida ramar och stor acceptans för olikheter. Jag vet att jag sköter mina måsten så som en hederlig medborgare. Jag vet var gränserna går i vårt samhälle och i samspel med andra individer. Det jag inte vet är hur man snabbt ser signaler och känner igen en gränslös person. För de är svåra att känna igen för de är mästare på att manipulera och har en älskvard fasad! Tilltalar kvinnor med sitt lite spännande men samtidigt lugna och tysta sätt,vi kallar det ofta norrländskt,medan det i själva verket bara är betänketid för att sortera i sina lögner så man inte blandar ihop det och försäger sej! Nu ska jag sätta på en väckarklocka så att alarmet går så fort jag kommer i närheten av en sån person igen! Åh vad skönt att skriva detta! Det kommer mera!


Hejsan då!

Tänkte att jag kanske skulle bli ledig idag för det var tomt på jobbschemat ända till typ 07.15 i morse. Så nu har ännu ett antal timmar lagts till på lönelistan. Egentligen var det en riktig tur att jag tog passet, för annars hade jag varit arg. Det var ju idag jag skulle bli av med alla grejer som stått i vägen här men fegheten tog visst överhanden hos den som skulle hämta. Tänk att ta ledigt och sitta och vänta och så kommer ingen! Det bra idag är att jag fått insikt i vad det verkligen menas med att personer är gränslösa. Tror att jag kommer att utveckla det i ett senare inlägg här idag,håller på och formulerar mina tankar. Det var nyss en man här och undrade om jag ville vara med och skriva på en lista om parkeringsförbud på gatan här. Orkade inte riktigt ta ställning till det eftersom jag är en av de som har bilar där,så han får återkomma!


Hurt so good

Håller med fullt.Tack för länken mannen!

Nu är det sängdags här så sov gott i era sängar för det ska jag göra!

Regn i natten

Hej! Natten kommer smygande med massa regn här! Rysligt vad blött det är i marken utanför,vattnet har ingenstans att rinna undan. Det är riktigt mysigt härinne i  stugvärmen så här fram på natten. Slutade jobbet kl tio ikväll,å då låg Enköping ganska tyst och öde. Det var bara lillskodan som smattrade på med sitt trasiga avgassystem när jag for hem. Må det läka ihop av sej själv snart! Ska väl snart masa mej i säng och blunda några timmar innan det är dags att sätta fart igen!


Talking flowers again!

Hej! Nu har jag slumrat en stund i soffan och är pigg igen. Lyssnar på volbeat och har som vanligt städat så det ser värre ut efteråt! Typiskt. Jag får så många ideer under tiden som är roligare! Men vad spelar det för roll,livet ska ju vara roligt. Snart drar jag till jobbet en vända och gör lite annan typ av nytta! Det är också roligt. Nu vet jag i alla fall att vissa typer av blommor inte gillar kaffesump ens i små mängder. Hade ju fått ett tips som jag skulle testa! En vacker blommande växt låg i tre delar nedanför krukan igår,den hade helt enkelt brutit ihop. De andra har inte visat någon tendens att må bättre heller så jag dricker inte kaffe med blommorna i fortsättningen. De får hålla sej till inköpt växtnäring! Flera av växterna som stått på altan har nu kommit in i värmen istället. De ser så fräscha ut,de har nog haft en bra sommar. Undrar förresten om  en tagetes orkar överleva en vinter. Ska ta och prova istället för att slänga dom!

       In another garden!

Trötter är hemma nu!

Hemma igen och i sjukt behov av kaffe. Ska bara ta en sväng ut på blocket när jag druckit en kopp och sen sova en timme. Har hunnit stoppa lite tvätt i min underbara tvättaskin också. Det kommer att torka snabbt nu när det är så varmt härinne. Jamen då får vi höras lite senare och se hur läget är. Hej så länge!

 En annan kaffestund här ifrån i somras!

New morning

Snart börjar t om jag tycka att jag sover för lite. I alla fall utifrån hur mycket och vilka tider jag jobbar. Ska verkligen försöka vila några timmar mitt på dagen idag. Måste till Västerås en snabbsväng nu på morgonen men sen kanske jag hinner innan det är dags för kvällsjobb igen. Men det värsta är att när man väl är igång så är det svårt att tvinga sej till vila. Har så mycket att röja i för tillfället så det liknar ingenting. Tur att man har jobbet att koppla av på. Menar det faktiskt. Sysslorna där gör att det är omöjligt att tänka på sånt som är jobbigt i övrigt. Men desto mer ramlar det över mej när jag slappnar av. Så det är väl ingen idè att slappna av känns det som. Kanske jag får nån dag ledigt i helgen,för jag har massor av planer på lattjo saker jag vill göra då,tur man har många både gamla och nya vänner runt omkring! Nu blir det påfyllning i kaffekoppen go vänner! Hörrni,lova att lyssna på den härlåten så blir du glad hela dagen!

Godnattinlägg!

Nu ska jag avsluta den här söndagen för idag! Klockan har ju faktiskt slagit över till måndag t om. Orkar inte kolla nå mer valvaka,tar det i morrn. Nu är det riktigt behaglig temperatur här inne. Det är drygt att behöva springa upp och ner i källaren för att ställa in temperaturen ,skulle vilja att systemet sköttes med automatik,men allt sånt ska ju kosta massa pengar också! Så det blir att springa och ratta för att hålla kostnaden nere. Elen är dyr säger dom! Jag vet! Kan också rapportera att jag ännu inte hittat något barbord som duger men ska leta vidare och kanske dra på inköpsresa till helgen! Tiden verkar inte räcka till allt som jag vill just nu! Nu hopp i säng! Sov så gott i natt nu alla sötisar!


Val

Japp då är man hemma igen då.Blev lite sent men vad gör det. Det är bara att köra! Imorgon skall jag upp tidigt, och sen blir det att jobba kväll igen! Det snurrar då på med saker och ting! Snart är det helg igen ha,ha! Veckorna går ju så rackarns fort så det är ju inte klokt Nä nu får jag väl som alla andra intressera mej lite för valresultatet, har ju hunnit fått en liten aning från alla TV apparater som stod på i stugorna under kvällen. Så ha det bra så länge!

Jobbar

Hej,passar på att höra av mej en sväng från jobbet! Stannar till 22.00 ikväll så jag hör väl av mej då! Kvällarna brukar snurra på i en ordentlig fart så då går tiden fort! Ska ta lite kaffe nu så,hej så länge!
 

Tjaba tjena!

Skuttade upp kl 6 i morse och landade på jobbet vid sju. Stannade till 12.00 så nu är jag hemma på lite långlunch och börkar 15.45 igen. Duppel pass alltså. Hart sagt det förut,tänk vad jag blir effektiv såna gånger. Städar och fixar som om det var sista gången. Stuvar om i skåp och garderober så det blir massor av plats över. Härinne är det alldeles för varmt nu,uppe i nästan 26 grader. Har skruvat och rattat på pannan ,men det tar sin tid innan temperaturen sjunker. Får se hur det är i kväll när jag kommer hem. Annars känns det riktigt bra att ha varit och handlat upp lite matvaror så det finns något vettigt hemma. Ska se till att jobba på det där med matlådor lite oftare. På ett av ställena jag jobbar på,så finns det alltid massor av hembakt fikabröd att smaska på. Inte bra! Det är så lätt att det slinker ner något då och då. Hembakt är man då inte bortskämd med i alla fall! Ja ja vi hörs senare idag! Hej så länge!


Funderingar !

Tokigt va,precis när jag skrev det förra inlägget så hörde någon av sej och beghövde hjälp på jobbet. Det verkar ju nästan som det skulle vara fejk att skriva så.Vilket sammanträffande. Nu har jag i alla fall slutat och hunnit smaska lite fredagsmys också. Det är en märklig känsla när man går hem från jobbet sent en lördagskväll,sent tycker i alla fall dom vi bäddar ner vid sju åtta tiden på jobbet. Då är de så trötta efter sin dag som varit fylld med att vara gammal och sjuk. Sedan går man ut i natten och möter alla de som just kommit ut och är på vag till krogen,unga och friska. Man får en särskild syn på vad det verkligen innebär att vara gammal,oj sen är det många som säger jag är inte rädd för att bli gammal,men det borde man vara för ingen kan veta hur det blir den dagen. Visst finns det en och annan som klarar sej helt utan krämpor och elände, men för de flesta är det ett helvete och många vill bara sluta,men kan inte. Och vem kan sitta nöjd och säga att jag har i alla fall gjort allt riktigt medan jag var ung,nej fy attan skulle verkligen inte vilja se in i andra människors samveten och veta vilken skuld de försöker dölja därinne. Allt kommer ifatt en tror jag i alla fall, och då är det för sent!

Oops!

Sitter en stund till här på jobbet,ifall något händer" å det gjorde det precis nu! Måste dra!

Här igen

Tillbaka hemma i Enköping men for direkt till jobbet,började 16.45. Hade en toppen kväll igår med gamla godingar runt omkring mej. Jätteroligt att det blev av. nu ropar de att de är kaffe här så jag går och tar en slurk! Hej så länge!

Bara fötter!

Nu är det så skönt här hemma tacke vare vännen som fixade värmen åt mej! Har faktiskt tassat runt barfota efter duschen och det hade inte varit möjligt igår! Jo om man ville ha blåa tår så! Nu har jag en massa fix och trix framför mej inför kvällen så smiter ut bakvägen och hör av mej senare! Å kom ihåg, ställ er aldrig på någon annan för att bli längre själva,det är inte reko och slutar alltid med ett brak! Puss alla sötisar!
 


Bråttom bråttom!

Ännu en arbetsdag till handlingarna! Trevligt och bra har det varit som vanligt. Ska nu kasta mej in i duschen och snygga till mej lite och dra ut på nya äventyr! Solen har kommit fram igen efter en rejäl regnskur tidigare idag! Men så är ju vädret mest varje dag nu, lite opålitligt. Hörs senare!


Hej morgon

Jaha,så är man då vaken igen! Ska ta och jobba hela dagen idag först och främst. Sedan är det fredagskväll igen,återigen måste jag säga det,det är inte klokt vad veckorna går fort! Återkommer till er med mer från mitt liv senare go vänner. Den här dagen har nog mycket spännande att ge,för som sagt tiden går fort!. Karam så länge!


Temperaturen stiger!

Ja det är helt underbart,huset håller på att värmas upp ordentligt nu. Det är snart 20 grader inne och det knakar och knäpper överallt när det värms upp. Jag är så glad och tacksam över hjälpen jag fick,vilken härlig överraskning. Själv gjorde jag ett av de tyngre arbetspassen ,i alla fall vad det gäller antal arbets timmar idag. Först mellan 7.00 och 12.00 på ett ställe, sedan 14.15 -22.00 på ett annat. Visst är jag lite trött men inte av jobb utan på annat trams. Så sova ska jag nog göra alldeles strax ,för i morron så står jag där kl.07 00 igen redo för ett nytt pass. En sak är då säker,rädd för att jobba är jag då inte, dessutom är jag bra på det jag gör,så klapp på axeln och godnatt!

 

Värmebölja

Snart är jag hemma hos mej igen! Vet nu vad,medanjag var borta så har en god man varit i källaren och fixat med värmen åt mej. Förmodligen snurrar fläkten nu för en kran var avstäng. Men enmassa andra fel från förra året gjorde sej påminda,och måste nu repareras. Bara jag g får pengar för BMW:n så kan jag ju åtgärda det. Även färdigställa installationen av kaminen son vi påbörjade å en massa massa annat. Är så nyfiken på hur det känns när jag kommer hem,kanske välkomnande värme slår emot mej så jag kan sova lättklädd ikväll! Får snart se! See you!


snurrsnurr

Nu försvinner jag härifrån några timmar igen alldeles strax. Dagarna går så otroligt fort att jag nästan inte hinner med! Lite beror det väl på hur jag använder tiden kanske men fort går det i alla fall. Får berätta lite mer om min dag senare för nu  bär det av igen! Hej å hå! Må så gott därute!


Tittut!

Har jobbart mellan 7 och 12 så nu är det lunch time. Jättegott,törs inte berätta vad jag äter,då blir det bara upprepning. Ska ta och åka och handla lite strax,inser vad det är skönt att ha ett litet lager hemma med basvaror i alla fall. Jag blir väl segare med årstiden och orkar inte springa till butiken varje dag! Nej nu ska jag utnyttja soltimmarna lite så vi höras sen go vänner!

Smart

Nu har jag gjort en klädknipare. Behövde ju något för att komma åt de kläder som hänger längst upp på klädstängerna i garderoben. Visst, en pall går ju bra men orkade aldrig hämta någon när jag behövde så kläderna som skulle hängas upp blev ofta kvar utanför garderoben. Krångligt var det att få ner det man behövde om man inte var lång förstås. I ena garderoben är det klädstänger i tre våningar och i den andra i två. Båda garderoberna går ända upp i taket. Nu är det problemet löst med min uppfinning. Ett plastskaft från nån gammal golvmopp tror jag,och en krok från en träklädhängare. Bara att gänga i kroken och så var det klart. Superlätt att ta ner en galge med ett plagg på ,men lite svårare att hänga upp. Får nog snart in handgreppet bara jag gör det några gånger. Snitsigt värre! Kom ihåg namnet,klädknipare!


Bla bla bla!

Trallillalla vad mysigt jag har det här! Har tänt massor med ljus i huset för värmens skull och det känns faktiskt skönare nu! Pysslat om och tagit in blommor som stått ute på trappen,vissa får orka så länge dom kan och vissa ska jag försöka få att övervintra och komma tillbaka till våren. Nu är jag ännu gladare för min tvättmaskin som nästan kan centrifugera tvätten torr om man sätter på högsta spin! Det är verkligen bra för mej som torkar tvätten här inne i huset. Jag märker verkligen en stor skillnad mot den förra maskinen som fanns här i huset när vi flyttade in. Å hörrni kom ihåg att använda flytande tvättmedel för att inte bäcka igen avloppen i era hus! Nu ska jag stryka lite kläder å hänga in i fina rader i garderoben! Å sen mysa lite vid photoshop! Mys-pys på er!

 

Lisbet Salander

Kommenterade just ett inlägg på Facebook där en vän som ofta och gärna delar med sig av musik,nuss delade en låt som jag knappt kan höra utan att vilja gråta! Nu delar jag den med er här igen fast jag gjort det tidigare,men som vi nyss sa till varandara så är det en favorit som tål att spelas om och om igen!

Hederlighet och sanning

Av någon anledning som jag bara svagt kan ana sedan min tidiga barndom,så har jag nog på ett ganska hårt sätt fått i mig att aldrig ljuga eller vara ohederlig på något sätt mot andra människor. Direkt aga har jag aldrig varit utsatt för under min uppväxt vad jag vet. Kanske en dask i arslet som dom sa men nåt annat kan jag inte påminna mej om. Men däremot har jag obehagliga känslor av något slag som jag inte riktigt kan beskriva när det gäller att jag skulle undanhålla något eller inte säga sanningen. Jag har alltid varit väldigt rädd för att någon skulle kunna tro fel om mej,alltså att man av misstag tog mej för något som jag inte är.Klarar inte av det åt något håll egentligen. Vill inte att någon ska tro att jag är bättre eller sämre än jag är,vill bara att ska ses och upplevas som jag verkligen är. Då gäller det att jag framställer mej så ärligt och öppet som jag kan. Hela tiden säger som det är. Berättar och för en öppen dialog med de jag möter i livet. Det tar ju också tid att lära känna en människa på rätt sätt så att man törs visa sitt innersta. När någon ljuger ,undanhåller eller förnekar mej så blir jag såklart mycket kränkt,det borde väl gälla alla förmodligen. Till det lägger jag en otäck känsla av skam. JAG SKÄMS för att någon annan kränker mej. Förmodligen är jag väl arg på mitt hjärta för att jag inte kunde lita på att mina känslor var rätt. Så vad gör jag? Den här känslan vill jag lägga tillbaka dit där den kom ifrån.Jag tänker inte bära någon annans ryggsäck. Det har jag gjort alldeles för länge nu Den som måste skydda sitt  liv och leverne med att ljuga förtala och förneka ska inte göra det mot mej. Så ja! Detta är min blogg och jag bearbetar mina känslor här,om jag vill! Detta är mina egna känslor om mej själv och min syn på sanning och hederlighet!


Jobbardax

Vet ni vad! Alldeles strax åker jag till dagens arbete! En skön morgon har jag haft och en hel del har blivit gjort. Bra det så kan jag lata mej när jag kommer hem! Nyss när jag var ute på gården så regnade det,men det verkar ha upphört nu,hoppas det inte kommer nå mer heller! Vi hörs senare idag,ha det så bra var ni än befinner er!


Morron igen!

Är hemma igen efter en snabb tur ut på morgonen. Det var inget vidare väder här i Enköping ännu så länge. Grått och dimmigt! Säkerligen lättar det under dagen och blir lite bättre i alla fall. Nu blir det lite värmande kaffe för här inne är det riktigt kallt nu. Usch! Hinner med att greppa lite små saker innan det bär av till dagens arbete. Hörs snart igen!


Avgår för några timmars sömn!

Trodde det skulle vara svårare att hitta de perfekta barstolarna än att hitta ett barbord på blocket. Ett bord kan man ta vilket som helst bara det är rätt höjd och så tänkte jag! Men de jag hittar är alldeles för dyra. Då får jag väl hitta en egen lösning då,greja ihop något som Mulle meck skulle ha gjort. Vill ju ha klart lilla hörnan,helst till helgen så den kunde invigas exempelvis på lördagskvällen med pompa och ståt! Nu när det är för kallt att hålla till med mys på altan så gäller det att ligga i om det ska bli nåt! Visst finns det andra sittplatser här i huset ,tro för all del inte att jag sitter på golvet inte, men nu har jag fått det här i huvudet och då ska det bli så.


Mysiga lilla sommarvrå,vad jag kommer att sakna dej under vintern. Nu ska jag ploppa ner i sängen i alla fall och lura där några timmar. Så pass på i morgon är jag pigg och här igen med delar av mitt liv! Godnatt alla rara läsare och sov så gott!


Matlåda!!

Vet ni vad,jag har tagit mej för att börja koka potatis och göra en matlåda att ta med till jobbet i morgon. Det har jag inte gjort på åratal! Har ju jobbat inom skolan tidigare och då fanns alltid mat på plats att dela med eleverna. Sedan jag började jobba här i Enköping har jag oftast gått och handlat något till lunchen på nån affär,kanske slarvat lite och ätit bara väldigt enkelt och billigt! Till lunchen idag åt jag ju rester ifrån igår,det var så gott så nu gör jag en likadan omgång till i morrn. Eller så äter jag upp det nu för jag blir så sugen Tikka masala och potatis. En njutning för mej. Kanske det är den mörkare årstiden som vill att jag äter lite bättre för att orka,tycker att det verkar vara så att man bygger på underhudsfettet lite mer för att inte frysa på vintern. Men då gäller det att äta rätt för att inte gå upp i vikt istället för att bygga skydd! Kanske ska ta mej för att börja storhandla lite bättre i fortsättningen,precis som de kära ekorrarna här som samlar på sej inför vintern. Såg en riktigt pytte liten rackare häromdagen som busade på en gammal uttjänt fågelholk. Hoppas han också hinner äta upp sej till vintern.

 Den här kurren är fångad på bild här utanför förra våren! Titta vad söt den är! Helt underbart att stå och titta när de far omkring som busar i träden eller tar en paus och dricker och tvättar sej i den vattenfylla bergskrevan på baksidan!


Vid tangenterna igen!

Sitter här ,nyss hemkommen och knaprar på en morot! Är så hopplöst förtjust i morötter så det är inte klokt,råa hela eller grillade. Önskar jag hade fler hemma! Som vanligt hade jag en fantastisk arbetskväll,får så oerhört mycket tillbaka av de jag besöker,jhoppas att man kan ge någonting i alla fall. Tänker särskilt på en kvinna i kväll som jag hoppas kunde känna någon styrka i kramen jag gav henne. Jag blev i alla fall mycket berörd av henne! Lärorikt! Nu ska jag fortsätta fundera lite på min egen soppa,måste snabba på med det nu! Medan jag gör det så ska jag lyssna på musik och fortsätta med moroten. Hörs snart igen !


Arg på saker!

Oj vad tiden har rusat iväg, hann kanske inte det jag tänkte,men då måste det jag gjorde istället varit viktigare förmodligen! Har i alla fall hunnit äta och nästa steg blir att byta om, ska jobba "ute" idag och då behövs något varmare på. Ska bara ta en kopp kaffe först så jag får lite sump att vattna blommorna med, nä skoja ba,håller på och föröker flytta om blommor och arrangera om lite bland saker och ting. Vill få lite ny känsla härhemma men det är ju så attans svårt att komma vidare när bråte som inte ska vara här står i vägen.Vart ska allt få plats? Garaget är ju redan fullt med skräp och saker från förra boendet som också ska bort! Källaren med,gamla jackor och byxor och annat som säkert ingen vill ha! För att inte tala vad som finns utanför! Oj oj oj men ännu har jag väl aldrig fastnat på praktiska problem i livet,det finns annat som är mer svårlöst i så fall! Nej nu jäklar får jag bli sträng mot mej själv och säga åt mej på skarpen! Se till att greppa detta nu bästa Evachevalena!



Kolla här är två skräp som ska bort!

Vad synd...

Vad synd att solen drog sej tillbaka in i molnen igen! Får väl vara en solstråle själv då så länge! Hade ju funderingar på att luncha i trädgården men det får nog vara. På lunchtallriken idag kommer det att ligga rester från igår,potatis och tikkamasala sås, ska spara mej en liten stund innan jag äter, för det blir ju att jobba sent ikväll. Alldeles strax när naglarna torkat så ska jag ta i itu med en del praktiska saker här hemma, å sen kolla en stund på blocket om någon har lagt ut det perfekta barbordet till mej. Under tiden lyssnar jag såklart på Volbeat på Spotify!

 Volbeat



Min morgon med Soulweeper

Har haft sällskap med Soulweeper under morgonen. Druckit kaffe och ätit god macka. Det finns någon slags positivitet som smittar mej i låten Soulweeper,en styrka på något vis! I alla fall i version nr 2. Den första står mer för smörighet för mej i alla fall. Ibland är det noga med detaljerna! Tur man har Spotify och tuben,har väl sagt det förr va! Åh vad solen strålar här nu,om vädret håller i sej idag så blir det med säkerhet en lunch i trädgården senare,sedan jobb ikväll! Ska också sammanstråla med en intressant kvinna som jag återmött efter ett antal år,det kommer att bli givande med all säkerhet!


Mera Volbeat

Med största säkerhet kommer den här låten och just den här textversionen att gå het härhemma! (Finns med annan text också!) Nu tog den slut ,ska bara sätta på den igen! Så! Jag brukar inte gilla musicvideos med texten utskriven men i det här fallet så älskar jag det! Detta är min nya favvolåt Det är for sure!

Nu är min klocka 00.00 så jag ska bara lyssna tusen gånger på den här sen somnar jag över tangentbordet! Natti!

Förresten Soulweeper vilket vackert namn  på en låt!


Volbeat

Ibland svänger jag från det ena till det andra snabbt! Bra på sätt och vis i alla fall när det gäller musik! Nu tar vi ett stort steg från Enigma till Volbeat! Det ni. Volbeat är något alldeles nytt för kvällen,fick ett tips av min äldsta dotter och passade på att lyssna in dom. Finns massor av låtar som jag föll för direkt,gillar det tuffa stuket med de melodiösa låtarna! Å så börjar de så milt och fint men sen sätter det bra fart! Men såklart finns det visst som är alldeles för tufft för mamma,men lyssna på denna!

Return to innocence

Nu duggar inläggen tätt här på bloggen,men känner verkligen att jag vill dela denna med er!  Har använt den här låten under många år i mitt arbete med barn som har det där "lilla extra" som kanske inte alla orkar med. Vet att den blev en trygghet för många av dom. De kunde ligga tysta och blunda genom hela låten,de som knappt aldrig annars kunde vara stilla. Tycker oändligt mycket om den, både hur det låter och vad budskapet säger. Ta er gärna tid och lyssna noga om du som jag känner dej på ett lite så där melankoliskt humör. Ta in den i ditt hjärta och vårda den där!


Maitreya




Vad betyder Maitreya?
Maitreya betyder sann vänskap eller gemenskap. På samma sätt som man BLIR buddha genom insikt, BLIR man maitreya genom att vara en sann vän.

Detta är till dej min vän,du som äger denna blomma,ditt namn är Maitreya! Tack!

Outfit

Sitter och jobbar med Photoshop och vill gärna visa er en bild på min vän Marie! Särskilt vill jag att ni kollar in kläderna som inköptes på ett ställe som jag glömt vad det heter i Farsta centrum i helgen. En liten butik med udda kläder och skor! Supertrevlig personal också,duktiga på att sälja!



Finns bara ett fel på den här bilden så vitt jag kan se,en liten konstig grej i ena handen,den ignorerar vi! Synd att vi inte fotade bara klänningen också den är superläcker. Tunna axelband och spets upptill! Fräck!

Huset fullt

Nu har barnen slagit igen dörren bakom sej! Här har hunnits med en hel del! Här är Jenny som tvättar sin bil!
Dumma munstycke som bara lossnade från slangen hela tiden! Men skinande ren och fin blev den till sist!



Sedan åt vi och mumsade en lång stund,orkade man inte äta sig propp här så blev det matlåda tills i morron med hem. Ja sen har vi tänt ljus och umgåtts vid datorn och haft det mysigt! Vilken tur att alla var lediga samtidigt så vi kunde umgås. Och vilken tur att tjejerna har bilar och körkort så de kan ta sej hit! Nu har jag återigen diskmaskinen igång,det är ju helt olikt mej!

Grisrumpa i huset!

Står här och steker fläskotletter för filla muggar! Det ät ju inte precis min favvomat men vad gör man inte för ungarnas skull! Som tillbehör får man välja på ris eller potatis. Nästa val man måste göra ar mellan brunsås och tikka masala. vinbärsdryck och skalade morötter kommer okså att finnas. När vi sedan är så mätta att vi inte tror vi kan få ner en endaste bit till så blir det efterätt! Berättar mer sen!


Kaffesump!

Så nu har jag kollat lite om mina funderingar kring kaffesump som blomstergödning! Kan väl säga att jag inte riktigt är övertygad. Det enda som jag kan ta till mej är att om man använder det i små mängder på pelargoner så blir det inte sämre! Jag har i alla fall vattnat med utspädd kaffesump på några ställen nu så får vi se! Enköping är en annorlunda stad ,om man står på torget mitt i centrum en dag som idag så kan man känna doften av vad bönderna runtom spritt ut på sina åkrar! Det luktar inte rosenvatten kan jag lova!

Här är en länk till er som blev nyfikna på det där med kaffesumpen! http://www.odla.nu/forums/lofiversion/index.php/t86762.html

 Obs lånad bild!


Trevligheter på gång!

Jobbet gick hur snabbt som helst att klara av idag! Nu har jag fritiden öppen framför mej! Ska umgås med barnen under kvällen,det blir nog både biltvätt och mat och säkert en hel del annat också! Först ska jag kolla på nätet om det är någon mening att hälla kaffesump på blommorna som gamlingarna säger! Härhemma brukar jag hälla ut sumpen från kaffepressen utanför altan eller trappen. Kan lov att inget kan växa just där, men det beror nog på mängden,kanske funkar med lite lagom! Tror nog ändå det är dags att inhandla lite blomstergödning,de ser lite lessna och trötta ut härinne mina växter!

 Tyckte alltid förr att Pelargoner var tant blommor,nu tycker jag dom är underbara! Har Pelargonenrna blivit modernare eller har jag blivit tant?

Här kollar jag in en Hortensia för att få tips till min egen!

Godmorron!

Startar dagen med kaffe och macka! Känner mej riktigt utvilad och pigg! Ska som sagt jobba några timmar och sedan blir det hemma och myskväll. Hoppas det klarnar upp under dagen så solen kommer och värmer lite! Ska ta och greppa lite praktiska grejer som kan behövas inför vintern med huset. En hel del behöver göras,det gäller att hitta en prioritetsordning,förmodligen är det viktigasrte att få ordning på värmen först! Sen ska jag köpa ny damsugare och vattenkokare och......

Sova före 24.00

Så är helgen över även för mej! Tror bestämt jag skall sove en stund nu! Imorgon ska jag jobba igen,kul ska det bli som vanligt.Vet att det blir "ute" i morrn.Det känns bra och stärkande att få röra på sej ordentligt! Tänker fortsätta att ignorera den skrapande känslan i halsen,ingen idè att vara förkyld nu inte! Hoppas det blir en varm och fin höstdag så jag kan umgås lite ute på eftermiddan med mina besökare! Sen blir det fart på grytorna då också,inte så ofta det lagas mat i detta hus så det ska bli trevligt! Ska nu ta ett stort glas kallt vatten och sedan krypa i bingen! Godnatt alla och tack alla ni som var med och på sitt sätt bidrog till min trevliga helg!

Salem

Tidigare idag när barstolarna skulle inhandlas så bar det ju av mot Salem. Vi pratade i bilen om att det var ett konstigt namn på ett ställe, vi hade lite olika tankar om varför det hette så! Tänkte att jag skulle kolla på nätet för skojs skull å nu har jag gjort det Så här stod det: 

Salems socken hette från början Slæm, ett namn som förmodligen är bildat av dialektala ord för "slån" och "hem" (boplats, gård), men namnet justerades någon gång före 1600-talet till Salem, troligen efter det bibliska Salem, av Jerusalem.


Så enkelt var det! Så härligt att kunna ta reda på saker så enkelt och snabbt om man vill! Annat var det förr,då tog det tid om man ens någonsin fick svar!




Här ligger stolarna i bilen och vi lämnar salem för den här gången!


Mer från växtriket!



En ljuv romantisk känsla tycker jag denna bild förmedlar! Så stillsam på något vis! Tycker om den!



Vad tror ni ,hinner dom bli uppätna eller?



Goda plommon kan jag lova! Jag har faktiskt pallat flera stycken.



Om den första blomman i detta inlägg symboliserade renhet och romantik så får den här stå för raka motsatsen!
Så cool och stentuff en riktigt vass rackare! Keep up the good work in the garden sister!

Blomster

Nu vill jag visa några bilder på vackra skapelser jag såg i trädgården hos min gode vän när jag tog en sväng runt med kameran! Allt är oredigerat för tillfället men duger ju superbra ändå!



Att naturen bara kan göra något så vackert! Vilket konstverk!



Sen skulle ni bara veta hur gott den doftar också denna gigantiska ros!



Lilla myran då?! Vad gör du?



Snyggt snyggt! Ännu ett konstverk från naturen!

 


Fotobus

Håller på och redigerar bilder från igår i Photoshop. Vi var i "hotell" trädgården och fotade allt möjligt. Den här bilden tog jag på min vän,tycker den blev jätte bra! Har softat den lite och lagt på en vinjett.

Sedan skulle jag bli fotad vid samma blomma men då blev det så här!



Men åh vad roligt vi hade när vi höll på! Nu har vi många fina minnen till hösten och vintern att njuta av!


Barstolarna blev mina!

Börjar att berätta om helgen bakifrån, Vägen hem från Stockholm gick över Södertälje idag. Skulle nämligen titta på några barstolar som jag hittat på Blocket och bara föll för direkt. Stolarna fanns i Salem som ligger nästan framme i Södertälje från stockholmshållet sett. De var jättefina och sitsarna som jag uppfattade som lite slitna på bilden var hur fina som helst. Så jag köpte dom.Kalasnöjd! Tur att vi fick in dom i Skodan,man har ju inte precis nån Blocketinhandlar bil för tillfället. Dessutom all packning vi lyckats skrapa ihop för en helg,inberäknat det vi shoppat. Lyckades ränna runt och handla både I Farsta och på Skärholmen. Å allt detta tack vare GPS:n annars hade vi nog inte tagit oss för allt detta! Nåja kolla in en av stolarna,nu ska här fixas ett bord bara och sen blir det invigning nån kväll. Ska kalla stället Hörnan eller Corner,bor man i Enköping så vet man! Har massor med andra roliga bilder att visa sen,måste bara kolla med andra om samtycke!



Det som står ovanpå pallen är en guldtallrik som jag köpte som ljus eller fruktfat på indiska.!

Back home!

Nu är jag hemma igen och jag har haft en superhärlig helg i stockholm! ska bara packa uppl ite och fixa så återkommer jag med bilder å mer när jag kommit till ro! Hoppas ni haft det lika trevligt som jag! Hej hopp!

Rastar

Jobbar på i stadig takt,har en liten rast just nu så jag passar på att kolla läget här! Ska nog dra mej över till Coop och handla lite tills ikväll. Funderar på en shopping i Farsta i morron,måste ju kolla alla shoppingcentra och även om utbudet är i stort detsamma överallt så är det ju roligt med nya ställen. Sist jag var i Farsta så var det ju av misstag och mitt i natten (eller tidigt på morgononen om sanningen ska fram) Nu hoppas jag på sol, för trevligt sällskap är ju redan ordnat! See you!


Rent i hörnen!

Nu börjar det se ganska snyggt och städat ut inför helgen.Snart kommer mina kära gäster så vi hinner umgås en stund innan jag åker till jobbet. Hoppas vi hinner ses en stund innan de ger sej av också! Det är inte så dumt att ha lite press på sej,på något underligt vis blir saker och ting lättare gjorda då! Så har det definitivt varit här de senaste dagarna! Nu måste jag sätta den sista touchen på saker och ting,så vi hörs alla vänner!

Den här kanske skulle göra sej som affisch nånstans här hemma,gillar den skarpt,Skulle nog bara fixa bort vad det nu är i vänstra hörnet,det är lite störande men lätt som en plätt i "Shopen". Å såklart ingen sån där signatur i högra hörnet! Lite diskretare om jag får be!


Trivs hemma!

Tiden går fort när man har roligt som bekant.Nu har jag fixat lunch i alla fall, Basmati ris med pesto och persillado så gott! En vacker Hortensia har jag planterat också,få se om den kan övervintra,måste komma ihåg att täcka över den när vintern kommer,brukar vara dålig på sånt för vintern kommer ju alltid lika plötsligt känns det som. Å sen vill jag påstå att båda gräsklipparna är korkade som inte fattar att dom är lagade! Gud vad jag är trött på gammalt skit som bara halvfunkar! Hur sjutton väljer jag egentligen?

 Skäms på er!



Hej!

Håller igång för fullt här hemma! Både inne och ute. Tänkte när jag satt i solen utanför med min frukost att jag ska aldrig bo i lägenhet! Tycker så mycket om naturen och att inte behöva gå hemifrån för att njuta av den. Det här huset har ju ett perfekt läge med naturen inpå knutarna. Känns som man är på landet fast det är mitt i en stad! Få se vad som är möjligt att lyckas med när det gäller att hålla skicket på stället,det är nog det svåraste!Skönt att inte börja jobba förrän vid fyra så jag kommer att hinna mycket idag,på många plan!

   Härlig fikavrå!


Stuck in a moment

Äh måste bara störa er igen en kort stund,glömde godnattsången. Den här U2 låtens text har funnits i min hjärna många gånger,men nu sitter den mer än vanligt, Den är sååå bra,och Bono är en av mina hjältar,lovar!

http://www.youtube.com/watch?v=RqFXZMdpMuk&feature=related Länken är till originalvideon som är inaktiverad så jag kan inte visa den här,men kolla själv om du vill. Förresten så har jag döpt bilden från förra inlägget med rosen efter en U2 låt men ändrat ett ord bara,klura ut den! Godnatt igen då!

Tillfreds med kvällen

Nu börjar lugnet sänka sej i Enköping. Mörkret är tätt och alla på gatan sover. Det är bara på nian som det lyser fortfarande och där sitter jag. Häckar vid datorn sen nån timme ock kan aldrig slita mej. Ett tag tidigare ikväll kände jag mej som en som jobbar på HM,typ. Där kan man ofta se hur de flyttar runt kläderna för att det ska se annorlunda ut i butiken nästa dag fast med samma utbud. Så har jag också gjort härhemma! Men allt är inte ens inne i garderoberna än.Får så många nya ideer hela tiden,men tillslut blir det bra! Säkert! Nu är jag hungrig fast jag ätit makrill igen men får väl klara mej till imorrn förmodligen! Har planer på att köpa en ny dammsugare förresten,tror det finns tre stycken i huset men ingen är särskilt villig på att samarbeta,så det blir nog Elgiganten framåt lönedags som får ett besök! Så nu hörs vi igen imorgon. Natt i natti alla vakna!


Barbord och stolar vill jag ha!

Har ju sökt efter ett barbord med typ två stolar till i rätt stuk. Få se om det är på gång nu! Det är där vid fönstret det skulle stå så det kan inte vara ett sånt som ska sitta fast i nån vägg!Tror att det skulle kunna bli riktigt mysigt i vinter och sitta där på tu man hand och äta gott! Känns som jag tycker om den där vrån som blir mellan skåpen. De två skåpen är egentligen ett,det mindre i hörnet delar man på mitten och sätter på var sida om den större delen. Då blir det ett fantastiskt bling bling skåp, men jag tycker det funkar lika bra så här!
Hoppas nu jag kommer tillbaka med det jag tänkt efter helgen!


Judas Priest å lite annat

Skönt att känna sej lång ledig,fast jag egentligen inte är det. Jobbade från 07.00 till 15.00 idag,det känns ju som jag slutade jätte tidigteftersom passen ofte varar till halv tio eller tio på kvällen,sen börjar jag sent i morrn typ vid två tiden,och jobbar till halv tio och sen tänker jag vara ledig i två dagar och drar iväg redan i morgon kväll och när jag börjar på måndag tänker jag inte ens kolla nu! Så underbart att trivas både med sin fritid och sitt jobb! Tänk om alla såg det jag ser om dagarna så skulle många sluta klaga. Nu vet jag att det finns många som har god insikt i livet ändå,men det var ju inte dom jag tänkte på! Har en spelningslista med Judas Priest på via Spotify,tänk vad dom kan vara Pink Floydigt bra ibland men alldeles för stökiga och enligt min smak alldeles för brutala ibland. så nu zappar jag i listan alldeles vilt! De gamla favoriterna blir kvar men den del nytt har jag hittat! Packar lite och stoppar i alla fall ner den här, vi får väl se om det blir den eller om jag ändrar mej,har ju inte ens provat den än men allt klär ju en skönhet ha ha!

Tända ljus

Nu ska jag tända ljus i hela huset för att det ska bli riktigt mysigt när jag håller på! Det är nästan så jag skulle velat ha ett glas vin också,men har inget hemma,bara bubblet förstås,men det ska jag spara ett tag till! Får vänta till ganska sent i morgon kväll innan det slås upp två goda glas vin på annan ort! Åh vad mysigt det ska bli är så förväntansfull inför helgen. Undrar vad vi ska göra,det är så skönt med en helg som ligger så vidöppen med massor av möjligheter! Nu ska jag sätta på Spotify för musik ska det också vara när mysfaktorn ska upp! Ses å hörs! Förresten så tycker jag den här poplåten är störtskön!


Mors!

Nu har jag klivit upp ur varma sköna sängen efter en lång lur! Ska vakna till med lite kaffe om det går. Ikväll ska jag plocka lite med kläder och skor i garderoberna. I ett rum ramlade garderobsstången ner i morse och alla kläderna hasade av i en salig röra. De andra garderoberna som  stänger i två våningar, och jag kan aldrig nå upp att hänga eller ta ner något utan att släpa fram en stol. Nu ska jag uppfinna en sån där sak som dom har på butikerna och plockar ner med,om man tar ett träskaft och gängar i en sån där metallkrok från en gamma trä galge så måste det ju gå! Då kan jag göra två och ha en i varje garderob! Så ni förstår att jag blir upptagen i verkstan en stund nu!

Kortis bara!

Hej! Nu kommer jag strax hem och tänker lägga mej och sova en lur direkt! Åh vad sköönt det ska bli! Behöver både sova ifatt och ladda inför helgen! See you!

Makrill i tomatsås!

Vilken njutning! Vad kan slå en hårtvätt efter en svettig dag! Inget. Nu ska det bara få torka lite innan jag lägger mej så blir det bra! Vet ni vad glad jag är att ha fått återupptäcka Makrill i tomatsås! Tyckte det var jättegott när jag var yngre och åt det gärna.Sen har det bara blivit ett uppehåll under massor av år,inte vet jag varför!För några månader sen blev jag bjuden på en kvällsmacka av en dam. Som pålägg fanns bl a Makrill i tomatsås,då kom det tillbaka till mej och jag har med jämna mellanrum nu längtat efter det och ätit det. Precis som just nu! Öppnade nyss en burk och bara vräkte i mej! Utan macka!Jättegott,sugen på att öppna en till men får väl skärpa mej....den som väntar på nåt gott!

 Var väl ett annat fabrikat på min men det vet ju inte makrillen!

Satin-hair brush

http://www.braun.com/se/hair-care/satin-hair/satin-hair-brush.html

 Kolla vilken grej,En sån här har jag använt idag ,jättehäftigt Ska nog köpa mej en när den kommer till Elgiganten alldeles snart. Har haft en trevlig kväll med barnen i Västerås och nu måste jag in i duschen och tvätta håret! tittar in och säger godnatt sen!

Working

Goddagens! Dyker upp en stund för att snabbt försvinna! Väcktes i morse med ett bra jobberbjudande som jag tog. Just nu har jag en paus och njuter av en kopp kaffe,blir nog en eftermiddagsfralla också! Senare ikväll drar jag till Västerås men landar hemma en sväng först! Saker och ting flyter bra nu,men mer måste till, har massor med planer,synd att jag inte hann kolla upp de där barborden som jag tänkte men man kan ju inte bara roa sej,hinner med det också!


Inredningsplaner

Dags att ta sej i säng! Fastnade på blocket där jag letade efter ett barbord med stoler i rätt stuk till en vrå i vardagsrummet. Just nu utnyttjas inte stället alls utan fylls upp av lite blommor som står på golvet. Attans vad mysigt det skulle bli, men som sagt det måste vara rätt stuk och vad det är vet jag när jag ser det! Har några på G som jag nog ringer på i morrn. Lite värre är det väl med att frakta grejer nu när Chryslern står i träda men vad f...n allting går utom små barn för dom kryper ju som bekant! Ja det är verkligen en bra tid för att se om sitt hus nu,det tråkiga är att det finns massor av seriösare saker ang huset jag borde satsa på men det är inte lika roligt.Funderar på om inte den här väggen skulle funka i guld? Men då vill jag att det verkligen ser ut som guld också! Glimmar! Så måste listerna bli vitare eller kanske svarta? Vad roligt med planer,nästan som förr!

Gammalt inlägg!



Vad roligt att se denna bild,hoppas ni som vet hur det ser ut nu tycker att det blivit bättre. Inlägget från Livespaces nov 2008. Nu blir jag väl sittande tills i morgon och bläddrar i alla gamla inlägg. Tror det kallas bearbetning!

Gamla bloggar

Blogg.se är ju det tredje bloggstället som jag använder. Det vore kul att kunna flytta ihop alla tre ställena till ett. Första stället var live spaces,sedan blev det Netlog men inget av dessa ställen är rena bloggställen utan mer communitys som används till allt möjligt. Tyckte sedan det var så givande att skriva så jag sökte mej till en riktig blogg. Satt nyss och läste igenom alla gamla inlägg på Netlog, många minnen var det. 499 inlägg! Inte dåligt!
Fullt med bilder och trevliga kommunikationer och annat utöver bloggen
http://sv.netlog.com/chevalena

Började skriva på Live spaces 2008 i augusti. När jag tittade igenom där lite kort,har inte varit inne där på länge nu så såg jag att många bilder var borta av någon anledning,spelar ju ingen roll egentligen för jag har dom ju här på hårddisken i alla fall. En sak jag märker är att jag har inte förändras särskilt mycket i mitt sätt att skriva,vad jag välje att delge osv. Detta är minnen,gillar verkligen att blogga,kommer att fortsätta med det jag lovar!

http://chevalena.spaces.live.com/default.aspx


Purple

Arbetspass idag mellan halv fem och halv nio! Lustig tid kanske men mycket trevlig att jobba! Börja sent och komma hem tidigt! Och plus i kanten för mej som kom ihåg att äntligen posta brevet som skulle skickats för en vecka sen, hopplös med sånt! I alla fall om det gäller mina egna saker. Vad tycks om den här som en av mina favorit färg låtar då?

Då går jag ner i min källare

Håller på och planerar lite inför helgens begivenheter, återigen passade det så bra att när jag far iväg till Stockholm så blir det fullt hus i mitt hus. Det är inte så kul för alla de som bor otillgängligt när de ska roa sej så kan man så hjälper man väl till. Husvakt med hund är ju dessutom extra bra! Nu ska jag ner i källaren och hämta upp alla snyggstövlar som legat och vilat där under sommaren och snygga till dom med skokräm och annat så blir de som nya i ett nafs. Ner tillbaka åker väl sommarens sandaler och ballerinor,sorgligt men snart är det ju vår igen eller hur!


Grislur!

Oj vad skönt det där var då! Gick förbi sängen och någon osynlig kraft drog ner mej där. Somnade direkt och sov som en gris,hur dom nu sover. Det är sällan jag tar mej till att sova mitt på dagen,det är så segt när man vaknar. Men jag behövde verkligen det här, nu ska jag sätta mej i solen och äta potatisgratäng.

färska frasiga frallor!

Färska krallor och kaffe i solen på baksidan av huset,det är vad jag har njutit av just nu! Det är så varmt och skönt därute att jag fryser när jag går in. Har varit borta en stund och fått tagit del av flera roliga sammanträffanden, man får alltid nytta av saker från förr som man gjort bra,man kan bara inte veta när eller hur! oj nu kom posten hörde jag, brevlådan har trillat ner och står på backen numera och då låter det på ett särskilt sätt när locket slås igen. Ut och njuta av dagen är vad jag ska göra nu! Pling plong

Startklar

Morrn! Ja det blev så i alla fall,att jag kom i säng i tid.Visserligen tittade jag aldrig på klockan när jag gick och lå mej igår kväll,men det känns som det var tidigare än vanligt! Jag var ju direkt till macken och betalade det jag var skyldig sedan kvällen innan då det var fel på kontakten med banken så kortet inte funkade. Bussiga människor där,men man har ju hållt till där ett tag nu,det är det som är fördelen med små städer allt blir mer personligt sägs det och jag fattar på djupet vad det betyder. Många koppar kaffe har druckits hemma på Statoil. Å även om jag ska åka åt andra hållet så svänger jag först förbi där och tankar! Jaha,dagens uppgifter blir spännande,startskottet går för,ja vad ska jag kalla det,finner inget namn just nu men kanske jag kan formulera det bättre när jag vet mer. Senare när solen kommit ordentligt ska jag och min kompis kameran sticka iväg till det bästa stället i hela Enköping Drömparken. Kanske berättar jag en liten solskenshistoria därifrån från min första tid tid här,eller så spar jag den i mitt hjärta.Här en bild som har ett starkt symbolvärde för mej ,men kanske bara ser ut som nån gammal blomma för dej men vad spelar det för teater som de brukar säga!


Hej då jobbet!

Nu står det inte på förrän jag ska åka hem igen. Funderar starkt på att gå och lägga mej direkt,utan att passera datorn. Då vet man ju hur det går!Snyggade till en hel del i sovrummet tidigare idag ,så nästan varenda klädpalta är på rätt sida garderoben idag. Får väl se hur länge det varar. Även sängen fick sej en tillsnyggning,så nu är det väl bara resten kvar. Ska iväg tidigt i morron på ett möte och sen ska jag fundera ett tag,om det blir sol så ska jag söka upp något nice ställe på vår jord och njuta lite, idag på eftermiddagen var det ju helt underbart i solen, en riktigt fin Brittsommardag! Så hör ni inget av mej ikväll så sover jag tidigt. Ska dra till statoil nu och göra rätt för mej. Igår när jag tankade så fungerade inte maestrokorten så det blev en skuld,men den är ju i tryggt förvar där!

Vad gör jag nu?

Har nyss tagit mej en kopp kaffe i trädgården och njutit av allt det vackra.Knallat runt och kollat in vad som finns kvar och vad som gjort sitt av sommarens blomsterprakt.Vad sorgligt det är att se att det går riktigt fort mot höst från den synvinkeln.Samtidigt tar en annan känsla plats,alla mysiga kvällar inne i värmen både hemma och borta!Här i Enköping samlas folk lite mer eftersom det är en liten stad med dåligt nöjesutbud,så far och flyger alla åt olika håll på sommaren,medan man ofta samlas på samma place sena fredag och lördagskvällar.Tråkigt säger en del ,men det kan väl inte bli annorlunda i en sån här liten stad.Västerås har ju lite mer att bjuda på men det är ju "hemma" för mej eftersom jag i stort bott där hela livet. Men sedan tidigt i våras har det varit Stockholm som stått överst på nöjeslistan, så nog bär det av dit även den här helgen om Chevalena själv får bestämma. Nä fy vad lite jag har fotat på sista tiden,går ut en sväng och tar igen det nu!See you!

Hu, nu skrämde jag väl er,men snart är vi där! Den sköna kalla vintern!


Lunchar

Yes! Hemma några timmar nu, varit och jobbat ett tag och ska tillbaka senare. Det är ganska skönt att vara ledig så här mitt på dagen ibland,när man vet att det bara är några timmar så blir jag så effektiv! Effektivitet är nog det mest framträdande draget hos mej för tillfället, och säkerhet.Tvekar inte det minsta över vilka beslut som behöver tas just nu. Det är en skön känsla att bara flytta fram pjäserna bit för bit utan att riskera att bli puttad och hamna i boet igen. (tänkte på fiaspel). Allt sker ju inte på en gång förstås,det säkraste sättet är ett steg i taget,det viktigaste först! Ska nu ta och stoppa lite tvätt i min sprillans nya tvättmaskin. Den rymmer 6 kilo så med ett huj är tvättstugan tömd, å nu är det perfekt torkväder ute också!




Allt har sin tid!

Ännu i mitt liv har det inte hänt att när jag vet sanningen så kommer någon undan med att ljuga. Särskilt inte när det är jag som blir förnekad ,förtalad eller ljugen om. Då menar jag inte småsaker,då menar jag allvarliga grejer som faktiskt är skadliga att utsätta andra för.Och när den som ljugit,förtalat eller förnedrat mej är så illa ute att den ljuger lite till för att klara sej så måste sanningen var en tätt i nacken och flåsa! Så sköra som dessa lögner är så är det dumt att fortsätta skoja,när det knakar i isen så måste man backa. Nu ska detta ämne inte förhandlas här mer.SUBJECT CLOSED! Det finns seriösa arenor som det ska spelas på nu,där inga intriger platsar. Men mina tankar runt trohet ärlighet och liknande blir ni inte av med,eller de storys jag väljer att berätta från mitt liv. Jag har aldrig använt bloggen till att tala illa om någon eller skriva bitska kommentarer,sånt hör inte hemma här.Men tro mej mina svenska betyg är inte dåliga så vräka ur mej kan jag göra på ett vasst och fult sätt,men väljer bort det! Någon sa nyligen i ett sms,jag vet inte om jag törs prata med dej ensam,jag torskar ju på allt jag säger! Nog om det nu !Äntligen har plåstret tagits från min mun och det var jag själv som gjorde det! Nu ska jag ägna mej åt sånt som intresserar mej seriöst istället för att möta taskiga kommentarer och inlägg! Privatlivet kan jag stå för privat! Måste tillägga att jag mött goda människor i detta också, är du en av dom så vet det du det!



Färg låtar

Nu ska det ju handla om låtar som innehåller någon färg i texten,kom på den här just nu! Blå är alltså färgen!

Kvällstur!

Strax slutar arbetet för idag! Det är riktigt fridfullt att jobba en söndagskväll på det här stället jag var idag. Har med mej ett pelargonskott och en påse hemodlade vindruvor,det känns bra! Ska bara åka och tanka efter jobbet så tar jag en sväng till Västerås sen! Natten är ung!
Förresten hur kan det vara möjligt att andra vet mer om min relation än jag själv som levt i den. Måste i ärlighetens namn berätta att en av kvinnorna som misstagit sej faktiskt bett mej om ursäkt. Det tackar jag verkligen för. Sånt är reko. Vi som verkligen var med under de här åren vet ju också hur det var innerst inne i våra hjärtan. Undrar då varför utomstående "kompisar" tycker sej veta bäst. Omständigheterna just nu gör att  jag inte förundras över att sanningen stannar hos oss som var med! Ingen annan än de två i relationen kan ju ändå inte vara skadade av vad vi gjort inom hemmets fyra väggar. Varför är det viktigt för er? Låt oss nu läka ifred,för han och jag stör ju inte varandra ett enda dugg.

Hur ligger det till egentligen?

Man brukar säga att sanningen alltid kommer fram till slut! Å det är den på väg att göra nu! Verkar som det börjar gå upp ett ljus hos de olika kvinnor som tycker sej veta allt om det kärleksförhållande jag har haft sedan våren 2008. Den ena säger att det tog slut i augusti 2009,det vet hon med största säkerhet. Hon har aldrig träffat mej,bara pratat i telefon just ang.det. Nyligen.Visst har hon haft ett kamrat förhållande med min sambo fast jag inte vetat det. Visst har de sovit tillsammans och umgåtts. Visst har de gjort " det " säger hon i vårt första telefonsamtal. Jag ställer min sambo mot väggen och han erkänner men skyller på att det bara blev så,det var ett misstag. Hon var så på. Under tiden finns en annan kvinna som forskar i vårt förhållande och konstant kallar mej för patetisk lögnare och massa annat fult. Jag säger henne sanningen,men hon påstår att min sambo och jag bara är vänner! Ha den ena säger att vi aldrig haft annat än kamratskap,den andra säger att förhållandet tog slut för ett år sen.Hm vilket är då sant? I veckan lämnade jag förhållandet och då plötsligt skriver den första kvinnan och säger även på telefonen att hon bara skojade om vad hon gjort med min sambo för hon "hade hört" hur galen jag var,och ville roa sej en stund. Fan vad taskigt att ljuga på sin goda vän så om det nu var det hon gjorde,trodde att hon skulle hjälpa honom få slut på någon slags förföljelse som jag stod för står det i hennes blogg.Den andra stackars kvinnan som inte ville inse att mannen och jag levde som ett par och gjorde det normala par gör i livet,all inclusive alltså, förstår nog nu även hon. Mannen då? Jag det lämnar jag tills vidare..... Själv säger jag det åter sanningen kommer alltid fram till slut! Hade ni hellre varit lurade en stund till? Inte jag i alla fall!


Slappsöndag

Hej å hallå! Ville bara säga att jag är vaken och att det råder full aktivitet här i lilla huset! Just nu en kaffepaus men sätter strax igång igen med att röja! Senare idag blir det jobb en stund,men det är skönt med en sån här slappar söndagförmiddag! Snart hörs vi igen!


Det ska inte bli nå mera trams i din trädgård!

Ibland kan man ju inte hitta den låt man söker på youtube för att ingen har förbarmat sej och lagt upp den. Så som den här! Har ju den såklart på hårddisken men då kan jag ju inte nå den överallt. Ville så gärna att den skulle finnas tillgänglig men tycker det är så svårt med att hitta rätt bilder så inte budskapet förstörs. Och i detta fall är det definitivt innehållet som räknas så därför gjorde jag den helt svart så att man kan lyssna i stället för att bry sej om det visuella! Har flera favoriter som jag vill dela på detta vis men ska då skaffa ett eget konto istället för att låna lillens!

Tema färg!

Tänkte att jag skulle hitta något nytt tema när det gäller att dela låtar jag gillar. Då kom jag på det,färger får vara den RÖDA tråden! Det var faktiskt så att jag först tänkte på en favvo låt och sen kom på temat utifrån den.Ha massor av färger på en och samma gång. Och smaka bara på låtens titel: One rainy wish,underbart. Lägg sedan till allt annat och framför allt mannen himself! Kan man inte höra den underbart spröda å vackra melodislingan i detta så har man inte samma musiksmak som mej,men det gör ju inget!


Simple man

Å den här låten har i åratal betytt massor för mej! Nu känns den mer aktuell än någonsin! Textinnehållet är bara helt rätt enligt min filosofi, egentligen behövs ingen förklaring.Listen carefully ! Även det musikaliska är en njutning såklart!


Stökar!

Skön låt att lyssna på medan jag använder lördagkvällen till att stöka i skåp och garderober. Men var ska jag göra av allt som blir över,källaren eller garaget? Men där är ju redan fullt också! Får väl köra iväg det nån dag! Känns lite kul på sätt och vis att hänga fram lite tjockare kläder och sånt. Men lite tråkigt att hänga undan alla sommargrejer,tar bara undan de som är supersomriga än så länge! Idag när vi pratade om vad man skulle ta på sej när vi går ut på lite lattjo nästa helg,så blev vi lika glada både Marie och jag när vi insåg att det ät helt lungt med höga stövlar på dansgolvet igen. Tights eller jeans nedstoppade, coolt! Nu kanske det inte blir lika mycket skavsår heller när vi tramsar runt på fel tunnelbanor på morgonsidan! Ja ja det är en vecka kvar tillsdess och vad som helst kan hända innan det är så dags! Här kommer i alla fall låten jag menade!


Kortis

Godmiddag från ett soligt Enköping! Gratulera mej,har lyckats med att slå på värmen och fått det att fungera,inte allt är ok än men får kolla med experten! Nu kallar plikten så vi hörs senare! Må gott alla därute så länge!

 


Fredagslåt igen

Nu har det gått en vecka där jag lagt upp låtar från olika dagar! Hittade ju inget om onsdagen som jag gillade,men tänkte roa mej och er med ett till fredagsbidrag istället! Friday on my mind! Alltså vilken underbar glädje denna video förmedlar Stuket är helt underbart! Förresten vet ni vad som hände i morse då,jag gjorde ett klantigt misstag,tittade på fel datum nät jag skulle kolla schemat och trodde jag skulle jobba kväll. Satt därför uppe sent och tyckte inte det gjorde nåt. Men strax före halv 8 blev jag väckt av en jobbarkompis som undrade varför jag inte kom! Totalförvirrad och trött var det bara att hasa sej iväg, Sminkväskan låg kvar i bilen så det blev att gå alldeles som man var skapt! Men dagen gick i alla fall och uppdragen utfördes! Ska nu ta och kolla morgondagens schema. Undrar om man jobbar?


Om att göra val!

Jaha,vad ska man välja att skriva om i dag då? Kanske om att välja, då menar jag inte att rösta utan att göra kloka och riktiga val i livet . En vän frågade, vet du vad det är ,som är det enda man MÅSTE göra här i livet,som man alltid gör,hela tiden ,kanske ibland utan att man tror det eller vet det? Svaret var: att göra val, hela tiden gör vi val, stora och små, medvetna och omedvetna. Häromkvällen i en annan diskussion så sa en man till mej,om jag har några val, så skriv ner dom då, skriv vad jag har att välja på, jag har väl inga val! Jag valde att inte skriva,tänkte att han måste komma på dem själv. Det är inte så att han inte valt tidigare i sitt liv,självklart vet han det och förstår det.. Han tyckte nog bara att han satt sig i en knepig situation just nu och såg inga bra val. Men ingen annan kan ju välja åt en,då blir det ju ingen utveckling alls. Visst är det ett enkelt sätt att bara glida med och ta för sej av vad andra väljer åt en, men det straffar sej rejält. Tänk vad lätt det är att skylla på andra när man själv har satt sej i svåra situationer. Jag har också själv gjort val som sedan visat sej vara fel för mej. Det viktigaste då är att välja att inte klandra sej själv ,att inte lägga på sej skuld eller skam.Skulle vilja använda ordet att rannsaka sej själv i stället. Det är svårt men måste nog göras enligt mitt sätt att se. Åh nu kom jag in på det där med värderingar igen, jag har själv valt mina värderingar och väljer också att stå för dom. Andra har valt sina och står för dem. Sen finns det kanske dom som har massor av värderingar men väljer att låta dem ändra på sej såsom det passar. Men sånt är livet,När man sen delger andra sina värderingar och säger typ,ärlighet,trohet,lojalitet och sånt så tror jag numera att man måste precisera vad de orden betyder just för mej. Annars kan man tro att man menar samma sak men i själva verket inte alls gör det. Att ljuga om viktiga saker för att det är kul eller ger tillfredställelse är inte reko enligt mitt sätt att se. Att en del ändå gör så,finns det ju många förklaringar och orsaker till,det är en sak. Men det är ju ändå inte acceptabelt i min värld. Fast jag kan säga att jag är utrustad med en attans massa tålamod,kanske nån annan inte håller med men då beror det väl på våra olika sätt att se på ordet tålamod! Hur stort är ett stort tålamod? Säg det den som kan!

 


Lunch

Dags för lunch. Måste hinna uträtta en del ärenden,så den timmen kommer att bli väl använd. Kanske något kan hinna slinka ner i magen också! Så det blir bara en kortis i dag så hörs vi sen!


Sjalen

Börjar känna mej ganska trött nu efter den här långa dagen. Nu ska det bli riktigt härligt att lägga sej i sin egen säng. Tur att det flöt på så bra på jobbet idag. Måste berätta om en grej jag gjorde i onsdags på jobbet. Jag hade satt på mej en vinröd glittrig sjal på morgonen för att det var lite kallt på morgonen. När det gått nån timme var det varmare och dessutom hängde sjalen ivägen bär jag jobbade. Jag tog av mej den och lade den på pakethållaren på cykel utanför hos en kund. Gick in och gjorde det jag skulle. Sen bar det av till nästa ställe,men efter några meter började tramporna gå trögt, SJALEN! Den hade trasslat in sej helt och hållet i navet. Det gick absolut inte att få ut den hur jag än försökte. Tänkte lämna cykeln och promenera vidare. Då kom en dam uti från villan där jag stod med oljiga händer och hon  ville hjälpa till. Tillslut insåg vi att det enda sättet var att klippa loss den, och det gjorde vi. Resterna av sjalen lade jag i cykelkorgen,vilket jag skulle ha gjort på en gång så hade det aldrig hänt. Ja ja allting löser sej sa han som sket i vasken! Förresten så köpte jag en ny sjal och ett snyggt grått nagellack m.m på gallerian i Haninge centrum idag. Det blev också en grå klänning! Musade som avslutning i mej en räksallad på ett av fiken!

Thursdays child

Oj oj! Nu var det en hel dag å lite till sen jag skrev något här! Måste ju lägga in torsdagslåten fort som attan.

Ja mycket har hänt i livet sen sist. Kanske jag återkommer till det på något sätt,vi får se. Nu hoppas jag bara att lugnet skall lägga sej hos alla och att till sist lyckan kommer. Den som var min huvudperson i detta kommer alltid trots allt att betyda oändligt mycket för mej. Du lämnar ett stort tomrum och det kommer att ta tid att fylla. Men det största av allt är att jag fått säga sanningen, nu är taggen ur och förmodligen kommer detta att vara en av de större sakerna jag hjälpt någon annan med i livet. Vet att det inte känns så för dej nu,men läkningsprocessen har redan börjat! Stå nu upp och räta på ryggen och utnyttja tillfället till att börja om! Det måste jag också göra. Flyg nu rätt Ikaros!

Kallt

Fy vad jag fryser här inne. Värmen är av fortfarande och det är ju bra för elräkningen men inte för nåt annat. Det känns verkligen varmare ute! Jäklar vad man har frusit i gamla hus genom åren,ändå så längtar jag inte till nån lägenhet ännu. Nej friheten med egen trädgård och att kunna göra vad man vill inne är viktig för mej!Tar mej en tur nuså jag håller värmen. Blir nog en god kopp kaffe någonstans,det vore gott! Ded en sån där härlig chokladmuffins till kanske! Hej!

 


Nu börjar fritiden!

Åh vad gott .har just ätit hård tunnbrödmacka och drukit kaffe! Efter en bra jobbardag! Det var bara synd att solen inte var lika ihärdig som jag trodde den skulle vara under dagen. Men nu vill den visst titta fram igen! Sköönt det! Hoppade över hårtvåtten när jag duschade i morse för jag ville inte stressa, men har gjort det nu så nu känner jag mej alldeles ny. Tänk vilken stor skillnad det kan vara på rent och smutsigt hår,helt underbar känsla när det väl är gjort! Nu ska jag plocka lite bland mina grejer ockh kanske ta in lit ren tvätt från altan! See you!

Morrn morrn!

Godmorgon! Har redan gjort det mesta av morgonbestyren så nu sitter jag här pigg och fräsch med mitt morgonkaffe! Eftersom jag är uppe så här tidigt så är det ju nåt på G! Ska såklart jobba! Träffa både alla schyssta jobbarkompisar och de jag möter i jobbet!Ska bli lika kul som vanligt! Nu måste jag ut och lasta ur alla trädgårdsredskap från bilen som ligger kvar sen igår,och sedan kolla upp lite telefonummer innan jag far!  Lycka till med er dag,så hörs vi senare !

RSS 2.0