Farmen

Ny är mysfaktorn så hög på farmen så det blir svårt att beskriva. Fredagkväll och lite lagoma trötta. Mörkt ute och varmt och gott inne i det gamla huset. Nöjd med allt jag har i mitt liv. Tänker på en vacker dam på jobbet som höjde min självkänsla mycket igår. Tänk att vara så underbart givmild med god energi trots eller kanske tack vare det hon varit med om i sitt liv. Jag beundrar dej, och vill bli som dej S. Jag har också i dag mött en ung kvinna som borde haft mer kunskap i sitt bemötande av människor. Jobbande hos en statlig myndighet med så låg kunskap om hur man bäst bemöter någon om man vill vinna något av. Det är så stor differens på människor jag möter och bemöter i mitt dagliga liv, det vet jag ju men ändå blir jag fortfarande förvånad, det är underligt. Du kvinna S, 90 år gammal, ligger så högt på min lista att kvinna från myndigheten som jag kommer att möta många gånger till säkert, dej vill jag rycka upp ur dyn och fika med tillsammans med S och prata sociologi. Så nu har jag skrivit av mej. 


Farmen

Efter jobbet kunde jag inte hålla mej från att ta en tur till farmen. Varmt var det ute, milda ljuva och stilla vindar. Växterna mådde bra i höstklimatet. Inomhus blev det snart varmt med hjälp av elementet. Fixade och donade runt i köket med disken. 

Bilder på skåpluckor utan det svarta läderbanden och med ett som prov. Gillas! Sedan väggen som ingen hinner med att måla klart.Och så min nystylade anslagstavla. Gilla farmen!


Vackra örngott

Titta vilka fantastiska örngott jag köpt. Passar till vanliga sängkuddar.  Men de här ska pryda de kuddar jag har ovanpå sängen när den är bäddad. Eftersom jag för tillfället inte har någon sänggavel i huvudändan så har jag massa olika stora kuddar ståendes mot väggen. Då är det ju samtidigt en mys hörna att gosa ner sej i.Detta är i Enköpingslyan, har ju många fler ställen jag ofta bor på så många sängar blir det. 


Fyndnytt

Jag har fyndat på Netto nu igen kolla!

Det ska bli nya handtag till de vita chalkpaint målade köksskåpen på farmen. Netto är bra att ha span på. Köpte mer kul där som jag tänkte visa sen.


Ledig förmiddag

Blev ändrade planer både idag och i morgon. Jobb i stället för ledigt. Eget val så ingen fara. I dag fixar jag hemma tills det blir dags att åka iväg. Å snart ska jag ta en tur till fots i Enköpings centrum. Nu åter till syrykbrädan för att kunna hänga in nystrukna rena kläder i garderoben


Inflyttning

Idag har jag spenderat nästan hela dagen med shopping på Erikslund. Efter det var det invigning av Mimmis och Akams radhus som de köpt. De startar med renovering. Så nu på andra dagen river de kök och väggar. Vi var iallafall dit med en vacker inflyttningsfest blomma. Dr kommer att få det jättebra när de är Klara.


Hakar på

Är på Ikea och shoppar. Nu står jag inte emot längre, jag hakar på guldtrenden. Åh vad mycket softa vackra saker i guldlook jag hittar! Ska visa vad jag menar!


Vilken skillnad

Sitter vid köksbordet på måndagsförmiddagen och syr fast hand made taggar på mina hemvirkade grytlappar. Det blir en sån häftig twist på det hela och jag är jättenöjd.


Farmen

Idag har vi hunnit jobba ordentligt i trädgården på farmen. Sly och träd kapades och fraktades undan. Vilken skillnad det blev. Nu ska vi planera för vad vi vill använda marken till i framtiden. Inne har måla det av en vägg påbörjats. Tapeterna och pappen under är bortrivet. Den här det förskräcklig ut. Nu målar vi bara rakt av uppe på alltihopa. En lite dimmig bild tack vare att solen tittade in.

Väggen är inte riktigt klar än men snart så. Har i alla fall målat två tredjedelar. Sedan ska vi fixa till rummet med eventuellt en gästsäng tills vidare. I framtiden är det tänkt att detta rum är en del av det nya köket. Nu ska vi köpa två st helglasade altandörrar och sätta in i stället för fönster på gaveln mot vägen. På kvällskvisten tog vi och kopplade bort släpvagnen på fyrhjulingen Åke, vrålåke och tog en tur på bygden.  Nu är jag riktigt trött. Godnatt !


Höstblommor

Det är ljuvligt på farmen idag. Tyst och fridfullt. Hösten känns tydlig men varm. Blommorna trivs.


Mys mys

Ner i bingen och njut av sömnen, så tänker jag nu i värmen. Mycket handlar om jobbet nu men så är det ibland. Upp igen tidigt i morgon så natti natti!


Mina handarbeten

Jag är så sjukt nöjd med min bandgarndmatta som jag virkat. Det blir fler arbeten med sånt garn. Nu ska jag fortsätta med filtarna igen. Nu blir det en julfilt att byta ut mot den blåa i min blåa soffa i Enköpingslyan.


Jobbar igen

Första dagen på jobbet efter sjukledigheten. Kändes väl ok. Efter jobbet var det hemmamys i Enköpingslyan. Lagade fröknäcke och gjorde vegetarisk gryta.Städat och plockat saker till sina rätta förvaringsställen. Börjar också fixa tll stilen i lyan inför den mörka årstiden. Å så röstade jag i idol för första gången. Chris såklart, tänk att han var bokad som trubadur på Martin och Jennys bröllop bara två månader efter att han nu är känd i hela Sverige. Och att han på deras beställning sjöng Iris för dom på vigseln, samma låt som i en av idoluttagningarna. Han är ju så grym.


Vilar på farmen

Även idag fortsätter jag kurera mej på farmen. Inte så mycket sol men gott te och honung lenar hälsa och hosta. 


Förkyld

Fick gå hem tidigare från jobbet i lördags. Jag var och är fortfarande jätteförkyld. Har återhämtat mej på farmen i solen och sängen. Snart är det bra igen.


Dubbelt

Dubbla jobbpass idag, så något annat spännande kan jag inte rapportera. Dubbelt i morgon med så godnatt


En dag vid spisen

Laga mat på farmen, vilken energikick på flera sätt. Miljön ger inspiration och glädje. Råvarorna ger mej styrka och energi. Det doftar av thailändsk basilika i hela det gamla bondköket. Men nu ska jag faktiskt göra en god kopp te med honung och till det en klassisk hårdnackat med ost och ett kokt ägg till det. Njutardag på farmen.


Lämnar farmen

Nu ska jag åka och jobba några timmar. Har haft det bra på farmen med målning och stickning . Kommer snart igen och fortsätter fixa.


En helg på farmen

Mellan jobbpassen i helgen har vi njutit på farmen. Eddie och Mimmi hälsade på oss tillsammans med Svea. Svea hade full fokus på Eddie när han körde lite fyrhjuling.


Vrålåke

Åke, vrålåke alltså har regnjackan på idag.


Hallen på farmen

Här en bild på lite fix i hallen på farmen. Det börjar bli mer och mer möjligt att börja inreda hallen på farmen. Visserligen måste vi kunna förvara mer och mer av ute grejerna inne nu den vintriga delen av året. Men vi har ändå kommit långt på väg i år.


Farmen en kortis

Mellan två jobbpass återhämtar jag mej på farmen. Jättemysigt. Jag fixar lite med chalkpaint och ägnar mej åt lite styling. Har just vaxat den smala före detta grönrandiga vasen med ett sista lager mörk vax som jag arbetat in försiktigt för att få en lite använd look. De två kaktusarna är från Dollarstore. Och längst till vänster en chalkpaintad zinkkruka.

Den röda fläcken på hyllan är stearin som jag glömt att ta bort. Får sätta det på att göra listan då.


Åkt lite runt

Vaknade i Västerås i morse. Vid niotiden åkte vi mot Frövi i ett ärende. Det blev även lite översyn och reparation i en lägenhet. Lite lunch och sedan besök på stället som säljer fyrhjulingar. På vägen hem blev det besök på Bauhaus, vi hittade en supercool lampa som vi ska in inskaffa nu när vi mätt att den passar. Ikea fick också sälja till oss idag. Bl a ytterligare ett Detolf vitrinskåp så vi nu har tre på rad som en glasvägg. Men nu väntar tre långa jobbardagar. Skönt att ha varit ledig och haft det mysigt och bra.


Två porslins fynd

Dessa två pjäser fick en makeover idag. Den vänstra var silvermetall färgad och den högra vit och grönrandig. Nu i nya milda nyanser och vaxade. Får se om det blir en omgång mörkt vax också när de torkat.


Matlagning på farmen

Sitter nu här i regnet på farmen. Det är mycket höstlikt här utanför. Igår var det röjning på tomten och ganska bra väder men nu är det innemys och virkning som gäller.


Snart så

Snart slutar dagens pass på jobbet. Då ska jag vila.


RSS 2.0