Crazy

Efter en sån här lång arbetsdag så lockar sängen ganska bra. Men det är roligt att kunna ställa upp när det behövs och det gjorde det verkligen ikväll! En kort slapparstund nu,sen får det vara nog! I morgon är en ny dag!

I morse när jag gick till jobbet så kom jag plötsligt att tänka på den här låten,undrar varför!

Näringsintag!

Köp dej en mogen avocado och mosa den,häll på nån lite krydda som du gillar och rör om. Det behövs ingen mixer,det är coolt med ganska grov fördelat,lite att jobba med för magen. Till detta har jag ätit tre skalade råa morötter. Energi och vitaminer! Annars har jag även hunnit en sväng till gymmet på rasten som jag hade tänkt,men nåt jag inte visste var att jag skulle komma att jobba dubbla pass idag. Ett ordinarie mellan 7 och 16,sedan på igen direkt 16.00-21.30! Märks det att jag gillar att jobba och rycka in när det behövs?



Hur är det med gäddhänget?

Va bra att gå och lägga sig tidigt som bara den två dagar i rad! Visserligen är det skönt att vakna utsövd av sej själv, men kanske inte så tidigt! Halv fem var klockan när jag tillslut fick nog av att bara ligga vaken. Nu är jag färdig för en ny dag med nya tankar och ideér. Nr ett på min att göra lista är att gå till jobbet och äta frukost,och så jobba till kl 16.00. Sedan ska jag passera gymmet på väg hem,för nu vill musklerna framförallt i armarna röra på sig. När det är klart såligger resten av dagen och kvällen fri,i alla fall än så länge!


Vad tycks om det här uttalandet då?


Hejsan, jag är av rakt motsatt åsikt, gäddhäng är supersexigt.
Kvinnan behöver inte vara så muskulär & absolut inte starkare än sin man.
Då blir det ju väldigt konstigt.

Connection

Fundera på dessa kloka ord en stund,på något vis sammanfattar de många av de tankar som rör sej i mitt huvud just nu! Vad fantastiskt att jag råkade få ögonen på dem när jag som mest behövde dem! Jag tror de ska få följa med in i photoshop,oftast brukar jag jobba tvärtom,först en bild och sen orden att förstärka med, nu blir det orden som får bli utgångsläget! Nöjd skall jag nu avsluta dagen med ett glatt skutt i säng! Två tidiga kvällar i rad,kalas!



Only that in you which is me can hear what I'm saying. ~Baba Ram Dass



Citrus paradisi !

Idag när jag på lunchen skulle köpa min favorit röd paprika till lunchen så var vågen i kassan trasig och jag hade inte tid att vänta ,så jag skippade den. Sen dess har jag saknat mina antioxidanter och tar nu till en grapefrukt som fanns hemma istället. En nyttig liten rackare det med. I min värld finns inte att jag skulle hälla nå socker på den godingen,utan ät en halva med tesked på klassiskt viss och njut av när nyttigheterna stänker runt dej!


http://www.sund.nu/docs/artikel.asp?td=20090430&art=954&tem=3


Like a toycamera!

När jag hade lite spilltid på väg till ett jobb idag så stannade jag till efter vägen för att betrakta den vackra kombinationen av sol ,snö och is. Önskade först att jag hade min kamera med mej,men insåg att det inte hjälpte att önska i det fallet. Fick nöja mej med en mobilbild. Det finns ju ett fenomen i fotovärlden där man använder billiga skräp kameror för att få fram specialeffekter som man annars brukar fejka i photoshop. Toycameras! Så känns den här bilden jag tog strax före kl 14.00 idag.Jag gillar den faktiskt,motljusbilder är ju dessutom mycket underskattat. Varsågoda att dela min upplevelse.



En annan lyckad händelse idag är att jag kom ihåg att fylla på spolarvätska innan jag for en sväng till Erikslund i Västerås idag. Det var som en befrielse att trycka på knappen och se något efter motorvägen!


Vackert!

Vilket väder va! Kallt men vackert! Om man som jag har förmånen att hålla till i lantligare miljö under större delen av dagen på jobbet så kan man ta del av det ännu mer! Nu har jag snart lunchat klart och skall be ge mej ut på vägarna igen! Heja solen!


Besökte Bore!



När vi pratade gamla minnen tidigare idag,så kom vi in på den här fina båten som finns i Västerås hamn!
Mycket vacker båt! nu är jag färdig för nattvilan,har lite att ta igen,imorgon kör en ny arbetsvecka igång,det ser jag fram emot,mycket spännande händer! sov sött!

Återvänt!

Hemma i Enköping igen efter en weekend i Västerås. Har umgåtts med mina vänner och varit på några olika tillställningar. I fredags på Bankiren,club rockers och lördags hos Tramps. Full fart och många glada skratt blandat med djupare allvarsprat i en härlig röra. Nu fryser jag för här i huset var det lite ruggigt och dystert. Jag ska ta och tända massa ljus så det blir lite varmare inne. Men hu vad trött jag börjar bli,ögonen vill falla ihop!



Framtiden ligger öppen!

Fredag,och ledig helg,ack vad skönt ! Och inget pluggande som ligger över en heller! Som sommarlov nästan! Plockar lite bland saker och ting som ska fixas till helgen,men allra mest softar jag tills jag ska sammanstråla med goda vännerna! Kul!

Kvällens tankar!

Cyklade hem över backen alldeles nyss från jobbet. Det snöade lite smått ute men inte så kallt,ganska mysigt faktiskt. Nu är det inte mycket kvar av sysslorna idag,för jag har nyss hängt tvätten. Så nu lutar det gott av sköljmedel i hela huset! Imorgon hoppar jag upp tidigt och kör till 14.00 och sen blir det besök i huset!  Å visst,ja inte att förglömma,det är lönedag i morgon också! Hurra,jag klarade Januari utan att hamna på minus. Det är ju tufft för många i alla fall om man  tycker det är viktigt att kunna gå runt på egen kraft och inte leva på andras tillgångar.

Sätt fart slöhög!

Kvar att göra innan jobbet! Gå tillbaka ner i källaren och hämta det jag egentligen nyss gick dit för att hämta! ringa till Svensk vård och kompetensutveckling! Å så fixa till frisyren en smula. Det blev bråttom i morse och inte för att jag ska på nån finare tillställning,men det gäller att trivas me sig själv! Jag startar nu med göromålen!

Break!

Hoppade ur jeansen och gled i mjukisbrallorna för att vila nån timme innan nästa arbetspass. Det mellan 7 och 13 är avklarat,mötet med yrkesvägledaren likaså! Lite mat i magen och sedan sätta mig in i de nya tankarna jag fått idag. Ska surfa runt lite ang någon ny distansutbildning. Sen strax före fyra beger jag mej ut i arbetslivet igen. En god kopp kaffe ska få göra mej sällskap framför datorn!                                                                                     

 

Färdig för ikväll!

Har planer på att gå och lägga mej nu,jag ska bara fixa lite smått och sen får det bli så! Sömn sömn sömn,underbart skönt,ibland är det så mysigt att gå och lägga sej så jag vill fnissa!


Håller på!

Grön curry pasta i maten,det kan bli riktigt riktigt hot om man tjongar på lite! Så gjorde jag,den styrkan jag fick till idag är en alldeles lagom utmaning för mej! gott blev det och en portion till i morgon lunch med! Imorgon blir det att jobba delad tur och en del av ledigheten mitt på dagen går åt till mötet med yrkesvägledaren. Ja inte har jag brist på sysselsättning i alla fall!



Här är lite goda currypastor att slicka sej om munnen till!

Massa bra saker!

Hemma efter en lång men intressant dag. Först jobb med massa spännande saker och ett erbjudanden jag får spara på en stund. Fixat så mina betyg kommer att skrivas ut,för allt är ju klart. Det blev MVG i psykologin också! Varit på gymmet och slitit och nu landat hemma. En rolig sak för ekonomin är att utgifterna för mitt gamla studielån sen åttiotalet kommer att bli mycket låga i år. Det jag förut betalade i månaden,strax över en tusing kommer det nu bli i kvartalet i ställe. Så bra kan det bli när man jobbar bort gammalt skit. En liten extra slant att spara. Ha,det blir ju en ny cykel hur snabbt som helst om man tänker så! Annars tänker jag strax äta lite broccoli och lite vegetariskt "kött".
Imorgon ska jag träffa yrkesvägledaren igen och höra mej för om vad kul som kan finnas därute att plugga vidare på!

Ibland blir det fel

Förut idag när jag stökade härhemma ville jag ha lite skvalmusik och lyssna på undertiden. Låten The one that got away med Katy Perry har jag hört på radion i bilen och tycker den är läcker att nynna på som bakgrundsmusik. Dessutom är det kul att höra vad för nytt som spelas också. Så i alla fall letade jag upp den på utube och fick då se videon till. Den skulle jag inte ha tittat på,nästan obehaglig story och alldeles för slaskigt på nåt vis. Nu är det som om jag inte vill höra låten igen,den tappade alldeles sin charm av bilderna. Det började ju mysigt men nej alldeles för sockersliskigttramsigt!




Torrboll!

Hade tänkt att köpa nån slags avfuktare eller torrboll till källaren för att se hur det står till med fukten därnere. När vi flyttade hit så var det katastrof med fuktskadorna ,men nu så är det mesta åtgärdat,vi hade tom hit ett ozon aggregat för att få bort lukten,vet inte om det lyckades helt,sån där lukt sitter. Försöker att alltid ha cirkulatoion på luften därnere sommartid men på vintern vill man ju behålla värman. Nu googlade jag i alla fall på torrboll,då hamnade jag på en sida där man tipsade om hur man gör egna torrbollar billigt och effektivt. Man köper vägsalt på tex granngården,det måste vara Kalcuimklorid och inte natriumklorid som är det vanligaste vägsaltet. Kalciumklorid är sånt man använder för att binda damm! Detta är viktigt för annars funkar inte torrbollen. Sen ställer man en hink på golvet,lägger ett durkslag över och häller i vägsaltet  å så är det klart. Finns där fukt så kommer det att droppa ner vatten i hinken! Smart va!


Detta är en torrboll som finns att köpa!

Borttappat!

Nu har jag varit slarvig igen och förlagt grejer! Den här gången handlar det om ett paket mjölkfritt smörgåsmargarin. Jag hade med mej det till jobbet igår, tror att jag stoppade det i en påse för att ta med hem när jag gick på ett möte på väg hem från jobbet. Men hem kom det inte i alla fall. Å på jobbet fanns det inte i kylskåpet och någon påse hittade jag inte. Tror inte jag hade påsen med till mötet men är ej säker. Paketet var öppnat dessutom så det här kan bli intressant! Ska jag verkligen gå tillbaka till vårdcentralen där mötet var och fråga,hej har ni hittat ett paket öppnat mjölkfritt smör,jag kan beskriva det om ni vill! Köpte i alla fall ett nytt som är på plats i kylskåpet när jag åkte från Västerås ikväll. Annars har dagen varit bra och trevlig,jobbmötet rullade på och bilen har startat snällt och lydigt efter batteriladdningen i helgen! Strax ska jag ta hand om den väldoftande tvätten som hunnit torka sen jag hängde den innan jag åkte och så funderar jag på vad jag ska köpa för cykel  till våren!

Nirve Island Flower dam, svart
Det här är faktiskt en dam cykel, 6000 kostar den. Cool men kanske inte praktisk när man vill ha med sej lite grejer!

Godmorgon

Vaknat men skulle kunna sova lite till! Kaffe ,rostad macka och ett glas juice är fixat i alla fall. Innan jag gör nåt mer ska jag ta mej ut till bilen och sätta i motorvärmaren. Sedan ställer jag in sktet på att vara på jobbet kl 13.00 och efter det åker jag till Västerås. Önskar bara jag var lite piggare,men det kommer nog!

Nu sova!

Det händer nog inte så mycket mer här hos mej ikväll. Ser fram mot en sovmorgon imorgon och sen går jag på jobbmöte på min lediga dag kl 13.00. Januari är då en särskilt seg månad vill jag påstå och särskilt nu när tråk kylan biter. Då är det lika bra att samla på sej lite sömn,den brukar gå åt i rask takt, så det skadar inte!


Putsa dina smycken!

Husmorstips! Är lite i putsartagen vad det gäller mina gamla silversmycken. Hittade det här tipset på utube. Annars går det visst lika bra med ketchup sägs det. Men det känns inte okej att smörja in sina smycken med sånt folk äter. Tänk om man känner lukten av ketchup när man har på sig sitt nyputsade halsband,eller ännu värre,stinker ketchup bland fint folk! Kanske provar bakpulver tipset nån dag feamöver när man orkar lyfta mer på rumpan än vad som känns motiverat idag!




Pangasius

Fyra st Pangasius fileér ,två råa potatisar i bitar,en morot i bitar,gröna ärtor å så kryddor såsom spiskummin,koriander,chili biranyi,kind of taste of India! Allt åkte ner i grytan och lagade sej. Nu har jag ätit alltihop! Mätt och belåten! Nu håller jag på och kommunicerar med lite vänner om vad roligheter som skall ske framöver,fortsätter med det en stund nu!




Aha,är det så den ser ut den rackarn!

Gegga både här och där!

Tror väl att jag gjort mitt för idag nu. Jag har hunnit riktigt långt med rengöring av glashällen på spisen som sett förskräcklig ut en längre tid. Jag har försiktigt jobbat mej framåt med skrapa och bit för bit så har den gamla fastbrända sörjan lossnat. Snyggt kommer det att bli,inget snack om det! Eftersomhelgen varit fylld med arbete på olika sätt så tar jag mej till sängen en stund för att återigen kliva upp kl 06.00 imorgonbitti.
Förresten vilket dåligt väglag det var att köra i både till och från Västerås ikväll,dessutom hade jag återigen glömt att fylla på spolarvätska så det var en snygg smörja på framrutan när jag var klar! Måste komma ihåg det nästa gång jag ska ut,det finns ju i garaget,så svårare än så är det ju inte!




Jäklar vad man saknar den när man behöver den!

Cool design!

Nu har jag hämtat mitt första armband från långtbortistan. Fem dollar har det kostat med inköp och frakt. En dollar är under sju kronor nu, så priset är riktigt bra! Så klart står det faith på den bortre delen som inte syns så bra på min bild!
Två nya armband är på väg,hem från typ samma ställe,riktigt spännande det här!




Sterling Silver består av 92,5 % rent silver och resten är andra metaller såsom t.ex. koppar. Sterling Silver tappar inte färgen, det kan däremot missfärgas av sulfider i luften, men det putsas lätt bort. Sterling Silver ska ej blandas ihop med billiga silverpläterade detaljer som fort tappar färg. De allra flesta allergiker kan använda smycken i Sterling Silver. Smycken tillverkade i Sterling Silver håller länge och är lika vackra efter flera års användning

Julknäcke!

IMG_3327
Alltså,det här julknäckebrödet köpte jag till julen och det var verkligen supergott! Kryddpeppar och nejlika,smaksensation! Tyvärr köpte jag bara ett paket och har ångrat mej sen dess då jag inte hittat nåt mer i butikerna efter jul. Men när jag stannade till i fredags och handlade på Maxi på Hälla så hade de en hel pall till utförsäljning. 5 kr /paket. Jag slog till och köpte hela två paket! Ångrar mej såklart nu och vill ha fler paket, måste stanna till där igen innan de tar slut! Nyss åt jag fyra såna mackor med en kopp gott kaffe. Nu tillbaka till den praktiska verkligheten med alla söndags bestyr!

Sköna söndag

Helgens jobb på jobbet avklarat! Tog mej en stärkande promenad hem, det kom ner en och annan snöflinga,men inga större mängder. Nu är det tänkt att jag ska installera ett virus program på den andra datorn och sen koppla in den på nätverket. Sen blir det nog lite fika innan det bär av till Västerås för att hämta armbandet som har kommit! Kul!

Kära vänner!

Vliken snäll Robban,på väg till Västerås kom han hit med en dator åt Eddie.Vi hann ta en fika tillsammans innan jag fortsatte jobba  och han åkte vidare mot Västerås. Det roliga som jag bara måste berätta är att han skulle på en riktigt klassisk blind date. Undrar hur det går? Själv har jag jobbat klart för ikväll och hunnit äta ett paket hallon och blåbär som jag tinade upp tidigare idag! Ser på klockan att det är dags att gå till sängs nu. För i morgon startar jobbet kl 7.00 och jag ska cykla dit. Förresten så har jag laddat batteriet till bilen medan jag var borta,lika bra att hålla den i trim! Nu godnatt!


Strax sticker jag

Lucnhtime,fixar lite för magen innan promenaden till jobbet. Lika bra att bilen får vila,åka såna där korta bitar som ner till centrum är ju bara lathet!

21:a Januari


En sån där skön sova tills jag vaknar morgon. Underbart. Frukosten har avklarats hittils,kaffe och macka med utsikt över en frostig trädgård,solen på väg upp. Om inte så länge ska jag ta mej till jobbet och riva av ett rejält pass,13.00 - 22.00, inte dåligt alls! Tänker mej därför en ganska avslappnad förmiddag innan det bär iväg.


Nickade till

Medelsvår till svår gamnacke efter att ha sovit i fåtöljen ett bra tag,vet inte riktigt hur länge,men det måste vara minst en timme. Tur att Ubbe riigde och väckte mej för att prata bort en stund så jag fick komma igång innan det är dags att sova för kvällen. Hade ju öppnat photosjop för jag skulle justera lite i bilderna jag pratade om att jag tagit men det får bli en annan dag. Så här såg några av dem ut.


Ser ni de två dammprickarna som syns upptill på bilden,så irriterande,jag har försökt rengöra speglarna i kameran men inte fått till det helt.



Lite suddig men användbar till det jag tänkt!

En annan kul sak är att ett av mina arband  jag beställde har kommit nu. Lite över en vecka från Hong kong! Det här var det. Lite different,nu väntar jag bara på det andra också från en annan säljare i samma land.


Lite om hur det gått!

Bilen startade och uppförde sig alldeles förträffligt under hela resan. Tror det där tricket med motorvärmaren är bra för lillskodan! Sen batteriet blev uppladat tidigare i höstas så har den faktiskt startat klockrent hela vintern. Här i huset luktar det vitlök värre än i Italien just nu. Det ska bli "friterad" potatis i Acti fryen. Typ åtta skivade potatisar snurrar runt därinne i värmen tillsammans med en matsked olja och grillkrydda. Principen av hur det funkar gör att potatisen blir knaprig och fin med så lite olja. Kanske jag kommer mej för att visa en bild sen.

På hemvägen från Västerås satte jag min masterplan i verket. I stort sett varje dag på jobbet så åker jag en väg som går strax utanför Enköping. I skymningen ser värmeverkets alla ljus så fina ut så jag har länge velat ta en bild på det . Men då har jag ju aldrig bra kameran med mig. Nu åkte jag omvägen förbi hemma för att komma dit och fota i kylan när jag varit i Västerås. Tänkte nu ladda in bilderna så får vi se om det är nåt att visa!

In the middle of Enköpnig

Jag har ju berättat om utsikten från mitt sovrum och hur mycket jag tycker om den. Just nu var det extra vackert där,solen orkar inte riktigt hålla sej uppe utan det blir ett sånt där speciellt vintersken,särskilt snyggt på den vita frosten. Tog den här bilden alldelas nyss!



För dej kanske bara några vinterträd,för mej kanske en känsla av lugn och lycka!

Haft det mysigt!

Hej svejs! Slutade lite tidigare på jobbet idag för att det funkade. Det blev faktiskt sol i Enköping idag som ryktena sa! Jätte vackert ute! Själv ska jag dra igång bilen idag efter att den har stått stilla i flera dagar.Motorvärmaren sitter i sen tidigt i morse. En tur till Västerås står på schemat bla.




I Januari 2007 var det inte heller så mycket snö!

Dags

Tänkte dra mej mot sängen i riktigt god tid ikväll. Det har ju varit en riktig vila upp sej dag idag trots allt städande och putsande. Nöjd och förväntansfull inför allt som händer i livet just nu! Goodnight!



En bild från min trädgård förra året vid den här tiden,då var vi ett gäng här som byggde snölykta. Vilken tur att det inte går i år även om det är lite puder på backen!

Mera morötter åt folket!

Blev så glad och rörd nyss när jag såg hur min lärare i näringslära hade betygsatt mitt arbete. Så här stod det:

Hej Eva-Lena! Tack för ditt tips om bra länk till film om glutenintolerans! Du har arbetat med uppgiften utifrån MVG-kriterier och klarat kursen med bravur, bra jobbat! Med vänlig hälsning xxxx.

Detta var värt timmarna framför datorn. Det sammanlagda betyget i kursen blev MVG. Tack till alla er som trodde på mej och stöttade mej i mitt pluggande till undersköterska. Och till er som raljerade och var lite smått elaka,hur mycket har ni utvecklats under tiden då?

Så därja nu back to Soulshine! 

Rent hus

Mer rapporter från skurhinken! Nåt som jag länge stört mej på är dörrarna till min dusch hörna! Så fulla med kalkavlagringar. Varje gång jag har duschat så har jag tänkt att nu måste jag göra rent dem. De funkar ju bara med sånt där särskilt kalborttagningsmedel,för här i Enköping är det ruskigt mycket kalk i vattnet,det märks på många sätt. I dag gjorde jag det i alla fall. Å plötsligt blev dörrarna genomskinliga igen! Det blev ett nytt ljus i badrummet,så snyggt! Å så det där skåpet under diskbänken,det är något som inte många borde visa upp för allmänheten,men nu är det så rent å fint i mitt så jag vill inte stänga dörrarna dit ens.

Nu har jag tänkt mej en liten stunds vila. Både för återhämtning och för kommande behov. Jag tror faktiskt jag kryper ner i sängen,huu vad mysigt


Eluttag och dammsugarpåsar!

Ja här blir det saker gjorda,men på mitt alldeles egna städ sätt. Medan jag håller på kan det se rörigt ut,det gör det väl för alla,det är väl därför man städar kanske ,för att det redan är rörigt! Jag är i alla fall nöjd med att jag redde ut en rejäl kabelhärva och kopplade om grejer mellan olika kontakter och så.Så att allt inte ligger framme på golvet. Det är inte snyggt! Tänk att jag aldrig kan bli nöjd med antalet eluttag där jag bor. Men bor man i äldre hus så är det väl så,fanns väl inte så stort behov då förr i tiden av elektriska manicklar! Nu ska ju allt pluggas i väggen och helst sitta i så alla bra och ha grejer kan laddas och sen bli sladdlösa! Ja,ja detta prylsamhälle,men jag är inte bättre än nån annan så det så!




En annan bedrift jag gjort idag är att byta dammsugarpåse. Hur kommer det sej att jag har så många olika sorters dammsugar påsar men ingen till min nya dammsugare. Som vanligt fick jag klippa till en gammal och sätta dit,så är det alltid. Mina dammsugarpåsar passar aldrig! Men nu funkar det så det är bara att blåsa på!

Just idag är jag stark

Ledig dag! Jag har nyss klivit upp och druckit gott kaffe! Utanför är det lite snö på backen och solen lyser! Jag ska nog i sakta mak använda tiden idag till att städa och röja lite här. Det måsta ju bli så att det förfaller mellan varven med allt detta jobbande och pluggande. Men idag har jag ju chansen att rlöja lite om jag vill! Senare under dagen blir det nog en sväng till gymmet också,det är som en magnet drar mej dit varje dag,det är en skön känsla när kroppen har hajat vad det handlar om och inte stretar emot, utan snarare tvärtom!

Sockersötisar

Jag gillar ju Robbie Williams jag,och flera miljoner andra musiker med verkar det som! Jag kan inte sluta lyssna,tur man inte är döv som nån sa i den nystartade Music Mania Gruppen jag joinade på facebook! Dessa två,Joss Stone och Robbie Williams är ju närmast söta ihop,men båda är ruskigt duktiga och så starka personligheter! Därför gillar jag att se på dem,kolla sötisarna på slutet när Joss får en kysss på handen!

Pilatesbollen!


Så hade jag tänkt mej att sitta en stund nu! Mycket effektivt och lite roligare än att ligga på golvet. Om du är helt fast i fejjan eller nåt annat så kan du göra det framför datorn så blir det två flugor i en smäll! Huvudsaken att man gör det!

Färdig!

Det känns faktiskt lite speciellt just nu, lite som att jag borde fira mej själv! Nu är alla,alla,alla uppgifterna i undersköterske utbildningen klara! Det känns lite vemodigt men stolt är jag,för det har gått riktigt bra. Till en början sa jag, det är inte betygen det handlar om ,det räcker med G, så man ändå klarar sej. Men det funkade inte för mej,nej, ge mig på Mvg uppgifterna ville jag prova,i flera fall funkade det å nu väntar jag bara på en validering och sen plockar jag ut betygen. Men jag har redan bokat en tid hos en yrkesvägledare för att diskutera fortsatt utbildning och vilka möjligheter som finns när man samtidigt vill jobba minst heltid samtidigt! Distansutbildning that's the name of the game! Tänk vad kul jag har haft alla dessa kvällar då jag facebookat ,bloggat och pluggat samtidigt!

 SVOK kan rekommenderas!


Lost love

Trött och hungrig i hela huvudet! Men det är ju ändå mest praktiskt att gå på gymmet på vägen hem och sen fortsätta hem och äta lite. Nu är ialla fall jobb och träning avklarat för idag,så efter maten ska jag skriva klart de sista på MVG nivå i näringsläran. Det handlar om att spåna runt en ung grabb som tränar hårt och hans kost och näringsbehov utifrån några olika vinklar. Har faktiskt redan tjuvstartat lite på det. Å så tänk att jag har en ledig dag i morgon,fast jag har så klart sagt till att jag mer än gärna tar ett extra pass om det behövs.
Lite mer Judas Priest kanske? Den här låten är ju riktigt högtidlig,dessa British steel grabbar kan vara ena riktiga djupingar när de vill och det gillar jag som sagt!




Prisoner of your eyes

Tänker ta och avsluta min dag nu. Lite stillsam musik medan jag fixar det sista. Imorgon blir det upp och hoppa kl 6 för att sedan med cykel ta mej till jobbet! Hoppas det inte är så halt som det har varit här ett par dar nu,folk trillar ju runt som jag vet inte vad på gator och torg!



Lika tunga och hårda som de kan vara,lika mjuka och softa är de här. Prisoner of your eyes från 1982. Judas Priest!

Livet leker!

Vilken fartfylld dag det har varit idag! Först jobbade jag ju några extra timmar på förmiddagen och så tillbaka igen till halv två! Sedan dess har jag jobbat och gick av passet nu kl 22.00. Men jag kunde inte låta bli ändå att kliva ner på gymmet på rasten och ge armar och överkropp en omgång! Nu är jag lagom mör och dricker en sån här!


Det är en havredryck från Oatly,man hör ju på namnet hur nyttig den är och så klart inget tillsatt socker!

Råkade nu igen!

Visst är det lätt att hitta grejer att shoppa som det är svårt att låta bli att köpa! Detta hände mej idag på väg hem från mötet på förmiddagen. Skulle bara ta genvägen genom några butiker och värma mej på promenaden hem igen! Underbar ursäkt va! Då råkade jag se att Lindex hade köp 2 betala för en erbjudande. Då hittade jag en sån där söt liten aftonväska för 50 kr,inte för att jag ska ha den som väska,nä den var tänkt att hänga på väggen i badrummet som förvaring till småsaker. _Om jag då köpte nåt som var lite dyrare så skulle jag ju få den gratis. Så det gjorde jag.
Sen var det bara 29 svenska enkronor kvar på mitt konto när jag kollade det. Men jag var ju smart å satte undan lite av lönen tidigare just in case,så nu är det bara att glatt fylla på så det räcker den tuffa månaden januari ut!



Partyväska Röd
Fast jag köpte så klart en i svart,den sista dessutom!
Nu har jag ätit lax och samtidigt njutit av utsikten från mitt vardagsrumsfönster. Man kan faktiskt ana en tendens till uppvaknande därute,snart susar jag ner för altantrappen direkt från sängen och ut i solen! Jag diggar mina soliga mornar in the garden of delight!



Soulshine,det är vad som känns när man får blicka ut över detta en solig morgon!

Morning!

Egentligen börjar inte min arbetsdag förrän kl 13.00 idag. Men jag hänger med några timmar på morgonen på ett möte innan dess. Därför denna stillsamma tidiga morgon hemma hos mej. Tänkte mej att prommenera till jobbet idag också,i alla fall den första vändan,sen får vi se. Frukostmackorna och det jag ska ha på ligger kvar på jobbet sen igår så det är väl lika bra att strax börja promenaden och få i sig lite frukost. Ses sen!

Åren går!

När jag hade ätit ikväll så blev jag verkligen övermätt.Inte bra att först vara nästan utsvulten och sen bara äta en jätte portion sådär,det vet jag ju men inget kunde hejda mej! Råstekt potatis ,det gillas!
Nu har det gått över och jag är i slutklämmen på arbetet i näringslära.Jag avslutar för idag och finputsar i morgon,sen är jag klar,med hela utbildningen,kan ni fatta!
Mellan varven har jag tiitat på lite olika avsnitt i en serie om Keith Richards liv,vilket fenomen han är helt otroligt begåvad! Gissa om han kommer att bli hyllad den dan han lämnar jordelivet. Visst är han uppskattad även idag för det han gjort av många många människor, men vissa ser ju honom bara som en drogkung,tänk så då,jag lyssnar i alla fall!








Jo samma kille på bilderna!

Halkat runt!

På årets halaste dag bestämmer jag mig för att gå till jobbet! Vid halv sjui morse traskade jag iväg och kom just hem! Då har jag promenerat till vårdcentrelen och gymmet också efter jobbet. Idag var benen lite mätta på träning kände jag ,så det blev överdelen av kroppen som fick jobba. Mina arm muskler fick slita bra,men det är skönt! Nu ska jag strax äta och sen plugga,men vi hörs under tiden förmodligen!

Lyssnade på min instinkt!

Där fick jag igång kroppen och pulsen ordentligt. Behövde göra av med en ytterligare mängd energi ikväll för att säkerställa att jag förbrukat mer än jag tagit in,eller i alla fall att det är lika mycket. För det är ju så att det är det enda sättet som finns att inte gå upp i vikt. Vill man dessutom gå ner så är det bara att förbruka mer energi genom rörelse än vad man tuggar i sej. Tänk vad ironiskt,många som gör en fysisk aktivitet som är bra och som skulle kunna fixa balansen, tycker att de varit så duktiga så de måste belöna sig med något gott att äta. Då slutar det oftast med att rörelsen var helt i onödan,man kanske till och med går upp i vikt och förstår inte varför,nu när man rört sig så mycket...märkligt resonemang va! Det som går in måste också ut i form av energiförbrukning. Ja,nu har jag i alla fall gjort mitt. Imorgon blir det massa spännande saker,jobba,ett spännande möte och gymmet och plugga...ja inte sitter jag på en stol och tittar i väggen inte!
Förresten så tog jag kontakt med någon som jag typ" missade" för ett antal år sen och som jag tänkt mycket på,och vips så är vi tillbaka och kommer snart att ses, vilken tur att jag lyssnade på min tanke!

Tonfiskomelett

Häromdagen gjorde jag välrldens godaste räkomelett,och idag har jag gjort världens godaste tonfisk omelett! Jag knäckte två ägg i en skål,vispade upp dom med lite vatten och vred några varv på pepparkvarnen somjag har fyra olika sorters peppar i och kryddade även med typ en indisk allkrydda som jag blandat till. Ner i stekpannan med det, och så hällde jag över en burk tonfisk som jag finfördelat och så massor med dill i å så lite mer vatten så fick det puttra. Till detta har jag ett glas sockerfri juice och en hård julknäcke macka! Vilken proteinbombsomelett va!



Vad innehåller ägg?

Ett ägg är sprängfyllt med näringsämnen som alla är lika viktiga för att du ska må bra. Faktum är att den enda vitamin som saknas i ägg är C. Du får protein som bygger upp dina muskler och hela din kropp. Du får järn som är viktigt för blodets förmåga att transportera syre. Vitamin A är bra för synen, växten och kroppens försvar mot infektioner och sjukdomar. Du får vitamin D och kalcium som bygger upp skelettet, tänderna och gör dig stark. Vitamin B2 ( riboflavin) håller din hy fräsch och bidrar till kroppens immunförsvar. Och du får energi. Varje ägg du äter ger dig ca 80 kcal ( 340 kJ). Dessutom innehåller äggvitan vitamin E, selen och zink.


Fingarderoben är kul!

Nu blir det en paus i skolarbetet. Jag har kommit igång bra och skrivit färdigt egentligen. Men jag tänker ge mej på MVG nivån också,den verkar inte så avskräckande, jag ska skriva om min näringsriktiga matsedel från tidigare så den passar en stillsam 80-årig dam och en hårt tränande ung man. Det ska bli ett kul uppdrag! Men först ska jag plocka lite i min fingarderob och hänga in de nya sakerna. Fingarderoben är bäst,jag blir så glad av att veta att snart ska jag få öppna den och välja nåt annat än arbets- och vardagskläder! Lite glamor i den stil jag gillar!

Trivsamt


Så här var det, Packade mina grejer och gav mig av till Västerås vid lunchtid i Lördags. Sammanstrålade med Jenny och Martin på Kalle på spången och åt lunchbaguette,drack en underbar latte och pratade och umgicks länge och väl. Sedan tog jag mig en givande shoppingrunda på city. Det blen två par jeans,ett par svarta och ett par vanliga blå. Underkläder och linnen,ett svart lite längre modell och ett svagt rosafärgad i spets. En svartmönstrad top med dragkedja hela vägen,en blandning av klänning tunika som var super snygg,ett nytt svart flätat bälte och så den här kavajen från HM. Dem kostade 199 kr och viker man upp slagen på ärmarna så kommer där fram fint blankt svart tyg. Användbar och snygg i snittet. Satt superbra.



Vid halvsex tiden på kvällen landade jag hemma hos Marie och tog en dusch och började fixa till mej. Vid åtta tiden rullade vi ner för backen med cyklarna till lägenheten där jag skulle sova. Där blev det fortsatt fix och Robban dök upp på väg hem till Stockholm och åt en pizza och snackade. Vi damer gick vidare till Harrys,och hängde med Kenneth. vi passade också på att kolla in nya stället Hattfabriken,som är alldeles nyöpnnat.


Kändes som ingen riktigt visste vilken åldersgrupp som skulle befinna sej här,kändes som många bara tittade in och spanade in läget,men visst ser det mysigt ut i alla fall!


Återkomsten!

Morsning,tillbaka igen efter en tur med övernattning i Västerås. Tänkte mej att berätta lite mer alldeles strax när jag ätit upp min vegetariska lasagne för jag är både hungrig och törstig just nu! I'll be back!

Strålande morgon!

Om man ligger i sin säng ohc vaknar av sej själv så är det rätt naturligt att man tittar ut genom fönstret. Jag menar utan att resa sig upp eller gå fram till fönstret. Om man som jag då sover utan att stänga ute ljuset med rullgardiner eller persienner så har man ju nån typ av utsikt därifrån man ligger! På min högra sida finns ett fönster och rakt fram har jag altandörren. När jag då slog upp ögonen idag direkt när jag vaknat,vet ni vad jag såg? Jo solen på väg upp,mellan alla siluett träden, och där i trädtopparna for de söta ekorrarna omkring och jagade varandra. Det var såå vackert. Jag har ju lyckats bo och sova på många ställen under livet,men jag undrar om inte det här stället har den vackraste utsikten om man ser det ur "direkt när jag vaknat" perspektivet. Sånt är en riktig Soulshine start på en underbar ledig lördag! Vad ser du det första du ser när du vaknar? Nerdragna persienner kanske?



Nåja,för att se det här från sovrummet måste jag i alla fall sätta mej upp i sängen,tänk ändå bor jag i centrala Enköping! Nice för själen!

Mr Keith Richards!



Det här är ett klipp jag gillar att titta på,en mycket intressant och klok människa denne Keith Richards!




Vilken karismatisk människa, en stor musiker,större än många fattar!

Göra flera saker samtidigt!

Här sitter man och ska skriva ett arbete om glutenintolerans och så fatnar jag i Volbeat istället,märkligt! Men trevligt ,jag kan ju göra båda delarna,typ som att zappa på tv:n så hoppar jag mellan och skriver lite å sen söker jag upp nån låt på tuben och tittar på den! Bra jag inte blandar ihop ämnena och lämnar in ett arbete ang celiaki alà Volbeat! Trevligt har jag i alla fall!

 

Fredagslåt! Nu ska jag raska mej till tvättmaskinen så jag får det stora nöjet att hänga lite tvätt!

I hemmets lugna vrå!

Hej hej i stugorna! Visst är det bistert ute, i alla fall här! Det blåser och snöar och allt möjligt! Jag har bunkrat upp med sånt jag anser mej behöva för en skön hemmakväll,för jag har ingen lust att bege mej ut ikväll! Det blir problem nog att orka ner för trappen till tvättmaskinen och hänga upp tvätten. Lite av min slöhet beror nog på att jag jobbat hela dagen och sen spenderat en timme på gymmet direkt efteråt. Nu skall jag strax ersätta lite av den energi jag förbrukade där genom att äta något nyttig och gott. Ägg och räkor finnes här hemma! Två sorters skaldjur som jag vet att någon skulle skämtat om den dieten! Det finns något gott att dricka till dessutom så det ska nog bli bra! Räkor heter förresten Caridea på latin och ägg heter ovum. Caridea Ovum,det låter mums!

Nu är dagen slut!

Hunnit med mycket under den här dagen känns det som! jobbat mellan 7 och 16 och sedan till Västerås för familjestädning hemma hos Mimmi! Det blev snyggt och fint och en hel del grejer följde med hit för tillfällig förvaring. Måste komma ihåg att slänga en del så jag inte åker runt med det i bakluckan på bilen så som jag gjort nu i flera veckor. Ja nu har dett gått några dagar sen beställningen på de fina armbanden blev gjord. Men det lär nog dröja minst en vecka till för de ska färdas långt de små liven innan de är trygga hos mej! Nu ska jag bädda ner mej hos den varma mjuka värme filten och sova lite! See you!



Något att se fram emot!

Livet!



goda vännen och jag har nyss avslutat ett långt telefonsamtal,det brukar bli långt när vi pratar,och djupt också. Vi kom in på ett resonemang om livet,och är båda överrens om att livets förgänglighet syns så bra hos växterna. I höstas hade vi en trevlig stund i drömparken här i Enköping och nu planerar vi för fler stunder där i sommar! Goda vänner och drömparken,det liksom gifter sig bra ihop!


Kvällskvist!

Faktiskt hann jag ett pass på gymmet idag med på min lilla rast. Nu får träningskläderna hänga med i bilen varje dag så man kan passa på när det blir läge med kort varsel. Annars är det väl bäst att gå och lägga sej och samla krafter,för nu faller kollegorna som käglor på jobbet, så det blir till att ligga i,men det är ju så jag vill ha det,lite lagom pressat!

Men vad drygt!

Världens drygaste mening att läsa typ på facebook eller andra ställen är denna: Det är klart det heter negerboll,det har det alltid gjort. Fattar inte att folk i Sverige är såna bakåtsträvare och måste hålla sig i gamla utslitna,tramsigheter. Å nu pratar vi vuxna människor som säkert bytt namn på mycket annat i livet! Nä orka!

Rörmokare

Äntligen blev jag av med en grej som länge stört mej vid tvättstället. Det har suttit en duschslang påkopplad på min vattenkran liksom i ett extra uttag på kranens sida.slangen har liksom legat på en del av tvättstället och sedan suttit fact i en hållare under tvättstället. så som det ibland kan se ut hos folk med diskamaskin som blivit efterinkopplad. Förmodligen gjort av förre husägaren för att sköta den sk nedre hygienen. Själv ville jag få bort slangen redan när vi flyttade hit,men min dåvarande sa att vi måste bara köpa en täckbricka till hålet å sen är det klart. Det blev aldrig nån bricka köpt. Nu när jag tittade i en skrotlåda i källaren hittade jag en sån bricka. Rätt storlek också. Efter tre år var det bara att skruva bort slangen vid fästet och sätta dit brickan och vips fick jag massa extra pltas på tvättstället där förut den fula salngen låg. Usch vad det är lätt att bli hemmablind!

Ledig kan man va sen!

Med bara en telefonsignal kan en ledig dag förändras och bli en dag med dubbla arbetspass. Det var det som hände här i morse. Skuttade upp och jobbade fyra timmar på morgonen och nu har jag sovit i en och en halv timme. Det behövs för nästa pass är mellan 16.00 och 21.30. En kopp kaffe avnjuts nu för att komma igång igen,men strax är det full fart!

Hej där!

Nu är dagen över strax och jag är hemma. Har just varit in i duschen och sköljt av mej jobbardammet. Visst ja gymmet hann jag med som jag tänkt också så jag är nöjd. Nu bara en rå morot och en gurkbitmed en skvätt vitlöksdipp å  sen till sängen. Jag längtar faktiskt dit!

Förmiddagspasset över!

Har nu ätit min lunch och motionerat lite sen jag skrivit klart en del av specialkostarbetet. Nu ska jag snygga till mej lite lagom och sen bege mej ut på uppdrag. Nån gång under dagen,ev på min lunch,eller rast kanske man ska säga, så ska jag stanna till på gymmet och förbruka lite mer energi. Ska ta och packa en väska med grejer. Ja vi får se om mina planer för dagen går i lås,tell you later!

Vacker morgon

Vilken guldmorgon! Bara att få sova tills jag vaknar utsövd av mej själv är ju underbart. Sen när jag blickar ut genom fönstret och ser att solen är på väg upp bland alla träden utanför så blir det ju inte sämre. Träden avtecknar sig som svarta siluetter mot himlen i motljuset. Det känns att det är friskt och nytt utanför, det måste vara de ljusare tiderna som är på väg in,för något är annorlunda. Jag smyger upp och gör en god kopp kaffe i min fina maskin och brer två mackor. Sen tillbaka ner i sänvärmen och mumsa. Jag brukar faktiskt bjuda mej själv på kaffe på sängen lite då och då. Sen satt jag där och tänkte på hur bra jag har det på alla sätt och vis, hoppas ni andra också får känns så idag,och lyckas fånga den känslan mitt i vardagen.


Kom ihåg den röda!

Nyss kom det lite snö utanför fönstret här,inte nått att skratta åt! Inte heller den underliga historien en vän berättade på telefon om vad som hänt honom i helgen,där det var en odresserad hund inblandad. Visserligen finns det många odresserade och olydiga hundar som surrar runt okopplade men dett var nåt alldeles extra. Typ en sån hund som bara ska jobba på kommando om man säger så! Vi får se vad det ska bli av den storyn framöver. Just den snälla mannen skulle komma över nån dag och plocka ur musen som sitter i fällan i garaget så den får laddas om. Det är visst en och annan rackare som smyger in där emellanåt,mus alltså! Glöm nu inte att äta den viktiga röda paprikan för hälsans skull,annars kommer snart influensan och tar er,har märkt bland mina kollegor att den är på G!



Rå ska den njutas!

Tiffanys

http://international.tiffany.com/Shopping/Category.aspx?cid=287458&mcat=148204

Snygga smycken, vad annat kan man säga!



Hoppas på en bokningsbekräftelse ikväll på denna!



Å här en annan cool goding!

Armringar kan man ju ha hur många som helst,å det finns ju hur många snygga som helst också! Dessa båda tänker jag beställa, sen är det bara att sätta sig och vänta på leverans!

Fullt upptagen

Oj,vad upptagen jag verkar vara idag då,inte skrivit någonting här! Det jag pysslat med är att jobba i full fart mellan 7 och 16,sedan hem. Skrivit färdigt uppgift två i näringsläran och lämnat in den. nu är det bara trean kvar och den handlar bla om specialkoster. Det är kul kul å kul! Har diskuterat med mina handledare och studievägledare om att få fortsätta läsa enskilda kurser ur SVOK:s utbud för att kunna bygga på ytterligare meriter till mina andra utbildningar. Vi ska se vad det kan bli,sluta plugga vill jag då inte när jag ändå har farten uppe! På onsdag ska jag träffa dem igen och gå igenom möjligheterna!

Vad gör hon?

Men hej vad länge jag har varit borta! Fika och umgänge i Västerås gör ju sitt. Ja å så har jag ju suttit och spanat in lite smycken jag funderar på att beställa. Det är ju armringar med text som jag i första hand har snöat in på. Köpte ett snyggt i STHLM i torsdags som jag är riktigt nöjd med. Det har texten Love all och sedan en massa hjärtan. Ack vad jag är slö,orkar inte fota och visa! Snyggt är det och det ger mersmak! Ska blänga lite till å kanske beställa! Natti!

Mellanmål

sitter och mumsar i mej en hel grön paprika till mellanmål. Om en timme slutar jag jobba för jag har hållt på sen sju i morse. En tur till Västerås väntar ganska omgående sedan,det ska bli kul!

Lätt nostalgisk!

Å så byter jag ämne för nu behöver jag vila från näringsläran en stund. Häromdagen började mina tankar surra om att snart är det dags för trädgården att vakna igen. Förra året var jag tidig på att beställa frön och växter från odla.nu men i år har jag inte haft så bråttom. Tror den förra besvärliga vintern gjorde att jag behövde pyssla mer och tidigare med ett av mina favvo intressen. Nu har jag surfat runt och kollat lite fröer och tips ute på nätet. Solrosor  och Zinnia ,det kommer jag att köpa i vilket fall som helst. ska i år välja en låg solros igen, de höga ränner ju iväg så man blir rädd och så blir de luriga att fota då. Kanske den här kan vara nåt?
popup                popup

Vad sägs om Zinnian Sunbow purple? Kan bli nåt för en fotogalen blomsterodlare!


En bild från april förra året,den här rabatten skall röjas ur från gamla växter och omorganiseras . När den blev till efter flytten hit så tog jag vad jag hade och stoppade ner.  Nu har jag fått mer ordning och ska organisera om lite!



Krasse i kruka blir det i år igen! Så tacksamt!



Å nej,jag glömde de här snuskpuddingarna,inga mördare bara vanliga vinbergssnäckor men inga välkomna gäster i min trädgård,de är så dryga fast vissa kallar dem delikatesser,nä fy hundan!



Sommarminne,här skall planteringen iordningställas,åh vad det var mysigt!



Ha,kolla det var här jag startade förra sommarens projekt. Nu finns där inte ett spår av gropen. Bara snygga plattor att gå barfota på. Ja det lönar sej att ligga i,snacka om att jag har slitit med detta!



Bland det sista av förra sommarens större projekt,åh vad ljust och skönt det blev när det risiga trädet kom bort!

So eat it!

http://www.viktvakten.se/kalorimatare_mat_kalorier.htm

Om man har lärt sig förstå sambandet mellan protein,fett och kolhydrater och kanske kan en del om vart och ett av dessa näringsämnen så har man verkligen nytta av denna tabell. Men då bör man som sagt veta en del om olika sorters fetter och dess funktioner, lite om snabba och långsamma kolhydrater och vara lite hemma i vitaminer,mineraler och antioxidanter. Dessutom måste du våga bryta mönster och traditioner. Sen kan du använda tabellen och leva lite sundare och tjäna på det på alla vis. Din kropp kommer att tacka dej!



Röd paprika och morot,lika viktiga i skafferiet som snyggkläderna i garderoben!  Börja bry dej! Men förresten,ät dem råa vänner det är det som är tricket!



Dags att lata sej!

Nu får det vara med fix och doningar för idag. Resten av kvällen ska jag bara ta det riktigt lugnt och ha det varmt i värmefilten. Inköpen är alla avklarade och middagen lagad och uppäten. Passet på gymmet är också avklarat. Känner mej klart nöjd med dagen.



Lite Chokofilijoko med hallonchoklad till efterätt,det var som det heter filijokogott!


En delikat choklad!

Så här har jag det!

Jobbat till kl två idag. Jobbardagen bara svepte förbi och det var ju skönt. Passade på att handla på väg hem ,men det blir en tur ut till strax för inköp av lite gottis till kvällen. Jag har ialla fall gjort lite nytta här hemma redan också. startat en maskin tvätt och skrivit klart själva veckomenyn i näringsläran. Nu ska jag bara resonera och motivera det jag skrivit. Det ska bli kul det. En anna sak jag ska göra är att gå en vända till gymmet senare,det längtar jag efter!
annars är jag fortfarande upplyft och glad efter trettondagshelgens roligheter,en karamell att suga länge på!

Jobbarhelg!

Ja det är ju jobbar helg som stundar nu så jag behöver nog hopp i säng ganska tidigt ikväll. Känner mej mycket glad och nöjd med min helg så här långt i alla fall. Imorgon när jag slutar kl 14.00 så åker jag förbi gymmet på väg hem,det har jag i alla fall bestämt mej för! Så godnatt om vi inte hörs nå mer ikväll!

“When our hatred is too bitter it places us below those whom we hate.”


Om trettondagen!

Tillbaka på hemmaplan igen! Min trevliga trettondagsafton började med att jag tog tåget kl 14.09 till Stockholm. När jag var framme så tog jag en vända och shoppade lite smått men vid fyra så blev jag upplockad av Robban och vi åkte hem till honom. Han bor supercoolt på ett typ "kontor" som han inrett och där höll vi till och fixade oss och drack lite vin m.m. Vid åtta snåret tog vi en taxi in till stan för att gå på Debaser slussen för att lyssna på musik och umgås med folk. Träffade folk från både Enköping och Västerås som jag kände,inte så konstigt kanske eftersom bandet har en del med Västerås att göra. När det var slut så fortsatte vi till Engelen en sväng innan vi åkte tillbaka med taxi hem till Robban. Där blev det nattmacka och småprat tills jag somnade. Nu har vi avslutat vårt umgänge med att jag blev hemskjutsad och vi åt tillsammans med Eddie på den lokala pizzerian! Mycket väl använd trettonhelg.




Flex

Så ja! Nu har jag jobbat färdigt och är ledig. Laddar med en varma koppen och två grova mackor inför resten av dagens och kvällens trevligheter. Har en del att pyssla med nu så jag avgår en stund!

Going for it!

Vilken skön pyssla om mej själv kväll jag haft,nu börjar jag bli färdig för att jobba ett par timmar imorgon och sen ladda för trevligheter. Om ni såg mitt hallgolv nu så kanske man kunde lista ut vad som är på gång,roligt med förberedelser och förväntan!


Gym ball!

Lika fullt på schemat idag som igår,fast med andra saker. Direkt efter jobbet som var slut kl fyra så for jag en sväng till gymmet och stärkte mina muskler. Så skönt! Sedan hem för att åter fara fram och tillbaka till Västerås. Väl hemma så var det bara tt ta hand om tvätten som just blivit klar och sen pumpade jag upp min Gym ball som jag köpte på Stadium igår. Tog en som är 75 cm i diameter och den använder jag till att sitta på framför datorn och träna magmusklerna samtidigt. Hur effektivt som helst! Inte en sekund till spillo och allt går att göra träning av!


Fullspäckat!

Hu,äntligen hemma. vilken lång dag det blev,tur att man lade sig tidigt igår för den sömnen var välbehövlig. Jobbade 7-16 idag och sen till Västerås för shopping först med Eddie och Mimmi på Erikslund,sen hem till Mimmi för fika och städning. Vi avbröt när Mimmi skulle till jobbet vid halv tio och for tillbaka till Enköping. Då kände man av det utlovade ovädret,lite blåsigt kan man säga. Ja det var den här dagen i stora drag,nu ska jag äta några tunnbrödsmackor och sen hopp i säng!

Rätt slut i kropp och knopp!

Riktigt riktigt skönt att få använda musklerna och sträcka ut alla kroppsdelar. Magen känns lite lättare nu efter gymmet men fortfarande känner jag sviterna efter middagen! Jag har lite bekymmer med crosstrainern där,tycker att sitsen pekar neråt så jag liksom vill hasa neråt hela tiden men annars kändes även den riktigt bra idag. Nu är jag faktiskt riktigt trött,så vete katten om jag inte tar en riktigt tidig kväll ikväll,jobb i morgon igen såklart!



Mätt i magen!

Proppmätt är ordet! Maten smakade mycket bra och framför allt fruktavdelningen efteråt var en favorit. Nu är magen såå stor så den nästan släpar i backen! Jag ska packa lite grejer och sen till gymmet! Ärligt,jag vill verkligen rapa nu!



Dagen hittils

Vad jag gjort idag? Jo som vanligt har jag jobbat,och som vanligt har det varit alldelese utmärkt roligt dessutom. För en stund sen var tanken att åke till Kista och shoppa lite men vi ändrade planerna och nu blir det att gå ut på Amazing thai och äta buffé istället när de öppnar klockan fem. Efter det blir det en sväng till gymmet och sen hem och fortsätta plugga på näringsläran. Lyckades riktigt bra med första uppgiften som jag fått rättad,det blev MVG på den! Nu kopplar jag av en stund tills det är dags för mat!

Håller på

Jag glömmer liksom bort vilken veckodag det är när man jobbar helger och det dessutom varit huller om buller med dagarna ett tag nu. Kändes som vilken dag som helst för mej som inte verit ledig på länge och inte är det på ett tag heller. Läser på fejjan om alla som våndas över att börja jobba igen efter långledigheter och firande,vad glad jag är att slippa den stressfaktorn. Annars sitter jag med en rolig skoluppgift för tillfället. Att komponera en matsedel för en vecka utifrån sig själv eller någon annan och beräkna näringsintag och lite annat. Jag skriver ner ungefär hur jag brukar äta och det ger ett bra perspektiv på hur min helhet ser ut. Fast jag vet ju redan att jag äter sunt och näringsriktigt, å det där med att inte nyttja tobak ger ju fina pluspoäng! Ja,ja jag syndar ibland med annat jag med,man är ju en levande varelse som kan gå ifrån principer ibland, eller som Groucho Marx sa: Those are my principles, and if you don't like them... well, I have others.

Lillgymmet

Arbetspasset är över och så även passet på lillgymmet. Direkt efter jobbet åkte jag dit och tränade. Håller på för fullt och sätter nivåerna och hur jag ska träna. Behöver inga säeskilda träningskläder eller skor. Barfota går utmärkt! Ju större affär man gör av det,desto sämre brukar det gå! Det är så härligt med alla sjukgymnaster jag för tillfället har kontakt med via jobbet,de lär mig så mycket om kroppen och hur och vad man ska träna och även varför! Sakta men säkert kommer jag dit jag vill på egen hand. Det är power det!

2012

Hejsan svejsan 2012! Jag är på jobbet igen sen kl 7 i morse och känner mej pigg som en mört! Bra va! Nu ska jag fixa lite lunch åt mej själv och sen fortsätter det hela fram till kl 16. See you!

RSS 2.0