Mår bra!

Eddie tittade på Biggest looser på datorn. Jag berättade för honom om Simon som medverkar där. När han var barn,sådär i tioårs åldern och uppåt gick han på den fritidsklubb och gård som jag då jobbade på i området där han bodde. Han var redan då ordentligt rund och rätt så full i lur. Spelade mycket pingis kommer jag ihåg. Ja det var då det. Annars är kvällen över för min del och jag drar mej tillbaka mot sänghalmen. Vila ni imorgon så jobbar jag. Efter jobbet blir det full gas. Nu när jag berättat för diverse vänner och bekanta om mina planer så är det många som erbjuder sina hjälpande händer på olika vis. Åh vad jag är tacksam för det. Senast var det Svajen å Greger som hörde av sej. Man blir så glad å varm!

Vad jag hunnit idag hittils!

Hemma från turen till Västerås jag hunnit med på eftermiddan. Köpte mer kakel på Bauhaus och så svart fog. En list i vit plast som kommer att bli jättebra till det jag tänkt. Jag har också hunnit lämna av lite grejer hos Mimmi som jag haft här hos mej på förvaring,så det börjar bli tomt och fint i källaren nu. Eddies trummor ska plockas ner och ev säljas,och lite andra smågrejer ska till garaget,men tidsplanen håller rätt bra för mej.Visst tar detta snurrande och planerande massa energi men som tur är hinner jag även ladda mina egna batterier emellanåt!

Besiktning

Har nu bokat tid med anticimex för vanlig besiktning och energibesiktning. Dyrt blir det men värt det förmodligen!

The garden of delight

För flera månader sen sökte jag några dagars semester, jag var egentligen tvungen att göra det eftersom jag hade för mycket semester sparad sen förut. Satte mej då ner och tittade på mitt schema och upptäckte att i maj fanns en vecka där jag bara behövde ta tre dagar ledigt för att bli ledig sju. Det tyckte jag verkade bra och så tänkte jag då, att där i maj kan det ju vara fint och då passar det att vara i trädgården mm. Det som sen skulle komma att hända att jag skulle sälja hus och ha visning just på söndagen den veckan hade jag ju ingen aning om då. Nu faller det sej så lämpligt att jag utan att behöva krångla på jobbet kan vara ledig och ha tid att städa och ställa iordning allt jag inte hunni tinnan just så det blir perfekt både inne och ute till visningsdagarna. Underbar tillfällighet! Eller kan det vara magi som Marie skulle ha sagt? Fick i alla fall så tråkigt när jag äntligen slog mej ner en stund tidigare att jag gick ut och krattade löv i skymningen. Det var riktigt mysigt! Min fina trädgård,jag kommer att sakna dej!
Detta är vår 2009. Idag kan ingen ana att det är samma trädgård,det är säkert! Gustav lånade en traktor på jobbet och sen var det plöjning som gällde! Det var riktigt roligt. Min far var med och han ägnade sig åt att plocka ner växthuset bl a.
 
Den här bilden är tagen några år senare. Platsen är till höger om växthuset. Numera är ju även komposten i högra hörnet (av den andra bilden) borta. Zinnia och pelargoner underbart!
 
Även den här bilden är några år gammal,tänk vad jag jobbat och njutit i denna trädgård. Det gör mej lugn och lycklig att äga en alldeles egen trädgård! Det ska jag  göra igen även om det inte blir direkt efter husförsäljningen.
2012 var sommaren då betongen slog till på allvar i mitt liv. Den här kissen har ett nybörjarfel som syns väl. Jag har skakat formen alldeles för dåligt när jag hällt i betongen,därav alla luftbubblor.
Ja trädgårdsnostalgi det kan hålla på hur länge som helst! Återkommer säkerligen till detta ämne!
 

Moving on!

Om husförsäljningen. Det är väl inte mycket annat än arrangemangen inför husförsäljningen som rör sig i mitt huvud nu.Visserligen är det inte första gången jag säljer eller köper hus så lite vet jag ju hur rutinerna fungerar. Så här är vår plan just nu. Tisdag 7 maj fotografering.Förmodligen samma vecka kommer huset ut till försäljning på diverse ställen. Visning den 19 och 20 maj. Sen så är det bara att vänta och se. Som Emil sa,då kan huset bli sålt! Hajja vad snabbt det kan gå! :Det är ju jag som sen bestämmer tillträde och det är ju lika bra att det med går snabbt. Tur jag har snälla människor runt mej som erbjuder mej sovplats under mellantiden om jag blir bostadslös. Jag erkänner att det är en kittlande känsla! I alla fall så är närmaste planen att få upp allt ur källaren och städa hjälpligt där. Tömma garaget så mycket det går och styla för fotografering. Visst ja kakla klart och foga ska också ske innan dess.

Så går min lediga dag!

Orka CD skivor. Den här bunten med cd skivor har funnits i en låda sen jag flyttade hit. Jag har inte spelat dom någonting. Nu är det ju bara datorn som gäller både det som finns på hårddisken och på nätet. Vad ska man göra med dem? Man får ju nästan ångest. Nog för att jag slänger mycket men det här känns inte bra. Ringde Uffe som får komma och plocka det han vill ha,sen om ingen annan tar nåt så...Ialla fall har far min varit här och plockat med sig massor med saker hem från källare och förråd. Vissa grejer på förvaring och visst som han ville ha. Vi hann med en fika också med jordgubbar och Alpro yoghurt till. Lite jord och löv har också bytt plats på tomten och så två vändor till återbruket. Vilket tjat om återbruket,törs knappt säga det mer.
 
Idag har jag gröna strumpor på mej som synes!

Följ mej på min resa

Det jag inte riktigt ännu har velat berätta rakt ut men man säkert kunna gissa om man läst lite mellan raderna är ju att jag bestämt mej för att flytta från Enköping. Det innebär ju såklart att jag ska sälja mitt hus och det fort som sjutton! Redan om ca 20 dagar kommer det att vara visning på huset och sedan hoppas jag på att raskt få det jag begär i pengar(eller kanske lite till). Då släpper jag fortast möjligt in den nya ägaren. Inget kul att bo kvar i ett hus man egentligen inte vill lämna. Men skälen till att sälja är starkare än att bo kvar. Så är det bara. Det här beslutet är bara några dagar gammalt,det var i fredags när jag träffade Emil,mäklaren som jag tog beslutet. Jag har inget annat boende på gång men det som är klart är att jag flyttar tillbaka till Västerås igen. Ja gott folk så ligger det till och nu kommer nog det mesta jag skriver framöver att ha fokus på flytt och nyköp av bostad.
 
Just nu håller jag på att plocka upp saker från källaren så det blir tomt därnere tills fotograferingen av huset nästa vecka. Mycket ska till återbruk och loppis. Tänker behålla så lite som möjligt av alla bra att ha grejer i mitt nya liv! (De visade sig ju inte vara så bra att ha dom om jag nu gör mig av med dom) Välkänt fenomen det där!

Morgonstund

En förvirrad humla surrar runt inne i huset. Inte ville den hänga med ut varken på bak eller framsidan när jag ställde ut pelargonerna i solen nyss. Hoppas den snart slår sig till ro så jag får släppa ut den innan den tystnar för gott. En god kopp kaffe står bredvid sängen nu och jag känner mej laddad inför dagens alla uppgifter här hemma. God morgon vänner,se till att göra dagen värdefull!

En bira och sträcka!



Titta vad jag äter på kvällskvisten,visserligen LCHF bröd men ändå. Så här sent dessutom. Kom just hem från Västerås där jag lämnat lite grejer och fikat hos Pelle.Så nu firar jag in den lediga måndagen som kommer efter min arbetshelg och jag tänker nog bara vara lat resten av kvällen för imorgon går jag ändå upp tidigt!

Håller igång

Jag har hittat på ett lämpligt förråd alldeles i närheten där jag kan förvara grejer jag vill ha kvar framöver. Riktigt smidigt! Eddie och jag har redan varit där en vända och plockat in några lådor,det blir kalas det! Annars har det ju varit jobbardag idag och den har löpt på alldeles utmärkt. Så nöjd med ett besök där jag vet att jag lyckades mycket väl med att göra en kvinnas tillvaro lite trevligare för en stund. Det njuter jag av! Nu en sväng till Västerås och handla lite och så en sväng förbi Pelle!

Trädgårdsrunda



Är ute en sväng i min trädgård. The garden of delight som en god vän döpte den till. Det är det verkligen samt. Jag stortrivs.




Sol!

Sitter på en balkong på jobbet och äter min lunch i solen! åh vad underbart!



Meen...

Jag går omkring här i huset och känner mej onyttig på nåt vis. Det känns som jag borde hunnit mer än vad jag gjort. Vet inte riktigt vad jag ska greppa här och nu. Visserligen har jag plockat,gått igenom och kastat massa papper och liknande bra att ha grejer som aldrig kommer att komma till någon nytta.Men det borde liksom gett mer resultat tycker jag. Äh, det är bara jag som är otålig förmodar jag. Vill att allt ska hända direkt. Egentligen gillar jag inte att smådutta här och där utan hellre tar jag i rejält. Men läget just nu är så  att det går bara inte och dessutom ska jag jobba imorgon innan jag kan dra igång med andra saker. Så det är väl bara att anpassa sej till stillheten. Hänga tvätt kan jag göra i alla fall för maskinen skall nog vara klar alldeles nu!

Vi grillar!

Mys på altan,Eddie har grillat och jag äter ångkokta grönsaker. Sen blir det efterrätt också!



Fin dag!

Jobbar idag men har ändå hunnit en vända till återbruket på lunchen. Effektivitet är en känsla jag gillar.Ikväll ska jag och Eddie ta fram elgrillen på altan. Åh vad bekvämt med elgrill!

Resan framåt

Ja då kryper jag ner i min säng med många tankar i mitt huvud. En handfull av mina närmaste har nu invigts i mina planer personligen. Robban,Ubbe, Uffe, Jonas,Pelle och så mina barn förstås. Inte för att det är hemligt,snart blir det riktigt offentligt, men det känns så nytt så jag kan inte riktigt formulera mina tankar bra än. Allt har sin tid,så är det bara och nu är ett kapitel slut i min livsbok. Men det är bara att vända på bladet så finns där något nytt och spännande. Kasta loss och lätta ankar!

Firar fredag

Det är värt att fira sej själv med lite jordgubbar,soya grädde och tranbärs choklad en sån här dag! Uppbrott mina vänner det är vad det handlar om framåt. Tur man gillar förändringar,eller som jag sa till min chef idag, jag upphör aldrig att förvåna mej själv!




Mötet

Ja nu har vi träffats Emil och jag. Det var ett givande och spännande möte och jag svarade ja när han frågade hur vi skulle göra. Så nu sätter en lång radda av förändringar igång i livet igen! Håhå jaja!

oj,oj!

En spännande och lite pirrig förmiddag. Ser fram mot det i alla fall fast läget just nu är något kaotisk.

Klick!

Just så,klick kommer det att säga imorgon då jag klickar hem denna väska för 17 dollar och fri frakt. Har skickat iväg större delen av mitt gamla slitna väskförråd till återbruket. De som egentligen skulle vara vita var gulaktiga och de svarta var spruckna och slitna. Njuter ju massor av min nya Desigualväska men den är så fin och var ju riktigt dyr så det kan behövas nåt att byta med. Den här på bilden har en fräck kombination med paljetter och leopard. En riktigt liten snyggo!

Nu blommar det.



Den blomster tid nu kommer och jag hjälpte den på traven lite. Har snyggat till rejält på framsidan och planterar massor av gula penseer i krukor och placerat ut. Det blev så vårligt och fint.



En sådan urna och lite betong dekorationer på båda grindstolparna!

Det hela avslutades med kaffe i solen. Mysigt!

Dagen

Hemkommen från demensutbildningen jag varit på idag.Del 1. Två tillfällen kvar och det vår mycket intressant och bra fördjupning. En glad nyhet annars är att dammsugarpåsarna jag köpte på chans passade exakt utan modifiering som det annars brukar bli. Dessutom är ytterligare en tur till återbruket avklarad. Nu mat ute i solen på framsidan,sen städning både ute och inne!

Hej



Här var jag nyss. Nu är jag på kurs!

Strålande morgon

När jag är ledig så låter jag ändå larmet vara på så jag vaknar kl sex på morgonen. Är det inget särskilt på gång så kan jag nöjd somna om. Eller ta en kopp kaffe med mej till sängen å ligga och fundera lite. Idag är jag ledig men på eftermiddagen blir det utbildning via jobbet. En demensutbildnong i tre delar. Detta är första tillfället. Annars blir det städning både inne och ute idag. Å så ska jag köpa en räfsa och fixa till en ny sopkvast. Det måste ju vara fint i morgon när det spännande besöket kommer:

Oj då!

Titta den blivande lampskärmen förlöste sej själv från ballongen den suttit fast på. Å jag som inte riktigt har tid att ta hand om en nyfödd lampskärm!


Men söt är den, det blir nog bra i alla fall!

Eftermiddagen idag

En Armani t- shirt till Eddie! Levererades hit idag!





Ett skelett till mej,de kallas så i butiken. Det vår den som saknades igår när jag skulle föga. Hoppas jag hinner det ikväll då. Nu står matlagning på schemat och om vädret tillåter så går jag ut i trädgården och räfsar därefter.

Pippi!



Matar änder med en trevlig kvinna!

Jag hinner...

Det börjar bli riktigt okej här i huset nu igen. Använder tiden jätteväl om jag själv får bedömma. Titta vad mysigt det börjar bli på altanen. Mer betong grejer ska exponeras så fort som möjligt. Fortsätter lite mer inne nu. Skulle foga lite kakel men det fattades material så jag tar det i morgon.



My personal kaos

Nytt kaos i huset idag. Ett mål ät att ta reda på det jag ställt till under dagen innan jag får lägga mej ikväll! Vilka är oddsen tror ni?









Jag har nog inte ens ställt till färdigt än,men time is ön my side!

Kvalitetstid

Nyttjar för tillfället mina två flextimmar som jag passade på att ta ut idag. En direktvända till återbruket där jag också lämnade grejer i Myronas container har jag klarat av.. Sedan hem och ner i källaren direkt.Plockat upp dynor och dukar mm till sommarens inredning på altan. Det brukar ju kunna variera hur det ser ut därute och det är ju kul att fixa ett nytt sommarstuk varje år! Nu när jag ändå ligger så mycket på plus vad det gäller tid så ska jag sätta mej och ta en gofika och smida planer för framtiden! Men inte ute tror jag för det blåser och dammar alldeles oerhört så jag njuter lite inne!
 
 
 
 

Tidig lunch!

Tidig lunch och tidig dag.Som det ser ut nu så jobbar jag fram till kl två och sen är det fritt fram att gå hem. Har ju bilen står fullpackad med bråte på Coops parkering och återbtuket ligger ju bara ett stenkast därifrån så då vet jag ju vad jag gör! Sen tar jag fram målarpenseln när jag kommer hem och kikar över vilka fönsterbrädor som behöver bättras på. Det där med att fixa altan ser lit mörkt ut idag så vi får väl se. Har inköpt lite mandelmjöl så kan hända bakar jag något nyttigt bröd åt mej!

En stilla afton.

Ja nu känns det som jag borde sluta med grovgörat och varva ner lite. Det har blivit många vändor upp och ner och hit och dit när jag gjort mina nya arrangemang här i huset. Men jag fortsätter i morgon. Blir det då varmare ute så blir det nog altan som får sig en riktig omgång. Gjorde ju en grovstädning där för några veckor sen men nu blir det fråga om finliret med dukar och dynor mm. Ska dessutom en vända till återbruket och lämna lite annat på loppis. Ja så är läget just nu en vanlig måndagkväll i ett vanligt litet hus i Enköping! Tar mej ytterligare en mugg kaffe och sedan plockar lite lugnt ordning i en garderob!
 

Villa Villervalla



Äh vad rörigt jag har det. Håller på och vårstädar lite överallt och här och där. Springer mellan källare, garage och huset. Emellanåt även till soptunnan och bilen. Allt kommer att komma på sin plats tillslut och det är dessutom riktigt roligt. Nu blir det nybryggt kaffe gott folk!

Ny vecka

Hej hej,ny vecka har påbörjats med massor av energi! Det behöver jag till allt som skall göras. Roligt har jag också och då går ju allt både bättre och lättare. Tomten börjar så smått torka upp därute och idag har jag ställt ut två pelargoner på altan som ska få vara testpiloter ett tag för att se hur de mår därute. Sen kommer de andra efter så fort jag gjort plats för dem. Det viktiga är att jag kommer ihåg att ta in dem ikväll. Nu är lunchen snart slut så jag ska bege mej iväg ut på jobb igen!

Till slut!

Äntligen har jag landat hemma i sängen! En ledig helg som jag delat mellan Enköping och Västerås. Det har blivit massor med turer dit fram och tillbaka. Men det hade att göra med bra och trevliga saker för mej i alla fall. Nu stundar en spännande vecka med t ex en träff på fredag med mannen som jag skrev om tidigare i ett inlägg. Det där som hade att göra med något spännande som är på gång. Så veckan kommer att bestå av en hel del arbete och förberedelser inför det! Kul! Så söta drömmar blir det nu!

Desigual

Medio patch big. Så heter väskan från Desigual som jag inhandlade i helgen!
 
  
                              
 
http://www.amazon.de/Desigual-28X5043-Umh%C3%A4ngetaschen-Tabaco-41x26x10/dp/B007OQVF1Q

Söndag i trädgården

Det sista av Lchf chokladkakan går åt i solens sken i våran trädgård!
Eddie har satt upp studsmattan igen,än hänger den med. Den har nog hållt så här många år för att vi alltid tar in den under vintern och förvarar den torrt.

Födelsedag



Mimmi öppnar paket! Vi har en jätemysig dag med familjen. Härlig shopping ingår!

Desigual



Shoppar!

Födelsedag

Softar med solen genom sovrumsfönstret. Kaffe i koppen och macka därtill. Mysigt. Snart sätter vi igång här med dagens aktiviteter för idag är det Mimmis födelsedag! Å det ska vi fira!

Jobbkväll och knasbollar!

Det är alltid mysigt å jobba kväll så här på fredagarna. Lugn och ro råder på jobbet oftast då. Visst hade vi att göra varje minut men det var ett tacksamt arbete så jag är nöjd! Det enda molnet på kvällshimlen var att jag lyckades konversera med en person privat från förr som återigen visade sina otroligt barnsliga mognadsgrad genom ett urbota dumt resonemang. Men den här gången var jag inte förlåtande utan riktigt ful i mun och det kändes så skönt att få ur sig till rätt person. I vanliga fall skulle jag aldrig skriva om sånt här på bloggen,men just nu är det befriande och skönt att göra det. Två vuxna mot ett barn är inte okej! Hajja! Wind of change!

Vad gör jag?!

Bomber och granater vilken adrenalinkick! Det är nästan så jag både gråter och skrattar samtidigt. Egentligen tänkte jag ringa alla jag känner och berätta vad jag gjort men när jag tänker efter så behåller jag det för mej själv och berättar bara i gåtor här vad jag gjort och ska göra. Släpper på det hela när tiden är mogen. Det började i alla fall så här att jag såg någon utanför mitt hus på gatan. Fick lust att prata med personen men det blev inget läge. Efter ett telefonsamtal med några frågor så fick jag reda på det jag ville veta och kunde be personen i fråga ringa upp mej. Nu har vi pratat med varandra och kommer att både höras och ses någon gång i nästa vecka. Hu va spännande ! Tillfällighet? Ja kanske, hursomhelst föreligger en del likheter med en historia jag var med om för några år sen och det gick ju bra! Så nu satsar jag 100% på det här och i tannken har jag ju redan varit en bit på väg så nu är det bara att mobilisera och köra!

LCHF kakan



Så nu är den klar! Kakan. Jag lovar att fluffet var det smaskigaste på länge. Mumsade i mej det som blev över till en god kopp kaffe. Den här blir kul att få servera på Mimsans kalas imorgon! Förhoppningsvis med nån fin dekoration på som jag införskaffar under kvällen.

LCHF chokladkaka med fluff!

http://www.lchfrecept.com/ShowRecepy.aspx?ID=1448

Länken ovan går till ett recept på en LCHF kaka som jag håller på och bakar. Kakan är klar och snart fluffet occkså. Jag bytte ut smaken på chokladen till päron istället för mint,det tror jag blir godare eftersom mint inte är nån favvosmak. annars förbereder jag mig så sakteliga för att börja jobba kl tre. Sen blir det full fart i flera dagar på många sätt. Bl a är det två födelsedagar som ska firas,både Mimmi och Marie fyller år! Därav kakbaket!


Badsäsongen

Tittade ut genom fönstret för en stund sen. Full fågelaktivitet vid sprickan i berget där fåglar och ekorrar har sitt naturliga bad på min tomt. Även fast det regnade så var där full fart på morgonbestyren. Härliga tomt,nu är det vår igen.

Fynd



Lite mera material till mina hobbyprojekt inköpta. Fick tag på riktigt stora ballonger,mer virkade dukar och en lampskärm.

Den olydiga ballongen!

Jag gjorde ju två tapetklisterballonger som ställdes på tork igår kväll. När jag kom upp i morse hade den ena lättat ankar och låg på golvet. Duken hade ramlat av och låg bredvid. Jag får helt enkelt göra om den igen.Men den andra stod kvar på sin plats och är i stort sett torr. Projektet går vidare.

Nytt porslin av gammalt. Ljusstake och lampa!

Fick in bilder från systemkameran som jag tog igår.
 
Här har jag fått iordning på det som blev fel förra gången,nu sitter alla delar som de ska och dessutom fick den ett fat också! Söt blev den!
 
Lampan provar en skärm. Idag testade jag med en beige  lite större variant men det ska var vinrött eller mörkt rosa,det vet jag nu när jag ser den andra.
 
En bild när den är i myspys läge!
Och här en avståndsbild att njuta av! Ja det funkar med en likadan skärm fast lite större,eller så ska den få en av de jag håller på och tillverkar nu! Jag tror jag tycker riktigt bra om den här lampan!

Ny öppnat

Hittade dessa solcellslampor för tio kr st på de nyöppnade Rusta vi begåvats med här i Enköping. Premiär idag alltså! Mycket folk och en del roliga kampanjgrejer i fina lokaler. Återvänder nog snarast och köper fler lampor för det låga priset.
 
Nu håller jag på med att försöka tillverka lite roliga lampskärmar. I första steget gäller det att få till en bra grundform som jag sedan tänkt bygga vidare på. Här dränker jag virkade dukar i tapetklister och formar dem på en ballong.
 
Chabby chic ska det bli.När jag nästan format klart den första duken på ballongen och höll på med att dra ut den i kanterna så passade den såklart på att smälla Poff ba! Försiktighet är det som gäller. Nu står två ballonger på tork och jag ska inte peta på dem förrän tidigast imorgon.
Det är ju så fiffigt att när väl limmet torkat och ballongen har punkterats så kan jag ju klippa i duken också utan att den repar upp sej. Återkommer med mer bilder. För får jag till det med dessa smålampor så ska jag sedan köpa jätteballonger att jobba på! Då kan det bli taklampor!

Nytt och rött!



Jag har köpt ett kombinationslås till min cykel. Och koden är....

Vårvindar friska!



Kom just hem från jobbet och gick ut på altan. Det våras!



Varmt och skönt men det blåser rejält. Nu tar jag bilen till Rusta som öppnat här i Enköping idag. Jag ska köpa jätteballonger om det finns. Till vad berättar jag later!

Slut för idag.

Jobbade under kvällen med porslinet och fick två grejer färdiga. Annars kom jag inte igång så där riktigt som jag hade tänkt så kvällen blev riktigt soft och lugn. Bilderna jag tänkt å visa ligger såklart i den andra kamera. så det får bli imorgon. Då ska jag också passa på att gå till Röda korsets loppis och leta virkade dukar till mitt projekt med att göra lampskärmar. Hittar jag dessutom den särskilda lampdel jag behöver så är det ännu bättre! Vi väntar med spänning!

Lösa upp lim

Jag hade limmat ihop dessa två delar fel med ett starkt tvåkomponentslim för just glas och porslin. Jag trodde det skulle vara helt omöjligt att lösa upp det och tjurade över mitt misstag.Det var den gula äggkoppen som kommit uppoch ner utifrån hur jag ville ha det!
Men nu vet jag bättre! Det funkar med värme,använd en hårfön och blås tills det blir ordentligt varmt. Samtidigt använde jag en vass kniv och petade och limmet släppte. Ingen skada på grejerna och jag kan göra om alltihop och göra rätt den här gången! Kalasbra,det känns finfint när det löser sig så att säga!

Tisdagen

Material till lampskärmar är nu delvis införskaffat. Jag behöver mer grejjer innan jag kan få ihop nåt riktigt bra men på väg är jag redan. Tur att man memorerar vad man har sett "bra att ha grejer" och att det fanns kvar.Ja arbetsdagen är nu slut lika fort som den kom och jag är lite seg i benen. Både efter powerwalk idag och rejäla rullstolsskjutsningar två gånger idag på dan. Lite återhämtning ett tag nu så får vi se om jag kör igång nåt större projekt ikväll eller om jag tar det lilla lugna kanske för en gångs skull!

Trött i fötterna!



Fem sekunders vila,se. spri.ger vi vidare i korridorerna

Lampa av gammalt porslin!

Efter vårens första rejäla power walk så fortsatte jag mitt arbete på flera håll härhemma. Bl a satte jag ihop lampan som jag hade tänkt.De som vet hur det ser ut hemma hos mig vet att jag inte är nån chabby chic tjej vad det gäller min egen inredning. Men mina egentillverkade ljusstakar och lampor ligger ju klart i den riktningen. Nu ska den här bara få en skärm som passar och jag har fått massor med bra tips som skulle bli jättebra från Inga.

Kaminen och lampan

Det går bra idag. Gjorde ett album på min fejja där jag tänker lägga ut både säljes och bortskänkesgrejer. Matilda har redan varit här och hämtat ett bord och en lampa är tingad. Samtidigt som jag kaklar runt kaminen har jag skapat en lampa som nu bara ska monteras. Har kvar att städa i badrumsfönstret som jag plockat ur.Vad bra klockan är inte mycket och jag har hunnit det jag tänkt för idag och mer därtill! Inte mycket kvar nu.Tror jag ska skoja till det och bryta av lite runt röret med lite mosaik kanske.
Det känns som en fullträff denna lampa. Får se om jag fixar en skärm till eller inte!

Finfina fynd



Svårt att hejdå sej och varför skulle jag göra det när jag hittar så mycket bra råmaterial till mina skapelser.

Vilka skönheter!



Var till Brödet och fiskarna och lämnade ifrån mej massa saker men kom bl a hem med kannan till vänster. Så vacker! Den högra använder jag som vattenkanna och till det funkar den alldeles utmärkt!


Fixardag!

Återbruket har nyss fått sin påhälsning men jag glömde bort att jag kunde lämnat loppisgrejjer i Brödet & fiskarnas container där så jag ska ta en till tur ut under dagen. Det kanske var bra att jag glömde det för nu har jag plockat ihop ännu mer påsar med saker att skänka.Har burit ut tvbänken i glas jag fick av Uffe på altanen ,den blir bra att exponera betongalster på senare när värmen kommer. Tur att jag inte är nån prylsamlare i alla fall,ofta när jag tar in nåt nytt så åker det ut mer gammalt än vad som kom in! Så är det även idag kan jag lova!
 
Efter kaffet kör jag igen med full fart framåt!

Goodmorning!

Firar måndagmorgon med kaffe och low carb macka i sängen. Sedan är det bara att starta dagens slitsamma arbete med att åka till återbruket. Måste bara stuva om lite först bak i bilen. Vinterdäck skall in på sin förvaring, en tv bänk ur bilen och massa annat bråte ska in. Sedan blir der lite omplaceringar bland möbler här inne och då åker visst av det också ut. Sedan står kakling på schemat gott folk.

Söndagen ingen vilodag!

Ja sommardäcken är nu på som sagt! Det blev gjort uti Förunda hos Uffe och Lillan där det också blev ficka med bulle och snack! Tack & Tack får man säga! Handlade lite på Maxi på väg hem och nu är jag då hemma. Annars har det ju varit arbetsdag idag och den bara försvann som vanligt när det gäller jobbet. Tänk vad jag trivs bra! Nu ska vi se om jag orkar röra på fläsket lite och gå igenom ett träningspass av sorten hemmagjort. Nog ska det gå!

Sommardäck



Däckbytardag!

Apr. 13, 2013

Har kommit igång med tankeverksamheten angående betongprojekt till sommaren. Googlat runt en del och fått lite idéer. Tog fram och fixade till en blomma som blev fin!



Tur att jag hann gjuta så pass mycket i somras,det finns material att ta fram och dekorera närhelst jag får lust!

Lat!

Tar mej en siesta nu som jag tycker känns berättigad. En arbetsdag ligger bakom mej och dessutom är maten fixad och uppäten, likaså mitt lördagsgodis!

Natti!

Bättr arbetskväll får man leta efter. Jättebra jobbarkompisar och fantastiska kunder. Tiden mellan halv två och tio bara flög iväg! Nu har jag bäddat ner mej och tänker skaffa mer kraft till morgondagen!

Förmiddagen

En ledig förmiddag efter en ledig dag! Det känns om jag inte jobbat på evigheter! Men jag får nog mitt senare idag då jag ska jobba till 22.00 ikväll och så i helgen! Men det känns riktigt bra,kanske beror det på att jag faktiskt utnyttjar tiden bra och får grejer gjorda lite snabbare nuförtiden. kl är bara elva och jag har fått massor gjort på olika plan! Nu njuter jag av den sista biten av LCHF pajen från häromdagen och sköljer ner den med gott kaffe! Hoppas alla ni andra trivs lika bra med saker och ting som jag!
En lite suddig bild på "Nutti" hon heter egentligen inte så,det är bara mitt namn på henne. Den lilla har nu fått ett eget hem och har flyttat från Mimmi och Svea. Man saknar hennes bus och livshunger! Lilla vovven,vilken tur att Mimmi kunde hjälpa dej vidare i livet som inte började så bra!

Detta gör jag just nu!



Det går fort i svängarna nu! Är bra på väg med att fixa den här väggen med!

Husfix!

Mera kaklande,nu ger jag mej på väggen bakom kaminen. Den måste också bli klar nångång. Jag kör samma kakel som i köket men det kan hända att jag blandar in några färger längre upp mot röret. Passade på att ta fram vit målarfärg och komplettera på en del ställen där det behövdes,runt dörrar och fönster mm. Detta arbete kommer att fortsätta och ju mer jag håller på ju mer lösningar på saker jag bara låtit vara dyker upp. Men lite vila emellanåt funkar ju också så nu ska jag vila och spana in det jag åstadkommit!
 
 

Svea



Kolla Svea när hon var cool på kalas!

Tankar om dagen!

Min godnatthälsning ikväll blir att jag är nöjd med mina prestationer idag. Både vad det gäller på jobbet och härhemma. Lycklig har jag dansat mej igenom ett träningspass och dessutom har jag gett mej på att lära mej göra squats. Förutom allt kaklande förstås! Det var tufft det där med squats men känns som det kan passa mina tankar om träning. Om jag inte får nåt extra jobbpass imorgon på min lediga dag så ska jag slöa och ta en fika i sängen innan jag sätter fart på mej! Nu önskar jag sov gott till alla som är på gång med det!

Blir ju så bra!

Just nu när kl är ca nio på kvällen ser det ut så här i köket mitt! Tycker själv att det blir sjukt bra. Det kommer att bli en dag till med uppsättning. Behöver dela en del plattor och göra lite avslutningar. Men jag ska betrakta och fundera på olika lösningar nån dag innan jag fogar.Fick användning för min kakelskärare också! Arbetet går ju alltid lättare med bra utrustning..

Dubbeljobbar!

Bakar en LCHF paj och kaklar i köket samtidigt! Det både luktar gott och blir fint på samma gång! Tolv plattor till sak upp innan jag får äta hade jag tänkt. Det blir nog en lagom timing! Återkommer med resultaten senare!

Lunch

Solen värmer,men inte så mycket! Ser fram emot att det lovas vår typ efter helgen! . Så fort jobbet är slut idag kastar jag mej på cykeln för att fortsätta med kaklingen där hemma!

Kaklingen



De första tolv plattorna. Fick hjälpa till att hålla i med foten så det inte skulle glida då det inte fanns nåt stöd därutanför bänkskivan.


En bit till klar,får räcka för ikväll.



Just nu ser det inte så bra ut i skarven mot den röda hallväggen,men såklart har jag en plan. Tanken är ju att det ska bli enhetligt det hela och inte se så rörigt ut som nu!

Från den 9:e April

Idag fyller ju våran Jenny 26 år! Hon började sin dag med att klippa sej medan vi andra samlade ihop oss för fest. Jag på Bauhaus där jag ju köpte kakel,Uffe &Lillan kom från Förunda,Mimmi tog en joggingtur eller hur var det? Eddie var i skolan till att börja med och även morfar Ramon slöt upp lite senare. Visstja Svea dök upp med ett jätteben också,men det behöll hon för sig själv! Vi hade en shoppingdag med god lunch och senare lite fika. Slutade det hela hemma hos Jenny med mera kaffe och tårta!
Jippie presenter!
Födelsedagsblommor!
Lite fina spetsgrejer,men de köpte jag till mej själv! Fräscha färger till våren även om de nu inte ska visas offentligt! Från Gina!

Kalas!


Bauhaus!



Jag har köpt kakel till köket! Hurra!

Vad trevligt!

Ekorrarna leker för fullt utanför mitt sovrumsfönster. Fåglarna ropar på varandra med olika vackra sånger. Jag hör hur skogsduvan ropar på sin vän med sitt hoande. Idag fyller Jenny år och hela familjen ska ses vid elva för lunch och shopping och så kalas på eftermiddan. Först ska jag till Bauhaus och titta lite så nu börjar jag med kaffe på sängen!

Värmer mej!

Äh det får bli att ta fram värmefilten i alla fall ikväll. Just när jag ska somna så är det så avslappnande och skönt. Sen frampå natten kan det bli för varmt om jag har den på högsta värmen. Visserligen har den timer och stänger av sig efter jag tror det är två timmar men det hinner bli bra hett i bingen innan dess! Dags för lite fejjan på mobilen och sen sova sött!

Lite olika saker från dagen

Länken här nedan går till en annons på hemnet. Det är mitt grannhus som skall säljas.
http://objekt.fastighetsbyran.se/Objekt/?source=hemnet&ObjektGID=OBJ2070_1257522845
Det ska bli spännande att följa denna försäljning för det kan ju ge en fingervisning om vad jag kan få för mitt hus. Skicket på mitt är i alla fall inte sämre vad jag vet. Kanske tvärt om!
Annars har jag jobbat med mina porslinljusstakar ikväl bland annat.
 
Så här blev de som hann bli helt klara. Jag har också förberett mej för morgondagen då Jenny fyller år. Dagen kommer att gå åt till att gratulera henne,det ska bli kul!
En annan sak som gör mej glad här hemma är att pelargonerna trivs så bra. Sen de kom upp från källaren har de satt en väldig fart med att växa och nu blommar det både här och där i fönstren!

Lunch!

En arbetsdag pågår för mej, trivsam! Solen har kommit och allt känns bra!

I köket



Så här såg det när jag började. Det har funnits en tanke sen första början om hur det skulle se ut här,men nu skippar jag den och gör på det enklaste och billigaste sättet.


Här har tapet kommit upp på båda sidor om skåpen.


Å här även på den högra sidan nertill. Mycket arbete är ännu kvar vad det gäller runt öppningen Mt hallen och diverse annat. Det ska väl kunna lösa sej det med såsmåningom.

Kakel till köket

Mycket blev gjort här idag,jag använde tiden riktigt bra och var fokuserad på det jag gjorde och dessutom gjorde jag rätt saker. Sånt som jag länge tänkt att jag skulle få gjort. Möblerade om lite i Eddies rum, tvättade och hängde undan massor med grejer som hör till vintern. Började tapetsera en vägg i köket som länge varit oklar. Nu är det bara kaklet som fattas och det ska bli kul att göra. Har hittat ett billigt och snyggt kakel på cheapy. Ett svart! Det är bara det att cheapy finns i Köping som närmast så jag ska bege mej dit,kanske på torsdag kan det bli av för då är jag ledig nästa gång. Åh vad kul för kakla det kan jag,det är ju riktigt kreativt att hålla på med! Jag har lite bilder på köket i min mobil men den måste jag ladda lite innan jag kan använda den!
 
Mosaik. 48x48 mm. Svart.
Så här ser kaklet ut,ganska små plattor.48x48 mm. Förmodligen som det känns nu kommer jag använda svart fog för att få den effekt jag vill ha! 148 kr /m2 är priset!

Vilket väder

Syns det på bilden att det snöar ute? Å inte bara lite ,det bara vräker ner stora flingor! Så kan det gå,det är väl det som kallas aprilväder kanske!



Altanen

Första grovröjningen på altan på gång. Håller på och dammsuger mattor från allt boss som blåst in under vintern trots att jag haft gardiner fördragna på den öppna delen. Det samlas massa tråkigt damm som också ska bort. Å så fram med
dynor,dukar å liknande. Härlig vårstämning ute med fågelsång och kvitter!





Städar bort vintern



Håller på och plockar bort vintern från hallen. Tjockare väntar, mössor, sockor och sjalar åker in i vaccumpåsar och så vidare ner i källaren med dom. Skönt!

Lita smådisig söndagsmorgon!

Vaknade och såg att det hunnit snöa lite medan jag sov. Synd men det försvinner nog bort snabbt! Efter kaffet ska jag fixa lite med hemmet och kanske dammsuga altan när det blir lite varmare om en stund.

Kväller!

En mycket stillsam lördag kväll råder hemma i min stuga. En sväng till Ica Maxi är väl i stort vad som hänt. Lagade lax i en god sås av kokosmjölk och en kryddblandning av ginger å cayenne. Starkt och gott. Nu är det vilo läge igen och med det är jag nöjd.

Psycho punch

Igårkväll var jag med Marie på Bankiren i Västerås och lyssnade på Psycho punch. En gammal kompis Danne lirar i bandet och det var kul att snacka en sväng med honom innan spelningen brakade loss. Övernattade hos Marie men är tillbaka i Enköping och tänkte nu vila mej lite.

Fredagen rullar på

Besök för Eddie hos tandregleringen avklarat. Nu lunch på Wok and go och sedan en del shopping innan jag sammanstrålar med Marie så småningom! Skön dag pågår!

Puma!



Idag blir det premiär för det här paret. Köpte dem nångång i höstas för att ha till våren och nu är det dags! Ut i solen med er!

Sköna fredag!

Kaffet står nytt och fräscht i fin koppen bredvid sängen. Så nöjd jag är att jag fick ordning på kapselmaskinen igen. Nu får jag inte slarva med avkalkningen nån mer gång,det ger ju bara mer jobb. Annars lyser solen underbart vackert idag här,det ser så fint ut genom fönstret i alla fall. Nu fikar jag vidare och funderar på fortsättningen av dagen.

Nikeväska!

Tänk vad man hinner bara man vill! Efter en lyckad jobbdag så blev det en tur till barkarby outlet igen. Lite shopping skadar inte och det var så trevligt väder så det kändes skönt att komma iväg lite! Nu har jag pysslat plockat och packat med en massa grejer och fått lite ordning härhemma.
 
En sån här bag fast i silver med vit text och vita handtag blev inköpt idag! Nike heritage ad tote heter den! Stor och bra att packa i men så fort det blir läge ska jag komplettera med en ännu större modell. Typ en träningsväska!

Shopping igen!



Jag utanför provhytt!

Mitt i veckan!

Nu tar jag igen mej lite efter dagens arbete. Det har varit en stillsam afton härhemma, med lite god mat och prat. Ja det känns riktigt bra det mesta så jag fortsätter nöjd och belåten med min vila.

Air Jordan 1



Eddies nya skor har kommit och vi har just hämtat ut dom.




Stökat i kök!

Exakt kl 21.00 vilket är nu i skrivande stund, är jag klar med alla sysslor. Jag har själv bestämt att de skulle göras så jag är nöjd. Kanske inte helt nöjd med pajskalet gjort på kokosmjöl men smaken var bra i alla fall. Nästa gång ska jag modifiera receptet lite så det inte blir så torrt. Ja nu gör jag kväller och laddar för morgondagen som består av jobb på två olika ställen till att börja med!

Dagens tjänstefordon



En bra cykel å snöfria cykelbanor gör arbetsdagen lätt! Även solen uppskattas!

På väg...

Dag nr sju på den långa raddan av arbetsdagar pågår. Just nu är det lunch och eftermiddagen kommer med säkerhet att bli trevlig, det förstår jag. När jag slutar blir det en tur till handelsboden för att proviantera lite och sen hem och fortsätta röja för framtiden i huset. På fredag har jag tänkt mej att kolla in kakel till köket,äntligen skall det hända nåt där,det har jag bestämt!

En hel del...

Denna dagen har också rullat på. Eddie och jag startade upp tidigt i morse genom att äta frukost på Ikea i Barkarby. Sedan blev det shopping både där på outleten och i Kista. Bl a en skinnjacka för min del och ett par jeans till Eddie. Vid halv fyra var jag tillbaka på jobbet för att köra ett pass till 22.00. Nu är jag i sängen för lite vila. Så godnatt!

Sista dagen på påsken

Igår vred jag ner värmen i huset ordentligt. Det blir ju bra varmt på dagarna så jag har ingen lust att betala värme i onödan. Visst är det kallt i huset just nu, men om nån timme lite drygt blir det en dagsutflykt så man får stå ut ett tag. Under täcket är det i alla fall varmt och brevid mej har jag ju kaffekoppen med rykande färskt kaffe. Lite latmansfasoner till sen hoppar jag upp och gör mej klar! Ikväll ska jag jobba igen, sjätte dagen på raken!

RSS 2.0