Me and my SOULSHINE

Jaha,ett kvällspass avklarat igen då! Ikväll var det 22.00 som gällde för utcheckning från jobbet. En liten avkopplande stund i trädgården och på altan blev det efter hemkomst. Inte något ovanligt eller nytt! Nu ska jag börja skriva ner det jag jobbade med tidigare idag i word. Det är ganska bra att först göra anteckningar på ett vanligt kollegieblock och sen sammanställa på datorn. Då får jag en bättre översikt på det jag skrivit. Nu gäller det ju mest mina egna tankar och analyser,inte så mycket korvstoppning och det gillas. Just när det gäller ämnet människan socialt och kulturellt har jag en oändlig bank av exempel att plocka av tack vare mitt tidigare yrkesliv där det just var sånt jag pysslade med. Ha ha och dessutom har jag ju alla underbara exempel från mitt eget privatliv,snacka om snöppeljönsar man stött på där. Kanske för att man är en själv! Jag blir sällan arg eller upprörd över människors beteenden fast de ibland försöker trigga mej,istället har jag lärt mej i livets skola att använda det som erfarenheter och material till min egen utveckling. Det är så skönt att både på jobbet och privat veta att man behärskar svåra och stressiga situationer,visst dyker det upp lägen då det blir pressat och jag är på väg åt fel håll men nu med all erfarenhet så vänder man lättare sådana situationer. Annars är det bara att titta på sin egen arm,och det funkar faktiskt. Så fort jag ser texten SOULSHINE så tänker jag Yes, Cheva det här klarar du,eller sjunk aldrig så lågt.....! Ett alldeles eget ledord som funkar som om jag föddes med det tatuerat på armen. I love it!

Inställt

Ha vilken tokig grej det där med gatufestivalen i Enköping. Den blev inställd när den skulle börja. Krånglet med tillstånd för alkohol har varit en följetong i Enköpingsposten i veckan. Snopet för många! Ett tag gick snacket att man skulle få ta med egen alkohol in på området att dricka,det var helt ok enligt lagen även det togs upp i lokala blaskan idag!. Men trots allt så blev det ingen cityfestival!  Hade jag tänkt att gå dit? Det förtäljer inte historien!

Det börjar bli eftermiddag!

Då var det dags att slå sej ner och koppla på plugghjärnan igen då! Förmiddagen har gått så fort och jag har haft fullt upp med mitt anläggnigsarbete och planeringen av arrangemang inför helgen. Vad mycket enklare allt är när det är sommar och sol! Eller hur! I dag ska jag komma ihåg att åka förbi Mekonomen också och hämta en termostat till BMW:n. Verkar som nån bussig själ har plockat ur den och glömt att berätta det! De funkar ju att köra ändå,för just nu behöver jag ingen värme i den,och klimatanläggningen är ju som den ska i alla fall!


My morning

När jag vaknade tidigt imorse så tog jag filten och kudden och fortsatte sova ute på studsmattan tillsammans med solen och fåglarna. Det är så skönt och sövande så det är inte sant. Nu har jag drukit kaffe och vattnat i trädgården,så morgonsysslorna är avklarade . Tänker sätta fart och jobba nån timme i trädgården innan jag ska skriva ett arbete om kommunikation. Just den här uppgiften handlar om vad som kan påverka en situation där man använder tolk. Det kan ju ge upphov till en massa krockar av alla de slag!
Lite nytt från trädgården idag!





Ja nu trivs alla växter verkligen! Först allt regn och så nu sol och värme!


Extrajobb!

Kommit hem nyss efter ett extra sent arbetspass. Så kan det bli ibland men det gör inget för jag fick en chans att öva på lite färdigheter som är bra att kunna. Sämre för den som råkade illa ut men förhoppningsvis har allt ordnat sej nu. Annars var det en lugn och trevlig arbetspass ikväll. Hade en intro tjej som ska jobba i sommar med mej. Det är kul att kunna inviga andra i arbetet och det är alltid bra att behöva förklara och berätta vad man gör och varför. Det vässar liksom hjärnan. På rasten idag var jag och hämtade en leverans från Odla.nu.

Höstanemon 'Margarete'                    Jätteprästkrage 'Aglaia'

Höstanemon Margarete                        Jätteprästkrage Aglaia

Vad perfekt att de kom idag när jag håller på  med anläggningsarbetet på fram sidan. Då har jag en start att arbeta med. Dessa växter är perenner så det kommer att bli superbra till nästa år!


Kanske ett vitt staket så smånningom!

Nu har jag kommit till stadiet där hjärnan får ta över efter musklerna. Nu har jag nämligen grävit och kastat jord och kört skottkärra. Nu börjar planeringsarbetet med hur det ska se ut.


Bilden är tagen efter jag redan slitit bort en del växtlighet men ni fattar va,inte trevligt att mötas av!



Planerna är att gräva bort en hel del jord och sen lägga fiberduk så att ogräset inte kommer upp och sen fylla med grus. Vid staketet ska det bli någon sorts planteringen men inte en vanlig klassisk så där längs staketet utan på något annat sätt som jag inte har planerna riktigt klara för än. Och så klart något annat mot trappen och källaren. Men aldrig mer några buskar eller växter så där nära grunden efter allt jobb med dräneringen. Hur som helst så ska alla som kommer till min gård tycka att det ser trivsamt ut och känna sej välkomna för det är ni alla!

Vilken överraskning!

Det blev som jag önskade solen väckte mej i morse, helt underbart. På med kaffet såklart och så ut! När jag klev ut på altan så hade det hänt! Hibiskusen hade slagit ut och en stor ljusröd blomma välkomnade mej! Å fler kommer,den är full av knoppar1 Nu har jag bara lite funderingar på i vilken ordning jag ska göra saker idag. Det kanske är bästa att ta det sydlänska stuket och hålla sej inne mitt på dan och vara ute nu. Har ju lite,eller en hel del faktiskt att skriva rent i senaste kursen. En annan rolig sak är att börja rensa upp nedanför köksfönstret på framsidan,för i år har det helt enkelt sett fördjävligt ut vid entrén. Men nu så ska ni få se på andra bullar som man brukar säga. Ja i övrigt så är tvättmaskinen igång och livet leker! Härligt!

Detta är alltså den första knoppen som slår ut. så fort jag får möjlighet så ska jag springa in till kvinnan som gav mej den här blomman och visa henne. Visserligen är hela hennes balkong full med vackra blommande hibiskus men jag vill visa att jag lyckades sköta plantan som hon sa och få den i blom!

Det kommer mera.....


Nattsurr!

Klockan slog just över till att bli onsdag den 29 juni och jag tänker krypa till kojs. Ända till nu har både altandörr och ytterdörr stått vidöppna för att få lite cirkulation på luften härinne. Det är så underbart skönt med värme och jag hoppas verkligen att det blir solen som väcker mej i morgonbitti. Ser redan fram emot kaffe och macka i trädgården! Mysigt!


Jobbat klart!

Vilken rolig kväll jag haft på jobbet ikväll,jag blir så glad och uppiggad av att träffa dem alla både jobbarkompisar och de jag hjälper. Det blir sammanlagt en riktig bra upplevelse när jag lägger ihop dagen som varit idag. Nu ska jag ut i Garden Of Delight och vattna lite. De är så varmt och ljummet ute så det ska bli skönt! Hör av mej när jag kommer in igen!

Tre ungar på samma kort

Det är inte lätt att fota alla de här barnen på samma gång så att alla blir bra! Kolla här på lite sommarbilder från studsmattan idag!



Här blev Eddie utan huvud!



Vem har störst fötter?



Ja det var en riktigt skön dag det här. Nu ska jag åka till jobbet i några timmar så hörs vi sen alla glada sommarmänniskor!


Vilken mysig dag!

Vilken mysig dag vi har haft jag och barnen. Kl nio i morse sammanstrålade vi här allihop för att strax åka vidare mot Kista gallerian för lite shopping. Alla fyra fyllde vi på våra garderober med både plagg från rean och ordinarie sortiment. Vi åt på foodcourten och trivdes. Eddie köpte nya blåa chinos på JC,jättesnygga! Till det blev det tre par t-shirts,bla en från favvomärket Zoo York.Själv köpte jag en klänning och en avslappnad topp och lite strumpor. Tjejerna hittade massor och de provade och visade upp sina fynd i full fart här hemma sen. Lagom trötta softade vi i trädgården när vi kom hem. Det var nästan som förr,Jenny solade och tog det lugnt,de andra två vildbasarna stökade runt. Här är en liten filmsnutt.

I give you the morning.

Här en till låt på samma tema som den förra fast ett helt annat stuk. Men på mej talar de samma till samma strängar djupt därinne i mitt hjärta.

Morning of my life

Snacka om spröd och sensitive låt. Av någon anledning så vaknade jag med den i huvudet nyss. Den är helt enkelt så fet vacker så jag ryser i hela kroppen!



Färdigskrivet.

Jäklar vad jag har skrivit mycket ikväll. Den här kursen är ju väldigt vid i och omfattar massor om man bara vill. Som sagt heter den människan socialt och klulturellt! Ett ämne som jag gillar att resonera omkring. Här har man verkligen nytta av att kunna se saker ur olika perspektiv,även om man inte gillar synsättet. Det gäller att inte sitta fast i gamla mönster och vanor,man måste våga kalla den där kakan som alla bråkar om för något annat nytt. Man måse inte säga negerboll bara för att man sagt det förut. Det går att prova nya grepp,och vägar. De flesta människor ändrar sitt språk och byter namn på saker många gånger under livet. Många byter efernamn utan att blinka. Då är det inget problem med att sluta kalla sig själv för Eriksson eler nåt annat heller,fast de alltid har hetat det! Kakrackarn har inga öron och den smakar ju inge gott i alla fall. Fetboll tycker jag den borde heta.Nä ni moderna kvinnor som är så frigjorda prova om det händer något om ni säger chokladboll eller vad som helst annat nästa gång. Ja detta med sociala roller och samspel är intressant. men jag får återkomma vidare om det sen!


En sån där kaka! Mest består den av havregryn och kakao. Det finns inte en enda skvätt av någon mörkhyad människa i den. Tänker man så så blir det där andra namnet ett klart syftningsfel! Om ni undrar varför jag tänker på det här just nu så var jag nyligen med i en rolig diskussion om en sån här brun godbit!

Nusådå!

Började att skriva en analys i solen på eftermiddan medan jag väntade på bilfixarn. Sedan blev det ficka,mecka,pizza och fika igen innan vi var klara med det vi skulle göra när det gäller bilarna. Sedan tittade vi och resonerade lite om anläggningsarbete på gården och planerade en del jobb till hösten. Men innan dess ska jag ta och göra en del arbete för egen maskin på framsidan av huset nu när det finns plats. Ja när allt var klart så var det bara att åka till Bålsta igen och hämta grabbarna. Nu ska jag skriva rent skolarbetet och sedan förbereda mej för att åka med alla mina tre kids till Kista tidigt i morgon för en dags shopping innan jag ska jobba ihop mer pengar på kvällen. Jo det rullar på för fullt om dagarna,man hinner ju inte ens med att ta nån semester ! Tjo!

Tjosan på er!

Hej! Idag har jag jobbat mellan 7.00 och 13.30. Men det blev en tund över för jag segade mej kvar hos några för det var så trevligt att prata. Så jag har nyss kommit hem! Har bara hunnit ta en runda i trädgården och vattnat blommorna lite för det hann jag inte imorse. Annars ska det ju bli bilskruva här idag och samtidigt skulle jag bjuda på mat. Men efersom jag är så lat så går jag över till pizzerian och köper färdigt istället! Tangentbordet är inte helt friskt ännu,det är bostaven S som är extra trög och passar man sej inte så blir det hur roliga meningar som helst ibland! Ja nu fortsätter jag mina galenskaper här å återkommer jag sen! Bye!

Kvällskvist!

Ja,då har även den här midsommaren passerat! Lugnt och skönt och lagom med jobb har det varit!Nu börjar en arbetsvecka igen och det känns bra! Lön är det imorgon också för oss kommunalare! I morgon efter jobbet kommer my friend The carfixer och vi ska pyssla lite med bilvård.Sen på tisdag blir det nog en tur till Kistagallerian för lite sommarshopping. Det är tur att man jobbar kväll ibland så man hinner utnyttja dagarna till trevligt umgänge.Ja det är väl ingen idé att gå händelserna allt för långt i förväg,men till helgen finns också en del trevligheter på planeringstadiet.Nu ska jag bara titta lite på hur uppgiften till filmen jag tittade på igår är formulerad,så kanske jag lägger mej i sängen och skriver lite medan håret torkar!Fortsätt att vara snälla och sprida ert Soulshine till varandra,å blir världen en liten liten smula bättre att leva i ska ni se!

Kaffe på fel ställe!

Tidigare idag på eftermiddagen när jag hade skjutat grabbarna till Bålsta igen skulle jag dricka lite kaffe. Ställde muggen brevid datorn där jag brukar ha den. Jag råkade vicka till den så kaffet rann ut över tangentbordet. Katastrof,först funkade en stund men bokstäverna blev huller om buller,helt galet det gick inte att använda. Efter en stund la det av helt. Jag skruvade isär det och torkade det med fönen. Det såg inte alls ut som jag trodde där inne. Anslutningarna mellan bokstäverna låg kopplade i nån sorts plast. När allt var så torrt som det kunde bli så fick jag skrapa bort torkat kaffe på vissa ställen så det blev kontakt. Nu funkar det hela igen efter ett antal timmar. Det är bara bokstavtangenten till a som beter sej lite underligt ibland,oc även s kan trama lite.Men det var väl tur att det inte blev värre!Undrar om jag lär mej?

Hemma idag!

Jahapp,idag började dagen i bikini i solen och till det kaffe och macka!Sedan dess har dagen förflutit i trädgården stilla och soft.Jag har fortsatt att skrapa färg på garagedörren och kollat upp lite om termostathuset till Skodan som behöver bytas. Jag har åkt med det trasigt ett tag men nu är det läge för att byta det. Det är så drygt när man blir fast i nån kö,då vill bilen genast koka om man inta sätter på full värme med full fläkt mitt i sommaren. På vintern blir det ingen värme att tala om och det är också drygt. Nu fick jag ju hjälp i vintras med att sätta papp framför kylaren och då blev det bättre. Ja ja ,bilar! Nu står det mat på spisen som jag måste ta hand om så hej och hopp en stund!

Film!

Tjo,kom just hem efter en tur till Bålsta! Det är väl inget ställe jag brukar vara på eller känner till. Men ska man hämta fyra grabbar så ska man! Nu är det i alla fall gjort och jag ska fortsätta att titta på en film som jag sen ska analysera i en uppgift. Filmen heter på vingar av glas och belyser en intressant problematik. Mer om det sen,nu måsta jag se klart den!


Glass å så!

Nu har jag öppnat en ny kurs igen! Människan socialt och kulturellt heter den. Ämnet intresserar mej mycket och från början såg jag verkligen fram emot den här kursen. Nu när jag titta på upplägget så blev jag lite besviken,mest på hur det hela var formulerat,men jag ska nog få till det så det passar mej i alla fall. Det känns som jag är ordentligt hemma i ämnet,kanske därav den lilla besvikelsen men man har ju ganska fritt spelrum och kan välja artiklar och filmer själv för en del analyser. På eftermiddagen har vi varit och handlat Ben & Jerry glass, jag kan förstå varför de unga tycker den är så speciell,själva glassen smakar som glass gjorde när man var liten för längesen,det har bara tillkommit lite modernare smaker. God javisst,men kanske inte värd sitt pris,för den är ju inte billig inte.




Den här glassen Puckstång som fanns när jag var barn,var gjord av riktig gräddglass då .Vet att den var tillbaka ett tag sen igen men om den finns nu har jag ingen aning om. Det var i ala falld en jag kom att tänka på när jag smakade på  Ben & Jerrys vanilj glass i Baked Alaska.



Den här var en önskedröm att få och njuta av när jag var barn. Det var den dyraste och största glassen på GB:s glasslista. Det var inte ofta det hände att man fick en ,men när det hände så var man tyst och slickade ett bra tag!



Kolla in den där förargliga ananaspinnen som här var en nyhet. Det var en sån man fick när man dreglade efter en storstrut. De var så ynkliga och utgjorde en stor besvikelse i min barndom. Oftast gick de av när man slet av papperet,just som på bilden. Dessutom han de smälta direkt i den heta gamla bilen man satt i. Hu vilken glassångest man har. Jag ska ta och göra min egen glass nån dag har jag bestämt så får vi se om jag blir nöjd!
Den här GB listan är från 68 så det är ett tag sen !


Morning!

Godmorgon alla trötta midsommarfirare! Det blev en tidig kväll igår,men det gjorde ju inget för jag skulle ändå upp till jobbet idag. Dubbelbokad dessutom! Nåja,nu ska jag ta mej lite fika innan jag fortsätter!

Midsommaridyll

När jag slutade jobbet idag så cyklade jag direkt hem för att möta upp gänget för att ta oss en bit mat ute. Thairestaurangen vi tänkte besöka var int öppen när jag cyklade förbi på hemvägen så vi skippade den och käkade på Max istället. Sill och potäter har jag ätit nog av i veckan. Och förresten så behöver man inte vara så traditionell alla gånger,det här var mycket trevligt det med. Sedan for vi vidare til ett klassiskt midsommarställe och hälsade på!



Snacka om idyll va!

Å så Midsommarens måste bomma. En Prästkrage sedd bakifrån.
Ja efter kaffe och kaka så är det nu hemmets lugna vrå som gäller. Just nu är jag så avkopplad så det hjälper inte ens med starkt kaffe för att hålla ögonen öppna. Jag ska softa en stund nu,så kanske jag vaknar till lite mer senare under kvällen. Förresten en tråkig sak som vi fick beskåda där ute vid stugan var att en kopparorm (ja jag vet att det egentligen är en ödla.)inte var tillräckligt snabb att hålla sej undan så den blev överkörd av Mercan.


Tja!

Hej! Dags för en liten fikapaus nu på jobbet. Annars är det supertrevligt att jobba så här på midsommarafton. Hela Enköping ligger så lugnt och fint och stilla. folk laddar väl för dans runt midsommarstången kan jag tro. Själv ska jag fira hemma med en liten skara människor. Sköönt!

Så,sen får det vara bra!

Nu ni så är jag tillbaka hemma igen. Har nu varit på min tredje arbetsplats på bara några dagar. Men det  är ju kända ställen för mej så det är ju bara kul. Idag blev det en tur på cykel till kunderna och det är skönt,i alla fall när det inte regnar.Å jag klarade mej undan det kan jag säga. Det klarnade upp och blev riktigt fint frampå kvällen faktiskt. Och du,kära lilla "anonyma" vän som gärna lusar ner min blogg med taskiga kommentarer som jag ej publicerar för tillfället. I dare you,hör av dej till mej live så kan vi prata,för bevisligen är det något som stör dej väldigt mycket eftersom du lägger sån energi på mej,fortfarande. Men självklart är du väl bara modig nog att möta mej bakom en glasruta på internet. Någonting måste göra riktigt ont i dej. Välkommen att möta en annan människa på schyssta grunder och på ett reko sätt. Soulshine på dej och alla andra där ute i världen.


Snabbtitt

Hej! en liten mellanlandnig för att dricka lite vatten och snart drar jag vidare ut på jobb i Enköpingskvällen!  När jag kommer hem så blir det snabbt isäng för imorgon är det jobb igen i tidiga ottan! Men det är ju skönt att jag är ledig på midasommaraftonskväll i alla fall! Nä hej med er nu far jag igen!

Svea!



Idag har vi ju varit på födelsedagskalas jag och barnen på förmiddagen. Gissa vem som stal showen?



Det här är Svea 9 veckor! Det är Mimmis lilla valp! Vilken fantastisk söt liten varelse!


Man blir trött av att leka och busa, skönt med en liten paus!
Jaha,då var det dags för mej att ge sej ut i Enköping och jobba lite då! Snart kommer jag tillbaka och visar och berättar mer från min fantastiska värld.

Underbar

Varsågoda! På tal om utseendefixering lyssna här!

Lite bilder!



En fin bordsdekoration av lite "vanliga" blommor. En sån kan du pryda ditt midsommarbord med även om du inte har nån egen trädgård att plocka ur. Dikeskantens blommor duger alldeles utmärkt till detta! Jag använde en ganska stor glasvas och lade lite röda stenar i botten som dekoration!



De röda stenarna i närbild!



Den här gula rosen är en klängros. Den blev flyttad när trädgården gjordes om och nu blommar den i ett annat hörn. Tidigare klängde den mot husväggen men det var inget bra läge att ha den i .



Här är blomman som imorgon blir en presentblomma. Det är en Sommardahlia,gigantiskt stor är den också!



Oh,vacker framför det röda lampan! På tal om gult så sitter jag just nu och äter skivad ananas. Så läskande och gott! Riktigt sommarsnacks!


Hej på er!

Jag vill inte tacka dej i Utanför Stockholm,närmare bestämt enligt vad jag kan läsa ut av den här IP adressen 83.226.176.113 i Handen som skriver tråkiga kommentarer i min blogg. Självklart så godkänner jag de inte men den finns ju kvar. Det jag istället kan och vill tacka för är att du/ni så flitigt läser min blogg! Skulle det vara så att kommentarerna är trevliga eller på något annat sätt konstruktiva så kommer de självklart att synas här. Okej? Förresten så ska jag glädja både dej och alla andra med lite fler filmsnuttar,inte backar jag för skitstövlars kommentarer! No way!
Ja idag så har jag jobbat till kl fyra och den tiden rann iväg snabbt som sjutton. Jag hann få en lucka på fm så jag hann med in till chefen för en intervjuv ang. arbetsmiljöfrågor som jag ska skriva ett arbete om ikväll. Har även hunnit med att handla en vacker blomma som ska levereras som present i morgon bitti för då ska vi på födelsedagskalas och jag får även träffa Svea för första gången! Trivsamt nog så har det inte regnat här på hela dagen så trädgården börjar torka upp igen riktigt bra!

Morning!

Godmorgon i sommar Sverige! Lite mulet här idag,men jag ska till jobbet strax så det får väl gå!Vissa blommor i trädgården är så genomblöta etfer regnet igår så de får komma in på altan över dagen för det kan ju komma nån mer skur som det verkar! Kaffe och macka avklarat så jag tror jag åker nu! Hej så länge!
                                                          

Vi skrattar idag.....

Men oj vad vi har kul med den lilla kameran. Massor mad roliga filsnuttar har kommit till under dagen. Vi skrattar åt oss själva så det är inte klokt! Ja de torkade i alla fall upp riktigt bra efter hagelskuren tidigare. Jag har jobbat med att göra  färdigt en del påbörjade arbeten i trädgården. Lagt klart plattor och fyllt på grus. Sått lite gräs och lagt ut täckbark. Eddie grillade sitt kött som vanligt på lillgrillen. Sedan skulle jag ta min joggingvända och Eddie gjorde mej sällskap på cykeln. I cykelkorgen fanns både lilla och stora kameran. Här kommer en filmsnutt där jag just har satt mej ner för att pusta ut lite och Eddie kommer med kameran,sen blir det full fart.


Fundering!

En sak jag funderat på en hel del genom tiderna är var gränsen skall gå mellan barn och föräldrar när man växer upp. Vissa saker är vuxensaker när man är barn och det har man inte att göra med,fick jag lära mej under uppväxten. Om mamma pratade med någon väninna och man kom i närheten när det var vuxenprat så sa hon menande till andra vuxna,små grytor har också öron och så bytte de samtalsämne tills man gjort sitt ärende och gick in på sitt rum. För det var där man skulle vara när mamma hade främmande. Eller så fick man vara ute. visst gjorde vi saker tillsammans även familjevis men det var ändå en skillnad mot idag var gränserna gick.Idag har de där gränserna suddats ut och barn vuxen umgänget ser helt annorlunda ut. Det är väl mest på gott tycker jag,i alla fall när man ses live,då är det väl trevligt att man kan umgås alla tillsammans och prata och göra sånt som passar alla. Men hur är det t ex med Face bok och bloggar och liknande ställen? Undrar vad jag skulle ha tyckt om att min mamma hade haft facebook när jag var tonåring? Jag menar om hon hade skrivit och betett sej som många av de äldre gör där idag? Då var man ju så noga med att ens föräldrar inte skulle skämma ut sej och göra något som märktes. Då skulle ju ens kompisar tycka att det var man själv som var dum,ja ni vet säkert vad jag menar.Idag är det ju de vuxna som många gånger beter sej barnsligt och skriver saker öppet i loggen som jag själv kan tycka är över gränsen. Sedan sitter samma föräldrar och förfasar sej över att folk inte har vett eller hyfs och inte kan använda sunt förnuft! Vad kan det bero på! Det finns vuxna som öppet är mycket elaka mot andra på både fejjan och bloggar som skulle gapa och skrika högt om någon gjorde så t ex mot deras barn eller anhöriga. Svär och domderar. Sedan säger de som försvar äh mina ungar är vana de bara skrattar,de vet hur jag är! Jaså är det så!Tänk om min mamma dragit fräckisar som var riktigt grova på loggen när jag var tonåring eller svurit riktigt fult och sen sagt åt mej att använda ett vårdat språk! Lyssnat jag? Nej! Jag vill ge credit till alla ungdomar som beter sej mycket snyggare än många vuxna män och kvinnor på både bloggar och facebook.De vet att det inte bara är en glasruta de sitter framför utan hela världen finns där! Ett motto jag tänker ha på de ställen jag finns är: skriv inget på nätet som du inte kan tänka dej att läsa i dina egna föräldrars logg.



Vad vill du egentligen vara för sorts förebild!

Blommor på tork

Visst behövs det lite regn för grödan som bönderna brukar säga men nu tycker jag de borde fått sitt för idag här i trakten! För nån timme sen satt världens rejälast hagelskur igång härutanför. Passade på att filma lite,men har inte kollat av hur den blev än!Nu regnar det bara men blommorna börjar snart bli dränkta! Jag får ta och sätta dem under paraplyet igen,som häromdan!



Nej nu ökar regnet takten igen,jag måste gå ut och plocka in några stackare på altan. I alla fall så har återbruket fått ett besök igen och sedan köpte jag två säckar täckbark till trädgården. Det blev även en sväng förbi jobbet med lite papper och en del schemaprat med chefen. Imorgon blir det jobb igen och så kommer jag att få en del info jag behöver till det sista i arbetsmiljökursen! Men det är då det,nu får jag nog hitta på något inne jobb. Det kommer nog att dröja innan det torkar upp därute! Eller så sätter jag mej platt på rumpan och öppnar photoshop,det ger mej mer än en film eller tv faktiskt, så kanske det!


Tokfilm

En gammal digitalkamera låg och skräpade här hemma. Ingen av oss använder den vanligtvis,men det finns en filmfunktion på den som är ganska bra! Så vi stoppade i lite batterier och testade. Jag skulle filma lite i trädgården och satte igång. Jag vände kameran på den ledd jag mest brukar fota på,det gick bra bilden följde med men bara på skärmen inte i visningsläget. Just nu så har jag inte kollat om det går att vända den i något av mina redigeringsprogram. Men pass på vill ni se en ovan filmare skaka runt med kameran i fel läge så titta gärna! Lovar att jag ska träna lite så kanske det kan lyckas lite bättre nästa gång. Men riktigt kul har vi haft med kameran i alla fall,kul att den kom till nån nytta tills sist! Tack för den !

Mors!

Ny morgon och full fart. Morgonkaffe och macka redan intagen i trädgården. Tvättmaskinen är laddad och satt i snurr! I tankarna har jag planerat vad som skall ske idag här hemma om det inte dyker upp något jobb så det är bara att köra. Nu ska jag kolla på nätet vad täckbarken kan kosta och sen blir det förmodligen inköp av några påsar. En sväng till återbruket blir det på samma vända och kanske en repa in på jobbet för att lämna lite papper. Ja inte är det några lata dagar ,men det är garanterat trevligt och skönt.!



Ha det skönt idag!

HarryHoss!



Hej! Det är jag som är HarryHoss! Ibland hälsar jag på här i Chevas blog! Idag tänkte jag passa på och presentera mej lite!
Ålder: 400 år
Kön: Pojkanka
Intressen: Tjuvskriva på bloggar, Sno barnskor och kackla med mina ankvänner.
Bor:Bakgården!
Favoritmat: Grillad kyckling ha,ha!
Favoritcitat: Jävlar i havet!

Jag vet vad vi gör,vi går in på Utube och lyssnar på en låt





Hey,pom pom pom!

Måndagskväll I Enköping

Framåt tidiga kvällskvisten så fick vi besök från Västerås. Vi tog oss ut i Enköping på en liten sightseeing. Vi började i ide´trädgårdarna nere vid ån. Både för att testa gymmet och kolla in hur det gått med färdigställandet av några planteringar!


Tyvärr gjorde solljuset den här bilden lite dimmig. Men det är faktiskt en lodrätt skapelse detta! Med massa suckulenter som annars aldrig kommer till sin rätt. Jag ska tillbaka och ta en bättre bild så snart jag kan. Skall också kolla in konstruktionen mer. Fick faktiskt flera bra tips där som jag ska fota och kanske använda i min egen Garden Of Delight!


Tagen underifrån!



Taggtråden är en del av en ring till en midsommarstångsskapelse. Självklart hängde den på ett sånt sätt att man inte kan skada sej på den. Mycket material som armeringsjärn och liknande rostfärgade saker hade använts, jag ska fota mer härifrån,helt klart!



Efter vi avslutat turen nere vid ån så åkte vi till hamnen och kollade in serveringen vid hamnmagasint. Där var fiket redan stängt,så vi åkte vidare ut till Bredsand där det fanns både mat och fika!Vi avslutade kvällen med att slänga ut alla objudna Vinbergssnäckor från trädgården och mera kaffe och prat tills dess att vår gäst begav sej av tillbaka mot Västerås!

Gjort idag!

Vilken trevlig dag det varit idag! Får nog ta till två inlägg så jag får plats med lite bilder också! Efter frukost och en lugn morgon så var det dags att få ner dillen vi köpte igår i en kruka!

Här är dillen på plats i krukan,vi har bestämt oss Eddie och jag för att samla och torka lite av de olika kryddorna vi har i en burk och sen mixa dem till en egen kryddpasta i höst. Just nu finns i trädgården Basilika, (ni ser skylten hos dillen för tillfället,det är bara för transport till rätt kruka) Gräslök,Chilipeppar och Vitlök. Chilipepparn köpte vi som färdig planta idag och den är av sorten Apache. Vitlöken har vi planterat idag,fyra klyftor som vi stack ned i en kruka,den kommer nog att visa sej alldeles strax.


Här är Basilika skylten på rätt plats. Det ser ju jättesnyggt ut!



Dillen var av den aromatiska och karakteristiska sorten! Hmmm..



Här har jag skördat en dillkvist och lagt på tunnbrödsmackan,gott!

Detta mina vänner är en Chocamocha! Det är sant,det är en chokladblomma den doftar faktiskt kakao! Helt underbar och fruktansvärt vacker! Visste faktiskt inte detta om doften tidigare men jag har sett den i planteringar,det var en god överraskning! Det skrivs om den på nätet att man kan övervintra den inomhus,men jag ska läsa närmare om hur eftersom man anger olika sätt att gå tillväga på! Love this one!



Här en till bild på Eddie där han värmer chips på eftervärmen på grillen. Jättegott! Strax före låg där en grillraket med smokey taste,god sa köttätaren!


Mera jäkla snäckor

Nyss var jag ut i trädgården för att kolla de där tråkiga snäckorna. Jo då det var fullt där igen fast jag kastade ut massor igår kväll. Vilken tur att de inte är mördarsniglar i alla fall! En klängde i Zinnia rabatten och åt. Då jäklar. Nu håller jag på och gräver en barriär runt rabatten som jag ska fylla med grus så de inte kan ta sej dit. Det var ju en plan jag hade tidigare bara för att det skulle bli snyggt,så nu verkställer jag det och hoppas på bättring. Jag vet att de försvinner när solen kommer och torkar upp marken men det kan ju dröja.Jag måste bli av med dem helt på något vis! Nu tar jag lite frukost och en dusch så blir jag lite gladare. Sen tar jag med mej Eddie och planterar dillen i krukan vi köpte igår. Det är så mysigt med en liten köksträdgård!

Diss ett och två!

Just nu är det två saker som irriterar mej. 1. Att alla sidor här på nätet som handlar om vinbergssnäckor påstår att de inte gör någon skada i trädgårdarna. Det håller jag inte med om. Punkt!  2. Den där förbånkade tv boxen vill inte funka på fyran och sexan. Inte för att jag ska se på TV, nej men Eddie kan väl få göra det! Funka jäkla apparat. Så nu var det sagt! Annars är här gott om soulshine här i huset. Fick tillbaka en del av en summa pengar jag egentligen aldrig skulle ha betalt ut för så där en tre år sen. Det var ju bussigt! Hoppas de sista kommer snart också så är det problemet ur världen för evigt! Idag kändes det knappt som jag jobbade när jag var på jobbet,fick ett mycket lugnt pass mellan 17 och 22. Dessutom hade jag tur och träffade rätt person strax innan jag började som kunde hjälpa mej och reda lite i schemat. Jobbar ju på tre olika ställen den närmaste tiden och det hade geggat ihop sej lite med alla tider. Ja nu börjar jag bli klar med den här dagen,snart blir det sängen och sova! Må nu alla vinberggsnäckor därute i buskarna dra år nå annat håll medan jag sover!



Nä inte söta,dissar!

 

Diss även på digitalboxen där!

Svenska spel vet inte riktigt vad de menar!

Vilken lustig liten grej som nyss hände Eddie och mej. vi hade varit och handlat ganska rejält på ett stort köpcenter. När vi skulle gå därigrån sannade vi i förbutiken för Eddie skulle tanka på sin mobil. Jag sa till honom du köp en trisslott också och gav honom pengar och stod kvar en bit ifrån kassan. Strax ropade på han på mej och sa jag får inte köpa nån lott,det är åldersgräns på trisslotterna. Jadå,det var riktigt i höstas hade de infört 18 års gräns på svenska spels alla grejer. Jaha,det visste jag inte men då tar vi den nu då sa jag till expediten. Nej sa hon,vaddå nej JAG köper den! Nej du får inte för att han försökte köpa först sa hon och pekade på min 14-åring. Vaddå vad menar du får jag inte köpa en trisslott. Nej! Om jag går till kassan brevid då?Nix det hjälper inte,vi misstänker dej för att du tänker köpa ut en lott till minderårig. Men om jag går ut då och kommer in igen? Hur länge har jag köpförbud på trisslotter här då? Det visste hon inte.  De jämförde det hela med sprit eller cigaretter. Samma regler,då hjälper det inte att man är målsman!Helt otroligt,riktigt skrattretande. När jag kom hem så ringde jag till Svenska spel och undrade om saken. Där kunde kvinnan som svarade inte säga hur det hela ligger till,men butiken har gjort en egen tolkning av regeln sa hon,vi har inte sagt att det ska vara så,vi har helt enkelt inte varit riktigt tydliga för vi vet inte själva hur det ska tolkas. En av hennes överordnade skulle ringa tillbaka när de gått igenom lagtexten mer och bestämt sig för hur det skulle vara! Vlken lustig händelse! Det är väl bra att man motarbetar spelberoende,men det här blev konstigt. Jag som högst köper två trisslotter på ett år och inte spelar jag något annat heller!Spännande att se hur det hela ska sluta! Det var väl i alla fall nån mening med det hela  och jag tolkar den som att vi ändå inte skulle ha vunnit något!

Skrap,skrap!

Nu har jag förvandlat mej från färgskrapande arbetsmyra till en mer acceptabel medborgare. Jag ska strax bege mej ut i verkligheten för en tur till Västerås. Jag kan i alla fall skryta med blåsor i vänstra handen där jag hållt färgskrapan i så jag har inte legat på latsidan i alla fall! Det kommer att bli snyggt med vit dörr,det ser jag redan nu. ska komma ihåg att fota projektet så jag kan visa skillnaden! Men hej så länge,ses å hörs snart!


Den här dagen

Har jag inte fått den sömn jag behöver de här dagarna så får jag det väl aldrig. Vaknade halv nio i dag och det kändes riktigt bra! Gjorde mej lite kaffe, men idag dricker jag det inne för det var inte så jätteskönt ute. Förresten så såg jag en liten groda på tomten i går kväll,det var första gången jag sett nån sån hoppa runt här.Men de har säkert funnits här tidigare,det var ju bara en lyckträff att jag fick ögonen på den.Den här dagen kommer att bestå av lite småstädning och undanplocknning efter gårdagen,det ligger grejer lite överallt. Om några timmar åker jag en tur till Västerås för att sen återkomma och jobba ikväll. Men det är långt tils dess och mycket ska ur händerna innan.

Här är en del av min "ökenhörna" i trädgården den kom till igårkväll och är under konstruktion.



Helt sanslöst vilken tacksam sorts krasse jag fick tag på. Den klättrar och klänger åt alla håll. nu är jag så nyfiken på hur blommorna ska se ut,tror de var gula! Visstja,fjärilskrasse heter den ju! Mycket tacksam och lättodlad!


En Pelargonknopp!


Fronda,blommor och färgflagor!

Ja så då piggnade man till i alla fall tillslut även den här dagen. För nån timme sen hade jad möblerat om en del i Eddies rum. Släpat ut lite gamla möbler och skruvat ihop en bänk som legat sen mitt förra hus. Nu blev det mycket bättre därinne.Jag måste bara ta hand om ringarna på vattnet nu,jag menar då alla grejer som blev över eller måste få nya platser. Som vanligt ställer jag allt i hallen så det blir en propp där. Sen tänkte jag bara gå ut i trädgården och titta lite. Då blev jag sugen på att börja skrapa lite lös färg på dörren till garaget,den mot trädgården. Det är så härligt när det bara sprutar stora flagor och träet kommer fram. Nu måste jag fortsätta med det i morgon så jag kan få på ny färg innan den ruttnar. Vit ska den bli istället för grön. Samtidigt som jag höll på därute fick jag ett trevligt samtal från en vän som jag inte träffat på några månader,vad kul det är när man hörs bara sådär och tjattrar en stund! Nu lyssnar jag på Frondas fantastiska raptexter. Vad skicklig han är på att formulera sej! Han får MVG i svenska av mej!



Jag tror inte alls det gör ont när den här knoppen brister som det annars sägs! Jag tror min fina Hibiskus gärna vill öppna sej och visa sej i hela sin glans! Snart så!



Kommer ni ihåg de där pelargonsticklingarna jag beställde för ett tag sen? Här är en av dom. Den här heter fireworks och man kan ju förstå varför. Der är roligt med de här lite mer udda sorterna!



Vilket konstverk! En annorlunda sorts solros som jag dragit upp från frö. Snart går den också i blom!



Det här ljuset brukar vara svårt att fånga på bild,man brukar få tricksa lite i shopen för att nå ända fram. Kanske den här bilden skulle bli ännu bättre om jag gjorde det men nu får den vara så här så länge för jag gillar den!



Den här luringen då! förra året drog jag upp den från frö men då blev det inget särskilt resultat. Men i år dök den upp igen och mår lite bättre. Nästa år har den nog tagit sej ordentligt,den är ju gudomligt vacker,tänk när det blir fler blommor samtidigt

Bjuder på en Fronda till natten!


Värsta trötthetsattacken!

Äntligen har jag klivit ner från studsmattan där jag hållit hus nästan hela dagen. Klockan åtta i morse hade jag tänkt mej att gå upp för den tiden hade jag ställt larmet på. var uppe en sväng och började plocka ihop lite grejer för att åka till Stocholm och gå ut med några vänner. Men kände mej så trött och slut så det var bara att ta kudde och täcke och lägga sej i solen på studsmattan och sova.Det var så skönt så efter en stund sov jag i bikini och solen stekte mej. Emellanåt har jag gått in för att hämta något att dricka och sedan slösolasova igen. Inte mycket annat har här blivit gjort idag och jag kom inte iväg till Stockholm heller,orkade bara inte. Känner mej fortfarande helt slut och det är nog helt enkelt så att jag behöver vila. Igår kväll var jag först hem till en god vän och sedan var vi vidare till All In där resten av gänget satt och åt. Det blev en trevlig och glad kväll.


Här är en mycket suddig mobilbild på Inga och mej! Kul har vi i alla fall!
Nu ska jag vattna lite i trädgården och ta några bilder så jag kan visa hur blomstrens liv fortskrider!


Lite omväxling!

Åh,äntligen hemma! Nu ska jag vila en liten stund å sen blir det nog nån liten tur ut här i Enköping ikväll. Nåt är på gång bland ett gäng vänner! Det ska bli skönt att få på sej något annat än jobbarkläder ett tag! Synd bara att vädret blev så trist,det är ju så härligt med våra ljumma sommarkvällar men den här verkar bli ganska kylig faktiskt! Jag får berätta mer sen om vad det blev! Ha det så mysigt ikväll alla vänner !


Jobbat länge!

Men hej vilken lång arbetsdag det blev 12-22.30 med en halvtimmes rast det ni! Det var kanske inte riktigt meningen men så kan det bli i den här branchen! Det gör inget,men nu går jag och lägger mej på en gång för jag ska jobba tidigt i morgon. Redan före sex kommer klockan att ringa så längre än så här kan jag inte vara uppe om det ska funka! Tack för idag alla!

Hello!

Nu har den här förmiddagen snart gått också! Det har varit en lugn och avslappnad morgon härhemma. Dags att vässa hjärnan nu och bege sej till jobbet. Det är väl skönt att man har att göra och är behövd,annars vore livet bra fattigt! Hej så länge vänner!


Mors!

Egentligen skulle jag vara ledig idag! Men så fick jag en jobbförfrågan mellan 12 ooch 17. Det kan jag ta,några extra timmar man hinner ju mycket ändå! Sen ringde telefonen igen och man frågade om jag kunde tänka mej en förlängning till 22.00. Det kunde jag tänka mej,så nu ska jag plantera om några pelargoner och sen blir det nog lungt fram tills jag sticker vid halv tolv cirka. Vilken tur jag har att jobben trillar in så där,det var ju inte riktigt fullt med timmar den här månaden men jag hade inte behövt oroa mej tydligen! Nu kom solen fram igen,det är lite dåligt med det idag här annars! Så okej nu sätter jag fart på mej!

Mera fynd

Porslin av alla slag är roligt. Jag som inte har några problem att släppa saker som jag tröttnat på får ju inte skåpet fullt av gammalt skräp som bara står. Nej det är viktigt att ha en liten extra piff på vardagen med saker man tycker är vackra! De här assietterna köpte jag också på loppis idag. Märket är Bavaria och jag gav 30 kronor ör sex stycken. Jag ser av någon underlig anledning jordgubbstårta framför mej på dessa fat. Får bli till midsommar kanske!

Mönstret är bara på vänstra sidan och en tunn silverrand löper längs kanten,syns inte så bra här, Jag tycker färgsättningen är så fin,spröd och vacker!


Men tänk om jag skulle trilla över några såna här smaskiga koppar,de är mycket kvinnliga enligt min smak!


Kanske lite för liten egentligen,men vacker! Också Bavria
villeroy-boch-aureus-tableware.jpg
Jag tycker gott att porslin kan få vara romantiskt,men på rätt sätt. Det här är rätt sätt för mej! Villeroy & Boch.
Nu ska den här såskoppen gå och lägga sej en stund,en ny dag ska snart gry. Så godnatt vänner!


Begagnade lakan!

Jag är ju en sån som som ofta springer på loppisar och fyndar,och tycker det är jättekul! Som idag t ex. då köpte jag superfina svarta blomkrukor billigt. Fick också tag på ett litet runt glasbord med guldunderrede för 50 kronor. Helt lugnt,inga problem. Sen fick jag plötsligt se superfina satinunderlakan i olika klara färger. Ett klarblått och ett ljusgrönt bl a. Det jag tänker använda dom till är inte att sova på utan att ha som bakgrund när jag fotar,det blir superbra,man kan drapera dom snyggt om man vill eller så hänger man dom bara rakt. Det funkar alltid om man vill hålla på och experimentera. Men varför är det så skämmigt att stå och kolla på begagnade lakan,jag bryr mej om vad folk ska tro och tycker det är jätteförargligt. De kanske tänker,kolla på henne vad äcklig hon är,begagnade lakan,fy! Jag kan väl inte skriva i pannan vad jag ska ha dom till, 40 kr styck för dessa fantastiska bakgrunder och jag köpte dom inte för de andra människorna på loppisens skull. Fy vad jag är barnslig ibland. Istället köpte jag en begagnad långklänning utan att skämmas. 55 kronor kostade den av märket Flash!

Här hänger den nytvättad och fin. Den når inte riktigt ända ner till fötterna ,men jag har tänkt mej mina låga skor till den en ljummen sommarkväll!



Sen förra inlägget har jag också hunnit med en joggingtur enligt min vanliga runda. Men jag ska villigt erkänna att det blev mer powerwalk än jogging,men skönt var det! Jag blev avbruten av tre glada herrar som ville förevigas på kort tillsammans denna sköna sommarkväll. När jag sprang vidare efter att ha knäppt dem så knäppte de sina bira och njöt nere vid ån. Jag hörde dem säga ,det här är väl en bra sommarbild när de tittade på resultatet. Vad härliga de var grabbarna!


Vinbergssnäckor!

Det heter faktiskt Vinbergssnäckor och inte vinbärssnäckor som man ofta säger! Ni vet de där sniglarna som egentligen tillhör gruppen mollusker eller blötdjur. Man tror de kommit till Sverige via munkar som hade dem som tillåten föda under fastan.De är inga egentliga skadedjur i trädgården och jag har aldrig märkt att de varit på något även om de är vegetarianer. Men i morse såg jag en som klängt sej fast på en av mina plantor och verkade mumsa på den. Jag tog spaden och slängde den över staketet. Sedan fick hans kompisar åka samma väg. De var väl en sju åtta stycken. Nu för en stund sen så var där ett gäng på min sida av staketet just där jag skickade ut dom. Det verkar som de gått tillbaka samma väg som jag slängde dem,ungefär samma antal var det också! Nu järnspikar ska de få sej en längre åktur,för äta dem tänker jag inte även om de anses vara en delikatess!



Fy vilka slemgökar!

Faith hope love

Sådärja! Bambupinnar och vaccumpåsar från biltema klara! Det bidde inge cykellås å jag tog det beslutet för att jag inte tyckte priset på låset som jag ville ha om jag ändå ska köpa ett, inte passade min plånbok just nu! Fågelbadet däremot är fixat. Fick tag på ett bra i betong som skulle säljas ut! Fåglarna nu förtiden är så kräsna och vill inte bada i förra årets modell sa försäljaren! Därav det perfekta priset. Där det här fågelbadet ska stå så kanske de inte fåglarna vet så mycket om de senste trenderna så det duger nog! Blomkrukor på loppisen blev det också,men inga utekrukor med hål i fanns. Köpte ändå på mej några svarta fina till bra priser. Sen blev det väl en del andra småsaker också men jag höll nog budgeten riktigt bra. Nu håller jag på och gör en soppa av gröna linser. Tryck gilla på den om du jobbar med bikinilinjen till sommaren annars kan du gå och köpa en fet pizza,det funkar åt andra hållet,tro mej!



En fin metallskylt från Nisses till som hänger brevid min entrédörr. Nice budskap!

Tjo!

Bambupinnar cykellås och vaccumpåsar från Biltema. Checka av var det kan finnas fågelbad att köpa som passar det jag tänker på. ( En blivande present) En tur till loppisarna på Hälla för att kolla in läget på utekrukor. Det är saker som jag lovat mej själv att spana in idag när jag är ute och far. Sen ska jag ge mej själv en riktigt bra anledning till varför det inte det blev av utan att jag istället gjorde andra val i stundens hetta! Jag behöver verkligen det här som jag skrivit men när jag står där och ska till så säger jag till mej själv äh,det här är tråkigt det kan jag köpa sen! Nu gör jag mej iordning för de ärenden jag behöver göra utan för hemmet idag. Ses sen vänner!

Idag ska den här flickan åka och hämta sin egen hundvalp. Det är Mimmi som poserar brevid mormors hund Fia för längesen. Idag finns inte Fia kvar men Mimmi är 21 år och kan äntligen bestämma över sina egna husdjur som hon alltid velat ha men jag sagt nej till. Visserligen blev det lite hamstrar och fåglar och katt hos pappa men nu kör hon på eget!


Hur kul får man ha på kyrkogården?

Vaknade till en morgon där solen inte riktigt lyckas ta kommandot över molnen. Inte ännu i alla fall. Men jag sruttar runt i bikini i alla fall och rensar i rabatterna. När jag satt i lugnet och drack mitt morgon kaffe så hörde jag några ovanliga ljud. Det är alltid väldigt tyst där jag bor för min tomt gränsar ju på två sidor till en kyrkogård och i övrigt är det sällan någon som låter av grannarna. Men idag hördes glada röster och en massa skratt och glam från kyrkogården. Det höll på länge, och det lät som personerna hade väldigt kul. Kanske det var några sommarjobbare som förgyllde sin arbetsdag med att ha kul med varandra medan de jobbade. Jag tänker så för de som besöker en kyrkogård brukar inte låta så.Det är väl helt okej att vara glad. Men jag undrar vad de som besökte kyrkogården tyckte om det hela. Som kanske inte alls ville höra skratt och roligheter när de besökte platsen. För det var riktigt högljutt. Det blev en etisk fråga hos mej,visserligen ska man väl aldrig bete sig så man stör någon när man samsas med andra på offentliga platser kan man tycka. Men att ha kul på jobbet är ju viktigt kan man också eller hur! Vem ska man ta mest hänsyn till, de som besöker kyrkogården,eller de som har den som arbetsplats? De som egentligen borde få avgöra det hela,de som vilar där kan ju inte själva föra sin talan,om de nu ens är därnere i jorden!

 Här är kapellet.

Sommarlov och semester? Nej då!

Jajamensan,nu är jag hemma igen! Lagom trött men nöjd med dagen! Det har ju regnat en skvätt så jag behöver inte vattna något ikväll i alla fall! Just nu så änner jag att livet är på topp och jag ser fram mot en händelserik och trevlig sommar. visst blir det mest jobb och plugg men det finns även utrymmer för en massa kul. Nu är det tredje sommaren på raken som jag inte tar någon semester, men med mitt arbete så finns det ju tid för roligheter också. Å plugget på går ju hela sommaren också så det blir ingen vila från det heller!Nån gång under sommaren om det är möjligt att synka allas ledighet så ska jag plocka ihop det gamla familjegänget (även en del nytillkomna)och göra en nostalgi grej. Vi ska åka till Eskilstuna djurpark en dag och roa oss som vi gjorde förr fast det gått en del år! Kanske inte så märkvärdigt egentligen men det är nog en kul grej som ytterligare stärker gemenskapen!

Hej där!

Nu har jag strax avverkat min lilla rast också! Bra att jag hade ordentlig mat med mej för jag var hungrig nu när det äntligen blev dags att äta. Eftermiddagen har gått i flygande fläng och trevligt har det varit också. Nu har resten av kvällsgänet dykt upp och dagfolket har gått hem. Nyss regnade det här ochdet är ganska grått ute,får se om det kommer nåt mer eller om man klarar sej torr hem sen vid tiotiden!

Nu ut i världen!

Så mina vänner,nu har jag packat ihop trädgården för den här stunden! Det har gjort mej gott att vara därute och slita i ogräs och klappa alla de andra välkomna blomstren på huvudet. Nu ska jag in i en annan värld,den där människor kanske inte ser annat än sin lägenhet eller grannhusets vägg på hela sommaren. Kanske ser de världar inne i sitt huvud som i alla fall kan skänka dem en stunds lycka. Vad vet jag? Nu ska jag gå och dela med mej lite av mitt soulshine till dem. Sen återkommer jag säkert under dagen och berättar ur det går! Ses!


Ännu ett av naturens egna konstverk genom min kamera!


Sommarmorgon

Hej! Det är knappt så jag kan beskriva i ord vilken skön tid vi har nu! soligt och varmt och naturen är så underbart vacker. När jag tittar mej runt i min trädgård med den nyklippta gräsmattan och allt annat så blir jag riktigt stolt. Mycket av det här har jag gjort med mina egna två händer,det har jag rätt att vara riktigt nöjd med. Nu har jag druckit kaffe därute och ska strax sätta på vattenslangen för att se vilket humör den är på idag. Nu gör det inte så mycket om den krånglar för jag har inte så bråttom,ska inte vara på jobbet förrän klockan tolv. Men det gäller att vattna ordentligt för jag är inte hemma förrän efter tio ikväll för då slutar jag. Jobba det är nåt jag kan det och jag tycker det är riktigt roligt,och jag tycker så mycket om alla människor jag möter där ,både personal och kunder! Nu sticker jag ut och fortsätter min sköna Di leva kontakt med växter och natur! See you!


Min skarvnig av tvättlinan fick extraknäcka som klätterstöd åt en växt! Det var inte min idé.det löste naturen av sej själv!



Kom nu ihåg att dricka mycket i värmen! Men inte bara det,ersätt också allt salt du svettas ut! Det går riktigt bra med färsksaltad gurka! Mmmm......

Hemma hos mej!

Sen jag kom hem så har jag varit mycket focuserad och strukturerad med det som skulle göras. Även om vattenslangen fortsatte trilskas när jag skulle kvällsvattna. Jag tror jag vet varför kopplingen släpper med jämna mellanrum Slangen är inte rakt avskuren där den skall in i kopplingen ,då gör nog trycket från vattnet någon påverkan därinne å så släpper det. Jag ska fixa det,nån gång.... sen! Gräset blev klippt också,bensinen räckte. Sedan planterade jag ut några Zinna plantor som inte fick plats i rabatten utan har stått i kruka. Så det blev också gjort. Sedan dess har jag plockat om i klädlådor och skrivit ett arbete om arbetsskadeförsäkringen samtidigt. Så nu ska jag göra precis vad jag vill,å jag vet precis vad jag vill! Jag ska ladda ner några coola filter till photoshop och sen mixtra lite med det. Sovmorgon i morgon men sen ett långpass 12-22,det ni! Förresten tänkte jag på en sak,jag skulle skriva att jag har gjort en matlåda till imorgon,men jag vet inte hur man ska göra lådan,jag kunde bara laga maten så det fick duga med en vanlig köpt plastlåda att lägga den i. Tänk att man innan microns tid hade såna här matdosor i rostfritt eller aluminium. När man kom till jobbet på morgonen så satte man på ugnen på svag värme å så fick man ställa in lådan på värmning några timmar innan lunch så maten var lagom varm till man skulle äta!





Jag kommer ihåg att farfar hade en sån här unikabox att bära sin smörgås och kaffe i till jobbet. Som tur var för honom så kunde han gå hem på lunchen varje dag och äta. Då hade farmor maten på bordet så det bara var att sätta sej och mumsa och sen vila på soffan innan han gick tillbaka till jobbet. Då tog farmor reda på disken och förberedde kvällsmaten. Ja så var det bara ,inget konstigt för dom.


Dagens bravader

Var uppe och hppade vid sextiden i morse för att hinna till jobbat till kl sju. Sen har dagen rullat på i ett på ett bra sätt och jag hade riktigt kul medan jag tjänade mitt uppehälle! Det är en trivsam kombination det! Nu tror jag att jag ska koppla av en stund med lite gräsklippning om jag har nån bensin kvar vill säga! I morse när jag skulle vattna trädgården så ville vatten slangen bara driva med mej,flera gånger vek den sej så där så vattnet stoppades upp och jag fick gå tillbaka och räta ut den,när det hade hänt typ tre gånger så gav sej kopplingen på mitten av den långa slangen så vattnet sprutade åt alla håll.Jag blev blöt om ena strumpan men hade inte tid att gå in och byta ,utan cyklade iväg med en blöt strumpa i skon. Inte så skönt men svalt! Nej nu går jag ut med en kopp kaffe innan jag drar i startsnöret på klipparen!

Så slut för idag!

Tänkte avsluta kvällen med lite mer myspys bilder från helgen.



Eddie pressar i utegymmet!




Efter den pärsen behövdes lite vila.



Här jobbar en grupp trädgårdsanläggare med sitt examensarbete. Det bygg ett nytt varje år och det bruksr bli så häftigt. Allt material som olik sorters sand,stenplattor och annat bara finns där vid deras fötter! Vilka skapelser de bygger. Det kommer nog att bli många bilder härifrån i sommar när växterna kommer på plats. Kanske detta är min nästa grej att plugga till när jag är klar med nuvarande utbildning! Vad kreativt det vore! En trädgårdsundersköterska,då borde jag ju kunna sköta växterna väl. Om man sen lägger till min barnskötarutbildning med inriktning på strulputtar så, ska jag väl kunna få både friska och väluppfostrade plantor!



Har ni sett vad rörande, från ett konstverk på samma ställe!



Hållbarhetsinspektion



Å så en detalj från min handväska!


Vilket coolt liv vi har!



Äntligen tog vi oss ner till drömparken och utegymmet! Det var faktiskt hur coolt som helst! Och miljön är ju helt underbar därnere,men det ser man kanske inte på bilden. Men gör gärna ett besök där om du är i trakten,då får både öga och fläsk sitt!



Just på det här stället fanns tre olika maskiner,men det finns ett ställe till som jag inte besökt ännu,men det finns ju kvar. Eddie och jag bestämde att vi vill vara här ofta och träna och mysa. När vi gymmat klart och promenerade runt och tittade på idéträdgårdarna så såg vi en söt syn kolla!



Vilka raringar va! Barnen höll sig så fin vid sin mor,hoppas de kom lyckligt fram dit de skulle för de simmade på så ivrigt så!


Vi hamnade visst mitt i  ett möte för spåkärringar! Nåja ,jag har massor med bilder från den här sköna sommarkvällen. Mer kommer senare! Nu ska jag titta lite på mina papper om arbesskadeförsäkringen. Ses sen!

Skönt med sommar och sol!

Halv två hade jag fullgjort mitt arbetspass för dagen och fick cykla hem! Då åkte grillen på igen och en underbar måltid tillreddes! Det var Eddie som chefade för grillen,så det blev ju riktigt bra kvalitét på maten, precis som han ville ha det! Hemodlad Basilika och gräslök fanns med som tillbehör! Efter det har vi fixat och plockat om i huset,och mellan varven njuit i trädgården! Här är lite bilder!



Det här är Zinnia odlingen som jag startade för nån månad sen,så här ser det ut nu,det växer så det knakar så fru Zinnia själv kommer nog att vara nöjd med vårt arrangemang!



Ett saftglas har fastnat mitt i ansiktet på Eddie och han får inte loss det....eller!



En oredigerad bild som jag tog i trädgården igår kväll! Tycker den blev kalasbra,tänkte jag skulle matta ner effekten av blixten lite i shopen bara så blir det ännu bättre!



Fett skön bild,barn får så mycke kreativ ideér i en sån här miljö!



Sen ba upp och studsa! Man blir snart torr av solen.....



.....eller så kan man bara hänga kläderna på tork! Bra fjortis reder sej själv! Den här bilden tycker jag rikigt mycket om,blir nog min"årets sommarbild" i kategorin hemma på gården!


En doft av dynga!

Efter att ha suttit en stund på verandan med mys och tända ljus åtevänder nu gänget in i det varma huset. När jag cyklade hemfrån jobbet vid tio var visst hela Enköping i rullning. Det verkar vara en hit med All in på torget! Proppfullt. Äve Stattshörnan hade packat med gäster och folk kom i strid ström ner mot stan. Över alltihop låg en doft av grillat och koskit. Grilldoften kommer väl av att folk som inte går ut sitter hemma och grillar i det sköna vädret. Dyngstanken kommer av att Enköping är så litet så att bönderna är så nära med sina åkrar,och just nu har de väl gödslat och det känns! Vilken underbar charm och härlig stämning. Jag ser att klockan börjar gå mot läggdags för mej som ska jobba i morgon också,klockan sju är jag beredd igen ! Så see you !


Hej alla!

Hej nu är jag inne på mitt andra arbetspass för dagen. Startade kl sju i morse och höll på till kl ett. När jag kom hem var det mys i trädgården med grillning och  bus med vattenslangen. Tänk vad bommorna törstar,jag har redan vattnat två gånger under dagen och det blir nog en gång tiill när jag slutar kl tio. Det var riktigt trivsamt på Enköpings torg med nya puben All In som körde live musik av det tuffare slaget redan på tidig eftermiddag när jag hojade ner till jobbet. Man blev nästan lite sugen på att sitta där på deras uteveranda! Men plikten kallade så jag blundade och körde förbi! Om vädret tillåter när jag slutat ska jag ta en sväng till det nya utegymmet i Drömparken och kolla in det,om jag hinner....

Liten rapport!

Vilken fantastisk dag med sol och värme! Och vilken skön sommarkväll det är ute! Sen jag slutade jobbet kl tio har jag hunnit vattna i trädgården och varit och tankat Jennys bil. I natt kommer hon och Erik hem till Sverige efter sin Greklandsvistelse. De dyker väl upp här frampå tidig morgon för att hämta bilen. Ja annars så har dagen snurrat på med lite ditt och datt. Skrivit ut en del papper jag behöver för mina fortsatta studier,sånt fix tar alltid mer tid än man tänkt,men nu är det klart det också! sista uppgiften i etik och livsfrågor är nu också godkänd och så är även den kursen lagd till handlingarna! Framåt är riktningen!


Hej!

Hej,hemkommen från västerås och strax på väg till jobbet. Det blev lite shopping på stan med Mimmi,som ska på bröllop i morgon. Samtidigt passade västerås alla studenter på att åka traktor och vagn genom city och fira sin avgång! Toppenstämning,det gick knappt att ta sej fram på gatorna. Jag shoppade lite grejer på Newyorker och Rut m fl. Rea gillas! Mat blev det på Max på väg hem så nu är jag väl förberedd för att joba ett pass! See you tonight!


I sommarens soliga dagar!

Vaknade till strålande sol vid halv nio. Då bar det direkt ut i trädgården för lite kaffe och bikini. Nu har jag hunnit greppa lite praktiska saker som telefonsamtal och liknande och tänker återigen ta en svalkande dusch och rena kläder. Sen sticker jag till Västerås en sväng och återkommer för att jobba ikväll! Det ska nog bli bra det!


En riktig sommarbild!

Därför Photoshop

Om man vill koppla av sin varma hjärna en stund så är photoshop en bra lösning så här fram på natt kröken! Då vill jag inte jobba med gammalt material utan väljer nåt från dagens skörd. Här får ni se några exempel från dagen som blivit stylade under kvällen.

     Ja ,den gillar jag när jag ser den så här




Detta är ursprungsbilden,den sa mej faktiskt inte så mycket och färgerna är inte så bra,men den gick att använda den med!



Den här är alldeles utmärkt som den är i mitt tycke men det går ju att experimentera i alla fall om man vill!



En variant,Jag tycker det ser ut som det är två händer som sträcks ut från en kropp och välkomnar en!



Här blev det space och cosmos över det hela! Ja så kan man också göra för att koppla av lite. Det funkar för mej!

Hej då den här dagen!

Tänkte väl att jag i alla fall skulle höra av mej lite innan den här dagen tar slut! Tror inte jag ska säga så mycket om den här dagen,det blir några bilder istället. En bra sak är att SVOK har öppnat en ny kurs åt mej och det har jag suttit och jobbat med en stund nu. Den heter arbetsmiljö och säkerhet,de två första jobben rörde arbetsmiljölagen och det är ju intressant. Imorgon ska jag kika på LAF lagen om arbetsskadeförsäkring,då tänkte jag hämta info hos försäkringskassan och facket SKTF. Här är lite bilder från dagen. Jag brukar aldrig ändra inställning på Macrot,men gjorde så idag och sen glömde jag ändra till baka och de blev faktiskt en riktigt bra effekt. Nu ska jag bre en hård tunnbrödsmacka sen sätter jag mej på altan en stund!



Det känns power i den här bilden!



Vilken färgexplosion va! Som den var tagen,ingen redigering!


En marsipantårta med en spindel på eller bara en vanlig Vallmo!



Här en annan variant. Det blåst när jag fotade och jag är ju så nära så varenda rörelse märks,men jag tror jag lyckades fånga det jag ville i alla fall





Blomfoto det är konst det, i alla fall som jag ser det! Keep on rockin' in the free world!


Dags för bädden!

Nu har jag suttit och tittat på en dokumumentär på tuben om Axl rose och gänget. Men jag får se slutet nån annan dag för jag måste till bingen nu. Upp tidigt i morgon fast jag är ledig men det gör inget,hoppas vi får sol även i morgon för det är såå skönt med värmen. Men hu vad fingrarna sväller av värmen, jag får knappt av och på mej ringarna. Man kan ju tycka att de borde få sitta där de sitter men jag får ju inte ha dem på mej när jag jobbar p g a hygienskäl och det är väl riktigt. Men just nu är de på i alla fall! Mer än såhär bidrar jag inte med idag ,men vi hörs så fort det blir läge!


Flytande föda!

Som tur var så hann jag åka och proviantera lite mellan arbatet och mötet ikväll. Så nu kokar jag potatis till en kall potatissallad som jag ska göra en vinägrette till och äta i morgon! Idag blir det inget mer fast föda utan det här blev en lite mer dietliknande dag!


quick weightloss blueberry shakenutrilett smoothie tasty tropical
En sån påse och en sån smoothie! Till det både äpplen bananer och en nektarin! Å kaffe förstås  Nutriletts produkter kanske inte är det godaste som finns men man vänjer sej,det är ju inte alltid man äter för att det är gott,i alla fall inte jag! Sköter man sej bara vanligtvis så får man göra så här då och då!


Här är jag!

Arbetspasset för idag avslutat. Ska tillbaka ikväll för ett möte som håller på mellan fem och åtta. Idag har jag varit med en sårexpert och fått en lektion i såromläggning. Det var mycket intressant och informativt! Nu måste jag komma ihåg att be om en lektion i att ta blodtryck också! Vilket bra sätt att lära sej på,jag blir som en lärling istället för elev. Nu har jag stoppat i mej lite mat och ska ta itu med lite praktiska göromål innan det blir annat av! Ses och hörs!


Färdig med dagen!

Ja  då var denna soliga och fina dag över! Jag ska lägga mej tidigt för att få lite sömn innan det är dags att vara på jobbet igen kl sju i morgonbitti.Det är väl inte så mycket mer att orda om nu ikväll utan helt enkelt bara gå och lägga sej! Så godnatt alla vänner,sov gott!


Men hurra vad skönt det är!

Vilken fin sommardag jag har här hos mej! Strålande sol och hur varmt som helst! Dessutom fläktar det så skönt så det är inga problem med att vara ute i värmen bara man dricker tillräckligt. Strax ska jag börja göra mej klar för lite kvällsjobb,halv fyra ska jag vara  på plats var det tänkt.Undrar hur man ska klä sej för att inte flyta bort i de varma lokalerna. Dessutom finns en hel del förfållningsregler om hur man måste vara klädd när man arbetar inom vården,så det går inte med vad som helst inte! Alldeles nyss har jag varit ute och vattnat för andra gången i trädgården idag,växterna bara slurpar i sej,men samtidigt gror de så det syns nästan! Njäe inga andra djupa funderingar från mej just nu,det är bara att softa som gäller i stort!


Felicia!

Vilken härlig känsla,bilen gick igenom besiktningen i år igen med blankt papper! Vilken underbar liten superpärla den är! En stor bidragande orsak är ju faktiskt jobbet som Ubbe har lagt ner på att fixa och serva den! I ärlighetens namn är det mycket hans förtjänst att det gick så bra! Visst säger de alltid på besiktningen att den har gått lite och är mycket välvårdad under,men jag erkänner villigt att jag inte är så duktig på att sköta om den som jag borde vara! Egentligen är jag en riktig slarvmaja med sånt,synd det när man tänker på alla bilar som jag sunkat ner! Nej nu behöver jag mat i magen! Det blir nog en panna ris med gröna tillbehör skulle jag tro! Hej rå!

Den här bilden är från förra årets besiktningsdag,men jag lovar den har inte åldrats alls utan ser lika dan ut nu med! Bästa lilla shoppingbilen alltså!


Uteliggare

Jag ställde klockan på åtta i morse för jag ville passa på att njuta av morgonen innan det var dags för dagens göromål. När jag vaknade av mej själv vid halv åtta så tog jag med mej kudde och filt ut till studsmattan och lade mej där att sova i solen fram tills klockan ringde. Vilken superskön känsla,tänk att få känna sej nyvaken ute i naturen under bar himmel,hoppas jag hinner göra det massor av gånger till i sommar! När jag sen vaknade gick jag in och hämtade en kopp kaffe och fortsatte sen min morgon i trädgården,pysslade med mina växter och fortsatte med mina galna skapelser. Nu har äntligen den tokiga julgranstommen  från i julas kommit till användning,jag ska ta ett kort och visa strax! Synd att jag är så feg med att nypa mina pelargoner,de blir så stora och kraftiga men inte lika blommningsvilliga när bladverken får fritt spelrum. Lite skärpning där om jag får be. Nu ska jag kolla om min lärare vaknat och skickat mej någon ny kurs! Ska också ta och ringa far och tjata lite på honom om läkartiden och hans handhavanden av sin diabetes! Vi hörs med all säkerhet efter bilbesiktningen som är klockan elva!


Så här hade jag tänkt!

Så här såg den ut i julas!



Här kommer en ny följetong. Den här Hibiskusen som jag fått av en gammal vän som delar mitt blomserintresse,tänker just till att blomma. Tror hon sa att den var rosa! Jag kommer med spänning att följa denna utveckling för jag har aldrig haft en Hibiskus som jag själv fått i blom!


Så!

Jippie! Sista uppgiften inlämnad i Etik och Livsfrågor! Det har varit en riktig rolig och givande kurs! Nu får vi se vad det blir för kurs nästa vända,har bett min lärare om att hon skall lägga ut en ny åt mej! Plugghuvet är verkligen på topp och jag vill inte att det ska bli nåt glapp så jag tappar fart! I morgon skall jag ta Skodan på en undersökning hos bilbesiktningen. Den står så blank och fin härutanför,t om insidan skiner alldeles svart,sist jag såg den trodde jag den var grå inuti! Hoppas nu den går igenom bara,men några större fel kan den ändå inte ha,det är jag säkert på! Ja kära vänner därute,nu ska jag nog röra på mej lite om jag orkar. Hjärnan behöver avaktiveras och då är det bara fysisk aktivitet som funkar!

Ett par urhoppade tofflor. Dessa parkerade jag nedanför studsmattan i lördags,säger det bara sådär som allmän information ifall jag glömmer bort var jag ställt dom!


Vart ute och åkt lite!

Men vad dumt att jag inte tog kameran med mej till landet! Vi hade så fullt upp med att packa in alla växter och tillbehör så jag glömde bort det! Jag hade gärna velat visa själva skapelsen,den blev riktigt bra,och det är så kul att skapa tillsammans med någon likasinnad! Jag får ta ett kort nästa gång jag kommer dit! Det är ett coolt ställe jag var på,på den här gården finns tre boningshus och massor med uthus. Ett av boningsusen står alldeles tomt,det är stort som attan, åtta rum eller nåt så,otroligt vackra kakelugnar och en underbar entre hall. Vilken potential det placet har,och just nu står det alldeles tomt alltså! Så här i sommartider är det såå skönt på landet,så tyst och lugnt. Men jag vet ju hur det är vintern är en helt annan sak det, har ju faktiskt bott på landet jag med!
Just nu äter jag i alla fall lite,det blev basilikapuckar med tomat och lök och stekt ägg! Proteiner gott folk! ska ta och värma mej lite kaffe nu innan jag fortsätter med mitt skolarbete! See you!

Hallu!

Ovanligt,men jkag vaknade faktiskt med huvudvärk i morse,men så fort jag kom till jobbet så gick det över! Lite hårt arbete har aldrig skadat nån,eller hur! Nu har jag lunchat och ätit massa saltgurka .det måste ha varit det som jag saknade för druckit har jag gjort ordentligt1 Nu ska jag ut på jobb igen så vi hörs när jag slutat!

Trötthög!

Fy hundan vad jag är trött! Det blir nog en mycket tidig kväll ikväll.Jag har suttit en stund och skrivit på sista uppgiften i etiken,det är en fallbeskrivning med ett antal frågeställningar och jag kom igenom några stycken men nu orkar jag bara inte nå mer! Mitt arbetspass börjar ju klockan sju imorgon bitti så det enda rätta är att sova! Jag återkommer pigg och fräsch i morgon! Sov gott alla när det blir dags!

Om Lördan!

Återkommen till Enköping efter en utevända i Västerås. Åkte ditåt igår eftermiddag och fixade till mej i lägenheten, vilken tur att den finns va! Och så centralt! Var till Harrys två svängar igår,först en sittning på uteverandan i ett par timmar tidigt på kvällen med en tjejkompis,sedan hem till lägenheten för att pudra näsan och så tillbaka för att umgås med Anders och gänget runt honom. Supertrevliga människor! Träffade såklart massa andra bekanta och busade runt med också! Sov länge imorse men har hunnit med att äta på Kalle på spången med Eddie,och efter det snurrat runt i solen i city och på kajens fik. Fixade till lite i lägenheten och styrde mot Enköping efter en helg som var kanonbra! Tack för det alla som var med!


Den här Dahlian skall ingå i planteringen som skall transporteras till sitt nya hem i morgon efter jobbet,det ska bli kul att skapa den. Nu försvinner jag ut i trädgården och vattnar lite! Ses sen!

Hälsningar från trädgården!

Wow,vilken dag!



Här ligger jag och solar på studsmattan och spanar ut över djungeln runt min tomt! Green green grass of home! Jag hade en sån där duschflaska med vatten och svalkade mej med ,men vattnet hann nästan dunsta innan det landade på kroppen!


En detalj från sängaveln som står i trädgården och ska användas i ett projekt!



Just add some water!

Hörrni,ha det bra så kanske vi ses nånstans på någon pubveranda ute i världen i kväll över en kall!


So,you think you can tell....

Nu är jag nöjd med mina fynd till planteringen jag ska göra,det kommer att bli såå snyggt! Varför är det så att man alltid vill behålla presenter man ska ge bort ? Så är det för mej i alla fall,kanske för att man lägger ner det där lilla extra som man inte vill unna sej själv! Jag har i alla fall åter igen kunnat konstatera vilken bensinsnål liten bil min  skoda är! Volvon jag far runt i för tillfället surplar i sej bra den! Men en bra sak med den är att radion funkar,jag lyssnar på Rockklassiker när jag turnerar runt i trakterna. Flera gånger har de spelat Pink floyd,och då inte låten Money som det allid brukar vara om de ska spelas. Nä de kör wish you were here! Vilken tur att allmänheten får tillgång till den,för pinkan spelades ju aldrig på radio förr,de var ju alldeles för obegripliga och svåra! Då fick man nöja sej med vinylen på rummet! Lyssna här,mycket psykadeliskt och tungt va!


Kan det bli bättre

Badar i sol,det uttrycket passar verkligen in här nu! Solen är överallt både ute och inne och den bara strålar! Varmt är det också1 Jag har suttit ute en timme nu och fikat i trädgården. Det är en liten ekorre som kommer och dricker vatten på bergshällen,han är inte rädd alls,synd att jag hade hunnit äta upp min macka så jag inte kunde bjuda,han kom så nära så jag nästan fick skrämma iväg honom. Nu tänkte jag vaska av mej lite för att sen fara till växtriket och komplettera lite till min överraskningspresent. Vilken fantastisk skön morgon och vilken fantastisk känsla att bara njuta in The Garden Of Delight! Hörs snart igen vänner!



Kom ihåg att stanna upp och bara vara i denna underbara sommar,snart är vi där igen!

Lite om läget!

Äntligen hemma på riktigt för idag!  Faktiskt ordentligt trött också efter att ha gått upp så tidigt! Var det verkligen imorse som jag var på Arlanda? Det känns som det gått ett helt liv sen dess! Var in på min studieplattform och tittade, de två senaste plugguppgifterna rättade och godkända. Yes! Nu är det bara en kvar som inte känns särskild tung,sen är den här kursen också klar! En efter en tar jag dom! Är faktiskt lite stolt,heltidsarbete och heltidsstudier, det fanns visst lite användbart innanför pannan i alla fall! Min runda ikväll ute i trakterna kring Västerås och Enköping var mycket trevlig och givande men nu orkar jag inte vara social mer idag så nu är det bara jag och blommorna. Förresten så var inköpet till blomsterarrangemangs presenten lyckat,men behöver en sväng till växtriket i mogon för de hade en del som plantagen inte hade! Nu blir det lite samordnings messande inför morgonkväll så får vi se vad det blir!
URNA SVART 29 CMEn sån här urna köpte jag till mej själv idag, 99 kronor kostade den! Mittemellan stor typ,den kommer i alla fall att rymma mina blomma för dagen plantor,tror att jag ska sätta samman alla tre i den!

Puh!

Hemma för att ta en snabb dusch och byta om! Sedan bär det av ut åt något håll!Jag har en massa saker som jag behöver ta itu med så då gör jag det nu! Vad som sen blir gjort är en annan sak,utrymme för spontanitet finnes! Vi hörs sen!

Arlanda nyss!

Hej! Nu några minuter före sex på morgonen kom jag tillbaka från min resa till Arlanda. Det var så skönt att vara ute och åka så här tidigt denna fina dag. En bra bil som det gick att susa fram ordentligt i, och dessutom med en fungerande stereo. Inget ont om Lillskodan som nu är klar och bara ska hämtas ,men i alla fall! Om en halvtimme bär det av till jobbet och där ska jag beta av ett pass fram till klockan fyra. Sen bär det nog av till Västerås en sväng och med det så ligger helgen öppen för äventyr. Ja vädrets makter verkar ju vara på min sida denna lediga helg så det blir att packa väskan och luffa runt lite!


Gåvorna och lite till!



Här är hon en av nykomlingarna jag fick idag. Ännu inte utplanterad för jag behöver lite material först! Det är inte hennes namn som står på krukan utan färgen. Blomma för dagen var namnet och hon har med sig en blå och en lila kompis.


Två såna här har flyttat in i en rabatt,Dahlior,colour unknown än så länge

Det är nära nu!

Slokar,men snygg ändå!



För snygg för att ätas! Gräslök!


Svisch!

Oj vad jag inte hinner med idag! Efter jobbet tog jag cykeln till ICA Maxi för att handla lite,får ju tillfälliga inneboende ikväll som jag ska skjutsa till Arlanda i natt,eller rättare sagt på morgonsidan. Sen ska jag vara tillbaka på jobbet till klockan sju på morgonen och köra  där hela dagen! Under dagen har jag i alla fall fått täta rapporter från Ubbe om hur det går med bilen, du kommer inte att känna igen den säger han! Han har visst gett både in och utsidan en omgång förutom att svetsa,byta glödlampor,byta till sommardäck som han har målat upp och som bonus hittat en massa fynd under sätena! Visst ja,bytt olja och filter också! Fantastiska vänner va! Nu ska jag ta med mej kameran till trädgården och fota mina presenter från min bussiga arbetskompis! Hon har försett mej med lite självuppdragna plantor. Jag vet att jag pratar mycket om att jag gillar sånt som växer,men det gör inget för det gör vi nästan alla på jobbet! Man ska ju inte säga det där artiga ordet till någon man får växter av sägs det ,men då säger jag, Anna-Karin du är super bussig som tänker på mej när det gäller växter och sånt! Bockar och niger!


Färdiglunchat!

Såja,nu är det slut på lunchen för min del,iväg och jobba mer! Jag har fått en fin övveraskning av en vän på jobbet,får visa sen när jag kommer hem!


Hemma!

Ett femtimmars arbetspass avklarat! Cyklade hem genom ett studentfirande Enköping,mycket ungdomar ute på vift. Väldigt trivsamt såg det ut på All inns veranda,massor med folk och live musik. Rejält folktomt på motsatta sidan på den konkurerande puben! Hur ska de här bli,verkar som All in tar över,men med det stuket så fattar jag det! Ja nu blir det natti,för i morgon börjar jag kl sju och jobba. Röda dagar är bra jobbardagar!

Dagen går...

När jag hade avnjutit min goda rislunch och lade mej att vila på studsmattan så fick jag besök av min far. Han kom för att plocka ved i mitt pannrum och leverera en fjärdedels oljefat. Oljefatet ska jag ha till att plantera blommor i. Det ska utgöra stommen i min blivande present,nu när jag kommit så här långt så börjar planerna att ta form. Behöver stanna till på rusta i helgen och köpa lite bambupinnar. Sen är det bara växterna kvar och det blir en lätt match. Oljefatet går i blått med inslag av rostbrunt. Snyggt och annorlunda kommer det att bli. Jag får skapa det hela på plats där presenten ska lämnas för gör jag det här så blir det transportproblem. Kul idé då får mottagaren vara med och designa! Om en dryg timme så börjar jag jobba så jag kan inte göra mer åt det idag men ideér som får mogna kan bli riktigt bra! Kort kommer såklart när det hela börjar ta form. Nu ska jag softa och lyssna på lite musik en stund innan jag åker.











Jag stannar på stjärnköp och köper med mej lite frukt till kvällen! See you bland bananerna!


Bryt!

Yes! Två jobb till inskickade! Det har gått riktigt bra att plugga idag. Det var nog nyttigt att jobba så hårt ute utan avbrott igår och sitta still inne idag,det är studieteknik det! Men nu börjar jag bli riktigt hungrig,det märks både i huvud och mage. Så jag ska sätta på en panna ris nu och sen ta en välförtjänt lång dusch! Lit ryggläge på studsmattan skulle kanske vara bra för ryggen innan jag åker och jobbar! Jag ser att mina naglar börjar må bättre nu ,kanske beroende på alla stötar jag satt in för att det ska bli så.Jag märker det på att jag har svarta kanter under naglarna av jord,det har tills nyligeni nte funnits några kanter för smutsen att fastna under!


Done!

Nu har jag gjort dagens goda gärning. Säkerhetskopierat alla de senaste bilderna på datorn. Jag brukar vara noga med det för jag vet hur det blir när man fuskar med det. Plötsligt händer det! Dessutom har jag säkerhetkopierat alla skolarbeten även om jag redan skickat in de flesta. De kan vara bra att ha kanske. Mellan varven har jag hunnit dricka kaffe och röjt lite i köket,så nu blir det plugga som gäller fram tills dess att jag ska till jobbet! Vädret är ju inte det allra bästa så det känns ganska skönt att vara inne!



Nyttig in the night!

Tja tja bloggen a eh... eh..em..asså  nu ska jag visa er hur jag alltid kan va så smal och fit liksom. Man ba gör så här typ,sen är det klart,asså jag gör det hur lätt som helst,för er som inte är lika vana som jag är blir det nog ganska svårt,men okej nu ska jag visa er... Fatta att jag bara skoja va,men seriöst så har jag ett bra tips här om man faktiskt vill hålla sin kropp iform. Självklart räcker det inte med den här övningen,men allt man gör är ju åt rätt håll.



Idag har jag jobbat så hårt i trädgården så jag tar det lite lugnt med de gamla vanliga rörelserna och kör extra av den här istället. Skönt för ryggen men en riktig plåga för magmusklerna. Ett tips på en riktig proteinbomb om man är hungrig och inte vill äta kött. Detta var min middag idag. En hummus, ta en burk kikärtor och häll i en skål,häll över en matsked eller två kanske med raps olja. En pressad vitlöksklyfta,några droppar koncentrerad citronsaft och lite chilipulver. Mixa sedan ingredienserna till en slät röra och vräk i dej alltihop. Sen blir i alla fall inte hungrig nå mer undér kvällen. Luktar vitlök gör jag istället så det duger,men jag lovar ,bättre bra mat än att vara fisförnäm och ofit!

RSS 2.0