Västerås

Igår var jag hemma i lägenheten i Västerås. Sov där till idag. Det som är bättre i Västerås än mina andra boställen är vattnet. Inte på långa vägar så mycket kalk som i Enköping. Därför är det så skönt att tvätta håret där. Det blir så mycket mjukare i Västeråsvattnet. Så håret blev alltså tvättat innan jag åkte till jobbet i Enköping idag. Nu ska jag fundera på lösningar till den stora klädkammaren här i Enköpingslyan. Man vill ju få bra plats med sina kläder.


Farmen

I dag har vi plockat hem såna grejer från farmen som inte tål kyla så bra. Tråkigt att göra det för då känns det så slutgiltigt på något vis.Men grejerna ska ju må bra. Vi tog en härlig utflykt med vårt vrålåk Åke, fyrhjulingen som klarar allt. En mil i skogarna runt farmen. På slutet blev det kallt men vi blev snart varma i mysiga köket där det blev god middag tillagad. Nu ska det sovas några timmar och så får vi se om jag behövs på jobbet eller blir ledig i morgon.


Blått vin

Å så har jag ingen öppnare i Enköpingslyan. Trodde det var skruvkork men icke. Hur blir det nu då?


Virkad matta

Bara lite kvar sen är mattan klar.


Lönedag

Är just hemma en sväng mellan två pass. Det lönar sig att bocka av så många timmar som möjligt på samma dag. I morse var det en demensavdelning och nu blir det LSS. Passar mej perfekt. 


Yumyum

Äter riktigt god mat på yumyum i Västerås. Kl fyra är jag på jobbet igen för ett pass.


Söndag

Idag har vi tittat på ett häftigt hus ute på landet. Stort som bara den. Det får bli allt så här långt innan planerna eventuellt spikas. Sedan blev det svampplockning på farmen innan jobbet som började halv fem. Nu är jag i sängen och ska ladda för ett nytt arbetspass i morgon


Torsdag

Ledig dag för mej idag. Men snart är det meningen att vi åker till Frövi för lite förberedelser inför helgen jobb där. Men nu lite kaffe och virkning. Förresten saknar jag en virknål. Undrar var jag slarvat bort den någonstans.


Ännu ingen uppkoppling

Det har nu gått 19 dagar sedan mitt Internet skulle levereras. Men det har inte löst sej än , Lidén data som huset är låst till som enda leverantör säger sig jobba på det. Jahaja, dåså! Nu är det sovdags igen så får vi se hur det blir i morgon.


Å hej

Här är jag igen. Ännu efter 16 dagar funkar inte Internet här i Enköpingslyan. Men nu vet vi att felet är hos leverantören. Mera vänta alltså. Annars rullar hösten på och jag ska sätta mer fart på bloggen så fort det går. Men nu blir det godnatt!


Jättevirknål

Kolla vilken baddare till virknål. 25 mm. Detta är en testremsa, ska repa upp och börja på en pläd. Virknålen är köpt från Kina.

Ska nog lägga dit en vanlig virknål på nästa bild så skillnaden syns bättre.


Mat och ingen uppkoppling

Det var inte bara inne i lägenheten som det var problem när det gäller Internet. Tydligen även utanför. Men nyckeln till deras utrustning var inte på plats så nu får killen jaga runt efter nyckel också. Men jag har lagat mat och bakat. Och ätit. Så har jag också gjort en härlig crush till mellanmål på jobbet. Apelsin, avocado, rödlök, purjolök och chilisås. Gissa om det luktar god energi.

Har också gjort en chokladkaka med mixade svarta bönor som bas. Äter den med apelsin och purjolök.


Kanske uppkoppling

Nu är det en tekniker här som jobbar med fiberuttaget så jag äntligen får internet i Enköpingslyan. Hoppas...


Utan uppkoppling

I Enköpingslyan har jag problem med Internetuppkopplingen. I morgon kommer en tekniker. Det ska bli bra om det äntligen löser sej. Idag har jag hunnit vara i Västerås och hämtat post. Sedan åkte jag tillbaka till Enköping och väntade på Eddie som hämtade mej för en tur till Barkarby. Där blev det lunch och nya jobbskor. Sedan åkte vi till farmen. Vi drack te för att värma oss medan det blev varmt i köket. Men vägen dit är nu som ett stort geggahål, nästan så man kör fast. Vrål -Åke fick komma med vinschen och hjälpa till när tältet till båten kom. Nu har vi två stora tält på gården till vinterförvaring. Bra det! Här är bilder på Vrål-Åke och båten.


Framåtskridande

Det är så härligt soligt ute på farmen denna höstdag. Jag trivs. Köksbordet har kommit på plats med den nya mattan under. I det gamla sovrummet, blivande matrummet så målar jag vägg. På vägen till Enköping ska jag se om jag kan förverkliga några idéer jag fått under arbetet.

Ser ni den gamla lila tapeten som fanns bakom alla andra tapeter på väggen. Nu blir det vitt som synes


Byte av köksbord och matta

Nu är det omflyttning av grejer som pågår. Och med det följer det roliga jobbet med att designa om runtomkring miljön också.

Ja nu är det bara att vänta till jag släpat runt grejerna och se om det blir bra.


Godmorgon

Ser soligt ut därute idag. Ska strax ta och kliva upp och nog åka mot farmen med mina fynd, bl a en rund fin matta till köket. Jag ska nämligen byta köksbord där. Nu frukost på sängen till mej.


Ikea

Lite shopping mitt i allt. Igår började jag i Enköping. Frövi på kvällen och så natt och idag i Västerås. Nu kaffe på Ikea och så snart en titt på möblerna.


Bara bra

Myskväll

Nu är det natti !


Hemma på farmen

En bra ledig lördag idag. Upp och iväg från farmen tidigt i morse. Vi har hunnit med massor. Först till Västerås för att lasta vitvaror och hjälpa Mimmi ock Akam i huset. Så kul att se deras intensiva kraftfulla arbetsmoral. Sedan till Surahammar för att ge far en hjälpande hand i huset. Sedan till Frövi för att färdigställa lägenheter. Hå hå ja ja. Sedan tillbaka till Västerås och Mimmi för att jobba en del. Efter det landade vi  på farmen för en god stund. Inte undra på att Mulle Meck nu sover gott. Klockan är halv ett på natten och i morgon väntar en ny spännande dag på farmen. Att vi orkar!

Tur vi har en godishörna!


RSS 2.0