Salt

Blev så sugen på något salt! Det fick bli en påse jordnötter,så fort jag köpt påsen ville jag slita upp den och bara vräka i mej! Men då ville det jäklas,hur jag än försökte riva upp den så ville den inte,jag började nästan dregla medan jag höll på! Tillslut så funkade det och jag fick känna den härliga smaken av stora goda salta jordnötter! helt underbart! En god Proviva dryck till med smak av Blodapelsin och Aronia fick rinna genom strupen! Nu ska jag ut en stund,bye!

Lunch!

Så,nu har jag avnjutit en lunch på Jensens Böfhus i Västra Aros! Gott gott,det enda som är besvärligt där är den ganska långa väntetiden på maten! Men  det mest besvärliga var sällskapet brevid oss,nån familj med svärföräldrar! Två små barn gjorde allt för att få nån uppmärksamhet men föräldrarna pratade mat med varandra och barnen höll låda! Inte så trevligt att avnjuta till maten! Värsta dagis miljön!

New morning

Men hej alla rara läsare,tycker ni jag var sen upp idag? Sov så gott i den nybäddade sängen så det var inte klokt! Väntar nu på ett viktigt telefonsamtal som verkar dröja,äh ska i alla fall snart ut på en liten fredagslunch i Västerås så vi får väl se vad som händer! Mulet och grått här men det kommer säkert mera sol snart! Oj nu blev jag hungrig,får sätta på lite nytt kaffe!

Hörs gör vi i alla fall!

Jaha ja!

Så har den här dagen också gått! Ja ja det är en stund kvar till tolvslaget men jag måste hinna städa! Kvällen kan man ju med all säkerhet säga är över i alla fall! Lite pyssel har jag i alla fall hunnit med,men det är mest sånt som är kul! Damsugaren står på altan och vilar ,den vill inte komma in frivilligt,så jag låter den vara så länge! På bilden ser ni min nya smyckehållare! Det är en fin fjäril med pärlor på som jag tog mej tid att skruva upp vid vår stora hallspegel! Från Indiska! Det var så bra att man på rean fick två saker och bara behövde betala för en,så jag valde en annan fin liten sak som jag ska ge bort till en när och kär! Hemlis!




Å då fick jag ögonen på den här blingblongen som speglade sej så fint! Om man inte bryr sej om dammet så blir d
det ju ännu bättre!


Den lilla ankan från ett tidigare inlägg idag har faktiskt flera kompisar som bor på toan! Det finns t om en vattenkanna i ankform på hyllan! Kvackare där!


Tvätten!

Hur svårt kan det vara att hänga lite tvätt då? I vanliga soliga fall så tar jag tvätten och beger mej till baksidan av huset och så häner jag upp den rakt av på linan! Men nu när det regnar så får jag hänga inne .Och att hänga i källaren blir det inte tal om,inte så fräscht så det passar mej! Tror det har tagit minst en timme att hänga den i huset. Hela tiden kommer något roligare emellan! Och sen när jag ska fortsätta så är påsen med tvätt borta! Någon flyttar på den hela tiden så jag måste leta i alla rummen! Men nu så är det gjort. Det luktar nytvättat i hela huset det är i alla fall nått bra!



Den här bilden är från premiär hängningen av tvätt på Furugatan! Vår 2009! Den är nog torr nu va!


Green Day

Skön meningsfull låt! Visst är det pop och jag är inne i en sån period, men det är väl tillåtet! Det är sommar och då ska det vara enkelt!

Syrènfärgat

Köpte ett nytt underlakan till sängen på Hemtex idag! Syrèn var färgen, typ en mild lila rosa nyans liksom! Kommer att bli så snyggt till det svarta satinpåslakanet med stjärnor på! Måste bara stoppa det i tvätten först! Just nu snurrar maskinen en vända med alla söta sommarklänningar man kanske måste hänga tillbaka längst in i garderoben snart! För det var en ordentlig regnskur som kom idag. Var just på väg hem från storstan då himlen bara öppnade sej! Det blev en fika på en mack för att undkomma det värsta men sen var det bara att dra i alla fall! Både bilen och jag är ju vattentäta så det funkade ju! Nä attans säg till mej nu ! Jag behöver verkligen städa här! Vilket underbart förfall sommaren ställt till!

Gillar verkligen den här minen!

Den här bilden är från i vintras när jag sprang omkring med macrot och gjorde Hemma hos reportage i huset!
Det var ju inte precis nå roligt att fota ute då! Ska nog ta upp det där temat igen!


Torsdagmorgon

Good morning! Regningt idag,verkar vara en trend just nu!Får väl hålla med alla som säger att det behövs och det är skönt att slippa den där kvava känslan! Men det ser så höstligt ut,tycker såklart att sommaren gått alltför fort,har ju massor av saker kvar att göra,får skynda på lite!I dag blir det en tur ut i världen igen så småningom,alltid lika kul!Nu sätter jag kamerabatteriet på laddning medan jag gör mej i ordning!



I put a spell on you

Tycker det här är en riktigt stöddig text! Anammar den! Ha, först är jag tyst i flera dagar och sen blir jag hoppplös med inlägg! Ojämn? Närå!Gör bara som jag vill!

Om jag måste välja

Nu fick jag tvångstankar och måste välja igen! Den här gången blir det tre bra låtar med tuffa brudar från förr! tyvärr är det gamla grejer så varken ljud eller bild är av  någon bättre kvalitet men håll till godo ändå!

 

Smörigt värre men det är en del av mej också! Så det så!


En lugn stund!

Sitter på rumpan en stund äntligen! Har fixat grönsaker och lite dipp i all enkelhet!Fick tag på såna där små söta körsbärstomater på kvist och nyskördade morötter bl a. Funderar på om jag kan komma på någon låt att spela till men har inte fått upp någon passande ännu! Har tagit alldeles för lite bilder på sista tiden men det suger i fototarmen! Måste bara hitta nån tid! Motiv finns ju över allt man behöver ju bara öppna ögonen! Här är mina tomater t ex! Ja det ska bli skönt att lägga sej strax så man får vakna pigg och snygg i morgon!

 


Hinner inte!

Lång dag och mycket att göra! ska snart vara tillbaka här på bloggen och dela mina dagar med er på ett trevligare sätt! tiden räcker bara inte till just nu! Håll ut! Den som väntar på nå gott....

Hej

Dyker upp en svänhg för att snabbt försvinna! Mycket på G just nu så hör av mej när tiden tillåter! Hej Hej!

Just så ska det bli!

Som det sägs i texten " This is my message to you, Don´t you worry about a thing,every little thing`s gonna be alright " Tänk att det finns en låt för varje tillfälle i mitt huvud! Nu drar jag! Puss!

Brigitte Bardot

Först en video med bilder på Brigitte Bardot,sedan en video där du kan lära dej att fixa hennes makeup stil!

Full fart

Blåsigt värre idag här! Och regningt! Faktiskt ganska mycket höstkänsla. Gula löv på marken men det beror väl på att träden varit så torra så de fäller en del! Åh vad jag är hungrig har småpysslat en massa så jag har ännu inte hunnit få nåt kaffe,jag svälter...



Om jag måste välja

Nu måste du välja tre franska låtar du gillar sa någon ang inläggen Om jag måste välja! Okejrå! Skyll inte på mej men här är den igen för tusende gången!

Värsta favvisen alltså! Kult Kult och Kult! Je t'aime le video också! Å så en B-sida på en singel jag kötpe som en mycket ung flicka! Eftersom mitt djur är fjäril om jag själv får välja så passar det ju extra bra! Å så en där människan faschinerar mej mer än vad eller hur hon sjunger. Nån dag ska jag skriva om denna vackra kvinna. Brigitte Bardot! Å kom ihåg ,detta är gammalt!Idag ser väl många ut så här men då var det annat!

By the way...

Känns som jag vill dela en tanke till innan jag ska nattas! När jag var barn kunde man någon enstaka gång få popcorn att mumsa på. Enstaka alltså! Då var de hempoppade i kastrull. Tråkigt,aldrig fick man en sån där lååång korv med köpta popcorn som var mycket godare enlig min smak. Sedan dök microvågsugnen upp och popcornen fick en glanstid igen. Å jag älskade de micropoppade popcornen,hade faktiskt enbart micro för den skull! Å nu då på senare tid så är det endast kastrullpoppade popcorn som förekommer i detta hus! Kanske för de är nyttigare,man ska ju bry sej så mycket om tillsatser och skit i födan,men så är det bara! kastrullpoppade med grillkrydda på och en pripps 3,5l låg kolhydrat till! En hel måltid!



Gott är ordet!


Bilkultur

Har då återvänt till hemmet från kvällens uppdrag. Fem timmars extrajobb en lördagkväll det är ju galant! Så nu sover alla gamla raringar sött får man hoppas! När jag for till jobbet fick jag syn på den årliga jänkebilscruisingen här i Enköping. Det väckte många minnen och tankar hos Chevalena! Förmodligen var det väl vädret som fick mej att tänka så här,för en cruising i sol och värme är ju störtskönt. Folkfest. Både för den som kör,åker med eller tittar på. Själv har jag varit i alla positionerna massor av gånger,har det med från födseln kan man säga. Men idag var det bara märkligt. Ett gäng gubbar och tanter, i fantastiska bilar, som såg totalt uttråkade bakom uppvevade rutor. Kanske var det inte så,kanske trivdes alla med sitt å det är ju det bästa.Snart ölar dom och skriker på raggarspråket till varandra: Ööhhh... Men jag törs lova att det är tomt på bilar i Enköpings centrum just nu!

Chevalenas Ranchero 59:a. En Ford alltså!



Chevalenas 59:a El camino. En Cheva alltså!



En Lincoln Premiere 1957 som mina flickor fick känna på som familjebil när de var små!
Ja jösses vad bilar och motorcyklar som har passerat genom åren! Skulle behövas en egen blogg för det. Men allt har sin tid!


Skärmklippningsverktyget

Har sagt det förr men säger det igen! Skärmklippningsverktyget alltså,finns inget bättre å enklare sätt att kopiera saker som annars är luriga att spara! Å har man sedan någon form av bildredigeringsprogram och inte är helt tappad så är allt möjligt! Inget på Internet går ju att skydda från kopiering om man orkar hålla på! Detta är både på ont och gott! Nu bär det av Out in the fields! Bye!


Trädgårdsrapport!

Fixat och trixat massor här hemma, Blir så bra så! Hoppas nu att gräsfröna slår rot där jag lagt dom så blir det så bra så! Ska nog vattna lite till,det behövs mycket vätska just nu i marken! Känner mej som en bonde som väntar på regn för grödans skull,men hellre vattnar jag än att önska regn! Visst är det häftigt att när man struntar i klippa gräset så kommer det upp växter man inte sett innan för att de aldrig fått en chans att växa upp! Så är det på framsidan just nu , kanske inte vackert men spännande! Har också slängt ut lite gödning till rabatterna så nu växer det så det hörs! Knak säger det! Ja ha nu hör jag att tvättmaskinen centrifugerar så det blir att löpa ner i källaren och hämta ren tvätt att hänga! Sköt er nu alla därute så hörs vi!

Hej godmorgon

Färska frallor med kaffe på altan,det gör inte ont inte! Ska nog dela med mej en bit till Kurre för idag är han alldeles hopplöst närgången och nyfiken! De har väl vant sej vid oss vid det här laget! Ekorrarna alltså! Sedan blir det full fart med helgens trevligheter,en tur till Stockholm står på schemat igen men vet inte riktigt när! See you!

Smart sagt

Perhaps the most valuable result of all education is the ability to make yourself do the thing you have to do, when it ought to be done, whether you like it or not; it is the first lesson that ought to be learned; and however early a man's training begins, it is probably the last lesson that he learns thoroughly.
Thomas H. Huxley
English biologist (1825 - 1895)

Sommarmusik

Har en låt som spelas på radio just nu som förföljer mej! Lyssnar ju inte på radio så mycket,det blir i bilen på jobbet eller nåt place där det skvalar! Så var det i dag! Var på Fannakrogen och njöt av deras räkfrossa tidigare ikväll. Förresten så blev jag så glad av att se att en av kyparna var en gammal elev från Västerås som vuxit upp och blivit stor. Såå roligt att träffa på dom och se att det går bra för dom. I alla fall så var det där som jag hörde den där låten igen, det var väl på cd för det var inget prat så jag kunde spåra den. Väl hemma igen så kunde jag med god hjälp trolla fram den. Egentligen inget särskilt med den,bara en vanlig poplåt,mentycker den är så där skönt somrig! Känner mej glad när jag hör den! Så varsågoda!

Dumma skivbolag som ser till att originalvideon inte kan bäddas in här,så det får bli en annan variant! Men rätt låt såklart!

 

http://www.youtube.com/watch?v=eB7T3lJ3dZ4  Länk till originalvideon!


Erfarenhet

Så här brukar en man som är ordentligt gammal säga till mej: Man måste ha ett tolerant synsätt för att klara sej i relationer. (avser alltså alla typer av relationer inte bara kärlek) Det är mycket intressant att diskutera livsfrågor med honom,han har en fantastisk erfarenhet av livet. Nu är han ensam,hans fru är död. För mej har han blivit som en Buddha,en vägvisare. Man kommer till insikter själv utan att han kastar dem på en. Det är att vara klok det!

Ett klokt citat till detta!

"Det är bara en sak jag är säker på och det är att det finns mycket lite som man kan vara säker på."

Somerset Maugham 


Fredag

Lite halvseg så här på morgonen idag! Kommer snart att pigga på mej när kaffet är klart. Ska ta ett pass på jobbet på dagen och sen får vi se! Måste se till att knacka upp låset på min cykel som står kvar på jobbet sen en vecka eller så! Dumma nyckeln har försvunnit Hoppas det blir varmt och skönt idag också,men det kvava kan jag avstå! Vill verkligen inte att sommaren skall ta slut. Vill hinna göra massor mer av mysiga saker med nära och kära!


Chevas Godnattstund

Nu är det nog dags för mej att godnatta er allihop! Det bästa för morgondagen är nog att kasta sej i bingen! Har just fixat mina naglar med nagelförstärkare och sånt ,för som sann grönfoderätare dras jag med naglar som ser ut som jag vet inte vad! Uppskivade sparris Lyckas väl inte få i mej allt som jag behöver via kosten! Tummarna är värst,ändå biter jag aldrig på mina naglar,det finns sånt som är godare att knapra på! Nog om detta nu! Här kommer kvällens vaggvisa!

Smart sagt

When the power of love overcomes the love of power the world will know peace.
Jimi Hendrix




Lite ditt och datt!

Har haft en trevlig kväll med Mimmi! Vi har varit och ute ätit tillsammans. Först på en märklig kolgrillsrestaurang som inte hade en fungerande kolgrill och sedan smaskade vi glass! Åh vad skönt att det är sommar och ljust, fortfarande är det mycket kvar av kvällen .Fast jag är ganska trött,behöver nog sova ifatt lite. Har vattnat eftersatta blommor både ute och inne,hunnit snygga till lite så där på ytan också!  Nöjd o belåten kan man gott säga! Igår kväll såg jag en pytte pytte liten ensam igelkottsunge sitt utanför en port. Först trodde jag den fastnat i gallret den satt på,för den satt där så ynkligt men sen smet den iväg in i buskarna! Gulligt va!

 Yttepyttesöt!

Morning igen

Arbete idag! Skönt att jobba lite oregelbundna tider och vara ledig lite närsomhelst när andra jobbar. vissa stunder har det blivit bra lång sammanhängande ledigheter. Är man bara lite aktiv så hinner man ju mycket då med! Sval och skön morgon idag i alla fall! Nej nu sätter jag fart med dagens aktiviteter, Ha det coolt så länge!

 


Madonna

Hade Madonnas låt like a virgin i huvudet redan när jag vaknade idag! Både låten och musikvideon tänkte jag på. När jag skulle hämta inbäddningskoden på u tube så var den inaktiverad! Då är det ju ingen ide att lägga ut den alls för det hela hör ju ihop! Får välja nån annan låt då, när jag ändå är inne på Madonna så kan jag ta den här!

Kanske min Maddonna favvis faktiskt!


Flygande fläng!

Vad svårbloggat det blivit just nu! Jobbar och far å flänger så man hinner just ingenting! Så ska det väl vara på sommaren kanske,kommer väl en vinter som hindrar en från allt möjligt i år med. Får väl passa på nån dag snart och botanisera i drömparken och fota lite ,har kanppt hunnit det heller men allt har sin tid,det finns sånt som är viktigare nu!


Hej Hej

Ska ta en sväng till jobbet och jobba några timmar igen! Ska bli kul som vanligt! Återkommer senare om lite ditt och datt!                                            

Smart sagt

A mind at peace, a mind centered and not focused on harming others, is stronger than any physical force in the universe.
Wayne Dyer


Om jag måste välja

Om jag måste välja tre foton på Bob Dylan som jag gillar så skulle det bli dessa!





Å här är mitt favvo citat av honom: A hero is someone who understands the responsibility that comes with his freedom.


Hej alla!

Hemma en stund nu,har varit och ätit thailändska wokade grönsaker i Västerås! Lagom mätt och mycket belåten! Skönt trött efter helgen,det kommer väl efter kan jag tro! Men får nu vila en stund innan jag tar itu med nått! Ha det gott så länge!


Lunch

Litet lunch inlägg! Har ätit en macka med getost av misstag! Vilken katastrof! Inte alls gott! Åt den egentligen inte utan det blev bara två tuggor! Verkar som det inta ska funka att äta på jobbet! I fredags var salladen jag köpte möglig! Kunde ju byta den öch äta senare såklart men någon vill visst att jag ska hålla mej i form och inte lägga på mej nån vikt! Ja ja ,nu bär det av ut åjobba lite igen! Hörs sen!

Weekend

På plats ett tag igen i Enköping! Helgen i Stockholm var superbra och händelserik! Eftersom fantastiska människor upplät hela sitt hus medan de själva var bortresta så var ju möjligheterna oändliga. Lugna och sköna stunder i hammocken på verandan. God mat och sköna sängar! Lördag förmiddag gick åt till en fantastisk shopping i Skärholmen! Där blev det också god Indisk mat! Träffade nära och kära för lite fika och umgänge! Lördagkvällen firades i city på ett fullsmockat klassiskt uteställe med musik och dans. Hemkomst vid sextiden på söndagmorgon efter en fel tur i tunnelbanan som löstes med taxi! Söndagen rullade på med trevligheter så det var senare mot kvällen som jag landade hemma! Här lite bilder från trädgården vi befann oss i!





Eftersom det är tidig måndagmorgon just nu så återkommer jag efter arbetsdagen med fler bilder och händelser! Ett sommarminne att gotta sig åt länge i alla fall!


Nu ni!

Så ja ! Färdigjobbat för helgen! Nu blir det annat av! Tjo och tjim! Hörs när det funkar!

Sommartider hej hej!

Titta vad tidigt jag är vaken! Vilken skillnad på sömnbehov mot den mörka tiden! Man ska lyssna på kroppens signaler och göra som den säger,det har jag alltid sagt! Alltså jobba som en tok på sommaren och sova på vintern! Dessemellan gör man roliga saker! Precis som jag ska göra nu! Först jobba sen roa mej! Kungligt! Ha ha! Planerna börjar ta form för stockholmsvistelsen men utrymme finns för spontana händelser! Mys &pys på er!
 En stockholmsvy från bilen tagen 2008! Den här gången sitter jag vid ratten så då blir det svårare att fota!

Pilutta dej!

Tralla la la la !




En liten dam påminde mej om den här idag,klassiskt!

Nice!

Skönt att komma hem! Svettigt värre idag på jobbet! Det kom några droppar regn när jag åkte hem men det var inte många! Hann ju inte fixa det jag skulle i förmiddags, alltid är det nåt som kommer emellan! Ska nu fortsätta å plocka ihop lite så det går att dra till helgens begivenheter direkt efter jobbet! Kommer att bli en bra helg det är jag säker på! Det är vissa värda!

 

 Stenkul!


Om jag måste välja



 Hittad ingen trevligare video för Black magic woman,men det är låten som räknas!

Den här videon är ju å andra sidan skön att titta på!


Vaken!

Nu är jag vaken och kaffet är på gång! Solen flödar in genom altan dörren och det är en ganska behaglig temperatur ute än så länge! kommer att bli en fin dag idag! Ska ägna den första delen av dagen till att plocka ihop det jag behöver inför helgen! Sen blir det jobb i flygande fläng! Härligt, tar nog morgonmackan med mej ut och solar lite nu innan det blir för varmt!


Sleepy

Trött som en jag vet inte vad ,längtar efter att få sova nu! Måste ju ladda lite inför sista arbetspassen på jobbet för veckan och inför helgens äventyr! Kvällen har rullat på i trevlighetens tecken,lagom värme i luften nästan lite kyligt ute vid den här tiden! Suss & puss alla!

2 istället för @

Jag blir så trött på mej själv alltså! Händer detta bara mej eller? Varje gång jag ska logga in på något ställe där man ska ange sin mejl adress så lyckas jag säkert åtta gånger av tio skriva en 2:a istället för@. Varför kan jag inte sluta vara så slarvig,jag vet ju att det kommer att hända och ändå hjälper det inte! Nu säger jag till mej på skarpen!


Hej hallå!

Nu är jag hemma igen! Full kastrull har det varit idag på jobbet,som vanligt går dagarna hur fort som helst! Det som är bra nu är att jag börjar sent i morgon,så det går att utnyttja kvällen ordentligt! Tänk vad levande man känner sej på sommaren,ingenting är omöjligt,det är bara att köra! Tut tut! Fast forward !                    

Om jag måste välja

När jag funderade på vilka som skulle utsättas för min smaktest härnäst så blev det dessa herrar. Rolling stones. Viktiga för mej men inte något jag ofta lyssnar på. Men dessa tre låter blir det om kniven är på strupen

Jag kan villigt erkänna min favorit av favoriterna här är absolut Wild horses!

Tjo!

Morning! Har äntligen fått lite svalka efter en skön morgondusch! Ska strax iväg å dra in lite pengar på jobbet!Så idag blir det nog lite tystare här på bloggen! Några planer för kvällen är ännu inte gjorda,får väl se vad vädret säger också! Nu det vanliga morgonkaffet! Ha det bra så länge! Skumt? även bloggen verkar vara påverkad av värmen,knappen för att kunna lägga upp bilder har visst försvunnit!

Lisbeth Salander

Nu börjar svalkan komma även här,men hett här inne fortfarande. Hittade detta klipp på en väns sida som jag verkligen fastnat för,vill ni höra? Detta är nackdelen av att inte bry sig särskilt mycket om TV eller filmer. Man missar en del bra. Ska nog ta och se dessa filmer nån dag! Attans starkt!


Om jag måste välja

Ha, är ju helt inne på musik just nu, fotandet och redigering kommer i andra hand för tillfället! Tacka nån för utube och spotify i dessa lägen! Förut var det enda som gällde att tanka ner. Hårddisken är ju rätt full av musik!
Tänkte göra en liten grej här som ska heta Om jag måste välja tre! Då tar jag någon artist och sen väljer jag tre favoriter och delar här! Ett bra sätt att botanisera på och kul att lyssna in artister som kanske inte är ens direkta favvisar! Börjar därför med en som inte är så nära,men som ändå är en av de största sångarna i världen! Elvis!

 

 



Faktiskt inte så lätt att välja här! Är väl ganska påverkad av storyn om hans liv,så det är väl inte direkt det musikaliska som väger över. Därför fick inte Little sister komma med men den äger också!

Känns som tiden går så fort idag

Hur skönt är det att sitta på en skinnpall i värmen med bikinibrallor! Går inte att beskriva,måste upplevas!
Skulle ju ta mej iväg och handla lite men har inte kommit så långt! Vattnade den blivande gräsmattan och slet lite ogräs på att skuggigt ställe i trädgården! Nu är det knopp i den gula rosen också såg jag, ska knäppa en bild!  Det har börjat blåsa ordentligt utanför men inget regn som jag förstår att det är på många ställen i sweden just nu!


Weekendplanering

Skulle lägga till lite i mitt tidigare inlägg om den kommande Stockholms helgen men lyckades radera det istället,men skit samma! Har suttit och surfat på Alltom stockhol.se och man blir ju hur lycklig som helst över alla saker som finns att välja på. I alla fall ska något shoppingcenter få besök det är i alla fall klart! Och kameran ska med! Det är det som är fördelen med att bo på en liten ort,att man blir så glad över att få komma till nåt större! Var åker alla de som redan bor där? Till lugnet kanske!


Nano nano!

Dagens nano!

Fönster som inte behöver putsas

För alla som hellre går ut i solen än vårputsar sina fönster kan nanotekniken vara till hjälp. Det finns nämligen ett nytt självrengörande glas som är täckt med en tunn film av titanoxid. UV-ljuset i solens strålar bryter tillsammans med titanoxiden ned organisk smuts som samlas på rutan. Dessutom gör titanoxiden att regnvattnet sprider sig jämt över glaset, i stället för att samlas i droppar. Det gör att smutsen rinner bort och fönstren håller sig rena.

 


Gonattinlägg!

Nanoteknik

Små transportörer som levererar medicin på exakt rätt plats och i rätt dos, fläckfria kläder, mindre och snabbare datorer — det är några exempel på vad nanoforskning kan leda till. En nanometer är en millimeter delad en miljon gånger. På den nivån får material helt andra egenskaper, vilket gör att forskarna kan tänka i nya banor.



Pass på ! Se upp för att hamna i den här årstiden utan att ha njutit av sommaren!



Sommarvarianten!



Think small

Nano- är ett prefix som betyder miljarddel och kommer från det grekiska ordet nanos som betyder dvärg. En nanometer, nm, är en miljondels millimeter, en tusendels mikrometer; att jämföra med en typisk atom som är drygt 0,1 nm i diameter

Börja med att försöka förstå detta,hur litet det egentligen är!!

För att svalka hjärnan några bilder från min egen drömpark!


Den här får namnet periskop!

Ding dång!



Ett ansikte! Det är bara att sätta dit öga ,näsa och mun!


Nanohögtalare

Två grejer som jag funderar på just nu!
1. Nanoteknik,det verkar hur häftigt som helst,kittlande svårt att riktigt haja!
2. Skulle vilja ha högtalare i trädgården så jag kunde lyssna på musik när jag vattnar och pysslar!


Just när jag skrev det kom jag på att ingen av grejerna är omöjlig att uppnå! Det är det som är så fiffigt!


Rubrik nu igen.....

Har jobbat i dag! Så nu är det riktigt skönt att sitta i skuggan och slappa! När både altan och ytterdörren är öppen så blir det ett sånt skönt luftdrag precis här där jag sitter vid datorn! På spisen kokar några potatisar som ska avnjutas till kvällen,blir så halvdant med maten på jobbet det blir mest kaffe och vatten! Låter ju förskräckligt men det är mitt eget fel. För seg för att göra matlåda och för jobbigt att köpa färdigt! I morgon är det en ledig dag så ska väl passa på att boka in något nöje vad det nu kan bli! drar nog en sväng till drömparken senare ikväll och fotar lite i alla fall, å så ska det bli en lååång dusch med två fungerande duschdörrar !

En bild från förra sommaren tagen i Västerås!


Gjort lite i alla fall!

Nu har jag gjort det, tagit itu med pappersarbete som skulle varit gjort för länge sen, ibland måste det gå så långt att jag liksom tröttnar på mej själv. Det v ärsta är att det finns mera i högarna att greppa men det ena kanske ger det andra! En annan sak som är väldigt knepig,är att komma sej för att köpa ett frimärke och få på det på ett brev som sen ska ner i lådan. Nu förtiden är ju dessutom frimärkena självhäftande! Kanske det som är felet att man inte officielt får hänga ut tungan!

Sol

Tjo vilken dallrande hetta vi har! Sköönt,bara man har nånstans att gå undan så funkar det ju! Å kaffe! det funkar fast det är varmt i alla fall för mej! Har just avnjutit en kopp! Här kommer en riktig sommarhit från tidigt nittiotal tror jag!


Ibland kommer jag inte på nån bra rubrik!

Solen gick visst i moln en stund här i Enköping. Det blev plötsligt lite svalare här inne också, både p ga det och att jag förmodligen lyckats ratta in temperaturen på pannan riktigt! Det löser sej sa han som sket i vasken! Lite mat har magen fått för nu ska det ju bli jobb em/kväll! Ska bli roligt att se vilka man får njuta av då! Det finns så många fantastiska människor med såna livsberättelser så jag får aldrig nog av att höra och lära av deras liv!



En kvinna från mitt eget liv som nu längre inte lever,det är min farmor EVA!

Morning!

Garden of delight har bjudit på en härlifg frukost i solen! Att lite sömndrucken få njuta en klunk gott kaffe och en macka i sitt eget hemma är great! Nu mera pyssel å knåp i hemmet för att sedan fundera på dagens gärningar!

Nattkram!

Nu får det vara bra för den här natten. Dags att göra som blommorna slå ihop sej och skydda det innersta, för att i morgon när solen når mej, åter öppna mej mot världen och alla dess möjligheter! Näe jag har inte druckit vin!

One rainy wish

Bara namnen på dessa Hendrix låtar kan göra mej lycklig.Smaka på den One rainy wish! Äh måste bjuda på hela texten! Detta är romantiskt och detta är Hendrix!

Golden rose, the color of the dream I had
Not too long ago
A misty blue and the lilac too
A never to grow old.

A there you were under the tree of song
Sleeping so peacefully
In your hand a flower played
A waiting there for me.

I have never
Laid eyes on you
Not like a before
This timeless day
A but you walked and ya ha
Once smiled my name
And you stole
My heart away
A stole my heart away little girl, yeah
All right !

Golden rose, the color of the dream I had
Not too long ago
Misty blue and lilac too
A never to grow old.

Golden rose, the color of the dream I had
Misty blue and lilac too
Golden rose, the color of the dream I had
Misty blue and lilac too
Gold and rose, gold are rose, gold and rose.

It's only a dream
I'd love to tell somebody about this dream
The sky was filled with a thousand stars
While the sun kissed the mountains blue
And eleven moons played across rainbows
Above me and you.
Gold and rose the color of the velvet walls surround us.

Så nu får ni botanisera själva i denna galna värld! Å som sagt ,det är musiken och inte bildspelen som räknas!


Little wing



Bry er inte alls om bildspelet när det gäller den här låten! Lyssna bara och njut! Den som kan höra det vackra gör det, så det behövs inga övertygelser! En gång i tiden för säkert en fem år sedan samlade jag på olika little wing covers.Laddade hem alla jag kunde hitta och det var många kan jag säga! Eftersom det är för flera datorer sedan så har jag inte sparat dem för denna är ju ändå favoriten!

Flower power meet

Bra det där att Power meet drar så mycket folk till Västerås från när och fjärran! Är det någon från den världen man inte sett på länge så kan man vara säker på att hitta dom i Västerås den här helgen Kul samlingsplats. Hann en snabbfika med några gamla rävar innan de drog vidare ut i buset! Jag återvände troget till trädgården och vattenslangen! I alla fall för stunden! Lite bildbevis !



Nyskördat!



Ogräs tycker de flesta, och kanske inte så kul när den sprider sej över hela trädgården. Men vacker så här!



Å så Top of the line, en ros!

Färdig!

Jobbat klart för idag så nu är det fritt fram för nöje! Schyssta arbetstider har jag också! Ska nu ta en välförtjänt kopp kaffe och tunnbrödsmacka till det! Hårt tunnbröd!


This makes me cry!

Om man känner till storyn om Ronni Van Zant,originalsångaren i Lynyrd Skynyrd och vet hur det det gick för honom, och om ser på bilderna i början av videon och lyssnar på texten och sen tänker på sitt eget livs möten så kan jag i alla fall inte låta bli att fälla några tårar. Det kanske är roligt att höra originalet också! Varsågoda!

 

Visstja jag skulle ju gå och lägga mej!


Åttiotalsvideo



En stor favorit från åttiotalet! Huu så romantiskt! Jaa å så videon! Nu säger jag hej då bloggen för i kväll!

Power

Fräsch som ev vårvind är jag nu! Skönt att duscha och tvätta håret när det är lite svalare ute, så man inte hinner bli svettig tills man ska ner mellan de svala lakanen! Imorgon blir det jobb men slutar ganska tidigt,så det blir väl en sväng till Västerås för att kolla in Power meet lite! Det är livat det!

Här är en bild från Lowrider bedömningen på fältet.



Ett fixat arbete! Coolt!

 


Nytt

Har sovit några timmar för att återhämta lite förlorad sömn! När jag kom hem så hade det som vanligt hänt något i trädgården,mera självsådda blommor tittade upp. Minns att det var många av den sorten i gräsmattan på baksidan förra året. Sen efter allt bökande med jorden när vi grävde runt huset så flyttades högar hit och dit och nu plötsligt dök de upp på framsidan vid staketet! Blommorna alltså! Det är väl någon sorts vallmo,en underbar färg har de också.Ska se tilla att rädda dom till en bättre plats!


Vaggvisa



Ozzys version av den här låten är den jag har som min favvo! Natti natti!

Sol på er

Så har kvällen runnit undan den också, inte tycker jag det blev så mycket gjort  när det gäller hushållsarbete  härhemma som jag tänkte heller! Äh.. de gör inget,det är tanken som räknas! Eller hur! Måste pallra mej ut med smör och ost till kylskåpet nu så det inte flyter runt här i morgon! Å strax vila lite på kudden! Ska öppna spotify bara så får vi se om det kan bli nån godnatt sång!


Philadelphia

Se hur lätt och snabbt det gick att jobba ett pass! Kvällen bara störtade förbi! Nu blir det kaffe och macka för mej,riktigt sugen på en kopp är jag!  Ett tips är den här  osten, den är kalasgod på en grov macka! Har plockat undan den torra tvätten som jag blev tvugen att hänga inne för att regndropparna hängde så tungt när jag åkte! Äntligen börjar den kvava luften ge sig och det känns lite friskare ute! Mer sol åt folket!


Philadelphia Specials Grillad Paprika 125g

Så fort man vänder ryggen till

Åh vad det hinner hända saker i trädgården på några dar! Det växer så det knakar,å vad det gäller gräsmattan så får den gärna stanna i växten. Men när det gäller blommorna så är det ju helt kanon! Vill ni se?



Hur snyggt som helst! Färgen är helt underbar! Lyser upp hela tillvaron!



Här är en Svart variant av blåklint,en självsådd rackare som kommer från förra årets skörd!
coolt!




Sen finns de ju dom som gjort sitt redan men fortfarande är vackra i mina ögon!


Frulle

Kaffet är på och snart klart! En sval och lite mulen morgon utanför! Men typ så här såg det ju ut i går morse också men det blev ju ordentligt hett sen! Har tryckt på knappen till tvättmaskinen ialla fall och plockat i en klädhög som låg och skräpade på golvet så lite bättre börjar det ju bli med ordningen! Nej nu till kaffekoppen!
Synd förrestaen att det bara finns en av de här fina kopparna från Indiska kvar,de är så somriga och goda att dricka ur!


Godnattsång!


Orka hitta på nån rubrik

Hu vad sommarstökigt det är här inne i huset nu! Men så ska det väl vara på sommaren,man ska vara mer ute än inne! Har ju varit ledig idag men i morrn är det dags för jobb igen! Längtar faktiskt dit! Börjar inte förrän vid tvåtiden så jag kanske kan snygga till lite här då då,får väl se vad som lockar!
Man kanske rent av skulle ta och tvätta lite kanske! Nej nu känns som det börjar dra ihop sej mot sovdags, så sov gott alla människor!

Hallå

Varm dag idag vare! Fick svettränder på linnet när jag for runt i bilen! Nu har ju i alla fall värmen gett sej och det blev nästan lite kallt ute i trädgården! Vattnat blev det också här!


Undrar ni varför?



Gjorde en liten snabbvariant av en bild som föddes tidigare idag!
Antingen så vet man något om familjen adams eller så var man och lyssnade på Maries bröllopstal till sin dotter idag! Gör kanske en annan variant senare men hinner inte idag! Ska hitt på nå! Puss!

Vattenslangen

Har pysslat med att vattna i trädgården,det var hur torrt som helst där! Typiskt att vattenslangen inte riktigt räcker till och att spruthandtaget längst fram ploppar av hela tiden! Det finns massor av slang i källaren men den ska ju koplas ihop också med såna där kopplingar man jämt glömmer att köpa. Å så finns det ju så många olika,glömmer alltid att kolla vilken sort som redan sitter där! Oj oj vilket ilandsproblem, Vissa i världen har ju inget vatten alls!

 En sån står på önskelistan!

Soffliggare

Nu har jag vaknat till i allafall! Hade en trevlig kväll med Marie i går! Nu ska hon på bröllop så jag ska ta mej för nåt! Kanske en god bit mat med någon! Rapporterar mera senare!

OOOPS!

Okej då,det är väl fredag och inte torsdag som jag skrev i förra inlägget! Tur att resten av dagen gick utan sådana fadäser! Nu gör jag helg och ska koppla av och ha det trevligt! Hoppas resten av världen också får det bra ikväll!

Torsdag idag!

Så är man i farten igen,nyduschad och fräsch! Ger mej strax iväg och ska jobba. Vad som ska hända senare idag får vi se men vi hörs senare! Hej å hå!


Sova gott gott!

Tyvärr måste jag gå och lägga mej strax,men i morron är det full fart igen! Tänkte bara lyssna på lite skön musik en stund som lite avkoppling från dagens sus och dus!


Sådärja

Har nu landat hemma efter arbetskvällen! Tiden bara rann iväg som vanligt! Trivs verkligen! Ikväll var det full fart på Enköpings befolkning,överallt var det festivalande människor! Själv ska jag pyssla med lite småsaker innan jag lägger mej, får festivala nån annan dag och kanske nån annanstans vem vet!


Tjo!

Vilken härlig tur det var till Västerås idag! Lagom shopping med rätt grejer! På väg hem fick jag visa körkortet och blåsa i ballong! Blev en kort fika paus härhemma nu innan jag sticker till jobbet! Åt god thailändsk mat till lunch så mätt är jag också! Hörs sen go vänner! ta väl vara på dagen och livet!


På gång med dagen!

Idag blir det att jobba em/kväll,sen hem till lugnet och vilan för att studsa upp vid sextiden på fredag och jobba hela dagen. Efter det så kommer den efterlängtade helgen och lite ledighet! Ska passa på att använda den väl! Men först av allt bär det av till Hollywood,låter väl skönt i mångas öron men det hör till saken att det är en butik jag ska besöka i Västerås! Som säljer skategrejer! För den som vill mingla så kommer ju Rix fm festivalen till V:ås i helgen,även här i Enköping ska det festivalas redan från idag! Sommar Sommar!

 See you!

Åter igen

Behöver jag säga det igen? Det här är min privata blogg och det är inte okej att skriva respektlösa saker här Helena!! Inte heller på min mobiltelefon eller irl. Du har absolut ingenting med mitt liv att göra och du känner inte mej. Jag säger det igen,det är du som måste inse sanningen. JAG LJUGER INTE! Mitt kärleksförhållande har du inte med att göra!! PUNKT!

Sommarlåt å sommartips





RSS 2.0