Hej då April

Hittils har jag haft en skön slappardag i solen på min baksida. Fikat och njutit av värme. Legat och slappat på studsmattan och blivit svettig. Nu lite upprustning av mej själv och sedan en tur ut!


Fina morgonstund

Ledig dag och utsövd tidigt,bra kombination! Solen visar sej i trädgården och de få blommor som var inne i natt har kommit ut i det fria igen! Dags för en ny fas på altan där saker och ting kan få en mer permanent plats inför sommaren när alla tillfälliga placeringar av växterna blivit mer permanenta. Den runda röda belysningen jag haft lyst på altan sen jag flyttade hit har lagt av nu, något nytt skall införskaffas och få äran att sitta på samma plats och lysa några år. Så pyssel och knåp skall förmiddagen ägnas åt,kvällen är ännu ett oskrivet blad,men någon liten brasa ska man väl beskåda i alla fall!



Experimenterande

Mera betong....



Spännande,idag blev det mer experimenterand än igår! Det som ser ut som två pajer ska bli intressant att vända på. Den blåa skålen innehåller en blivande marschallhållare. Skvätten som blev över hamnade i sandleksaken som är en liten nalle.



Så här ser grejerna från igår ut för tillfället,att jag bara orkar vänta...

Hemma efter jobbet!

Vattnade betonggjutningen innan jag gick till jobbet imorse. Ett helt dygn kvar i alla fall innan man kan ge sig på att avlägsna formerna. Vi ska se om jag kanske hittar på att gjuta lite till idag när allt annat är undanstökat. Köpte några billiga byttor på lilla kvatersbutiken i Enögla när jag var förbi där nyss som kan bli bra! Nu dags att fixa lite god potatis i actifryen och grilla lite på altan! See you!

I väntans tider!

För en stund sen var jag ut och petade,bara jätteförsiktigt på betonggrejerna som står på tork där.Full fart på processen med att geggan skall brinna till sten. Vad det är bra att ha något att fokusera på ibland! Tiden bara rinner iväg och hjärnan hålls i trim! En annan sak som är bra är att berätta för särskilt utvalda vad man håller har för planer,då får man en sån där lagom press på sig när folk frågar hur det går med det man pysslar med. Man vill ju kunna säga att man hållerpå för fullt och att det går vägen. Som det gör här just nu! Hinner jag så gjuter jag mer i morgon efter jobbet,för just nu är två dygn en väldigt lång tid!



Här är en gammal vän jag tagit hit till trädgården som dyker upp igen, snart står den i full blom!

Learning by doing



Varit och inhandlat en 20 kilos säck med finbetong på Coop bygg!


Sedan fixade jag ett arbetsbord och började släpa fram en massa material.



Sen behövde jag fundera på om jag skulle börja gjuta idag eller inte,så jag gick en sväng i trädgården och funderade!


Kollade läget hos hyacinterna,kanske lite sena i år men på god väg! Sen bestämde jag mej för att köra... började sleva hälla och röra i byttor och bunkar. Smorde in de formar jag skulle använda med matolja och nu är läget så här!



Nu är det bara att hålla tassarna borta i minst två dygn för att grejerna ska brinna på rätt sätt. I morgon bitti får jag akta dem för solen och sen komma ihåg att vattna betongen för att den ska bli hållbar. En spännande erfarenhet är detta och jag har redan börjat känna på vad som är svårt med det lite mer egna och fria skapandet,som det som är på G i den runda burken. det är ju ingen match att hälla nåt i en färdig form. håller på och grunnar på hur jag skulle kunna få till coola marschallhållare!

Ute i natt

Håll nu alla tummar för inatt får nästan alla pelargoner stanna ute på altan. Bara de allra känsligaste får komma in. Man ser i alla fall att de alla mår bra av att få vara ute så mycket som mina får,de är så kraftiga och friska. Sov nu sött alla blommor och prinsar därute. Imorgon är en ny dag!


Hallå i stugan

Köpte mej ännu en plastform idag. På Ica Maxi. Det är nallen på bilden som inhandlades för 19.90, Den är ca 20 cm hög. Annars har dagen handlat om jobb och åter jobb. dock är jag inte så trött som jag trodde efter två såna tuffa 7-22 pass på en vecka. Strax blir det vila,för imorgon är det 7-16 som gäller! Tar mej en laxmacka och ett glas rött innan bara!

asdf

Lunch

Arbetsnarkoman eller pengagalen? Kanske båda! I alla fall gör jag det för andra gången denna vecka,kör ett dubbelpass igen. Får skjuta betong inköp på framtiden,för resten av helgen består också av jobb! Tur man har energi så det räcker!

Forward

Det blev loppisar och butiker i Västerås och Enköping som fick besök härifrån idag. Jag rekade och kollade saker som kan vara bra att gjuta betong i. Det gäller att tänka rätt när man håller på,det blir liksom bakvänt på nåt vis. Det är nog bra för den kreativa delen i min hjärna att få jobba lite ett tag,just nu har det varit mer åt det andra hållet,så det här är bra!



Loppisfynd,5 kr st!



Penseér som ska bli till ett arrangemang vid min ytterdörr! Vilka vackra skapelser de är dessa blommor!



När jag drar igång att lära mej gjuta i betong så tänkte jag visa lite hur det går. Det här får bli min logga till de inläggen! Jag gjorde loggan lite sne och inte så korrekt. Precis som betong uppför sig!

Första inköpet vad det gäller material


Kakformar från Stor och liten. De är ca 15 cm höga. Det ska bli spännande att se hur det går med detta!

Good to be me!



Igen något jag hittat på en fb väns logg. Avslappnad och skön stämning i den här videon. Tar en tidig kväll ikväll.Känner att jag behöver ladda för framtiden med mycket sömn! Välkommen hit fort sköna sommar!

You got the silver


Goda gamla rockrävar goes blues Skönt att gnola på medan man fixar till sej!

På väg

Frukost i sängen blev det i dag! Jag bestämde mej just för att använda den här dagen till att ta hand om mej själv och bara göra saker som jag verkligen vill och strumta i allt annat. Förutsättningen är att jag är ledig och att jag ställer in den planerade utflykten till Ingbo. Det får bli en helomvändning här känns det som! Jag startar upp med en vända inne i badrummet för uppfräschning, sen bär det av ut i världen! Känner på mej att dagen kommer att gå i betongens tecken!




Hur kul som helst!

Men tänk vilken kick jag fick av den här betonghistorien,inte klokt egentligen! Kanske jag tom ställer in mina planer jag hade för imorgon och tänker i betongbanor istället. Jag måste bara lova mej själv en liten sak bara,å det är att innan jag gör något annat större  i skapandeväg så måste jag måla klart blomkrukorna jag började med sist jag var ledig! Jag efterlyser sol och fint väder i morgon i vilket fall,inte bara åt mej utan till er alla där ute i vår fina värld!

Titta vad nån skapat med lite fantasi!

Gissa vad


Länge har jag varit sugen på det där med att gjuta prydnadssaker i betong. När jag för en stund sen promenerade i drömparken och återigen för hundrade gången såg de fina betongdekorationerna på en bänk  tänkte jag att nu jädrans ska det bli av! Surfade runt på lite sidor och bloggar och nu är jag besatt av tanken! Just nu har jag allt på listan nedan som det sägs att jag behöver utom själva betongen! Den köper jag på Byggmax på fredag.



Innan du sätter igång behövs:
  • Hink att blanda betong i (kallas ”rulle” med byggterm)
  • Vatten
  • Finbetong (kostar cirka 55 kr för 25 kg).
  • Betongvisp som man fäster på en borrmaskin (om man gör mindre saker kan man blanda för hand med en liten spade).
  • Gummihandskar
  • Hönsnät för armering
  • Murslev eller spatel. Ska du blanda mycket, så kan du investera i en betongblandare som kostar några tusenlappar på en byggmarknad
  • Matolja, så betongen släpper lättare
  • Möbeltassar. Din gjutning får ibland hårda kanter eller sneda underlag och då är det bra att skydda eller jämna med möbeltassar

En länk för lite inspiration! http://susanneskreativasida.blogspot.se/2009/04/gjutning-i-betong.html



En annan bloggsida http://mostermiasfyndigheter.se/category/betong-1.html


Åh vad kul detta ska bli,jag är laddad! Nu är det lika bra jag tar ett block och skriver ner alla ideér som flödar! Ser fram mot en betongsommar!


Kloka ord


Såg det här på en väns logg på facebook.
Indisk skriftställare:

"Om man lever i en ankdamm o är fullständigt tillfreds, tror man snart att gölen är en ocean.
Då blir näckrosorna en urskog och man själv en mänsklighet och på varje fråga har man själv ett svar.
och allt bortom horisonten känns skrämmande och fel som ett onaturligt obegripligt spel.
Då blundar man o jäser av självbelåtenhet och dumheten blir snart ens religion."


Mycket häftig formulering tycker jag. Sätter man sig ner och riktigt funderar på vad orden egentligen säger,så ger de massor av förståelse för sånt som man kanske i första taget inte riktigt förstår i andras agerande. Allt som människor gör har en förklaring i nånting någonstans. Därför ska man egentligen aldrig låta sig såras av någon annas handlande mot en. Men man har ju såklart rätt att säga stopp när man tycker något går förlångt.

Halloj!

Vilar nu ut en stund hemma med en god kopp kaffe. Arbetsdagen sprang fort förbi idag,jag har varit sådär lagom upptagen så att tiden rann undan utan att jag tänkte på det. Nåt att äta nu och sen skall beslut tas om fortsättningen på kvällen! See you!

Gott folk

En god kvinna tänkte på mej idag,jag fick ännu en påse fina killkläder av henne,senare samma dag mötte jag hennes mamma,en lika god kvinna märkte jag direkt,inte bara för att hon bjöd mej på underbart god lyxig choklad,utan för att hon bara var en sån varm och trevlig person att möta! Så många härliga människor det finns runt om en egentligen som ger av sej själva,det är SOULSHINE det.

Mellan 2 pass!

Fötterna i högläge och en proteinriK makrillmacka. Här är det en snabbpaus som gäller för strax går jag på ytterligare ett arbetspass efter det som redan är gjort mellan 7 och 16.Under dagen har jag haft vad vi kallar cykelschema på jobbet. Det kom mycket lägligt och är lite ovanligt,men jag lovar att det var mycket skönt att cykla i det fina vädret som var då! Jag passade på att ta min rast i drömparken på en bänk vid vattnet, solen gassade!


Lite från trädgården i dag!



En Pelargon på min altan. Det allra värsta med dessa blommor är att man måste tukta dem så hårt om man vill att de ska blomma mycket. Å det vill man ju. Då gäller det att nypa på rätt ställe och att i början på de små sticklingarnas liv plocka bort knoppar som kommer. Det är inte lätt när man ser hur de vill växa på sitt vis.



Pärlhyacintarrangemanget.





Titta,en Gullviva som blommar redan!


Påtar i jorden

Trädgårdsdax,tur att det blev lite bättre väder så jag hann med att jobba i trädgården en stund efter jobbet. Det börjar bli en del att ta itu med nu om man ska hinna med. Medan jag jobbat på därute så har jag också hunnit ta lite bilder,de ska jag titta på senare och kanske utifrån det göra upp lite planer. Man kan inte bara starta projekt,man måste slutföra dem också! Passar på en stund till medan det är ljust!

Gott

Redan lunchdags för mej.  Lite tidigt att äta kanske men fyller ändå på orken med lite Soygurt blåbär.

Utan dina andetag

En låt som satt djupa spår. Åh vad den säger vad jag tänker....


Däckad!

Sommardäcken har nu bytt plats med vinterdäcken på Lillskodan. Bra men inte särskilt uppmuntrande för i år är de på gränsen vad det gäller för att bli godkända i besiktningen. Å besiktning kommer det att bli i början på Juni. Men en bra och tålig liten bil är den allt Lillskodan,tänk vad den får rulla och vara med om olika äventyr. Under våren har det varit massor med trevliga och spännande turer till nya å gamla platser,å det kommer den att få fortsätta med. En tur till Ingbo källor är något som lockar väldigt innan all grönska kommer,så man inte ser allt vackert för allt det utslagna och gröna! Nu ska jag plocka undan all tvätt som hängt på tork i hela huset sen igår!


http://www.tarnsjo.se/index.php?page=ingbo-kallor

Det här vill jag se i verkligheten!

Morgonstund!

En ledig söndag som skall fyllas med nya friska trevligheter,blir det bara uppehåll ute så ska jag kasta runt lite sten och jord i trädgården. Saker har legat och mognat tillräckligt nu,våren går ju så fort och sen har jag framsidan kvar att jobba med under hela sommaren. Ska se till att få en riktigt fin entré med de medel jag har. Lite envishet biter på det mesta! Nu sätter jag fart på mej!

Snygg låt!

Mäktigt värre!


Funderar



Kanske gräset ändå är grönare på andra sidan om man tänker efter....

Runt i trakten


En tur runt Enköping på landet har avverkats idag. Bl a besöktes Alsta trädgårdar där det är jättemysigt,verkligen värt ett besök.Kolla här,  http://www.alstatradgardar.se/index.htm





En bild från Alsta sjön som vi också tittade till.



Här är en annan liten sjö i närheten av Härnevi strax utanför Enköping, rofylld och fin miljö!

Mimmis födelsedag!

Idag har vi i familjen varit på 22-års kalas,hos Mimmi! Tårta bullar och kakor,presenter och trevligheter! Det enda tokiga var att jag glömde min kamera hemma i röran efter jobbet,så det blev tyvärr inga bilder på festligheterna. Men mysigt hade vi,och när kalset tog slut för oss så fortsatte festligheterna för födelsedagsbarnet med vännerna hennes! Tack för en trevlig fest Mimmi!


Det får bli en gammal bild istället,här är när Mimmi fyllde 17 år. Då var lillbrorsan Eddie alltså 10 år! Längesen va!

Bilder

Några bilder jag tagit på en promenad igår. Alldeles brevid vattenparken här i Enköping låg det nyligen ett hus som är rivet. Här kan man se resterna efter det som människorna lämnat kvar!






Onsdag idag!

En tur till Västerås blev det igår. Massor med ärenden uträttades och dessutom en utflykt i trevligt sällskap med kanelbullar och kaffe! I natt har det varit riktigt kallt här i Enköping,fick skrapa rutorna när jag skulle till jobbet i morse,men nu verkar det lite bättre i alla fall!

Städa bilen

Idag blir det inget trädgårsarbete i alla fall. Måste ta och städa bilen och få ur allt skräp som ligger i den sen alla utflykter med fynd som forslats hit och dit. Vinterdäcken måste av och sommardäcken på, visst redan lite försenad med det. Men förmodligen löser det sej senare i veckan så man slipper oroa sej för det! En tur ska man väl kunna ta i alla fall,men det lär ju kosta om polisen kommer på en! Förresten har jag fått en tid för besiktning av Lillskodan också, känns som det var igår jag gjorde det senast!

Sovit gott!

Utsövd är ordet,jag somnade så skönt igår kväll och ville inte vakna nu på morgonen. Inga måsten ligger på idag så det gör ju inget. Vädret är inge vidare här, men som tur är så har snön hållit sig borta härifrån Enköping. Börjar nu i alla fall dagen med lite kaffe och macka.


Mycket gott kaffe!

Coffehouse by George i Västerås

Idag får vi hissa Coffehouse by George i skrapan i Västerås!



Att kunna ta emot praoelever från åk 8 på ett bra sätt är det inte alla ställen som klarar,men från säker källa kan jag berätta att det kan personalen här! Här blir det en fika för mej vilken dag som helst!

Trädgårdsdax

Först nu tar jag mej en paus och går in från trädgården,under dagen har det såklart blivit flera kaffepauser men annars har jag kört på för fullt.


Det kan gå riktigt fort att stöka till på baksidan bara man vill! Här planterar jag frön i krukor som får stå och gro ute,och några pelargoner får ny jord. Jag har blivit riktigt noga med att använda rätt jord till rätt sak. Här finns nu både såjord,planteringsjord och pelargonjord. Synd bara att skottkärran är tom på luft i hjulet som vanligt efter vintern. Det måste åtgärdas. Medan jag håller på med allt detta som syns på bilden så räfsar jag och stökar ute i trädgården på samma gång!



Ett bord fick komma upp från källaren, på det har jag lagt plast och förberett för att börja måla krukorna blanksvarta med lackfärg. När första varvet är målat ser allt bara kladdigt ut,men i morgon kommer förhoppningsvis andra varvet på och då kan jag visa resultatet.



Här inne i lilla växthuset är det varmt och gott,det får stå öppet en stund nu så lite luft kommer in!

Fin och skön morgon

Idag står det ledig på mitt arbetschema. Jag planerar en skön dag i trädgården,för där finns massor med sysslor att gripa tag i. Som vanligt vet jag inte riktigt vad jag ska börja med,jag får gå ut och känna efter vad som lockar. i en kruka på min fönsterbräda har ett helt gäng frön grott,det ska bli påfågelsblomster,se här ska de kunna se ut om allt lyckas!


Underbara!

Söndagspyssel

Vi fick en riktigt fin och solig dag här i Enköping idag! Visst om det en kort regnskur precis när jag slutade jobbet men sen kom solen tillbaka. En tur till Västerås och lite käk med Eddie och Mimmi på Burger King blev det efter det. Sedan hjälpte vi Mimmi med att storhandla på Maxi. Nu är jag tillbaka i Enköping och har just plockat in alla pelargoner från altan. alla de nya jag planterade häromdagen har tagit sig fint men ännu inte fårr komma ut. vi får se vad det blir för väder i morgon så kanske de får prova. Jag har fått med mej några skott på några mycket vackra gammaldags röda pelargoner från en man,de ska i jord i morgon om jag hinner.

Invigning

Mimmis elgrill på min altan. Den fungerade alldeles utmärkt,toppen grej att ha så där på altan. Det är kyckling som grillas.





Här snurrar potatis med grillkrydda i actifryen samtidigt. Potatisen blir så krispig och fin i den!

Vilken tur att solen kom till sist i alla fall. Då hann trädgården få sig en omgång också! Mer löv blev räfsat,och jag ställde upp krukorna med frön på altan så de får torka upp efter allt regnande. Smågåglarna kvittrade så fint igen,det har varit så tyst på dem ett par dar när vädret inte varit så bra. Passade på att fräscha upp några solcellslampor och hjälpa deras batterin på laddning så de kan pryda trädgården på kvällarna med sitt ljus! Tänk att sloen och ljuset har sån bra inverkan på mej. Trots att jag jobbat mellan 7 och fyra så har jag ingen lust att vila när jag kommer hem såna här fina kvällar. Strax ska jag ner i tvättstugan efter min rena tvätt!

Lunchbreak

Lunchdags på jobbet! Stekt ägg och sill och så ut igen i det tråkiga vädret å jobba mer!


Kanelbullar

Ibland tackar man sej själv,som nu efter en arbetsdag när jag kom på att det måste finnas bullar som jag bakat i min frys! Tinade några och gjorde mej en god latte till. Sånt är det hög mysfaktor på! Annars har vädret inte hållt i sej som det verkade i morse. För nån timme sen blev regnmolnen för tunga så det kom en skur,inte så kraftig men det blev ju inge kul att tänka sej en kväll i trädgården. Får hitta på nå annat att göra ikväll!



Sånt här vill jag gärna kunna njuta av till mitt kaffe,visserligen kommer det inte att se ut så här på den här platsen i sommar,här är förändringar på gång som det snart ska fortsätta arbetas med!

Nytt från trädgården!

Mera bilder från det senaste i trädgården.



Gräslöken som vilat i krukan på altan sen i höstas är på väg upp. Ser fräscht ut!



I krukfyndet från en loppis har jag planterat luktärt och gjort ett klätterarrangemang åt den att klänga i!



Här är några av alla krukfynd jag gjort under vintern. Ofta kostar de inte mer än några kronor st. Visst är de udda men med svart lackfärg så blir det ganska enhetligt på altan och i trädgården i alla fall.  Dessa är bara som sagt en bråkdel av alla krukor som står och väntar på att penseln ska komma och förändra dem!


Från dagen

Innan jag for iväg ut tidigare idag så hann posten komma. Brevbäraren hade med sig avin från odla.se, den som gjorde att jag kunde hämta ut mina tre sorters pelargoner jag beställt. Det gjorde mig glad!


Den här sorten heter Blue Wonder.


Så här visar de på hemsidan att den ska kunna se ut om man pysslar om den väl!

När jag hämtat pelargonerna fick de följa med i bilen på några olika loppisar. Jag köpte en vas och två svarta minikrukor som jag ska ha smink i,ögonpennor och sånt.
Lunchen åts i bilen,en lite härlig picknick.
På eftermiddagen gick Jenny och jag runt på shoppingcentret på Erikslund i Västerås. Mycket snygga vårgrejer fanns att beskåda. En till loppis på väg hem och så en tur på Rusta.

Nu planterar jag pelargoner och stökar i köket. Det blev alltså nio plantor att få i jord.



Det här keramikhjärtat är från en annan loppisvända nu i våras. Det finns numera att beskåda i en rabatt i min trädgård eller rättare sagt så finns där två likadana! 10kr styck fick jag betala

Varit ute på vift!

Efter en skön och givande utflykt festar jag till med en sillmacka! En riktigt klassisk en med kall skivad potatis och purjolök och såklart ligger det hela på en hård macka. Sen när den är uppäten skall jag ta itu med dagens fynd och inköp. Visar lite bilder alldeles strax!



Till påsk blev det flera olika sorters sill,men jag köpte också en burk senapssill på willys. Deras billigaste märke! Den var jag supernöjd med,men även de andra sorterna var bra!

En ny morgon

Pelargonerna har hunnit ut på altan för lite frisk luft och jag håller på att fixa mej för en ledig dag! Vädret är väl sådär,men så länge det håller uppe så! Fortsättningsvis så tar jag mej en kopp kaffe och ser till att få på mej lite kläder så jag kan utnyttja tiden bra!


Hur svårt kan det va!

Tänkte fixa nåt gott till kvällen,men nej då! Avocadon var övermogen å svart,popcornen blev brända i mitten av påsen som en stor svart klump! Sen var det slut på möjligheter om jag inte ville äta chokladkaka och det ville jag inte! Lika bra att ge upp ätandet och ta en myskväll utan onyttigheter! Eller om man skulle ta och klippa upp påsen i Bag in boxen från helgen och se om det blir till ett glas och sen spela lite skön musik....

Hemma igen!

Färdigutbildad och färdighandlad! Har även hunnit ta upp ytterligare en maskin ren tvätt och hängt den på tork. Regnet upphörde i alla fall här under eftermiddan och det känns lite ljusare utomhus! Tänk om jag kunnat använda kvällen till trädgårdsarbete,men det är alldeles för blött därute för tillfället! Nog har jag att göra i alla fall ikväll men det är alltid skönare att vara utomhus!


Det är såna här vyer jag går och väntar på att få se i trädgården igen! Krasse från förra årets sådd!

Förmiddan!

Dags att steka några ägg och sen ge sig iväg på en liten kortisutbildning i ett nytt system vi skall börja använda på jobbet! Efter det blir det nog en liten tur för att inhandla lite som fattas härhemma! Å så skulle jag behöva ett cykellås också,men det kanske får bli när jag kommer till Biltema förmodligen i morgon!

Mobilköp!

HTC One X, oj då har ni sett vad jag ska få!



Dumt å va ledig!

Egentligen skulle jag vara ledig i morgon men det känns inte meningsfullt i det här vädret,bättre att spara på dagarna och jobba istället. Det blir en kurs i stället! Har att göra med denna!


Chokladkyckling



Nu har jag ätit upp de sista bitarna av en av påskycklingarna jag köpte till påskfirandet. Visst är den söt den lilla!

Pelargontips

Är du sugen på lite ovanliga sorter av pelargoner så kan du kika här och låta dej inspireras! http://www.sutarve.se/

Här är ett bra tips jag snappade upp när jag pelargonsurfade!


Lten och suddig text,men här kan du läsa det hela och andra bra tips och råd!
http://www.pelargonsallskapet.com/nyborjare.htm



En av förra årets godingar från min odling!

Tisdagen!

En grå och regnig arbetsdag har passerat. Men här hemma fortsätter arbetet. Knappt hann jag in i huset innan tvättmaskinen började sitt pass.Ska väl försöka få undan lite mer grejer som ska på sommarförvaring i källaren men mest har jag lust att mysa under värmefilten,få se vad som lockar mest....

Trädgårdsbestyr!

Måste bara få på pränt att det var igår som de första fröna till sommarens blomsterprakt kom i jorden. Tre st krukor fick jord och frön nerstoppade och utställda på "klipporna". Nu är det bara att vänta på att det ska gro. Luktärt och krasse blev det,lite annat står på förkultivering inne i värmen.



Bergshällen på min baksida.



Å snart är det dags att måla krukor igen. Under vinterns alla loppisbesök har jag gjort massor med fynd som står på tur för att bli lika svarta och fina som de här exemplaren blev förra våren! Färg och penslar finns!

Kalaset


Födelsedagstulipan! Efter en stund kom en bukett till och dök ner i vasen!



Badrummet hemma hos födelsedagsbarnet är under renovering, därför fick man kissa till stearinljus belysning!



Titta ,det bjöds på Taco paj! Här är varianten för köttätarna och strax hade Martin fixat en vegetarisk variant gjord på quornfärs som gick åt den med!



När vi var klara var det bara slut kvar i byttorna,men med oss hade vi ett minne av ytterligare ett lyckat födelsedagskalas! Det tackar vi Jenny å Martin för!

Kalas i familjen!

Idag har jag varit på 25 -års kalas! Inte bara jag såklart,de nära och kära var ju med för det var Jenny som fyllde år idag! Vi blev så bortskämda med mat och efterrätt och hade det så mysigt hemma hos Jenny och Martin! Strax ska jag titta i kameran vad jag fick för bilder så kanske jag visar några sen! Annars har det varit jobbardag idag från 7-16,och likadant fortsätter det i morgon!


En annan trädgård



Inte så dumt i alla fall,bilden är från trädgåden från mitt förra hus i Västerås. Mysigt!

Easter

Långfredagen gjorde skäl för namnet sades det på jobbet. Min långfredag gick riktigt fort för jag hade bra att göra hela dagen. Nu har jag påskstädat lite hemma för snart kommer det en påskgubbe hit för att fira lite med mej!


Snart påsk!

Det sägs att det ska bli oväder i trakten under helgen,hoppas verkligen det är fel! Alldeles strax ska jag spana in SMHI:s sida och kolla läget. Jag har tänkt mej att helgen ska gå i mysighetens och värmens tecken. Men först ska jag jobba till 16.00 i morgon innan jag tar helg.


Fun

Den här tycker du om sa Eddie till mej! Ja det gjorde jag,så nu delar jag den!

Så var dagen!

Så här har min dag sett ut idag! Först jobbade jag mellan 7 och fyra på det av mina tre ställen jag varit minst på på sista tiden! Det blev många trevliga återseenden både bland personal och brukare! Sedan for påklovsfirande Eddie och jag till Västerås. Han umgicks med sina vänner där, medan jag var på loppis och sedan delade en god pizza med söta raringen! Efter det for vi till Marie på en kopp kaffe och lite filosofiska tankar. Nu tillbaka i Enköping och strax dags för ett skutt isäng,för imorgon är det dags för nya jobbarkompisar och nya kunder! Hoppas att er dag var lika givande som min!


Vilket ska det bli?

Nu funderar jag på om jag ska ta mej en kopp kaffe för att orka vara vaken en stund till,eller så går jag och lägger mej nu! Det kommer liksom efter när man har jobbat så mycket extra pass! visst är det väl egentligen underbart härligt att sova,poff så är man borta från allt och så vaknar man pigg igen! Sömn är en smart uppfinning!

klart för idag!

Efter att ha jobbat hårt härhemma och sen haft en lugn kväll på jobbet så avslutar jag dagen nu. I morgon kör vi igen,men då börjar jag med jobb  och blir sen ledig på kvällen förhoppningsvis!


Va bra det går!

27 st pelargoner i mitt hem kan jag räkna ihop för tillfället! Just nu har alla fått komma in från altan för det är så kallt ute och jag ska strax jobba ett extrapass igen! Inomhus idag i varma korridorer,det blir bra det! I alla fall så har min omplockning av grejer kommit riktigt långt, idag! Det gick t om bra att få ut Tv bänken ur skodan också! Det flyter helt enkelt på kan man säga!



Här är några sötisar som fick stå under paraplyet förra sommaren när de fick för mycket regn på sej!

Godförmiddag!

En ledig dag men har ev jobb på gång till kvällen,det gäller att ligga i på nåt vis! Annars är det full fart i stugan här med att stuva om och byta plats på vinterns och vårens alla grejer och kläder. Förvaringsutrymmen är alltid samma gissel. Tur man har källare på huset,men det blir mycket spring upp och ner! Annars lyser solen här så alla pelargoner har fått komma ut på altan efter några dagar inomhus,det syns att de trivs med det!

Snurrigt!

I morse vid en kvart i sju parkerade jag lillskodan på gatan utanför jobbet. Det är nämligen avgiftsfritt där på söndagar. I vanliga fall parkerar jag bilen typ ett kvarter därifrån. Va skönt att ha bilen nära eftersom jag visste att jag skulle jobba till 22.00 ikväll. Så när passet var slut längtade jag hem och satte iväg mot parkeringen,men när jag kom fram så var inte bilen där, jag hade gått ett kvarter i onödan till den gamla vanliga parkeringen,det var bara att vända och gå tillbaka till den parkeringen som var så bra för att den var nära! Jag hade jobbat så länge så jag glömt var bilen stod! Bryta invanda mönster kan straffa sej! Jag är rätt säker på att jag gjort samma grej en gång tidigare vid ett tillfälle! Förvirrad och radiostyrd men välbehållen hemma efter en givande dag!

Lunch!

Nu är jag hemma för att luncha! Idag känns det bra att jag stod och gjorde mat igår så det skulle vara smidigare idag när jag jobbar så länge! Ibland lyckas man! Smaklig måltid!

RSS 2.0