Morsdag

Grillfest med gänget hos Uffe i Förunda. Eddie skötte grillen och maten blev perfekt.
Vi åt inomhus eftersom det blåste så hemskt ute. Jag fick en överraskning i ett kort där det bl a fanns pengar till ett pass för i höst är det tänkt att jag ska fara utomlands. Ja det är väl bara att lyda då. Vi hade en väldigt trevlig stund men det är det ju alltid när vi umgås. På väg hem åkte Eddie och jag och tvättade bli en för det fanns också i överraskningen, en rejäl biltvätt.
Titta noga så ser ni någon i trädgungan.
Grillgubbar
Ännu en produkt.Ska ta och lägga lite skyddslack på hela härligheten i morgon. Nu blir det tack och godnatt.

Mer decoupage

Nu testar jag på ett betongfat med ett nergjutet glashjärta som jag gjutit en gång i tiden. Ska bli kul att se när det torkat.

Romantik

Decoupage
Blir så jättefint på vita matta krukor. Servetter där jag använt bara det översta papperskiktet och sedan vanligt vitt lim som jag täckte över med fingret. Nu blir det gullegull stuk på saker och ting framöver ett tag. Förresten är krukorna loppisfynd för bara nån krona. Nu får de stå på tork en stund 

Powerwalk

Kunde inte gå den vanliga rundan idag för jag ville vara nära hemma om regnet skulle komma. Det gjorde det också mot slutet av min en timmes tur. Men det var skönt ändå att gå. Nu blir det dusch och lite fix. Senare idag blir det morsdags firande med grillning i Förunda.

Lördagsaktiviteter.

En dag med mångfald. Vaknade ju i Frövi i Lyan där. Umgicks med folket lite och hejade på grannarna där. Sedan blev det en rejäl loppisvända. Klarade av röda korset i Frövi, loppisen i Fellingsbro, och två loppisar i Köping. Sedan hem till Västerås och drack kaffe och softade lite. Trots regn så blev det ut till bilen i gen först för att skjutsa Eddie och sen shopping på Erikslund, ett par byxor vid namn Ronja från Gina för 299, superskön och relaxad modell.
Såg att de finns i en skön rosa nyans också, kanske skulle köpa ett par såna också. Nu har jag myskväll på altan med mej själv för Eddie är i sitt rum och mitt herrsällskap befinner sig på annan ort ikväll.


Fina fredag

Kanondag får bli sammanfattning av denna dag. Fika i Förundra på morgonen , jättetrevlig start på dagen. Vidare mot Frövi med stopp i Fellingsbro på plantskolan där. Mot Frövi och möten på  folktandvården och vårdcentralen. Sen blev det Lindesberg för några timmar och sedan tillbaka till Frövi för umgänge och övernattning i Lyan. Det var en kort beskrivning på en mycket trevlig dag som nu avslutas i soffhörnan.

Lyxfrulle

Kaffe och rallarhalva med ost i sängen. Mysigt och avslappnande. Eddie håller på med förberedelser att gå till jobbet, skönt att inte alltid vara den som åker tidigt. Snart går jag upp och förbereder mej för att åka till Frövi på praktik. Mellanlandar i Förunda för förmiddagsfika.

Hemma i Västerås

Nyduschad och fin efter dagens arbete på farmen. Målningen är nog ganska klar i stort.Nu blir det attack på snickerierna och fönstren nästa gång.
Nästa gång kommer madrassen på plats.
Det blir ett annat bord , ett mindre med vita ben som får den platsen sen.
Här är utgången mot den mörka trista hallen som skall förvandlas sen.

Premiär

För första gången i livet vågade jag tända gasol själv. Kaffe ska det bli.

Framåtskridande

Vita väggar blir bra. 

Vill visa

Vädret gjorde den här bilden lite spännande tycker jag. Det blev ett märkligt ljus när ovädret hängde över mitt huvud. Det ser så naket ut på något vis.
 

Jäkla regn

Ja jag fick ju lämna farmen tidigare än planerat pga den dåliga vägen som leder dit upp. Den är ju en katastrof, det vet ni som åkt där. Mer vattenmättad skogsväg får man leta efter. Jag grävde en ränna så det som samlats i pölar kunde rinna ut i skogen men det behövs torkas ut ordentligt innan det blir bättre. Hela vägen behöver uppdateras inom kort. Ringde vattenfall också för att kolla läget med elen, de kommer ju förmodligen att gräva där i närheten av värsta geggstället. Handläggaren för ärendet skulle ring upp men det kanske inte fanns tid idag. Får se i morgon. Tidigt i morgon har jag tvättid och sedan blir det praktik i Frövi ett par dagar igen.  Jag har nu fyllt matförråden igen här hemma  så Eddie kan äta sig mätt när jag är borta. När jag ändå ska till Frövi blir det nog en tur till Lindesberg också om vädret är bra. Lite som en semester samtidigt som examensarbetet skrider bra framåt. Vad bra jag har det om jag får skryta.

Vill inte åka hem

Tror det blir mer regn lika bra att dra för vägen är ett gegghål redan. Å jag som ville gjuta betong och fåglarna kvittrar. Trist att lämna farmen redan.

Från farmen

Målar omgång två.
Undrar om jag kommer härifrån idag. Det regnar som attan ute

Mycket att göra

Efter resan till farmen igår så blev det en tur till Frövi för att fixa i husen. Vi var tillbaka vid ett tiden på natten med släpet fullt med bråte. Återbruket fick alltså besök i morse. Annars blev det en soft eftermiddag på farmen idag i solen. Det börjar bli "vårat" ställe på ett annat vis nu även om mycket är likt från barndomen. Nu är jag hemma i Västerås igen och funderar på vad jag ska åka åt för håll i morgon. Härligt med alla ställen jag har att njuta av.

Målar på farmen

Eddie är här också
Kaos
Rast. Sista väggen är röd. Usch.


After work

Tvättar väggar i köket på farmen
Oj vad mycket gammal smuts. Kaffepaus nu och snart får jag sällskap härute.

Fredag

Jobbat en heldag idag igen. Kände mej rätt trött på hemvägen. Handlade lite och har sen suttit på attan med tända ljus och haft fika och pratstund med Mimmi. Hon hade med sig en klänning som vi fixade till en uppläggning på. Nu blir det sova av inför lördagens arbetspass.
 

Farmen spontant

Hade tänkt att åka hem till Västerås direkt efter jobbet i Enköping idag men det blev en tur till farmen istället. Titta här vilket nytillskott som var på plats när jag kom.
Med tanke på alla 5000 kvadratmeter tomt så kan den här godbiten vara till stor nytta.
Husbilen fick en ny position också framför bodarna i solen.
Här grönskar det.
Ladugårsbacken från sin bästa sida.
Uppifrån huset. Nu sovdags och klockan är snart halv tolv på natten. Jobbar dag i morgon. Så natti.

Full fart på roligheterna

Hej å hå, jobbigt att hinna skriva på två bloggar men det pågår ju inte i all oändlighet. Idag har jag varit i Frövi och i Örebro. Allt för examensarbetet och insidelookingout bloggen. På hemvägen blev det lite inköp gjorda men så mycket mer är det väl inte att säga om dagen. Nöjd med det jag presterat i alla fall. Ska inhämta lite extra sömn för nu blir det jobb i Enköping fyra dagar på raken. Förresten så har jag försökt nå min kontakt på vattenfall för att höra hur eldragningen fortskrider men lyckades inte nå min kontakt idag. Får fortsätta imorgon med det.

Höga kusten bron

Vacker bro alltid fin utsikt vilken tid det än är på dagen.

Snart åker vi söderut

Nu har jag städat ytterligare ett trapphus. Tre igår och ett idag. En sysselsättning jag börjar bli rutinerad på nu. Egentligen är det ett kvar men det hinner vi inte idag. Nu har jag stängt av kylskåpet i norrlandslyan i alla fall så nu är det bara att äta upp det som är kvar. Undrar hur det står till med mina ägg som jag kokade i torsdags och skulle ta med hit men glömde kvar hemma i kylskåpet. 

Återbruket

Kastar skräp är ju något jag ofta gör. Idag är jag på okänd och ny mark och kastar,nämligen återbruet i Örnsköldsvik. Vagnen är nu tom och vi kör härifrån.

Det är fint här

Utsikt mot sjön, här finns en badplats
Mycket trevlig miljö
Det gör inte ont alls att promenera här. Det enda onda nu är träningsvärk i gäddhänget för att jag har krattat så mycket grus. Plogbilen har lagt ut all snö på gräsmattan som tillhör husen så att mängder med grus och sand blivit kvar när snön försvann. Här uppe är våren lite senare än hemma i Västerås.


Den andra lyan

Här bor jag när jag är i norr

Ett av mina tillfälliga hem.

Jag har fått många ställen att kunna övernatta på under sista tiden. Just nu har jag varit några nätter i en norrlandslya. Här har vi fixat med hus och städat trapphus som vanligt. Varit på loppis och dessutom fått kontakt med några boende här i den lilla norrländska byn. Goda hembakta bullar bjöd den gulliga gumman på. En natt till blir det här innan vi kör söderut igen.

Långt hemifrån

Idag hittade jag lite snö. Är några mil utanför Örnsköldsvik

På tur

I närheten av Nordingrå

Sundsvall

Nya bron

Snart resklar

Jag har ätit frukost nu och ska packa lite för en resa norrut. Lite avkoppling från skolan jobb och praktik  Hoppas vädret är lika bra däruppe.

Jobbar.

Nu är jag tillbaka på jobbet men bara för en dag. Rätt lagom även om det var segt att komma upp i morse då det blev sent inatt. Imorgon ska det bära av norrut mot Örnsköldsvik för några dagar. Kul kul!

Natt

Efter en sen färd hem efter tre dagar i Frövi så ska jag nu sova för att kunna jobba en heldag i morgon. Läs mer på insidelookingout bloggen så får ni en inblick i vad jag gjorde.

Vilken trevlig kväll.

Känner mej verkligen hemma bland människorna jag möttt här på förläggningen i Frövi. De är så kanon att få göra den här grejen och att jag blir så väl mottagen  överallt där jag hamnar. Häng med i svängarna och kolla bloggen insidelookingout så får ni också se!

Solig morgon.

Vaknar av solen genom mitt sovrumsfönster. Vilken tur jag har med vädret, när jag ska iväg på äventyr. Nu frukost och så packa lite mer och så sticker jag om några timmar. Kul!

Bra liv

Tar en ny bild i morgon så får ni se vad mysigt det blivit. Innan denna renovering till detta skick på Lyan kan jag säga att här var en fyllekvart med en tragisk historia som följd. Allt är nu helrenoverat och superfräscht.
 
Nu har jag fixat och grejat hela kvällen så jag är klar att åka till mina asylsökande vänner i morgon och bo där i några dagar. Hoppas på bra väder gör jag såklart. Just nu har jag det jättemysiga på  min altan och ett sovande barn eller ja 18 åring i sitt rum därinne. De andra två barnen har också bra liv på sitt håll. Jag har någon att tycka om och planera framtiden med. Bil på parkeringen och mat i kylskåpet. Fred i mitt land och ett arbete att gå till. Jag har vad jag behöver och mer därtill. Just nu uppskattar jag livet jag lever mycket.
 

Men vilket mys

En jobbardag som flöt  bra tycker jag. Solen och den vackra naturen gjorde nog sitt till upplevelsen. Var och hämtade min goda vän Katarina när jag var klar och så for vi till farmen. Hon hade en liten hund med sig
som hon var hundvakt till. Vi fikade och satt i solen, Farmen var helt underbar i solskenet. Vilken fullträff det var att välja det i stället för hamnen i Västerås som vi tänkt. Vi passade på att stoppa ner lite frön i jorden och så kikade vi hur betongbokstäverna blivit. Fullträff det med. Jättefina blev dom. Det kommer att gjutas fler så fort det går. Vilken härlig dag det var. Nu är det sovdags igen för imorgon blir det jobb igen och om solen lyser när jag slutar vet man aldrig var strålarna för mej.

Vackert i Enköping

Sett på morgonpromenaden

Lördag

Har susat på de soliga vägarna i morgonstunden för att komma till Enköping. Det är nu arbete som gäller framöver. Sedan har jag tänkt att roa mej en stund innan jag landar i Västerås.

Vårkänslor.

Det börjar kännas och märkas nere på city att det är vår. Trots blåst och lite, så var det folk på uteserveringarna. Vi gömde oss i värmen hos kalle på spången när vi åt. Nu ska trötta jag sova lite för i morgon och på söndag är det jobbardag.

Home

Nu är både ögon och resten av mej är riktigt trött. Här lagt mej på sängen för en powervila. om 45 min blir jag hämtad. Det blir middag på Kalles ikväll med familjen. 

Fika

Kafferast på lokal i Enköping, det är fint det

Fantastiskt givande dag

Hemma igen från en fantastisk dag i Frövi. Det är som en ny värld har öppnat sej och jag har förmånen att få ta del av den. Att få träffa dessa människor på förläggningen och så som de släpper in mej i sina liv är något enastående. Det är mycket av det som händer nu som jag kanske förstått och känt till tidigare, men nu sitter det stenhårt föralltid, denna erfarenhet. Läs gärna mer på insidelookingout.blogg.se om mina erfarenheter.

Orka

Mötet jag fick vara med och hålla i för en personalgrupp som kompetensstödjare var jättekul. Visst måste jag erkänna att jag är trött o hela huvudet nu. Ändå passade jag på att tvätta fem maskiner tvätt som jag nu försöker orka med. Ska ner en vända strax och stöka därnere i tvättstugan.

Mycket att göra

Har nu klarat av de två skoldagarna för denna månad. Mycket trevligt och givande. Åkte förbi en loppis på vag hem i Uppsala, tänk att den var där så nära skolan hela tiden och jag inte visste det. Åkte sen direkt till city i Västerås för att fika och shoppa med Marie. Så nu har jag landat hemma och ska förbereda mej för ett reflektionsmöte på jobbet som jag ska vara med och leda. Den här gången inför en okänd arbetsgrupp. Få se om det känns annorlunda.

Hemma från Uppsala

Min skoldag var kortare än den brukar vara idag. Men lika trevlig som vanligt i alla fall. Nu ska jag mysa i soffan resten av kvällen med två trisslotter.

Halloj

Lite klurigt att hinna med att skriva på två bloggar. Hoppas att ni som hänger med mej här också hängt med till insidelookingout bloggen. Det är nog där jag kommer att lägga det så kallade krutet ett tag framöver. Mycket nöjd med helgens alla aktiviteter tänker jag nu lägga mej ner och vila inför morgondagens skola i Uppsala.

Ett tillfälligt hem.


Vad bra det börjar bli. Man tager vad man haver över! Vänta bara till mysbelysning och ljus kommer på plats.

Lördag

I morse vaknade vi i Västerås, men det blir nog ytterligare ett sov ställe ikväll. Man kan kalla det en trenätters. I fredags sov vi på farmen, igår hemma hos mej och idag i Lyan. Man är ju flexibel tydligen. På väg hit hann vi med en titt på Aros motorveteraners marknad. Men där blåste det datan så jag fryser än. Nu myskväll och skjuta lister runt väggarna i Lyan.

Familjen på farmen

Vad mysigt det har varit på farmen. Kom dit i torsdags efter jobbet och vi kom tillbaka hem till Västerås nu. Eld har varit huvudtemat, men även röjning och betonggjutning har stått på schemat. Gäster har trillat in under dagen, Vid korvgrillningen var vi 8 st inklusive Svea. Gulliga lilla Svea gillade alla pinnar och grenar men även korven funkade för henne. Nu har jag i alla, fall hunnit tvätta bort all röklukt från håret, men det är fan vad det sätter sig i allt den där rök lukten.

RSS 2.0