Farmen

Njutardags på farmens veranda igen!
Det är en ljum bris i luften och underbart lugnt här

Hemma i lägenheten

Har jobbat på dagen idag, full fart på det passet.Sedan en tur till tvättstugan innan jag landade trött på min altan och nu kopplar jag av här med att virka mormorsrutor.

Redan måndag kväll

Långledigt går alltid så fort, men mysigt var det både på farmen och och i Frövi. Nytta med nöje som vanligt. Nu har jag jobbat kväll och börjar tidigt i morgon så nu blir det godnatt.

Betong bord dekoreras

Har gjutit några söta betongbord som jag tänker ge lite patina. Till benställning har jag använt ljushållare i smide som jag köpt på loppis.

Servett som skall bli dekoration.
Här har jag börjat på ett annat bord med lite vek fot.

Vilken dag

Farmen är fantastisk, planterat lite gräs, vattnat och virkat. Nu har jag hittat en mormorsruta jag gillar. Den här ska jag göra och se vart det slutar.

Men denna är också söt!

Mysfaktor

Kan inte med ord beskriva denna känsla. Det gör verkligen inget att det regnar. Tvärtom faktiskt, bara mysigt med regndropparna och skvalandet. Och jag virkar, alltså! 
Kolla, rund i mitten och fyrkantig utanpå

II

Skön känsla.

Sitter på farmens veranda. Uppkopplad med nya elen, konstigt skrivet kanske men el finns det! Det regnar ute men det är varmt. Jag har tagit upp en gammal hobby. Jag virkar. En variant av mormorsrutan blir det. Bara för mys skull.
Vilken skön känsla. Ska tända några ljus så myggen drar härifrån.

Lång dag

Det blev mycket shoppat på Erikslund idag. Både till mej själv och till farmen. Började jobba kl ett och har hållt på nu till halv nio. En lång ledighet börjar efter morgondagens pass, det är ju alldeles utmärkt med detta fina höstväder. Bara att njuta gott av det hela!

After tvättstugan

Nu blir det kaffe igen. Kopp nr två i IKEA restaurangen intas. Snart öppnar butikerna på Erikslund och då ska jag handla. Till stadshuset kl ett när jag börjar jobba blir nästa steg.

Ostfralla

Sitter i Västerås city och tar en kaffe och ostfralla. Affärerna har inte öppnat än. Detta fik öppnar halv sju på morgonen, det är ju bra. Lustigt att höra unga människor prata om sina studier, de låter lite slarviga och tycker visst vuxenvärlden är dryg fast de själva är vuxna. Fattar de inte vilka möjligheter de har? Jaja de mognar väl med tiden. 

Min lediga måndag

Vaknade på farmen till en dimmig morgon. Men till kaffet kom solen och vädret blev fantastiskt. Vi pysslade i trädgården och umgicks med våra besökande barn. Kl fem var jag i Enköping och umgicks och fikade i flera timmar med gamla jobbarkompisar. Nu är jag hemma igen och mörkret har lagt sej. En skön ledig dag!

Hemma på farmen

Magisk kväll.

Hemmagjord

Av en kollega fick jag en jättestor zucchini som hon odlat på sin kolonilott, nu ska jag laga lite till lunch.
Så fin och fräsch!
Zucchini, körsbärstomater, ingefära, chili och lite små nudlar. Stekta i lite woksås. Ljuvligt gott!

Kalaskvällen

En liten lur efter jobbet och sen vid sextiden sammanstrålade familjen på slow down för att äta gott tillsammans. När vi njutit där en god stund fortsatte vi festligheterna hemma hos mej med mera gott. Bortskämd blev jag med fina presenter.
Till höstens mörker, fina doftljus som jag nu ska placera i ett arrangemang.
Titta vilken gullig växt som bor i en glödlampa.
En vacker bollkryss till altanen. Så tacksam blomma.
Ett mycket coolt silver armband. Sitter som gjutet på armen.
Ett par spännande örhängen som jag visar sen hänger i mina öron.
Och så ett shopping presentkort att spendera, det ska jag göra tillsammans med min snälla och toppencoola döttrar som jag fick det av. Nu drar jag till tvättstugan så jag blir klar tills jag ska jobba kl ett.

Regnigt idag

Snart sticker jag till jobbet. Tar bilen den korta sträckan för att det regnar och jag har kalasgrejer med som jag ska bjuda på.

Kalasdag

I morgon ska jag ha kalas tänkte jag, det är min tur att fylla år! I dag har jag förberett lite genom att handla lite gottis. Både hit hem och till jobbet. Det är de gamla som ska få smaka på godasaker och personalen på min avdelning så klart! Efter jobbet går jag ut och äter med familjen och sen myser vi med fika härhemma. Så är planen gott folk. Nu har jag jobbat tre dagar efter semestern och det är redan som vanligt allt. Jobb i helgen är det också men det ska väl gå bra. Vi hörs på födelsedagen om hur det gått.

Hinner

En snabb tur till tvättstugan, hinner tvätta två maskiner men får torka grejerna i lägenheten. Rent i alla fall och tomt i tvättunnan. Det gäller att hinna på sin lediga dag.

Mjukt stilla regn

Ofrivillig kafferast på farmen. Det regnar ett mjukt och stilla regn, det känns knappt men man blir blöt av det ändå efter ett tag. Bra för grässådden. 
Ja det känns mycket höst här idag. Hoppas på sol nästa gång jag landar här.


Farmen

Det blåser på farmen idag. Jag hade tänkt så i grädden på lite ställen idag. Har köpt med mej jord till det. Jag börjar nog med kaffe och macka. Få se om vädret blir lite bättre. Jag får lov att sitta inomhus och mysfika.
Min fina ros. Den ska också pysslas om.

Jobbat igen

Sen dess har jag varit på Ikea och nu ska jag äta spicy veggie sushi.

Vad synd

Synd att tiden går så fort, semestern slut nu. I morgon söndag är sista dagen i Frövi efter fyra veckor i lyan. Mycket mys och mycket jobb. Utvilad med mycket ny energi som förmodligen försvinner rätt snart i vardagen. Ja så är livet...

Morgon

Lite sovmorgon idag, men nu kaffe och jobbarmacka innan vi kör igång dagen

Målarmys

Nu är det kväll, och vi jobbar på. 
Det ska bli vitt!

Fredag

Tidig morgonpromenad i soligt väder. Inte så varmt men vackert. En inköpstur till Örebro och nu mera renoveringsjobb.

Vad synd

Det blev inget nytt jobb. De skulle använda personal de redan hade. En oväntad vändning men så blev det. Annars jobbar vi på här i Frövi. Synd att semestern snart är slut, för jag har det bra.
En bränd fläkt

Rockstjärnefasoner

Idag kastar vi ut möbler från balkongen.
Inte våra egna förstås.

Måndag

Sista semesterveckan. Kanske blir det nytt jobb i en helt annan riktning redan på måndag. Spännande, var på intervjuv idag och det ser mycket positivt ut. Efter det har jag varit på Farmen.
Titta vad man kan få när man fyller år. Födelsedagsbarnet får själv välja plats och plantera sitt äppelträd.
Det blev en krusbärsbuske med.

Semestern går

Lördagen blev en Örebro dag. Vi började med att besöka en bakluckeloppis i Frövi. Sedan fick en massa butiker i Mariebergs galleria besök. God buffé och annat mys. Sedan jobb i lägenheten till sena natten. Nu är det söndag och snart promenad i Frövi.

Lördag

Fixar lite i lyan så vi kan åka på en utflykt mot Örebrohållet.

Fredagsmys

Ja vilken dag. Avlopp och dagvatten ska också kunna komma fram.
Här stiger vattnet och rinner snart över.
Rensa hängrännor

kafferast

Nu har vi jobbat några timmar i lägenheterna och vi blev kaffesugna. Det rullar på sakta framåt med renoveringarna i alla fall.

Besök

Idag har vi börjat riva badrum nummer två. Eddie kom och hälsade på från Västerås och då passade vi på att åka till Örebro för att äta.Mysigt! Nu jobbar vi igen för att få klart det första badrummet.

Lindesberg mm

En tur till Lindesberg för att köpa våtrumsmatta. Lunch på Linde pizzerian. Sedan vidare ut i skogarna för att kolla in Stråssa och Gusselby. Småorter i bergslagen som också har asylboenden. Nu tillbaka i lyan på vårt boende. Kaffeslurk på gång och sedan jobb.

Frövi igen

Sent i natt landade vi i Frövi igen. Nu har vi tagit en promenad och på det lite fika. Strax ska vi jobba med ett badrum.

Från dagen

Tillslut målade jag sista biten.
Mycket nöjd med min senaste gjutning. Ett perfekt bord.

Vit och vacker

En gammaldags vit blomma växer vilt vid farmens veranda.
 Hemtrevligt är ordet.
Idag använder jag elen som sagt men laddar min mobil med hjälp av solen och min nyinköpta solcellsladdare. 
Tänker dricka lite kaffe nu och sen fortsätta måla och städa. 

Fsrmen

Det är fortfarande nytt det här med att kunna dammsuga på farmen. Att vi faktiskt ordnat och betalt för att få hit el. Ett spännande äventyr för över 170 000 kr.

I farten

Snart är tvätten på gång för torkning. Jag har morgonfikat på balkongen redan. Solen lyser och snart blir det farmen!

RSS 2.0