Städ och röj

Idag åker det mesta av plojs och grejs ut härifrån. Prydnader och annat som inte behövs får lämna bostaden. Vill att det ska kännas nytt härhemma, precis som jag känner mej ny när förkylningen verkar över och astman har lugnat sej. Jag har varit bra på att vila i helgen så jag hoppas det håller när en arbetsvecka som inte liknar något vettigt vad det gäller arbetstider i alla fall, snart börjar. Eddie har varit en vända till återbruket åt mej och så fick han handla lite till kvällsfikat ikväll. Han har också plockat undan vinterdäcken som inte fick stå i garaget för föreningen. Nu fortsätter städandet efter en kopp kaffe med en skorpa.

Shoah

Spenderat kvällen och eftermiddagen med riktig kvalité. Tio timmar sammanlagt tar det att se de fyra delarna av filmen Shoah. Sedan kan man också se en timme där Claude Lanzman själv berättar om filmen som tog tolv år att spela in och färdigställa. Allt detta på SVT play. Denna film visar vad som hände med sex miljoner judar på ett sätt som gör att man orkar titta. Det är viktigt att klara av att ta in dessa starka saker och han fick mej verkligen engagerad med sättet han återgav det hela på. Inga otäcka arkivbilder och inga personliga berättelser men ett naket och konkret återgivande av något mycket elakt och fult. Människor, tyskarna alltså ,som från början nog aldrig trodde detta om sej själva, att de skulle kunna delta och genomföra något så grymt och barbariskt de faktiskt gjorde. Det är det läskiga med vad som nu sker i vår värld igen, vi flyttar vår gräns för vad vi anser normalt och genomför helt oacceptabla och äckliga illdåd mot varandra. Det goda och snälla måste predikas. Jag röstar på Gaytenor for president.

Gott

Imorse kl nio åt jag brunch med Jenny på Ikea. Gott och jättemysigt. Vi satt där i över två timmar och filosoferande. Hem till soffan efter det för lite vila, jag har nämligen lyckats dra på mej en förkylning på min lediga helg. Snälla Eddie kom hem och hämtade pengar och åkte och handlade sushi åt oss. Gudomligt gott , det är så bra mat så jag vill äta det varje dag.

Fredagsmorgon

Igår efter jobbet passade jag på att umgås med Katarina lite. Vi fikade på Erikslund och gick runt på IKEA. Hon ska ju snart starta renoveringen av sitt kök så det finns ju en del att göra på Ikea då!  Nu ska jag snart iväg på dagens arbetspass och göra rätt för mej.

Min dag blir kväll

Just idag blir jag glad över att höra regndropparna smattrar mot plåten på fönsterbläcket utanför.Hade det varit sommar hade jag tyckt det var trist. Det kan inte vara lätt att vara regndroppe, men just ikväll har de lyckats smälta bort massor av snö. Det är ju barmark utanför. Så livgivande och uppiggande. Min jobbarkväll gick fort, fullmatad kan man säga. I morgon startar jag arbetspasset kl åtta på morgonen och när jag slutar vid fyra ska jag träffa Katarina på Erikslund. Så nu blir det godnatt.

Rast

Sitter och har rast i en gammal fåtölj som luktar urk. Här ska jag inte sitta mer, måste ha legat en katt här och lurat. Jag får nästan andnöd av det här. Nu går jag härifrån.

Bort

Idag har jag packat ner massor med prydnadssaker, blomkrukor, ljuslyktor och annat från heminredningen som jag inte längre vill ha. De jag inte kan ge bort skänker jag till loppis. Nya tider ska det bli. Än har jag inte tröttnat på förändringar och nya äventyr. Man måste börja i hemmet och så jobba sej framåt om man vill någonstans och det vill jag!

Januarikväll

Nu är det kväll och det känns bra att det regnar utanför så att snön smälter bort. Jag står gärna ut med lite slask för den sakens skull. I morgon ska jag promenera till jobbet igen efter några veckor med bil och skjuts. Det tog hårt på mina krafter denna troligen astma historia. Tur att medicinerna har funkat bra på mej, men mina muskler på kroppen verkar gått upp i rök på  kuppen. Jag längtar till att såga träd och gräva upp sten på farmen. Å köra skottkärra och skrapa innertak. Våren är så välkommen hit!

Myskväll

Fortsätter dagen med att sitta i soffhörnet och inspektera och njuta av dagens inköp på city. Tänker titta på någon intressant dokumentär på på SvT play och till det njuta ett glas acetylsystein. Alltför att skrämma iväg slem och infektioner i luftrören. Förresten lagar jag ju mat också, tre kycklingfiléer i ugnen!

Ledig

Nu trivs jag efter att ha uträttat dagens ärenden så tar jag mej nu en grillad kycklingbaguette på spången. En lång promenad och inga problem med andningen. Nu är det dags att gå hem!

Inget att göra

Det är väl ändå rätt positivt att jag börjar känna att jag vill ha lite mer att göra. Har ju inte gjort så mycket nytta när jag har varit krasslig i luftrören en längre tid. Är på väg att börja funka till mer än bara jobba och vila. Ska sova lite nu så sätter jag fart i morgon och blir lite mer aktiv. Det är verkligen dimmigt här utanför fönstret. Det ser jag också som positivt eftersom det närmar sej vår och varmare väder. Jag får lust att röja och förändra och det börjar smidas lite planer för framtiden så sakteliga. Spännande va!

Måndag i dag

Äntligen är helgens arbete över som jag ser det. I morgon är jag ledig och ska försöka ta mej för nåt. Just nu är jag i tvättstugan och sen efter det ska jag hämta Eddie på jobbet. Så är det när vi delar på lillskodan tills han tar in sin bil i registret. 

Söndagkväll.

Ja vad ska jag säga, en delad tur på jobbet lärde mej en hel del om hur det verkligen funkar just där. Vad jag ska göra av det jag tänker om det hela vet jag för tillfället inte. I morgonbitti är jag där igen men slutar klockan ett. Och på tisdag är jag ledig och då har jag en del roliga saker att göra! Nu ska jag sova lite så får vi se hur fortsättningen på arbetsliv och annat blir!

Lördag

Ett långt pass  jobbet, halvåtta till halv sex på kvälllen. Men nu är det gjort. Känner mej piggare ikväll än på länge, kanske får tacka medicinerna för det. Eller så är det luften som funkar bättre för mej när det blivit fuktigare ute, skönt på  alla sätt med mindre kyla i alla fall. Eddie och jag gjorde en rejält god pizza ikväll, hade köpt ett kit med färdig deg och tomatsås.  det blev det ost, champinjoner och tonfisk. Det blir fler sådana kit har vi bestämt. I morgon ska jag jobba en delad tur, det känns ju så där. Kunde lika gärna kört hela dagen.

Kväll igen

Nu är jag hemma hos mej efter att ha varit hemma på jobbet. Eddie hämtade mej kl nio med varm bil. Sånt är bra. Imorgon blir jag utan sovmorgon för jag börjar halv åtta. Så jag får sova nu istället.

Kanske lite fredagsmys.

Fredag, och jobbarkväll. Det ska väl gå det med men är väl inte helt taggad. Det är så skönt med sovmorgon och frukost i sängen. Jag har i alla fall stekt kycklingen som jag skulle och ätit en liten portion. Resten tar jag med mej till jobbet. Jag har nu lovat mej att inte dras med av stressen på jobbet men göra mitt jobb och ändå välja det viktigaste först. Man kan inte hinna mer än det finns tid till. Det är ju rätt logiskt, men inte alltid i såna här sammanhang. I framtiden vill jag använda min ledighet till att göra trevliga saker och koppla av. Inte som nu bara återhämta mej och ladda om för mer stress. Nu ska jag fixa till mej och åka inom kort.

Nöjd med dagen

Nu några Subwaykakor senare är det dags för vila för mej. Det blev en bra dag där jag fixade saker som legat på länge. En grej var att jag rengjorde gallret till utsugsfläkten i badrummet. Den var klart hårig innan. Torkad ingrott damm på badrumsskåp och uppe på garderober. Öppnade friskluftsventiler i flera rum som varit stängda säkert sen jag flyttade hit, det blev faktiskt lite fräschare luft här hemma. I morgon ska jag ta en sovmorgon och sen laga något gott med kycklingfiléerna som väntar i kylskåpet.

Subwaykakor

Ahh vad de är goda dessa hembakade Subwaykakor. Alldeles lagom sega och onyttiga. Obs gör inte dessa om ni inte är beredda på att få dåligt samvete, det går bara inte att ignorera dem. Detta är receåtet jag använde, från bloggen bli min jäst.
 
 
 
http://bliminjast.se/2012/november/sega-chocolate-chip-cookies.html

Ledig

Mår bra idag. Det firas med att baka subway cookies. Å nu ska jag fika!

Fiffiga grejer.

Vad bra, Eddie tar min bil, får mitt kontokort och åker till Willys. Där loggar han in och  handlar han allt jag skrivit upp på den digitala inköps listan jag gjort på Willy.se, då ser han exakt vilka produkter jag tänkt mej och vad det kostar. Så nu kan jag baka i morgon i alla fall.

Ledig i morgon

När det är så här kallt och trist ute så vill jag bara vara inne på kvällarna. I värmen! Jag blir också så sugen på att baka men eftersom jag inte vill gå ut så får jag inte hem några ingredienser så jag kan baka. Trist liksom. Men inne får jag vara och varmt är det. Stor skillnad att bo i lägenhet mot alla åren i hus. På vintern trivs jag lite bättre med lägenhetsboendet än på våren och sommaren, då vill  jag bara vill ut. Jag har nyss ätit en bruk tomat och grönsakssoppa. Ekologisk var den med. Nu blir det ett glas citronvatten med chaifrön i att festa på till efterrätt.

Kväll

Kopplar av i soffan efter en arbetsdag som innehöll både bra och dåligt. Jobbar i morgon igen och då får vi se hur fortsättningen blir. Nu hoppas jag på att kylan ger sig lite till så jag kan börja promenera till jobbet. Den kalla luften ställer till det med andningen för mej. Nu blir det sova av.

Nja

Läget just nu innan jag ska ge mej av mot jobbet är väl inte helt okej. Det tråkiga är ju att jag får lov att medicinera mer för att det ska funka.inte särskilt sunt.  Et att det ska bli ett rehab möte snart utifrån att jag har begärt lättnader ifrån vissa fysiskt ansträngande sysslor på jobbet. Nja allt känns sådär denna morgon.

Gott

Sockerkaka blev så god. Skulle gärna tagit en bit till men jag fick lov att hålla mej. I bland blir jag sugen på att baka men tiden räcker ju inte till. Eddie så med glädje i rösten när han kom in och kände doften, - har du bakat, varför gör du inte det oftare? Ska nog försöka hinna nån dag och göra något. Om inte annat gör vi en pizza nån dag för ingredienser har vi hemma.

Friskanmäld

I förmiddags friskanmälde jag mej till jobbet. Nu är det alltså dags igen. Jag är inte tillbaka till hur jag mådde typ tidigare i höstas men vi får väl se. Provade att hoppa över en cortisondos idag, jag har ännu inte tagit den men mår bra. Vill ju veta hur jag egentligen mår utan hjälp av mediciner. Eddie har skjutsat mej för att handla idag och nu har jag en sockerkaka i ugnen. Det luktar underbart gott härhemma. Snart kopplar jag in strykjärnet också och sätter fart med högen på strykbrädan. En lugn och bra dag hittils!

Jaha

I morgon ska jag fortsätta vila. Det blir sista dagen på min sjukskrivning. På tisdag ska jag jobba tänkte jag. Luftrören mår bättre men kylan stör mej rejält.Nu har jag i alla fall mycket lättare att sova sammanhängande men vaknar och rosslar under natten fortfarande. Synd att jag bara har såna tråkigheter att berätta men roligare blir det så fort jag kommer igång. 

Jobbigt

Den kalla luften ställer till besvär i mina luftrör. Vore ju skönt med frisk luft men inte så bra att gå ut för andningen. Det blir en lugn dag idag.

Vila

Ja den här helgen är en stillsam vilohelg. Försöker återfå kraft och styrka. Förhoppningsvis går det framåt och allt blir som vanligt.

På väg tillbaka

Medicinerna har börjat hjälpa mej ordentligt och jag har kunnat sova riktigt bra de senaste två nätterna. Ledig i dag och över helgen, sen får vi se hur det hela fortsätter med att återgå till jobbet. Ska utsätta mej lite nu och gå till tvättstugan, börjar med att gå inomhus genom källaren dit.

Onsdag

Faktiskt känns det som en vändning kan vara på gång när det gäller varför jag sjukskrivit mej. Medicinen börjar verka. Hoppas nu att det börjar vända!

Sjukskriven

Till slut fick jag ge upp och stanna hemma från jobbet. Har varit tillbaka till vårdcentralen och fått mer medicin för luftrören. Nu när det känns lite luftigare i halsen släpper pressen och jag blev så trött.

Söndagsmys

Det snöar igen i Västerås. Som tur är så är det i alla fall lite varmare ute. Här latat mej sen jag kom från jobbet vid halv sex. Mest har det handlat om soffhörnet, där jag legat och vilat. Nu blir det lite sömn innan min lediga måndag. Sov gott jag är trött!

Rast

Nu är det rast på jobbet , ute är det snöväder. Har väl inte mycket mer att säga för tillfället. Hörs sen.

Soffhörnan hej!

Myser på samma ställe som jag började på i morse. Jobbet blev stressigt, men nu råder lugnet hemma hos mej. I morgon blir det ett långt pass, från kl åtta till halv sex är det tänkt. Hoppas jag snart får skriva om roligare saker. Nu känns det som allt handlar om jobb och sömn. Vilket det faktiskt mest gör också. Måste bara säga att vi gjorde en god efterrätt jag och en kund idag. Vi vispade  ungefär fem, sex dl grädde till hälften, blandade i typ fyra rejäla matskedar lingonsylt och vispade till ett fast fluff. Krossade digestive kex och lade i botten på ett fint glas och så smackade vi på den lite stelnade grädden och åt  gottiset till kaffet. Lätt som en plätt!

För fort

Morgonen och förmiddagen har gått alldeles för fort. Och jag är jättetrött. Klockan ett börjar jag jobba o h slutar halv nio ikväll. Känns sådär eftersom jag kommer att arbeta själv mesta tiden. Ska i alla fall försöka hinna med att baka en sockerkaka på eftermiddagen. Nu en kopp te för luftvägarna innan jag gör mej i ordning.

Morgon

Äter min frukost i myshörnan och förbereder mej för att jobba mellan åtta och fyra. Hoppas dagen blir lugn och fin. Ser fram emot lite stekt lax och avocado ikväll till middag, kylan gör ju att hemmakväll lockar.

Konstig tid

Idag ska jag jobba från kvart över två till kvart över nio. Så kan det gå, oregelbundet är förnamnet. Har varit ute i kylan till läkaren och sedan handlat nyttigheter. Nu dricker jag kaffe och funderar på vad jag ska göra tills kvart över två. Blir nog Ikea och Erikslunds idag igen.

Ledig

Skönt att vara ledig och kunna ta det riktigt lugnt. Snart går jag upp och gör mej klar för en lunch med Jenny och Mimmi. Tänkte mej lite sushi. Ska ta med mina presentkort från julen till Erikslund och kanske handla nya underlakan på Ikea.

Rast

Nu har jag min korta rast på jobbet. I dag slutar jag halv fyra, och ska nog till tvättstugan om jag minns rätt. Ja ja, vad ska man säga.

En timme

Snart är dagens arbetspass slut. En timme kvar. Började kl 8 i morse men det har varit ovanligt lugnt här idag och det tackar jag för.

Hemma

Nu är ledigheten slut. Har vilat mej mycket för att kunna sänka den stressnivå som jobbet orsakar. Jag måste göra en förändring, det är helt klart. Tur jag har kunnat få möjligheten att ta det lugnt på fritiden i alla fall. På väg hem stannade vi hos Jenny för att hjälpa henne med felsökning av deras diskmaskin. Helt klart är det något fel på den som Ikea får ta hand om, den är ju nästan ny. Nu har jag tagit mej ett skönt bad och känner mej rikligt relaxad. Så vill jag fortsätta känna.

En utflykt

Eftersom jag var mycket rosslig i halsen i morse gick vi upp i god tid och gjorde oss redo för en utflykt. Det bär i väg mot Örebro från Frövi. Tre mil typ. Hann besöka köpcentret i Marieberg och erikshjälpens loppis. Nu är vi tillbaka i Frövi och jag ska steka lite kyckling.

Lämnat farmen

Här har vi sovit.
Firat nyår med smällare
Hej då farmen, nu åker vi till Frövi.

RSS 2.0