Hej vänner!

En ledig dag som hittils haft en bra mysfaktor. Mysmorgon,skogsprommenad och en lättlunch är vad som hittils skett här. Nu ska jag snart packa ihop både Svea och mej innan vi ger oss av mot Västerås. Resten av gänget jobbar och får kampera själv härhemma ikväll. Har lite funderingar på att besöka kulturnatta i Västerås i helgen så nu ska jag ta och kolla in programmet lite för att se vad som bjuds. Det brukar vara trevligt!

Mera inlägg!

Smäller väl till med ett inlägg till när jag ändå har tid! Idag blev det ett snabbarrangemang med diverse snälla människor och så vips så var Svea här igen! Mimmi skulle jobba och ingen hundvakt fanns. Såklart hon får komma hit den lilla sötisen! Vi åt lite fruktsallad tillsammans med Jenny innan hon for hem till Västerås efter några nätter här.Håller på för fullt att fixa plats för alla pelargoner som skall få komma in en efter en nu. Funderar lite över om de ska på vinterförvaring i källaren eller om de ska få övervintra uppe. Det är ju en utrymmesfråga också! Jag ska ta och räkna dem snart,de har ju liksom förökat sej under sommaren. Det är nog en bra bit över trettio stycken som jag förfogar över.Vi får väl se om Svea får nån kvällsprommis ikväll eller om det bara blir kisspaus på gården.Vädret är inte så vidare vänligt här ikväll,helst vill i allafall jag vara inomhus och mysa!

Hejsan då!

Hej igen! Lunchdags här så jag är hemma en sväng! Det känns som jag har mycket för mej mej just nu både vad det gäller jobb och privatliv! Roliga saker alltså! Imorgon är jag ledig så ikväll ska jag passa på att vara uppe och stöka lite härhemma. De senaste dagarna har jag försökt att komma i säng i tid,det känns att det är höst och att ialla fall jag behöver då mer sömn. Nu är det hög tid att ta in pelargonerna som är ute ocm inte frosten skall ta dem vilken natt som helst! Även kläder och skor ska flyttas om så det passar den svalare årstiden lite bättre! Min nya HTC telefon måste in på service för den verkar ha lagt av.Fick in kortet i min gamla Ericsson och det funkar så då är det väl telefonen som det är fel på! Nu varmt kaffe och äppel/hallon kaka från igår!

Dags för lördag!

Igår kväll, alltså i fredags var det dags att jobba kväll. Det var längesen eftersom det numer är mest dagtid på schemat.Men passet mellan 13.30 och 22.00 gick som smort. Sedan var det dags igen i morse kl 7 och fram till 16.00. Nu är det potatisgratäng i ugnen och Svea slickar sej om munnen!

Svea, lilla buse!

Med Svea i huset så är det inte mycket som är som vanligt inte. Nu när hon är här så får hon gå före det mesta! För tillfället snusar hon i soffan efter en busig förmiddag i trädgården! Gräsklipparen är inte populär,den jagar hon och biter i däcken. spadar får rejäla utskällningar och alla borstar skall bitas sönder. Pinnar och annat tuggvänligt ligger samlat som skatter under studsmattan. Nu medan hon tar sigen lur får jag passa på att städa lit inne. För här blir det också skitigare och mer tillrört än vanligt!

E salig blandning

Sitter och laddar ur bilder från telefonen efter helgen och veckan hittils.Massor av fina bilder och minnen.Just nu kretsar mycket kring vovven Svea härhemma. Hon är ju inneboende här nu ett par dagar. Tur att vi är fler som kan turas om att gå prommenader och passa henne . Idag tog jag ut timmar och var hemma med henne. Vi hade en underbar dag i trädgården!
När Jenny som också delvis bor här för tillfället kom från tåget,gick Svea och "husse" på en riktigt lång lång prommenad. Hon var helt slut och däckade under kösksbordet när de kom hem. Under tiden fick jag en härligt skön nagelbehandling av den snart färdiga nagelterapeuten/stylisten Jenny. Det finns före och efter bilder jag tänkte visa senare.
En druvklase från Alsta trädgårdar som ju besöktes i söndags.
En härlig veranda att mysa på. Det gjordes i Lördags eftermiddag.

Långledigt!

En bild från Alsta trädgårdar. Ett av alla fina ställen vi besökt denna långledighet! Mera bilser kommer! Härligt och mysigt har det varit vill jag lova!

hallå vänner!

Åh vad fort veckan har gått hittils! Jag har haft det bra och hunnit med massor! Jobbat, varit en tur till Barkarby outlet och en massa andra butiker! Gjort en del utflykter och prommenerat  om kvällarna. idag har jag handlat lite bling bling av en gumma på torget här i Enköping. jättefina saker som jag ska ha till att dekorera betongrejer med. gjutandet pågår som sagt för fullt. Annars har jag en extra nattgäst också. Det är Jenny som börjat en utbildning i Stockholm som bor här så hon slipper pendla så långt! Hon skall bli expert på naglar när hon är klar! Okej hörs sen!

Kära hjärta!

Hur bra kommer inte detta hjärta att bli! Det var ju en första test i den nya formen så jag gjorde inget särskilt med det. nu vet jag ju att det funkar klockrent så då kan skapandet och designandet börja! Det här ska nog få en text kanske! satte ett värmeljus på för att visa storleken på hjärtat Åh vad jag är nöjd!
Har även målat en del nya krukor och bättrat på såna som inte var helt klara. För några av dem har jag idéer inför hösten andra ska få gå i vila till våren!
Den här ska nog få en särskild uppgift!

Gjuter betong igen!


Ledig fram till kl 16.00 idag Söndag. Då passade jag på att njuta med kaffe och macka i sängen. Lite lyx skadar aldrig! Sedan på med gjutarkläderna och iväg ut i den halvdisiga morgonen.
En till färdig bil! Den kan man ställa ett lite värmeljus på så kan lillebror ha en egen fin ljuslykta!
 
 
När jag plockade och städa lite mellan gjutningarna kom jag över det här löv fatet från tidigare i somras. Jag dissade det då för jag blev inte riltigt nöjd men nu får det komma till heders igen. In för lite uppputsning och rengöring så blir det andra bullar sen!

Jag blev så inspirerad så jag klev ut i trädgården och hämtade ett nytt löv och nu står en ny skål på tork!
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Hunnit massor!

Då så blev det kväller ! Dagens händelser hittils!
7-16 Jobb.På lunchen besökte jag Trädgårdsdagarna i Skolparken.
14.00 Överraskades med spännande present av en god kollega!
16.00 Inköp av kvällens middag på ICA Maxi.
16.30 Fika på Drott vidEnköpings station.
17.00 Gjuteriet öppnar efter sommaruppehåll,mysigt med nya gjutformar,stereoapparat och solsken ute.
19.00 Middag.
19.20 Powerwalk
Här är överraskningen jag fick. Två nya gjutformar från Panduro. En likadan ängel som gått sönder för mej,och en groda! Jätterolig! Jag fick fart direkt och satte igång i gjuteriet.
Nu ser det ut så här,betongen har kommit i och nu är det bara att vänta två dygn innanj vi ser resultatet. En hel del annat blev också gjort,jag hann med att gjuta två omgångar av den mängd jag vanligtvis gjuter!
 
En jättemaräng från fiket Drott. Det var Eddie som fick äran att sätta i sig den,utsökt god enligt hans smak!
Här testas den nya silikonformen jag tog hem från Hongkong för ett tag sen. Det här blir bara ett slätt hjärta som jag kanske dekorerar med något. sedan kan man ju gjuta ljusbrickor eller annat av den också! Användbar i evighet tack vara materialet.

RSS 2.0