Fort nytt..

Så blev det, nyårsmaten intogs nyligen på Drottningens pizzeria med Jonas.Eddie åt korv stroganoff hemma. Allt för att ingen orkade något tack vare dessa jäkla förkylningar. Men Svea är pigg i alla fall och förgyller nyårskvällen för oss!

Men....

Det är inte just nå vidare att gå till jobbet på nyårsafton och känna att förlylningen inte alla var över. Sen jag slutade kl fyra har jag bara legat platt i sängen. Kom på att näsdroppar kunde vara nåt för mej så jag var i alla fall till apoteket innan jag deckade.

The balm Nude' Tude



Denna paletten med coola ögonskuggor är en mycket bra och användbar produkt. Hos nelly .se kostar den 399 kr. Hos mej finns den för hälften av det priset. Klart prisvärd och fler set är på väg hem.

Kängor och islyktor

Mina gröna kängor från Belle shoes inköpta igår! Vilka tuffingar va!
En av mina islyktor i  trädgården!

Shopping

Det blev en tur till Kistagallerian för shopping idag. Vi kom faktiskt inte hem förrän nu, å då är klockan ganska precis 22. Som tur var så var väglaget bra, det slutade snöa och började töa mitt på dan. När vi kom hem testade jag att tända de två islyktorna jag gjort. De blev jättefina!

Mysmorgon

Tanken var ju att vi skulle upp i tid och fixa för att sedan försöka komma ut på lite roligheter efter all förkylning. Just nu vräker snön ner så det blev lite sovmorgon.

Dec. 28, 2012

Vi tog oss en sväng ur för att handla lite när Jonas hade jobbat klart. Men nog kändes det att jag ännu inte är helt återställd. Tur att det är en ledig helg som väntar! Kanske kan det bli tal om nån liten utflykt eller shoppingvända om väder och hälsa tillåter. Annars är jag rätt nöjd med dagen och att nu få krypa ner i sängvärmen! Suss gott!

Saker på ingång!

Nytt på ingång! Denna silikon form ska jag ha till att gjuta stenplattor i. Den största är 28,5 x 28.5 och det kommer att bli så bra så! Den skall nog strax vara hemma om transportiderna stämmer så här i helgtider!
Detta söta halsband beställde jag ett antal av idag,det lär nog dröja några veckor innan det är här men det gör inget. Blir fint till våren!

IKEA Västerås äger!

Vilken underbar tur va,jag blev så lycklig när jag hörde rösten på en kille som sa att han hette Simon på IKEA:S kundservice säga: Ja påsen fanns faktiskt där! Idag kom jag på att i torsdags måste jag ha glömt en påse med julklappar som jag handlat medan jag väntade på Uffe. Jag slog mej ner med en kopp kaffe på IKEA:s cafeteria och vilade fötterna. När han sen kom så reste jag mej nog bara och vi gick därifrån utan påsen.Tänk att det tog ända tills idag till jag kom på att de klapparna saknades. Å att någon tagit reda på påsen och lämnat in den! Ibland har man tur! Nu blev jag så glad så att förkylningen nästan försvann! Hurra!

Julen!

En julkula från Uffes julgranspalm.
Å en till!
Här är två underbara doftljus som doftar om varandra hemma hos mej just nu. Bådatvå kom till mej i julklappspaket!

Ljusning

Tror att jag börjar se slutet på denna förkylning äntligen. Ännu känns huvudet tungt å snoren rinner,men jag är i alla fall något piggare. Just nu dricker jag kaffe i sängen och hoppas på att jag ska vilja gå in i duschen sen.
Det känns faktiskt rätt tungt att tänka på för tillfället. Skönare att glida in i sömnens värld!

Dec. 27, 2012

Än har jag inte kommit upp ur sängen sen jag kröp ner på juldagskvällen istället för att gå på fest! Längesen jag var så krasslig att jag fick vara hemma från jobbet. Jag har nog ätit för lite röd paprika! Tur i alla fall attJonas har försett mej med bananer och mandariner mellan varven. Hoppas jag inte smittat honom nu bara! Helgen som kommer är ju en ledig helg och då kan det vara bra att vara på benen!


kolla vem som var med och firade jul med oss!


Å här är några riktigt vackra paket som jag fick!

Krasslig!

Såg fram emot en trevlig kväll med utgång i Västerås ikväll, men tyvärr fick jag ställa in! Det dåliga vädret satte käppar i hjulet för transporten å dessutom efter mycket jobb och baciller runt mej så blev jag sjuk. Bara att bädda ner sej. Nu har jag sovit hela kvällen och vaknade till en stund. Tur jag är ledig i morgon!

Dec. 24, 2012

Började denna julafton med att jobba mellan 7 och fyra . Sedan bar det av till Förunda för julfirandet med familjen. En gammal tradition sedan länge. Vi hade det jättemysigt med mat å klappar som som alltid. Jag får återkomma med mera kring detta imorgon eftersom jag är jättetrött nu och ska jobba i morgon igen! God jul och godnatt!

Dagen!

Jag har nyss tagit mej en liten kvällslur efter allt jul stök och mys som varit ikväll. Eddie är halvtrött och segar framför teven i sitt rum. Svea väntar på Jonas som strax kommer från jobbet och har lovat henne en kvällsprommenad i snön! Skön dag idag, imorgon blir det jobb igen så snart sussar jag!

Tomtebloss!

Tomtebloss i trädgården.
t
 
 
Fint och mysigt var det. Vädret är ganska okej faktiskt,snön är så torr och fin,perfekt lekväder för Svea!
Hu vilka läskiga ögon hon fick på bilden,men man ser ändå hur hon trivs med att jaga och hålla ordning på sopborsten!

Vinterträdgård!

I dag har det varit full fart i trädgården under dagen. Det är Svea som står för farten,hon verkligen njuter av snön. Hon har flyttat in en stund här igen! Hur kul som helst för hon har varit saknad! Ikväll har vi fixat en potatisgratäng och en blomkålsgratäng efter jobbet.Fixat lite med betongjulklappar och haft det mysigt!
En färdig islykta som väntar på att invigas,en till är på gång att bli klar!
Fina gröna blad under snön!
 

Ledig!

Ännu har jag inte stigit upp ur sängen,men om några minuter är de dags. Då ska jag ta mej en tur till Västerås för lite shopping. Nu ska jag sörpla i mej kaffet som står på sängbordet och väntar!

Dec. 18, 2012

Fikarast, välbehövligt! Värst vad allting snurrar snabbt nu. Mycket jobb å så allt man vill hinna till jul. På torsdag tänkte jag fixa julklapparna för då är jag ledig. Ikväll blir det nog att baka lite nyttigt bröd, så långt sträcker sig planerna nu!

Hej hej!

Efter en ledig helg med massa trevligheter som jag inte hinner berätta om nu så är jag åter på jobbet. Har insett att det bara är en vecka kvar till julafton och fick lite panik! Återkommer gott folk!

Extra

Här sitter jag i en varm bil å myser. Det blev extra jobb i dag med.Först det ordinarie passet på dan å sen ett kvällspass. Bra för plånkan!



En stjärna

Den här fina adventstjärnan sitter i mitt köksfönster å lyser!



Putsar betong!

Här är en fjäril som jag håller på och putsar lite på idag. Nu ska jag plocka undan grejerna och gå till jobbet alldeles strax. Rätt klalt ute men det ska väl gå i alla fall!

Lucia

Den lediga dagen förbyttes till en jobbardag. Men jag börjar inte förrän kl fyra så det känns ju som ledigt ändå! Jag har hunnit sova ut och städat och lagat mat. Alldeles som man ska göra. Nu står bilen på tomgång och går därutanför,det var bara kylan igårkväll som gjorde den tjurig. annars har jag också hunnit med att snygga till och göra klart mera betong grejer till försäljning,fint blir det!

Såå mätt!

Ikväll har jag varit på julbord på restaurang Esset här i Enköping. Jansson, lax,sill & ägg låg på min tallrik. En å annan chokladgodis blev det också. Nu är det dags för godnatt alldeles strax!

Hållt på!

Ja nu har jag varit ute och provstartat bilen och skotta bort lite snö på gården. Bilen startade efter att ha stått med motorvärmaren i några timmar. Det gör mej glad! Jag har också hunnit vara i tvättstugan och när jag ändå var där så kollade jag till mina pelargoner som står där nere. Läget är helt okej som det ser ut. Jag längtar tills det är dags att väcka liv i dom igen i vår! Nu ska jag kolla in senaste avsnittet av så mycket bättre på Tv 4 play. Det ska bli kul!

Spännande utflykt!

Hej igen, Imorse kl halv åtta kom jag hem från en Stockholmsvistelse som påbörjades igår förmiddag. Tåget till Stockholm med vännen min. Vi strosade runt och besökte massor av butiker ,matställen och pubar. Vid 23.25 skulle vi ta sista tåget hem men det blev inte så! Vi hade köpt biljetter och skulle just kliva på när tåget åkte. Ja så nära var det,jag kunde ta på sista vagnen när tåget for iväg! Så var det med det! Då började en spännande natt som tillbringades på olika nattöppna ställen och även utomhus mitt i natten. Rätt kallt var det men vi var riktigt bra klädda så det funkade. Vid fyra femtiden på morgonen frös vi nog båda lite men det var nog mest av trötthet! som tur var så shoppade vi inga tunga saker att bära på heller. Egentligen blev det en mycket mer minnesvärd resa än om vi kommit hem som vi tänkt. Egentligen skulle jag jobbat idag men jag kunde ta flexledigt och sova ut. Jonas stackarn började jobba vid halv fyra och har nu dragit iväg nedför snöiga stigar tlii sina kära kunder! Jag ska fortsätta pyssla här hemma i stugvärmen!
Snow Fairy ShowergelPrinceVill du bli stucken av din prins?

Nä vi trodde väl det. Vår mest utsökta och sofistikerade rakkräm, för att göra varje morgonrakning till ett nöje. Vi har proppat denna krämfull med saker för att mjuka upp din skäggstubb, vårda och skydda din hud samt få hyveln att glida bra. Linfrögele ger en skyddande hinna, rosenvatten mjukgör huden. Kakaosmör, mandelolja, linfröolja och sheasmör återfuktar den och bivax gör att fukten stannar kvar sam hindrar rakbladet från att skära för nära.

Karma

Det blev en påse från Lush med hem med diverse gott luktande grejer. Hårschampoon och tvålar också förutom det på bilderna. Gillar det stället,men tyvärr har butiken i Västerås upphört. Uppsala och Stockholms central gäller nu!


En pion

Nu glömmer vi vintern och snön som faller därutanför. Tänk att en blomma kan vara så vacker fast den är utblommad. Detta är en pion från min förra trädgård på Frihetsvägen i Västerås! Åh vad jag gillar dessa bilder!

Kylan gör saker sega!

Ja nu är jobbarhelgen avklarad och den gick som den skulle! När jag kom hem och skulle starta Lillskodan så ville den inte. Det kan man förstå i den här kylan! Man är ju lite svårstartad själv ju! Men nu är jag igång i alla fall. Jag fick gå för att uträtta de ärenden jag hade och så var det med det! Väl hemkommen vid halv åtta tiden så var det riktigt rart med en dusch. Nu pysslar jag i huset och har bl a satt upp den stora fina svarta julstjärnan i köksfönstret. Jag kommer ihåg att det var bland det första jag hängde upp vid inflyttningen här i huset 2008 så det skulle se mysigt ut innan renoveringen blev klar. Den är väl inte klar än så då får stjärnan symbolisera det numera.

Vad jag gör just nu!

Julpynt i min smak. Står nu på ett litet svart smides/glas bord i min hall!
Soulshineplattan är precis nyuttagen. Nästa gång kommer jag att klippa till i:et så det blir ett "rakt" i. Nu ska detta mästerverk torka i någon vecka sen fortsätter jag bygga på det!
Mera på tork innan det ska snyggas till och bli slätt och fint. I hålet kan man ha ett ljus eller så lägger man en fin kärleksgåva däri till någon!

Vinterbilder!

En bild jag tog igår i trädgården när jag tog en paus i snöskottandet.
En cool snöbild om jag får säga det själv!
Här är en av Eddis gamla juldekorationer som vi plockat fram! Mysigt!
Å en annan! Den har en inbyggd speldosa också. Tur man kan stänga av den om man vill . Då lyser den så fridfullt!

Närmar sig jul!

Ja i dag var det lördag då! Började jobba kl sju i morse och tog mej dit på cykel. Nu är det ju plogat och fint t om på trottoarerna så det är helt ok att cykla bara man klär sig varmt! Till lunch blev det en god sallad på paushuset med Jonas som också jobbade dag. Tur vi hade lunch samtidigt då! Efter jobbet så sågs vi på en fika på Café Magnifik. Där fanns det riktigt goda saffransbullar vill jag lova,och så bjöd de på varm glögg! När jag såg alla juldekorationer och pynt så blev jag också sugen på att fixa lite julstämning.
Skottade mej ner till källaren när jag kom hem och plockade upp lite julgrejer! Mest blev det på Eddies rum som gillar sina gamla julklassiker från barndomen. Kanske det blir lite bilder senare! Nu mera myskväll!

Vinglas ska det bli!

Efter en liten stänkare blänkare på fejjan så tog försäljningen av dessa fart. De blev ju riktigt ordentligt söta! Kul!
Här är en ljuslykta som är gjord av ett udda lampglas som jag bara ställt ned i ett hål i en färdigjuten betongljusbricka. glaset står alltså löst i betongen. Sättar man fast det så blir det svårt att få i och ur ljusen.Det är ju hål i botten såklart på glaset eftersom det suttit gängat mot en lamphållare. Dessa udda glas kan man hitta mycket billigt på loppisar. De brukar ju vara vackert formade också som den här. En tia har jag gett för glaset.
När vi pratade runt på fejjan om mina betongrejjer så kom min förtjusande bror med frågan om jag kunde göra vinglas. En underbar ide tyckte jag och sen har jag funderat på hur hela dagen. Då jag googlade på vinglas + betong dök plötsligt dessa upp! De säljs av former.nu på nätet. Så nu ska jag bara utveckla det hela lite och sen göra några som är ännu coolare. Fasiken vad häftogt det kan bli! Försöksglasen skall inköpas på loppis så fort som bara möjligt och sen hitta något att gjuta foten i!

Lunch!

Så blev det äntligen lunch för mej med men nu är jag inte hungrig längre! Istället har jag varit och levererat en del betong till en kund.Sånt är alltid roligt! annars har det mesta återhämtat sig efter ovädret och kylan vi haft. Nu tycker jag detta väder är riktigt behagligt! Så ut igen å jobba då!

Filmsnutt!

En liten filmsnutt från idag. Jag kallar den del 2 av " Mitt glamourösa liv". Välkomna och titta på den!

Gjutning är njutning

Efter snöskottning och lite annat diverse på gården idag så blev det en eftermiddag i betongfabriken. Ängeln som ligger på bänken är numera fastgjuten i en platta så den kan stå. Formen med bokstäverna i är fylld med betong,( ja bokstäverna ligger ovanpå betongen annars skulle det ju bli spegelvänd text om de låg under) det ska få bli en välkommen till mej skylt så småningom. Nu ska jag hålla ögonen öppna efter avlånga former så att ordet välkommen eller welcome får plats på en rad.
 
Det gäller att hålla sina former i gott skick så de räcker länge. De här två är rendiskade och behandlade med rapsolja så de är  fit for fight tills nästa gjutning.

Lugn o ro

Snacka om skön och lång morgon. Det är först nu som jag kör igång på allvar med saker och ting härhemma. Snöskottning står såklart på schemat och sen ev en tur ut och hämta ett paket mot eftermiddan. Ingen brådska,idag är det min dag som de säger på Så Mycket Bättre!

Sov nu vänner!

Ja kvällen har varit bra,nya broar byggs och gamla rivs kanske inte men får stanna där de är. En skön känsla sprids i mitt hem och det tycker jag om! Morgondagen skall användas till diverse praktiska göromål lite beroende på väderleken,men det är då det. Nu fortsätter myskvällen....

Med smak av gräslök!

Philadelphia Gräslök 200g
En sån kanske blir bra till tilltugget! Det känns lockande efter en god stunds snöskottning. Det är rätt okej att skotta snö nu när den är så här lätt. Bara att kasta den över axeln,obs med vindriktningen! Senare blir den alltid tung och hård å då är det värre. Nackdelen nu är att det yr igen lika snabbt som man skottat. Det kan i alla fall vara bra att hålla öppet så man kommer ut med bilen om man skulle vilja. Nu blir det en stunds pyssel i köket,sen ev mer snöskottning och sist men inte minst så blir det mys i soffan!

På hemvägen

Under ljusridån på bilden döljer sig den stora vackra fontänen på torget i Enköping. Det ser faktiskt riktigt hemtrevligt ut i detta ruskväder när det är så där upplyst och ombonat.
Här runt julgranen har det skottats ordentligt ser jag. Så är det verkligen inte överallt där folk behöver ta sig fram. Underligt. Granen i sig är mycket mäktig och fin men vete katten om jag tycker den är så snyggt dekorerad.Ljuslingan känns lite för kort på nåt vis. Dessa två bilder tog jag på hemväg från jobbet idag.

puh!

Vad ska man säga om detta ymniga snöoväder? Ingenting kanske,bara att bita ihop och stå ut. Jag vet vad jag ska föra efter jobbet idag i alla fall,för imorgon är jag ledig!

Hemma på min gata i stan...

Tog den här bilden på mitt hus i gatluktans sken alldeles nyss. Jag var ut och skottade för andra gången ikväll för att hålla undan lite när jag nu har lust med det. Passade också på att provstarta bilen och lät den gå så den blev varm. Bra tänkt av mej för en gångs skull! Då kommer den nog att starta utan problem när jag behöver den!

Dagens gärningar!

Idag blev det en dag med cykeln som arbetsfordon! Snacka om att det går åt energi att cykla runt i snön. Visserligen finns det vinterdäck på jobbcyklarna och det är ju bra för halkrisken men det blir nästan dubbelt så tungt att driva runt dom! En positiv nyhet är att jag har fått tag på två bra vinterdäck till Skodan tack vare Janne i Kungsör! Nu ska bara samordningen till så de kommer hit och hoppar på plats också! Annars har jag kopplat in motorvärmaren på bilen sen jag kom hem,får se om det blir en tur senare idag kanske! Hursomhelst så ska jag nog i alla fall skotta lite snö innan jag gör kväller här!

Grodprinsen!

Vad glad jag blev när grodprinsen hur lätt som helst gled ur sin gjutform. Utan en enda skada! Jag hade smort formen ordentligt med matolja så det hjälpte nog till den här gången! När det blir läge så ska jag snygga till honom lite runt kanterna och ta bort överbliven betong. Det var kvällens höjdpunkt hittils! Åh vad jag önskar att det snart blir varmare så jag kan gå ut i betongfabriken igen och göra verklighet av alla mina ideér!

Det är för kallt helt enkelt!

Inte vill jag ner i källarn och hämta julgrejerna,det är för kallt,inte vill jag gå ut i garaget och hämta in grejer jag behöver som finns där,det är också för kallt. Överallt är det för kallt! Det är inget kul när världen blir så här  liten och jag inte kan göra allt jag vill. Nu blir flera grejer jag skulle gjuta försenade för den här förbaskade kylan som ingen vill ha!  Tur man kan tända massa ljus och trots allt ha det varmt och ombonat. Det finns ju faktiskt massa måsten jag borde greppa härinne, bl a limma fast en klack på en stövel som bara legat och väntat på en droppe superlim för att bli hel igen. Sånt småfix jag tänkt att göra när jag får tid,och nu har jag ju faktiskt tid! Beställde även hem två nya gjutformar från Kina igår,bara vanliga kvadrater i två storlekar. De är i första hand tänkta till att bli plattor i min stenläggning på framsidan. Nu när jag hittat ett sätt att gjuta in bokstäver kan det ju bli hur kul som helst! Förresten såg jag att det finns ett paket med smink att hämta på posten som kommit från Shanghai. Men som jag sa tidigare,det är för kallt för att vilja gå ut! Det får ligga till en vacker dag!
 
Åh vad ni är saknade all mina fin trädgårdsblommor!

Fy för kyla!

Ja nu har man fått smakat på kylan ordentligt! Först cykla till jobbet i denna typ 18 gradiga kyla och sen in och ut på kundbesök flera ggf,även då på cykel. Kl fyra hoppar jag på sadeln igen och cyklar hem. Otur att jag var så tankspridd i morse att jag bara tog de tunna innervantarna. De stora varma tjocka blev kvar hemma upptäckte jag försent. Iövrigt har jag i alla fall varit välklädd men kylan är ialla fall inte trevlig.

Fest

Tidigt i morse kom jag hem till Enköping efter en riktigt härlig 50 års fest ute hos hojklubben Tramps utanför Västerås. Det var allas vår Sören som bjöd till den största 50 års fest jag har varit på någonsin. Hela "kåken" var proppfull med glada gratulanter från hela Sverige och även från Tyskland.Sen i torsdags har det strömmat förbi flera hundratals gäster. Man kan bara beundra Sören denna speciella person som jag har haft äran att komma riktigt nära. Jag har känt honom sen tidigt 80 tal så det har ju gått sina varv.Igår på födelsedagen hade Sören rakat av sej både hår och skägg dagen till ära!
 
 
Om du vill se när Sören vinner ett pris för sin hoj i Tyskland så titta ca 3,30 in i klippet!

December!

Så var den sköna varma sängen lämnad ensam. Innan jag klev upp var det såklart kaffe på sängen eftersom det är en ledig dag idag. Nu blir det strax en kopp till och samtidigt pysslar jag med lite småstädning och plock i huset. Det blir en sk mysmorgon idag. Utan för är det ett par grader kallt men solen är på väg upp en stund i alla fall. Egentligen had jag tänkt att bege mej ner till torget en stund och titta till julmarknaden men just nu känns det som jag hoppar det,vi får se!

RSS 2.0